Dodaj do ulubionych

Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z boiska...

IP: 62.111.139.* 21.04.05, 01:34
to ja juz wole ogladac polskich hokeistow
Obserwuj wątek
    • Gość: master Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.icpnet.pl 21.04.05, 07:21
      Mi się bardzo podoba łysina prezesa. W Multikinie widziałem, że pięknie
      błyszczy w ciemności. Co do wywiadu, ma chłop sporo racji.
      • Gość: hegemon® MORDA W QBEŁ Q®FY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:25
        ZYGO I ZIELU TO WLASCIWI LUDZIE NA WLASCIWYM MIEJSCU

A JAK ZDACIE MATURE TO BEDZIECIE SIE MOGLI WYPOWIADAC BARANY
        • Gość: arj Re: MORDA W QBEŁ Q®FY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.05, 10:43
          z tego co zauważyłem to nikt we wczesniejszych postach o czymś takim nie
          mówił... widzisz, umiejętność czytania to nie wszystko.. trzeba czytać ze
          zrozumieniem. a w tym nawet matura ci nie pomoże..
          • Gość: Polak Hegemon to burak :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:45
            • Gość: Realny Legla - Leczna 0 : 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:53
              • Gość: :) Re: Legia - Leczna 0 : 3 IP: *.reynet.pl 21.04.05, 18:27
                oby :)
    • Gość: bugotnik Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.mofnet.gov.pl 21.04.05, 07:27
      Dajcie mi połowe tej kasy co oni zarabiają a będe schodził z boiska czołgając
      się.
      • Gość: Lentini Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: 212.69.66.* 21.04.05, 10:01
        Legia nie jest klubem w którym daje się szanse, ewolucji trenerskich czy
        piłkarskiej, dlugofalowe budowanie drużyny, może jeszcze spadek w imię budowy.
        Legia to klub który w każdym sezonie walczy o tytuł mistrza Polski, lub
        conjamniej puchary. Skoro ITI jest takie bogate to dlaczego nie zatrudni
        porządnego trenera , nie kupi porządnych piłkarzy. Nawet za czasow Deawoo,
        transfery były głośne ( inna sprawa ze w większości nie wypaliły)- a teraz z
        takimi transferami to drugoligowców można straszyć. A do Ziela nic niemam ale
        on sam chyba wie że na za wysokiego konia go posadzili.
        • Gość: jodlo Re:Letini się myli IP: *.gliwice.hyperion.pl 21.04.05, 10:33
          To nie jest kwestia zmiany trenera lub zakupu niby lepszych zawodników. A nawet
          gdyby?, to gdzie ich kupić? Wszędzie są tacy sami. Badziewiackie pokolenie.
          Pełny minimalizm, zero profesjonalizmu. Gorawski pojechał do Moskwy i tam
          zobaczył, czego się wymaga od zawodnika, harówy i jeszcze raz harówy. W ligach
          zachodnich przebiją się tylko jednostki, gdyż i tam wymagana jest harówa. I nie
          na 100%, lecz na 200. Mamy tak naprawdę pokolenie amatorów, tylko niewielu z
          nich można określić mianem półzawodowca. Siatkarze Wagnera byli najlepsi, bo za
          sobą mieli wiele godzin ciężkiej harówy, mieli coś jeszcze, szaloną ambicję.
          Dsisiaj tego nie ma. I dotyczy to większości dyscyplin sportowych. Po prostu
          badziewiackie pokolenie.
          • Gość: adam81w Re:Letini się myli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:58
            jodlo ty sie opanuj z tymi okresleniami , bo akurat sam jestemm z rocznika 81 .
            i jezeli kogokowliek wina jest ze mamy teraz slabsze pokolenie niz moglismy
            meic to raczej tego ze stare dziady , kiedy bylismy mlodzi niepotrafili
            wlasciwie nas szkolic . To jest wina braku systemu . nawet liczka powiedzial ze
            taki Brozek moglby byc jak baros ale ma braki w technice . To ja sie pytam co z
            nim robili jego trenezry ? nad czym z nim pracowali ? ze on sie teraz nawet w
            wisle nie moze przebic . tak . badziewiackie to mamy pokolenie trenerow losiow
            co maja glowy w prlu i nie potrafia inaczej myslec . Poza tym badziewiackie
            jodlo a mistzrostwo europy U21 wicemistzrostwo U18 graczy z rocznika 1982 ? to
            co pies . a tamte mistzrostwa z 1993 graczy z rocznika 1977 to tez
            badziewiackie pokolenie . Po prostu ktos ich nie umial pokierowac , tyle
        • Gość: Sado Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:51
          Najgorsze w Legii jest chyba własnie to, że my ciągle walczymy o mistrza, w
          każdym sezonie. Wolałbym aby Legia tak często o niego nie walczyła i by
          zdobywała cześciej Mistrzostwo Polski. Nie ma chyba takiego klubu w Europie w
          ciągu ostanich 50 lat, którego stosunek liczby zdobytych MP do liczby sezonów
          zakończonych na miejscu 2-5 byłby tak niski (nie znam danych, ale myslę ze ta
          teza ma uzasadnienie).

ITI rozczarowuje kibiców, ale gdybyśmy się chwile zastanowili nad strategią
          budowy bogactwa tej grupy, to jest to strategia niskich nakładów inwestycyjnych
          w dobry pomysł, który później sam będzie się rozwijał. Kilka przykładów, jako
          dowód: Onet.pl - mało kto pamięta jak badziewny był to niegdyś portal, z roku na
          rok coraz bardziej sie rozwijał, choć z początku było to zalewdie kilka
          komputerów. Teraz to już spółka giełdowa, tylko dlaczego jest ona na giełdzie (z
          giłedy przedsiębiorstwa biora pieniądze) skoro główny udziałowiec jest taki
          bogaty (ITI)?
          Drugi przykład TVN. Także z początku mizeria, choć nakłady zdecydowanie większe.
          Ale to nie były dziesiątki milionów dolarów. Sukces badziewnego BB, telenowel
          czyli taniej z niskiej półki dla mas rozrywki. Zaczyna się rozwój sam z siebie.
          Z kapitałów własnyuch budują TVN7, TVN24, TVNTurbo i coś tam jeszcze. Strategia
          identyczna jak w przypadku portalu. Spółka TVN wchodzi na giełde po pieniądze...
          bo ITI ich nie rozmanża i nie wyrzuca w błoto. Każda spóleczka koncernu
          współpracuje i sie na tej bazie rozwija. A gdy spółki sie już rozwiną nastapi
          wezwanie i inaczej niz w przypadku ITI i CWKSu, gdzie nastąpiło obowiązkowe
          podwyższenie kapitału i słabszy zrezygnował, TVN/Onet wykupi akcję w wezwaniu
          (udziały ITI wzrosną), lub nabędzie jej samo ITI.
          ITI kupilo Legie, żeby uzupełnić koncern o kolejną po internecie, telewizji,
          kinach, tania rozrywkę dla mas. I stosuje tą sama strategię. Spółka ma sama
          siebie rozwinąć, a jak już będzie w miarę duża to sięgnie po kapitał na giełdę.
          ITI nie kupiło Legii żeby kupowac super piłkarzy. Legia będzie sama musiała ich
          kupić za własne pieniądze. I od tego jest zygo, żeby to poukładać. Ale ten model
          strategii rozwoju (zresztą małosprecyzowany przez Waltera, Wejcherta czy zygo)
          nie pasuje do przedsiebiorstwa jakim jest klub piłkarski. Gdzie klient
          bezpośrednio wymaga i jest agresywny (nie jak internauta czy telewidz, ba nawet
          klient banku), zintegrowany, utożsamiający sie z przedsiebiorstwem i łatwo
          sterowany przez "centrum nieformalnej władzy". Taki model przyłożony do klubu
          piłkarskiego, zwłaszcza takiego jak Legia może nie wyjść. Choć gdyby Walter miał
          taką władzę nad kibicami jak starszyzna na Legii, to by model pasował jak ulał...
        • hh7 Inwestycja w Legię to chybiona inwestycja. 21.04.05, 13:51
          Historia niestety to pokazuje.Legia to jeden z najbogatszych klubów w Polsce
          ale oni nie mają serca do gry.Legia zawsze była i będzie druga,trzecia a że
          była kiedyś mistrzem?To potwierdzenie reguły.ITI szkoda waszej kasy.
    • Gość: malin Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 08:42
      po prostu trzeba ich zmienić.często zmienia się trenerów w naszej lidze to może
      znajdzie się pierwszy który wywali 3/4 drużyny?
    • Gość: koko Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.crowley.pl 21.04.05, 08:58
      Ale pajac z tego Zygo. Taki frajerski biznesmenik. Pewnie bardziej go obchodzi,
      czy jego nowy krawat wypadł ładnie na zdjęciu niż to, jak gra drużyna, której
      prezesuje.
    • Gość: joker [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: joker [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: gekon Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:09
      a może któryś z was 'barany' zostałby prezesem?
      ale proponuję najpierw skończyć podstawówkę lub eksternistycznie zawodówkę
    • rkelm Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois 21.04.05, 10:24
      Kochani Moi, Jak sięgam pamięcią (jakieś trzydzieści lat),
      to Legia nigdy nie miała jaj. Nie oczekujcie zbyt wiele.
      Warszawka deprawuje :)
      Pa!

• Gość: Hermes Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: 62.233.236.* 21.04.05, 11:18
        Trzeba było być na meczach z Feyenordem, Atletico, Milanem i wielu innych .
        Ja byłem !!!
      • Gość: Yurek Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.aster.pl 21.04.05, 11:25
        no to masz kiepska pamiec, bo ja bedac kicicem niespelna 25-letnim (czyli mam
        nawet mniej lat niz Ty twierdzisz ze jestes w stanie sobie przypomniec)
        widzialem na Legii wiele meczow w ktorych byla walka, zadziornosc, pelne
        zaangazowanie. jedyna sluszna rzecz, jaka w tym wywiadzie powiedzial zygo
        (chociaz nie wprost), to to ze wzorem dla legionistow powinien byc Czarek
        Kucharski jak chodzi o zasuwanie na boisku.
    • Gość: Azirafal Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:30
      Prawdę powiedziawszy, dobrze facet mówi. Legia ma bardzo porządnego trenera
      (Zielu), kilku piłkarzy o nadprzeciętnych umiejętnościach i ogromnej ambicji,
      choć nie zawsze wykorzystywanych (Vuko, Karwan, Smoła, Sagan, Boruc, Kiełbik...)
      i resztę - umiejących w miarę w piłkę kopnąć, ambitnych i walecznych...

Ale kur**, muszą walczyć! Muszą pokazać, że im zależy! Że dla Legii
      zrobiąwszystko - gryźć trawę, dokłądnie tak, panie Zygo :/

Miejmy nadzieję, że kary finansowe dadzą im do myślenia o swoich przyszłych
      zarobkach i grze. Sprawdzimy się w weekend z 'czarnym koniem wiosny', czyli
      Górnikiem Łęczna...
      • Gość: Hermes Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: 62.233.236.* 21.04.05, 11:24
        Zielu może być trenerem w każdej drużynie / nawet w ligach zachodnich/- jest
        dobry!!
        ALE NIE W LEGII !!!!!
        KOCHANI JAK POŻYJECIE TYLE CO JA TO SAMI STWIERDZICIE ŻE NA POLSKIE PIEKŁO NIE
        MA MOCNYCH
    • Gość: Szopspacz Usiąść i płakać IP: *.sebastiana.ceti.pl 21.04.05, 10:31
      Wypowiadam się jako sympatyk Wisły (nie nazwę się kibicem bo raczej oglądam
      mecze w telewizji, nie noszę barw klubowych).
      Zupełnie nie cieszy mnie kryzys Legii. No dobrze, uśmiechnąłem się jak wygrała z
      nią Cracovia (ot, taki sentyment do "wojny" krakowsko-warszawskiej). Ale
      przegrywanie trzeciego meczu z rzędu przez odwiecznego rywala Wisły, boli mnie
      równie mocno co trzy remisy "mojej" drużyny.
      Jak będzie wyglądało spotkanie obu zespołów? Mecze na które czeka się cały sezon
      w tym roku mogą być jedną wielką załamką!!! To jednak mały pikuś w perspektywie
      długofalowej.
      Do pewnego momentu, życzyłem Legii źle. Chciałem widzieć Wisłę zdobywającą
      puchar co roku, kibiców z Warszawy co roku rozgoryczonych etc. Dziś wiem, że to
      błąd. W interesie Wisły jest silna Legia, w interesie Legi silna Wisła, Amica,
      Groclin... nie wiem może jeszce Cracovia. Najlepiej żeby 75% drużyn ekstraklasy
      stanowiło realne zagrożenie i nie tak jak obecnie, przez to, że teoretycznie
      dwie najlepsze drużyny w kraju dają się okładać słabiakom, czwarta Amica rozdaje
      punkty, a zwycięstwa Groclinu wyczerpują limit fuksu na pare stuleci.
      Nie tędy droga!!!
      Mógłbym więc poprosić: Panowie, zamiast pocieszania się "no dalej gramy w
      pucharach", d... w troki i do pracy !!! W przeciwnym wypadku latem "powiozą" nas
      nie Gruzini ale kluby z Wysp Owczych i Andory !!!
    • Gość: bender ALE JAJA! !!! IP: 213.135.37.* 21.04.05, 10:35
      Kupcie kilkaset wejściówek na Groclin albo Amice - bo co to za rekompensata -
      oglądać takich patałachów !!!

PS. Jestem kibicem Legi.
    • Gość: fredek Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:27
      "Zawodnicy" Legii powinni w ramach rekompensaty zafundować bilety kibicom na
      ligę angielską, aby poprawić ich nastrój. To co oni odstawiają to amatorszczyzna
      i takim gestem zafundowania darmowego widowiska, jeszcze bardziej zdołują swych
      najzagorzalszych sympatyków.
      P.S. Pamiętam wywiad K.Kosowskiego udzielającego wywiadu polskiemu
      dziennikarzowi wówczas kiedy grał w lidze niemieckiej.
      Po prostu nie miał siły udzielić dłuższego wywiadu. Tak dostał w kość na
      treningach, że ledwo dychał. Sam się do tego przyznał i dodał jeszcze że nie
      jest w stanie grać w reprezentacji Polski, ze względu na przemęczenie. A
      przecież w Wiśle był jednym z lepszych zawodników. Tak to wychodzi różnica
      między ligami zagranicznymi, a krajowymi.
    • Gość: deut Zielinski to fajny gosc, legenda Legii.... ale IP: *.com.pl 21.04.05, 11:27
      Zielinski to fajny gosc, legenda Legii.... ale trenowanie zespolu jakim jest
      Legia, z aspiracjami pucharowo mistrzowskimi, to poki co o wiele za wysoki pulap
      dla niego
    • Gość: (L)egiaforever Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 11:42
      Piłkarze będa chcieli wynagrodzić kibicom kiepską postawę w ostatnich meczach i
      dlatego kupią wejściówki?? Bezsens!!!! Niech się wezmą za GRĘ !! I choć na
      koniec meczu podejdą do trybun by podziękować za darcie mordy dla nich przez
      więcej niż 90 minut!! Oni wychodzą na boisko i odwalają pańszczyznę a to my
      właśnie "gramy" za nich. Gdyby nie kibice Legia dziś nie byłaby taka jaka jest.
      Niech w końcu "piłkarzyki" wezmą to do siebie, bo i nasz kres wytrzymałości się
      zbliża. Jeśli nie będzie z Łęczną 3 punktów (pal to licho w jakim stylu) to
      chyba zacznie się znów rewolucja na Ży(L)ecie. Tym razem zamiast kaczuszek może
      polecieć coś cięższego. Legia to my, kibice. Dziś tak jest - pytanie czy
      piłkarze do nas dołączą?? Oby.. my wciąż na to liczymy!!
    • Gość: Arek Zygo, lepiej pomyśl o zawodowym trenerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 12:07
      Zieliński jest za młody i niedoświadczony.
    • Gość: Jaga Fan Niech legionisci kupia nie kilkaset a wszystkie.. IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 21.04.05, 12:10
      ...wejsciowki na mecz. Uszczesliwia wszystkich - nikt nie bedzie musial ogladac
      tej miernoty...

Widzew - Jaga 1:2!
    • Gość: caar nasza pilka jest do p***y, IP: *.plj.com.pl 21.04.05, 12:23
      nasza liga nie kwalifikuje sie nawet do przecietniakow, a pilkarze uwazaja sie
      za gwiazdy niewiadomo jakie.naszej pilce potrzebna jest blacha na odmule.nara
    • Gość: Fan widać efekty ostatnich lat IP: 156.17.253.* 21.04.05, 12:27
      Prawda jest taka, ze Legia dziś to po prostu przeciętny zespół, z dwoma
      indywidualnościami (Sagan , Boruc) kilkoma zawodnikami z potencjałem
      niewykorztsywanym i całą grupą średniaków z których niewiele się wyciśnie. To
      efekt polityki transferowej kilku ostatnich lat, polityki słabiutkiej. Co do
      TVN najpierw sprząta po poprzednikach i dała szanse tym których zastali, teraz
      zaczną się orządki. Na koniec Włodarczyk- w Śląsku Wrocław była z nim ta sama
      historia, wysoki kontrakt i marna gra, to nie jest gracz który może pociągnąc
      zespół.
    • 7uop a kim on chce rać - rezerwami, skoro pierwszy.... 21.04.05, 12:31
      skład baty zbiera ??
      • Gość: kor legia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 13:35
        Zawsze i wszędzie Legia dymana będzie!!!
    • Gość: bzyk kretyńskie pomysły na piłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:10
      zygo: "walczyć tak, żeby po każdym meczu schodzić z boiska na czworaka. "

ale bzdura roku

jak będą schodzić na czworaka, tzn. że w ostatnich minutach brak im było sił i
      będą tracić wtedy gole, piłka to gra dla ludzi myślących, a nie tylko
      biegających, zygo ani biega, ani myśli
    • Gość: Lynx Co z tą Legią? IP: 193.19.146.* 21.04.05, 14:11
      Ja chciałbym zwrócić uwagę wam na jedną rzecz. Otóż zauważyłem, że każdy
      zawodnik jaki idzie do Legii choćby był bardzo dobry, po jakimś czasie staje się
      zwykłym przecętniakiem. Legia w zupełnie niezrozumiały dla mnie sposób niszczy
      tych zawodników. Nie wiem dlaczego tak jest, jako kibicowi Pogoni jest mi nawet
      przykro z tego powodu. Nie będę wymieniał przykładów takich zawodników natomiast
      chciałbym żebyście się nad tym zastanowili i zgodzili się ze mną bądź
      zaprzeczyli. Pozdrawiam
      • Gość: magz Re: Co z tą Legią? IP: *.speed.planet.nl 21.04.05, 15:15
        No cóż ja też tak uważam.To chyba sprawa mentalności tzw. "warszawki" .Poza tym
        piłkarze to święte krowy wszystko sie im wybacza i poziom polskiej ligi jest
        żenujący.Najbardziej podobają mi sie opisy meczów np. w wyborczej -
        zwykle "widowisko jest słabe i nudne a na boisku nic sie nie dzieje" , a bramki
        zwykle padają po "katastrofalnym błędzie obrońcy i strzale z bliska do
        siatki" ,a nie np. po ładnej solowej czy zespołowej akcji czy pięknym strzale z
        rzutu wolnego.No ale cóż nawet pan Listkiewicz powiedział ostatnio że jest
        człowiekiem tolerancyjnym (też jeśli choodzi o burdy na stadionach) więc
        polska piłka od 15 lat stoi w miejscu i jak śpiewał Kazik"IIIrzeczpospolita
        polska ludowa - to samo od nowa to samo od nowa",więc za 15 lat też pewnie
        ukaże się taki sam artykuł jak ten w GW
    • Gość: Zdzichu Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 14:18
      Rozgrywki bez kibiców.
      Widzieliście co sie działo na Cracovii?
      Kibole wont!
      • Gość: niezoorientowany Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 21.04.05, 15:36
        a co sie dzialo?bo glosno kolo sprawy dookola (nawet klub wprowadzil jakies
        nowe przepisy) a nikt nic nie wie?
    • Gość: DamianD Zawodnicy są spoko, ale trener ?? IP: *.olsztyn.mm.pl 21.04.05, 14:51
      Zawodnicy są spoko, ale trener ?? Z całym szacunkiem, ale Zieliński nie ma
      talentu trenerskiego !!!!
    • Gość: nafciarz Re: Prezes Legii: Zawodnicy muszą schodzić z bois IP: *.c151.petrotel.pl 21.04.05, 15:03
      PŁOCCY KIBICE ON-LINE

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka