Dodaj do ulubionych

Do fanow Bujaka

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 14:14
Jesli piszecie o tym, ze sprawdzil sie na stanowisku szefa GUC, to siegnijcie
po prase z tego okresu (poza GW). To byl dramat. Sam B. twierdzi, ze jego
najwiekszym osiagnieciem jest skomputeryzowanie GUC-u (ale w W-wie). Ale tez
dobrze wie, ze to pic. Stawki celne nadal sa zapisane w tysiacach ksiag. A
widzieliscie strone internetowa GUC-u za Bujaka? To byl skandal - na
szczescie nastepca cos zmienil. Bujak to moze zarzadzac wlasna kieszenia ( w
podkoszulku) ale nie W-wa. Glosujcie na mnie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: R. Re: Do fanow Bujaka IP: *.chello.pl 28.09.02, 18:26
      Racjam Racja, calkowita Racja

jedynym sensownym kandydatem na stanowisko prezydenta Wawy jest senator Marek
      Balicki, warszawinin oddany temu miastu a nie chorym ambicjom zastania
      prezydentem Polski przez warszawski ratusz !
      • Gość: lekarz Re: Do fanow Bujaka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 18:33
        Racja to lekarz co gwarantuje wysoki poziom moralny, Bujak to zwykła szmata,
        sprzedawczyk a jakby tak pogrzebać w życiorysie to pewnie kapuś komunistyczny
        • Gość: sylwek Re: Do fanow Bujaka IP: 192.249.47.* 28.09.02, 19:07
          Gość portalu: lekarz napisał(a):

> Racja to lekarz co gwarantuje wysoki poziom moralny, Bujak to zwykła szmata,
          > sprzedawczyk a jakby tak pogrzebać w życiorysie to pewnie kapuś komunistyczny

Debilu, Bujakowi powinienes buty czyscic bo do niczego innego sie nienadajesz
          nedzna kreaturo
          pozdrowienie dla Wawy z USA
          • Gość: lekarz Re: Do fanow Bujaka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 19:16
            Człowieku jesteś poważnie chory. Chronisz komunistycznych kapusiów. Może sam
            jeszcze od czasów komuny siedzisz tam za granicą na misji co? Jesteś chory z
            nienawiści jeśli chronisz taką szmatę jek ten Bujak. A może jesteś po prostu
            komunistycznym apartczykiem, który wyjechał dzięki układom? Albo SB-kiem jak
            niektórzy na tym forum.
            • Gość: kiszczak Re: Do fanow Bujaka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.02, 22:16
              Gość portalu: lekarz napisał(a):

> Człowieku jesteś poważnie chory. Chronisz komunistycznych kapusiów. Może sam
              > jeszcze od czasów komuny siedzisz tam za granicą na misji co? Jesteś chory z
              > nienawiści jeśli chronisz taką szmatę jek ten Bujak. A może jesteś po prostu
              > komunistycznym apartczykiem, który wyjechał dzięki układom? Albo SB-kiem jak
              > niektórzy na tym forum.

Kretynku,mam twoje akta,więc lepiej zamilcz.
            • Gość: UPR Re: Do fanow Bujaka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 09:40
              Zastanawiam sie kto tu jest chory?
              Bujak, ktory dostaje medale zarowno od prezydenta rzadu londynskiego, jak i
              prezydernta rp kwasniewskiego, na ktorego nie padly nawet podejrzenia o
              wspolprace z sb albo branie lapowek podczas prezesowania guc-owi, czy tez marek
              balicki, ktory nie moze zdecydowac sie skad jest - unii wolnosci (jak Bujak),
              unii pracy (jako senator z list up) czy sld.
              To jest czlowiek chory, ktory nie wie czego chce. W niczym niezasluzony i
              bedzie wszystkich dookola obrazal. To jest wlasnie typowa ubecka pyszalkowatosc!
              A jak programu sie nie ma, to wlasnie najlepiej kopac ludzi dookola.
              Slicznie!
              Wole zaglosowac na uczciwego Bujaka, ktory ma jakis program, niz na sld-owca,
              ktory jedyne co ma, to poparcie (tez nie calkowite!!!) rzadzacej partii-molocha!
        • Gość: XXX Re: Do fanow Bujaka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 09:35
          Jak widze kampania Balickiego trwa w najlepsze.
          Pan Senator, jeszcze w zeszlej kadencji calkowicie poswiecony Unii Wolnosci
          teraz jawi sie jako ostoja wiernosci i rozsadku.
          A Bujak, ktory walczyl z komunizmem, byl wieziony, bedacy jedna z najwiekszych
          legend solidarnosci, uciekajacy nie raz z rak UBekow jest tchorzem i
          czlowiekiem malo szlachetnym.
          I w dodatku sprzedawczykiem? W przeciwienstwie do Marka Balickiego z Unii
          Wolnosci? O pardon - w Senacie Balicki jest z list Unii Pracy. Znowu pudlo???
          No tak - teraz jest z SLD. Balicki to rzeczywiscie przyklad czlowieka wiernego
          i nie sprzedajacego swoich idealow.
          Oby tak dalej Panowie z SLD. Plakac sie chce.
          • Gość: Binka Re: Do fanow Bujaka IP: 213.241.45.* 30.09.02, 16:22
            > A Bujak, ktory walczyl z komunizmem, byl wieziony, bedacy jedna z
            najwiekszych
            > legend solidarnosci, uciekajacy nie raz z rak UBekow jest tchorzem i
            > czlowiekiem malo szlachetnym.
            > I w dodatku sprzedawczykiem?

Bujak nie był więziony
            jak jest legendą wg Ciebie to nie znaczy że będzie dobrym Prezydentem Warszawy
            owszem uciekał nie raz z rąk UB- ale co ma z tego wynikać?- nie wiem
            sprzedawczy- TAK sprzedał swoją legitymację Solidarności z Nr1 na jakiejś
            beznadziejnej loterii Urbana za nędzne grosze!!!!!!!!
            Jest wiele spraw przesądzających w życiorysie Bujaka która powodują że nie będę
            napewno na niego głosowała
            Jest jeszcze wiele osób na które napewno nie zagłosuję a na kogo oddam głos to
            zobaczę 27 października
            Pozdr.
        • Gość: wojtekw Re: Do fanow Bujaka IP: 195.94.211.* 29.09.02, 10:50
          Lekarz - ty sie lecz
    • tuhanka Re: Do fanow Bujaka 29.09.02, 00:07
      Bujak to człowiek uczciwy, nie dał się skorumpować. Cały czas dokształcał się i
      dokształca. Nie ma ambicji na fotel Prezydenta RP (w przeciwieństwie do
      niektórych z jego konkurentów), ma bardzo dobry program i chce pracować dla
      Warszawy. Proszę, nie obrażajcie tego człowieka, a jak macie jakieś pytania, to
      pojawcie się na spotkaniu, zadajcie pytanie, napiszcie lub zadzwońcie do
      warszawskiej Unii Wolności...
      Biuro Regionu UW: ul. Marszałkowska 77/79 Warszawa
      tel.: 0-prefix-22 827-60-86
      fax: 0-prefix-22 827-48-13
      biuro czynne jest od poniedziałku do piątku
      w godzinach 10.00 - 18.00
      e-mail: biuro@mazowsze.uw.org.pl

• Gość: Niech Re: Do fanow Bujaka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 00:12
        Tuhanka.
        Bujak to czlowiek uczciwy. Nie dal sie skorumpowac. To fakt. Ale to kretyn. A
        taki (w pewien sposob) daje sie skorumpowac. Bez kasy. Ulega wplywom. Chcesz
        moj adres? Zaglosuj na mnie. Beda jaja.
        PS. Jestem uczciwy, nie dalem sie skorumpowac i jestem inteligentny. Nie
        wierzysz - sprawdz.
        Glosujcie na Niecha!!!
        • Gość: Realista Re: Do fanow Bujaka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 09:48
          > Bujak to czlowiek uczciwy. Nie dal sie skorumpowac. To fakt.
          calkowita zgoda!!!
          pokazal to zarowno w latach 80-ych, jak i potem - bedac szefem GUC.

> Ale to kretyn.
          chetnie bym islyszal czemu. ale sadzac po poziomie tej wypowiedzi - chyba nie
          uslysze...

> A taki (w pewien sposob) daje sie skorumpowac.
          > Bez kasy. Ulega wplywom.
          a to to juz jest szczyt kretynizmu!!!
          Bujak zakladal jedna z glownych firm medialnych w Polsce - jego majatek jest
          pewnie wiekszy niz Olechowskiego!!! I w dodatku nie musi sciemniac, ze dorobil
          sie na antyklach, gieldzie czy czymkolwiek innym. Zrodla jego majatku sa
          dokladnie znane!!!
          Wiec nie sadze zeby dawal sie tak latwo korumpowac. Jako szef GUC, instytucji
          ktora byla uwazana za jedna z najbardziej skorumpowanych, nigdy byl nawet
          podejrzewany o przekrety. Wiec skad Twoje glupie domysly?
          Jesli chodzi o wplywy, to powiedzialbym ze raczej to on jest wplywowy. Niewielu
          mamy w Polsce ludzi, ktorzy dostali medal Keneddy'ego - Bujak jest wlasnie
          jedna z takich osob.
          Piszac stek takich bzdur dowodzisz, ze nie masz o polityce i politykach zadnego
          pojecia!!!

> PS. Jestem uczciwy, nie dalem sie skorumpowac
          moze, moze...

> i jestem inteligentny.
          a to juz jest - jak widac powyzej - jawne naduzycie! ;-)

GLOSUJCIE NA BUJAKA ;-) ;-) ;-)
          • Gość: Irrealista Re: Do fanow Bujaka IP: 168.143.113.* 29.09.02, 13:27
            Bujak zakladal jedna z glownych firm medialnych w
            Polsce - wymyslil, zalozyl, prowadzil i na tym sie
            dorobil - tak to wygladalo?
        • eela Re: Do fanow Bujaka 29.09.02, 20:59
          Gość portalu: Niech napisał(a):

> Tuhanka.
          > Bujak to czlowiek uczciwy. Nie dal sie skorumpowac. To fakt. Ale to kretyn. A
          > taki (w pewien sposob) daje sie skorumpowac. Bez kasy.

Kasę Bujak ma większą, niz możesz sobie wyobrazić. Jest BARDZO zamożnym
          człowiekiem.

Ulega wplywom.

Wręcz przeciwnie. Jest człowiekiem wpływowym i niezależnym w sensie finansowym.
          Dlatego równiez z tego powodu jest dobrym kandydatem na prezydenta, nie bedzie
          traktował stanowiska jako sposób na dorobienie się. Będzie mógł poswiecić dużo
          czasu problemom Warszawy.

Chcesz
          > moj adres? Zaglosuj na mnie. Beda jaja.

Na pewno, dlatego na Ciebie nie zagłosuje :-)

• indris Dowcip roku ? 30.09.02, 11:51
        tuhanka pisze: "Bujak to człowiek uczciwy". Jako dowcip roku to niezłe.
        Przypomnę więc fragment z politycznego życiorysu "uczciwego człowieka". Był
        działaczem Unii Pracy, ugrupowania deklarującego swoją lewicowość. I raptem
        przszedła do Unii Wolności, ugrupowania jawnie liberalnego i
        antypracowniczego. Tak się przy tym złożyło, że przeszedł wtedy, kiedy UP była
        w opozycji i poza parlamentem a UW była i w parlamencie i w koalicj rządzącej.
        I tak się też złożyło, że natychmiast po tym przejściu otrzymał stanowisko
        prezesa GUC, czyli w dziedzinie, z którą nigdy nic wspólnego nie miał.
        Jeżeli ktokolwiek, kto o tym wie przywiązuje jakąkolwiek wagę do słów Bujaka,
        to proszę go o przyjęcie wyrazów współczucia.
    • Gość: Importer Re: Do fanow Bujaka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.09.02, 09:28
      Dzieciaku przestan walic glupoty jak sie na niczym nie znasz!
      Poprzednia strona GUC byla 100 razy lepsza - byla m.in. pelna taryfa celna z
      mozliwoscia jej dowolnego przeszukiwania. A teraz??? NIC!!!!
      Zreszta pozostale Twoje zarzuty sa rownie zalosne.
      Rozumiem ze jestes ze sztabu innego kandydata (pewnie SLD jak tak bardzo Ci sie
      podoba obecna strona !SIC!) i po prostu zamierzasz robic awantury wszystkim
      innym kandydatom.
      Uszanowania,
      Importer
    • Gość: lutek Re: Do fanow Bujaka IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 29.09.02, 11:02
      Synku, troche faktow- Bujak wprowadzil w Guc system komputerowy, co znacznie
      ukrocilo korupcje- mylisz fakty robaczku!
      • szalony_piotrus Re: Do fanow Bujaka 29.09.02, 13:16
        Jestem uczciwy, nie dałem się skorumpować, jestem inteligentny i przystojny. I
        nie postawiłem żadnych zarzutów Bujakowi.
        Głosujcie na mnie!
      • Gość: Mike Re: Do fanow Bujaka IP: 2.4.STABLE* / 10.1.9.* 29.09.02, 17:02
        Gość portalu: lutek napisał(a):

> Synku, troche faktow- Bujak wprowadzil w Guc system komputerowy, co znacznie
        > ukrocilo korupcje- mylisz fakty robaczku!

Stary, jak się nie znasz to się nie wypowiadaj. To nie Bujak , ale Paczocha
        (wczesniejszy prezes) wprowadził ten system. Bujak akurat na tym stanowisku nic
        nie zrobił. ZUPEŁNIE NIC. Siedział, brał kasę. A jak ludziom premii
        świątecznych nie dał, to w nagrodę za oszczędności wprowadzone w GUC-u od prez.
        Kwaśniewskiego dostał całkiem niezłe pieniądze.
        • Gość: wojtekw Re: Do fanow Bujaka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.02, 21:34
          Albo ja zglupaielm,albo ktos inny. Informatyzacja GUC to czas prezesury
          Bujaka. Niczyjej innej. I fakt ze o tej komputertyzacji nie pisanow wiele
          (vide ZUS) swiadczy ze zostala wykonana jak trzeba. Bo system dziala. I fakt
          ze nie bylo o Bujaku wiele w mediach swiadczy tez na jego korzysc. Bo o GUC
          pisze sie raczej przy okazji przekretow. Takie zycie.
          • Gość: Mike Re: Do fanow Bujaka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 11:01
            No nie bardzo! Ja też się lekko kropnąłem bo komputeryzacja GUC rozpoczęła się
            jeszcze wcześniej niż za Paczochy, już za pana N. I trwa pewnie jeszcze do tej
            pory, hehe. Bujak nie miał z tym wiele wspólnego, poza tym że w trakcie jego
            prezesury jakaś część była wdrażana. A co do różnego rodzaju przekrętów, to
            było dużo oskarżeń gdy wybrano firmę mającą przeprowadzić komputeryzację. Ale
            to już taka tradycja polskich przetargów:)
            • Gość: Niech Re: Do fanow Bujaka IP: 217.197.165.* 30.09.02, 12:09
              Po zastanowieniu czuje sie przekonany. Zamiast strony GUC-u z taryfa celna,
              musialem omylkowo wejsc na inna - GUS-us czy czegos tam (tam oczywiscie taryfy
              byc nie moglo - stad koniecznosc moich pielgrzymek do realnego urzedu). Zamiast
              przekraczania granic rosyjsko-polskiej i polsko-niemieckiej przekraczalem
              rosyjsko-niemiecka. Wszystkie informacje (z autopsji i z pierwszej reki) o
              stosunkach panujacych na granicach zostaly wyssane z palca. Teksty w prasie o
              GUC-u nie dotyczyly Bujaka (w "Nie" pisali o niejakim Zbujaku, to musial byc
              ktos inny). Dwukolumnowa rozmowa w GW, bedaca obrona Bujaka, nie byla obrona
              tylko towarzyska pogaduszka o dupie Maryny (nie mogla byc obrona, bo nie bylo
              zarzutow). Informacje o konflikcie zw. zawod. w GUC-u z Bujakiem to
              nieporozumienie - chodzilo o doskonala wspolprace (no bo po co zabierac
              pracownikom celnym pieniadze). No i sama wypowiedz Bujaka, o tym, ze przerosl
              go opor materii jest wynikiem mojej wady sluchu - bo gdyby byla prawda, co by
              to moglo znaczyc w kontekscie jego prezydentury warszawskiej. Tak wiec odwoluje
              te wszystkie bzdury - co i pozostalym antybujakowcom radze. Szkoda tylko, ze w
              sondazach Bujak jest dosc nisko (choc sa na pewno klamliwe - vide ten watek).
              Zrobmy cos z tym. Niech przynajmniej z dzida wygra - bo bedzie wstyd.
              • Gość: Mike Re: Do fanow Bujaka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 12:47
                Co chcesz od Dzidy?? DZIDA RULES!!!!!
                :)))))))))))))))))))))))))))
    • indris Re: Do fanow Bujaka 30.09.02, 15:38
      Trzeba móżdżek mieć tępaka
      By głosować na Bujaka !
      • Gość: trapszo Re: Do fanow Bujaka IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 30.09.02, 17:04
        Jakby Bujak udowodnil, ponad wszelka watpliwosc zjakich zrodel pochodzi jego
        majatek, to by sie ludziom oczy otworzyly. Ja niestety nie moge sobie
        przypomniec zeby w latach 80 cos na ten temat mowiono. Czy to nie sa czasami te
        pieniadze ukradzione ze skladek i majatku bylego PZPR. Czego dzieki Bujakowi,
        Michnikowi, Kuroniowi i innym podobnym do dzis nie mozna rozliczyc,
        ciekawe????????????

Wiem jednak ze tego nie zrobi.

Pozdrawiam
        • Gość: Niech Re: Do fanow Bujaka IP: 217.197.165.* 30.09.02, 17:22
          Pomylilo ci sie z Bursztynowa Komnata - no ale to detal.
          A propos, jedynym gutkiem co sie wstydzi o pieniadzach rozmawiac jest
          Olechowski:
          www1.gazeta.pl/warszawa/1,34891,1019133.html
      • Gość: jojkaa Re: Do fanow Bujaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.02, 17:46
        indris napisał:

> Trzeba móżdżek mieć tępaka
        > By głosować na Bujaka !

Mózgojada swego głodził
        ten co takie rymy spłodził
    • Gość: joolz Re: Do fanow Bujaka IP: 212.76.37.* 30.09.02, 18:09
      To u nas jest w modzie, czlowiek, ktory mial odwage w trudnych czasach, ktory
      stal na czele mazowieckiej Solidarnosci, a potem w 3 R.P. rowniez sobie radzi-
      trzeba mu dokopac, bo jest za dobry, a u nas ludzi, ktorym sie udalo nie lubi
      sie- to niemozliwe, zeby doszli do tego swoja praca, musieli krasc albo
      podkladac swinie- ot takie polskie pikielko
      • tuhanka Re: Do fanow Bujaka 30.09.02, 18:54
        Widzę, że bezinteresowna zawiść niektórych osób kwitnie. No to odpowiem - Bujak
        jest zamożnym człowiekiem, to prawda - jest udziałowcem Agory SA, na której
        portalu Gazeta.pl właśnie wpisujemy swoje komentarze. A jest to niewątpliwie
        bardzo zyskowna spółka medialna. Przypomnę tylko, że kilku głównych
        udziałowców, członków zarządu Agory (jeśli mnie pamięć nie myli to: Helena
        Łuczywo, Wanda Rapaczyńska i Piotr Niemczycki) znalazło się w tym roku na
        liście 100 najbogatszych Polaków w rankingu tygodnika "Wprost". Zbigniew Bujak
        ma dużo mniejsze udziały, ale wystarczająco duże, by mieć przyzwoite dochody z
        dywidendy. A co do programu kandydata Unii dla Warszawy, to polecam stronę
        www.bujak.pl - tam znajdziecie wszystkie szczegóły.
        • Gość: Niech Trzy prawa Tuhanki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 20:27
          Oto one:
          1. jesli zarabiasz n zlotych, nie wypowiadaj sie na temat osob, ktore zarabiaja
          n + 1 zlotych
          2. zanim wpiszesz komentarze na forum, zastanow sie kto jest wlascicielem
          portalu/serwera
          3. jesli masz watpliwosci co do jakiejs osoby, sprawdz zawartosc jej strony
          internetowej.
          Jesli co drugiego i trzeciego prawa nie mam zadnych watpliwosci (1o - jak sie
          dowiedzialem, ze wlascicielem forum jest Bujak odwolalem moje oszczerstwa, 2o -
          majac watpliwosci co do jakosci dzialania GUC-u za Bujaka, sprawdzilem
          zawartosc strony GUC-u), to pierwsze wzbudza moja mala watpliwosc: czy Matka
          Teresa mogla wypowiadac sie na temat Gandhiego, czy odwrotnie.
          PS. Moje zarobki nie pozwalaja sie wypowiadac o zadnym z kandydatow, w zwiazku
          z tym apeluje: glosujcie na mnie, dam sie skorumpowac pierwszego dnia i
          bedziecie mieli spokoj.
          • eela Re: Trzy prawa Tuhanki 30.09.02, 21:38

> Oto one:
            > 1. jesli zarabiasz n zlotych, nie wypowiadaj sie na temat osob, ktore
            zarabiaja
            >
            > n + 1 zlotych

Nigdzie Tuhanka nie pisze o zaleznościach miedzy zamożnością i możliwoscia
            wypowiadania się na temat niektórych osób.

> 2. zanim wpiszesz komentarze na forum, zastanow sie kto jest wlascicielem
            > portalu/serwera

Podała tylko informacje bez podtekstów. Zamiast czytać miedzy wierszami, czytaj
            to co drukiem na czarno.

> 3. jesli masz watpliwosci co do jakiejs osoby, sprawdz zawartosc jej strony
            > internetowej.

I co w tym dziwnego?
            • Gość: Niech Re: Trzy prawa Tuhanki IP: 217.197.165.* 01.10.02, 10:21
              Pani Eelu, Pani to woli pisac niz czytac.
              I na tym koncze polemike, bo domyslam sie, ze moje dochody mi na nia w Pani
              przypadku tez nie pozwalaja.
              A wiec Dzida Bujaka bij Macierewicza!
      • indris Re: Do fanow Bujaka 30.09.02, 20:38
        Bujakowi udało się przejść z partii akurat opozycyjnej do rządzącej (o
        przeciwstawnej ideologii) za fuchę na wysokim stanowisku. Jak ktoś takich
        potrafi szanować albo im wierzyć - to jego sprawa.
        • tuhanka Re: Do fanow Bujaka 01.10.02, 11:51
          Eelu, dziękuję. Nigdzie nie pisałam nic z tych rzeczy, które sugeruje mi Niech.
          Po prostu podałam rzetelną informację. Znam Bujaka, bo pracowałam (do
          ubiegłorocznych wyborów) w Unii Wolności (w tej chwili zajmuję się już czym
          innym, nie mam czasu na politykę - choć sympatie i kontakty towarzyskie
          pozostały). Pamiętam doskonale przejście jego i paru innych osób z Unii Pracy
          do Unii Wolności. Nie chodziło tu o partię rządzącą - raczej o chore układy,
          które zaczęły w tejże Unii Pracy panować, kiedy po porażce tej partii w
          wyborach w 1997 roku do głosu zaczęli dochodzić dawni PZPR-owcy - prawdziwy
          partyjny beton, który tam się przechował - zobaczcie takiego "winie"-Pola.
          Dlatego część osób, wywodząca się z dawnej opozycji demokratycznej, zdecydowała
          się na przejście do najbliższej im mentalnie Unii Wolności.
          • indris Re: Do fanow Bujaka 01.10.02, 12:45
            Ja też zetknąłem się z Bujakiem. Na mityngach Unii Pracy przed Bramą Straceń na
            Cytadeli 1 maja. Ale wtedy jeszcze był posłem. Opowiadania o chorych układach
            jako motywie przejścia do UW przypominają bajeczki dla grzecznych dzieci. Z
            powodu tych układów odszedł np. Ryszard Bugaj, ale on NIE odszedł na rządową
            fuchę. A stwierdzenie o "bliskości mentalnej" Unii Wolności i Bujaka albo są
            nieprawdziwe, albo o Bujaku świadczą jak najgorzej. Bo przez PIĘĆ lat był w
            partii, której ideologia była od UW co najmniej odległa. Więc KIEDY stał
            się "bliski mentalnie" ? Jak fucha zapachniała ? Czy od od początku ? W tym
            ostatnim przypadku był po prostu wtyką. Jedno i drugie nie świadczy najlepiej o
            osobowości tego osobnika. Najkrótsza charakterystyka Z. Bujaka zawiera się w
            słowie "renegat".
            • indris PS 01.10.02, 12:50
              Pamflet z XVIII wieku "do konfederacji targowickiej" kończył się zwrotem:
              "Każdy zdradą pogardza, choć za zdradę płaci"
              Ciekaw jestem, czy w Unii Wolności nie ma pewnej pogardy do Z. Bujaka ?
              Oczywiście TERAZ nikt się do niej nie przyzna. Dopiero po wyborczej klapie.
              • Gość: jojkaa do Indrisa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.02, 17:21
                indris napisał:

> Pamflet z XVIII wieku "do konfederacji targowickiej" kończył się zwrotem:
                > "Każdy zdradą pogardza, choć za zdradę płaci"
                > Ciekaw jestem, czy w Unii Wolności nie ma pewnej pogardy do Z. Bujaka ?
                > Oczywiście TERAZ nikt się do niej nie przyzna. Dopiero po wyborczej klapie.

To co mówisz jest chore, a czasem wręcz chamskie.
                Od mniej więcej dwóch lat jestem formalnie związana z UW, nieformalnie dużo dłużej i zapewniam Cię,
                że nikt w Unii nie gardzi Bujakiem. Może trudno Ci to zrozumieć, ale Bujak, Frasyniuk, Lityński, Janas i inni
                byli przyjaciółmi jeszcze zanim powstała UW lub UP i na pewno Frasyniuk nie znienawidził Bujaka, gdy
                ten w pewnym momencie znalazł się w innej partii niż on. Tak samo nie wydaje mi się, żeby Karol
                Modzelewski, gdy był związany z UP nie miał ochoty rzucać nożami do Jacka Kuronia i nie palił rytualnie
                gazety Adama Michnika. Być może swiadczy to o tym, że wspomniana przez Ciebie "przepasć mentalna"
                między UW i częscią dawnej UP po prostu nie istnieje. Na pewno natomiast istnieje mentalna przepasć
                między mną a tobą, której za Chiny nie mogę przeskoczyć, chociaż bardzo się staram.
                Może też trudno Ci zrozumieć, że ludzie na pewnym poziomie kultury osobistej i poziomu umysłowego
                potrafią się przyjaźnić i szanować, nawet jeżeli nie we wszystkim się ze sobą zgadzają. To własnie dzięki
                temu istnieje taka partia jak UW, w której mogą razem pracować i spotykać się, także na gruncie
                towarzyskim, ludzie o tak różnych biografiach i doswiadczeniach życiowych.

I zapewniam Cię, że to się nie zmieni nawet "po wyborczej klapie", jeżeli takowa nastąpi.
                • indris Re: do Indrisa 01.10.02, 17:41
                  Znam początki politycznych dróg Modzelewskiego, Frasyniuka, Bujaka a i
                  Macierewicza (też był w KORze). I rozumiem, że można mieć szacunek a i przyjaźń
                  do politycznego przeciwnika. Mniej rozumiem szacunek do renegata, który zmienia
                  barwy polityczne dla rządowej fuchy. Ale może u weteranów UW stara przyjaźń
                  jest silniejsza od poczucia przyzwoitości. Dla zwykłych ludzi jednak
                  sprzedawczyk to sprzedawczyk.
          • indris Bujak o sobie - żenada 01.10.02, 13:12
            Zajrzałem na panabujakową witrynę (www.bujak.pl). Pomijam, że nie ma tam adresu
            poczty, bo i tak to tego osobnika nie miałbym ochoty pisać. Ale najbardziej
            charakterystyczny jest dział "o sobie". Można tam przeczytać, że "był posłem w
            latach..." a potem "został prezesem GUC". Szczegóły "skromnie" przemilcza.
            O "dokonaniach" na chałturze w GUC też woli się nie rozwodzić. A przecież
            powody zmiany orientacji politycznej o 180 stopni każdy przyzwoity człowiek
            próbowałby wyjaśnić. Widocznie Bujak liczy na krótką pamięć wyborców. Mam
            nadzieję, że się przeliczy. Nawet jeżeli powciiska kit w szkołach, to uczniowie
            mają rodziców i niekiedy starsze rodzeństwo...
            • Gość: Niech Re: Bujak o sobie - żenada IP: 217.197.165.* 01.10.02, 13:26
              Spoko, Indris, Bujak nawet nie lapie sie do sondazy. Jest Kaczynski,
              Olechowski, Balicki, czwarta Pitera, a potem czarna dziura - Bujak z Dzida na
              Frydrychu gonia Macierewicza. Tylko tu na forum na kilku wyborcow, ale to
              przeciez obowiazek kazdego, kto pisze na forum, ktore wymyslil, stworzyl i
              prowadzi Bujak. Juz nie mowiac o czytelkikach wiadomej gazety, ktora wymyslil,
              stworzyl i redaguje Bujak.
              • indris Bez przesady 01.10.02, 13:38
                Wiadomej gazety Bujak ani nie wymyślił, ani nie stworzył, ani nie redaguje.
                Gdyby tak było, to dawno by jej nie było. Gazeta tylko go promuje. A ponieważ
                jest sporo wyborców, którzy nie mają informacji o politycznym życiorysie
                Bujaka, a uczestniczą w forum, to należy ich informować, z kim naprawdę mają do
                czynienia.
              • Gość: wojtekw Jestem z redakcji portalu ;-))) IP: 195.94.211.* 02.10.02, 21:22
                Panowie, zdradze tajemnice. Cala redakcja GW siedzi teraz na forum i pisze
                pozytywne teksty o Bujaku. Podejrzewam ze jako indris wystepuje sam naczelny
                ktory poprzez swoje komentarze probuje zmusic nas do rzeczowej i dialektycznie
                wyrafinowanej argumentacji. My zas musimy to robic, bo jak sie dowie, ze np.
                ja - skromny wojtek z pokoju 123 sie nie sprawdza - oj, chyba musze zaczac
                szukac nowej pracy ;-)))))

Ta dyskusja przypomina mi coraz bardzie belkot prawicowych pisemek. Michnik i
                zydzi rzadza wszystkim. Bujak tez jest zydem, albo przynajmniej masonem. I do
                tego zmienia poglady i partie jak rekawiczki. Ludzie rozejrzyjcie sie dookola.
                Raz zmienil partie bo daleko mu bylo do SLD - czy to grzech, czy to jakos
                specjalnie dziwne. Nie uczestniczyl w zadnych prawicowych spektaklach
                powolywania 135 partyjek i pozerania sie nawzajem, do PZPR nie zbladzil.

Poszaleliscie. Sorry.
          • eela Re: Do fanow Bujaka/do Tuhanki 01.10.02, 20:26
            Nie przejmuj sie. To skutek braku rzeczowych argumentów.
    • indris To Bujak ma jakichś fanów ? 01.10.02, 14:02
      Poza własną rodziną ? Pomijam aparat UW, bo to nie fani tylko zawodowcy. Jeżeli
      ktoś wierzy temu, co Bujak mówi, to niech się zapozna z jego życiorysem
      politycznym. Ignorancja nie hańbi, ale trwanie w niej.
      • Gość: silv Re: To Bujak ma jakichś fanów ? IP: 195.94.211.* 01.10.02, 14:59
        Jestem fanka Bujaka. Bo ma przyzwoity zyciorys. Niczym sie nie zhanbil. I nie
        jestem zawodowcem z UW ;-))
        • indris Niczym ? 01.10.02, 15:16
          silv pisze: "Niczym sie nie zhanbił".
          To zmiana o 180 stopni głoszonych poglądów politycznych dla rządowej fuchy na
          stanowisku o którym nie ma się zielonego pojęcia nie hańbi człowieka ? No to
          mamy odmienne pojęcia o etyce.
          • Gość: Niech Dwa teksty z Wprost IP: 217.197.165.* 01.10.02, 16:42
            Indris, napisales o notce we Wprost, a ja sprawdzilem co tam pisali jeszcze o
            Bujaku. Oto dwa linki:
            tygodnik.wprost.pl/index.php3?dzial=10&art=8752http://tygodnik.wprost.pl/index.php3?dzial=10&art=8614
            tygodnik.wprost.pl/index.php3?dzial=4&art=8497
            No i troszke jasniej z ta komputeryzacja i ze sporem GUCu z GICem. I jakos
            obraz Bujaka - dobrego menedzera - sie klaruje.
            PS. Oczywiscie tych tekstow tak naprawde nie ma - to tylko mi sie tak wydaje.
            PS2. Bujak nie odszedl ze stanowiska razem z innymi politykami UW w momencie
            rozpadu koalicji AWS-UW (choc w pierwszych dniach po rozpadzie GW wymienila go
            na liscie politykow, ktorzy w najblizszym czasie mieli to zrobic). Dlaczego? A
            odszedl dopiero wraz z rozwiazaniem GUC-u.
            PS3. Bujak wspomina w swojej wypowiedzi o tym, ze celnicy sami stworzyli kodeks
            etyki. Gowno prawda. Zostal napisany na zamowienie GUCu przez filozofow z UW.
            Sa w nim zapisy o tym, ze celnik nie powinien krasc i powinien sie dobrze
            obchodzic z klientami. Jak to czytalem to pekalem ze smiechu. Haszek przy tym
            to nekrolog. Nieustanne pozdrowienia dla fanow Bujaka.
            • eela Re: Dwa teksty z Wprost 01.10.02, 20:25

> PS3. Bujak wspomina w swojej wypowiedzi o tym, ze celnicy sami stworzyli
              kodeks
              >
              > etyki. Gowno prawda. Zostal napisany na zamowienie GUCu przez filozofow z UW.

Bujak nie powiedział, ze sami stworzyli, lecz - że stworzyli - a to zasadnicza
              różnica.

> Sa w nim zapisy o tym, ze celnik nie powinien krasc i powinien sie dobrze
              > obchodzic z klientami.

A kierownik jednej z przychodni lekarskiej wydał rozporządzenie, ze lekarze
              mają byc schludni i pod krawatem :-)
    • klepkowska Re: Do fanow Bujaka 01.10.02, 18:57
      Bujak nie mówi tylko o komputeryzacji GUCu, jego prezesura to także 50 mld.
      złotych zaoszczędzonych dla budżetu dzięki wyższej ściągalności ceł a także
      nowy system zarządzania w urzędzie. Bujak był najdłużej urzędującym i
      najskuteczniejszym szefem GUCu.
      • Gość: arek ? IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 01.10.02, 19:06
        Zastanawia mnie kim jest indris, bo wyglada na to, ze siedzi caly czas przy
        kompie i pluje TYLKO na Bujaka, czyzby byl pracownikiem Gucu wywalonym za
        lapowki?
        • Gość: Mike Re: ? IP: 2.4.STABLE* / 10.1.9.* 01.10.02, 19:56
          hehe, moze i pracownikiem GUC-u, ale niekoniecznie wywalonym. Bo nie ma chyba
          żadnego pracownika GUC-u zadowolonego z prezesury tego pana. (No chyba, że ktoś
          dostał wtedy akurat podwyżkę - ale to i tak nie zasługa pana B.)
        • indris Zaspokajam ciekawość arka 01.10.02, 20:14
          Jestem sympatykiem dawnej Unii Pracy, który uczestniczył w spotkaniach przed
          Bramą Straceń, gdzie występował ten osobnik. A wcześniej skandowałem z
          tłumami "Zby-szek Bu-jak" (za komuny). Raz się dałem oszukać, drugi raz nie dam
          i innym tego nie życzę.
          • eela Re: Zaspokajam ciekawość arka 01.10.02, 20:37
            Rozumiem Twoje rozczarowanie, ale to nie powód, żeby o Bujaku mówic szmata. Nie
            ma obowiązku brania z partią dozgonnego ślubu. Bujak nie odszedł, zeby zdobyc
            rządowe stanowisko, tylko przestało mu byc po drodze z UP. Co wobec tego
            powiesz o Olechowskim, zmieniającym partie jak rękawiczki?
            • Gość: trapszo Re: Zaspokajam ciekawość arka IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 02.10.02, 09:38
              eela napisała:

> Rozumiem Twoje rozczarowanie, ale to nie powód, żeby o Bujaku mówic szmata.
              Nie
              >
              > ma obowiązku brania z partią dozgonnego ślubu. Bujak nie odszedł, zeby zdobyc
              > rządowe stanowisko, tylko przestało mu byc po drodze z UP. Co wobec tego
              > powiesz o Olechowskim, zmieniającym partie jak rękawiczki?

A jak mu przestanie byc po drodze w tym kierunku, to tez sobie zmieni. Tylko
              pytanie co w zamian dostanie??? Co to za kierunek???????? Wlasna kieszen?????

Pozdrawiam

• eela Re: Zaspokajam ciekawość arka 02.10.02, 09:53
                Pytasz, czy tym kierunkiem jest własna kieszen? Nie sądzę, a nawet jestem
                pewna, ze nie. Bujak jest bardzo zamożnym człowiekiem i mógłby z powodzeniem
                żyć, leżąc do góry brzuchem. Prawdziwie niezależnym jest tylko ten, kto jest
                niezalezny finansowo. To jest moim zdaniem największą zaletą Bujaka jako
                kandydata. Nie będzie ulegał naciskom za kopertówkę.
                • Gość: trapszo Re: Zaspokajam ciekawość arka IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 02.10.02, 17:05
                  eela napisała:

> Pytasz, czy tym kierunkiem jest własna kieszen? Nie sądzę, a nawet jestem
                  > pewna, ze nie. Bujak jest bardzo zamożnym człowiekiem i mógłby z powodzeniem
                  > żyć, leżąc do góry brzuchem. Prawdziwie niezależnym jest tylko ten, kto jest
                  > niezalezny finansowo. To jest moim zdaniem największą zaletą Bujaka jako
                  > kandydata. Nie będzie ulegał naciskom za kopertówkę.

A ja tobie mowie ze dopiero jak zdobedzie to stanowisko to bedzie bral na lewo
                  i prawo. Bo to jest jego fiozofia i jego kierunek, ktorego sie trzyma i nic go
                  nie obchodza jakies tam duperele, jak uczciwosc, praworzadnosc i.t.d.

I jeszcze raz pytam z kad i niego ten majatek???????? Jakos nie noge sobie
                  przypomniec ze Bujak byl kiedys bogaty. Zeby byc bogatym to trzeba krasc,
                  oszukiwac, wyzyskiwac, brac lapowki i.t.p z uczciwej pracy nie ma bogactwa.

Pozdrawiam
            • indris Polityczna turystyka Bujaka 02.10.02, 10:52
              Piszesz: "Bujak nie odszedł, żeby zdobyc rządowe stanowisko... ". To jest Twoje
              przekonanie. Ale fakty są takie, że jednak to stanowisko uzyskał. A w dodatku,
              uzyskał je w urzędzie, z którego dziedziną pracy nie miał nigdy nic wspólnego.
              Czy naprawdę wierzysz, że przed przejściem o tym z nim nie rozmawiano ? Jeżeli
              zmianie poglądów towarzyszy NATYCHMIASTOWE uzyskanie wysokiego stanowiska w
              kompletnie egzotycznej dla człowieka dziedzinie, to takich ludzi uważam właśnie
              za szmaty, a dokładniej mówiąc za sprzedawczyków (od : sprzedać się).
              O p. Olechowskim mam zdanie również nienajlepsze, nie mówiąc o tym, że jestem
              przeciwnikiem jego ideologii, i prędzej ręka by mi uschła niż na niego bym
              zagłosował. Ale mówienie o Olechowskim w dyskusji o Bujaku przypomina argument
              w stylu: "pan X to wprawdzie złodziej, ale pan Y to gangster"
              • indris I jeszcze o konwertytach 02.10.02, 11:16
                Oczywiście każdy ma prawo do zmiany poglądów. Znane są dwa (co najmniej)
                przykłady uczciwych konwertytów: dawno temu św Paweł i w najnowszej historii
                Jacek Kuroń. Oba te przypadki łączyło to,że na zmianie poglądów żaden z nich
                doraźnie nie zyskał (bo kiedy Kuroń szedł do więzienia to nie mógł przewidzieć,
                że będzie kiedyś ministrem i posłem). Chociaż nie cierpię Unii Wolności, to
                gdyby TERAZ ktoś z UP się do niej przepisał, nie kwestionowałbym jego
                uczciwości. Ale nie wierzyłbym w uczciwość kogoś, kto TERAZ przeszedłby z UW do
                UP i dostał państwową synekurę.
                • Gość: wojtekw Dlaczego wpierw UP a potem UW IP: 195.94.211.* 02.10.02, 21:13
                  Jednak TERAZ Bujak jest w Unii Wolnosci i nigdzie sie z niej nie wybiera. Bo
                  decyzja o kandydowaniu chyba o tym nie swiadczy ;-))) Nie opowiadajmy sobie
                  bzdur o tym dlateczego Bujak odszedl z UP. Odszedl z UP dlatego ze UP pchala
                  sie w lapy wiekszego czerwonego. A ze Bujak w te lapy nie chcial - chyba trudno
                  sie dziwic. A opowiadanie o panstwowej posadzie. Ech, gdyby zostal w UP mialby
                  ta posade teraz. Bo wiadomo bylo ze predzej czy pozniej SLD do wladzy dojdzie,
                  a UW od niej odejdzie. Obecnosc dobrych i madrych ludzi w formacjach rzedzacych
                  nie wyklucza zajmowania przez nich panstwowych stanowisk. Szczegolnie ze Bujak
                  zawiesil na czas prezesury GUC czlonkowstwo i jakiekolwiek dzialanie w partii.
                • Gość: krotki Zapraszamy Tow. Indrisa IP: *.torun.mm.pl 02.10.02, 21:37
                  Towarzyszu brak nam Waszej rewolucyjnej przenikliwości zapraszamy w zastepstwie
                  matoła Pola - co zablokował stopniowe podwyżki fundując jedną ale za to dużą -
                  czynszu oczywiście

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=25&w=3149810
                  Pozdrawiam
      • Gość: Niech Re: Do fanow Bujaka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 20:21
        No to popatrz, co ma do powiedzenia szef sluzby cennej (info. przy okazji
        uchwalenia budzetu):
        www1.gazeta.pl/gospodarka/1,37543,1027920.html
        Jedyne co go rozni od Bujaka, to fakt, ze on chce przejscia otwierac, a Bujak
        chcial zamykac.
        I komu wierzysz.
        PS. A ja przez te przejscia przechodzilem (za Bujaka). I sobie wierze.
    • kura_ Re: Do fanow Bujaka 01.10.02, 19:29
      kura też bardzo ciekawa kim indris jest, jednak z indrisem w temacie Bujak siem
      kura zgadza. w polityce kura dużo przełknąć umi ale renegaty kurze przez dziób
      nie przejdom. a nie brakuje tych renegatów na wszelakich listach niestety...
      czy mogłaby siem kura dowiedzieć od indrisa na kogo głosować zamierza
      Qrapa
      • Gość: czyzunia Re: Do fanow Bujaka IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 02.10.02, 21:38
        przedewszystkim trzeba kol. bujaczka przepytac o przebieg jego kariery w zsmp
        [bylo cos takiego zwiazek socjalistycznej mlodziezy polskiej-mlodziez z partia
        partia z mlodzieza]. byl chyba szefem zsmo w ursusie. chyba po to zeby
        [rozsadzac od srodka]. po tym w 80 roku zalapal sie do panny "s".takie sa te
        dziwne losy polakow.ha.ha.ha.pa.pa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka