Gość: Ben IP: *.chello.pl 18.09.02, 09:06 A gdzie ścieżka rowerowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysio1xx Re: Koniec remontu ul. Fieldorfa 18.09.02, 09:51 KŁAMSTWO jechałem rano , nic nie jest skończone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Koniec remontu ul. Fieldorfa IP: *.batory.edu.pl 18.09.02, 10:43 krzysio1xx napisał(a): > KŁAMSTWO > jechałem rano , nic nie jest skończone potwierdzam, choć ulicy widziałem niewiele to zauwazylem fieldorfa pomiędzy bora-komorowskiego i maissnera jest zwezone do jednego pasa ruchu sygnalizacja swietlna na skrzyzowaniu fieldorfa z jugoslowianska/maissnera jest na etapie montowania slupkow na sygnalizatory co do krawężników, to 50 m przed skrzyżowaniem z maissnera/jugoslowianska (jadac w strone wisly) właśnie kuja tymczasowy asfalt aby ułożyć nowe krawężniki, nie wiem co jest z przsytankami autobosowymi, ale znajaac inne przebudowy pewnie trzeba bedzie poczekac kilka(naście)dni na ich otwarcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Chyba jednak nie koniec IP: *.mech.pw.edu.pl 18.09.02, 11:39 a 16 wrzesnia mialo byc juz po wszystkim, jak zwykle.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzrodek Re: Koniec remontu ul. Fieldorfa 18.09.02, 12:20 Ludzie! jaki koniec remontu!? tam wszystko rozgrzebane, swiatla nie dzialaja. czy pan Smietana tam byl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GW Re: Koniec remontu ul. Fieldorfa IP: *.future-net.pl 18.09.02, 20:21 Oficjalny komunikat GW: Pan Śmietana z uwagi na trudne warunki atmosferyczne nie zaszczycił budowy ul. Fieldorfa swoją obecnoscią, pewne jest natomiast ze czas przeznaczony na wyjazd w teren spędził w pobliskim centrum handlowym "Promenada" popijając grzane piwo i wypisując na serwetce rozne bzdury nt remontu w/w ulicy. P.S. MPRD nie wywiązał sie z terminowego wykonania ul. Fieldorfa nastepny komunikat bedzie traktował o podpisaniu aneksu przesuwającego termin otwarcia ul. Fieldorfa lub podnoszącego cene remontu dwukrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawi Re: Koniec remontu ul. Fieldorfa IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 18.09.02, 13:01 Pan Śmietana oparł się chyba na planach remontu, a nie stanie faktycznym: pozamykane pasy jezdni, nieczynne przystanki autobusowe, brak sygnalizacji, ... Czasy propagandy sukcesu i cenzury chyba już mamy za sobą i można pisać uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dante_waw Koniec remontu ul. Fieldorfa ? IP: *.future-net.pl 18.09.02, 18:23 Jeszcze na miejscu budowy nie byłem (tak jak autor artykułu pan. K. Śmietana) wiec nie bede sie wypowiadal na temat jego jakości. Mam jednak nadzieje ze przy okazji remontu chodnika pojawi sie rowniez sciezka rowerowa, zwlaszcza ze pojawia sie ona na wszyskich projektach sieci rowerowej w Warszawie. Swoja droga fajna robote ma p. Śmietana, pewnie wyjazd w tzw. teren z powodu podłej pogody spędził na piwku w Promenadzie. P.S. Do redakcji GW: PROSZE SPRAWDZIC TRZEZWOSC PANA SMIETANY PO POWROCIE DO BIURA. NIEZWŁOCZNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pumpernikel Re: Koniec remontu ul. Fieldorfa IP: *.stacje.agora.pl 19.09.02, 09:32 A remont jak trwał tak trwa. Brawo pan Śmietana. Rewelacyjnie rzetelne podejście dziennikarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Huziuk Re: Koniec remontu ul. Fieldorfa IP: *.dialup.supermedia.pl 21.09.02, 21:16 Do końca to chyba jeszcz trochę zostało.... chodzi mi zwłaszcza o ochronę mieszkańców przed hałasem. Gdzie są ekrany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIO Dlaczego we wrześniu??? IP: *.telenergo.pl 14.10.02, 12:38 wszystko pieknie i cudnie, ale mam tylko jedno pytanie. A raczej nie pytanie a stwierdzenie. Dla tego pajaca bez mózgu, który zaplanował trwanie prac od końca sierpnia przyznaję nagrodę złotego osła. BRAWO!!! niech żyje nowy OSIOŁ!!! Koniec czerwca, cały lipiec i prawie sierpień na Gocławiu był ruch w granicach 45 % - 55 %. Czy wtedy nie można było przeprowadzić takeigo remontu??? Pytam, czu nasi inżynierowie maja jeszcze odrobinę oleju w tych swoich główkach czy już tylko został w nich osad??? Przez to były takei korki, nerwy kierowców i w ogóle sytuacje, których można było uniknąć. Jeszcze raz gratuluję rozsądku a na zakończenie dla tych co do tego dopuścili mam świetną propozycję. Tak mniej więcej około 20 grudnia rozpocznijcie sobie jakiś remont w domciu... życzę Wesołych Świąt.. Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Ścieżka rowerowa 02.10.02, 20:44 Masz rację kolego. Gdzie jest ścieżka rowerowa? Czyżby projektanci zapomnieli jak zwykle o rowerzystach? A może to właśnie im rowerzyści przeszkadzają w poruszaniu się po naszych miejskich autostradach i tym sposobem chcą wyeliminować większą część użytkownikow dwóch kółek? To jest karygodne zaniedbanie, ktore powinno się skończyć kryminałem! Fieldorfa jest główną ulicą osiedla mieszkanieowego i jedyną ulicą, ktora łączy Most Siekirkowski z centrum Pragi Południe. Wiadomą jest rzeczą, że teraz zwiększy się na niej ruch rowerowy. Czy ktoś o tym pomyślał? Slów mi brakuje na pisanie a jednocześnie mam ich zbyt wiele. Słowem jestem ZBULWERSOWANY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkam przy Fieldorfa Re: Koniec remontu ul. Fieldorfa IP: *.ahold.pl / 213.134.133.* 09.10.02, 15:59 A czy ktoś wreszcie zada pytanie, jak stało się możliwe, że dojazd do mostu poprowadzono ulicą przez środek osiedla, a nie obok osiedla? Odbyło się to niezgodnie z projektem, pomimo protestów. Ludzie którzy się tu osiedlili, tak jak ja, zostali "wystrychnięci na dudka". Obietnice realizacji trasy zgodnie z projektem "w terminie późniejszym"?! Jaki remont ulicy Fieldorfa? Działanie pozorowane! Co takiego na tej ulicy zmieniono? Gdzie ekrany dźwiękoszczelne? Wirtualne? Może "obiecane"? Obietnice są tańsze. A może komuś na tym zależało, aby trasy jeszcze przez "jakiś czas" nie dokończyć? Prowizorki są przecież najbardziej trwałe! Kto jest za to odpowiedzialny? I w jaki sposób za to odpowie? Może znowu ci sami panowie zostaną wybrani w wyborach samorządowych? Panie Olechowski, kandydacie na prezydenta, co pan powie o działaniach swoich kolegów partyjnych (wcześniej w innej partii inteligenckiej)? Pochwali pan znowu Piskorskiego, który dorobił się majątku na, jak twierdzi, "transakcjach giełdowych", jego, pożal się Boże, następcę-zastępcę Kozaka i spółkę? Będzie nowa strategia przełomu i kontynuacji? Mieszkaniec Gocławia Odpowiedz Link Zgłoś