Dodaj do ulubionych

czy są dobre restauracje na ursynowie?

IP: 81.210.22.* 13.07.05, 11:43
czy są na ursynowie restauracje które mają ładne wnętrz lub ciekawe, oraz
dobrą kuchnie, bo mam wrażenie że można jeszcz poza centrum za dobrą cene.
Obserwuj wątek
    • marekggg Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 13.07.05, 14:15
      Vis a vis - pasaz ursynowski - jadlem co prawda dawno, ale bylo OK
      Goralska chata Zbojnica na plaskowickiej - bardzo fajne jedzenie i ceny OK
      Pizzeria Vesuvio - super pizza
      Pizzeria Non far niente - wawozowa (kabaty) super pizza, makaron sredni
      Deska - galria ursynow - bardzo dobre makarony
      Wloska restauracja na osiedlu SMB Kabaty - bardzo fajne makarony
      Jakas portugalska? - kurczaki w roznych sosach - fajne - wawozowa/SBM Kabaty
      kolo stajni SGGW - kiedys fajne jedzenie, ale dosyc drogo

nie polecam natomiast jakies goralskie jedzenie na rogu dereniowej i gandhi -
      nie dobre piwo i jakos bez smaku. rowniez niedobry jest kebab na wawozowej kolo
      pizza far niente
      • pawelpp Dobre restauracje na Ursynowie 13.07.05, 20:17
        marekggg napisał:
        > Goralska chata Zbojnica na plaskowickiej - bardzo fajne jedzenie i ceny OK
        Potwierdzam. Najlepsze góralskie jedzenie poza Podhalem. Kwaśnica lepsza, moim
        zdaniem, niż w sławnej Redykołce w Zakopanem. Wina (pijalnego) niestety brak,
        piwo do wyboru, do koloru.
        Lokalizacja: ul. Płaskowickiej przy pętli autobusowej, blisko KEN -
        charakterystyczna duża drewniana chata.

> nie polecam natomiast jakies goralskie jedzenie na rogu dereniowej i gandhi -
        > nie dobre piwo i jakos bez smaku.
        Rzeczywiście - lepsza i tańsza jest Zbójnica.

Najbardzej polecam Bzik Kulinarny przy Migdałowej 10 (blisko Lanciego).
        Kameralne wnętrze. Dobre, nie za drogie jedzenie i uwaga - wyjątkowo dobre wino
        w bardzo rozsądnej cenie (np. Domaine St.Blaise).

Pozdrawiam serdecznie
        Paweł
        ---
        Forum Wino:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18
        • jan-w Re: Dobre restauracje na Ursynowie 14.07.05, 16:57
          W pełni popieram pawelpp. Bzik Kulinarny jest fantastyczny. Pyszne jedzenie,
          niedrogo, dobre wino. Uzupełnienie do poprzednich postów: Nie non far niente ani
          pizza far niente, ale: Dolce far niente. Ta nie polecana to Karpielówka.
        • pawelpp Re: Dobre restauracje na Ursynowie 17.07.05, 01:45
          Byłem w sobotę w Zbójnicy i muszę nieco zweryfikować entuzjastyczną ocenę.
          Kwaśnica ma nierówną jakość. Była gorzkawa i zdecydowanie za słona :-(
          • Gość: Agata Re: Dobre restauracje na Ursynowie IP: *.crowley.pl 27.07.05, 15:30
            Ogromną wadą zbójnicy jest fakt, że płatności można dokonywać TYLKO GOTÓWKA ...
      • jan-w Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 09.10.05, 19:05
        Testowałem dzisiaj Stajnię w Wolicy (koniec Nowoursynowskiej) Jedzenie
        znakomite. Dyplomy Polityki i Newsweeka w pełni uzasadnione. Nie jest bardzo
        tanio, ale do wytrzymania (4 osoby - 175 PLN). Towarzystwo mi trochę nie
        odpowiadała, bo obok siedział byly premier Leszek M. Z żoną jak zwykle
        rewelacyjnie ubraną ;-). Na dodatek, jako rekompensatę za czekanie na dania
        (mieli jakąś większą imprezę), napoje (również koktajle) dostaliśmy za darmo.
        Zdecydowanie polecam. Na pewno tam wrócimy. Szczególnie polecam zupe cebulową.
    • Gość: lu Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? IP: *.adsl.proxad.net 10.10.05, 16:53
      Wiekszosc wymienionych w powyzszch postach miejsc to knajpki a nie restauracje.
      Mozna tam cos zjesc, ale od restauracji dziela ich lata swietlne... poziomu.
      Osobiscie polecam Stajnie - milosnikom kuchni polskiej, Spizarnie Madame (przy
      Centrum Onkologii) - kuchnia francuska i Zorbe - kuchnia grecka.
      Spizarnia Madame ma naprawde bardzo dobra kuchnie francuska, zwlaszcza grzybowe
      przystawki i desery. Lezy w fatalnym miejscu i z zewnatrz tez nie wyglada
      okazale, ale klimat we wnetrzu jest czysto restauracyjny (a nie barowy)i
      romantyczny zarazem.
      Zorba ma rewelacyjna kuchnie grecka, wnetrze troche bez klimatu, ale warto. I
      to tez resturacja a nie bar z kilkoma stolikami.
      • corrina_f1 Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 11.10.05, 09:56
        Czy ta knajpka przy stajni ma jakąś nazwę ? Mają stronę w necie ?

Zabawne, jak bardzo zmieniło się to miejsce, odkąd jeździłam tam konno przez
        ładnych kilka lat... No ale to też było trochę dawno. Wtedy w miejscu, gdzie
        teraz jest knajpka znajdowały się szatnie dla klubowych jeźdźców, stała moja
        szafka... Heh, to se ne wrati...
        pzdr
        Kasia
        • jan-w stajnia 21.10.05, 14:23
          firmy.pkt.pl/firma/cafe_club_stajnia__restauracja_d2F5MDVfODA2NDNfUmVzdGF1cmFjamVfX2Jhc2U=.html
          • corrina_f1 Re: stajnia 21.10.05, 14:33
            Janku, dzięki za namiary (jesli do było do mnie) ale ja to miejsce doskonale
            znam, jak pisałam wcześniej, kilka lat tam spędziłam jeżdżąc konno. Chodziło mi
            raczej o jakieś informacje na temat samej knajpki, jakieś menu, ceny, zdjęcia,
            ciekawa jestem jak to teraz wygląda a jakoś wiecznie mi nie po drodze, żeby się
            tam osobiście wybrać, być może więcej informacji z netu by mnie zmobilizowało ;)
            Szukałam , googlowałam, sprawdzałam inne grupy dyskusyjne, niestety jakoś bez
            echa się obyło...
            • p.galli Re: stajnia 26.10.05, 15:31
              moze maja jakas strone w necie? zainteresowala mnie ta "Stajnia" mam niedlugo
              gosc z "hameryki" szukam czegos fajnego a cena nie gra roli :)
      • Gość: benek Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 02:54
        Zorba to jest restauracja? Chyba restauracja zwłok.
        • Gość: lu Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? IP: *.acn.waw.pl 03.11.05, 14:40
          Na jakiej podstawie opierasz swoja opinie. Konkrety prosze. Ja jadlam tam np.
          najlepsza na miescie jagniecicnie ze swiezymi figami. Na baraninie sie znam.
          • jan-w Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 03.11.05, 15:53
            Nigdy więcej nie pójdę do Zorby. Długie oczekiwanie na obsługę i potrawy, przy
            niemal pustej restauracji. Niesmaczne i zimne jedzenie podane po niemal godzinie.
            Konkretnych dań nie podam, bo od mojej tam wizyty, upłynęło dużo czasu, a
            następnej już nie planuję. Przez nieuwagę, wstąpiłem do ich delegatury
            Wąwozowa/Stryjeńskich. Kompletna porażka. Kebab skłądający się w 2/3 z tłuszczu.
            • Gość: lu Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? IP: *.acn.waw.pl 08.11.05, 22:07
              Drogi JanieW, na jedzenie nie czeka sie tylko w fast-foodach i w podlych
              restauracjach, gdzie jedzenie jest gotowe.
              Skad w Polsce to przeswiadczenie, ze talerz ma byc na stole chwile po zlozeniu
              zamowienia?! We Fracji z dobrej restauracji nie da sie wyjsc szybciej niz po
              trzech-czterech godzinach. Ze sredniej po dwoch. W kiepskiej karmia
              natychmiast.

To nie jest obrona "Zorby" - moglo ci nie smakowac.
    • Gość: wlad Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? IP: 81.210.22.* 26.10.05, 15:41
      dziszej w Polityce jest recenzja dość pochlebna, restauracji szafran która jest
      na ursynowie, czy ktoś z szanownego forum tam był?
      • jan-w Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 26.10.05, 16:24
        O Szafranie:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=287&w=30780268
        A co do Stajni, żadnej strony w internecie z menu, nie znalazłem. Ale byłem.
        Kuchnia Polska, nie za drogo. Mi bardzo smakowało.
        • Gość: agat Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 18:00
          polecam Sentyment niedaleko stacji metra Natolin
          • Gość: teresa Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.05, 23:59
            ja tez polecam sentyment na Lanciego
            • chrenata Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 02.11.05, 09:53
              na Lanciego jest właśnie Szafran. Na poziomie. Ostatnio robiliśmy tam imprezę,
              czuliśmy się bardzo dobrze. Jedzenie doskonałe. Polecam do spróbowania herbatę
              saharyjską.
        • p.galli Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 04.11.05, 19:16
          jan-w napisał: Kuchnia Polska, nie za drogo. Mi bardzo smakowało.

A podasz jakies przylkadowe dania i ew ceny?:)
          • jan-w Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 04.11.05, 19:24
            Za długo od mojej tam wizyty. Napewno dobra zupa cebulowa. Dla mnie niedrogo
            oznacza 25-30 pln danie głowne plus ewntualnie dodatki. Więcej nie podam. Ale
            może w niedzielę tam wpadnę, to zrelacjonuję dokładniej.
            • jan-w Re: czy są dobre restauracje na ursynowie? 06.11.05, 15:54
              Jednak poszedłem do Szafranu, nie do Stajni. Spróbowałem 3 zup i 4 dań głównych.
              Pięć gwiazdek Polityki, całkowicie słuszne. Kuchnia inspirowana Maghrebem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka