Dodaj do ulubionych

Pomywacze szyb samochodowych

IP: *.pl 09.09.02, 22:20
Dzisaj w TVN było o pomywaczach szyb samochodowych.
W Krakowie kogoś zatrzymano i wsadzono na miesiąc do aresztu.
TVN przeprwadziła szreg wywiadow z kierowcami i innymi osobami.
Wiekszośc wypowiedzi była w stylu, ze bardzo się cieszą, ze ktoś myje szyby,
że dobrze dzieciaki robią bo nie kradna itd.
Komenarz TVN był w stylu "Dobre dzieciaki bo pracują, a wredna policja im w
tym przeszkadza.."
Co Wy na to......
Obserwuj wątek
    • Gość: Mar a ja na to... IP: 2.4.STABLE* / 10.2.13.* 09.09.02, 23:29
      Gość portalu: albert napisał(a):

>
      > Komenarz TVN był w stylu "Dobre dzieciaki bo pracują, a wredna policja im w
      > tym przeszkadza.."
      > Co Wy na to......

że mam spryskiwacz i płyn do spryskiwaczy i samo sie myje, jak trzeba. Takie
      mycie na skrzyżowaniu, nie dość że stwarza niebezpieczeństwo (nie chodzi tylko
      o potracenie myjącego, ale o możliwośc stłuczek z innymi samochodami,
      tarasowanie ruchu itd), to jest to też rodzaj wymuszania pieniedzy - taki sam
      jak działalnosci tzw. żulomatów. Szyby myją ZA DARMO lub licząc na drobny
      napiwek np na stacjach benzynowych Shell pracownicy stacji - i to jest OK. Tak
      naprawdę jednak zdecydowanie wystarczają wycieraczki + myjnia raz na tydzień-
      dwa.
      Poza tym nie spośób jechać treaz przsez miasto z otwartymi szybami. Bywa to
      męczące lub uciążliwe nawet jeśli ma się klimatyzację. Nie mam pewnośći czy
      myjący ma ochotę tylko umyć szybę czy tez może siągnąć do środka i złapać za
      telefon lub portfel. A pomyśłeć, że kiedyś chciałem sobie kupić kabriolet - ale
      bym forsy wywalił w błoto, bo musiałbym jeździć z zasznurowanym dachem...
      • Gość: Bor'ka Re: a ja na to... IP: *.allegro.pl / *.umultowo.sdi.tpnet.pl 09.09.02, 23:51
        Generalnie szkola zlodzieji.
        Wiem co mowie, bo dlugo mnie przesladuja.
        Najgorsi sa na tzw. "Ziemiach Odzyskanych".
        Mialem nawet na tym tle kontakty z policja.
        Ale oczywiscie, kiedy na stacji benzynowej podchodzi ktos i grzecznie pyta, to
        jest okay.
    • abc2001 Re: Pomywacze szyb samochodowych 09.09.02, 23:53
      a ja na to : "ucywilizowana forma" żebractwa
    • irzyk Re: Pomywacze szyb samochodowych 10.09.02, 08:00
      Oni mi nie przeszkadzają. Zawsze ich mijam na skrzyżowaniu Trasy Toruńskiej i
      Broniewskiego. Nie są nachalni, jeśli powiesz dziękuję uśmiechną się powiedzą
      także dziękuję lub przyjemnej jazdy i idą do następnego samochodu.
      Policji z drugiej strony też się nie dziwę, bo często widać jak chłopak ze
      szczotką przebiega między ruszającymi na zielonym świetle samochodami na
      rozdzielający ulicę pas zieleni.
      • sisters Re: Pomywacze szyb samochodowych 10.09.02, 12:46
        Na wiosnę przez takiego dzieciaka straciłam nowiutką i drogą wycieraczkę
        (niechcący mi ją urwał). Dostałam takiego nerwa, że chciałam mu skopać tyłek,
        ale oczywiście zwiał, a ja nie chciałam go gonić, aby dodatkowo nie stracić
        samochodu.
        Niech myją, ale nie na siłę.
        • chaladia Re: Pomywacze szyb samochodowych 10.09.02, 13:13
          To jest tak:
          Są miedzy pomywaczami ludzie uczciwi, ale są i złodzieje.
          Widziałem sytuację jak następuje:
          Na skrzyżowaniu Wisłostrady z wyjazdem na Most Świętokrzyski pomywacz umył
          szybę pani w Peugeocie 206. Dostał coś-tam za to. Ruszamy spod świateł, a ja
          widzę, że chłopak wyrywa z kieszeni komórę i gdzieś pilnie dzwoni. Na
          skrzyżowaniu za mostem do Peugeota dopada z boku jakiś dresiarz, bije tylną
          szybę, porywa coś i ucieka. Nie mam żadnych wątpliwości, że pomywacz "nagrał"
          ten napad podając dokładnie, gdzie nalezy szukać "fantu".
          Dlatego jestem zdecydowanie przeciwny "pomywaczom", a także żebrakom z
          karteczkami "z parafii", sprzedawcom gazet itp. osobom pętającym się po jezdni
    • Gość: basik Re: Pomywacze szyb samochodowych IP: *.imgw.pl 10.09.02, 13:05
      TVN lepiej by się zainteresowała dlaczego te dzieciaki w ogóle są na ulicy.Ale
      to już nie byłoby tak spektakularne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka