Dodaj do ulubionych

Hurtownie dla dzidzi i mamy w Płocku?

22.12.05, 09:43
Dziewczynki z Płocka. Napiszcie mi proszę gdzie w Płocku są fajne hurtownie (lub sklepy, tylko tańsze) z ubrankami, wózkami, łóżeczkami , akcesoriami dla dzidzi i mamy. Czy w ogóle są takie miejsca gdzie mogę wszystko razem dostać? Nie chodzi mi o stoiska typu Tayger, bo tam ceny dowalają. Słyszałam, żegdzieś jest fajna hurtownia na Bielskiej, ale nie mam pojęcia w którym dokładnie miejscu.
Dziękuję bardzo. Trzymajcie się. I Wesołych Świąt!!!!!

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20729;11/st/20060418/dt/6/k/c115/preg.png
Obserwuj wątek
    • majka.majka Re: Hurtownie dla dzidzi i mamy w Płocku? 22.12.05, 10:15
      Jest hurtownia Bobaska na Bielskiej (obok salonu samochodowego jest duży
      szyld). no i tam jest chyba najtaniej, poproś też o kartę stałego klienta, to
      od razu będziesz miała 5 % rabatu. Ja ubranka kupuję w różnych miejscach,
      czekam na promocję, np. w Auchanie lub Kauflandzie. Czasami te same ubranka
      mają naprawde w dobrej cenie, ale trzeba też bardzo patrzeć na jakość, bo
      różnie bywa z tymi promocjami.
      W Bobasku najtaniej kupisz chyba(!) wyprawkę. Ja tam kupowałam.
      Jest też komis używanych rzeczy w bramie na Królewieckiej.
      Musisz też zaglądać do sklepu na Tumskiej (w bramie obok Ery, chyba Baby Land),
      ostatnio kupiłam tam śpiochy po 9,90 i jestem zadowolona z jakości.
      Pozdrawiamy (mamy 4 miesiące)
      • sylwuniaw Re: Hurtownie dla dzidzi i mamy w Płocku? 22.12.05, 18:30
        dziękuję ci bardzo. Zapomniałam o tym sklepie na Tumskiej (w bramie). Kiedys tam byłam, jest fajny.
        Pozdrowionka.
        • mika_p Re: Hurtownie dla dzidzi i mamy w Płocku? 22.12.05, 18:55
          Sklep na Tumskiej w porównaniu z Bobaskiem jest malutka kanciapą :)
          Do Bobaska wjeżdża się od Tysiąclecia, na wysokości skrzyżowania z Przemysłową.
          Tam są meble, wózki, ciuszki, wszytskie duperele potrzebne dziecku (smoczki,
          kremy, szczotki), zabawki też.
          Ciouszki w różnych cenach, jak dobrze poszukasz w koszu, to i ponizej dychy za
          sztukę znajdziesz.
          W body dobrze jest się zaopatrywac w Auchanie, częstomają jakies przeceny i za
          3-4 złote (częsciej 8) mozna kupic ubranko, ktore wytrzyma dopoki dizecko nie
          wyrosnie.
          • mlemaniak Re: Hurtownie dla dzidzi i mamy w Płocku? 23.12.05, 23:52
            Hej popieram dziewczyny jeśli chodzi o wyprawkę to najlepiej w Bobasku, poza tym
            jest jeszcze jeden sklep a raczej stoisko w taygerze na 1 piętrze bardzo blisko
            schodów (ale nie ruchomych tylko po 2 stronie) właściwie tak w samym rogu,
            naprzeciwko są zabawki. Tam kupowałam dla swojej córci kaftaniki śpiochy i są
            naprawdę dobrej jakości a jednocześnie tanie po jakieś 8-10 zł. Mają tam też
            wózki, łóżeczka pościele i też nie są drogie. Co do baby landu to jakoś nie mam
            przekonania do tego sklepu więc w ogóle tam nie zaglądam. Body z auchan są
            rzeczywiście świetne, trzeba tylko uważać żeby były w miarę elastyczne i
            uciągliwe, ostatnio widziałam fajne rozpinane na całej długości takie są
            najlepsze dla takiego maluszka. Pozdrówka serdeczne ja także zaczełam powoli
            kompletować wyprawkę, choć sporo rzeczy mam po córeczce, teraz ma być synuś:)
            Monika z Oleńką (11.VI.2003) oraz kwietniowym syneczkiem (2.04.2006)
            • mika_p Re: Hurtownie dla dzidzi i mamy w Płocku? 24.12.05, 01:43
              Ooo, własnie, Tayger. Ty, mlemaniaku piszesz o stoisku na lewo od windy, a jak
              się wychodzac z windy skręci w prawo, to za dzinsami po lewej też jest spore
              stoisko z ubrankami dla dzieci, głownie większych, ale i dla małych niemowląt
              tez są rzeczy - warto zapamiętac, jak już człowiek zdecyduje się pchac w to
              gorąco :)
              A jesli wybierzesz się z Oleńką, to będziesz jej mogła pokazać tam chomika :)
              Stoi w akwarium pod słupem :)
              • mlemaniak Re: Hurtownie dla dzidzi i mamy w Płocku? 27.12.05, 17:07
                Hejka:) Dziś byłam w bobasku coby porównać ceny itd, i wychodzi mi że najtaniej
                jest... na allegro:) Oglądałam m.in. pościel, wózki, bieliznę niemowlęcą,
                staniki do karmienia itd. Muszę jeszcze popatrzeć w tym Taygerze faktycznie,
                coby z torbami nie pójść:)
                • majka.majka Re: Hurtownie dla dzidzi i mamy w Płocku? 27.12.05, 17:19
                  Oczywiście, że taniej kupisz na allegro, ale nie każdy lubi robić tam zakupki,
                  bo nie widać co się kupuje.
                  Jak będziesz kupować wyprawkę, to np. prześcieradła lepiej kupić w Auchanie
                  duże po 9 zł i przeciąć na pół, będziesz miała 2 po 4,5, a nie po 30 zł z
                  Bobaska.
                  Ubranek na 56 też nie kupuj, dziecko góra 2 tyg. będzie w nich chodziło.
                  Ze stanikami do karmienia też uważaj przez internet, bo rozmiarki są różne, a
                  jak kupisz za mały to nie dasz sobie rady z piersiami.
                  Wózek przez internet polecam, dużo taniej.
                  I nie kupuj za dużo kosmetyków, oliwkę, puder i mydełko, to wszystko.
                  Pozdrawiamy (mamy 4 miesiące)
    • sami29 Re: Hurtownie dla dzidzi i mamy w Płocku? 27.12.05, 22:30
      coprawda pochodze z kutna ale pracuję w płocku moja cała rodzina tu mieszka i
      mam w rodzinie sporo maluchów więc jeszcze polecam sklep przy
      wyszogrodzkiej,jak jest bank śląski po lewej stronie , to za nim druga bodajże
      uliczka. sklepik mały ale ceny tez nie są wygurowane. no i tez fajny sklep jest
      na miedzytorzu. a to stoisko w teygerze, na lewo od windy,to tez jest oki,
      chociaz ta pani co tam sprzedaje zawsze zaznacza,że u nich taniej niz w
      bobasku, co jest oczywiście nieprawdą:)
      miłych zakupów:)
      • janka741 Re: Hurtownie dla dzidzi i mamy w Płocku? 28.12.05, 01:57
        Witam! Pozdrawiam wszystkie mamusie z Płocka (i nie tylko oczywiście). Moja
        mała ma już 18 miesięcy ale kompletowanie wyprawki jeszcze pamiętam. My np.
        wózek i łóżeczko kupiliśmy w Gostyninie i sporo na tym oszczędziliśmy w
        porównaniu z bobaskiem - oczywiście produkty tej samej firmy. Trochę ubranek
        kupiłam w Gąbinie i też wyszło taniej - akurat z mężem często jesteśmy w
        tamtych stronach więc dla nas nie był to problem. Teraz ubranka kupuję w
        różnych sklepach - w bobasku, taygerze (faktycznie kobitka zawsze podkreśla że
        taniej niż w bobasku). Jest też fajny sklep z ubrankami na rynku Targpolu przy
        Królewieckiej. Jak się wchodzi od Królewieckiej to po prawej stronie ale w
        bocznej uliczce obok komisu. Tam są ubranka - końcówki kolekcji.
        Jeżeli chodzi o foteliki to polecam allegro - oczywiście nowe z gwarancją. My
        robiliśmy tak że szliśmy tu w Płocku z małą do sklepu, wybieraliśmy fotelik,
        przymierzaliśmy małą a w domu kupowałam taki sam na allegro o ok. 80 zł taniej.
        Ale się rozpisałam, a i jeszcze jedno wszystkie body mam z Auchana - rewelacja,
        a rajstopki kupujemy na rynku - firmy rewton(chyba tak się pisze) i są
        faktycznie o kilka zł tańsze niż bobasku. To samo z mlekiem i zupkami,
        herbatkami, soczkami- tańsze w biedronce i kauflandzie.
        Biustonosz do karmienia kupowałam w bobasku i użyłam go kilka razy - dla mnie
        porażka, ciężko mi było trzymając dziecko rozpinać go i zapinać - używałam
        zwykłego z nie usztywnianą miseczką.
        Pozdrawiam
    • mika_p I jeszcze jeden sklep 31.12.05, 14:52
      Niedawno otworzyli w TSSie (na dole, po prawej stronie) taki sklep z
      różnościami, tanie lub bardzo tanie. Jedną ścianę zajmują ciuszki dziecięce.
      Nie powalają urodą, ale śpiochy za dychę rzadko można zdybać gdzie indziej,
      pajacyków jest większy wybór, ale nie przygladałam się, bo mnie pajacyki nie
      interesują, nie nadają sie wg mnei dla starszych niemowląt jak moj Fragles).
      Zważywszy, że to ledwo kilkaset metrów od Bobaska i od Baby Landu, mozna
      zajrzec w pielgrzymkach meidzysklepowych :)
      • janka741 do mika_p 31.12.05, 15:20
        Hej! Wiesz co jeśli się nie mylę to tego sklepu już tam nie ma - o ile mówmy o
        tym samym. W tym sklepie ciuszki dla dzieci były po lewej stronie, tak?
        Jak byłam tam ostatnio to w tym miejscu są meble - kanapy, krzeła, ławy.
        Może go gdzies przenieśli.
        Pozdrawiam
        • mika_p Janko 31.12.05, 16:47
          Chyba dawno cię tam nie było, w TSS :-))

Sklep z ciuchami, między innymi dla dzieci, o którym mówisz, był stoiskiem -
          tzn., nie miał własnej ściany. Potem były kanapy, a potem je zlikwidowali i
          wybudowali wielką scianę do sufitu i teraz jest tam sklep z ubraniami,
          zabawkami, drobiazgami agd (gdybys potrzebowała korka do wanny z
          krokodylem/kaczką na łancuszku to tam). NIe dalej jak wczoraj kupiłam tam
          niebieskie spiochy za dychę, o ktorych pisałam wyżej. I żałowałam, że mój córuś
          już pełzający bo chyba bym się złamała i kupiła jej pajacyka frotte z
          króliczkiem na froncie, ale białe tylko były, zaraz by była brudna.
          • janka741 Re: Janko 01.01.06, 20:38
            Hej! To chyba mówimy o innych sklepach. Ja myślę o tym w Nowym Rynku (z boku
            jest Tele Pizza). Jeżeli to ten to widocznie nie zauważyłam tej przebudowy,
            zresztą jak tam bywam to od razu wjeżdzam na I piętro.
            Pozdrawiam i życzę zdrówka w Nowym Roku.
            • mika_p Re: Janko 01.01.06, 20:40
              O tym samym, o tym samym :) Na wprost wejscia sklep z bielizną, za nim w prawo
              stoisko z opakowaniami, po lewej od wejscia drogeria, po prawej apteka, dalej w
              prawo stoisko z ciuchami i potem ten sklep o którym mówię, tam gdzie wczesniej
              były kanapy - nie ma więcej niz kilka tygodni.
              • janka741 Re: Janko 02.01.06, 12:33
                Hej Mika_p. To faktycznie ten sklep - nie zauważyłam przebudowy. Miśka u
                dziadków więc idę na zakupy :-))))
                PAPA
    • gracjana28 Forum płockich Mam :-) 10.02.06, 11:49
      Dziewczyny! Zapraszam Was serdecznie na nowe forum dla nas:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37021
      Liczę na Was :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka