Gość: a IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.05, 21:43 I słusznie, tylko niestety w święta jedyne co w stolicy było na pewno otwarte to kościoły. Dobrze, że już prawie po tym wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elpooho Re: Klabing w święta 26.12.05, 23:18 Zgadzam sie z przedmowca. W swieta otwartych powinno byc jak najwiecej miejsc, w ktorych mozna spedzic czas, bo w koncu gdzie je spedzac? W domu z rodzina? Z nimi przeciez trzeba bylo sie przemeczyc w Wigilie. A jak sama barmanka mowi, ludziom zupelnie nie przeszkadza praca w swieta. A koscioly jak nie pozamykac, to przynajmniej porzadnie przymknac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Klabing w święta IP: *.pioneer.com.pl 27.12.05, 08:10 Ludzie nie bardzo was rozumiem, nikt was nie atakuje, a wy najeżdżacie na Kościół według mnie bez powodu. Nie chcecie spędzać świąt z rodziną to wasza sprawa, ale może inni by bardzo chcieli, bo np.: nie widzieli dawno rodziców, sióstr, braci, dzieci itp. Jeżeli jedna barmanka powiedziała, że jej praca w święta nie przeszkadza to nie znaczy, że wszyscy tak uważają... Odpowiedz Link Zgłoś
rura333 Re: Klabing w święta 26.12.05, 23:36 Co to jest KLABING??? Wyjezdza czlowiek na pare lat i wraca do "zagranicznego" kraju! Nie mowcie, ze to pochodzi od chodzenia do klubu, bo umre z radosci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elpooho Re: Klabing w święta 27.12.05, 00:36 No oczywiscie ze chodzenie do "klabu". To taki przeslicznie spolszczony clubbing. Swoja droga skoro "club" spolszczono jako "klub", to powinien byc chyba "klubing"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blejk Re: Klabing w święta IP: *.server.ntli.net 27.12.05, 09:13 Klabing ? Może od chodzenia do "klabu" ? Ha ha zaraz umre ze śmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Swieta, rodzina to jakies tradycyjne glupoty 27.12.05, 00:46 Najlepiej sobie poklabingowac. Jesli mozliwe to w towarzystwie gejow, najlepiej na tle instalacji Nieznalskiej. I zielonych. Koniecznie. Musimy byc trendy & jazzy. Moherowym beretom mowimy glosno i wyraznie: dosc tego! Odpowiedz Link Zgłoś
text Re: wieczny jad 27.12.05, 08:23 ludzie, opamiętajcie się co Was obchodzi czy ktoś spędza święta z rodziną czy przyjaciółmi, czy robi to w domu czy knajpie ?? czy chodzi do Kościoła czy nie to wybór każdego z Nas, niech każdy spędza świeta jak ma ochotę każdy ma swój wlasny światopogląd i własny system wartości to że ktoś ma inny od Waszego, nie znaczy że trzeba go obrzucić błotem oj mało tolerancji, mało Odpowiedz Link Zgłoś
elpooho Re: wieczny jad 27.12.05, 10:12 A niech kazdy sobie spedza gdzie chce, ja tam w pierwszy dzien swiat bylem w kinie. Ale: - wspolczuje ludziom ktorzy musza wtedy pracowac (mimo, ze z ich pracy sam skorzystalem, taki juz ze mnie hipokryta) - ciut mnie zirytowal pierwszy post "niestety w święta jedyne co w stolicy było na pewno otwarte to kościoły". Rozumiem, ze sporo ludzi do kosciola nie chodzi, ale dlaczego "niestety"? To tyle, jesli idzie o tolerancje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: Klabing w święta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.12.05, 11:03 Popieram. Nie znosze swiat i calego tego rozgardiaszu. Dobrze, ze to wszystko juz za nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochaj mnie! Re: Klabing w święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 11:03 echh a ja sie tak nawalilem ze nie moge dzis wytzrymac! do 5 grzalismy! swieta hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Klabing w święta IP: 213.134.140.* 27.12.05, 11:43 Jak zwykle w Galeri w niedzielę było bardzo wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 12:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Klabing w święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 12:20 wiecie co - współczuje. współczuje wszystkim tym dla których święta nie maja zadnego smaku, nie powoduja żadnych pozytywnych emocji. Którym codzienny gwar klubów i piwo wystarczą do zspokojenia ich emocjonalnych potrzeb. Co do antykościelnych (przy okazji) wypowiedzi, to szkoda czasu. Ot, notoryczny brak tolerancji u osób z ustami pełnymi frazesów na temat tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Klabing??? A co to? IP: *.chello.pl 27.12.05, 14:43 Klabing??? A o to? Buhaha! Jak to wygląda? Czy to jakaś moda na sztuczne spolszczanie wyrazów obcych? Odpowiedz Link Zgłoś
rura333 Re: PABING (hahaha...) w święta 27.12.05, 15:38 - to normalne, ze koscioly byly otwarte, bo Boze Narodzenie to religijne swieto Nie wiem, czym sie podniecac i dyskutowac. - jak swiat swiatem jeden woli kluski z makiem, a inny spocona Ziute w papilotach i halce. Ditto. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery A ja współczuję... 27.12.05, 20:34 ... bo ci, którzy dobrowolnie udają się w Świeta do knajp - tracą dużo. Oczywiście nie potępiam, bo każdy ma wolny wybór, ale... szkoda mi ich. No chyba że postępują jak moi, pozal się Boże, sąsiedzi, którzy w noc wigilijną wrócili ok. 2 nad ranem i urządzili sobie w mieszkaniu głośną imprezę z wrzaskami, "muzyką", jakimś rozbieraniem i cholera wie czym jeszcze, a na prośbę o spokój odpowiedzieli, że śpiewają sobie kolędy. Takich degeneratów nalezy jednak z całą stanowczością tępić, takich mi nie szkoda, jeżeli będą musieli wysupłać 200 złotych na mandat. A mam wrażenie, że corocznie nachalnie powracające w "nowoczesnych" mediach artykuły o ludziach, którzy z nienawiścią wypowiadają się o atmosferze świątecznej i epatują zachowaniami jednak, co tu duzo mówić, odbiegającymi od powszechnie uważanych za właściwe iobcych polskiej kulturze (tak, OBCYCH POLSKIEJ KULTURZE! nie wstydźmy się takich słów!), przyczyniają się do promowania takich postaw. Dlatego trochę umiaru powinny także zachować media uważające sie za poważne. Bo czy naprawdę trzeba promować wszystko, co wrogie tradycji w czasach, kiedy tej tradycji trzeba coraz bardziej bronić przed roztopieniem w globalnej papce kulturowej? A jeszcze wszystko podane jest w sosie "nietolerancji", jaka sptyka osoby często obrażające to, co dla wiekszości jednak jest cenne i drogie. Ślepa to uliczka. Odpowiedz Link Zgłoś
lolektyrmand Re: Klabing w święta 28.12.05, 10:08 Tak to jest, gdy świętowanie trwa cały rok. Boże Narodzenie przestaje być czasem wyjątkowym i nudzi. Gdyby ludzie obchodzili Adwent, na pewno nie uciekaliby z domu w Święta. Upadek obyczajów i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś