Dodaj do ulubionych

Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :)

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.01, 12:36
Chociaz wiatr mamy w oczy(czytaj ignorancja i
dyskriminacja warszawskich urzedasow) jestesmy drudzy
a mamy tylko 600 tys mieszkancow ale spokojnie 2-3 lat
i zrobimy skok z drugiej pozycji na pierwsza:)
Obserwuj wątek
    • radzio_pl Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) 17.04.01, 13:04
      wątpię...
    • Gość: Malo Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: 193.91.75.* 17.04.01, 13:27
      Bylem w Poznaniu w grudniu. Jest tam straszny brod i syf. Nie spodziewalem sie
      tego, bo myslalem, ze Wielkopolska ma moze (ze wzgedu na bliskosc Niemiec) troche
      ladniejsza i czystsza stolice. Nic z tego. W dodatku Poznan traci
      prowincjonalnoscia - nudny rynek z sennymi, socrealnymi kawiarenkami. Jedyna
      dobra rzecza ktora mi sie tam przytrafila, byl sex :-)
      Ale wracajac do rzeczy, Warszawa jest tez brudna i syfiasta, ale jest ogromna
      wiec, Poznan nigdy z nia nie wygra.
      • Gość: ARTUR Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: 212.244.184.* 17.04.01, 14:01
        Gdańsk najsłynniejsze miasto polskie w kraju i na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ze
        swoją dumną tradycją i znamienitą 1000-letnią historią Gdańsk bije na głowę
        inne polskie miasta (może poza Krakowem). I nawet jeśli warszawscy nuworysze
        wybudują jeszcze ze 100 szklanych wierzowców, to i tak do poziomu Gdańska
        Warszawa nie dorośnie. O Poznaniu nic nie wspomnę, bo to głęboka prowincja.
        • Gość: Raper Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: 150.254.191.* 17.04.01, 15:22
          Witam Radost! Ciebie arciu też ;)
          Cieszę się że Poznań ma dobre miejsce w rankingach ale Warszawy chyba jednak
          nie przegonimy jest ich za dużo no i są stolicą przez co mają poparcie władz.
          Ale i tak jestem dumny z mojego Miasta!
          Co do brudu i syfu to jest on widoczny w całej Polsce, nie tylko w Poznaniu i
          warszawie, ale to sprawa naszego (Polaków)zacofania kulturowego.
          A najlepszy sex to ja miałem i mam w warszawie, pozdrowienia dla mojej Niuni
          (Monia strasznie Cię kocham :))))
          Pozdr
          • Gość: Radost Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.01, 12:55
            Faktycznie,nie bedziemy mogli dogonic wawy jesli chodzi o biurowce(wcale tego
            ni pragne! to wyglada jak wlk gowno-poz tym coraz czesciej maja developerzy
            klopty z wynajmem zrodlo E-profit) ale w ziedzinie gopsdarnosci i pomyslow
            raczej juz tak bo zawsze jakosc zwyciezy z iloscia!! czytam caly czas ze wawa
            chce organizowac Targi na duza skale chcachahcachachach moze na Mokotowie albo
            w prezncie od Stalina hr...bylem pare razy i brak slow.....koszmar Nasze Targi
            tez nie sa idealne i wiele nam brakuje ale wawie to brakuje nawet podstaw
            ciagle licze ze zniesona zostanie dyskryminacja miast wzgledem stolicy ( wiecie
            dlaczego w stolicy zawsze po wjnie byly wysokie budynki??? a w innych miastach
            byl zakaz budowy chocizaby hoteli bo stolica zawsze musial miec wszystko
            naj,naj) acha i jeszcze cos TVP nie irytuje mnie bo jest przechylona na ktoras
            stone w polityce ale irytuje mnie dlatego ze jej priorytetem stalo sie
            promowanie wawy !!!!!! otwarcie most z pylonem smiechu warte!!!!!!! Gdansk ma
            wiekszy most i pylon na 100m(prawda arciu??) a przeszlo to bez echa..poza tym
            przyjedzie jeden wystawca i juz Tvp robi z tego Targi.......zadufani
            nieoryginalni butni
            • Gość: Raper Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: 150.254.191.* 19.04.01, 13:03
              Co do zwycięzania "jakością" nad "ilością" to się z Tobą zgadzam, mamy szansę :)
              Pozdr
              • Gość: abc Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: 192.168.50.* / *.tsp.com.pl 19.04.01, 14:15
                jestem z wawy, a studiuje w poznaniu. moim zdaniem warszawy jako miasta
                biurowcow nie dogoni zadne miasto w polsce. praca, poparcie wladz i mnostwo
                firm - tego nie odrobi nawet poznan. a syf jest wszedzie. w poznaniu jest
                gorzej niz sie spodziewalem - ale ludzi i organizacje to ma wpaniala.
                • Gość: s Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: 193.91.75.* 19.04.01, 17:42
                  >a syf jest wszedzie. w poznaniu jest
                  > gorzej niz sie spodziewalem - ale ludzi i organizacje to ma wpaniala.

To jak to jest: ludzie i organizacja wspaniala, a syf i brud jest?

• Gość: Raper Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: 150.254.191.* 20.04.01, 08:31
                    Jak już wcześniej pisałem syf i brud znajdziesz w każdym mieście w Polsce,
                    nawet w Poznaniu. To sprawa niskiej kultury osobistej Polaków (ale to zaczyna
                    się zmieniać, przynajmniej tak mi się wydaje).
                    Pozdr z Poznania
                    • Gość: P.B Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: *.wskiz.poznan.pl 09.05.01, 19:48
                      Gość portalu: Raper napisał(a):

> Jak już wcześniej pisałem syf i brud znajdziesz w każdym mieście w Polsce,
                      > nawet w Poznaniu. To sprawa niskiej kultury osobistej Polaków (ale to zaczyna
                      > się zmieniać, przynajmniej tak mi się wydaje).
                      > Pozdr z Poznania

Uważam,iż Poznań bez problemu dokoni Warszawe ale nie od razu co najmniej za 5
                      lat. poo wejściu do UE, i po pojawieniu się prawa "Otwartego nieba" Poznań zyska
                      zwłaszcza na bliskości z Niemcami. Przecież do Berlina jest o wiele bliżej niż do
                      stolicy. A co się tyczy biurowców to w Warszawie jest ich niewiele z czego 40 %
                      jest puste! Prawdziwy bum budowlany w Poznaniu się zaczyna! Powstają nowe budynki
                      klasy A (Kupiec Poznański, Poznań Buisness Center itp.) a największym fenomenem
                      będzie oddanie nowego centrum finansowego na terenach wolnych torów(w tym między
                      innymi: dworzec międzynarodowy, intersity, biurowce, wierzowce itd. a wrzystko o
                      wartości ok. 360 mln dolarów, wsparcia pieniężnego udzielił WBK) a wspomnę iż w
                      lipcu otwierają w Poznaniu największe i najnowocześniejsze kino w Polsce
                      Kineapolis (20 sal kinowych na 5000 widzów) podziemny parking itd. Na koniec
                      wspomne iż warszawa zapatrzona jest w to iż zawsze będzie numer 1 więc się niczym
                      nie przejmuje lecz niedugo skończy się ten do dupy centralizm i panowanie
                      leniwych obiboków którzy doprowadzili obecną gospodarke do katastrofy!
        • Gość: wroclawi Gdansk ;-0 IP: 213.76.92.* 20.04.01, 10:00
          Gość portalu: ARTUR napisał(a):

> Gdańsk bije na głowę
          > inne polskie miasta (może poza Krakowem).

Hehehe... ze sztuczna starowka bije na glowe Wroclaw, Torun czy inne mniejsze
          piekne miasta (Kazimierz, Klodzko, Swidnica...) ? A moze chodzilo o cos innego...
          Co do sztucznych zabytkow jakich w Gdansku jest bez liku (we Wroclawiu tez ale
          nie na taka skale) to wole nowoczesna architekture Warszawy... przynajmniej
          oddaje ducha czasu, w ktorym powstaje...

Torun bije na glowe wszystkich !
        • Gość: Lechita Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: *.icom.ca 02.05.01, 15:24
          Gość portalu: ARTUR napisał(a):

> Gdańsk najsłynniejsze miasto polskie w kraju i na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ze
          >
          > swoją dumną tradycją i znamienitą 1000-letnią historią Gdańsk bije na głowę
          > inne polskie miasta (może poza Krakowem). I nawet jeśli warszawscy nuworysze
          > wybudują jeszcze ze 100 szklanych wierzowców, to i tak do poziomu Gdańska
          > Warszawa nie dorośnie. O Poznaniu nic nie wspomnę, bo to głęboka prowincja.

Boli cie ze Gdansk zalozyli POznaniacy?

• Gość: wroclawi Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: 213.76.92.* 20.04.01, 09:50
        no co ty z tym ogromem to nie przesadzaj...
        widziales Berlin, Londyn, Moskwe...

nawet na Polskie warunki ciezko mowic o ogromie - jest najwieksza i tyle!
      • Gość: Student Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: *.bch.com.pl 20.04.01, 10:35
        No z tym rynkiem to trochę przesadziłeś. W czym poznański jest gorszy od
        warszawskiego - tego małego placyku, zbudowanego zresztą po II wojnie
        światowej ? Restauratorom na warszawskim rynku nie chce się nawet ustawiać
        letnich ogródków na drewnianych podestach, tylko ustawiają stoły i krzesła
        bezpośrednio na bruku, a potem każą sobie płacić 10 złotych za jakieś podłe
        miejscowe piwo i obligatoryjnie dopisują 10% do rachunku za obsługę. To nie
        jest socreal to jest po prostu niechlujstwo, lenistwo, bezczelność i zwykłe
        kurestwo.
        • Gość: Radost Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.01, 18:52
          Zgadzam sie z moim przdmowca -arogancja i cwaniactwo oto cechy wspolczesnej
          Warszawy!!! wawwa jest silna i pewna swojej pozycji ale uwzajcie bo juz
          wPolsce sie spiewa "warszawa da sie zlupic warszawa da sie zlupic..."
          • Gość: bula Dziękuję Warszawie z całego serca IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.01, 02:03
            Witam wszystkich uczestników forum.
            Na wstępie : mieszkam w Poznaniu, zatrudniony jestem w W-wie.
            Jest mi niezmiernie miło że mogę zarabiać w W-wie i wydawać w Poznaniu :)))
            Jednym słowem - dziękuję Ci Warszawo brzydka jak noc, menelska gdziekolwiek byś
            nie był, złodziejska, zakorkowana jak kibel na Dworcu Centralnym, za to że
            dajesz się tak doić, że mogę sobie pójść na Stary Rynek wypić piwo(za całe
            6złotych) w jednym z ogródków wśród tłumów ludzi szczęśliwych jak ja.
            A wy tam w tej waszej W-wie uduście się w spalinach, jesli nie zdąży was
            wysadzić wcześniej pruszkowska bomba, pilnujcie swoich portfeli na stadionie X-
            lecia i wogóle wszystkiego najlepszego ;)
            Kocham Warszawę.......DOIĆ!!!
            pa pa
            • Gość: xxl Re: Dziękuję Warszawie z całego serca IP: 193.0.110.* 24.04.01, 00:57
              Jak Ci tak źle w Warszawie to się wyprowadź, Aha i nie
              zapomniej po sobie posprzątać
            • Gość: greg Re: Dziękuję Warszawie z całego serca IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.04.01, 07:26
              Do Bula: Bo jestes typowym okazem suk...syna i lobuza, jacy niestety zasmiecaja
              to miasto. Dla nas, Warszawiakow, jestes marnym pylkiem, na ktorego nawet odlac
              sie nie warto. Wyp...do swojego wspanialego Poznania, ze smierdzacym i
              "nowoczesnym" dworcem kolejowym, "ogromna" iloscia nowoczesnych budynkow i
              zabudowana post socrealistycznymi pawilonikami Starowka.
              • Gość: Student Re: Dziękuję Warszawie z całego serca IP: 212.65.191.* 24.04.01, 10:50
                Pisz na temat. Myślisz, że im więcej tym lepiej ? Jak chcesz porównywać dworce
                i socrealistyczną zabudowę to sobie otwórz nowy wątek.
                • Gość: greg Re: Dziękuję Warszawie z całego serca IP: 212.244.100.* 24.04.01, 16:17
                  Gość portalu: Student napisał(a):

> Pisz na temat. Myślisz, że im więcej tym lepiej ? Jak chcesz porównywać dworce
                  > i socrealistyczną zabudowę to sobie otwórz nowy wątek.

Nie bede tworzyl nowego watku. Odpowiadam na list jednego z tych łobuzów, którzy
                  za wszelką cenę starają się oczernić moje Miasto. Dotarło?? I będę nadal
                  odpowiadał, gdyż na tym polega min.demokracja

• Gość: Student Re: Dziękuję Warszawie z całego serca IP: *.bch.com.pl 24.04.01, 17:22
                    Tia, demokracja pozwala mówić co się chce, ale zwykła przyzwoitość nakazuje
                    mówić jasno, z sensem i na temat. A Ty co ? Zaprezentowałeś ten sam poziom
                    wypowiedzi co bula a nawet gorszy. W niczym nie jesteś lepszy od niego.

PS Dlaczego bula ma lubić Warszawę ? Dlaczego nie może w Warszawie pracować a
                    wydawać w Poznaniu ? Przecież mamy wolny rynek i demokrację, nie ?
                    • Gość: greg Re: Dziękuję Warszawie z całego serca IP: 212.244.100.* 25.04.01, 08:26

> Tia, demokracja pozwala mówić co się chce, ale zwykła przyzwoitość nakazuje
                      > mówić jasno, z sensem i na temat. A Ty co ? Zaprezentowałeś ten sam poziom
                      > wypowiedzi co bula a nawet gorszy. W niczym nie jesteś lepszy od niego.

A nie rozumiesz o czym pisze?? Trudno jest zrozumiec, ze nie zycze sobie takich
                      uwag pod adresem Warszawy?? Zaprezentowalem taki poziom, jaki jest tu stale
                      obecny, czyli ciagle obrzucanie sie syfem. Chyba Ci to nie przeszkadza...

> PS Dlaczego bula ma lubić Warszawę ? Dlaczego nie może w Warszawie pracować a
                      > wydawać w Poznaniu ? Przecież mamy wolny rynek i demokrację, nie ?

Jasne, ale ciekawa bylaby Twoja reakcja, gdybym napisal slowa Bula pod adresem
                      Poznania. Na pewno przyjalbys je z pokora i spokojem. Facet, przestan pisac
                      bzdury, OK...

• Gość: bula Re: Dziękuję Warszawie z całego serca IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.01, 00:20
                    greg!!! cieciu nie chce mi się z tobą gadać bo jesteś denny!!!
                    a wiesz dlaczego bo za to twoje miasto dałbyś sobie jaja ogolić!
                    nieważne czy ono jest takie czy srakie. jestes po prostu pieprzonym zapyziałym
                    warszawiakiem i tyle. i tego w was placki nienawidzę!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: bula Re: Dziękuję Warszawie z całego serca IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.01, 00:40
                    Gość portalu: greg napisał(a):

> Gość portalu: Student napisał(a):
                    >
                    > > Pisz na temat. Myślisz, że im więcej tym lepiej ? Jak chcesz porównywać dw
                    > orce
                    > > i socrealistyczną zabudowę to sobie otwórz nowy wątek.
                    >
                    > Nie bede tworzyl nowego watku. Odpowiadam na list jednego z tych łobuzów, którz
                    > y
                    > za wszelką cenę starają się oczernić moje Miasto. Dotarło?? I będę nadal
                    > odpowiadał, gdyż na tym polega min.demokracja
                    >
                    Ty greg :)))))
                    Bo ci żyłka w oku pęknie ha ha
                    barany
            • Gość: bula Re: Dziękuję Warszawie z całego serca IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.01, 13:29
              Moi drodzy :)
              Widzę że paru z was się uniosło nie wiedzieć czemu ;)
              Naprawdę jest mi dobrze dostawać wypłaty z Warszawki i wydawać je w Poznaniu!!!
              Czy coś w tym złego? Czy to źle że mogę sobie pójść i kupić 0,5 litra piwa na
              starym za 6 złotych !? (a nie 0,33 i to bezalkoholowego za 10PLN na waszej
              starówce). Miejcie sobie te wasze wieżowce i co mi do tego? Bzdurne kłótnie
              mnie nie interesują. Żyję tam gdzie mi dobrze i niedrogo, a że mogę trochę
              wydoić wasze miasto to moje szczęście. Nie piszcie więc waszych peanów na temat
              które miasto jest lepsze bo to jest śmieszne. Dla mnie Poznań jest miastem w
              którym kocham żyć i tyle. Jak wam się podoba np. w Warszawie to sobie tam
              mieszkajcie wali mnie to proszę szanownego audytorium.
              A sprzątać po sobie nie muszę bo w Warszawce nie mieszkam. pa pa
              • Gość: Warschau Re: Dziękuję Warszawie z całego serca IP: *.matrix.pl 11.05.01, 12:02
                Napisz, gdzie pracujesz...to będziesz na bezrobotnym w Poznaniu! A sprzątać
                musisz po sobie, bo jeszcze tu pracujesz!
            • armand Re: Dziękuję Warszawie z całego serca 11.05.01, 11:44
              Od takich jak ty powinno sie pobierac w Wawie myto na rogatkach. Druga sprawa
              to to, że przyjedzie taki z Polski jest nie w swoim to może robic co chce.
              Przez takich jak ty wawa wygląda jak wygląda i jest syf i brud a gdzie
              największy tam gdzie najwięcej wysiada przyjezdnych DW Centr. Dw Wsch. Dw Zach
              Dw stadion. Wynika z tego prosty wniosek że największy syf zostawiaja po sobie
              przyjezdni.
            • Gość: armand Re: Dziękuję Warszawie z całego serca IP: 195.187.94.* 11.05.01, 11:49
              Od takich jak ty powinno sie pobierac w Wawie myto na rogatkach. Druga sprawa
              to to, że przyjedzie taki z Polski jest nie w swoim to może robic co chce.
              Przez takich jak ty wawa wygląda jak wygląda i jest syf i brud a gdzie
              największy tam gdzie najwięcej wysiada przyjezdnych DW Centr. Dw Wsch. Dw Zach
              Dw stadion. Wynika z tego prosty wniosek że największy syf zostawiaja po sobie
              przyjezdni.
          • Gość: ede Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: *.icpnet.pl 24.05.01, 19:45
            "arogancja i cwaniactwo oto cechy wspolczesnej Warszawy!!! - bzdura, to jest
            cecha wawy od początków jej istnienia. Tak to jest jak się przerabia wioskę w
            stolicę.
      • Gość: P.B Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: *.wskiz.poznan.pl 09.05.01, 19:33
        Gość portalu: Malo napisał(a):

> Bylem w Poznaniu w grudniu. Jest tam straszny brod i syf. Nie spodziewalem sie
        > tego, bo myslalem, ze Wielkopolska ma moze (ze wzgedu na bliskosc Niemiec) troc
        > he
        > ladniejsza i czystsza stolice. Nic z tego. W dodatku Poznan traci
        > prowincjonalnoscia - nudny rynek z sennymi, socrealnymi kawiarenkami. Jedyna
        > dobra rzecza ktora mi sie tam przytrafila, byl sex :-)
        > Ale wracajac do rzeczy, Warszawa jest tez brudna i syfiasta, ale jest ogromna
        > wiec, Poznan nigdy z nia nie wygra.

chłopie to gdzieś ty chodził(może po przedmieściach) najciekawszy poznań jest nocą
    • Gość: xxl Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: 193.0.110.* 24.04.01, 00:55
      Studiowałam w Poznaniu przez rok więc miałam dużo czsu by przekonać się jak tam
      jest i muszę przyznać, że niestety nie mogę napisać nic dobrego - ( spotykały
      mnie na każdym kroku nieprzyjemne sytuacje coś niebywałego, ludzie byli skąpi ,
      obłudni, a do tego jek nigdzie indziej w Polsce jak i na świecie nastawieni
      konformistycznie do świata - przykre, ale prawdziwe). Dlatego postanowiłam
      wyjechać właśnie do Warszawy - i wiesz co ? to była najlepsza decyzja w moim
      życiu!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam i bez urazy...
      • Gość: Raper Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: 150.254.191.* 24.04.01, 07:54
        No cóż!
        Każdy może mieć swoje zdanie, mamy demokrację.
        A dla mnie Poznań jest najlepszy!!!
        Tu się urodziłem i tu żyję, i rozumiem że warszawiacy mogą tak samo postrzegać
        własne miasto.
        Pozdr
        • Gość: greg Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: 212.244.100.* 24.04.01, 16:21
          Gość portalu: Raper napisał(a):

> No cóż!
          > Każdy może mieć swoje zdanie, mamy demokrację.
          > A dla mnie Poznań jest najlepszy!!!
          > Tu się urodziłem i tu żyję, i rozumiem że warszawiacy mogą tak samo postrzegać
          > własne miasto.

Brawo!!! Oto słowa mędrca!!! jedna z niewielu mądrych osób, która rozumie o co w
          tym wszystkim chodzi.

• Gość: poznan Chruszczow też gonił Amerykę. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.04.01, 16:43
      Swego czasu Chruszczow hucznie zapowiadał , że prześcignie
      Amerykę. Sam wiesz co z tego wyszło.
      Więc jak prześcigniesz rywala to się dopiero pochwal.
      Teraz zasługujesz tylko na uśmiech politowania.
      • Gość: Malo Re: Chruszczow też gonił Amerykę. IP: 193.91.75.* 24.04.01, 17:40
        Starowka w Poznaniu:
        bylem w jednej pizzerii - ok, nawet dosc ciekawy wystroj, ceny zdecydowanie mi
        sie podobaly - DUZO taniej niz w Warszawie.
        Ale na drugi dzien trafilem do jakiejs kawiarni, w piwnicy, po drugiej stronie
        rynku: SOCREALIZM, jakiego juz w Warszawie sie nie uswiadczy. W Warszawie moze
        byc chamsko, drogo, plastikowo, ale nie socrealnie. W kawiarence stoliki byly z
        epoki gierkowskiej, drewniane, obrzydliwa drewniana boazeria na scianie - tak,
        jakby nic sie nie wydarzylo od 70 lat w dziedzinie architektury wnetrz. Ale za
        to bylo tanio, cos za cos.
        Bylem tez zaraz za jakims mostem w jakims tanim barze - jak sie idzie na
        dworzec - i znowu, CZYSTY SOCREALIZM, czulem sie jak cofniety w czasie - polowa
        lat osiemdziesiatych. Ceny - bardzo przyjemne. W Warszawie chyba sie nie zje
        tak tanio.
        Dworzec - brud i syf, pelen smierdzacych bezdomnych, czyli tak samo jak na
        Centralnym w Wawie.
        Dobra rzecz: winda prowadzaca z dworca na most - nowoczesna.
        Ale jak juz mowilem: jesli sie chwala Poznaniacy, ze sa tacy do przodu to niech
        to bedzie widac golym okiem, niech bedzie czysto, nowoczesnie i fajnie, a nie
        brudno, socrealistycznie i tanio.

• Gość: Student Re: Chruszczow też gonił Amerykę. IP: *.bch.com.pl 24.04.01, 18:53
          1. Knajp w okolicach Starego Rynku w Poznaniu jest sporo. Mogłeś przecież
          wybrać inną jak ta Ci się nie podobała. Zaręczam, że fajnych też jest bardzo
          dużo.
          2. Jeśli masz do wyboru brzydki wystrój, ale dobrą obsługę i niske ceny oraz
          ładny lokal z chamską obsługą i drogi to co wybierzesz ? Ja pierwszą możliwość.
          3. Jak nazwiesz bazę gastronomiczną na Centralnym, stoiska i bary na peronach i
          w podziemiach ? Tylko Oscar i McDonald się wyróżnia. Reszta to wręcz idealny
          socrealistyczny "środkowy" Gierek.
          4. Co widzisz gdy wychodzisz z Centralnego na Plac Defilad: budy z azjatyckim
          żarciem, pełno straganów i rewelacyjne "supermarkety" Marc-Polu wszystko
          podlewane regularnie świeżym moczem. Jak wyglądają okolice Ronda Zawiszy ?
          Wielki targ, pełno sypiącch się blaszanych bud. Jak wyglądają głowne ulice:
          Jana Pawła, Al. Jerozolimskie, Marszałkowska ? Pełno handlarzy sprzedających ze
          stolików turystycznych czosnek sznurowadła, skarpetki, inną bielizne i Bóg wie
          co jeszcze.

Wszędzie w Polsce można znaleźć syf. 50 ostatnich lat zostawiło swoje piętno
          wszędzie.
          Znam oba miasta dość dobrze. Wiem, że mnie zaraz zakrzyczą i zbluzgają, ale
          najobiektywniej jak potrafię to ocenić stwierdzam, że jednak Poznań pod tym
          względem jest sporo przed Warszawą. I wcale mi to nie daje wielkiej
          satysfakcji, bo choć nie jestem warszawiakiem i nie czuję jakiejś specjalnej
          sympatii do Warszawy to chciałbym, żeby jako stolica i wizytówka naszego kraju
          była miastem czystym i ładnym. W końcu jak nas widzą tak nas piszą, a większość
          obcokrajowców najpierw widzi Warszawę.

Pozdrawiam
          • Gość: Radost Re: Wiem swoje...... IP: 213.76.72.* 24.04.01, 19:12
            Zakladajac forum chcialem zwrocic uwage iz gonimy warszawe i wbrew pozprom jest
            sie czym chwalic.....drugie miejsce-ale wsrod miast liczacych sie (wroclaw
            krakow) mamy najmniej ludnosci i drugie miejsce musi o czyms swiadczyc. Chodzi
            mie tez o inna sprwe mianowicie dyskriminacja politykow i wladz centralnych
            (sprobujcie dotrzec jak debatuja komisje i padaj rozne slowa "....poznan sobie
            poradzi proponuje mniejszy zwrot podatku drogowego i wyrownac dla Plocka..."
            dziekujemy poslowie warszawscy!!!!!!1-to byl 1997 rok! a sprwa portu
            lotniczego???? Kalita!!!!! blokowal jak mogl poznaska inwestycje i nie tylko!
            bo wie ze porty regionalne moga odbierac klientow Okeciu! Centralizacja
            centralizacja........przez wszystkie kolejne rzady firmy musz otwierac swoje
            siedzuby u was!!!! musza po prostu musza i stad te bu=iurowce ....ale spoko
            zobaczymy ....Cesarstwo Bizantyjskie memento oj memento! "warsaza da sie
            zlupic"uwazajcie
            • Gość: Malo Re: Wiem swoje...... IP: 193.91.75.* 25.04.01, 09:20
              Gość portalu: Radost napisał(a):

> Zakladajac forum chcialem zwrocic uwage iz gonimy
              warszawe i wbrew pozprom jest
              >
              > sie czym chwalic.....drugie miejsce-ale wsrod miast
              liczacych sie (wroclaw
              > krakow) mamy najmniej ludnosci i drugie miejsce musi o
              czyms swiadczyc. Chodzi
              > mie tez o inna sprwe mianowicie dyskriminacja
              politykow i wladz centralnych
              > (sprobujcie dotrzec jak debatuja komisje i padaj rozne
              slowa "....poznan sobie
              > poradzi proponuje mniejszy zwrot podatku drogowego i
              wyrownac dla Plocka..."
              > dziekujemy poslowie warszawscy!!!!!!1-to byl 1997 rok!
              a sprwa portu
              > lotniczego???? Kalita!!!!! blokowal jak mogl poznaska
              inwestycje i nie tylko!
              > bo wie ze porty regionalne moga odbierac klientow
              Okeciu! Centralizacja
              > centralizacja........przez wszystkie kolejne rzady
              firmy musz otwierac swoje
              > siedzuby u was!!!! musza po prostu musza i stad te
              bu=iurowce ....ale spoko
              > zobaczymy ....Cesarstwo Bizantyjskie memento oj
              memento! "warsaza da sie
              > zlupic"uwazajcie

Malo, dobrze sie czujesz? Masz jakas manie, cos mi sie
              wydaje.
              pozdrowko.
              Malo
            • Gość: Student Re: Wiem swoje...... IP: 213.241.18.* 25.04.01, 09:53
              W jedny się zgodzic z Tobą nie mogę. To nie posłowie warszawscy, a w ogóle cała
              Polska zwłaszcza wschodnia jest tak nauczona, żeby zabrać bogatszym (czytaj:
              zaradnym) a oddać biednym (czytaj: nieudolnym). Cierpią na tym również inni
              choć może w mniejszym stopniu.
              • Gość: Hans warszawiacy ??? IP: *.gwiazdy.net.pl 03.05.01, 14:23
                jacy warszawiacy sie tu wypowiadaja - prawdziwych warszawiakow to w powstaniu
                wymordowali - a dzisiejsza warszawa to banda przyjezdnych debili z najwiekszych
                dziur w calej polsce.prawdziwie miejskie spolecznosci to posiadaja takie miasta
                jak Wroclaw, Gdansk czy wlasnie Poznan. warszawa - chamstwo cwaniacto brud i
                nic wiecej.pozdro ze Slaska.
                POLSKA DLA POLAKOW.
                SLASK DLA SLAZAKOW
                WARSZAWA DLA DEBILI
                • Gość: M Re: warszawiacy ??? IP: *.starnet.pl 09.05.01, 21:51
                  jak Poznan wybuduje metro to go docenie. W Warszawie ludzie zawsze beda
                  bogatsi bo tu sie wiecej zarabia! Jak bede chciec zobaczyc ladne kamieniczki to
                  rpzyjade do tego waszego hmm pyrznania ale pieniążki są w Warszawie!- i
                  niestety będą. I jeszcze jedno. Jak ktos mowi ze szklane biurowce sa paskudne
                  to znaczy ze pochodzi z Wielkiej Wiochy. To tak jak przyjezdza wieśniak do
                  miasta i mówi ze jest ono brzydkie.. a w rzeczywistosci jest lepsze niz jego
                  wiocha
                  • Gość: Lechita Re: warszawiacy ??? IP: *.icom.ca 09.05.01, 23:14
                    Gość portalu: M napisał(a):

> jak Poznan wybuduje metro to go docenie. W Warszawie ludzie zawsze beda
                    > bogatsi bo tu sie wiecej zarabia! Jak bede chciec zobaczyc ladne kamieniczki to
                    >
                    > rpzyjade do tego waszego hmm pyrznania ale pieniążki są w Warszawie!- i
                    > niestety będą. I jeszcze jedno. Jak ktos mowi ze szklane biurowce sa paskudne
                    > to znaczy ze pochodzi z Wielkiej Wiochy. To tak jak przyjezdza wieśniak do
                    > miasta i mówi ze jest ono brzydkie.. a w rzeczywistosci jest lepsze niz jego
                    > wiocha

Metyro metro hehe.

Ktore z tych miast ma metro: Los Angeles, Chicago, Seattle, Miami, Houston? Ktore
                    to przy wawie wiocha? ZADNE I ZADNE.
                    Ja czlowieku mieszkalem w miastach dwu, trzykrotnie wiekszych niz ta twoja wawka.
                    Uwierz mi, Wawa to wiocha a wasze wiezowce to zalsony kicz.
                    • Gość: Wars Re: warszawiacy ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.01, 23:52
                      Znając Ciebie Plechito z innych postów wiem, że nie jesteś mieszkańcem Poznania
                      a nawet Polski!
                      W związku z tym odp.....l się od naszych spraw i zajmij się ześwirowanymi
                      amerykańcami!
                      Ktoś taki jak ty, burak co nawiał za ocean nie ma tu prawa głosu...
                      polonia (tfu!) za dwa centy!
                      • Gość: Radost Re: wars t IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.01, 00:16
                        Lechita jest lepszym Polakiem niz tY!!!!!! bo nie lubi pasozytniczych miasy co
                        szkodza Polsce typu wawa!!!!!!!! a poza tym my nie buraki a PYRY zgnila
                        pomaranczo!
                        • Gość: Wars Re: radost t IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.01, 00:30
                          Lechita lepszym Polakiem? Kiedy? Gdzie? To po co zwiał do USA?
                          A czym się różni burak od pyry? Genetycznie naukowo patrząc praktycznie niczym!
                          A Poznań takich gnid jak ty powinien się wstydzić!
                      • Gość: Ela Re: warszawiacy ??? IP: *.ilot.edu.pl 11.05.01, 15:54
                        Popieram Cie całkowicie, choć może trochę delikatniejszymi słowami. Ale wcale
                        Ci się nie dziwię, że Cię nerwy poniosły. Ja też Lechitę znam z innych postów.
                        Uważa się za Polonusa, ale tak naprawdę to wywiał parę lat temu po zielone
                        (takie odnoszę wrażenie) i udaje bywalca. W Ameryce to moze i był, ale siedział
                        w domu i ciułał dolce. Pojęcia nie ma, jak wyglada amerykańskie miasto
                • Gość: Widok 9 Re: warszawiacy ??? IP: 195.117.228.* 10.05.01, 09:46
                  Gość portalu: Hans napisał(a):

> POLSKA DLA POLAKOW.
                  > SLASK DLA SLAZAKOW
                  > WARSZAWA DLA DEBILI

HANS DO DOMU WARIATÓW
                  • Gość: Rawar Re: warszawiacy = D-Best kozacy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.01, 13:03
                    Gość portalu: Widok 9 napisał(a):

> Gość portalu: Hans napisał(a):
                    >
                    > > POLSKA DLA POLAKOW.
                    > > SLASK DLA SLAZAKOW
                    > > WARSZAWA DLA DEBILI
                    >
                    > HANS DO DOMU WARIATÓW

Chciałeś chyba powiedzieć "do burdelu"?

• Gość: ede Re: Chruszczow też gonił Amerykę. IP: 62.21.0.* 14.05.01, 02:36
          Z tym tanio to nie przesadzaj pajacu. Poznań to jedno z najdroższych miast w
          Polsce. U was jest drożej, bo więcej zarabiacie. Więcej zarabiacie bo pracuje
          na was, obiboki warszawskie, cała Polska. A inwestycji jest u was więcej bo
          żyjemy w rzczypospolitej warszawskiej. Inwestycje w innych miastach są
          sztucznie chamowane. Popatrz sobie jednak na dane dotyczące budownictwa - I
          kwartał 2001. Czas waszej bezwzgłędnej dominacji kończy się!!! Poczekajcie
          jeszcze pięć late, jak wejdziemy do UE nie będziecie mogli tak doić reszty
          Polski, warszawskie cwaniaczki.
    • Gość: Slavecky Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: *.crt.tpsa.pl 10.05.01, 12:23
      Brawo Jasiu! Joggi babbu!
      I tak trzymac. Zawsze Poznaniacy byli gospodarni i oszczedni. Teraz to
      procentuje. Wiecej takich miast i nie bedziemy konkurowac ze soba a z innymi
      panstwami. Bogatsze miasta to bogatsze panstwo!

Warshaviack
      • Gość: Jajacek Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: *.kabel.telenet.be 10.05.01, 21:03
        Ten belkot o Pznaniu to tak gadka jak czy ksiezyc
        dogoni ziemie.
        Mieszkam w Antwerpi i wczorej zrobilem sade wsrod 41
        Belgow i zaden nie slyszal o takim Miescie !
        A zapytalem jakie miasto jest stolica Polski 40
        wiedzialo ,ze to Warszawa byli to ludzie raczej
        wykszyalceni 26 mialo skonczone stydia w kierunkach
        humanistycznych.
        Wiec postawmy to pytanie za nastepnych 300 lat!
        Jacek Warszawiak!
        PS.
        Pozdrawiam wszystkich Poznaniakow ,bardzo lubie to
        miasto i mieszkancow i mam nadzieje ,ze z takimi
        ambicjami daleko zajdzie ale miezmy sily na zamiary!
        • Gość: Lechita Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: *.icom.ca 10.05.01, 21:07
          To masz wyjatkowo glupich kolegow. Ja jak mowie w Kanadzie ze jestem z Poznania
          to polowa ludzi wie co to za miasto. Oczywiscie wiecej ludzi wie co to wszawa
          ale wiesz jak sie ludziom tutaj kojarzy? Poznan kojarzy sie z czystosci, a o
          wawie ludzie mowia ze to chyba jakies brudne miasto.
        • Gość: Student Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: 213.241.18.* 11.05.01, 09:40
          Świadczy to źle o Twoich belgijskich znajomych. *Wszyscy* moi polscy znajomi
          słyszeli o Antwerpii mimo, że nie jest stolicą Belgii i o ile się nie mylę jest
          miastem podobnej wielkości co Poznań :-)

Także pozdrawiam.
        • Gość: P.B Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: *.wskiz.poznan.pl 11.05.01, 14:00
          Gość portalu: Jajacek napisał(a):

> Ten belkot o Pznaniu to tak gadka jak czy ksiezyc
          > dogoni ziemie.
          > Mieszkam w Antwerpi i wczorej zrobilem sade wsrod 41
          > Belgow i zaden nie slyszal o takim Miescie !
          > A zapytalem jakie miasto jest stolica Polski 40
          > wiedzialo ,ze to Warszawa byli to ludzie raczej
          > wykszyalceni 26 mialo skonczone stydia w kierunkach
          > humanistycznych.
          > Wiec postawmy to pytanie za nastepnych 300 lat!
          > Jacek Warszawiak!
          > PS.
          > Pozdrawiam wszystkich Poznaniakow ,bardzo lubie to
          > miasto i mieszkancow i mam nadzieje ,ze z takimi
          > ambicjami daleko zajdzie ale miezmy sily na zamiary!

>Ale nie wspomniałeś, iż byli to belgowie ułomnie z zakładu psychiatrycznego!!
        • Gość: m Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: 194.195.43.* 11.05.01, 18:37
          Gość portalu: Jajacek napisał(a):

> Ten belkot o Pznaniu to tak gadka jak czy ksiezyc
          > dogoni ziemie.
          > Mieszkam w Antwerpi i wczorej zrobilem sade wsrod 41
          > Belgow i zaden nie slyszal o takim Miescie !
          > A zapytalem jakie miasto jest stolica Polski 40
          > wiedzialo ,ze to Warszawa byli to ludzie raczej
          > wykszyalceni 26 mialo skonczone stydia w kierunkach
          > humanistycznych.
          > Wiec postawmy to pytanie za nastepnych 300 lat!
          > Jacek Warszawiak!

Ja z ciekawosci przepytalem znajomych Holendrow. Oto jakie miasta znajo w
          Amsterdamie: Warszawa, Krakow, Gdansk, Szczecin i to wszystko...
          • Gość: Jajacek Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :)do Lechity IP: *.kabel.telenet.be 12.05.01, 16:51
            Lechita zapomial dodac,ze polowa jego znajomych w Kanadzie ta co slyszala o
            Poznaniu to Poznaniacy.
            A ci co nieslyszeli to reszta Kanadyjczykow!
            Nie slyszli dla tego bo prawie przez 50 lat malo bylo slychac o Polsce!
            Teraz kraje postkomunistyczne zaczynaja byc modne i trzba to wkorzystac tak ze
            by naprawde poznali kilka innych miast w Polsce np.tak ladnych jak Poznan.
            • Gość: Warschau Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :)do Lechity IP: *.matrix.pl 12.05.01, 17:04
              Warszawa pozdrawia Belgów i Polonię belgijską!
              • Gość: Lechita Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :)do Lechity IP: *.icom.ca 12.05.01, 18:28
                Gość portalu: Warschau napisał(a):

> Warszawa pozdrawia Belgów i Polonię belgijską!

Napisz tym Polakom w Belgii co napisales do mnie ze pondobno mam soierdalac z
                forum bo nie mieszkam w Polsce. Im tez tak powiesz? Co? Watpie. Oni przeciez
                popieraja ciebie no nie?
                • Gość: nocoment Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :)do Lechity IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.01, 18:46
                  Gość portalu: Lechita napisał(a):

> Gość portalu: Warschau napisał(a):
                  >
                  > > Warszawa pozdrawia Belgów i Polonię belgijską!
                  >
                  >
                  > Napisz tym Polakom w Belgii co napisales do mnie ze pondobno mam soierdalac z
                  > forum bo nie mieszkam w Polsce. Im tez tak powiesz? Co? Watpie. Oni przeciez
                  > popieraja ciebie no nie?

Lechita, ale oni nie są chamami jak Ty...

• Gość: Lechita Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :)do Lechity IP: *.icom.ca 12.05.01, 23:09
                    Gość portalu: nocoment napisał(a):

>
                    > Lechita, ale oni nie są chamami jak Ty...
                    >

Tak? To trzeba bylo napisac "jestes chamem i wypierdalaj" a nie "wypierdalaj bo
                    nie mieszkasz w Polsce". Roznica jest. A jesli ja nie mieszkam w Polsce tak jak
                    ci Belgowie to dlaczego tylko ja mam wypierdalac? Bo oni sa po waszej stronie?

• Gość: ede Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: *.icpnet.pl 14.05.01, 02:51
          Cze gościu, a propos twoich regionow, to w zeszlym roku byli u nas holendrzy
          (studenci). Spendzili tydzien w wawie. Strasznie sie cieszyli, ze pozostale 1,5
          miesiaca mieszkali u nas, w Poznaniu. A jezeli chodzi o znajomosc geografi to
          obywatele UE to cieniasy (znam wielu z wielu krajow), ledwo wiedza ze istnieje
          Polska. W miare znany jest Krakow i Wawa, bo tak wyglada promocja naszego
          panstwa. Jeszcze 8 lat temu wlosi mysleli, ze w Polskich miastach krowy chodza
          po ulicach - licealisci wloscy. Warto tez pamietac, ze jak my tworzylismy
          Polske w Poznaniu i Gnieznie to w wawie swinie i bydlo bambry hadowali.
    • Gość: nocoment Re: PRZESTAŃ, BO AŻ ŻAL D...PĘ ŚCISKA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.01, 18:32
      Gość portalu: Radost napisał(a):

> Chociaz wiatr mamy w oczy(czytaj ignorancja i
      > dyskriminacja warszawskich urzedasow) jestesmy drudzy
      > a mamy tylko 600 tys mieszkancow ale spokojnie 2-3 lat
      > i zrobimy skok z drugiej pozycji na pierwsza:)

Żal d..pę ściska jak czyta się Twoje texty. Warszawa was nie dyskryminuje,
      Warszawa was utrzymuje. Daje wam ponad 90% przychodu. To fenomen w skali
      Europejskiej! Nawet o połowę mniejsze Helsinki zarabiają ponad 3 miliardy zł (w
      przeliczeniu) a Warszawa z tego czego nie oddaje ma tylko pół miliarda, choć
      podatki są podobne. Co do tępa rozwoju. Nie wiem, jakie dane brałeś pod uwagę,
      ale chyba są nieaktualne. Wszelkie inne wykazują, że jedynymi liczącymi się pod
      względem inwestycji i tempa rozwoju miastami w Polsce są obie stolice: Kraków i
      Warszawa. Pozdraviam

NO COMMENT

• Gość: Student Re: PRZESTAŃ, BO AŻ ŻAL D...PĘ ŚCISKA IP: 212.244.188.* 12.05.01, 20:56
        Rózne już bzdurne liczby na tym forum padały, ale 90% jest po raz pierwszy. Ostro
        poszedłeś nie ma co. Czekam na setkę. To chyba już tylko kwestia czasu. ;-)))
        • Gość: nocoment Re: PRZESTAŃ, BO AŻ ŻAL D...PĘ ŚCISKA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.01, 21:22

> Rózne już bzdurne liczby na tym forum padały, ale 90% jest po raz pierwszy. Ost
          > ro
          > poszedłeś nie ma co. Czekam na setkę. To chyba już tylko kwestia czasu. ;-)))

A założymy się, że ponad 90%? Dokładnie 91,5%. O co się zakładasz? Jak nie
          wierzysz, to zajrzyj do poprzedniego numeru "Wprosta" albo spytaj samego Piskora.
          Jego mail to: piskorski@warszawa.um.gov.pl Pozdrowienia, niech żyje
          antyglobalizm!

NO COMMENT
          • Gość: q Re: PRZESTAŃ, BO AŻ ŻAL D...PĘ ŚCISKA->nocomment IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 12.05.01, 22:59
            piskorki jest wyłącznie dupkiem żołednym. jesli chodzi o jakiekolwiek liczby to
            gosc w swojej kompetencji moze wymieniac tylko: 1596, 1830, 1861, 1944, 1999.

o zadnych innych liczbach gosc ten wypowiadac sie nie moze bo sie nie zna.
            gosc ten uprawia swoisty styl polityki: wystarczy oczyma zamrugac, zeby
            kogokolwiek powalic. nocomment nie znasz danych ( patrz dane z rocznikow a nie
            ust politykierów( prawda)).

twoja w-wa i woj. maz. maja udziaj w dochodzie narodowym okolo 20% podobnie jak
            slask.

gdyby tylko odliczyc takie spolki typu: tpsa pzu, pkobp, pekao sa, pgnig,
            elektrim, lot, rzad i wiele innych podobnych, to zostałoby marne zero.

skad pochodza te spolki - pasozyty? odpowiedz sobie sam.
          • Gość: Lechita Hej nocomment IP: *.icom.ca 12.05.01, 23:28

> Gość portalu: Student napisał(a):
            >
            > > Rózne już bzdurne liczby na tym forum padały, ale
            90% jest po raz pierwszy
            > . Ost
            > > ro
            > > poszedłeś nie ma co. Czekam na setkę. To chyba już
            tylko kwestia czasu. ;-
            > )))
            >
            > A założymy się, że ponad 90%? Dokładnie 91,5%. O co
            się zakładasz? Jak nie
            > wierzysz, to zajrzyj do poprzedniego numeru "Wprosta"
            albo spytaj samego Piskor
            > a.
            > Jego mail to: piskorski@warszawa.um.gov.pl
            Pozdrowienia, niech żyje
            > antyglobalizm!
            >
            > NO COMMENT

Ktory numer i podaj strone. Czekam na ospowiedz.
            • Gość: nocoment Re: Hej Lechita IP: 217.99.8.* 13.05.01, 20:43

> Ktory numer i podaj strone. Czekam na ospowiedz.

W artykule "Wyścig stolic Europejskich". Pozdro

NO COMMENT
            • Gość: nocoment Re: Hej Lechita IP: 217.99.8.* 13.05.01, 20:43

> Ktory numer i podaj strone. Czekam na ospowiedz.

W artykule "Wyścig stolic Europejskich". Numer albo
              sprzed miesiąca albo sprzed dwóch. Pozdro

NO COMMENT
              • Gość: Lechita Re: Hej Lechita IP: *.icom.ca 13.05.01, 21:36

> Gość portalu: Lechita napisał(a):
                >
                > > Ktory numer i podaj strone. Czekam na ospowiedz.
                >
                > W artykule "Wyścig stolic Europejskich". Numer albo
                > sprzed miesiąca albo sprzed dwóch. Pozdro
                >
                > NO COMMENT

Ladnie tak lgac? W tym artykule nie ma NIC o tym 91,5%.
                • Gość: nocoment Re: Hej Lechita IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.01, 10:07

> Gość portalu: nocoment napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: Lechita napisał(a):
                  > >
                  > > > Ktory numer i podaj strone. Czekam na ospowiedz.
                  > >
                  > > W artykule "Wyścig stolic Europejskich". Numer albo
                  > > sprzed miesiąca albo sprzed dwóch. Pozdro
                  > >
                  > > NO COMMENT
                  >
                  >
                  > Ladnie tak lgac? W tym artykule nie ma NIC o tym 91,5%.

Wczytaj się dokładniej. Jak nie ma to sorry, pomyłka. Widać było to w "Polityce"
                  pare numerów temu, w artykule "Wysokie Progi".

• Gość: Lechita Re: PRZESTAŃ, BO AŻ ŻAL D...PĘ ŚCISKA IP: *.icom.ca 12.05.01, 23:16

> Żal d..pę ściska jak czyta się Twoje texty. Warszawa was nie dyskryminuje,
        > Warszawa was utrzymuje. Daje wam ponad 90% przychodu. To fenomen w skali
        > Europejskiej!

Masz racje. To fenomen ale nie w skali europejskiej. Widzisz, NIGDZIE w europie
        nie jest tal ze firma ktora zarabia pieniadze w innym miescie nie placi podatkow
        tam gdzie zarobila pieniadze tylko tam gdzie ma centrale. Tylko w Polsce tak
        jest. To co daje warszawa to przewaznie nie sa pieniadze zarobione w Warszawie.
        Jak Esso czy Empik albo Stadt oil zarabia pieniadze w Poznaniu, to nie w Poznaniu
        placi podatki ale w Warszawie. I wtedy takie madrale jak ty moga sie wymadrzac ze
        Warszawa daje pieniadze ze swojej kasy, co jest gowno prawda. Podatki powinny byc
        placone tam gdzie byly zarobione a nie tam gdzie jest centrala. W ten sposob
        wszyscy traca bo to co Poznan dostaje od was jest zdecydowanie mniej niz to co
        powedrowalo do warszawki. Nikt nie chce waszej kasy. Odpierdolcie sie tylko od
        reszty kraju, zbierajcie podatki z tego co bylo zarobione u WAS i bedzie spoko.

• Gość: promode Re: PRZESTAŃ, BO AŻ ŻAL D...PĘ ŚCISKA IP: *.chello.pl 13.05.01, 00:20
          Tak czy inaczej w Warszawie będzie najwięcej kasy -
          chociażby z powodu ludności. Dlaczego nikt jeszcze nie
          patrzył na inne wskażniki ekonomiczne. Bezrobocie w
          Warszawie to ok.3-4 %. Ile w Poznaniu? Poza tym całe
          województwo mazowieckie ma koło 8 %. Średnia płaca w
          Wawie też jest wyższa niż w Poznaniu ( koszty życia
          też, ale to inna historia ). Nie wiem, więc w jakim
          rankingu Poznań "goni" stolicę. Podaj jakieś konkrety.
          • Gość: Radost Re: PRZESTAŃ, BO AŻ ŻAL D...PĘ ŚCISKA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.01, 10:29
            Ot chociazby w rozwoju malych i srednich przedsiebiorstw....takie wyniki podaly
            2 rzadowqe komisje okolo 5 miesiescy temu ! a pelen raport opublikowala Gazeta
            Rynki Krajowe!
            91,5% hahahahaha swietnie:)))))))))))))) Niech zyje decentralizacja ! WOLNA
            NIEBO DLA LAWICY!!!!
          • Gość: ede Re: PRZESTAŃ, BO AŻ ŻAL D...PĘ ŚCISKA IP: *.icpnet.pl 14.05.01, 03:11
            Chciales konkretow, to popatrz sobie na budownictwo. Wzrost produkcji
            budowlanej (w tym masz budownictwo mieszkaniowe, niemieszkaniowe, np. biurowce
            oraz obiekty inzynierii ladowej i wodnej - tak sie dzieli)w I kwartale 2001 w
            Wielkopolsce jest wyzszy. Wy macie narazie duzo wiecej buynków, ale wolniej wam
            ich przybywa. Tak w ogole to u was jest spadek a nie wzrost. Wzrost liczby
            mieszkan oddanych do uzytku w I kwartale br w stosunku do analogicznego okresu
            w 2000 roku - kilkakrotnie wyzszy w Wielkopolsce!!!! Trzeba pamietac, ze blisko
            50% inwestycje w Wielkopolsce lokalizowanych jest w Poznaniu i okolicach!!! Ta
            sa dane GUS (o ile wiesz co to jest). Nie wiem jakie bezrobocie w calej
            Wielkopolsce ale u nas ksztaltuje się na poziomie 5 procent i w ostatnim
            okresie jest strasznie wysokie. Jeszcze w 1997 roku wynosilo 0,5% i bylo
            najnizsze w calej Polsce.
            Wy macie 50 lat centralnego zarzadzania - wasza korzysc - doicie Polske jak
            chcecie, ale my mamy kulture organizacyjna wyniesiona ze 123 lat zaboru
            pruskiego, a wy "kulture" opierdalania sie w ruskim wykonaniu. Stary blizej z
            Poznania do Berlina niz, do Was - niby Polski centralnej, ale tak
            geograficznie, to wschod straszny!!! Kulturowo zreszta tez.
            • Gość: klajn Re: PRZESTAŃ, BO AŻ ŻAL D...PĘ ŚCISKA IP: *.bch.com.pl 17.05.01, 14:57
              faktycznie żal dupę sciska, bo w zasadzie, trudno stwierdzić o co wam chodzi. nie życzę wam
              samodzielnosci ekonomicznej, bo znaczyłoby to, że życzę wam źle, ale jak tak gardłujecie, to
              powinniscie to móc przetestowac. wskaźniki, liczby, budownictwo... o co wam chodzi??? gwarantuję,
              że obrót w waszym bliższym berlinowi poznaniu jest żałosnie skromny i gdyby nie targi to nikt by tam
              nie przyjechał, bo po co? naprawdę byłoby za-je-bis-cie, gdyby regiony rozliczały się lokalnie... ile wy
              tam wydajecie miesięcznie? ile kosztuje piwo w barze? ile benzyny wypalacie miesięcznie? ile
              wydajecie na bilety do kina/teatru? ile jest, w koncu, tych waszych podatków i ilu was tam jest?
              pomysl, oblicz i dziękuj Bogu, że Warszawa jest i zarabia, inaczej jadłbys całe życie ziemniaki z
              cebulą...
              i tak was kocham. nienawidzę natomiast głupoty i prostactwa.
              • Gość: ede Re: PRZESTAŃ, BO AŻ ŻAL D...PĘ ŚCISKA IP: *.icpnet.pl 19.05.01, 11:50
                Chciales faktow, to je tobie dostarczylem. My nie jestesmy biednym miastem z
                niskimi cenami. Zaprkuj sobie w wawie - jest taniej niz w Poznaniu, gdzie
                strefa jest najwieksza i najdozsza w Polsce. Standrs zycia jest rowniez wysoki.
                Odnosnie podatkow - jestem za rozliczaniem sie samodzielnie. Tylko co wy
                zrboicie wtedy. Wielkoplska przestanie was i slazakow utrzymaywac. Bedziecie
                musieli byc samowystarczali i sie szybciotko zwiniecie. Jeste za, wspolna
                flaga, godl, jezyk i ministerstwo spr. zagranicznych. Pelna autonomia. Niestety
                warszawka na to nie pozwoli.
                • Gość: Lechita Re: PRZESTAŃ, BO AŻ ŻAL D...PĘ ŚCISKA IP: *.icom.ca 19.05.01, 20:59
                  Gość portalu: ede napisał(a):

> Chciales faktow, to je tobie dostarczylem. My nie jestesmy biednym miastem z
                  > niskimi cenami. Zaprkuj sobie w wawie - jest taniej niz w Poznaniu, gdzie
                  > strefa jest najwieksza i najdozsza w Polsce. Standrs zycia jest rowniez wysoki.
                  >
                  > Odnosnie podatkow - jestem za rozliczaniem sie samodzielnie. Tylko co wy
                  > zrboicie wtedy. Wielkoplska przestanie was i slazakow utrzymaywac. Bedziecie
                  > musieli byc samowystarczali i sie szybciotko zwiniecie. Jeste za, wspolna
                  > flaga, godl, jezyk i ministerstwo spr. zagranicznych. Pelna autonomia. Niestety
                  >
                  > warszawka na to nie pozwoli.

Pelna autonomia dla Wielkopolski! Wiesz ede dlaczego warszawka stworzyla to
                  sztuczne wojewodztwo lubuskie? Bo bala sie samodzielnosci wielkopolskiej. Tak to
                  nie mamy granicy z UE. Jestesmy otoczeni i warszawka moze nas wykorzystywac bo
                  wiedza ze bez bezposredniej granicy z UE nie mamy szans na autonomie. Wlasnie
                  dlatego Lawica jest blokowana. Boja sie samodzielnej, suwerennej Wielkopolski.
            • Gość: nocoment Re: PRZESTAŃ, BO AŻ ŻAL D...PĘ ŚCISKA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.01, 15:50
              Gość portalu: ede napisał(a):

> Chciales konkretow, to popatrz sobie na budownictwo. Wzrost produkcji
              > budowlanej (w tym masz budownictwo mieszkaniowe, niemieszkaniowe, np. biurowce
              > oraz obiekty inzynierii ladowej i wodnej - tak sie dzieli)w I kwartale 2001 w
              > Wielkopolsce jest wyzszy. Wy macie narazie duzo wiecej buynków, ale wolniej wam
              >
              > ich przybywa. Tak w ogole to u was jest spadek a nie wzrost. Wzrost liczby
              > mieszkan oddanych do uzytku w I kwartale br w stosunku do analogicznego okresu
              > w 2000 roku - kilkakrotnie wyzszy w Wielkopolsce!!!! Trzeba pamietac, ze blisko
              >
              > 50% inwestycje w Wielkopolsce lokalizowanych jest w Poznaniu i okolicach!!! Ta
              > sa dane GUS (o ile wiesz co to jest). Nie wiem jakie bezrobocie w calej
              > Wielkopolsce ale u nas ksztaltuje się na poziomie 5 procent i w ostatnim
              > okresie jest strasznie wysokie. Jeszcze w 1997 roku wynosilo 0,5% i bylo
              > najnizsze w calej Polsce.
              > Wy macie 50 lat centralnego zarzadzania - wasza korzysc - doicie Polske jak
              > chcecie, ale my mamy kulture organizacyjna wyniesiona ze 123 lat zaboru
              > pruskiego, a wy "kulture" opierdalania sie w ruskim wykonaniu. Stary blizej z
              > Poznania do Berlina niz, do Was - niby Polski centralnej, ale tak
              > geograficznie, to wschod straszny!!! Kulturowo zreszta tez.

I to dlatego tak kolaborowaliście ze Szwabami?

NO COMMENT
              • Gość: q Re: PRZESTAŃ, BO AŻ ŻAL D...PĘ ŚCISKA IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 18.05.01, 19:13
                adio hitler nie zrobil tyle dobrego dla polski ile wszwska komuna.
                • Gość: nocoment Re: Do Q IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.01, 11:17
                  Gość portalu: q napisał(a):

> adio hitler nie zrobil tyle dobrego dla polski ile wszwska komuna.

Warszawska? Jaki z ciebie idiota! Jeśli chcesz wiedzieć to w ilości posiadanych
                  komuchów w PZPR przodowała Wielkopolska! Pamiętaj: Warszawa nie równa się rząd.
                  Pozdro

NO COMMENT

• Gość: Radost Re: Do no IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.01, 11:51
                    Wielkopolska achachachachacachachac przodowala??????????
                    WARSZAWA I MAZOWSZE TO "PRODUCENCI" SAMYCH ZDRAJCÓW I RENEGATÓW!!!! KU ROZPACZY
                    NADAL WIELBIONTYCH........
                    • Gość: Cynio Re: Do ra IP: *.waw-mec.leased-e.ids.pl 19.05.01, 13:07
                      Powiem jedno, spierdalajcie do niemiec pyrusy
                      zafajdane, liżcie im dalej dupy tak jak to od wieków
                      robicie, a propos zgrabnie wam to wychodzi śmiecie.
                      Z serdecznym pozdrowieniem i kopem w dupę na rozpęd...
                      tylko pod banę nie wpadnij :))))
                      • Gość: Stafan Poznań to se może .... IP: *.btinternet.com 19.05.01, 13:40
                        Poznań ...hahahahahaha ... Tylko w Internecie możecie sobie pisać takie bzdury
                        o potędze waszego miasta. Prawda jest taka, że macie kompleks mniejszości a to
                        wasza mieścina zawsze będzie zabita dechami ...
                        • Gość: ede Re: Poznań to se może .... IP: 62.21.1.* 24.05.01, 19:42
                          Oczywiście, że mamy kompleksy w stosunku do taki pięknego miasta jak wawa. Cała
                          Polska to powiat, całe szczęście że mamy stolicę. Chociaż z drugiej strony -
                          wal się na ryj!!!
                  • Gość: Ela Re: Do Q IP: *.ilot.edu.pl 21.05.01, 08:46
                    Nocoment ma rację. I te ciągoty pozostały. Wystarczy spojrzeć na mapke
                    województw po wyborach sejmowych i prezydenckich. Wielkopolska jest zawsze
                    ciemnoczerwona
                    • Gość: ede Re: Do Q IP: 62.21.1.* 24.05.01, 19:41
                      ciemnoczerwona to jest syrenka - jak jest brudna. Pamiętasz rok 1956 - u nas
                      wszystko się zaczęło. Brak słów na to wasze durne gadanie.
                      • Gość: Ela Re: Do ede IP: *.ilot.edu.pl 25.05.01, 08:10
                        Tak, masz rację z rokiem 1956. Sam widzisz jak jest. Przez chamskie napaści
                        gości z sąsiednich forum (przoduje tu niestety Poznań) umykaja rzeczy istotne.
                        Pozdrawiam sąsiadów Goździka
              • Gość: ede Re: PRZESTAŃ, BO AŻ ŻAL D...PĘ ŚCISKA IP: *.icpnet.pl 19.05.01, 20:44
                Napisalem konkretnie, a wy kresowe cwaniaki piszecie jakies obelzywe ogolniki i
                klamstwa. To wasz dziadzio jozek ukladal sie z prusakami, my odzyskalismy
                niepodleglosc walczac samodzielnie - bez pomocy tzw. WP. Bylo to jedyne udane
                powstanie Polskie. I trochew pokory, bo jak juz wspominalem, kiedy my
                wielkopolanie tworzylismy Rzeczypospolita, wy uganialiscie sie za krowami i
                swiniami.
    • Gość: Prażanin Re: Poznan goni stolice w rankngach <- Praga IP: 195.116.250.* 21.05.01, 09:05
      również w my z Pragi możemy nakopać Warszawie za ściąganie haraczu i nie
      dawanie niewiele w zamian - jeżeli Poznań jest jepszy niech wygra...
      • Gość: Warschau Re: Poznan goni stolice w rankngach <- Praga IP: *.matrix.pl 21.05.01, 09:52
        Idiota!!!
        • Gość: ede Re: Poznan goni stolice w rankngach <- Praga IP: *.icpnet.pl 22.05.01, 00:26
          Dosc nerwowa reakcja. Miasto wam sie rozpada. Jaka szkoda.
        • Gość: nocoment Re: DO WARSCHAU W SPRAWIE PRAŻANINA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.01, 17:57
          Gość portalu: Warschau napisał(a):

> Idiota!!!

Sorry za niego... Nie wiem co mu odbija... Ja też mieszkam na Pradze a
          jednocześnie nie przeszkadza mi to w byciu Warszawiakiem. Cieszę się z każdej
          inwestycji na WestSide. Z niecierpliwością wyczekuję również Portu Praskiego.
          Jeśli ktoś powie, że Praga jest po części dyskryminowana to troche racji by w tym
          miał... Ale to nie powód by zaraz atakować swoje miasto - Warszawę. Pozdrawiam

NO COMMENT

Ps. Mam nadzieję, że jest on z tej Pragi w Czechach:))

• Gość: ede Goni, goni i to coraz szybciej IP: *.icpnet.pl 02.06.01, 13:29
      Niezależnie działająca agencja ratingowa Moody`s Investors Service przyznała
      Poznaniowi ocenę ratingową Baa1, najwyższą możliwą do uzyskania w Polsce. Jest
      to ocena równa tej, którą agencja Moody`s nadała Rzeczypospolitej Polskiej.
      Oznacza ona, że Miasto posiada wysoką zdolność do wywiązywania się z
      zaciąganych zobowiązań finansowych.
      Poznań jest siódmym miastem w Polsce, po Krakowie, Łodzi, Wrocławiu,
      Szczecinie, Gdańsku i Bydgoszczy, posiadającym rating nadany przez jedną z
      trzech (pozostałe to Standard & Poor`s oraz Fitch IBCA) najbardziej
      renomowanych agencji ratingowych na świecie oraz pierwszym miastem w Polsce
      ocenianym przez agencję Moody`s. Oprócz Poznania tak wysoką ocenę posiada
      jedynie Kraków, pozostałe wymienione miasta uzyskały oceny niższe.
      W procesie ratingowym Poznań, jako pierwsze miasto w Polsce, korzystało z
      profesjonalnego doradztwa holenderskiej grupy bankowej ABN AMRO Bank N.V. W
      trakcie prac, które ze strony Urzędu Miasta Poznania koordynował wiceprezydent
      Tomasz J. Kayser, dokonano wnikliwej analizy sytuacji gospodarczej, finansowej
      i społecznej Poznania w ciągu ostatnich 5 lat. W pracach uczestniczyli
      pracownicy szeregu Wydziałów Urzędu Miasta oraz jednostek miejskich.
      Informacja o ocenie wiarygodności kredytowej Poznania zostanie udostępniona
      przez agencję Moody`s największym światowym serwisom prasowym. Zostanie także
      opublikowana we własnych wydawnictwach agencji i na jej stronie internetowej.
      Szacuje się, że będzie miało do niej dostęp ponad 3 tys. stałych klientów
      agencji z grupy udziałowców rynku kapitałowego i analityków kredytowych oraz
      kilkadziesiąt tysięcy potencjalnych inwestorów.
      Już wkrótce na stronach Miejskiego Informatora Multimedialnego pojawi się także
      serwis poświęcony ratingowi Poznania.

Rating to opinia niezależnej, wyspecjalizowanej instytucji, określająca
      wiarygodność kredytową ocenianego podmiotu. Wyraża ona ogólną zdolność podmiotu
      do wywiązywania się ze swoich zobowiązań finansowych lub dotyczy konkretnej
      emisji zobowiązania lub programu finansowego. Głównym zadaniem ratingu miasta
      jest poinformowanie obecnych i przyszłych inwestorów o wiarygodności i
      wypłacalności. Posiadanie ratingu umożliwia łatwiejszy i szerszy dostęp do
      rynków finansowych oraz pozwala na pozyskanie kapitału zewnętrznego na
      korzystniejszych warunkach. Posiada także walor promocyjny Miasta.
      Firma Moody`s jest jedną z najbardziej renomowanych i znaczących agencji
      ratingowych na świecie, o wysokiej wiarygodności i prestiżu na międzynarodowym
      rynku usług ratingowych oraz o najdłuższej tradycji w tej działalności. Agencja
      ocenia obecnie wiarygodność kredytową ponad 27 tys. emitentów w ponad 100
      krajach świata, w tym ponad 100 miast i regionów z 23 krajów, w tym na rynku
      europejskim ponad 50 z 14 krajów. Do dużych miast europejskich poddanych ocenie
      należą m.in.: Wiedeń, Barcelona, Lizbona, Kopenhaga, Sztokholm, Oslo, Florencja
      i Bolonia.

Podsumowując Poznań zamist drogiego kredytu ogłosi emisję obligacji. Poza tym
      naprzykład EI chce u nas zostawić 500 mln zł. Potrzebujemy przy takim tępie
      jeszcze 10 - 15 lat, a Was prześcigniemy, bez urazy.
    • Gość: palker Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.01, 18:06
      Lubiących się ścigać zapraszam na stronę "Rzepy":
      http://www.rp.pl/dodatki/raporty_010531/index.html
      • Gość: ede Re: Poznan goni stolice w rankngach!!!!!!! SUPER :) IP: *.icpnet.pl 03.06.01, 12:14
        Już tam byłem. Całkiem nie źle wypadło Tarnowo Podgórne. Jak chcesz zobaczyć
        mapkę inwestycji w Tarniowie to zapraszam na stronę www.budowlany.net.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka