Dodaj do ulubionych

Stolica liderem

IP: *.chello.pl 19.12.05, 00:10
hurra hurraa!!!

kacza warszawa zostala nagrodzona za klape stulecia: utopienie dotacji do
metra, mostu polnocnego, obwodnic masci wszelkiej, remontow trasy
lazienkowskiej i in..
brawo kacze urzedasy!
tak trzymac, oby wiecej takich sukcesow
Obserwuj wątek
    • Gość: WC "Kwadrat" NO I CO PALANTY Z SLD I PO? IP: *.chello.pl 19.12.05, 07:38
      JESTEŚMY THE BEST.
      • Gość: Jurek Ogórek Re: NO I CO PALANTY Z SLD I PO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:46
        Potwierdzam.
    • Gość: gosc Ciekawe, czemu GW narzeka na nieudolnosc Wawy? IP: *.molgen.mpg.de 19.12.05, 14:44
      • Gość: wsw Re: Ciekawe, czemu GW narzeka na nieudolnosc Wawy IP: *.chello.pl 19.12.05, 23:01
        bo w warszawa stracila najwazniejsze doplaty unijne i od 3 lat jest zastoj
        inwestycyjny.
        ranking na podstawie bezrobocia nie ma tu duzo do pokazania
    • d_ost Re: Stolica liderem 19.12.05, 15:19
      To jakieś nieporozumienie. Ci profesorowie coś przeoczyli. Co ma bezrobocie do
      tego wszystkiego? W Wawie zawsze było małe. Podobnie możliwości finansowania
      inwestycji i zdolność kredytowa (notabene stolica jest teraz zadłużona jak
      nigdy w historii). I to nie ma nic wspólnego z zasługami urzędników z ratusza.
      Podobnie jak nie oni powinni odbierać nagrody za sukcesy wniosków wypełnianych
      dla ratusza przez konsultantów PriceWatrhouseCoopers, którzy biorą (z naszych
      prortfeli) 750 zł za godzinę pracy.

Przypomnijmy - zaczęło się od kompromitacji z pieniędzmi na przejście podziemne
      przy metrze Dowrzec Gdański. Szkolny przykład tego jak można sknocić wniosek.
      Potem były sukcesy wprost proporcjonalne do tempa budowy warszawskiego metra.
      dostaliśmy zasadniczo tylko na tramwaje i system organizacji ruchu. Prawie
      żadnych ciekawych projektów rewitalizacyjnych - nie jest jeszcze w stolicy tak
      dobrze, że do rewitalizacji nadaje się tylko ul. Ząbkowska.

Nie wiem więc z co ta nagroda. Chyba za teksty, że za 7 tys. zł miesięcznie nie
      powinniśmy się od miejskiego urzędnika spodziewać, aby umiał bez zewnętrznej i
      płatnej pomocy wypełnić wniosek. Tak gwoli wyjaśnienia - urzędnicy Ministerstwa
      Gospodarki, którzy pilotują programy unijne i wiedzą o nich niemal wszystko
      zarabiają średnio połowę tego...

Tak że każdy ma takiego lidera, na jakiego zasłużył.
      • sceptyk Re: Stolica liderem 19.12.05, 21:25
        Nie marudz, eseldupku.
        • Gość: d_ost Re: Stolica liderem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:08
          > Nie marudz, eseldupku.

Sama się zastanów kim jesteś zanim coś takiego napiszesz. Rozumiem, że
          niezależnie od preferencji partyjnych (które akurat dalekie są od SLD) mam być
          zachwycony tym co się dzieje w moim mieście, które jest przy okazji stolicą
          mojego kraju? Jeśli tylko w imię tego, żebyś nie nazwała mnie dupkiem, to chyba
          sobie jeszcze pomarudzę. Bo Kwa Kwa Kwładze nie ustają w wysiłkach, żeby mi nie
          zabrakło tematów.
      • Gość: Prawica Razem I jeszczio raz nie dwa raz: Victoria! IP: *.chello.pl 28.12.05, 07:09
        Równa tej sprzed ponad trzystu lat: wiedeńskiej.
        • Gość: Achtung Żaba! Re: I jeszczio raz nie dwa raz: Victoria! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 08:11
          Większa!
    • Gość: - To te fundusze chyba idą na utrzymanie handlarzy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.05, 20:36
      ulicznych..... Wszystko inne poza przestępczością się w tym mieście zwija
      przecież!
    • roborobi Re: Stolica liderem 19.12.05, 22:23
      Profesorzy Politechniki Warszawskiej to lizusy!!!
      • Gość: WC "Kwadrat" A ty jesteś palantem i co z tego wynika dla IP: *.chello.pl 19.12.05, 22:28
        społeczeństwa Warszawy?

Nic, bo nikt cię nie zna.

Może dadzą ci kiedyś medal z buraka?
        • roborobi Re: A ty jesteś palantem i co z tego wynika dla 19.12.05, 22:58
          Super "WC", do buraka to Ci mniej brakuje ode mnie.
          P.S. Zastanów się co osiągną prezydent Warszawy przez ostatni rok, a jak chcesz
          to nawet przez ostatnie trzy lata.
          • Gość: WC Kwadrans [...] IP: *.chello.pl 20.12.05, 06:46
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • roborobi {...} 20.12.05, 15:55
              A niby "WC" czym złamał regulamin???
          • Gość: Iza - Pyza Ten "rabarbur" to nie jest zbyt "gramotny". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:05
            • Gość: I Love Warsaw City Miasto nasze rozwija się cały czas. Będzie dobrze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:37
              • Gość: WC Kwadrans Re: Miasto nasze rozwija się cały czas. Będzie do IP: *.chello.pl 21.12.05, 15:21
                Ja też, kocham nasze Miasto.
                • kazuyoshi78 Re: Miasto nasze rozwija się cały czas. Będzie do 23.12.05, 10:13
                  Kochamy nasze miasto i naszego pomazańca, niech rządzi naszym krajem tak, jak
                  rządził Warszawą, a już niedlugo w Europie będziemy najlepsi!

...w odmawianiu różańca.
                  • Gość: Dumna Polska. Nareszcie Prezydent jest normalnym, uczciwym, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.05, 16:40
                    dobrze wykształconym Polakiem.
              • Gość: Renata P. Re: Miasto nasze rozwija się cały czas. Będzie do IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 08:38
                I love you so...
        • Gość: V=Victory Re: A ty jesteś palantem i co z tego wynika dla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 16:59
          Palant faktyczny jest z niego - zgadzam się z "przedmówcą".
          • Gość: Warszawiak Krytycy jeszcze zmienią zdanie IP: *.chello.pl 22.12.05, 09:49
            Krytycy jeszcze zmienią zdanie

Wojciech Kozak, prezydent Warszawy od stycznia do listopada 2002 r.

- Prezydentura Lecha Kaczyńskiego miała miejsce w zupełnie innej rzeczywistości niż moja czy Pawła Piskorskiego. Lech Kaczyński, dzięki zmianie ustawy warszawskiej dostał do rządzenia inne miasto – jednolite, nieco scentralizowane już samą ustawą. Dzięki temu wydaje mi się, że łatwiej było za jego czasów kierować stolicą.

- Do ewidentnych plusów na pewno trzeba zaliczyć konsekwencję prezydenta Kaczyńskiego związaną z Muzeum Powstania Warszawskiego.

- Minusy to zapewne inwestycje. Mówię zapewne, bo Kaczyński sam niejednokrotnie podkreślał, że inwestycje nie są najmocniejszą stroną jego prezydentury. Moim zdaniem, nie było tak źle, jak chcą to widzieć krytycy Lecha Kaczyńskiego. Wiele rzeczy Kaczyńskiemu wyszło – kontynuował budowę metra, Trasy Siekierkowskiej, przeprowadził dziesiątki remontów nawierzchni na zniszczonych ulicach. To przecież inwestycyjne sukcesy. Poza tym wiele inwestycji przygotował i będą niebawem realizowane.

- Jestem pewien, że prezydentura Lecha Kaczyńskiego była dobrym okresem dla Warszawy. Być może ludzie, którzy dzisiaj krytykują prezydenta, za jakiś czas zmienią zdanie.

Data: 2005-12-22

ŻYCIE WARSZAWY
        • Gość: WC "Kwadrat" [...] IP: *.chello.pl 27.12.05, 18:58
    • roborobi Pisz za siebie!!! 23.12.05, 10:07
      • kazuyoshi78 Re: Wiwat Lord Farquaad!!! 23.12.05, 10:09
        Usprawniłeś nasze miasto
        Cały naród bije brawa
        Niech rozkwita nasza Polska
        Jak rozkwitła nam Warszawa

NIECH NAM ŻYJE NASZ POMAZAŃCZYK!!!!
        • Gość: The Empire [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 15:26
      • Gość: Beata B. Po prostu jesteśmy najlepsi. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 09:42
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka