Dodaj do ulubionych

Prawo nakazuje sprzątać

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 08:18
Ale trwaników nie muszą sprzątać?
Obserwuj wątek
    • pascalek Manipulacja autorki 20.04.05, 09:49
      Dziwnym trafem pominięte zostało ostatnie zdanie, a zamiast niego pojawiła się jakaś bzdura. Par. 27 Uchwały Nr XXXIII/756/2004 Rady miasta stołecznego Warszawy z dnia 8 lipca 2004 roku brzmi:

"Do obowiązków utrzymujących zwierzęta domowe należy sprzątanie i usuwanie odchodów pozostawionych przez te zwierzęta:
      1) na klatkach schodowych, w windach i innych pomieszczeniach wspólnego użytku w obrębie budynku, a także w miejscach publicznych.
      2) na chodnikach, alejkach spacerowych i innych miejscach przeznaczonych do wspólnego użytku, a także w miejscach publicznych
      o ile w tych miejscach bądź w ich najbliższym otoczeniu ustawione są pojemniki na odchody zwierzęce.
      "
      • totempotem Re: Manipulacja autorki 20.04.05, 11:01
        Też mnie to bardzo zdziwiło...jakas wybiórcza ta informacja i dodatkowo
        pomijająca istotne szczegóły.
      • Gość: mirosław Re: Manipulacja autorki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 11:43
        A jeśli pojemników nie ma to co? Konia z rzędem temu kto precyzyjnie ustali co
        to znaczy w pobliżu. Pięć, dziesięć czy może sto metrów? Cała ta uchwała to
        bubel prawny. Pozostaje odwołać się do kultury właścicieli psów.
        • pascalek Re: Manipulacja autorki 20.04.05, 12:52
          Mozna się zastanawiać nad interpretacją.

Niemniej jednak zdanie "Psie odchody mogą trafić do każdego, nie tylko specjalnie oznaczonego kosza na śmieci". nie istnieje w treści uchwały. Zostało wyssane z palca, a sposób jego umieszczenia sugeruje, że jest fragmentem cytatu z uchwały.
          Zwłaszcza że z uwagi na zagrożenie epidemiologiczne odchodów (nie tylko psich) nie wolno wyrzucać do normalnych pojemników na śmieci.
          • iurandum Re: Manipulacja autorki 20.04.05, 13:35
            Jasne "z uwagi na zagrożenie epidemiologiczne odchodów " lepiej niech sobie leżą
            na chodniku, łażą po nich muchy, ża przykleją dzieciakom do butów, bo one
            najczesciej nie uwazaja co lezy pod nogami...

Nie wiem czy wiecie że to jednaz pierwszych rzeczy która zwraca uwage gości
            zazagranicy (no nie tej wschodniej).
            • Gość: X Psiarski argument IP: *.u.mcnet.pl 20.04.05, 13:55
              Ale psiarze maja argument, zeby nie sprzatac... :-(
              • pascalek Re: Psiarski argument 20.04.05, 14:53
                1. Nie posiadam psa.
                2. Za to w przeciwieństwie do ciebie posługuję się w dyskusji argumentami.
            • pascalek Re: Manipulacja autorki 20.04.05, 14:42
              > lepiej niech sobie leżą
              > na chodniku, łażą po nich muchy, ża przykleją dzieciakom do butów, bo one
              > najczesciej nie uwazaja co lezy pod nogami...

To już sam sobie dopowiedziałeś. Skieruj tę uwagę do sanepidu, może ci przyznają rację.
              • bimbuniek Zagrożenie epidemiologiczne 20.04.05, 14:51
                Zagrożenie epidemiologiczne to będzie jak w zwykłych, niezamykanych koszach na
                śmiecie będą się kisić codziennie kilogramy psich odchodów.

Ludzie, opamiętajcie się! Nie wrzucajcie kup do koszy na śmiecie!!!

Kupy są piękne na łonie natury i gdy leżą osobno, w swoich naturalnych
                kształtach nadanych im przez psi odbyt w imieniu Matki Natury!!!
                • totempotem Re: Zagrożenie epidemiologiczne 20.04.05, 14:52
                  "Kupy są piękne na łonie natury i gdy leżą osobno, w swoich naturalnych
                  > kształtach nadanych im przez psi odbyt w imieniu Matki Natury!!! "

:))))))))))) powiesze sobie to nad łóżkiem ;)
                • totempotem Re: Zagrożenie epidemiologiczne 20.04.05, 14:55
                  Ciekawe co by te wszystkie mądrale pisały, gdyby ludzie wrzucali jednak kupy do
                  pojemników na psie odchody...szybciutko i od razu zarządaliby przeniesienia
                  pojemników za miasto...to by dopiero był fetor...oj...aż mnie rzuciło...
                  taki kosz np ustawić przy piekarni, albo restauracji...hmmm...smacznego
              • totempotem Re: Manipulacja autorki 20.04.05, 14:51
                Jak będę miała wolną chwilę to poszukam może gdzieś jest jakieś opracowanie na
                temat tego po jakim czasie psia kupa rozkłąda się na trawie i jakie stanowi
                zagrożenie epidemiologiczne...
                moim zdanie żadnego nie ma, a kupa rozkłada się bardzo szybko w innym przypadku
                cała warszawa smieerdziałaby psią kupą...
      • vtec_z Re: Manipulacja autorki 25.04.05, 09:50
        Nie lubię, nie znoszę gdy ktoś w durny sposób usiłuje mną manipulować i przy
        tym po prostu kłamie. Nawet gdy robi to w dobrej wierze. Mam w sobie coś
        takiego co natychmiast "ustawia mnie w poprzek".
        Mam specjalny przyrząd do zbierania pozostałości po moim psie, mam zapas
        torebek i używałem tego wszystkiego, ale teraz zastanawiam się czy nie poczekać
        na specjalne pojemniki, a póki co wysyłać gustowne torebeczki z zawartością do
        stołecznej z dedykacją dla redaktorki/redaktora mo

----------------------
        First man than machine
    • Gość: bielany Re: Prawo nakazuje sprzątać IP: *.chello.pl 25.04.05, 18:40
      nie mogą bo nie wolno deptać zieleni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka