Dodaj do ulubionych

Orange = Sting???

04.09.05, 02:28
Powiedzcie mi czy będzie koncert Stinga w Warszawie dla abonentów IDEI? Krążą takie pogłoski, że tak. Chętnie przyjechałbym to zobaczyć (posłuchać).
Obserwuj wątek
    • Gość: news "Ideowy" koncert Stinga IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 04.09.05, 06:27
      Sting zagra dla 150 tysięcy

"Nasze informacje potwierdziły się – Sting zagra koncert 24 września na
      terenie toru wyścigów konnych na Służewcu.

By dostać się na koncert wystarczy wysłać SMS-a z telefonu sieci Idea o
      treści STING pod numer 71501. Wylosawanych 75 tysięcy osób otrzyma podwójne,
      bezpłatne, zaproszenia. Koncert jest częścią kampanii PTK Centertel.
      – Nie mogę się już doczekać zagrania koncertu dla tak entuzjastycznej
      publiczności w kulturalnej stolicy kraju – zapowiada Sting. Przed nim
      wystąpią Kayah i Makowiecki Band. Koncert będzie transmitowany przez TVP 2."
      /Życie Warszawy/

A ja jestem w Plusie, co jest w tej sytuacji minusem - TAK-TAK! :((

Na pewno będzie handelek tymi zaproszeniami.
      Ciekawe, ile sobie "krzykną" za te smsy?

Pozdr.

• vtec_z Re: "Ideowy" koncert Stinga 05.09.05, 10:59
        Gość portalu: news napisał(a):

> Sting zagra dla 150 tysięcy
        >
        > "Nasze informacje potwierdziły się – Sting zagra koncert 24 września na
        > terenie toru wyścigów konnych na Służewcu.
        >
        > By dostać się na koncert wystarczy wysłać SMS-a z telefonu sieci Idea o
        > treści STING pod numer 71501. Wylosawanych 75 tysięcy osób otrzyma podwójne,
        > bezpłatne, zaproszenia. Koncert jest częścią kampanii PTK Centertel.
        > – Nie mogę się już doczekać zagrania koncertu dla tak entuzjastycznej
        > publiczności w kulturalnej stolicy kraju – zapowiada Sting. Przed nim
        > wystąpią Kayah i Makowiecki Band. Koncert będzie transmitowany przez TVP 2."
        > /Życie Warszawy/
        >
        > A ja jestem w Plusie, co jest w tej sytuacji minusem - TAK-TAK! :((
        >
        > Na pewno będzie handelek tymi zaproszeniami.
        > Ciekawe, ile sobie "krzykną" za te smsy?
        >
        > Pozdr.
        >
        >

Czyżbyś miał ochotę na zaproszenie?
        • jaa_ga Re: "Ideowy" koncert Stinga 05.09.05, 11:25
          Regulamin, który pojawił się wczoraj po południu na Orange
          (bo na Idea.pl nie ma) wyraźnie zakazuje handlu:))
          • vtec_z Re: "Ideowy" koncert Stinga 05.09.05, 22:33
            jaa_ga napisała:

> Regulamin, który pojawił się wczoraj po południu na Orange
            > (bo na Idea.pl nie ma) wyraźnie zakazuje handlu:))

Świetnie o tym wiem :-) Mam dwa telefony w Idei i mogę uzyskać dwa zaproszenia.
            Poniweważ sam potrzebuję jednego to z drugiego mógłbym zrobić prezent komuś
            kto ma nieszczęście umowy z "innym wiodącym operatorem GSM". Czasem stać mnie
            na altruizm :-)
          • mike-great Sprzedam tanio bilety na koncert Stinga-po 50 zeta 07.09.05, 00:37
            Sprzedam tanio bilety na koncert Stinga-po 50 zeta

jaa_ga napisała:

> Regulamin, który pojawił się wczoraj po południu na Orange
            > (bo na Idea.pl nie ma) wyraźnie zakazuje handlu:))
            • Gość: Asia Re: Sprzedam tanio bilety na koncert Stinga-po 50 IP: *.gdynia.mm.pl 07.09.05, 08:11
              razem z karta sim telefonu z ktorego wyslales szczesliwego smsa jak rozumiem?
            • Gość: ania Re: Sprzedam tanio bilety na koncert Stinga-po 50 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.05, 10:26
              Do Mike-Great:
              a jak moge je od Ciebie kupic?
              -ania
            • Gość: Silver Re: Sprzedam tanio bilety na koncert Stinga-po 50 IP: *.brda.net 09.09.05, 00:33
              Masz jeszcze bilety na Stinga ??? skontaktuj się westlandia@o2.pl
        • Gość: SYB Re: "Ideowy" koncert Stinga IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 06.09.05, 19:32
          koszt smsa jest w regulaminie 1,22 z vat wiec nie jest chyba zle ??;)
          • mike-great [...] 07.09.05, 00:16
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jaa_ga Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki 04.09.05, 10:35
      Witam,
      zainteresowana koncertem, jako posiadaczka tel. IDEA,
      wysłałam SMS-a na podany wyżej numer.
      Oto odpowiedź, jaką otrzymałam:
      "Niestety dzisiaj nie otrzymujesz zaproszenia na koncert.
      Nadal masz szanse - spróbuj jutro!"

Co z tego wynika teoretycznie? Ano to, że użytkownicy sieci IDEA,
      nabijając konto 71501, zapłacą za koncert Stinga z nawiązką,
      ponieważ chcąc sie na koncert załapać, będą wysyłać
      pewnie setki SMSów (1,22 zł brutto), a i tak nie dostaną ŻADNEJ gwarancji,
      że zostaną szczęśliwymi wybrańcami losu.

Zajrzałam na stronę Idea.pl. ŻADNEJ informacji o ZASADACH losowania,
      żadnego Regulaminu, jedynie informacja, że: (fragment skopiowany ze str.www.)

"Na specjalne zaproszenie Orange, Sting zagra dla Klientów sieci Idea bezpłatny
      koncert w Warszawie. Impreza rozpocznie się w sobotę, 24 września o godz. 18.00
      na Torze Wyścigowym Służewiec przy ul. Puławskiej 266.
      Jako support wystąpią Kayah i Tomek Makowiecki. Koncert, prowadzony przez Piotra
      Metza, będzie transmitowany na żywo w 2 Programie TVP. Dodatkowo w Krakowie
      (okolice rynku), Gdańsku (Targ Węglowy), Wrocławiu (Plac Wolności) i Poznaniu
      (Stary Browar) odbędą się imprezy towarzyszące, podczas których transmisję z
      koncertu będzie można obejrzeć na telebimach. Poprowadzą je odpowiednio Marek
      Rusinek, Adam Kasprzyk, Jacek Kaczorowski i Roman Osica. Patroni medialni
      koncertu to TVP2, Gazeta Wyborcza, RMF FM, portal Wirtualna Polska - WP.pl.

Koncert będzie bezpłatny dla klientów sieci Idea oraz zaproszonej przez nich 1
      osoby.

Dodatkowe informacje.
      Uczestnicy imprezy w Warszawie będą mogli skorzystać ze specjalnych linii
      komunikacji miejskiej, łączących centrum miasta ze Służewcem:
      - autobusy: 136, 319, 604, 709, 727,
      - tramwaje: 4, 33.

Zadzwoniłam do Biura Obsługi i zapytałam dlaczego na stronie nie ma informacji
      o ZASADACH uczestnictwa w "bezpłatnym" koncercie???
      Otrzymałam odpowiedź, że o zasadach mają obowiązek informować WYŁĄCZNIE
      konsultanci Biur Obsługi sieci Idea.
      Wyraziłam (rozmowy są nagrywane) swoją dezaprobatę dla takiej, a nie innej formy
      wyciągania od abonentów Idei pieniędzy za SMSy, a tym samym, manipulowania
      opinią publiczną, że koncert jest darmowy, bo NIE JEST.
      Poinformowałam również, że tę informację zamieszczę na portalu gazeta.pl,
      co niniejszym czynię:)
      PS. Co do mnie - już zdecydowałam: obejrzę Stinga w TVP2 i posłucham z mego
      balkonu:)). Nie lubię, jak się mnie na żywca robi w konia.
      PS2. Wszystkim "ideowcom" życzę z całego serca szczęścia w "losowaniu" he he
      • horny7 Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki 04.09.05, 10:48
        jaa_ga napisała:

> Wyraziłam (rozmowy są nagrywane) swoją dezaprobatę dla takiej, a nie innej form
        > y
        > wyciągania od abonentów Idei pieniędzy za SMSy, a tym samym, manipulowania
        > opinią publiczną, że koncert jest darmowy, bo NIE JEST.
        > Poinformowałam również, że tę informację zamieszczę na portalu gazeta.pl,
        > co niniejszym czynię:)
        > PS. Co do mnie - już zdecydowałam: obejrzę Stinga w TVP2 i posłucham z mego
        > balkonu:)). Nie lubię, jak się mnie na żywca robi w konia.
        > PS2. Wszystkim "ideowcom" życzę z całego serca szczęścia w "losowaniu" he he

Nudzisz i tyle. Nie chcesz, nie stac Cie na te SMSy - nie wysylaj, skorzystaja
        inni. Pomysl na selekcje dobry. Ale, jak widac, maruderow nigdy dosc...
        Polactwo, ot co.

&
        • jaa_ga Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki 04.09.05, 10:58
          Szczęścia w losowaniu Ci życzę i tyle.
          • Gość: Bojkot! Proponuje zbojkotowac tych sukinkotow z Idei IP: *.chello.pl 04.09.05, 11:04
            I tyle.
            Bajki opowiadaja, ze za darmo koncert sukinkoty.
            Ten koncert mam f tupie i tyle!
            • mike-great Sting się zeszmacił - jak Nałęczowy 07.09.05, 00:21
              Gość portalu: Bojkot! napisał(a):

> I tyle.
              > Bajki opowiadaja, ze za darmo koncert sukinkoty.
              > Ten koncert mam f tupie i tyle!
          • Gość: SYB Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 06.09.05, 19:35
            bardzo dziekuje:) widocznie mi dopisalo bo... udalo sie hiihi
        • warzaw_bike_killerz Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki 04.09.05, 11:07
          horny7 napisał:

> Nudzisz i tyle. Nie chcesz, nie stac Cie na te SMSy - nie wysylaj, skorzystaja
          > inni. Pomysl na selekcje dobry. Ale, jak widac, maruderow nigdy dosc...
          > Polactwo, ot co.

Jak ci juz opadnie, horny, to pomysl. Kazdy konkurs polegajacy na LOSOWANIU,
          musi miec przejzysty regulamin i zasady. Kazdy, kto chce w takowym uczestniczyc
          musi miec JASNO okreslone zasady. Konkurs jest kupowaniem losu. Regulamin jest
          wymagany przez prawo. Gdyby to bylo w USA, to sam brak informacji, gdzie
          powinienem szukac regulaminu (w kazdym ogloszeniu o konkursie powinna byc
          czytelna informacja), z automatu spowodowalaby, ze partacze organizujacy ten
          konkurs musieliby dac KAZDEMU bilet na koncert, kto wyslal SMS-a do czasu,
          kiedy regulamin nie byl PUBLICZNIE (nie przez jakies odsylki od Ajnasza do
          Kajfasza) dostepny. Publiczna dostepnosc regulaminu, moze byc nawet w siedzibie
          firmy, ale MUSI byc o tym informacja.

Czym innym jest jednak darmowe zaproszenie na koncert. Zaproszenie jest
          darmowe. Placi sie za udzial w konkursie. Konkurs jest platny, i na tym polega
          maly "myk" organizatora. Mozna wyslac 100 SMS-ow i wygrac bilet darmowy. Placi
          sie za uczestnictwo w konkursie 122 PLN.

Nie jestem abonentem IDEI, na szczescie Stinga widzialem na Gwardii jakos
          niedawno (4 lata?)
          • jaa_ga Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki 04.09.05, 11:15
            I dokładnie o to mi chodzi -
            o CZYTELNE zasady uczestnictwa w losowaniu.
            A ponieważ ich nie ma - informuję wszystkich znajomych z forum,
            jak to naprawdę wygląda, nie nawołując wcale do bojkotu:)
            Przekazałam wszystko, co wiem i czego doświadczyłam w tej sprawie,
            jako abonent Idei.
            A wybór należy do Was :)
            • vtec_z Regulamin - Orange = Sting 05.09.05, 11:03
              Jaa_guś, masz rację, że wkurzyć może postawa ludzi z BOK-u Idei i zakres
              informacji na iedowej stronie www, tym bardziej, że na www.orange.pl/sting.html
              masz wszystko "czarno na białym" (a może na oranżowym?).
              Jeśli tam poczytasz i zdecydujesz się na czuwanie o północy to życzę miłych
              wrażeń na koncercie :-) za jedyne 1,22PLN (z VAT)
              • jaa_ga Re: Regulamin - Orange = Sting 05.09.05, 11:23
                Wiem, wiem...ale to sie pojawiło PO moim poście he he
                • vtec_z Re: Regulamin - Orange = Sting 05.09.05, 11:26
                  jaa_ga napisała:

> Wiem, wiem...ale to sie pojawiło PO moim poście he he

Gratuluję skuteczności :-)
                  Ja ich namierzyłem wczoraj po południu

---------------------------------------
                  First man then machine (Soichiro Honda)
                  • jaa_ga Re: Regulamin - Orange = Sting 05.09.05, 11:28
                    Kurczę...a na idea.pl w dalszym ciągu nie ma...
                    Nawet nie odsyłaja do www.orange...
              • mike-great Regulamin nie był dostępny od 4.9.2005r. !!! 07.09.05, 00:28
                Regulamin nie był dostępny od 4.9.2005r. !!!
                Pozdro.

vtec_z napisał:

> Jaa_guś, masz rację, że wkurzyć może postawa ludzi z BOK-u Idei i zakres
                > informacji na iedowej stronie www, tym bardziej, że na
                www.orange.pl/sting.html
                >
                > masz wszystko "czarno na białym" (a może na oranżowym?).
                > Jeśli tam poczytasz i zdecydujesz się na czuwanie o północy to życzę miłych
                > wrażeń na koncercie :-) za jedyne 1,22PLN (z VAT)
            • mike-great Nie wysyłaj sms'a - nie daj zarobić pomarańczowym 07.09.05, 00:27
              Nie wysyłaj sms'a - nie daj zarobić pomarańczowym świn...!!!

jaa_ga napisała:

> I dokładnie o to mi chodzi -
              > o CZYTELNE zasady uczestnictwa w losowaniu.
              > A ponieważ ich nie ma - informuję wszystkich znajomych z forum,
              > jak to naprawdę wygląda, nie nawołując wcale do bojkotu:)
              > Przekazałam wszystko, co wiem i czego doświadczyłam w tej sprawie,
              > jako abonent Idei.
              > A wybór należy do Was :)
          • jaa_ga Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki- warzaw 04.09.05, 11:25
            warzaw_bike_killerz napisał:
            "Czym innym jest jednak darmowe zaproszenie na koncert. Zaproszenie jest
            > darmowe. Placi sie za udzial w konkursie. Konkurs jest platny, i na tym polega
            > maly "myk" organizatora. Mozna wyslac 100 SMS-ow i wygrac bilet darmowy. Placi
            > sie za uczestnictwo w konkursie 122 PLN.

Warzaw, rzecz w tym, że z info na www.idea.pl wynika, że KONCERT
            jest bezpłatny...nie zaproszenie

www.idea.pl/portal/map/map/one_details?parent_id=295814
          • Gość: Karola Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: *.cofund.org.pl 06.09.05, 12:24
            ale regulamin jest dostepny na orange.pl.
          • mike-great Gooowno pomarańczowe robi ludzi w ciooola!!! 07.09.05, 00:25
            Chamstwo tej "mandarynki" w oszukiwaniu klientów odnośnie "darmowych biletów"
            na koncert osiągnęło chyba szczyt. To jest totalna bezczelność i arogancja.
            Może zorganizować jakąś akcję bojkotującą takie kłamliwe "oferty" ???

warzaw_bike_killerz napisał:

> horny7 napisał:
            >
            > > Nudzisz i tyle. Nie chcesz, nie stac Cie na te SMSy - nie wysylaj, skorzy
            > staja
            > > inni. Pomysl na selekcje dobry. Ale, jak widac, maruderow nigdy dosc...
            > > Polactwo, ot co.
            >
            > Jak ci juz opadnie, horny, to pomysl. Kazdy konkurs polegajacy na LOSOWANIU,
            > musi miec przejzysty regulamin i zasady. Kazdy, kto chce w takowym
            uczestniczyc
            >
            > musi miec JASNO okreslone zasady. Konkurs jest kupowaniem losu. Regulamin
            jest
            > wymagany przez prawo. Gdyby to bylo w USA, to sam brak informacji, gdzie
            > powinienem szukac regulaminu (w kazdym ogloszeniu o konkursie powinna byc
            > czytelna informacja), z automatu spowodowalaby, ze partacze organizujacy ten
            > konkurs musieliby dac KAZDEMU bilet na koncert, kto wyslal SMS-a do czasu,
            > kiedy regulamin nie byl PUBLICZNIE (nie przez jakies odsylki od Ajnasza do
            > Kajfasza) dostepny. Publiczna dostepnosc regulaminu, moze byc nawet w
            siedzibie
            >
            > firmy, ale MUSI byc o tym informacja.
            >
            > Czym innym jest jednak darmowe zaproszenie na koncert. Zaproszenie jest
            > darmowe. Placi sie za udzial w konkursie. Konkurs jest platny, i na tym
            polega
            > maly "myk" organizatora. Mozna wyslac 100 SMS-ow i wygrac bilet darmowy.
            Placi
            > sie za uczestnictwo w konkursie 122 PLN.
            >
            > Nie jestem abonentem IDEI, na szczescie Stinga widzialem na Gwardii jakos
            > niedawno (4 lata?)
      • Gość: news Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.wroc.pl 04.09.05, 18:14
        zajrzyjcie też na:
        www.orange.pl/sting.html
      • yoku Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki 06.09.05, 17:17
        Nie ma żadnego losowania, pierwsze 3000 sms-ów wysłanych każdego dnia do dnia
        koncertu otrzymuje zaproszenia "z klucza". Z tego co słyszałam podobno o 00.15
        zaproszenia się kończą. Zamiast robić zadymy na forum i wyżywać się na
        konsultantach BOK-u w Idei naucz się człowieku czytać!
        • Gość: anad Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: 213.155.176.* 06.09.05, 19:01
          Dziś wysłałam sms-a minutę po północy (wg czasu podawanego przez Polskie Radio)
          i dowiedziałam się, że zaproszeń już nie ma. To o której mam wyłać???
          • Gość: SYB Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 06.09.05, 19:39
            no i moze wlasnie o to chodzilo, ze oni mieli np jeszcze kilka senkund przed polnoca i zaliczyles sie do "wczoraj". Ja wyslalam o polnocy (wedlug zetki), po chwili drugiego. Na pierwszego dostalam info , ze nie wygralam, ale na drugiego ze ... GRATULUJEMY :)
          • mike-great Zaproszenia są, ale dla "znajomych królika"... 07.09.05, 00:30
            Zaproszenia są, ale dla "znajomych królika"...
            Stary, minuta po północy. Oranżada żyje już w matriksie.

Gość portalu: anad napisał(a):

> Dziś wysłałam sms-a minutę po północy (wg czasu podawanego przez Polskie
            Radio)
            >
            > i dowiedziałam się, że zaproszeń już nie ma. To o której mam wyłać???
          • Gość: ziuta Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: 194.246.124.* 07.09.05, 10:55
            pół sekundy po północy wg czasu radiowego jedynki. wystarczy.
            Pozdrawiam i życzę powodzenia
            • Gość: ann Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: *.ig.pwr.wroc.pl 07.09.05, 12:36
              Potwierdzam - zrobiłam tak samo i sie udało!
              • Gość: gość portalu Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 12:21
                wysłałem pół minuty przed północą i dostałem
                • Gość: - Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 23:12
                  -
      • Gość: SYB Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 06.09.05, 19:34
        hmm chyba jednak slabo szukalas, bo ja znalazalm regulamin i bardzo dokladnie go przeczytalam. wiesz nie licz na to ze bilety beda dostepne przez caly dzien. 3 tys. to wcale nie tak duzo, szczegolnie ze kampania reklamowa tego koncertu kwitnie
      • Gość: Welcome to Poland W POLSZCZE NIC ZA FRIKO ! :)) IP: *.spray.net.pl 06.09.05, 21:56
        ech naiwniaki..

Zarzad PTK Centek
      • mike-great Orange robi ludzi ciooola z biletami i koncertem! 07.09.05, 00:20
        Jest dokładnie jak napisałaś. Ja też służę potwierdzeniami sms'ów - nic nie
        znaczącymi w kwestii koncertu, ale nabijającymi kasę pomarańczowemu gooownu, a
        nas, klientów, nabijającymi w butelkę !!!

• Gość: idea Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:28
        he,he ,he a nam się udało za 1 razem i to nie żaden banał- probować, może się
        uda, a nie tak od razu negatywne nastawienie.pozdrawiam i zyczę powodzenia
      • Gość: Majk Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: 81.210.87.* 07.09.05, 11:54
        Moja dziewczyna zdobyła bilety. Wystarczyło wysłać smsa równo o północy!!! I
        nie twierdz że koncert nie jest darmowy. Ja wole wydac 1,22zl na smsa i dostac
        bilet niż 100zł, a tyle pewnie by kosztował normalnie.
      • Gość: Exp Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: *.europe.hp.net 07.09.05, 12:13
        maruda, straszna maruda... a krzykaczka... echhh trochę wiecej uśmiechu, moi
        mili.. macie szansę na kocert Stinga, a pienicie, że spisek, że was łupią z
        kasy, że tacy źli, że bilety rozkradli... qrde teksty jak z kolejki pod mięsnym
        w 84ym ;)

• mike-great Chyba wtedy srałeś w pieluchy??? 07.09.05, 15:35
          Gość portalu: Exp napisał(a):

> maruda, straszna maruda... a krzykaczka... echhh trochę wiecej uśmiechu, moi
          > mili.. macie szansę na kocert Stinga, a pienicie, że spisek, że was łupią z
          > kasy, że tacy źli, że bilety rozkradli... qrde teksty jak z kolejki pod
          mięsnym
          > w 84ym ;)
          >
      • Gość: G Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: 212.244.126.* 07.09.05, 13:08
        A ja wyslalam JEDNEGO smsa i od razu wygralam:)) he he:) tylko ze czatowalam na
        wybicie 00.00 :))
      • Gość: G Do jaa-ga IP: 212.244.126.* 07.09.05, 13:11
        Jak to - nie powiedzieli , jakie sa zasady? W danym dniu bilety wygrywa 3000
        osob, ktore zdaza wyslac smsa jako pierwsze w kolejnosci. Przy czym nie da sie
        na ten sam numer telefonu wygrac 2 razy - wiem, przez pomylke wyslalam 2 smsy i
        jednym wygralam, a po drugim przyszedl sms zawiadamiajacy mnie, ze juz wygralam
        i ze nie z nimi te numery, Brunner
      • Gość: Vicio Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: 213.25.25.* 07.09.05, 13:12
        Proponuje przeczytac uwaznie regulamin: wygrywa codziennie pierwszych 3.000
        SMSow. Co przekladajac na jezyk bardziej zrozumialy oznacza, ze jak wyslesz
        SMSa o godzinie 00.00 masz duuuza szanse bilet otrzymac. Zrobilem tak juz
        dwukrotnie, oczywiscie z 2 roznych telefonow z IDEI i w obu przypadkach
        wygralem. Tym samym wybieram sie z 3 znajomych na Wyscigi 24.09.
        A Ty ogladaj sobie w TV....

Pozdrawiam,

Vicio
      • Gość: Corwin Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 13:14
        Bzdura. Wczoraj wieczorem dostalem zaproszenie po pierwszym wyslanym SMS-ie.
        Zatem za 1,22 pln. Sposob jest dosyc prosty: zsynchronizowac zegarek komputera z
        np. time.windows.com i wyslac SMS 1-2 sekundy PRZED polnoca (23:59:58). Dziala.
        • Gość: - Re: Orange = Sting - info z pierwszej ręki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 16:27
          -
    • Gość: betiina Re: Orange = Sting??? IP: *.chello.pl 05.09.05, 10:46
      Wyalalam smsy z dwoch telefonow abonamentowych tuz po polnocy i na oba
      otrzymalam potwierdzenie otrzymania podwojnego zaproszenia, bilety do odbioru od
      09,09,2005 w salonach Idei.
      • jakub.kb Rowniez mam bilety :) 05.09.05, 18:14
        rowniez mam bilety - niestety tylko na jeden nr mi sie udalo, na drugi przyszla
        mi wiadomosc ze nie wygralem...
        • vampi_r A ja wysłałem SMS i dostałem taką odpowiedź: 05.09.05, 18:37

,,|,,

Nie wiem co to oznacza? Czy coś wygrałem?
          • vtec_z Re: A ja wysłałem SMS i dostałem taką odpowiedź: 05.09.05, 19:56
            vampi_r napisał:

>
            > ,,|,,
            >
            >
            > Nie wiem co to oznacza? Czy coś wygrałem?
            >

To oznacza, że musisz udać się pod Pałac Kultury ;-)
            • Gość: ludwik Re: A ja wysłałem SMS i dostałem taką odpowiedź: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.09.05, 20:12
              > vampi_r napisał:
              >
              > >
              > > ,,|,,
              > >
              > >
              > > Nie wiem co to oznacza? Czy coś wygrałem?
              > >

raczej ktoś ci faka pokazał
          • mike-great To oznacza "fakju" 07.09.05, 00:35
            To oznacza "fakju".

vampi_r napisał:

>
            > ,,|,,
            >
            >
            > Nie wiem co to oznacza? Czy coś wygrałem?
            >
    • roody102 Re: Orange = Sting??? 06.09.05, 00:40
      Melduję, że to działa. Wysłałem o północy i dostałem info, że mogę odebrać
      zaproszenie. Super :)
      Jutro z drugiego telefonu spróbuję a po jutrze namwiam znajomych :)
      • vampi_r Re: Orange = Sting??? 06.09.05, 02:01
        roody102 napisał:

> Jutro z drugiego telefonu spróbuję a po jutrze namwiam znajomych :)

Zostaw trochę innym...
        • jakub.kb mam kolejne zaproszenie :) n/t 06.09.05, 07:58
          • jaa_ga Re: mam kolejne zaproszenie :) n/t 06.09.05, 09:17
            Jeśli na ten sam numer, to kłamiesz:)
            • jakub.kb Re: mam kolejne zaproszenie :) n/t 07.09.05, 00:47
              mam 4 numery w idei - na dwa wygrałem, dzisiaj na trzeci mi się nie udało :-(
              ale jest jeszcze jutro :)
              • mike-great Teraz możesz zostać konikiem. 07.09.05, 00:48
                Teraz możesz zostać konikiem.

jakub.kb napisał:

> mam 4 numery w idei - na dwa wygrałem, dzisiaj na trzeci mi się nie udało :-(
                > ale jest jeszcze jutro :)
        • jaa_ga Re: Orange = Sting??? 06.09.05, 09:19
          Zapraszam Cię na Stinga, vampi_r :))
          Ps. Okazuje się, że pierwszy dzień był taki "newralgiczny"
          Wczoraj wysłalam SMSa i mam zaproszenie :)
          Hej, Roody:)może zrobimy sektor internautów gazeta.pl? :))))))))
          • vtec_z Re: Orange = Sting??? 06.09.05, 09:21
            A mi się nie udało :-( Przysnąłem tuż przed północą i wysłałem sms-a półtorej
            minuty po północy - za późno!
            • jaa_ga Re: Orange = Sting??? 06.09.05, 09:29
              Dzisiaj się uda, trzymam kciuki:)
              Daj znać:)
          • vampi_r Re: Orange = Sting??? 06.09.05, 12:30
            jaa_ga napisała:

> Zapraszam Cię na Stinga, vampi_r :))

Poważnie?!?!?!?!

dzięki wielkie. :-XXXXXXXX=
    • Gość: monika Re: Orange = Sting??? IP: 62.233.204.* 06.09.05, 15:07
      Z tymi sms-ami to ściema. Wysyłałam 3 razy o godzinie 0:00 i nic z tego.
      I to się nazywa, że koncert dla abonentów Idei jest darmowy (tak jest napisane
      na stronie www.idea.pl i nie jest to prawdą). Koncert jest darmowy dla
      pracowników i znajomków Idei, a abonenci swoimi bezskutecznymi sms-ami są
      sponsorami tego koncertu.
      • Gość: cambo Re: Orange = Sting??? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.09.05, 17:16
        pierd*sz!!! ja nie jestem pracownikiem a wysłalem z 2 telefonów wczoraj w nocy
        i wygrałem !!!!
      • jedza1 Re: Orange = Sting??? 06.09.05, 17:17
        GW troche przeinaczyla sprawe. Zaproszen jest rzeczywiscie 75 tys. ale dla
        abonentow tylko 3 tys. Reszta jest dla roznej masci sponsorow - STING nie zagra
        przeciez za darmo...
        Tak poinformowal mnie Pan w Idei 3 wrzesnia o 23.59.
        SMS wyslalam 4 wrzesnia o 00.01 i udalo mi sie dostac zaproszenie.
        Ale obawiam sie ze te 3 tys dawno juz sie rozeszlo...
        • yoku Re: Orange = Sting??? 06.09.05, 17:22
          Zanim zaczniesz się wypowiadać w tym temacie polecam stronę
          www.orange.pl/sting.html bo to co tutaj wypisujesz to kompletne bzdury...
          • mike-great Papier przyjmie wszystko. WWW także. Lipa. 07.09.05, 00:40
            Papier przyjmie wszystko. WWW także. Ten system to lipa.

yoku napisała:

> Zanim zaczniesz się wypowiadać w tym temacie polecam stronę
            > www.orange.pl/sting.html bo to co tutaj wypisujesz to
            kompletne bzdury...
        • roody102 Re: Orange = Sting??? 06.09.05, 17:26
          3 tysiące dziennie.
      • Gość: wiecie kto Re: Orange = Sting??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 19:36
        ja jestem pracownikiem Idei, naszej kochaniej, i niestety wysłałem sms-a. treść
        odpowiedzi to: niestety pracownicy i współpracownicy nie mogą skorzystać z
        oferty. Więc próbujcie dalej, ja w tym dniu będę wciskał kolejnym ludkom ideę,
        że Idea jest naj..... pozdro
        • yoku Re: Orange = Sting??? 06.09.05, 20:22
          pracownicy centertela dostaną bilety od firmy więc nie masz po co wysyłać sms-ów
      • mike-great Orange = nabity w butelkę po oranżadzie 07.09.05, 00:39
        Orange = nabity w butelkę po oranżadzie

Gość portalu: monika napisał(a):

> Z tymi sms-ami to ściema. Wysyłałam 3 razy o godzinie 0:00 i nic z tego.
        > I to się nazywa, że koncert dla abonentów Idei jest darmowy (tak jest
        napisane
        >
        > na stronie www.idea.pl i nie jest to prawdą). Koncert jest darmowy dla
        > pracowników i znajomków Idei, a abonenci swoimi bezskutecznymi sms-ami są
        > sponsorami tego koncertu.
    • carnivore69 Re: Orange = Sting??? 06.09.05, 18:40
      Ze stony orange.pl: "in the country's cultural capital again". To Sting uwaza,
      ze stolica administracyjna jest wciaz Gniezno?

Pzdr.
      • mike-great A on wogóle wie gdzie przyleci??? 07.09.05, 00:42
        A on wogóle wie gdzie przyleci???

carnivore69 napisała:

> Ze stony orange.pl: "in the country's cultural capital again". To Sting uwaza,
        > ze stolica administracyjna jest wciaz Gniezno?
        >
        > Pzdr.
    • Gość: SYB Re: Orange = Sting??? IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 06.09.05, 19:31
      A mi sie wczoraj udalo. Wiem ze ludzie lubia narzekac i szukac podstepu we wszystkim, ale jak widac to dziala. Wyslalam chwile po polnocy. Mysle ze teraz bedzie coraz trudniej, bo coraz wiecej ludzi o tym wie. Niemniej jednak bardzo sie ciesze i zycze powodzenia.
      • Gość: chmiel Re: Orange = Sting??? IP: 193.29.207.* 07.09.05, 00:27
        hehe, też wysłałem dziś o 0:00 SMS i mam zaproszenie :)
    • patman Ąrąż, a może Ohronże? 06.09.05, 20:58
      Ta obcojęzyczna nazwa - czy po francusku, czy po angielsku - brzmi jednakowo kretyńsko, jest bezceremonialnie wciskana Polakom. Jeśli żabojady są takie mądre, to ja proponuję złośliwie przekręcać ich obskurną nazwę w mowie potocznej jak i w piśmie, zrobić np. Ąrąż.
      • mike-great Ąrąż jest jak w kieszeni wąż! 07.09.05, 00:43
        patman napisał:

> Ta obcojęzyczna nazwa - czy po francusku, czy po angielsku - brzmi jednakowo
        kr
        > etyńsko, jest bezceremonialnie wciskana Polakom. Jeśli żabojady są takie
        mądre,
        > to ja proponuję złośliwie przekręcać ich obskurną nazwę w mowie potocznej
        jak
        > i w piśmie, zrobić np. Ąrąż.
        >
        >
    • Gość: x FRANCUZI ROBIA NAS W KONIA ZA MILO!!! MERDE!!! IP: *.crowley.pl 06.09.05, 23:23
      Nie wezme w tym zlodziejskim procederze.
      Za zmiane nazwy z Idea na Orange France Telecom (panstwowa francuska firma) do
      ktorego naleza obie marki wyprowadzi z Polski ok.1.1miliarda zlotych (1.6%
      rocznego przychodu Idei przez 10lat)

FRANCUZI PIPERZCIE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!
      • mike-great Francuzów nie, ale Francuzki 07.09.05, 00:44
        Francuzów nie, ale Francuzki

Gość portalu: x napisał(a):

> Nie wezme w tym zlodziejskim procederze.
        > Za zmiane nazwy z Idea na Orange France Telecom (panstwowa francuska firma)
        do
        > ktorego naleza obie marki wyprowadzi z Polski ok.1.1miliarda zlotych (1.6%
        > rocznego przychodu Idei przez 10lat)
        >
        > FRANCUZI PIPERZCIE SIE!!!!!!!!!!!!!!!!
    • dobra_kanapka Re: Orange = Sting??? 07.09.05, 00:36
      Hmm a mi się dziś nie udało... Może jutro...

Ah i gratuluję wszystkim którym się już udało... zazdroszczę Wam :)
      • Gość: Asia Re: Orange = Sting??? IP: *.gdynia.mm.pl 07.09.05, 08:21
        mi sie tez nie udalo, chlip. wyslalam 3. ten z 0.00 doszedl o 0.07, a 2 z 0.01
        doszly do ąrążowego systemu o 0.12 i 0.18! to juz za taki rekordowy czas
        oczekiwania powinnam dostac zaproszenie! w ramach rekompensaty za obgryzione
        paznokcie hehhe
        • zbig72 Re: Orange = Sting??? 07.09.05, 10:48
          bilety dawno rozprowadzili między siebie pracownicy PTK, Idei, Tepsy itp. -
          naprawdę wierzysz, że są 3000 biletów do rozdania co dziennie???
    • zwierz.alpuhary Piepszyć Oranżadę!!!!! 07.09.05, 09:02
      za zlikwidowanie jednej z najlepszych polskich marek i zastąpienie jej swoim
      pomarańczowym g..nem za 1,6 % rocznie - takiego wala, Francuziki. Się zdziwicie
      jak za parę miesięcy nie przedłużę wam umowy i przejdę do konkurencji. Nawet
      Sting wam nie pomoze.
      • zbig72 Re: Piepszyć Oranżadę!!!!! 07.09.05, 10:45
        popieram - transferowanie zysków i tyle -po cholerę komu nieznany w Polsce
        oragne??? jak przechodzę do konkurencji już w listopadzie :)

a Stinga nie lubię bo dla mnie teraz za bardzo jęczy (The Police było ok ale
        solowo....)
      • Gość: hehe Re: Piepszyć Oranżadę!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 14:43
        a do której konkurencji to kolego biegniesz podpisać umowę na dwa lata?
        Do T-mobil czy do wodafonu?
        Bo szybciej, niż Ci złość minie może się Era Plusa zakończyć.
        Myślisz, że kogoś to obchodzi, że to jedne z najbardziej rozpoznawalnych marek w PL?

pozdro,
        nie ide na stinga
        • mike-great I tak niesmak pozostaje... 07.09.05, 15:37
          Niezależnie, że i tak wszystkie telekomy zostaną przejęte...

Gość portalu: hehe napisał(a):

> a do której konkurencji to kolego biegniesz podpisać umowę na dwa lata?
          > Do T-mobil czy do wodafonu?
          > Bo szybciej, niż Ci złość minie może się Era Plusa zakończyć.
          > Myślisz, że kogoś to obchodzi, że to jedne z najbardziej rozpoznawalnych
          marek
          > w PL?
          >
          > pozdro,
          > nie ide na stinga
          • dorota_filipiuk Re: I tak niesmak pozostaje... 07.09.05, 16:34
            Ma ktos pomysl wg jakiego czasu mierzyc wybicie polnocy???

Wysylalam wczoraj i przedwczoraj 5-10 sekund po polnocy pozniej minute po i 5
            min po(najpierw wg czasu z telegazety tvp, a potem wg zsynchronizowanego zegara
            w windowsach), juz poszlo 9 smsow i ciagle d**a blada - zaczyna mnie to
            wkurzac. Jesli po 5 sekundach nie ma biletow to to jest jakas sciema i tyle.
            • Gość: muharras Re: I tak niesmak pozostaje... IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.05, 16:45
              Jaka ściema??? Jesli zainteresowanie tym koncertem jest duże to nic dziwnego że
              w parę sekund nie ma juz biletów.Mam dwa do odsprzedania. Chcesz kupic??? pozdro
            • Gość: qmek Re: I tak niesmak pozostaje... IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 23.09.05, 16:04
              mam 2 bilety i w sumie nie mam co z nimi zrobic!!chcesz to sie odezwij
              gilko@poczta.fm
    • Gość: b Re: Orange = Sting??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 00:18
      czy uzytkownicy POPa tez moga wygrac bilety? teoretycznie moga,bo ja dostalem
      zaproszenie SMSowe, ale czy rzeczywiscie zostana im one wydane? czy tylko
      abonentom idei?
    • Gość: ms Re: Orange = Sting??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 00:19
      faktycznie ściema

wyslalem sms z 2 telefonow punkt 00.00 !

pierwszy i ostatni raz

nie dam sie wiecej w konia robic
      • Gość: Mahony Re: Orange = Sting??? IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.05, 22:53
        Jest bodjaże od 6:00 do 23:00 czy jakoś tak - "dzień" w definicji Idei. Więc o
        północy to nie ma szans.
    • Gość: monika Re: Orange = Sting??? IP: 62.233.204.* 08.09.05, 11:14
      Pisałam wcześniej, że to ŚCIEMA i teraz już wiem na pewno. Okazało się, że moja
      znajoma pracuje w Idei (teraz Orange) i biletów już dawno nie ma!!! Dostali je
      wszyscy pracownicy a reszta też już się rozeszła. Podobno przez pierwsze dwa
      dni to jeszcze trochę było na te sms-y, ale teraz nie ma już po co wysyłać-
      szkoda naszych pieniędzy i czasu. Właśnie tak się nabija swoich kientów w
      butelkę.
      • Gość: Bartol Re: Orange = Sting??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 12:12
        Bozesz ty moj :/ skad sie tacy ludzie biora?? -bo sami nie maja Idei albo po pierwszym esemesie im nie wyszlo to od razu dawaj na forum wszyskim obrzydzac... A ja wiem tylko tyle ze sam bilet wygralem wczoraj za 3 podejsciem i sie ciesze ze tak szybko!!! Myslicie ze latwo byc w pierwszych trzech tysiacach ludzi, jesli miedzy 23.59, a 00.01 przychodza dziesiatki jak nie setki tysiecy esemesow??? SCIEMA TO JEST TO CALE P* ze sie nie oplaca bo sms kosztuje ZLOTY DWADZIESCIA DWA!!! P.S. doswiadczenie mowi mi ze sms warto posylac troszeczke przed 24.00 i mozna poslac wtedy np 3 esy co 10 sekund ale cichoszaa :)
        Podro dla tych co bilety maja i tych co sie staraja!!
        • dobra_kanapka Re: Orange = Sting??? 08.09.05, 23:19
          Mi się wczoraj udało dostać bilety :)
          Wysłałam 3 smsy.. Moja rada: wysyłajcie smsy kilka sekund przed północą....
      • Gość: bajka Re: Orange = Sting??? IP: *.chello.pl 09.09.05, 00:28
        Piszesz bzduy!!!!
    • paluszek11 Re: Orange = Sting??? 08.09.05, 13:05
      No i już są bilety na allegro
      www.allegro.pl/show_item.php?item=63420472
      A uczciwi nie mogą się znaleźć w grupie 3000.

• Gość: alka Re: Orange = Sting??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 14:08
        A ja wcoraj wyslalam jakies 7 sekund PRZED połnocą i wygralam - co prawda
        trzecie moje podejście, ale i tak baaardzo się cieszę:)))Nie zalamywac sie więc!
        • Gość: madzia Re: Orange = Sting??? IP: 80.48.227.* 22.09.05, 01:55
          czy ktos moglby napisac mi adresy salonow idei w warszawie,gdzie mozna odebrac
          bilety 24.09? nie laduje mi sie strona www.orange.pl/sting.html i bede bardzo
          wdzieczna jak ktos mi to wpisze..
    • Gość: asia Re: Orange = Sting??? IP: 212.160.172.* 08.09.05, 16:18
      Mają się zmienić zasady rozdawania zaproszeń:
      www.gsmonline.pl/news/?link=show_details.php?id=12434
      'Od 9 września zostaje podwyższona zostaje ich dzienna pula do 4.000, przy czym
      podczas każdej godziny między 6 rano a 2 w nocy następnego dnia organizator
      będzie przyznawać po 200 z nich według kolejności wysłania SMS-a'
      • Gość: Jofa Re: Orange = Sting??? IP: *.chello.pl 08.09.05, 16:56
        Właśnie :) A do tych ludków co sprzedają allegro powinno moim zdaniem 'się
        zwrócić' i tyla.
    • Gość: WOLNY HOTEL mam jeszcze pokoje :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 22:13
      mam jeszcze wolne pokoje w hotelu
      kilka kilometrów od służewca :)
      brać, rezerwować i nie marudzić
      jednoosobowe 149zł
      dwuosobowe 199zł
      trzyosobowe 259zł
      Hotel i Restauracja Georgea
      Piaseczno - ul Piękna 9
      tel 0603-295-725 lub (022)756-23-79
      Serdecznie Zapraszam
      • Gość: spam Re: mam jeszcze pokoje :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 17:07
        spadaj spamerze z burackiej warszawki
    • Gość: inez Orange = Sting??? To działa!! IP: *.sggw.waw.pl 09.09.05, 17:04
      Nie wiem,czy ktoś jeszcze tu zajrzy, ale to dziala!
      Tyle,ze z tym czasem wysylania to jest juz inaczej..
      Teraz pierwsze chyba 200 osob o kazdej pełnej godzinie jak wyśle tego smsa, to
      dostaje.
      Tak mi powiedziała moja przyjaciółka i wygrała dziś o 13, a ja o 14:))
      Powodzenia!
      • Gość: mosze_singer Re: Orange = Sting??? To działa!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 20:57
        ja tez o 13 ;)
      • sofi84 mam 3 bilety na stinga ale nie moge isc 23.09.05, 20:36
        mam 3 bilety na stinga ale nie moge isc
    • Gość: rufcio 2 BILETY :D IP: 192.168.1.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 13:24
      Sprzedam szybciutko i taniutko, kontakt mailowy rufcio@down.pl gg 5371196

Żadne karty SIM itp. Normalne papierowe bilety :)
      • Gość: Lukas Re: 2 BILETY :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 16:06
        Sprzedam tanio 2 bilety na Stinga, odebrane w piatek.
        Kontakt:lukas_hajduk@poczta.fm lub 507397868
    • margala będzie ciężko [?] 23.09.05, 14:38
      telefonowałem na infolinię. dowiedziałem się, że nie będzie żadnych sektorów.
      bramki będa otwarte od godz. 15 i kto pierwszy przyjdzie, ten zajmie lepsze
      miejsce.

mam pewne obawy. może być ostro, gdy 150 tysięcy ludzi zacznie się pchac pod
      scenę.
      • Gość: nachama Re: będzie ciężko [?] IP: *.pronet.lublin.pl 23.09.05, 15:09
        oj, może być baaardzo ciężko -Służewiec o ile pamiętam po POPowym koncercie U2
        jest raczej na jakieś 35 tysi ludności - a te 100 000 gdzie się podzieją? A gdy
        dojedziemy do w-wy na 18tą? tracę powoli chęci na Stinga... Może jednak
        zostanie w domu własne tv- przynajmniej piwko można wnosić..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka