Dodaj do ulubionych

Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie?

IP: *.itpp.pl 01.07.02, 15:43
Ludzie!

Może znacie w Warszawie jakieś stowarzyszenia ludzi, którym zależy na rozwoju?
Mam na myśli różne dziedziny; ekonomia, gospodarka, prawo, psychologia,
podróże, kultura... Np. chciałabym pogłębiać swoją znajomość angielskiego; może
gdzieś spotykają się jacyś ludzie w celu wymiany poglądów; właśnie po
angielsku? Może jest np. jakieś stowarzyszenie, których członkowie organizują
sobie wyjścia do teatrów, kin itp.? Albo organizują sobie aktywny wypoczynek,
np. jakąś grupą jeżdżą w góry, na Mazury etc.? Inne sposoby?

Pozdrawiam

Iwona
Obserwuj wątek
    • Gość: Pndzelek Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 15:55
      Moje ulubione to: Stowarzyszenie Kremacyjne i Administratorów Cmentarzy.

Poważnie istnieje i poważnie jest moim ulubionym.

>>>---
      • Gość: Pndzelek Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 15:59
        Jakby jakie wątpliwości to:

www.stowarzyszeniekremacyjne.pl/

>>>---
        • Gość: czeko Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.chello.pl 01.07.02, 16:37
          Pndzelek i co ci panowie dokładnie robią? Podwieczorki przy kremacji czy
          pikniki na cmentarzach?
          • Gość: Iwona Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.itpp.pl 02.07.02, 10:20

Spodobało mi się Twoje pytanie. Rzeczywiście te "krematorskie " stowarzyszenia
            to niezupełnie to, o co mi chodziło. Myślę raczej o spotkaniu ludzi (koniecznie
            żywych!), którzy coś więcej chcą od życia, niż tylko dobrej pracy i jeszcze
            lepszego piwa. Którzy mają jakieś zasady w życiu, cele, może ewentualnie chcą
            komuś pomóc? A potem możemy sobie urządzać wieczorki i pikniki, niekoniecznie
            na cmentarzach...

Pozdrawiam

Iwona
      • Gość: Iwona Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.itpp.pl 01.07.02, 16:23

Miałam na myśli jakieś bardziej ŻYWE Stowarzyszenie.

Pozdrawiam

Iwona
    • Gość: ex-pat Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: 62.29.138.* 02.07.02, 12:04
      Gość portalu: Iwona napisał(a):

> Ludzie!
      >
      > Może znacie w Warszawie jakieś stowarzyszenia ludzi, którym zależy na rozwoju?
      > Mam na myśli różne dziedziny; ekonomia, gospodarka, prawo, psychologia,
      > podróże, kultura... Np. chciałabym pogłębiać swoją znajomość angielskiego; może
      >
      > gdzieś spotykają się jacyś ludzie w celu wymiany poglądów; właśnie po
      > angielsku? Może jest np. jakieś stowarzyszenie, których członkowie organizują
      > sobie wyjścia do teatrów, kin itp.? Albo organizują sobie aktywny wypoczynek,
      > np. jakąś grupą jeżdżą w góry, na Mazury etc.? Inne sposoby?
      >
      > Pozdrawiam
      >
      > Iwona

Stowarzyszenie miłośników szant (i piwa jak najbardziej) - korty Legii po 21:00,
      w week-endy. Kapela czasami kaleczy angielszczyznę.
      Zapraszamy.
    • rezurekcja Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? 03.07.02, 10:43

To, na czym ci zalezy, nazywa sie grupa towarzyska, ktora trzeba stworzyc samemu lub dolaczyc sie di juz
      istneijacego towarzystwa.
      Stowarzyszen takich nie znam, chetnie sie sama zrzesze.
      Mozesz rozjrzec sie po roznych studaich, ktore mozna podja, tam spotkasz ludzi, ktorzy chca sie uczy, pogadac tez
      z nimi mozna.

> angielsku?

kursy konwersacyjne.
      albo zacznij chodzic na msze po angelisku, moze sie zakolegujesz z uczestnikami, choc to watpliwe.

> Może jest np. jakieś stowarzyszenie, których członkowie organizują
      > sobie wyjścia do teatrów, kin itp.?

grupa towarzyska.

Chociaz... forumowicze w e Wrocalwi stworzyli kolo milosnikow teatru i bywali na roznych spektaklach. Wiec moze i
      warszawszy foumowicze tez.....

> Albo organizują sobie aktywny wypoczynek,

Kolo przewodnikow terenowych PTTK w sobote i w niedziele organizuje piesze wycieczki po okolicach Warszawy.
      Informacje podwane sa w prasie lokalnej, trzeba tylko coas wybrac.

Tak w ogole polecam kursy roznego rodzaju.
      Np kurs przewodnikow mejskich. Z jezykow, poza angielskim sugeruje esperanto - jest latwy i daje liczne
      mozliwosci.
      zycze powodzenia
    • Gość: jucha Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 08:37

> Ludzie!
      >
      > Może znacie w Warszawie jakieś stowarzyszenia ludzi, którym zależy na rozwoju?
      > Mam na myśli różne dziedziny; ekonomia, gospodarka, prawo, psychologia,
      > podróże, kultura... Np. chciałabym pogłębiać swoją znajomość angielskiego; może
      >
      > angielsku? Może jest np. jakieś stowarzyszenie, których członkowie organizują
      > sobie wyjścia do teatrów, kin itp.? Albo organizują sobie aktywny wypoczynek,
      >
      > Pozdrawiam
      >
      > Iwona
      Na rozwoju zalezy jeszcze stwowarzyszeniu obroncow przed praca prostytuetek w
      niedziele
      • Gość: czeko Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.chello.pl 04.07.02, 09:49
        Wiem że są w Warszawie stowarzyszenia Rotary, jeżeli jestes od 18 do 30(5?) to
        załapujesz się jeszcze do RotarAct. Ci ludzie ogólnie zbierają się co tydzień,
        rozmawiają, są bardzo przyjażni no i ogólnie ideą wiodąca jest pomoc
        społeczeństwu. Podobno tak się ze soba zżywają, że pózniej trudno jest im te
        spotkania opuszczać, mają swoje pikniki, akcje. Żadna sekta, chociaz za takowa
        uważały Rotary bydgoskie zakonnice :). Więcej nie wiem. Jak cię interesuje
        wstukaj Rorary do wyszukiwarki.
        pzdr.
        czeko.......

.......ze stowarzyszenia kremacyjnego

:)
        • Gość: Iwona Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.itpp.pl 04.07.02, 12:28
          Gość portalu: czeko napisał(a):

> Wiem że są w Warszawie stowarzyszenia Rotary, jeżeli jestes od 18 do 30(5?) to
          > załapujesz się jeszcze do RotarAct. Ci ludzie ogólnie zbierają się co tydzień,
          > rozmawiają, są bardzo przyjażni no i ogólnie ideą wiodąca jest pomoc
          > społeczeństwu. Podobno tak się ze soba zżywają, że pózniej trudno jest im te
          > spotkania opuszczać, mają swoje pikniki, akcje. Żadna sekta, chociaz za takowa
          > uważały Rotary bydgoskie zakonnice :). Więcej nie wiem. Jak cię interesuje
          > wstukaj Rorary do wyszukiwarki.
          > pzdr.
          > czeko.......
          >
          > .......ze stowarzyszenia kremacyjnego
          >
          > :)

Dzięki za informację. Tak prawdę mówiąc to nawet słyszałam o Rotary, ale...
          prawie o nim zapomniałam. Bo - wiesz - tak szukam już od jakiegoś czasu, tylko
          trochę chaotycznie, bo już - już znajdę coś ciekawego i... okazuje się, że
          właśnie trzeba przerobić jakieś ze dwa unity na angielski. Albo będzie jakieś
          kolokwium. Itp. Bo właśnie za pół roku kończę studia zaoczne i mam mało czasu.
          Ale mam jakąś taką potrzebę rozwoju. Nie chcę rozmawiać np. z koleżankami o
          kosmetykach czy innych duperelach. Nie chcę też, żeby się okazało, że z kolegami
          to już w ogóle nie mam o czym rozmawiać, bo oni tylko o samochodach i meczach.

Dzięki, że dałeś mi znać o Rotary, zaraz przyjrzę się temu bliżej.

Pozdrawiam

Iwona

• Gość: czeko Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.chello.pl 08.07.02, 12:58
            Żaden ze mnie on, ale powiem jeszcze, że Rotary jest o tyle ciekawe, że jak się
            wkręcisz możesz się wybrać na jakąś wymianę międzynarodową albo praktykę
            zawodową zagranicą.

pzdr.
            czeko
            • Gość: ex-pat Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: 62.29.138.* 08.07.02, 14:15
              Gość portalu: czeko napisał(a):

> Żaden ze mnie on, ale powiem jeszcze, że Rotary jest o tyle ciekawe, że jak się
              >
              > wkręcisz możesz się wybrać na jakąś wymianę międzynarodową albo praktykę
              > zawodową zagranicą.
              >
              > pzdr.

do Rotary sie nie wstepuje czy zapisuje, to nie jest komsomol. Członkowie R.
              zapraszaja do udziału. Najpierw trzeba coś sobą reprezentować, aby dostąpić
              zaszczytu członkowstwa.

=pzdr
              > czeko

• Gość: czeko Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.chello.pl 08.07.02, 21:51
                co chciałaś/es przez to przekazać?
                • Gość: Pndzelek Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 22:20
                  Do Rotary nie ma zapisów!!! Trzeba reprezentowa sobą jakiś dorobek życiowy,
                  status, tam się nie może zapisać jakaś pannica, która kończy jakieś studia i "by
                  chciała" coś "robić". Trzeba czekać aż sami przyjdą...

>>>---
                  • Gość: Iwona Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.itpp.pl 09.07.02, 16:52

To ja proponuję jednak podwieczorki przy kremacji lub - ewentualnie - pikniki na
                    cmentarzu...

A propo's: Pndzelek, na śmierć też już czekasz?

Gorące pozdrowienia

Iwona
                    • Gość: czeko Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.chello.pl 09.07.02, 16:57
                      Z tego co wiem do RotarAct może iść każdy, nawet wspomniana pannica...

Akurat Rotary dużo zawdzięczam (roczny wyjazd), co nie zmienia mojego zdania na
                      Rotary- młode jest genialne, starsze niepotrzebnie się snobuje...
    • Gość: czeko Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.chello.pl 09.07.02, 17:07
      A wy nie zapominajcie że pierwszy klub Rotary stworzyli adwokat, górnik, kupiec i
      bodajże sprzedawca, a jedyną pobudka była chęć pomocy społeczeństwu... A teraz
      już trzeba mieć "dorobek"...No tak...
      • Gość: Iwona Do Czeko IP: *.itpp.pl 09.07.02, 17:09

Faktycznie; decydująca powinna być właśnie ta chęć pomocy. Nie każdy ją posiada.
        A swoją drogą nawet nie znałam historii Rotary. Dzięki za informację; każda jest
        cenna.

Pozdrawiam

Iwona
        • Gość: czeko Re: Do Czeko IP: *.chello.pl 09.07.02, 18:02
          Poznałam ludzi z "młodego Rotary" i zachwycili mnie swoim zaangazowaniem i
          zaradnością, organizowali nam obóz przygotowawczy do wyjazdu i było cudownie- był
          to RotarAct z Bydgoszczy, ludzie, którzy tak jak ja kilka lat wczesniej wyjechali
          na wymiane międzynarodowa z Rotary i od tej chwili juz "z tego nie wyszli".
          Cudowni ludzie, cudowna atmosfera. Akurat ci pomagali bydgoskiemu domowi dziecka-
          bydgoskie zakonnice uznały ich za sektę (haha) i dzieciaki bardzo cierpiały, bo
          zżyły się z tymi ludżmi, a nie mogły ich widywać. Nie dziwię się- byli naprawde
          wspaniali !

Trudno mi się wypowiedziec na temat RotarAct w Warszawie.

Troche inne zdanie mam na temat Rotary starszego, miałam okazję być na paru
          spotkaniach i zastanawiam się jak oni pomagają, bo to so widziałam to sztywne
          spotkania w sztywnym klubie, ale może to specyfika akurat tego klubu (w Warszawie
          jest ich dużo więcej) i tych ludzi, lub trafiłam tylko na takie spotkania? Co nie
          zmienia faktu, że jestem im ogromnie wdzięczna za możliwość wyjazdu. Widziałam
          jednak starsze Rotary z Bydgoszczy i ci byli zupełnie inni... Nie wiem sama...

Jednym słowem może warto spróbowac z młodymi z Rotary?

Co do historii Rotary to miałam z tego wykład, tylko że zmęczona wyjazdem trochę
          podsypiałam pod ścianą :). Wiem, że stworzyli je jak wyżej chyba w 1905 roku (jak
          ktoś wie lepiej proszę korygowac), miało to być zjednoczenie wszystkich klas ku
          pomocy innym ludziom, dlatego w jednym klubie niepożądana jest jakas większa
          liczba ludzi jednago zawodu (nie ma mowy o 10 kucharzach :). Szczególnie
          popularne w Stanach (stamtąd się wywodzi), ale jest tego miliony na całym
          Świecie. W ogóle pomoc, integracja światowa, wysyłanie młodzieży na wymiany,
          pomoc społeczności lokalnej, pikniiki...Podobno jak ktoś w to wejdzie to już nie
          wychodzi...Ogolnie- dla mnie ok :).

pzdr i nie zrażaj się
          czeko
          • Gość: Iwona Do Czeko - Rotaract IP: *.itpp.pl 12.07.02, 10:01
            Wczoraj byłam na spotkaniu z Rotaract w Warszawie. Akurat ten klub podczas
            wakacji spotyka się raz w miesiącu; natomiast przez resztę roku - raz na tydzień.
            Rzeczywiście bardzo sympatyczna atmosfera tworzona przez ludzi, którzy chcą pomóc
            tym, którzy sobie sami nie mogą pomóc. I pomagają. Myślę, że dobrze trafiłam.
            Jeszcze raz dziękuję Ci za podsunięcie świetnego pomysłu.

A Ty? Uczestniczysz w warszawskich spotkaniach Rotaractu lub Rotary? Czy jesteś
            członkiem Rotary?

Pozdrawiam

Iwona
            • Gość: czeko Re: Do Czeko - Rotaract IP: *.chello.pl 12.07.02, 17:22
              Iwona!

Bardzo się cieszę!!! :)))

Widze, że dzięki czekopropagandzie Rotary zyskało nowego, fajnego członka. Super.

Ludzi tych lubię, bo COŚ ROBIĄ. Oprócz tegoc coś sobą reprezentują no i atmosfera
              przyjażni...

Sama do Rotary jeszcze nie należę, bo jestem underaged. W ogóle o Rotary
              dowiedziałam się dwa miesiące temu, kiedy stanęłam przed rotariańską komisją
              kwalifikacyjną walcząc o roczną wymiane do Meksyku. No i lecę do Stanów :)) !!!!
              Właśnie dziś poznałam nazwisko mojej hostfamily i wiem już, że na moje miejsce
              przyjezdza Cynthia z Kalifornii :). Rotary robi ogromną robotę dla światowego
              zrozumienia. Podziwiam ich za to.

Do Rotary jeszcze nie mam prawa wstąpic, ale kto wie....Ciesze się, że Ci się
              podoba i mam nadzieję, że zostaniesz i będziesz się dobrze bawiła, jednocześnie
              pomagając!

wielkie pzdr.
              czeko
              • Gość: czeko Re: Do Czeko - Rotaract IP: *.chello.pl 14.07.02, 09:43
                IOwona jeszcze jedno- napisz, jak takie spotkanie wygląda, ok? :)
                • Gość: Iwona Re: Do Czeko - Rotaract IP: *.itpp.pl 15.07.02, 11:06

Czesc Czeko,

może jestem za bardzo ostrożna, ale mam prośbę: podaj mi - proszę swój adres
                  mail'owy, wtedy opiszę Ci spotkanie bezpośrednio na Twoją skrzynkę.

Pozdrawiam

Iwona
                  • Gość: czeko Re: Do Czeko - Rotaract IP: *.chello.pl 15.07.02, 17:01
                    kapitankurczak@poczta.onet.pl
    • Gość: IWONA Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.bresa.com.pl 12.07.02, 13:55
      Bardzo mnie Iwonko zainteresowałaś tym co napisalaś.Czy to znaczy że na to
      spotkanie może przyjść każdy ? Kiedy się odbywają i gdzie?
      Będę wdzięczna za podopwiedz bo sama szukam czegś podobnego i pożytecznego
      pozdrawiam
      • Gość: Iwona Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.itpp.pl 15.07.02, 11:09

Cześć Iwonko,

podam Ci chętnie te informacje, ale podaj - proszę - swój adres mail'owy,
        dobrze? Nie chcę, żeby jacyś "dowcipnisie" przyszli na spotkanie "dla zgrywy",
        sama wiesz, jacy są niektórzy ludzie...

Pozdrawiam

Iwona
    • Gość: IWONA Re: Ciekawe stowarzyszenia w Warszawie? IP: *.bresa.com.pl 15.07.02, 17:03
      iwonag27@wp.pl
      pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka