corrina_f1 09.11.05, 12:55 Koleżanka była w ostatni weekend i zachwycona. A jak Wasze opinie ? Ktoś tam był ? www.galeon.wici.info/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: Galeon przy Dolnej 09.11.05, 12:58 Ojj, sorki ale to chyba nie był link do ich strony, mała pomyłka, wygląda na to że swojej nie mają, jest tylko Tarwerna Galeon w Białej Podlskiej :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zachwycona Re: Galeon przy Dolnej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.11.05, 15:45 Jak to nie mają?! Byłam wczoraj. Tam jest ekstra! Dawno nie byłam w takim miejscu. Gorąco polecam. Piliście może piwo lane po czesku?? Albo jedliście morawskie strapaćki (żeberka - palce lizać)? Polecam!! To ich link: www.galeon.waw.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Re: Galeon przy Dolnej IP: *.aster.pl 13.11.05, 20:19 ja tez tam byłam 2 tygodnie temu, super knajpa. super jedzenie a porcje są olbrzymie więć wyszłam najedzona i w wyśmienitym nastroju. polecam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Galeon przy Dolnej 14.11.05, 12:33 Dzięki za link !!! Dziwne, ale nie trafiłam na niego wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
super_benek Czy ktoś jeszcze był? 18.11.05, 10:53 I podzieli się swoją opinią? Zastanawiam się nad zorganizowaniem tam kolacji firmowej... Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Czy ktoś jeszcze był? 18.11.05, 13:48 Skuszona pozytywnymi opiniami wybiorę się tam najprawdopodobniej jutro. Dam znać, jak było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
super_benek Re: Czy ktoś jeszcze był? 18.11.05, 14:18 Czekam, czekam, chociaż nie wykluczam,że mogę nie wytrzymać i też wybiorę się na przeszpiegi:) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Czy ktoś jeszcze był? 21.11.05, 10:19 Byłam w ostatnią sobotę. Wystrój absolutnie wspaniały ! Dekoratora znaleźli bardzo pomysłowego i efekt moim zdaniem naprawdę świetny. Cała masa kapitalnych dekoracji począwszy od imitacji kadłubów statków (galeonów, a jak ;), po stery, liny, dubeltówki, beczki itp. Wszystko przykuwa wzrok i przyznaję, przez dłuższą chwilę moja głowa kręciła się dookoła nie chcąc pominąć jakiegoś ciekawego detalu. Zamówiliśmy jako przystawkę kule serowe z żurawiną, w praktyce 4 kulki panierowanego camamberta podanego z żurawiną i winogronami. Smak znany, dobry. Potem były rybki, gotowany sandacz z kurkami (b.dobry) i maślana z marynowanym bananem, do której podeszłam z wielką rezerwą, bo jakoś nie byłam w 100% przekonana do tak "wydziwionego" smaku, jednak okazało się, że to było niebo w gębie. Obsługiwała nas bardzo miła kelnerka. Od 21;00 kapela grała szanty. Nie jestem ani wielką miłośniczką ani nawet znawczynią tej muzyki, jednak wydaje mi się, że nie była to raczej klasyka.. Ogólnie grali ok,ale tylko ok. Na plus nie za głosno więc spokojnie można było rozmawiać. Tłumów wielkich nie zauważyłam, sporo stolików było pustych. Być może ze względu na niezbyt niskie ceny... Domniemuję, że to jedyna przeszkoda bo miejsce całościowo zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie :) pzdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
a.l.l.a Re: Czy ktoś jeszcze był? 22.11.05, 14:32 Wybieramy sie tam dzisiaj ze zanajomymi. Czy ktos sie orientuje czy trzeba rezerwowac stolik, czy mozna po prostu wejsc z ulicy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Czy ktoś jeszcze był? 22.11.05, 15:51 Ja byłam w sobotę i rezerwowałam, ale potem uznałam, że to nie było konieczne nawet w sobotę. Knajpa jest duża, sądzę, że jeśli tylko nie ma jakiejś większej imprezy, spokojnie znajdziesz odpowiedni stolik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emir Re: Galeon przy Dolnej IP: *.chello.pl 27.11.05, 13:18 Gdyby nie muzyka, byłoby lepiej niż w Gnieździe Piratów. Brak pierwszoligowych zespołów szanty. Oprócz tego GP wymięka. W Galeonie jest przyjemniej, nie ma chmur dymu z papierosów, jest gdzie usiąść, wystruj wnętrza powali bywalców GP i najważniejsze piwo kosztuje 12 zł za litr, a w poniedziałki 7 zł za litr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
super_benek Re: Galeon przy Dolnej 17.12.05, 00:32 Albo im się pogorszyło, albo akurat tak (źle) trafiłam:( Bo: - przystawki przesuszone, jakby za długo trzymane na ogniu. No i mało ich.. Byliśmy w 13 osób, wcześniej uzgodnione i zamówione zostało menu dla 15, ale i tak wszystko szybko znikło. - ciasno! Niby ramię w ramię sprzyja integracji,ale bez przesady.. Dobrze, że te 2 osoby nie dotarły.. - Najgorsze: panie kelnerki naburmuszone i karcące spojrzeniem za próbę złożenia zamówienia u nich na napoje i drinki (one podobno były tylko od dań!) - pan kelner od drinków bardzo miły, ale z bardzo ograniczoną wiedzą we właściwym sobie temacie. Gdy poprosiłam o jakiś damski drink, nie potrafił nic zaproponować, uśmiechnął się przepraszająco i zniknął na kwadrans. Czułam się winna, bo przeze mnie wszyscy także czekali...Podejście nr 2 do drinków obnażyło jeszcze bezlitośniej niewiedzę tego pana, ale oszczędzę wszystkim opisów. Ludzie, zróbcie kartę drinków!!! (jakby była, to chyba by mi ją zaproponowali??). - I tak średni czas oczekiwania na cokolwiek do picia wyniósł przynajmniej 15- 20 min. Odechciało nam się zamawiać. - I w końcu: kiepska kapela! Nie wierzę, że nie można było znaleźć kogoś lepszego! Moje wątpliwości co do rachunku są równie duże jak on sam. Nie jestem jednak w stanie nic stwierdzić na 100% - nie zapisywaliśmy przecież tego co zamawiamy. Połowa jednak nie piła alko, pozostali najwyżej dwa piwa lub 2 drinki, a rachunek opiewał na....W każdym razie doradzałabym czujność na wszelki wypadek. Na obronę Galeona dodam, że drugie dania (kaczka z buraczkami, ryba maślana z bananem) były naprawdę bardzo dobre, zupy poprawne. No i obsługa uległa naszym prośbom i w połowie ściszyła głośnik, tak, że dało się nawet rozmawiać:) Może 'niebłyskawiczność' obsługi miała związek z dwoma innymi (ale nie większymi niż nasza) imprezami odbywającymi się w tym samym czasie? Ale z drugiej strony, stoliki na takie wyjścia rezerwuje się wcześniej, czy dyrekcja nie powinna się liczyć z takim obrotem sprawy? To oczywiście subiektywne sprawozdanie z pojedynczej wizyty. W takich przypadkach powinno się dawać drugą szansę, ale nie wiem czy tym razem mam na to ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Re: Galeon przy Dolnej 19.12.05, 15:36 Mój Szef (Niemiec) chodzi tam regularnie i jest zachwycony. Nawet na Sylwestra się tam wybiera. Chyba czas osobiście sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Galeon przy Dolnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:00 Moze byc - zestawy lunchowe za 50% to dobry deal - każdego dnia inne menu i przyzwoicie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Galeon przy Dolnej IP: *.ite.waw.pl 09.01.06, 10:44 Super knajpka,bardzo dobre jedzenie,miła obsługa,cóż chcieć więcej.Polecam z czystym sumieniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Galeon na Mokotowie, czy to możlie? Oczywiście!!! IP: *.acn.waw.pl 30.03.06, 22:53 Świetna restauracja z bardzo dobrym jedzeniem. Godna polecenia na spotkania biznesowe. Menu kolacji ustalane z managerem w zależności od zasobności portfela klienta - sporo propozycji w różnych cenach. Chodzę tam w weekendy, ale czsami stolik trzeba rezerwować tydzień wcześniej, bo jest komplet gości. Gorąco polecam tą Restaurację przy ul Huculskiej 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec Re: Galeon na Mokotowie, czy to możlie? Oczywiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 13:08 No swietnie Pan reklamuje czy to Panska restauracja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz ŻENADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 19:50 Artykuł ma bardzo mało wspólnego z rzeczywistością. Jedzenie jak i obsługa na bardzo niskim poziomie. Pijani kelnerzy palą papierosy w kliblu. Są opryskliwi i nie grzeczni. Jedzenie jest przypalone, ceny kosmiczne. Po prostu WSTYD. Odpowiedz Link Zgłoś