Gość: buahahha IP: 62.111.139.* 21.04.05, 01:34 to ja juz wole ogladac polskich hokeistow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: master Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.icpnet.pl 21.04.05, 07:21 Mi się bardzo podoba łysina prezesa. W Multikinie widziałem, że pięknie błyszczy w ciemności. Co do wywiadu, ma chłop sporo racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hegemon® MORDA W QBEŁ Q®FY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:25 ZYGO I ZIELU TO WLASCIWI LUDZIE NA WLASCIWYM MIEJSCU A JAK ZDACIE MATURE TO BEDZIECIE SIE MOGLI WYPOWIADAC BARANY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arj Re: MORDA W QBEŁ Q®FY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.05, 10:43 z tego co zauważyłem to nikt we wczesniejszych postach o czymś takim nie mówił... widzisz, umiejętność czytania to nie wszystko.. trzeba czytać ze zrozumieniem. a w tym nawet matura ci nie pomoże.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugotnik Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.mofnet.gov.pl 21.04.05, 07:27 Dajcie mi połowe tej kasy co oni zarabiają a będe schodził z boiska czołgając się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lentini Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: 212.69.66.* 21.04.05, 10:01 Legia nie jest klubem w którym daje się szanse, ewolucji trenerskich czy piłkarskiej, dlugofalowe budowanie drużyny, może jeszcze spadek w imię budowy. Legia to klub który w każdym sezonie walczy o tytuł mistrza Polski, lub conjamniej puchary. Skoro ITI jest takie bogate to dlaczego nie zatrudni porządnego trenera , nie kupi porządnych piłkarzy. Nawet za czasow Deawoo, transfery były głośne ( inna sprawa ze w większości nie wypaliły)- a teraz z takimi transferami to drugoligowców można straszyć. A do Ziela nic niemam ale on sam chyba wie że na za wysokiego konia go posadzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodlo Re:Letini się myli IP: *.gliwice.hyperion.pl 21.04.05, 10:33 To nie jest kwestia zmiany trenera lub zakupu niby lepszych zawodników. A nawet gdyby?, to gdzie ich kupić? Wszędzie są tacy sami. Badziewiackie pokolenie. Pełny minimalizm, zero profesjonalizmu. Gorawski pojechał do Moskwy i tam zobaczył, czego się wymaga od zawodnika, harówy i jeszcze raz harówy. W ligach zachodnich przebiją się tylko jednostki, gdyż i tam wymagana jest harówa. I nie na 100%, lecz na 200. Mamy tak naprawdę pokolenie amatorów, tylko niewielu z nich można określić mianem półzawodowca. Siatkarze Wagnera byli najlepsi, bo za sobą mieli wiele godzin ciężkiej harówy, mieli coś jeszcze, szaloną ambicję. Dsisiaj tego nie ma. I dotyczy to większości dyscyplin sportowych. Po prostu badziewiackie pokolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Re:Letini się myli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:58 jodlo ty sie opanuj z tymi okresleniami , bo akurat sam jestemm z rocznika 81 . i jezeli kogokowliek wina jest ze mamy teraz slabsze pokolenie niz moglismy meic to raczej tego ze stare dziady , kiedy bylismy mlodzi niepotrafili wlasciwie nas szkolic . To jest wina braku systemu . nawet liczka powiedzial ze taki Brozek moglby byc jak baros ale ma braki w technice . To ja sie pytam co z nim robili jego trenezry ? nad czym z nim pracowali ? ze on sie teraz nawet w wisle nie moze przebic . tak . badziewiackie to mamy pokolenie trenerow losiow co maja glowy w prlu i nie potrafia inaczej myslec . Poza tym badziewiackie jodlo a mistzrostwo europy U21 wicemistzrostwo U18 graczy z rocznika 1982 ? to co pies . a tamte mistzrostwa z 1993 graczy z rocznika 1977 to tez badziewiackie pokolenie . Po prostu ktos ich nie umial pokierowac , tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sado Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:51 Najgorsze w Legii jest chyba własnie to, że my ciągle walczymy o mistrza, w każdym sezonie. Wolałbym aby Legia tak często o niego nie walczyła i by zdobywała cześciej Mistrzostwo Polski. Nie ma chyba takiego klubu w Europie w ciągu ostanich 50 lat, którego stosunek liczby zdobytych MP do liczby sezonów zakończonych na miejscu 2-5 byłby tak niski (nie znam danych, ale myslę ze ta teza ma uzasadnienie). ITI rozczarowuje kibiców, ale gdybyśmy się chwile zastanowili nad strategią budowy bogactwa tej grupy, to jest to strategia niskich nakładów inwestycyjnych w dobry pomysł, który później sam będzie się rozwijał. Kilka przykładów, jako dowód: Onet.pl - mało kto pamięta jak badziewny był to niegdyś portal, z roku na rok coraz bardziej sie rozwijał, choć z początku było to zalewdie kilka komputerów. Teraz to już spółka giełdowa, tylko dlaczego jest ona na giełdzie (z giłedy przedsiębiorstwa biora pieniądze) skoro główny udziałowiec jest taki bogaty (ITI)? Drugi przykład TVN. Także z początku mizeria, choć nakłady zdecydowanie większe. Ale to nie były dziesiątki milionów dolarów. Sukces badziewnego BB, telenowel czyli taniej z niskiej półki dla mas rozrywki. Zaczyna się rozwój sam z siebie. Z kapitałów własnyuch budują TVN7, TVN24, TVNTurbo i coś tam jeszcze. Strategia identyczna jak w przypadku portalu. Spółka TVN wchodzi na giełde po pieniądze... bo ITI ich nie rozmanża i nie wyrzuca w błoto. Każda spóleczka koncernu współpracuje i sie na tej bazie rozwija. A gdy spółki sie już rozwiną nastapi wezwanie i inaczej niz w przypadku ITI i CWKSu, gdzie nastąpiło obowiązkowe podwyższenie kapitału i słabszy zrezygnował, TVN/Onet wykupi akcję w wezwaniu (udziały ITI wzrosną), lub nabędzie jej samo ITI. ITI kupilo Legie, żeby uzupełnić koncern o kolejną po internecie, telewizji, kinach, tania rozrywkę dla mas. I stosuje tą sama strategię. Spółka ma sama siebie rozwinąć, a jak już będzie w miarę duża to sięgnie po kapitał na giełdę. ITI nie kupiło Legii żeby kupowac super piłkarzy. Legia będzie sama musiała ich kupić za własne pieniądze. I od tego jest zygo, żeby to poukładać. Ale ten model strategii rozwoju (zresztą małosprecyzowany przez Waltera, Wejcherta czy zygo) nie pasuje do przedsiebiorstwa jakim jest klub piłkarski. Gdzie klient bezpośrednio wymaga i jest agresywny (nie jak internauta czy telewidz, ba nawet klient banku), zintegrowany, utożsamiający sie z przedsiebiorstwem i łatwo sterowany przez "centrum nieformalnej władzy". Taki model przyłożony do klubu piłkarskiego, zwłaszcza takiego jak Legia może nie wyjść. Choć gdyby Walter miał taką władzę nad kibicami jak starszyzna na Legii, to by model pasował jak ulał... Odpowiedz Link Zgłoś
hh7 Inwestycja w Legię to chybiona inwestycja. 21.04.05, 13:51 Historia niestety to pokazuje.Legia to jeden z najbogatszych klubów w Polsce ale oni nie mają serca do gry.Legia zawsze była i będzie druga,trzecia a że była kiedyś mistrzem?To potwierdzenie reguły.ITI szkoda waszej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malin Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 08:42 po prostu trzeba ich zmienić.często zmienia się trenerów w naszej lidze to może znajdzie się pierwszy który wywali 3/4 drużyny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.crowley.pl 21.04.05, 08:58 Ale pajac z tego Zygo. Taki frajerski biznesmenik. Pewnie bardziej go obchodzi, czy jego nowy krawat wypadł ładnie na zdjęciu niż to, jak gra drużyna, której prezesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gekon Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:09 a może któryś z was 'barany' zostałby prezesem? ale proponuję najpierw skończyć podstawówkę lub eksternistycznie zawodówkę Odpowiedz Link Zgłoś
rkelm Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois 21.04.05, 10:24 Kochani Moi, Jak sięgam pamięcią (jakieś trzydzieści lat), to Legia nigdy nie miała jaj. Nie oczekujcie zbyt wiele. Warszawka deprawuje :) Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermes Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: 62.233.236.* 21.04.05, 11:18 Trzeba było być na meczach z Feyenordem, Atletico, Milanem i wielu innych . Ja byłem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yurek Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.aster.pl 21.04.05, 11:25 no to masz kiepska pamiec, bo ja bedac kicicem niespelna 25-letnim (czyli mam nawet mniej lat niz Ty twierdzisz ze jestes w stanie sobie przypomniec) widzialem na Legii wiele meczow w ktorych byla walka, zadziornosc, pelne zaangazowanie. jedyna sluszna rzecz, jaka w tym wywiadzie powiedzial zygo (chociaz nie wprost), to to ze wzorem dla legionistow powinien byc Czarek Kucharski jak chodzi o zasuwanie na boisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azirafal Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:30 Prawdę powiedziawszy, dobrze facet mówi. Legia ma bardzo porządnego trenera (Zielu), kilku piłkarzy o nadprzeciętnych umiejętnościach i ogromnej ambicji, choć nie zawsze wykorzystywanych (Vuko, Karwan, Smoła, Sagan, Boruc, Kiełbik...) i resztę - umiejących w miarę w piłkę kopnąć, ambitnych i walecznych... Ale kur**, muszą walczyć! Muszą pokazać, że im zależy! Że dla Legii zrobiąwszystko - gryźć trawę, dokłądnie tak, panie Zygo :/ Miejmy nadzieję, że kary finansowe dadzą im do myślenia o swoich przyszłych zarobkach i grze. Sprawdzimy się w weekend z 'czarnym koniem wiosny', czyli Górnikiem Łęczna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermes Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: 62.233.236.* 21.04.05, 11:24 Zielu może być trenerem w każdej drużynie / nawet w ligach zachodnich/- jest dobry!! ALE NIE W LEGII !!!!! KOCHANI JAK POŻYJECIE TYLE CO JA TO SAMI STWIERDZICIE ŻE NA POLSKIE PIEKŁO NIE MA MOCNYCH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szopspacz Usiąść i płakać IP: *.sebastiana.ceti.pl 21.04.05, 10:31 Wypowiadam się jako sympatyk Wisły (nie nazwę się kibicem bo raczej oglądam mecze w telewizji, nie noszę barw klubowych). Zupełnie nie cieszy mnie kryzys Legii. No dobrze, uśmiechnąłem się jak wygrała z nią Cracovia (ot, taki sentyment do "wojny" krakowsko-warszawskiej). Ale przegrywanie trzeciego meczu z rzędu przez odwiecznego rywala Wisły, boli mnie równie mocno co trzy remisy "mojej" drużyny. Jak będzie wyglądało spotkanie obu zespołów? Mecze na które czeka się cały sezon w tym roku mogą być jedną wielką załamką!!! To jednak mały pikuś w perspektywie długofalowej. Do pewnego momentu, życzyłem Legii źle. Chciałem widzieć Wisłę zdobywającą puchar co roku, kibiców z Warszawy co roku rozgoryczonych etc. Dziś wiem, że to błąd. W interesie Wisły jest silna Legia, w interesie Legi silna Wisła, Amica, Groclin... nie wiem może jeszce Cracovia. Najlepiej żeby 75% drużyn ekstraklasy stanowiło realne zagrożenie i nie tak jak obecnie, przez to, że teoretycznie dwie najlepsze drużyny w kraju dają się okładać słabiakom, czwarta Amica rozdaje punkty, a zwycięstwa Groclinu wyczerpują limit fuksu na pare stuleci. Nie tędy droga!!! Mógłbym więc poprosić: Panowie, zamiast pocieszania się "no dalej gramy w pucharach", d... w troki i do pracy !!! W przeciwnym wypadku latem "powiozą" nas nie Gruzini ale kluby z Wysp Owczych i Andory !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bender ALE JAJA! !!! IP: 213.135.37.* 21.04.05, 10:35 Kupcie kilkaset wejściówek na Groclin albo Amice - bo co to za rekompensata - oglądać takich patałachów !!! PS. Jestem kibicem Legi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:27 "Zawodnicy" Legii powinni w ramach rekompensaty zafundować bilety kibicom na ligę angielską, aby poprawić ich nastrój. To co oni odstawiają to amatorszczyzna i takim gestem zafundowania darmowego widowiska, jeszcze bardziej zdołują swych najzagorzalszych sympatyków. P.S. Pamiętam wywiad K.Kosowskiego udzielającego wywiadu polskiemu dziennikarzowi wówczas kiedy grał w lidze niemieckiej. Po prostu nie miał siły udzielić dłuższego wywiadu. Tak dostał w kość na treningach, że ledwo dychał. Sam się do tego przyznał i dodał jeszcze że nie jest w stanie grać w reprezentacji Polski, ze względu na przemęczenie. A przecież w Wiśle był jednym z lepszych zawodników. Tak to wychodzi różnica między ligami zagranicznymi, a krajowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deut Zielinski to fajny gosc, legenda Legii.... ale IP: *.com.pl 21.04.05, 11:27 Zielinski to fajny gosc, legenda Legii.... ale trenowanie zespolu jakim jest Legia, z aspiracjami pucharowo mistrzowskimi, to poki co o wiele za wysoki pulap dla niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L)egiaforever Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:42 Piłkarze będa chcieli wynagrodzić kibicom kiepską postawę w ostatnich meczach i dlatego kupią wejściówki?? Bezsens!!!! Niech się wezmą za GRĘ !! I choć na koniec meczu podejdą do trybun by podziękować za darcie mordy dla nich przez więcej niż 90 minut!! Oni wychodzą na boisko i odwalają pańszczyznę a to my właśnie "gramy" za nich. Gdyby nie kibice Legia dziś nie byłaby taka jaka jest. Niech w końcu "piłkarzyki" wezmą to do siebie, bo i nasz kres wytrzymałości się zbliża. Jeśli nie będzie z Łęczną 3 punktów (pal to licho w jakim stylu) to chyba zacznie się znów rewolucja na Ży(L)ecie. Tym razem zamiast kaczuszek może polecieć coś cięższego. Legia to my, kibice. Dziś tak jest - pytanie czy piłkarze do nas dołączą?? Oby.. my wciąż na to liczymy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Zygo, lepiej pomyśl o zawodowym trenerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 12:07 Zieliński jest za młody i niedoświadczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Fan Niech legionisci kupia nie kilkaset a wszystkie.. IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 21.04.05, 12:10 ...wejsciowki na mecz. Uszczesliwia wszystkich - nikt nie bedzie musial ogladac tej miernoty... Widzew - Jaga 1:2! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caar nasza pilka jest do p***y, IP: *.plj.com.pl 21.04.05, 12:23 nasza liga nie kwalifikuje sie nawet do przecietniakow, a pilkarze uwazaja sie za gwiazdy niewiadomo jakie.naszej pilce potrzebna jest blacha na odmule.nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan widać efekty ostatnich lat IP: 156.17.253.* 21.04.05, 12:27 Prawda jest taka, ze Legia dziś to po prostu przeciętny zespół, z dwoma indywidualnościami (Sagan , Boruc) kilkoma zawodnikami z potencjałem niewykorztsywanym i całą grupą średniaków z których niewiele się wyciśnie. To efekt polityki transferowej kilku ostatnich lat, polityki słabiutkiej. Co do TVN najpierw sprząta po poprzednikach i dała szanse tym których zastali, teraz zaczną się orządki. Na koniec Włodarczyk- w Śląsku Wrocław była z nim ta sama historia, wysoki kontrakt i marna gra, to nie jest gracz który może pociągnąc zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
7uop a kim on chce rać - rezerwami, skoro pierwszy.... 21.04.05, 12:31 skład baty zbiera ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor legia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 13:35 Zawsze i wszędzie Legia dymana będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk kretyńskie pomysły na piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:10 zygo: "walczyć tak, żeby po każdym meczu schodzić z boiska na czworaka. " ale bzdura roku jak będą schodzić na czworaka, tzn. że w ostatnich minutach brak im było sił i będą tracić wtedy gole, piłka to gra dla ludzi myślących, a nie tylko biegających, zygo ani biega, ani myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lynx Co z tą Legią? IP: 193.19.146.* 21.04.05, 14:11 Ja chciałbym zwrócić uwagę wam na jedną rzecz. Otóż zauważyłem, że każdy zawodnik jaki idzie do Legii choćby był bardzo dobry, po jakimś czasie staje się zwykłym przecętniakiem. Legia w zupełnie niezrozumiały dla mnie sposób niszczy tych zawodników. Nie wiem dlaczego tak jest, jako kibicowi Pogoni jest mi nawet przykro z tego powodu. Nie będę wymieniał przykładów takich zawodników natomiast chciałbym żebyście się nad tym zastanowili i zgodzili się ze mną bądź zaprzeczyli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magz Re: Co z tą Legią? IP: *.speed.planet.nl 21.04.05, 15:15 No cóż ja też tak uważam.To chyba sprawa mentalności tzw. "warszawki" .Poza tym piłkarze to święte krowy wszystko sie im wybacza i poziom polskiej ligi jest żenujący.Najbardziej podobają mi sie opisy meczów np. w wyborczej - zwykle "widowisko jest słabe i nudne a na boisku nic sie nie dzieje" , a bramki zwykle padają po "katastrofalnym błędzie obrońcy i strzale z bliska do siatki" ,a nie np. po ładnej solowej czy zespołowej akcji czy pięknym strzale z rzutu wolnego.No ale cóż nawet pan Listkiewicz powiedział ostatnio że jest człowiekiem tolerancyjnym (też jeśli choodzi o burdy na stadionach) więc polska piłka od 15 lat stoi w miejscu i jak śpiewał Kazik"IIIrzeczpospolita polska ludowa - to samo od nowa to samo od nowa",więc za 15 lat też pewnie ukaże się taki sam artykuł jak ten w GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzichu Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:18 Rozgrywki bez kibiców. Widzieliście co sie działo na Cracovii? Kibole wont! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezoorientowany Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 21.04.05, 15:36 a co sie dzialo?bo glosno kolo sprawy dookola (nawet klub wprowadzil jakies nowe przepisy) a nikt nic nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamianD Zawodnicy są spoko, ale trener ?? IP: *.olsztyn.mm.pl 21.04.05, 14:51 Zawodnicy są spoko, ale trener ?? Z całym szacunkiem, ale Zieliński nie ma talentu trenerskiego !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nafciarz Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.c151.petrotel.pl 21.04.05, 15:03 PŁOCCY KIBICE ON-LINE Odpowiedz Link Zgłoś