blautango 05.12.05, 09:45 Bardzo piekna idea, ale gdzie wlasciwie ta gielda sie odbyla? moze to przegapilam w tekscie, ale jakos nie moglam znalezc tej informacji... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: Książkowe mole ruszyły na łowy 05.12.05, 09:56 super pomył. byłam kiedyś na takiej giełdzie - wysupłałam m.in podręcznik do ćwiczeń gimnastycznych dla kobiet z lat 30-tych XX wieku, zbiory prac konkursowych o polskiej rodzinie z lat 50-tych i 60-tych, czy pamiętniki młodych mieszkańców wsi (lata powojenne). wielka socjologiczna uczta :) szkoda tylko, że na informacje o giełdzie trafiłam przypadkiem i potem już nie zwracałam uwagi. wybrałabym się jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Książkowe mole ruszyły na łowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:33 giełda była na koszykowej w punkcie, normalny bilet według mnie o te 10 zł za drogi był, ale ogólnie oceniam na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Książkowe mole ruszyły na łowy 05.12.05, 11:36 dzięki za info :) ta na którą ja kiedyś trafiłam była na Żoliborzu. ale to był chyba wtedy ruchomy punkt giełdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phanka Re: Książkowe mole ruszyły na łowy IP: *.aster.pl 05.12.05, 12:10 "Gazeta" mogłaby informować wcześniej, że taka giełda się odbędzie, mogłaby wcześniej podać jej termin i miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Książkowe mole ruszyły na łowy 05.12.05, 14:32 Właśnie. Już po raz drugi dowiaduję się (i zapewne nie tylko ja) o tego typu wydarzeniach "po fakcie" (pierwszą była giełda w BUWie). Czy gdzieś umieszczane są informację o takich wydarzeniach PRZED czasem? A może Gazeta informuje o tym wcześniej, ale tego nie widzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubeus Re: Książkowe mole ruszyły na łowy IP: *.chello.pl 05.12.05, 20:52 GW zaspała... Info w było w Rzepie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Spoko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 21:01 Uspokójcie się, towarzysze. Po pierwsze skoro tam ktoś z gazety był, to znaczy że gazeta wiedziała. A to już coś. Wiedziała, poszła, sprawdziła, spodobało się i napisała. To logiczne. Przecież nie można pisac o imprezie zanim nie wie się czy warto. A jak chcecie jako organizatorzy mieć duże prawdopodobieństwo, że informacja się ukaże to spróbujcie na przykład zasugerować, że to kiermasz książki pedalskiej. I w zasadzie to on miał być zorganizwoany w Le Madame, ale w ostatnim momencie z powodu nadmiernego zainteresowania przenieśliście się gdzieś indziej. I że będzie występ drag qeen, występ teatru lalkowego dla dzieci okolicznych mieszkańców i zbiórka darów dla Murzynka Bambo. I każdy będzie mógł wynieśc tyle książek ile sobie w dupę wsadzi. Wtedy na pewno napiszą. Odpowiedz Link Zgłoś