Dodaj do ulubionych

TRASA SIEKIERKOWSKA - plany zmian !!!!!

04.07.02, 09:52
W dniu 03.07.2002 Życie Warszawy ogłosiło projektowane zmiany w układzie
komunikacyjnym związane z otwarciem Trasy Siekierkowskiej. Trasą pojadą dwie
linie zwykłe i jedna pospieszna.
Linia 143 – z Rembertowa AON przez Chróściela – Strażacką – Żołnierską – Marsa –
Ostrobramską – Fieldorfa - Wałem Miedzeszyńskim – mostem i trasą
Siekierkowskimi – al.Witosa – Sobieskiego – Bonifacego na Stegny lub dalej jak
108 do Metra Wilanowska

Linia 301 – z Wiatracznej przez Grochowską – Zamieniecką – Fieldorfa –
Umińskiego – Bora Komorowskiego – Meissnera – Fieldorfa – Wałem Miedzeszyńskim –
mostem i trasą Siekierkowskimi – Czerniakowską – Gagarina i dalej bez zmian na
Rakowiecką

Linia 521 – z Falenicy przez Bysławską – Patriotów – Zwoleńską – Traktem
Lubelskim – Bronowską – Wałem Miedzeszyńskim – mostem i trasą Siekierkowskimi –
Czerniakowską – Gagarina – Spacerową – Goworka – Waryńskiego – Marszałkowską -
Al.Jerozolimskimi do pętli przy Dw.Centralnym

Powstanie nowa linia zwykła z Falenicy po dotychczasowej trasie 521 do
Wiatracznej

Linia 415 z Nowego Rembertowa do Waryńskiego bez zmian, a dalej trasą
dotychczasowej linii 406

Trasa linii 515 ulegnie małej korekcie, z Marsa skręci w Grochowską i nią
dojedzie do Al.Stanów Zjednoczonych

Linie 404 i 406 ulegną likwidacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: iwo Re: TRASA SIEKIERKOWSKA - plany zmian !!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 13:36
      sloggi napisał(a):

> W dniu 03.07.2002 Życie Warszawy ogłosiło projektowane zmiany w układzie
      > komunikacyjnym związane z otwarciem Trasy Siekierkowskiej. Trasą pojadą dwie
      > linie zwykłe i jedna pospieszna.
      > Linia 143 – z Rembertowa AON przez Chróściela – Strażacką – Ż
      > ołnierską – Marsa –
      > Ostrobramską – Fieldorfa - Wałem Miedzeszyńskim – mostem i trasą
      > Siekierkowskimi – al.Witosa – Sobieskiego – Bonifacego na Ste
      > gny lub dalej jak
      > 108 do Metra Wilanowska
      >
      > Linia 301 – z Wiatracznej przez Grochowską – Zamieniecką – Fi
      > eldorfa –
      > Umińskiego – Bora Komorowskiego – Meissnera – Fieldorfa ̵
      > 1; Wałem Miedzeszyńskim –
      > mostem i trasą Siekierkowskimi – Czerniakowską – Gagarina i dalej
      > bez zmian na
      > Rakowiecką
      >
      > Linia 521 – z Falenicy przez Bysławską – Patriotów – Zwoleńsk
      > ą – Traktem
      > Lubelskim – Bronowską – Wałem Miedzeszyńskim – mostem i trasą
      > Siekierkowskimi –
      > Czerniakowską – Gagarina – Spacerową – Goworka – Waryńs
      > kiego – Marszałkowską -
      > Al.Jerozolimskimi do pętli przy Dw.Centralnym
      >
      > Powstanie nowa linia zwykła z Falenicy po dotychczasowej trasie 521 do
      > Wiatracznej
      >
      > Linia 415 z Nowego Rembertowa do Waryńskiego bez zmian, a dalej trasą
      > dotychczasowej linii 406
      >
      > Trasa linii 515 ulegnie małej korekcie, z Marsa skręci w Grochowską i nią
      > dojedzie do Al.Stanów Zjednoczonych
      >
      > Linie 404 i 406 ulegną likwidacji.

Sloggi, Ty chyba żarujesz!!?? 521 do Dw. Centralnego????????????? Nie, nie
      wierze! To przecież taka dobra, jedna z najlepszych linii w W-wie!!! Mam
      nadzieje, że to nie są ostateczne decyzje? Rozumiem, że gdyby woziła powietrze od
      Szczęśliwic do Poniatowszczaka, ale ona jest pełna. To jest kolejne zniechęcanie
      Warszawiaków do komunikacji publicznej! Przynajmniej mnie! ZTM odetnie Falenice
      od miasta. Bez sensu jest tworzenie nowej linii po trasie 115 i 322! 521 i 406
      (chociaż wiedziałem, że z 406 się tak skończy) nie ruszać !!!
      143, 301, 404, 515 - ok
      521 - niech już jedzie tym cholernym mostem tylko po co skracać ją do Centralnego

Po co uruchamiać linię w znacznej części dublującą 115 i 322 jak można 322
      przekształcić w linię zwykłą - 142 - i będzie to samo. Zamiast dawać busy na
      trasę linii FALENICA - WIATRACZNA można by uruchomić linię np. 196 na trasie
      FALENICA - SŁUŻEWIEC. No ale cóż myślałem, że chociaż przy takiej okazji ZTM
      będzie się starać odbudować zaufanie Wawran i Faleniczan - i w ogóle wszystkich
      mieszkańców W-wy - ale jak zwykle zawodzi :-((((((((((((
      • sloggi Re: TRASA SIEKIERKOWSKA - plany zmian !!!!! 04.07.02, 15:18
        Iwo - pamiętaj, że gmina Wawer nie daje na komunkację złamanej złotówki.
        • Gość: Miś Re: TRASA SIEKIERKOWSKA - plany zmian !!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 22:02
          515- o to chodzi. Na tej zmianie nikt nie powinien ucierpieć, a ja zyskam ;)
          ALE ODP******ć SIĘ OD 521!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: szaser Re: TRASA SIEKIERKOWSKA - plany zmian !!!!! IP: 213.77.38.* 05.09.02, 14:22
          Wawer nie jest osobnym miastem, ale częścią Warszawy, która jest jednym
          organizmem i to w dodatku stołecznym. A jak Wawer nie zapłaci, to niech ludzie
          tam nie jeżdżą? Co za wierutne bzdury i niedojrzały a aspołeczny sposób
          rozumowania!
    • Gość: iwo Re: TRASA SIEKIERKOWSKA - plany zmian !!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 13:46
      ... a od kiedy w ogóle mają być te zmiany - bo chyba nie od otwarcia mostu? ZTM
      nie może teraz samowolnie tworzyć nowych linii - dlatego jest takie kuriozum
      206 - dopiero po restrukturyzacjach, od nowego roku.
    • Gość: iwo Re: TRASA SIEKIERKOWSKA - plany zmian !!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 15:50
      Ale to nie jest wina mieszkańców Wawra. ZTM powinien jakoś egzekwować opłaty,
      ale nie tak. Białołęka spóźniała się ze składką kilka tygodni, a nie ucierpiała.
      • Gość: m Re: TRASA SIEKIERKOWSKA - plany zmian !!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 18:24
        Wszystko rozumiem, ale z jakiej racji kasacja 404 - może ktoś mi wytłumaczy
        związek 404 z Trasą Siekierkowską. Czy na osiedle Ostrobramska trafi coś w
        zamian niej?
        • Gość: Marioosh Re: TRASA SIEKIERKOWSKA - plany zmian !!!!! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 04.07.02, 21:16
          kasacja 404 spowodowana bedzie polaczeniem tej lini z 515
          • Gość: iwo Re: TRASA SIEKIERKOWSKA - plany zmian !!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 21:57
            Ale po jaką cholere "zmieniać" trasę 521 !? Ta linia jest potrzebna tam gdzie
            kursuje teraz i nie ma sensu puszczanie jej nowym mostem.
            • Gość: Gacek Re: TRASA SIEKIERKOWSKA - plany zmian !!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.07.02, 09:11
              Gość portalu: iwo napisał(a):

> Ale po jaką cholere "zmieniać" trasę 521 !? Ta linia jest potrzebna tam gdzie
              > kursuje teraz i nie ma sensu puszczanie jej nowym mostem.
              W zamian za 521 dalej mozesz jechać tramwajem (szybciej przede wszystkim- poza
              tym znikną 10 minutowe poranne opóźnienia tej linii (wiem bo jeżdżę. A poza tym
              na ilu przystankach 521 NIE ZATRZYMUJE SIE od PKP Wawer do Falenicy, na których
              stają inne linie? Linia zwykła z Wiatraka wystarczy, ale conajmniej co 8 minut.
              Gacek

• Gość: Wojtas 515 IP: 2.1.* / *.pnu.com 09.07.02, 16:12
            A w jaki sposób. Jeśli 515 bedzie się zatrzymaywać tak często jak 404 to 415
            powinno sie zacząć zatrzymywać jak dawniej inaczej stracę kolejną szybką linię.
    • Gość: pawel Re: TRASA SIEKIERKOWSKA - plany zmian !!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 17:12
      po wycofaniu 521 z mostu poniatowskiego, al. jerozolimskich, i ochoty,
      proponuje od targowej skierowac linie 101 aleja zieleniecka i dalej trasa 521
      do szczesliwic
    • Gość: Cinek ZTM-ie RÓB SWOJE i olej tych nawiedzonych!!! IP: 217.153.77.* 08.08.02, 14:35
      Ludzie, dajcie im cos zrobic, bo jak sie tylko wtraca pseudofachowcy (np.
      babcie, ze 143 nie dojada na bazarek na Szembeka), to potem mamy takie widma
      jak 305, 306, 513 itp syf. Szkoda na to kasy...
      Co Wam szkodzi z tym 163 i 521? W koncu byloby cos innego. Przeciez rano na
      Poniatowskim nie da sie jechac, a jak ktos chce szybko, to ma przeciez PKP.
      Wszystkie pomysly ZTM chwale i czekam, az ktos w koncu oleje zdanie tych
      palantow z Ursynowa, ktorzy niby w trosce o mieszkancow finansuja taie barachlo
      jak 305, 306.
      Nawet 513 byloby swietne w ksztalcie zaproponowanym przez ZTM, ale pewnie nic z
      tego nie bedzie i znowu bedzie zamiatac ulice na Powislu i przy Stadionie z
      jedna osoba w srodku. Zastanowcie sie... Demokracja tak, ale nie w naszym kraju!
      • sloggi Re: ZTM-ie RÓB SWOJE i olej tych nawiedzonych!!! 08.08.02, 14:54
        W kwestii 163 i 521 - uważam, że to jedyny sposób, aby ludzie zaczęli jeździć
        PKP - nie po to miasto płaci PKP za wspólny bilet, żeby ludzie jeździli wzdłuż
        torów autobusem.
        • Gość: Rafał Re: ZTM-ie RÓB SWOJE i olej tych nawiedzonych!!! IP: *.pseinfo.pl 08.08.02, 16:44
          Zazwyczaj się z Tobą zgadzam ale tu akurat mam inne zdanie. Linia otwocka PKP
          to średni przykład zastępowania PKP/ZTM. Owszem 521 jedzie wzdłuż torów na
          odcinku Falenica-Wawer ale nad PKP ma kilka przewag.
          a) pociągi podmiejskie to jedna wielka tragedia, brud,hałas,siedzenia, w nocy
          ciemno (autobus-nawet Ikarus to luksus)
          b) czas przejazdu wcale nie rewelacyjnie ma 521 dłuższy na odcinku PKP Falenica-
          Centrum to 37/47 min., pociąg z Falenicy do Śródmieścia 37 min, a więc bus
          czasem bywa w tym samym czasie.
          c) poza godzinami szczytu 521 jeździ dużo częściej niz pociąg.
          d) paradoksalnie nie wiem trasa przez Siekierkowski będzie szybsza (przecież
          niedługo trzeba wziąć TŁ do remontu i ruch się przeniesie tam)
          A swoją drogą ciekawe czy Arki, Wilgi, PKS Otwock pojadą jak dawniej czy
          Siekierkowskim.

Zachęcić z korzystania PKP powinno się poprzez przede wszystkim poprawę jakości
          świadczonych usług (tabor,poprawę bezpieczeństwa w pociągu i na stacjach
          częstotliwość,więcej przystanków np. na średnicowej coś na odcinku Krucza-Nowy
          Świat).
          Nie neguję pomysłu 521/163 ale może ZTM powiązałby to z poprawą na linii
          Otwockiej (może pociąg tylko relacji Falenica-Zachodni i niekoniecznie całe
          dwie jednostki tylko coś małego-bus szynowy?). O PKP w relacjach miejskich
          szkosa pisać bo chyba nigdy się nie doczekamy poprawy i sensu w
          działaniach.Było i jeszcze jest tyle możliwości wykorzystania ale trzeba chcieć.
          • Gość: Wojtas ZTM - PKP IP: 2.1.* / *.pnu.com 27.08.02, 13:40
            To, że pociąg jedzie troche szybciej niz autobus to niewielki powod do tego by
            autobus jeździł. Jeden pociąg wiezie pasazerów z 10 busów. ZTM powinien
            pomysleć jak wprowadzić linie autobusowe dowożące pasażerów do linii kolejowej
            W-wa Falenica (cos na kształt linii na Ursynowie dowożącej pasażerów do metra).
            Z tym że potrzebne jest zwiększenie częstotliwości kursowania pociągów, by
            ludziom nogi nie wrosły na stacji (choć można to rozwiązać odpowiednio rzadszym
            kursowaniem takich autobusów).

Arki i inne trumny w stronę Centrum to może i pojadą Siekierkowskim (jeśli
            będzie szybciej), ale z powrotem to na pewno już alejami (bo tam jest więcej
            pasażerów). Moim zdaniem to, że ZTM i PKP jakoś się dogadują trzeba uznać za
            plus. W miarę upływu czasu ta wspólpraca będzie zapewne coraz lepsza.
            • sloggi Re: ZTM - PKP 27.08.02, 13:47
              Gość portalu: Wojtas napisał(a):

> To, że pociąg jedzie troche szybciej niz autobus to niewielki powod do tego
              by
              > autobus jeździł. Jeden pociąg wiezie pasazerów z 10 busów. ZTM powinien
              > pomysleć jak wprowadzić linie autobusowe dowożące pasażerów do linii
              kolejowej
              > W-wa Falenica (cos na kształt linii na Ursynowie dowożącej pasażerów do
              metra).
              >
              > Z tym że potrzebne jest zwiększenie częstotliwości kursowania pociągów, by
              > ludziom nogi nie wrosły na stacji (choć można to rozwiązać odpowiednio
              rzadszym
              >
              > kursowaniem takich autobusów).
              >
              > Arki i inne trumny w stronę Centrum to może i pojadą Siekierkowskim (jeśli
              > będzie szybciej), ale z powrotem to na pewno już alejami (bo tam jest więcej
              > pasażerów). Moim zdaniem to, że ZTM i PKP jakoś się dogadują trzeba uznać za
              > plus. W miarę upływu czasu ta wspólpraca będzie zapewne coraz lepsza.

Takie linie już są, to 161 i 147 oraz 115 - trzeba im tylko zwiększyć
              częstotliwość.
              • iwo_ Re: TRASA SIEKIERKOWSKA - aktualne plany zmian... 29.08.02, 16:26
                Ludziska!
                Pasażerowie!
                Mieszkańcy Warszawy!
                Maniacy komunikacyjni!

Czy doszły Was słuchy jakie mają być ostateczne projekty zmian w układzie
                komunikacyjnym od 22 września br., tzn. od otwarcia ruchu na Trasie i Moście
                Siekierkowskim??? Jestem bardzo ciekawy...
              • Gość: cHarcerz Re: ZTM - PKP IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 23:55

> Takie linie już są, to 161 i 147 oraz 115 - trzeba im tylko zwiększyć
                > częstotliwość.

Czestotliwosc to jedno ale np. 147 jest linia przelotowa, podobnie jak 115.
                Tak naprawde mozna by bardziej pokrecic (esowac) linie 161. Na dluzszych
                dystansach (do Zachodniego i dalej) pociag jest szybszy - rekompensuje to
                nawet pewien dyskomfort jazdy.

Podobny problem jest w Rembertowie - sensowna bylaby linia z AON'u przez PKP
                REBERTOW, ZIELONA do MARYSINA byleby czesto jezdzila.

Pozdrawiam cH
              • Gość: Wojtas Re: ZTM - PKP IP: 2.1.* / *.pnu.com 05.09.02, 10:04
                To po co 147 jeździ na Dw. Wschodni?
                • Gość: Paweł Autobusy na Siekierkowskim IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.02, 20:12
                  Wyborcza podała, że Siekierkowskiem mają jeździć 2 linie:
                  301-Wiatraczna-...-Bora-Komorowskiego-Meissnera(chyba)-Fieldorfa-Wał
                  Miedzeszyński-Trasa Siekierkowska-Czerniakowska-Gagarina-...-Rakowiecka-Kościół
                  143-Rembertów-AON-...-Marsa-Ostrobramska-Fieldorfa-Wał Miedzeszyński-Trasa
                  Siekierkowska-... (tu występuje dziura w mojej pamięci)-Al. Wilanowska-Metro
                  Wilanowska
                  Wnioski: Te wszystkie głupie pomysły, aby łączyć osiedla prawobrzeżne z
                  dotychczasową linią metra ktoś sobie wziął naprawdę do serca.
    • Gość: Rumburak Przywiążę się do TRASY!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 13.09.02, 12:24
      Postanowiłem. Skrzyknę chłopaków z osiedla, paru "zielonych" i razem
      przywiążemy się do Trasy Siekierkowskiej. Oczywiście będziemy chronić
      puszczę.Przecież kilkaset lat temu musiała tu być puszcza( a jak nie kilkaset
      to kilka tysięcy). Do tego zamierzam "nakłonić" paru archeologów-ekspertów żeby
      udowodnili, że pod trasą są pozostałości wielusetletniej osady, i że trzeba tam
      koniecznie przeprowadzic badania archeologiczne. Znajdę jeszcze parę
      niedociągnięć prawnych które zaistniały przy budowie. Przecież w każdej
      dzielnicy prawo jest w warszawie inne i jak powiedział pewien podpity
      pan "każdego mogę zamknąć". Gdy już uda mi się zorganizować wszystkie powyższe
      akcje i zachamować budowę to wtedy zażądam od Prezydenta Miasta 10mln. dolarów.
      Po żmudnych negocjacjach, lecz nie za długich( przecież gonią terminy) ustąpię
      i wezmę tylko milion dolarów. Gdy już zdobędę powyższy milion to będę żądził
      światem ha ha ha (złowróżbny śmiech). Cóż najzabawniejsze jest w tym wszystkim
      to, że mam duże szanse aby się mi udało

Rumburak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka