Dodaj do ulubionych

płyty CD w Gazecie

IP: 5.1R2D* / 151.10.115.* 05.07.02, 13:30
Co sądzicie o dołączaniu płyt do Gazety? Dla mnie to skandal. Nie dość że są
beznadziejne to jeszcze trzeba za nie płacić, chcąć czy nie. Nie każdy kupując
gazetę chce być uraczony takim "prezentem". Ostatnio coraz częściej są
dołączone płyty a i bez tego Wyborcza jest droga.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • d.z Pozornie nie o płytach... 05.07.02, 13:51
      Swego czasu jak żyłem w USA kupowałem sobie "The Asbury Park Press" lokalną
      gazetę trzykrotnie "grubszą" od "Wyborczej" z "dodatkami". Kosztowała 25 centów.
      Było w niej wszystko. Wiadomości, ogłoszenia, krzyżówki, komiksy. Były tez
      reklamówki róznych produktów wraz z kuponami rabatowymi na zakupy.
      Śmieszne te rabaty były: to na płyn do płukania tkanin 25 cent. to na 3 jogurty
      10 centów, to na obiad w lokalnej restauracji 1 USD itp. itd. Kiedyś posumowałem
      sobie te rabaty i wyszlo mi, że jest tego w sumie na 6,50 USD. Czyli wydając na
      gazetę 25 centów zyskiwałem (oczywiście jeśli bym chcial korzystać z tych kuponów
      podczas wszystkich zakupów) ponad 6 dolarów.
      Kiedyś i Wyborcza drukowała kupony rabatowe (nie wiem czy nadal to robi). Gdyby
      ktos chciał zsumować te rabaty, to też mogłoby wyjść, że "w sumie" gazetę i
      dodatki ma się za darmo, a może nawet i wyjdzie jakiś z tego potencjalny zysk.
      Patrząc na to z tej strony jakoś łatwiej "przełknąć" koniecznośc zapłacenia za CD.
      • Gość: mysza Re: Pozornie nie o płytach... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 16:46
        kupuje GW a plyty po prostu wyrzucam nie lubie byc uszczesliwiana na
        sile,rabaty tez mnie nie interesuja,ale musze przyznac ze dwie plyty z utworami
        Preisnera zachowalam i uwazam ze sa dobre :))
    • Gość: kubu Re: płyty CD w Gazecie IP: *.dwi.uw.edu.pl 05.07.02, 17:01
      bez sensu
      nie chce Arki Noego nawet za 2 zlote :-///

powinni w takie dni wydawac wariant Z i BEZ
      :-/
      • thesims Re: płyty CD w Gazecie 05.07.02, 17:09
        Gość portalu: kubu napisał(a):

> bez sensu
        > nie chce Arki Noego nawet za 2 zlote :-///
        >
        > powinni w takie dni wydawac wariant Z i BEZ
        > :-/

nie przesadzajmy, mnie sie z kolei jakas plyta techno nie podobala, ale nie
        narzekam. Gdyby chciano jeszcze w sposob ktory opisujesz dywersyfikowac gazete,
        cena wzrosla by jeszcez bardziej. Czy o to chodzi?
    • Gość: kiki Re: płyty CD w Gazecie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.07.02, 21:41
      Uważam, że cena gazety nie powinna zmieniać się z powodu dołączonej płyty -
      jak ktoś chce się reklamaować niech płaci sam gazecie - fakt, że za "dopłaty"
      do niechcianych płyt niemal można kupić sobie ulubioną płytę w pełnej
      wersji!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: cara Re: płyty CD w Gazecie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 22:40
      POPIERAM!!precz z plytami!!mialo jeszcze jakis sens,kiedy plyty byly dolaczane
      z jakichs szczegolnych okazji,ale teraz wrzucaja taki 'prezent' ot tak sobie-
      uszczesliwianie ludzi na sile...ostatnio najbardziej mnie wkurzyl harry potter-
      po cholere mi to!?!
    • Gość: lo Re: płyty CD w Gazecie IP: *.acn.waw.pl 05.07.02, 22:47
      Mój sprzęt nie chce odtwarzać płyt ze skazami. Jeszcze nigdy nie udało mi się
      uruchomić płyty dołączonej do Gazety. Muszą je zamawiać w jakiejś swietnej
      wytwórni ;-)
      • Gość: Niech Re: płyty CD w Gazecie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 22:50
        A ja lubie plyty w gazecie. Zawijam sobie w nie drugie sniadanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka