IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 14.11.05, 12:24
Czy ktoś tam jadł? czy tam jest smaczne jedzenie?
Będę wdzięczna za jakieś opinie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Bywalec Nie warto ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.11.05, 18:58
      wnętrze bez pomysłu - bezgustne zestawienia
      kuchnia - taka sobie, ale nie warta tej ceny

ogólnie przerost formy nad treścią, i dobre miejsce dla nowobogackich i snobów
      • Gość: mniam Re: Nie warto ... IP: 62.29.142.* 25.11.05, 11:09
        a dla mnie bomba!
        dekoracyjnie- jedno z najładniejszych miejsce w wawie.
        jedzenie super
        dużo ciekawych adaptacji designerskich
        koniecznie!
      • Gość: Anna Re: Nie warto ... IP: *.chello.pl 06.12.07, 16:24
        Tak mówią ludzie,którzy pałają nienawiścią do wszystkich i do
        wszystkiego.Siedżcie w domu buraki,jak się nie potraficie zachować!!!
    • Gość: Luna AleGloria / impreza firmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 17:38
      czy jest to dobre miejsce na imprezę firmową? ma ktoś już jakieś doświadczenia?
      • Gość: mniam Re: AleGloria / impreza firmowa IP: 62.29.142.* 28.11.05, 01:54
        jak najbardziej!duzo miejsca i warunki idealne do pprzygotowania większej
        imprezy
        • Gość: goral Re: AleGloria / impreza firmowa IP: 213.17.181.* 01.12.05, 19:04
          MAM ZASZCZYT PRZCOWAC W TEJ RESTOURACJI I JEST NAPRAWDE SUPER SERDECZNIE
          ZAPRASZAM!!!
      • Gość: Marynarz AleKicha ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.12.05, 20:14
        szkoda słów
        • Gość: Moler Re: AleKicha ! IP: 194.205.246.* 15.06.07, 15:03
          Marynarzu i Bywalcu...masz rozdwojenie jaźni, czy korzystacie z jednego
          komputera...:-)))
      • Gość: Karla Re: AleGloria / impreza firmowa IP: 87.207.211.* 14.01.06, 14:16
        jestem świeżo po imprezie firmowej w aleglorii - wrażenia?.. na dole jest
        całkiem przyjemnie, przytulnie, góra jest chłodna - troche nijaka Miejsce,
        które warto zobaczyć raz (śliczne toalety!) i starczy!
        Jedzenie? pewnie każda firma sama sobie wybiera zestaw potraw. U mnie nie było
        najgorzej - w sumie każdy coś dla siebie znalazł. Obawiałam się strasznie
        udziwnionych potraw - niektóre były tylko delikatnie udziwnione ;)
        W przeciwieństwie do przedmówców, na obsługe nie mogę narzekac - bardzo
        sympatyczna :)
    • Gość: Ginevre & Jack Przestrzegam - imprezy firmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 21:54
      organizacja imprez firmowych jest fatalna, choć samo miejce ciekawe (na
      granicy kiczu, ale imponujące),a i jedzenie mogłoby być lepsze
      W AleGlorii odbywa się mnóstwo imprez - teoretycznie powinno się to przyczynić
      do lepszego standardu obsługi klienta, niestety klient jest lekceważony i
      traktowany protekcjonalnie... w rezultacie musi on sobie wszystko wywalczyć
      z "menadzerem"
      apeluję do kadry menadżerskiej o więcej serca do pracy i bardziej
      zindywidualizowane podejście do zleceniodwacy
      Niech profesjonalizm będzie Państwa dewizą, a nie snobizm wpadający w
      ignorancję.

• Gość: m. Re: AleGloria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 11:12
      Jedzenie, bez rewelacji. Fatalna obsługa - to największy minus.
      • Gość: tomek Re: AleGloria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 14:33
        przestrzegam z dobrego serca przed organozowaniem tam imprez.bylem tam ostatnio
        i polowa gosci uciekla po godzinie bo nie bylo czym odychac. Jedzenie średnie i
        musze dopisać sie do przedmówców - od takego miejsca można by sie spodziewac
        dobrej obsługi a tu było na prawde gorzej niż średnio.
    • Gość: obrzartuszek kwestia gustu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:25
      Menu wraz z cenami mozna obejrzeć pod adresem: www.alegloria.pl
      Co do jakosci potraw to mozna trafic dobrze ale mozna tez trafić nie najlepiej.
      Z pozoru ciekawy wystrój wnętrz, niestety znudził mi sie po kilku pobytach.
      Ogolnie ciekawie, jednak bez zapowiadanej rewelacji.
      Ładna stronka internetowa.
    • alicjakus1 Re: AleGloria 19.01.06, 18:25
      KICZ KICZ I JESZCZE RAZ KICZ jedzenie ochyda a bsługa...... wiele do życzenia.
      naiwnie i nie kulturalni kelnerzy !!!
      O D R A D Z A M !!!!!!
      • Gość: BUC Re: AleGloria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:09
        a kto powiedzial ze to nie jest kicz?

zeby porownywac, alicjokus, trzeba miec skale porownawcza.
        ja juz mam skale po tym, co napisalas...nie wiem tylko, co to jest "ochyda"
        wie ktos? alicji zaszkodzilo :)
    • Gość: misio Re: AleGloria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:39
      nie warto
      • Gość: BUC Re: AleGloria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:10
        jakiekolwiek uzasadnienie? cos od siebie?
    • Gość: !! Re: AleGloria IP: *.acn.waw.pl 03.03.06, 00:04
      "dużo ciekawych adaptacji designerskich" - to dobre. Gotowane buraki krojone w
      plasty - to carpaccio z buraków - no comments.
    • Gość: Indira Re: AleGloria IP: 62.160.172.* 21.03.06, 16:00
      Po kilkuletniej nieobecnosci przylatuje w koncu do Polski? Moja przyjaciolka
      ciagnie mnie do nowej restauracji Magdy Gessler, zebym mogla zobaczyc, ze nie
      tylko w tym moim Paryzu sa piekne miejsca i wyborna kuchnia. Nic nie mowie, ide
      bez zadnych uprzedzen, ciekawa nowych doznan. Wchodzimy do piwnic przez glowne,
      bardzo dostojne wejscie i natykamy sie na pania, ktora pyta o nasza rezerwacje.
      " Nie mamy rezerwacji, my tylko na chwile, na mala przekaske i polskie piwo !
      ". Troche z nia negocjujemy, bo podobno wszystkie miejsca zajete i tlok
      straszliwy. Udaje nam sie jednak przekonac pania i wchodzimy? A tu pustki,
      kilkoro ludzi siedzi tu i tam, i tyle. Pusto nota bene bylo przez cale dwie
      godziny naszego pobytu.
      Siadamy i przegladamy karte. Przygoda zaczyna sie.. W menu straszny tlok i
      dlugasne, pseudopoetyckie nazwy potraw zlewaja sie jedne z drugimi. Wyobraznia
      jednak pracuje i niektore zestawy np. Carpaccio z pieczonych nóz˙ek wieprzowych
      z wiórkami chrzanowymi w zalewie z domowych kiszonych ogórków " przyprawiaja o
      mdlosci.
      Zamawiamy : przyjaciolka sledzia z mleczem, ja tarar sledziowy z orzechami, i
      dwa piwa. Sledziowi w mleczu towarzysza sosy o bardzo octowym smaku, moja
      przyjacolka twierdzi, ze z paczki i sama takie kupuje w sklepie za rogiem. Moj
      tatar wjezdza na wielkim szklanym talerzu na nozce, takim jak do tortu. Jakos
      niepraktycznie? Prosze kelnera o talerzyk, na ktorym moglabym zjesc przystawke
      jak czlowiek, miec na czym oprzec noz i widelec w przerwie na lyk piwa. Patrzy
      na mnie podejrzanie? Tatar dobry, bardzo mi smakuje i nagle? CHRUP ! prawie
      lamie sobie zab na lupinie od orzecha. W sumie z trzech toscikow wyciagam
      cztery lupiny. Kelner kreci sie kolo nas co piec minut pytajac, czy juz
      skonczylysmy i czy moze posprzatac. (Pani Magdo, prosze przeszkolic zaloge ! !
      Przeciez po odpowiednim ulozeniu sztuccow kelner powinien wiedziec, kiedy moze
      wkroczyc do akcji?)
      W koncu sprzata i pyta zadowolony, czy nam smakowalo. Odpowiadam bez zenady, ze
      calkiem dobre, ale pozostawiam szefowi kuchni do medytacji moje lupiny, na
      ktorych prawie zlamalam sobie zeby. Na to kelner odpowiada zartujac " Oj,
      niedobry szef kuchni " ha ha ha? Oprocz tego glupawego komentarza nie ma mowy o
      zadnym gescie ludzkim, czy komercjalnym? ale to chyba zwyczaje wielkoswiatowe
      nieznane w tej, pojdzmy za slowami samej pani Gessler, " Polsce na eksport "?

Generalnie zdziwiona jestem brakiem autentycznosci i profesjonalizmu w miejscu,
      o ktorym jego tworczyni mowi " to wiecej niz restauracja, to ambasada polskiej
      sztuki ". Pani Magdo, w tej profesji diabel siedzi w detalach ! ! Dobrze jest
      zmieniac, eksperymentowac, ulepszac i zaskakiwac, lecz wychodza z tego czasem
      dziwolagi, barany na pieciu nozkach i inne potwory.
      • Gość: a Re: AleGloria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 18:41
        Smutne
        • Gość: ? czy wiecie kto jest właścicielem tej restauracji ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 18:42
          czy wiecie kto jest właścicielem tej restauracji ?
          • Gość: gość Re: czy wiecie kto jest właścicielem tej restaura IP: *.jjs.pl 25.11.06, 19:00
            na pewno nie Magda Gessler
            • Gość: BUC Re: czy wiecie kto jest właścicielem tej restaura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:04
              Pani MG jest osoba firmujaca AG
      • Gość: BUC Re: AleGloria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:11
        piwo do sledzia ?

no..... wyrobil sie gust za granica :)
        • Gość: Moler Re: AleGloria IP: 194.205.246.* 15.06.07, 15:09
          Gość portalu: BUC napisał(a):

> piwo do sledzia ?
          >
          > no..... wyrobil sie gust za granica :)

w paryżu...:-))) tam są najlepsze żaby na świecie :-)))
    • Gość: ? czy wiecie kto jest właścicielem tej restauracji ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 09:26
      ?
      • Gość: komisja śledcza Re: czy wiecie kto jest właścicielem tej restaura IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.05.06, 11:22
        Nie wiemy
        • ksas Re: czy wiecie kto jest właścicielem tej restaura 03.05.06, 23:08
          magda gessler zdaje mi sie:)
          • Gość: Holmes Re: czy wiecie kto jest właścicielem tej restaura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 18:58
            Nie - Gessler tylko ją nadzoruje i firmuje swoim nazwiskiem. Właścicielem jest
            jakaś dziwna spółka Food Zone , zdaje się że założona w W. Brytanii
            • Gość: Watson Ciemna to sprawa IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.06, 19:44
              właścicielem jest Polina Trading Limited - a skad ma pieniądze ?
              Ano - chyba można powiedzieć, że z nierządu

www.biznesnet.pl/pp/16598/MNI-kupuje-Legion-Polska
              • Gość: smakosz Re: Ciemna to sprawa IP: *.acn.waw.pl 16.05.06, 21:36
                a nieprawda, wlascicielem jest spolka food zone, ale tylko i wylacznie z polskim
                kapitalem.

jedzenie jest wysmienite, obsluga moze na samym poczatku nie byla jeszcze
                rewelacyjna, ale teraz jest pierwsza klasa. Niebawem maja sie otworzyc w tym
                samym budynku na parterze 3 nowe, rozne lokale dzialajace pod ta restauracja -
                bedzie to epicentrum dobrego smaku:)
                • Gość: Holmes Ciemna to sprawa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.06, 23:40
                  Prawda - Polina Trading Limited jest właścicielem 100 % udziałów Food Zone.
                  A zarząd Food Zone to dwoje figurantów
                  • Gość: Gabi Re: Ciemna to sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 19:32
                    A ceny?
                  • Gość: BrB Ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 19:32
                    a jak tam sie ma cennik?
                    • Gość: BUC Re: Ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 20:03
                      wyzsza srednia polka jak na warszawe.
                      schabowy za niecale 50 zl.....
    • Gość: mares Re: AleGloria IP: *.chello.pl 04.11.06, 15:20
      nie warto tam isc ceny sa z kosmosu z jedzenie nie dobre odradzam ,
      • Gość: klient Re: AleGloria IP: *.jjs.pl 25.11.06, 19:03
        potwierdzam, ale za to jaka obsługa, a w szczególności pani Ewelina z długimi
        ciemnymi, prostymi włosami. jestem zachwycony tą kelnerką (profesjonalizm,
        aparycja, uśmiech)i na pewno jeszcze nie raz odwiedzę tą restaurację!!!!
      • Gość: BUC Re: AleGloria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 17:06
        mares - a co jadles i co CI nie smakowalo?
      • Gość: Moler Re: AleGloria IP: 194.205.246.* 15.06.07, 15:11
        Gość portalu: mares napisał(a):

> nie warto tam isc ceny sa z kosmosu z jedzenie nie dobre odradzam ,

ceny faktycznie wysokie, a żarcie bardzo dobre.
        Knajpa z bardzo dobrą kuchnią, niestety drogą.
    • Gość: belka26 Re: AleGloria IP: *.acn.waw.pl 19.12.06, 10:54
      Moja firma organizowała w tej restauracji wigilię dla klienta. Wygląd na
      piątkę. Jeśli chodzi o jedzenie i obsługę to daleko im nawet do Pizzy Hut.
      Bardzo długo czekałam na uzupełnienie szklanki wodą, przystawki ależ owszem
      podano, ale nie mieliśmy czym ich jeść i na czym. Wydaje mi się, że napiwek to
      forma uznania od klienta dla kelnera. W tej restauracji dodają 10% do r-ku bez
      pytania.
      Szkoda czasu i pieniędzy.
      • Gość: BUC Re: AleGloria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 17:08
        wystroj to akurat kwestia gustu......
        belko - a co jedliscie?
      • Gość: BUC Re: AleGloria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:55
        no tak...jak sie pije wode to traktuja Cie jak zwierze
      • Gość: Moler Re: AleGloria IP: 194.205.246.* 15.06.07, 15:14
        Gość portalu: belka26 napisał(a):

Wydaje mi się, że napiwek to
        > forma uznania od klienta dla kelnera. W tej restauracji dodają 10% do r-ku
        bez
        > pytania.

jak pochodzisz jeszcze kilka razy po knajpach (nie na wycieczki fundowane przez
        Prezesa :-) ) to odkryjesz, że wiele knajp tak robi. Tam Tam chociażby :-)
    • marghe_72 Re: AleGloria 20.12.06, 10:23
      pomyłka
      przerost formy nad treścią
      wydumane nazwy

To co na talerzu nie zgadza sie z tym co w menu

itp
      • Gość: BUC Re: AleGloria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 17:40
        marghe - nie zgadza sie nazwa z zawartoscia talerza?
        a w ktorej restauracji "krupnik jak u babci" byl taki jak faktycznie byl u babci?

marghe - jakis przyklad? jeden? zapamietales(las) ?
        • Gość: marianna Re: AleGloria IP: *.aster.pl 20.12.06, 23:00
          Tak ten śledź na paterze, też mi się dostał. Ale śledzik ok :)Natomiast
          sałatka z cykorią i kozim serem - powinna nazywać się: zielona sałata z
          mikroskopijnymi dodatkami
          Bardzo zawiodłam się na kaczych piersiach na różowo - nie polecam :(
          Smaczna i miękka za to była połówka kaczki po polsku
          I beza jak puch Pavlova - pycha :)

Generalnie: przerost formy nad treścią, ceny wygórowane, kelnerzey chyba prosto
          z ulicy. Byłam dwa razy i więcej nie pójdę.
        • marghe_72 Re: AleGloria 20.12.06, 23:00
          szynka parmeńska która nie jest szynką parmeńską

krewetki na carpaccio z avocado - brak krewetek (przepraszam, jedna sztuka
          leżała)
          • ana_11 Re: AleGloria 19.01.07, 23:16
            obsluga jest bardzo hmm... niekulturalna, moja kolezanka szukala łazienki,
            barman nakrywal w bocznej sali i na pytanie gdzie jest łazienka stwierdzil ze
            pani moze przy nim sie... załatwic!!! żenujące.
            • marghe_72 Re: AleGloria 22.01.07, 13:48
              tym razem maz wrócił lekko "podtruty"
              foie gras nie było chyba najświeższe

Tym razem stwierdził - NIGDY więcej Ale Gloria
            • nina295 Re: AleGloria-niedopuszczalne. 14.02.07, 15:26
              Pani Magdo.Jesteśmy z mężem zirytowani obsługą.Czy ta obsługa jest z ulicy?
              Należało by ją przeszkolić.Kelnerki są poprostu jakieś nie
              obyte,chamskie,aroganckie jak sie poprosi np.o sztućce to odzywają sie poprostu
              załośnie.Poklepują sie po pupach z kelnerami i barmanami przy konsumentach.Co
              za ignorancja.Może należało by pozwalniac trochę.
              • Gość: BUC Re: AleGloria-niedopuszczalne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 20:45
                obsluga zachowuje sie tak, jak zachowuje sie wlascicielka
                • Gość: PRACOWNIK kelnerzy nie dostają wypłat od marca! IP: *.chello.pl 10.06.07, 18:56
                  TO SKANDAL ALE NIC NIE MOŻEMY ZROBIĆ! Nawet napiwków brać nam nie wolno... żenada i skandal!
                  • Gość: PRACOWNIK 2 Re: kelnerzy nie dostają wypłat od marca! IP: *.eranet.pl 12.06.07, 20:03
                    Świadczę pewne usługi dla tej restauracji ( podobno na dobrym poziomie, a
                    wymaganie są spore)i na pieniądze czekam miesiąc, dwa, czasami trzy. Za każdym
                    razem upominam się o nie, a wówczas traktowany jestem jak natręt. Szefostwo ma
                    dziwny zwyczaj unikania regulowania należności. W pełni potwierdzam Twój post
                    PRACOWNIKU , to żenujące, żadna firma mnie tak nie traktowała...gdzie są te
                    ogromne pieniądze, które zostawiają nieświadomi tego całego burdelu Klienci?

• gabi2119 Re: AleGloria 15.02.07, 01:49
      zrobiłam tam imprezę rodzinną z okazji chrzcin dziecka

jestem bardzo zadowolona, a rodzina zachwycona!
      wystrój, rzecz gustu, kontrowersyjny, ale zdjęcia w tych wnętrzach ładne
      powychodziły :)

wszystko w ramach "niedzielnego obiadu rodzinnego"
      jak w linku poniżej
      www.alegloria.pl/index.php?module=articles&action=view&id=149
      18 osób w tym 5 przedszkolaków (2 niemowlaków nie liczę)
      cenowo wyszło atrakcyjnie jak nigdzie indziej (wino wliczone, dzieci nie płacą
      za swoje dania, a mają nakrycia i zamawiają, cały czas zajmuje się nimi niania)
      wiec można było rodziną się nacieszyć i jeść spokojnie, a mieliśmy oddzielną
      salę

jedzenie smaczne, ładnie podane, dań w sumie tyle kolejnych, że nie do
      przejedzenia

co do obsługi można mieć kilka zastrzeżeń, ale byłam wyrozumiała: szczęśliwa,
      że nie muszę sama gotować i szykować tej imprezy u siebie w mieszkaniu

generalnie polecam :)
    • Gość: lu Re: AleGloria IP: *.fbx.proxad.net 13.06.07, 10:48
      Wnetrze jest kiczowate. Kuchnia najlepsza sposrod restauracji pani Gessler. Tak
      na 4+. Obsluga w moim wypadku byla bardzo mila i bardzo usluzna, choc zbytnio
      na luzie.

Natomiast OBOWIAZKOWE doliczanie 10% do rachunku jako napiwku uwazam za grande!
      Jesli skladka na obsluge jest obowiazkowo doliczona, to danie w karcie powinno
      kosztowac 44 zl a nie 40 i juz. Napiwek jest DOBROWOLNA gratyfikacja. Nawet w
      Stanach Zjednoczonych nie dopisuje sie go obowiazkowo, choc kazdy wie, ze ma go
      doliczyc, bo inaczej okrada kelnerke. Ale to klient decyduje czy daje 7% czy
      15%. Wymuszanie napiwku i podnoszenie rachunku na koncu uwazam za oszustwo
      wobec klienta.
      • Gość: BUC Re: AleGloria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 23:53
        lubie kiedy "bywalec" wypowiada sie tonem nieznoszacym sprzeciwu ze tip to
        wymuszanie.
        W McDonald's cena jest podana na zdjeciu tego czegos, co mozesz zamowic.
        Niech kazdy chodzi tak, gdzie jego miejsce
    • Gość: Moler Re: AleGloria IP: 194.205.246.* 15.06.07, 15:02
      bardzo dobre jedzenie, elegancki wystrój, trochę snobistyczny. Knajpa raczej
      droga, dobra na spotkania biznesowe lub romantyczne kolacje :-)
      • andrzej341 Re: AleGloria 29.06.07, 09:32
        kuchnia smaczna,wystroj bardzo stylowy ale obsługa skandaliczna-brak szacunku
        dla klienta,arogancja.Pani Magdo z kad pani bierze taka obsługe?Z ulicy,bez
        wykształcenia,bez znajomosci języka a co gorsze bez kultury to jest żenujące.
        • krzysz-toff29 Re: AleGloria 27.11.07, 10:45
          Podzielam twoją opinię Andrzeju.Kuchnia smaczna,godna polecenia.Za
          to obsługa ZERO kultury,opryskliwość,arogancja poprostu
          przeraża.Często bywam w różnych resteuracjach,ale po raz pierwszy
          spotkałem się z taką beznadziejną obsługą.Wykształcenia nie będę
          komenował,bo zachowanie ich w stosunku do klienta mówi samo za
          siebie.
    • Gość: gość sylwestrowy Re: AleGloria IP: *.chello.pl 06.12.07, 16:21
      Na górze profesjonalne dziewczyny.Świetnie doradzą co warto zjeść.Jedzenie na
      wysokim poziomie tak jak kultura osobista obsługi.Moje ostatni odwiedziny były 4
      grudnia 2007 r.W zaszłym roku byłam z mężem na Sylwestra obsługa się nie
      zmieniła.Gratulacje dla właściciela za całokształt.
    • Gość: gazeta Re: AleGloria IP: *.chello.pl 06.12.07, 16:28
      Moja ocena wnętrza-10,ocena obsługi-10, ceny-6,jedzenie-8. Sprawdż sam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka