Dodaj do ulubionych

Rozbieżne interesy Chomiczówki i części Bemowa

IP: *.idea.pl 30.03.05, 23:06
... w sprawie S-7.
Ten temat jest czułym punktem działaczy protestu, którzy twierdzą, że są z Chomiczówki. W gruncie rzeczy niejasne są też relacje wzajemne tych osób, w większości nie chcą podać, gdzie mieszkają, jedna z nich naciskana przyznaje się do pisania pod nickiem innej ...
Ale do rzeczy:

Jeśli projekt S-7 (tzw. wariant 2.) zostanie uwalony przez protest, Chomiczówka ma 3 opcje przed sobą:

1. Gdy Most Północny powstanie, a TMP nie będzie połączona z ulicą Maczka i S-7 w kierunku Bemowa, ruch z TMP skieruje się ulicami Conrada, Wólczyńską i Reymonta i dalej Powstańców.

2. Jeśli połączenie TMP z Maczka jednak powstanie, ale nie powstanie S-7, jej rolę jako wylotówki w kierunku Gdańska przejmie droga łącząca Maczka i TMP. Będzie jednak niewystarczająca dla takiego ruchu, także w związku ze światłami na skrzyżowaniu z Powstańców, co da korek (pod oknami bloków przy ul. Esej i Księżycowej) i omijanie go przez kierowców ulicą Conrada.

3. Jeśli S-7 powstanie w tzw. wariancie 3 lub 4, nie będzie spełniać wystarczająco roli drogi wylotowej dla Bielan i Żoliborza, zatem przejmie go TMP, Maczka i Powstańców, ze wszystkimi konsekwencjami tego.

Realia są takie, że któryś z punktów 1-3 nastąpi, inne warianty łamią prawa innych osób (opcja 3 właściwie także, ale podaję ją dla przykładu) lub są nierealne, a każdy z nich powoduje konsekwencje dla Chomiczówki gorsze od budowy S-7.

Od momentu zbudowania Mostu Północnego ODWROTU NIE BĘDZIE, dodatkowy masywny ruch w tym rejonie miasta pojawi się. Lepiej aby odbył się trasą szybkiego ruchu z prędkością 80 km na godzinę w osłonach zabezpieczających przed hałasem i wbieganiem dzieci, niż na typowo lokalnej ulicy Conrada.

Proszę jednak zwrócić uwagę na taką rzecz: na uwaleniu S-7 Chomiczówka raczej będzie stratna - zostanie z ruchem i korkami, czy na Conrada, czy na łączniku TMP - Maczka. ZYSKUJE natomiast grupa osób z Bemowa, które kupiły mieszkanie przy projektowanej trasie a teraz domagają się zmiany planów. Zyskują też deweloperzy, którym zależy na dalszej sprzedaży mieszkań przy planowanej trasie.

Dla Chomiczówki lepiej, aby za pieniądze rządowe została zbudowana droga dobrze zabezpieczona - ogrodzona ekranami i z kładkami dla pieszych, niż aby samorząd zbudował drogę lokalną (tzn. połączenie TMP z ul. Maczka), bez ekranów, kładek i ze skrzyżowaniem z ul. Kwitnącą, przy tym bardzo ruchliwą i co za tym idzie, niebezpieczną dla pieszych.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Rozbieżne interesy Chomiczówki i części Bemow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.05, 17:40
      Jesteś kolejną osobą która podaje nieprawdziwe informacje na temat
      protestujących mieszkańców Bemowa. W starych blokach SM WOLA zebrano 8777
      podpisów pod protestem przeciwko realizacji wariantu 2 S-7. Wśród mieszkańców
      nowych osiedli, głównie z rejonu ulicy Osmańczyka, zebrano takich podpisów
      jedynie kilkaset. To chyba o czymś świadczy, prawda?
      • vampi_r Re: Rozbieżne interesy Chomiczówki i części Bemow 11.04.05, 03:32
        Hmmmm....
        Czyżby koniec zawieszenia broni?

Gość portalu: gosc napisał(a):

> Jesteś kolejną osobą która podaje nieprawdziwe informacje na temat
        > protestujących mieszkańców Bemowa. W starych blokach SM WOLA zebrano 8777
        > podpisów pod protestem przeciwko realizacji wariantu 2 S-7. Wśród mieszkańców
        > nowych osiedli, głównie z rejonu ulicy Osmańczyka, zebrano takich podpisów
        > jedynie kilkaset. To chyba o czymś świadczy, prawda?

To ty podajesz teraz informacje nie całkiem prawdziwe (ja bym nazwał je "prawdziwe inaczej" - ile traktor ma sprawnych kół?).
        Pytanie: Kto jest inicjatorem protestu?

Inicjatorem jest SM WOLA i mieszkańcy nowych bloków zbudowanych nie dalej, jak 3 lata temu. SM WOLA, która budowała na Widawskiej i Kluczborskiej, a wiec tuż przy planowanej od dawna Trasie S7.
        Fragment mapy Bemowa z 1996 roku:
        www.siskom.waw.pl/materialy/mapa-bem-szcz.jpg
        I teraz prawda: zebrano zapewne te 8 tys. z ogonkiem podpisów wśród mieszkańców starszych bloków. Jednak zapewne odbywało się to na zasadzie wmawiania ludziom nieprawdy.
        Czyli:
        "chcą na Bemowie zbudowac autostradę dla 100 tys. tir na dobę (lub 20 tys. tir na godzinę - powtarzam za H108)",
        "Wyciągnięto plany sprzed 40 lat i chcą przez osiedle puścić autostradę dla tranzytu ruskich tir",
        "Przez środek Bemowa chcą zbudować obwodnice dla tir",
        itp, itd nieprawdziwe informacje.

Ja gdybym nie znał prawdy, też bym podpisał, gdyby ktoś podszedł pod moje drzwi z takimi rewelacjami.

A prawda jest taka:
        1. Rezerwa terenu pod trasę powstała w 1967 roku i Bemowo było budowane cały czas z założeniem poprowadzenia trasy w danym pasie ziemi. Rezerwa istnieje przez 37 lat i żaden dom nie powstał na tym skrawku ziemi.

2. W 1967 nie robiono żadnych planów tras. Po prostu wtedy zapadały decyzje co do rozbudowy Warszawy i zaczeto od zaplanowania rezerwy terenu pod trasy wylotowe z Warszawy, które kiedyś, w nieokreślonej wtedy przyszłosci miały powstać (wtedy planowano z głową).

3. Nie będzie to obwodnica, ani autostrada, tylko nowa trasa wylotowa z Warszawy na Gdańsk klasy trasy ekspresowej.

4. Nie będzie wcale 100 tys. tir, ba - nie będzie na niej prawie wcale tranzytu. Będzie oczywiscie po niej też ruch tir i samochodów ciężarowych, jednak w skali 3-5% ogólnego ruchu i w przeważającej większosci będzie to ruch dowarszawski. Akurat w kierunku północnym nie prowadzi żaden szlak tranzytowy, anie ViaBaltica, anie Kraków - Gdańsk (dla tego ostatniego będzie A1 w okolicach Łodzi).

5. Na Bemowie trasa ma być w tunelu. Co ma zasadnicze znaczenia.

6. Gdyby trasa ekspresowa nie powstała, to i tak będzie koniecznosć zbudowania po zarezerwowanym pasie jakiejś innej trasy - np. 6-cio pasmowej ulicy z takim samym natężeniem ruchu, ale budowanej przez miasto stołeczne, a więc kolizyjnej, korkującej sie i na pewno nie w tunelu.

7. Poza tym wszystko, co napisał Mb.
        Ja do tego dodam, że po zbudowaniu mostu Północnego, most Grota pójdzie najpewniej do generalnego remontu i wtsedy cały ruch z niego przeniesie się na most Północny (obecne natężenie mostu Grota to 140 tys. pojazdów na dobę). Ten ruch musi zostać przejęty przez trasę o odpowiedniej klasie, inaczej Bielanom i Bemowu grozi totalny paraliż komunikacyjny.

Rozmawiałem swego czasu w wieloma mieszkańcami ulicy Widawskiej. Konkluzja taka - wolą trasę w tunelu, niż wierzchem.
        Czemu więc ludzie podpisywali się pod protestem? - bo zostali zmanipulowani.
        Ilosc podpisów to nie wszystko. Więcej ludzi na Bemowie mieszka w starszych blokowiskach oddalonuych nieco od planowanej trasy. Oni podpisali, ale nie wiedząc i nie znając realiów, a nawet wmawiano im nieprawdę.

Aktywne działania jednak są z środowiska mieszkańców nowych bloków i osiedli.
        I to mieszkańcy nowych bloków są inicjatorami całek akcji, wspierani dodatkowo przez Całkę i Ambroziaka (a wiec ludzi, którzy świadomie doprowadzili do zbudowania wielu nowych bloków tuż przy rezerwie terenu.
        • Gość: gosc Re: Rozbieżne interesy Chomiczówki i części Bemow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.05, 08:18
          Kolego vampi_r, przedewszystkim proponuję zebyście na swojej stronce
          udostępnili aktualne i kompletne mapy.
          Mapa S-7 przez Bemowo pochodzi z ubiegłego stulecia. Sami manipulujecie
          informacjami i jeszcze wytykacie to innym. To się chyba nazywa hipokryzja,
          prawda?
          Nie podaję informacji "prawdziwych inaczej", konkretna liczba podpisów to fakt,
          czy to ci się podoba czy nie. Ambroziak i Całka nikogo nie zmuszali do
          podpisywania, to raczej wynik działalnosci Dąbrowskiego.
          Zapewniam cię że tu nie mieszkają imbecyle którym można wmówić co się chce.
          Chcemy eksperyz i opinni specjalistów na temat oddziaływania tej trasy na nasze
          zdrowie. Istnieją takowe?
          Dziwisz się że podpisaliśmy się pod protestem?
          Tranzyt będzie i to także jest fakt. Dlatego budowa tej trasy będzie
          finansowana z budżetu państwa a nie Warszawy. A może znasz inny powód
          filantropii GDDKiA?
          Mieszkańcy Widawskiej są zdecydowanie przeciwko S-7, to tutaj powstało
          stowarzyszenie "Ocalić Bemowo". Jeżeli jednak ta trasa kiedykolwiek powstanie
          jest rzeczą oczywistą że każdy woli aby została poprowadzona w tunelu, więc
          bądz łaskaw nie wciskać kitu że jest przyzwolenie na jej budowę.
          Przypominam ze budynki bezpośrednio przy korytarzu S-7 to nie tylko bloki
          mieszkalne, to także szkoły, przedszkola, żłobki i także jest bardzo ważny
          powód dla którego ludzie podpisywali protest.
          Tak na marginesie, Kluczborska jest chyba obok planowanej N-S a nie S-7?
          Pozatym wiesz doskonale ze na Bemowie trudno o teren pod budownictwo
          mieszkaniowe który nie leży przy rezerwach pod drogi, praktycznie takie miejsca
          nie istnieją.
          Zawieszenie broni? O co ci chodzi? Kto z kim walczy?

• jaa_ga Re: Mapa Bemowa jest z 1996 roku :) 11.04.05, 08:58
            Chodzi o mapę z trasą S7 na naszej stronie internetowej.
            Dysponujemy egzemplarzem DRUKOWANYM (z datą wydania),
            z którego zrobiliśmy skan.
            • Gość: gosc Re: Mapa Bemowa jest z 1996 roku :) IP: 217.11.152.* 11.04.05, 10:10
              Widzę ze nie dociera. Postawię więc pytanie. Gdzie na waszej stronie
              internetowej znajdę aktualną mapę Bemowa z naniesioną S-7?
              • Gość: mb Re: Mapa Bemowa jest z 1996 roku :) IP: *.ctpartners.pl / 212.180.147.* 11.04.05, 10:24
                Ja tak sobie te uwagi o nieaktualności mapy z 1996 czytam i robie rotfl.
                • Gość: gość Re: Mapa Bemowa jest z 1996 roku :) IP: 217.11.152.* 11.04.05, 11:22
                  No to rób. Nie napisałem nic o "nieaktualności mapy z 1996". Chodzi o to że
                  jezeli ktoś komuś zarzuca manipulowanie informacjami to sam powinien byc w
                  porządku. Siskom odsyła ludzi na swoją stronę. Przeciętny warszawiak powinien
                  chyba zobaczyć jak wygląda mapa Bemowa i S-7 w roku 2005, prawda? Tego właśnie
                  tam brakuje. Ale po co pokazywać że to teren mocno zabudowany?
                  • h108 Re: Mapa Bemowa jest z 1996 roku :) 11.04.05, 15:53
                    Czesc gosc! Nie widzisz, ze ten caly watek to proba sklocenia Bielan i Bemowa? Moze dlatego nikt sie
                    dlugo na nim nie wpisal. Mapy ma siskom nieaktualne, ale to im nie psuje zapalu.
                    • Gość: mb Re: Mapa Bemowa jest z 1996 roku :) IP: *.ctpartners.pl / 212.180.147.* 11.04.05, 15:57
                      Nie, ten wątek służy podkreśleniu różnic interesów. A że jedni protestujący mogą się przy tym skłócić z innymi - cóż, takie życie.
                      Zwłaszcza gdy ktoś chowa się za plecy kogoś innego ...
                      • rosebud68 Re: Mapa Bemowa jest z 1996 roku :) 11.04.05, 20:14
                        za czyje plecy sie chowasz?
                        • Gość: mb Re: Mapa Bemowa jest z 1996 roku :) IP: *.idea.pl 11.04.05, 23:56
                          > za czyje plecy sie chowasz?

Czy to już wszystko co masz do powiedzenia ?
                          • rosebud68 Re: Mapa Bemowa jest z 1996 roku :) 12.04.05, 20:31
                            Gość portalu: mb napisał(a):

> > za czyje plecy sie chowasz?
                            >
                            > Czy to już wszystko co masz do powiedzenia ?

W palącej kwestii chowanego niewiele stąd moje zaciekawienie, a ty?
                    • jaa_ga Re: Mapa Bemowa jest z 1996 roku :) 11.04.05, 16:16
                      Mapę z 1996 roku pokazujemy dlatego, abyście Państwo sami zobaczyli, że :

1. W 1996 roku BYŁA rezerwa na S7, nie BYŁO natomiast ANI JEDNEGO nowego budynku
                      mieszkalnego.
                      2. Decyzja o warunkach zabudowy i pozwolenie na budowę w latach 1996-2004 było
                      wydawane przy PEŁNEJ WIEDZY WŁADZ i DEVELOPERÓW o istniejącej rezerwie
                      komunikacyjnej na trasę ekspresową.
                      3. Wydając pozwolenia na budowę - władze Bemowa i Bielan nie mogły nie
                      informować developerów o korytarzu komunikacyjnym
                      4. Developerzy mieli OBOWIĄZEK informowania klientów o planowanej S7.
                      (Sami Państwo wiecie, że do DZIŚ ukrywają tę informację przed ludźmi,
                      pokazując w reklamach rzekome uroki ciszy, zieleni etc...)

5. Trasa S7 nie jest smokiem wawelskim, siarką ziejącym i pożerającym dziewice -
                      ta trasa będzie Wam i nam słuzyć przez wieki, a kiedy powstanie - będziecie
                      udawać, że nigdy nie protestowaliście przeciwko jej budowie, bo odkryjecie jej
                      zalety i nie będziecie sobie w stanie wyobrazić jej braku :)

PS. Jeśli chodzi o AKTUALNE mapy z S7 - proszę sobie na ten pusty teren nanieść
                      stan aktualny zabudowy, pamiętając wszelako, że S7 BYŁO PIERWSZE na mapie, a nie
                      odwrotnie:)
                      Pozdrawiam
                      jaa_ga

Reasumując:
                      Nie można mieć pretensji do nas
                      • rosebud68 Re: Mapa Bemowa jest z 1996 roku :) 11.04.05, 20:20
                        jaa_ga napisała:

> 5. Trasa S7 nie jest smokiem wawelskim, siarką ziejącym i pożerającym dziewice
                        > -
                        > ta trasa będzie Wam i nam słuzyć przez wieki, a kiedy powstanie - będziecie
                        > udawać, że nigdy nie protestowaliście przeciwko jej budowie, bo odkryjecie jej
                        > zalety i nie będziecie sobie w stanie wyobrazić jej braku :)

ten argument profetyczny przekonuje mnie najbardziej

> PS. Jeśli chodzi o AKTUALNE mapy z S7 - proszę sobie na ten pusty teren nanieść
                        > stan aktualny zabudowy, pamiętając wszelako, że S7 BYŁO PIERWSZE na mapie, a ni
                        > e
                        > odwrotnie:)

na mapie to rozne rzeczy juz w historii byly

> Reasumując:
                        > Nie można mieć pretensji do nas

czyli do kogo i o co?
                    • Gość: gosc Re: Mapa Bemowa jest z 1996 roku :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.05, 22:45
                      H108, nas nie można skłócić. Jesteśmy po tej samej stronie a właściwie w takiej
                      samej sytuacji. Śmieszą mnie te jazdy z S-7 po całym lotnisku, a pomysł "mb" z
                      przesunięciem ulicy Gen.Maczka "na południe" jest poprostu komiczny.
                      Kolega "mb" trochę mnie wyprowadził z równowagi swoimi bzdurnymi rewelacjami
                      rodem z netu i stąd moja reakcja. Pszepraszam jeśli niepotrzebnie się
                      odezwałem. Znikam. Dodam tylko że mieszkańcom Koła mocno nie podoba się węzełek
                      N-S i zaczynają coś robić w tej sprawie.
                      Pozdrawiam.
          • vampi_r Re: Rozbieżne interesy Chomiczówki i części Bemow 11.04.05, 18:00

> Kolego vampi_r, przedewszystkim proponuję zebyście na swojej stronce
            > udostępnili aktualne i kompletne mapy.
            > Mapa S-7 przez Bemowo pochodzi z ubiegłego stulecia.

heh. Ja bym napisał nawet, że z ubiegłego tysiąclecia. Jak już pisać, to pisać.
            Lepiej brzmi "ubiegłe tysiąclecie".

Ale tu wiem o co ci chodzi.
            Od 2004 roku nie istnieją plany zagospodarowania przestrzennego, bo te poprzednie straciły ważnośc w 2003. O ile nie pomyliłem roków.
            Ale to znaczy też nie mniej, ni więcej, że przez Bemowo można budować autostradę, a tuż obok Carrefoura nawet drugi kosmodrom Bajkonur. Nie prawdaż?

Rezerwa na trasę istnieje i nie została zabudowana. Żaden też blok nie stoi bliżej rezerwy, niż zakłada to norma.
            Jaa_ga już Ci odpisała, czemu prezentujemy mapę Bemowa z 1996 roku.
            Trzeba odnieść to na lata zabudowy Widawskiej i Kluczborskiej. Czyli lata 1997-2003. Ja tą mapę kupiłem w UD Bemowo w 1998 roku.
            Poza tym wszystkie obecnie trwające budowy otrzymywały stosowne pozwolenia przed 2-3 laty.

Ale będę musiał przejść się znów do UD Bemowo i może kupić nową mapę tej pięknej i zacisznej dzielnicy. O ile została taka wydana po 2003 roku.

> Sami manipulujecie
            > informacjami i jeszcze wytykacie to innym. To się chyba nazywa hipokryzja,
            > prawda?
            > Nie podaję informacji "prawdziwych inaczej", konkretna liczba podpisów to fakt,
            >
            > czy to ci się podoba czy nie.

No przecież odniosłem się do tego "zbierania" podpisów. Akurat na Bemowie mieszka moja kuzynka. Do niej też przychodzili po podpis i ona podpisała. Wiem stąd, jakich "argumentów" uzywali zbieracze.
            Wstyd nieco, że potraficie tak kłamac w żywe oczy.

Inicjatorami tego całego "spontanicznego" protestu są mieszkańcy nowych blokowisk wspierani przez Ambroziaka. To fakt i jakoś temu nie zaprzeczyłes.

>Ambroziak i Całka nikogo nie zmuszali do
            > podpisywania, to raczej wynik działalnosci Dąbrowskiego.

Nie. To efekt działania Całki i Ambroziaka. Bo jeden pozwalał na budowanie tuż przy rezerwie terenu, a drugi budował. To nie Dąbrowki wymyślił nagle tą trase przez Bemowo. Ona tam była, nim Bemowo powstało. To fakt i temu nie zaprzeczycie.

> Zapewniam cię że tu nie mieszkają imbecyle którym można wmówić co się chce.

Nie mieszkają. Ja jednak i byłem na manifire pod MI i na Widawskiej przy nagraniu "Sprawy..". Popytałem nieco tych, co trzymali transparenty - albo kompletna niewiedza, albo świadome kłamstwo: "to ma być trasa jedynie dla tranzytu, bo na terenie Warszawy nie będzie żadnych zjazdów, tylko na początku i na końcu miasta".
            Ile będzie zjazdów na terenie Warszawy? - polecam mapki wszelakie z naszej strony.

> Chcemy eksperyz i opinni specjalistów na temat oddziaływania tej trasy na nasze
            > zdrowie. Istnieją takowe?

Nie wiem. Może nie istnieją, może właśnie powstają.
            Ale zażądajecie też ekspertyz specjalistw o oddziaływanie warszawskich ulic jak trasy w stolicy nie powstaną.

> Dziwisz się że podpisaliśmy się pod protestem?

Tak. Bo ja sam mieszkam nie dalej jak 300 m od tej trasy.

> Tranzyt będzie i to także jest fakt. Dlatego budowa tej trasy będzie
            > finansowana z budżetu państwa a nie Warszawy. A może znasz inny powód
            > filantropii GDDKiA?

Tranzyt też będzie. Zwłaszcza tranzyt lokalny typu Ożarów - Łomianki, czy Pruszków - Modlin. Dla tranzytu dalszego zasięgu ta trasa nie jest. Jeśli twierdzisz inaczej, to może podaj przykłady.

> Mieszkańcy Widawskiej są zdecydowanie przeciwko S-7, to tutaj powstało
            > stowarzyszenie "Ocalić Bemowo". Jeżeli jednak ta trasa kiedykolwiek powstanie
            > jest rzeczą oczywistą że każdy woli aby została poprowadzona w tunelu, więc
            > bądz łaskaw nie wciskać kitu że jest przyzwolenie na jej budowę.

Tak. Ale jak nie zbuduje tej trasy GDDKiA, to będzie musiało budowac miasto zwykła ulicę. Wtedy nie będzie mowy o czymś takim, jak tunel. Tak samo, jak w tunelu nie biegnie Górczewska, czy Powstańców Śląskich. I ja o tym piszę.
            Protestujecie, ale nie zdajecie sobie sprawy z tego, co by było, gdyby wasz protest odniósł jakiś skutek.
            A no właśnie: nie zbuduje GDDKiA, tylko zbuduje miasto zwykła ulice wierzchem.

> Przypominam ze budynki bezpośrednio przy korytarzu S-7 to nie tylko bloki
            > mieszkalne, to także szkoły, przedszkola, żłobki i także jest bardzo ważny
            > powód dla którego ludzie podpisywali protest.

Tak. Ale tam będzie tunel. Szkoły, czy żłobki są też i przy innych warszawskich ulicach. Wolicz, by te szkoły były przy bezkolizyjnej trasie w tunelu, czy przy zwykłej ulicy 6-cio pasmowej, jak Górczewska?

> Tak na marginesie, Kluczborska jest chyba obok planowanej N-S a nie S-7?

Nie. Przy S-7. Zapoznaj się z mapami:www.siskom.waw.pl/mapy/strona-map/s7-bemowo-lomianki.JPG
            Zobaczysz wtedy, że S-7 ma dojść do Górczewskiej. Więc...?

> Pozatym wiesz doskonale ze na Bemowie trudno o teren pod budownictwo
            > mieszkaniowe który nie leży przy rezerwach pod drogi, praktycznie takie miejsca
            >nie istnieją.

Przepraszam bardzo - nie dalej, jak dziś w południe jechałem ul.Obrońców Tobruku. Co ci nie istnieje? Tereny pod budownictwo na Bemowie nie położone przy planowanych trasach szybkiego ruchu? Ty w ogóle znasz Bemowo?
            No to znów druknij sobie mapkę, której link ci podesłałem i przejdź się w okolice trójkąta Obrońców Tobruku, Maczka, Powstańców Śląskich.
            Poza tym nie jedno Bemowo jest w Warszawie.
            A Warszawa w 50% sklada się z nieużytków lub ogródków działkowych.

> Zawieszenie broni? O co ci chodzi? Kto z kim walczy?

Oj.... Nie chwytasz bluesa?
            • Gość: mb Do vampi_r'a IP: *.ctpartners.pl / 212.180.147.* 11.04.05, 18:05
              Jak się nie mylę, jesteś informatykiem, używałeś whois.ripe.net ?
              • vampi_r Re: Do vampi_r'a 12.04.05, 21:19
                Nie, nie używałem.
                • Gość: mb Re: Do vampi_r'a IP: *.idea.pl 13.04.05, 00:05
                  A pytam o RIPE, bo mam taką ciekawostkę, może to przypadek, a może nie: otóż pojawiają się na tym forum wypowiedzi z różnymi nickami ale takim samym IP i takim samym "stylu". tego IP forum nie pokazuje całego, tylko 3 pierwsze bajty, co daje 256 możliwości.
                  Sprawdziłem w RIPE całą grupę 256 adresów, są to adresy udostępniane przez providera Zig-Zag swoim klientom. W tej grupie jest kilka firm, których nazwy mi nic nie mówią, część z W-wy, część nie min. jakieś studio foto z Broniewskiego, ale jest 1 hit (zastrzegam, może to czysty przypadek, bo jednoznacznie tego nie da się stwierdzić):

inetnum: xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxx
                  netname: UMOCHOTA-NET
                  descr: Dzielnica Ochota Urz.d Miasta Sto.ecznego Warszawy
                  descr: abuse@waw.zigzag.pl
                  country: PL
                  admin-c: KS1650-RIPE
                  tech-c: ZI81-RIPE
                  status: ASSIGNED PA
                  notify: jkardaszewicz@zab.zigzag.pl
                  mnt-by: JK-ZIGZAG-MNT
                  changed: jkardaszewicz@zab.zigzag.pl 20031113
                  source: RIPE

Co o tym myślisz ?
                  • vampi_r Re: Do vampi_r'a 13.04.05, 12:07
                    Co o tym myślę?
                    Myślę, że powinniśmy przyjąć Cię w szeregi SISKOM.
                    Robisz tu dobrą robotę.

Domyślamy się od dawna, że ta "masa" pisująca przeciw trasie S7 nie jest wcale taką masą. Wiemy też jak powiązane są z developerami niektóre osoby pisujące na tym forum i na Chomiczówka.org.
            • Gość: gosc Re: Rozbieżne interesy Chomiczówki i części Bemow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.05, 22:31
              Kolego vampi_r, znam Bemowo, w przeciwieństwie do ciebie. Zauważyłem jednak
              pewien postęp, odkryłeś w końcu ulicę Obrońców Tobruku i tym razem nie
              uraczyłeś nas opowieścią o korkach na Obozowej. Dziękuję.
              Mam prośbę, będę zobowiązany jeśli przestaniesz wciągać swoją rodzinę w sprawy
              związane z S-7. Pojawił się już brat widujący "buczących" developerów, kuzynka
              którą jak 8777 innych osób bestialsko oszukano. Kto i w jakich okolicznościach
              pojawi się następny? Pszepraszam, zapomniałem jeszcze wspomnieć o twojej
              dziewczynie z okolic "zakorkowanej" Obozowej. Jeżeli tego nie zauważyłeś to
              jest to bardzo, bardzo mało wiarygodne.
              Problem map, wszystkich dotyczących Bemowa, na waszej stronie jest taki że są
              nieaktualne. Myślę że bylibyście bardziej wiarygodni nie ukrywając przed ludzmi
              faktu że S-7 przebiega przez teren mocno zabudowany i może protestujący mają
              sporo racji blokując powstanie tej trasy w takim wariancie.
              Tylko to miałem na myśli, nic więcej.
              O planach zagospodarowania przestrzennego nie będę pisał bo szkoda mi na to
              czasu. Wiesz napewno że miejscowe nie obowiązują ,że ogólny obowiązywał i
              obowiązuje itp. itd.
              Żeby pisać o starych i nowych budynkach na czwórce zwyczajnie brakuje mi siły.
              Pisało już o tym multum osób. Przyjedz, zobacz, oceń. Może zamieścicie trochę
              fotek blokowisk przy Widawskiej, Andriollego i innych ulicach? Po retuszu będą
              wyglądały jak nowe.
              Szkoły, przedszkola, żłobki są umiejscowione przy korytarzu S-7 i nikt tego nie
              zmieni, a tu węzęł N-S, a tu zjazd na Powstańców Śląskich, a tu 6 pasów ruch, a
              tu kominy wentylacyjne, a ty wlot i wylot z tunelu. Będzie naprawdę
              niebezpiecznie. S-8 wymownie przemilczę.
              Jeśli wiesz to napisz który developer czy spółdzielnia mieszkaniowa je
              budowała i kiedy. Może brat coś widział i pomoże?
              Zresztą, to może już nieistotne, jak nic pójdą do likwidacji, żaden rodzic przy
              zdrowych zmysłach nie wyśle tam dziecka. Masz dzieci vampi_r?
              Teren pod budownictwo o którym pisałeś to defacto trójką S-7,część TMP i S-8,
              jakby nie patrzeć to cały czas przy trasach szybkiego ruchu. Myślę jednak ze
              masz trochę racji, coś tam pewnie zbudują, według mnie to super teren pod
              mieszkania socjalne.
              Kończę, bądz łaskaw i nie odpisuj, znikam.

• tarantula01 Re: Rozbieżne interesy Chomiczówki i części Bemow 12.04.05, 23:08

> Problem map, wszystkich dotyczących Bemowa, na waszej stronie jest taki że są
                > nieaktualne. Myślę że bylibyście bardziej wiarygodni nie ukrywając przed
                ludzmi
                >
                > faktu że S-7 przebiega przez teren mocno zabudowany i może protestujący mają
                > sporo racji blokując powstanie tej trasy w takim wariancie.
                > Tylko to miałem na myśli, nic więcej.
                Poradzę jak swego czasu Adam Słodowy:
                - kup najnowszą mapę Warszawy
                - wydrukuj mapę z trasami z owego 1996 r.
                - weź ołówek i naszkicuj trasy.
                - potem zeskanuj
                - prześlij do nas, a my ją zamieścimy na stronie :)))

Może poznajmy w takim razie źródło protestów ludzi.
                1. Kupili mieszkania na Bemowie i nie chcą mieć niedaleko trasy szybkiego ruchu
                (cielawe, czy chcą mieć tramwaj?)
                2. Dlaczego kupili tu mieszkania? Bo developerzy, spółdzielnie, itd. je
                zbudowali i zaczęli zachwalać uroki osiedli, natomiast słowem nie wspominali o
                przyszłych planach. Ostatnią rzeczą, którą robi człowiek przy kupnie
                mieszkania, osiedlaniu się jest wycieczka do UD lub UG, aby popatreć na mpzp.
                przecież. A gdyby mpzp człowiek zobaczył, to 5 razy by się zastanowił zanim by
                kupił.
                Wszystko się działo niedawno, a jednak ludzie czują żal, że chce się im trasę
                budować. I ten żal wylewają na projektantów i budowniczych tras zamiast na
                developerów, którzy ich właściwei oszukali (nie wspomnę o tym, że powinni mieć
                pretensje też do samych siebie, że nie chciało im sie ruszyc 4-ech literek, aby
                mpzp zobaczyć).
              • vampi_r Re: Rozbieżne interesy Chomiczówki i części Bemow 13.04.05, 12:32

> Kolego vampi_r, znam Bemowo, w przeciwieństwie do ciebie. Zauważyłem jednak
                > pewien postęp, odkryłeś w końcu ulicę Obrońców Tobruku i tym razem nie
                > uraczyłeś nas opowieścią o korkach na Obozowej. Dziękuję.

Obrońców Tobruku dochodzi do Obozowej.
                Obecnie straciła ta ulica na znaczeniu, ale wciąż pamiętam czasy (nie tak wcale dawne - z 4-5 lat temu), jak OT była głowną ulica wyjazdową dla Bemowiaków.

> Mam prośbę, będę zobowiązany jeśli przestaniesz wciągać swoją rodzinę w sprawy
                > związane z S-7. Pojawił się już brat widujący "buczących" developerów, kuzynka
                > którą jak 8777 innych osób bestialsko oszukano. Kto i w jakich okolicznościach
                > pojawi się następny?

Mam jeszcze rodzinę w Pruszkowie oraz masę znajomych mieszkających na terenie niemal całej Warszawy od Ząbek, Otwocka przez Wawer, Ursynów po Bielany i Tarchomin. Czy to dziwne?
                O tym w jaki sposób zbierane były podpisy u mieszkanców Bemowa dowiedziałem się niedawno.

> Pszepraszam, zapomniałem jeszcze wspomnieć o twojej
                > dziewczynie z okolic "zakorkowanej" Obozowej.

Obecnie mam inną dziewczynę.

> Problem map, wszystkich dotyczących Bemowa, na waszej stronie jest taki że są
                > nieaktualne.

Czy to tak trudno zrozumieć? - prezentujemy mapę z 1996 roku, gdyż wielokrotnie mówiliscie i pisaliście, że trasy na Bemowie nie były nigdy planowane i przypomniano sobie o nich dopiero w zeszłym roku.
                No to pokazujemy tą mapę z 1996 roku, z roku nim zaczęły się inwestycje w wielkie osiedla na Bemowie. Trasy były planowane.
                Ja mam tą mapę, bo w 1998 roku chciałem kupić mieszkanie na osiedlu Warynin. Poszedłem do UD Bemowo i kupiłem tą własnie mapę. Oczywiście w inwestycję na Maryninie nie wszedłem.

>Myślę że bylibyście bardziej wiarygodni nie ukrywając przed ludzmi
                > faktu że S-7 przebiega przez teren mocno zabudowany i może protestujący mają
                > sporo racji blokując powstanie tej trasy w takim wariancie.

Nie. Nie mają racji. Gdyż wykazaliśmy nie raz, że to nie trasa powstaje koło bloków, tylko bloki powstały koło trasy. My nie ukrywamy, że tereny wokół pasa terenu zarezerwowanego pod trasę S7 został ostatnio mocno zabudowany. A nawet piszemy o tym i piętnujemy decyzje bemowskich urzędników (w tym burmistrza), że wydawali pozwolenia na budowę i nie informowali ludzi o planowanej trasie.

Oto dowód na to, że my nic nie ukrywamy:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=290&w=21791116

> Szkoły, przedszkola, żłobki są umiejscowione przy korytarzu S-7 i nikt tego nie
                > zmieni, a tu węzęł N-S, a tu zjazd na Powstańców Śląskich, a tu 6 pasów ruch, a
                >
                > tu kominy wentylacyjne, a ty wlot i wylot z tunelu. Będzie naprawdę
                > niebezpiecznie.

Znów ci powtórzę - rezerwa terenu była wcześniej, nim powstawały te przybytki.
                Kto je tam planował i budował? Dowiedzcie się sami.
                Poza tym na terenie całej Warszawy znajdują się szkoły i przedszola przy zakorkowanych trasach i ulicach. Jak chce się mieszkać w wielkim mieście, to i trzeba znosić te przywary cywilizacji.

Zadam ci pytanie, które chyba zadawałem tu już nie raz.
                Czy myślisz, że jak S7 nie powstanie w proponowanym kształcie, to rezerwa terenu pod trasę zostanie zabudowana osiedlami?
                NIE - tam musi powstać jakaś arteria komunikacyjna. Nie zbuduje GDDKiA, to zbuduje miasto. Wolisz, by koło tych szkół była trasa w tunelu, czy po wierzchu?

> Kończę, bądz łaskaw i nie odpisuj, znikam.

Nie odpisuj, jak już nie masz argumentów. I tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka