Gość: rita IP: 81.210.22.* 13.07.05, 11:43 czy są na ursynowie restauracje które mają ładne wnętrz lub ciekawe, oraz dobrą kuchnie, bo mam wrażenie że można jeszcz poza centrum za dobrą cene. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekggg Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 13.07.05, 14:15 Vis a vis - pasaz ursynowski - jadlem co prawda dawno, ale bylo OK Goralska chata Zbojnica na plaskowickiej - bardzo fajne jedzenie i ceny OK Pizzeria Vesuvio - super pizza Pizzeria Non far niente - wawozowa (kabaty) super pizza, makaron sredni Deska - galria ursynow - bardzo dobre makarony Wloska restauracja na osiedlu SMB Kabaty - bardzo fajne makarony Jakas portugalska? - kurczaki w roznych sosach - fajne - wawozowa/SBM Kabaty kolo stajni SGGW - kiedys fajne jedzenie, ale dosyc drogo nie polecam natomiast jakies goralskie jedzenie na rogu dereniowej i gandhi - nie dobre piwo i jakos bez smaku. rowniez niedobry jest kebab na wawozowej kolo pizza far niente Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpp Dobre restauracje na Ursynowie 13.07.05, 20:17 marekggg napisał: > Goralska chata Zbojnica na plaskowickiej - bardzo fajne jedzenie i ceny OK Potwierdzam. Najlepsze góralskie jedzenie poza Podhalem. Kwaśnica lepsza, moim zdaniem, niż w sławnej Redykołce w Zakopanem. Wina (pijalnego) niestety brak, piwo do wyboru, do koloru. Lokalizacja: ul. Płaskowickiej przy pętli autobusowej, blisko KEN - charakterystyczna duża drewniana chata. > nie polecam natomiast jakies goralskie jedzenie na rogu dereniowej i gandhi - > nie dobre piwo i jakos bez smaku. Rzeczywiście - lepsza i tańsza jest Zbójnica. Najbardzej polecam Bzik Kulinarny przy Migdałowej 10 (blisko Lanciego). Kameralne wnętrze. Dobre, nie za drogie jedzenie i uwaga - wyjątkowo dobre wino w bardzo rozsądnej cenie (np. Domaine St.Blaise). Pozdrawiam serdecznie Paweł --- Forum Wino: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18 Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Dobre restauracje na Ursynowie 14.07.05, 16:57 W pełni popieram pawelpp. Bzik Kulinarny jest fantastyczny. Pyszne jedzenie, niedrogo, dobre wino. Uzupełnienie do poprzednich postów: Nie non far niente ani pizza far niente, ale: Dolce far niente. Ta nie polecana to Karpielówka. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelpp Re: Dobre restauracje na Ursynowie 17.07.05, 01:45 Byłem w sobotę w Zbójnicy i muszę nieco zweryfikować entuzjastyczną ocenę. Kwaśnica ma nierówną jakość. Była gorzkawa i zdecydowanie za słona :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Dobre restauracje na Ursynowie IP: *.crowley.pl 27.07.05, 15:30 Ogromną wadą zbójnicy jest fakt, że płatności można dokonywać TYLKO GOTÓWKA ... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 09.10.05, 19:05 Testowałem dzisiaj Stajnię w Wolicy (koniec Nowoursynowskiej) Jedzenie znakomite. Dyplomy Polityki i Newsweeka w pełni uzasadnione. Nie jest bardzo tanio, ale do wytrzymania (4 osoby - 175 PLN). Towarzystwo mi trochę nie odpowiadała, bo obok siedział byly premier Leszek M. Z żoną jak zwykle rewelacyjnie ubraną ;-). Na dodatek, jako rekompensatę za czekanie na dania (mieli jakąś większą imprezę), napoje (również koktajle) dostaliśmy za darmo. Zdecydowanie polecam. Na pewno tam wrócimy. Szczególnie polecam zupe cebulową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? IP: *.adsl.proxad.net 10.10.05, 16:53 Wiekszosc wymienionych w powyzszch postach miejsc to knajpki a nie restauracje. Mozna tam cos zjesc, ale od restauracji dziela ich lata swietlne... poziomu. Osobiscie polecam Stajnie - milosnikom kuchni polskiej, Spizarnie Madame (przy Centrum Onkologii) - kuchnia francuska i Zorbe - kuchnia grecka. Spizarnia Madame ma naprawde bardzo dobra kuchnie francuska, zwlaszcza grzybowe przystawki i desery. Lezy w fatalnym miejscu i z zewnatrz tez nie wyglada okazale, ale klimat we wnetrzu jest czysto restauracyjny (a nie barowy)i romantyczny zarazem. Zorba ma rewelacyjna kuchnie grecka, wnetrze troche bez klimatu, ale warto. I to tez resturacja a nie bar z kilkoma stolikami. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 11.10.05, 09:56 Czy ta knajpka przy stajni ma jakąś nazwę ? Mają stronę w necie ? Zabawne, jak bardzo zmieniło się to miejsce, odkąd jeździłam tam konno przez ładnych kilka lat... No ale to też było trochę dawno. Wtedy w miejscu, gdzie teraz jest knajpka znajdowały się szatnie dla klubowych jeźdźców, stała moja szafka... Heh, to se ne wrati... pzdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w stajnia 21.10.05, 14:23 firmy.pkt.pl/firma/cafe_club_stajnia__restauracja_d2F5MDVfODA2NDNfUmVzdGF1cmFjamVfX2Jhc2U=.html Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: stajnia 21.10.05, 14:33 Janku, dzięki za namiary (jesli do było do mnie) ale ja to miejsce doskonale znam, jak pisałam wcześniej, kilka lat tam spędziłam jeżdżąc konno. Chodziło mi raczej o jakieś informacje na temat samej knajpki, jakieś menu, ceny, zdjęcia, ciekawa jestem jak to teraz wygląda a jakoś wiecznie mi nie po drodze, żeby się tam osobiście wybrać, być może więcej informacji z netu by mnie zmobilizowało ;) Szukałam , googlowałam, sprawdzałam inne grupy dyskusyjne, niestety jakoś bez echa się obyło... Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: stajnia 26.10.05, 15:31 moze maja jakas strone w necie? zainteresowala mnie ta "Stajnia" mam niedlugo gosc z "hameryki" szukam czegos fajnego a cena nie gra roli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 02:54 Zorba to jest restauracja? Chyba restauracja zwłok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? IP: *.acn.waw.pl 03.11.05, 14:40 Na jakiej podstawie opierasz swoja opinie. Konkrety prosze. Ja jadlam tam np. najlepsza na miescie jagniecicnie ze swiezymi figami. Na baraninie sie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 03.11.05, 15:53 Nigdy więcej nie pójdę do Zorby. Długie oczekiwanie na obsługę i potrawy, przy niemal pustej restauracji. Niesmaczne i zimne jedzenie podane po niemal godzinie. Konkretnych dań nie podam, bo od mojej tam wizyty, upłynęło dużo czasu, a następnej już nie planuję. Przez nieuwagę, wstąpiłem do ich delegatury Wąwozowa/Stryjeńskich. Kompletna porażka. Kebab skłądający się w 2/3 z tłuszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? IP: *.acn.waw.pl 08.11.05, 22:07 Drogi JanieW, na jedzenie nie czeka sie tylko w fast-foodach i w podlych restauracjach, gdzie jedzenie jest gotowe. Skad w Polsce to przeswiadczenie, ze talerz ma byc na stole chwile po zlozeniu zamowienia?! We Fracji z dobrej restauracji nie da sie wyjsc szybciej niz po trzech-czterech godzinach. Ze sredniej po dwoch. W kiepskiej karmia natychmiast. To nie jest obrona "Zorby" - moglo ci nie smakowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlad Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? IP: 81.210.22.* 26.10.05, 15:41 dziszej w Polityce jest recenzja dość pochlebna, restauracji szafran która jest na ursynowie, czy ktoś z szanownego forum tam był? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 26.10.05, 16:24 O Szafranie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=287&w=30780268 A co do Stajni, żadnej strony w internecie z menu, nie znalazłem. Ale byłem. Kuchnia Polska, nie za drogo. Mi bardzo smakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 18:00 polecam Sentyment niedaleko stacji metra Natolin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.05, 23:59 ja tez polecam sentyment na Lanciego Odpowiedz Link Zgłoś
chrenata Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 02.11.05, 09:53 na Lanciego jest właśnie Szafran. Na poziomie. Ostatnio robiliśmy tam imprezę, czuliśmy się bardzo dobrze. Jedzenie doskonałe. Polecam do spróbowania herbatę saharyjską. Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 04.11.05, 19:16 jan-w napisał: Kuchnia Polska, nie za drogo. Mi bardzo smakowało. A podasz jakies przylkadowe dania i ew ceny?:) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 04.11.05, 19:24 Za długo od mojej tam wizyty. Napewno dobra zupa cebulowa. Dla mnie niedrogo oznacza 25-30 pln danie głowne plus ewntualnie dodatki. Więcej nie podam. Ale może w niedzielę tam wpadnę, to zrelacjonuję dokładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 06.11.05, 15:54 Jednak poszedłem do Szafranu, nie do Stajni. Spróbowałem 3 zup i 4 dań głównych. Pięć gwiazdek Polityki, całkowicie słuszne. Kuchnia inspirowana Maghrebem. Odpowiedz Link Zgłoś