Dodaj do ulubionych

Książkowe mole ruszyły na łowy

05.12.05, 09:45
Bardzo piekna idea, ale gdzie wlasciwie ta gielda sie odbyla? moze to
przegapilam w tekscie, ale jakos nie moglam znalezc tej informacji...
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: Książkowe mole ruszyły na łowy 05.12.05, 09:56
      super pomył.
      byłam kiedyś na takiej giełdzie - wysupłałam m.in podręcznik do ćwiczeń
      gimnastycznych dla kobiet z lat 30-tych XX wieku, zbiory prac konkursowych o
      polskiej rodzinie z lat 50-tych i 60-tych, czy pamiętniki młodych mieszkańców
      wsi (lata powojenne). wielka socjologiczna uczta :)
      szkoda tylko, że na informacje o giełdzie trafiłam przypadkiem i potem już nie
      zwracałam uwagi. wybrałabym się jeszcze raz.
    • Gość: Ula Re: Książkowe mole ruszyły na łowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:33
      giełda była na koszykowej w punkcie, normalny bilet według mnie o te 10 zł za
      drogi był, ale ogólnie oceniam na plus.
      • lilith76 Re: Książkowe mole ruszyły na łowy 05.12.05, 11:36
        dzięki za info :)
        ta na którą ja kiedyś trafiłam była na Żoliborzu. ale to był chyba wtedy
        ruchomy punkt giełdy.
        • Gość: phanka Re: Książkowe mole ruszyły na łowy IP: *.aster.pl 05.12.05, 12:10
          "Gazeta" mogłaby informować wcześniej, że taka giełda się odbędzie, mogłaby
          wcześniej podać jej termin i miejsce
          • geograf Re: Książkowe mole ruszyły na łowy 05.12.05, 14:32
            Właśnie.
            Już po raz drugi dowiaduję się (i zapewne nie tylko ja) o tego typu wydarzeniach
            "po fakcie" (pierwszą była giełda w BUWie).
            Czy gdzieś umieszczane są informację o takich wydarzeniach PRZED czasem?
            A może Gazeta informuje o tym wcześniej, ale tego nie widzę?
            • Gość: rubeus Re: Książkowe mole ruszyły na łowy IP: *.chello.pl 05.12.05, 20:52
              GW zaspała...
              Info w było w Rzepie...
              • Gość: stefan Spoko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 21:01
                Uspokójcie się, towarzysze. Po pierwsze skoro tam ktoś z gazety był, to znaczy
                że gazeta wiedziała. A to już coś. Wiedziała, poszła, sprawdziła, spodobało się
                i napisała. To logiczne. Przecież nie można pisac o imprezie zanim nie wie się
                czy warto. A jak chcecie jako organizatorzy mieć duże prawdopodobieństwo, że
                informacja się ukaże to spróbujcie na przykład zasugerować, że to kiermasz
                książki pedalskiej. I w zasadzie to on miał być zorganizwoany w Le Madame, ale
                w ostatnim momencie z powodu nadmiernego zainteresowania przenieśliście się
                gdzieś indziej. I że będzie występ drag qeen, występ teatru lalkowego dla
                dzieci okolicznych mieszkańców i zbiórka darów dla Murzynka Bambo. I każdy
                będzie mógł wynieśc tyle książek ile sobie w dupę wsadzi. Wtedy na pewno
                napiszą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka