Dodaj do ulubionych

WROCŁAW daje buziaka WARSZAWCE

IP: *.chem.uni.wroc.pl 02.04.01, 15:46
We Wrocławiu popularne jest niepozytywne myślenie o Warszawie. Że myślicie
tylko o sobie, w otworze odbytowym macie resztę kraju... Zapewne tak jest, ale
nie będę wchodził w szczegóły. Ja, choć mały i słaby, postaram się zrobić
pierwszy krok - buziaczek (tylko nie pomyślcie sobie za dużo!!!). Teraz wasze
kolej - co zrobicie - nie wiem (ale nie bądzcie odtwórczy - "Warszawka daje
buziaka Wrocławiowi"). Może ten liścik przyczyni się do większego pojednania
między miastami. Więc teraz oficjalnie: CMOK!
Obserwuj wątek
    • Gość: Irbis Re: Dla mnie bomba!!! IP: 212.244.179.* 02.04.01, 18:54
      Dla mnie bomba!!! Facet, jesteś klawy. Buziak na 500 km, i jeszcze ryzykujesz
      jakieś posądzenia o tzw. orientację.
      Gratuluję odwagi!

A niech tam, nawet jeśli reputację psi zjedzą...
      Miałem nie być "odtwórczy"...Ściskam łapkę - bez względu na płeć i miejsce
      zamieszkania.
      • Gość: GARFIELD Wrocko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.01, 10:35
        A ja mieszkam w Warszawce od urodzenia.Miałem możliwość odwiedzania kilka razy
        Wrocka i uważam, że Wrocław jest znacznie fajniejszy od Warsiawki.
        Może tylko te rozkopane jezdnie są do d... we Wrocławiu, ale same miasto jest
        COOL!!!!!!!!!
        Wrocławianki też niczego sobie ;-))))))!
        Reasumując: gdybym mógł przeprowadziłbym się do Wrocka natychmiast.
        POZDRAWIAM
    • Gość: wroclawi ;-x IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.01, 09:34
      ;-x cyfrowo dla wszystkich
      i z jezyczkiem na realu ;-p dla warszwianek...
    • Gość: tomza Re: WROCŁAW daje buziaka WARSZAWCE IP: *.lo3.wroc.pl 11.04.01, 12:44
      Ruszcie klawiatury! Ja wam tu buziaki daję, a wy co...
      • Gość: jojo Re: WROCŁAW daje buziaka WARSZAWCE IP: *.gazeta.pl 11.04.01, 13:05
        A my ciagle pozostajemy w szoku po tym buziaku. Daj nam czas, żeby się otrząsnąć... I obmyślić
        szybką i inteligentną (nie odtwórczą :) ripostę.
        • Gość: marsha Re: WROCŁAW daje buziaka WARSZAWCE IP: *.kask.net.pl 26.04.01, 19:48

TAKŻE PRZESYŁAM CAŁUSA WARSZAWIE!!! :)
          RODOWITA WROCŁAWIANKA
      • Gość: Widok 9 Re: WROCŁAW daje buziaka WARSZAWCE IP: 195.117.228.* 11.04.01, 13:23
        Gość portalu: tomza napisał(a):

&#62 Ruszcie klawiatury! Ja wam tu buziaki daję, a wy co...

A ja myślę, że chyba naprawdę serio startujecie do EXPO i potrzebujecie
        poparcia ;) . Ok, ja Wam też cmok i rąsię podaję. I przypominam wszem i wobec, że
        jako pierwszy warszawiak włożyłem kij w mrowisko (wrocławskie) aby zaczęli
        ciekawe spoty na swoim Forum. Choć muszę przyznać, że niektóre odzywki były
        przykre. I jeszcze jedno cieszę się, że podoba się we Wrocku nasz spot pt. Muzeum
        Narodowe- likwidacja?
        • Gość: tomza Re: WROCŁAW daje buziaka WARSZAWCE IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 12.04.01, 11:17
          Jojo & Widok - graba
          • Gość: trop Re: WROCŁAW daje buziaka WARSZAWCE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.01, 23:03
            Myślę, że przełamano pierwsze lody w pojednaniu między Warszawa a Wrocławiem,
            tylko proszę nie spierdolmy czegoś
            • Gość: Widok9 Re: WROCŁAW daje buziaka WARSZAWCE IP: 195.117.228.* 26.04.01, 16:31
              Właśnie na spocie wrocławskim nt. ZOO we Wrocławiu- dokonało się to o czym
              mówisz (piszesz). Niestety doszedłem do wniosku, że wrocławscy forumowicze
              (niektórzy) swoją zaściankowość i ukryte żale i wdeptane w poziom lustra wody w
              Odrze, odreagowują przy każdym poście warszawskim. Ciekawe, że żadne inne
              miasto (nawet Łódź) nie ocieka takim szowinizmem. Jeżeli się mylę to wyjaśnij:
              dlaczego tak jest. Tylko nie pisz nieprawdy o tym, że cokolwiek komukolwiek
              skradliśmy (no nawet rozumu).
              • Gość: Mufatra Re: WROCŁAW daje buziaka WARSZAWCE IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 26.04.01, 23:47
                Gość portalu: Widok9 napisał(a):

&#62 Właśnie na spocie wrocławskim nt. ZOO we Wrocławiu- dokonało się to o czym
                &#62 mówisz (piszesz). Niestety doszedłem do wniosku, że wrocławscy forumowicze
                &#62 (niektórzy) swoją zaściankowość i ukryte żale i wdeptane w poziom lustra wody w
                &#62
                &#62 Odrze, odreagowują przy każdym poście warszawskim. Ciekawe, że żadne inne
                &#62 miasto (nawet Łódź) nie ocieka takim szowinizmem. Jeżeli się mylę to wyjaśnij:
                &#62 dlaczego tak jest. Tylko nie pisz nieprawdy o tym, że cokolwiek komukolwiek
                &#62 skradliśmy (no nawet rozumu).

Z tym szowinizmem to na pewno mocno przesadzasz! Jaki szowinizm? My tu sobie
                mieszkamy i nic od nikogo nie chcemy poza tym, że ukradziono nam bardzo wiele i
                to coś dziwnym trafem znalazło się w stolicy zaściankowego państwa i to coś
                powinno wrócić do nas bo tego wymaga elementarna przyzwoitość. Nie chcemy od Was
                ambasad i waszych (postoszejących) biurowców. Chcemy tylko to coś czego nigdy nie
                kupiliście i co można mazwać "zaborem mienia". Czy to tak wiele? Jesteśmy do
                siebie w jakimś stopniu podobni bo współczesna Warszawa to ludzie przyjezdni...
                Jak my. Możemy sobie dawać nawet znacznie więcej niż buziaki (i pewnie będzie to
                bardziej przyjemne) ale myślcie logicznie... tak naprawdę większość z Was ma po
                uszy Warszawy i jej "złodziejskiej" specyfiki. Przyznacie wszyscy przecież, że to
                chore miasto. Nigdzie nie ma tylu żuli i młodocianych wybijaczy szyb w
                samochodach jak u Was. Warszawa jest miastem strachu. Wrocław takim nie jest
                i prawdopodobnie nigdy nie będzie, może to kwestia duchów? A może bliskości
                beznadzieii tzw. ściany wschodniej? My mamy znacznie bliżej do Wiednia i Berlina
                niz do Warszawy i syndrom "ściany wschodniej" jest całkowicie opanowany. Wrocław
                to piękne miasto o zadziwiająco europejskiej urbanistyce i bez wątpienia leży
                dużo bardziej na zachód od Warszawy. Zapraszamy w celu wymiany buziaków!
                • Gość: Chochlik Re: WROCŁAW daje buziaka WARSZAWCE IP: 159.107.89.* 17.05.01, 13:53
                  A ja jestem Warszawianka i nigdy zle o Wroclawiu nie myslalam. Ale tez wyciagam
                  grabuchne i pozdrawiam
                  • Gość: klajn Re: WROCŁAW daje buziaka WARSZAWCE IP: *.bch.com.pl 17.05.01, 14:18
                    ktos tu napisał, że warszawka, podobnie jak wrocław, składa się głównie z przyjezdnych. napewno
                    jest w tym sporo racji ale dlaczego wtedy tak nas nie lubią, skoro to przecież ONI. ja was wszystkich
                    bardzo szanuję i przesyłam warszawskie sciski dla wszystkich co myslą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka