Dodaj do ulubionych

program PO dla Warszawy

16.01.06, 15:11
W dzisiejszym "Życiu Warszawy" artykuł o zmianach
personalnych w kierownictwie stołecznej Platformy Obywatelskiej.

Najbardziej zainteresowało mnie ostatnie zdanie:
"Po feriach zarząd ma przedstawić program PO dla Warszawy."

Czy to znaczy, że PO nie ma aktualnie takiego programu ?!?
Obserwuj wątek
    • kazuyoshi78 Re: program PO dla Warszawy 16.01.06, 15:21
      Margala, czy ty umiesz czytać? :)

Obecnie _mają_ program, ale jeszcze go nie przedstawiają, natomiast po feriach
      go _przedstawią_ (a nie napiszą dopiero wtedy).

Oj Margala, miłośc do PiS-u potrafi działać na oczy niczym klapki.
      • margala gdzie? 16.01.06, 16:12
        kazuyoshi78 napisał:

> Margala, czy ty umiesz czytać? :)
        >
        > Obecnie _mają_ program, ale jeszcze go nie przedstawiają, natomiast po
        feriach
        > go _przedstawią_ (a nie napiszą dopiero wtedy).
        >
        > Oj Margala, miłośc do PiS-u potrafi działać na oczy niczym klapki.

W tekście znajduuje się jedynie informacja, że po feriach przedstawią program.

To może oznaczać zarówno, że mają ten program i go przedstawią, jaki i że go
        nie mają, napiszą i przedstawią.

dlatego postawiłem pytanie o to czy PO ma taki program.
        • Gość: kibol polski Re: gdzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 00:12
          Co z tego ze nie maja programu?
          Co z tego ze PiS go ma (abstrahujac jaki) skoro sa takimi nieudacznikami ze i
          tak go nie zrealizuja?
      • Gość: he he he Re: program PO upadłościowy... IP: *.chello.pl 16.01.06, 16:23
        spłaty wierzycieli i zwrotu przeręconego majątku
      • Gość: Renata To oni mają program? W parlamentarnych nie mieli. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 08:28
    • Gość: Powiślanka Cały program PO to "nasza Hania kochana"... IP: *.aster.pl 16.01.06, 16:38
      margala napisał:

> "Po feriach zarząd ma przedstawić program PO dla Warszawy."
      >
      > Czy to znaczy, że PO nie ma aktualnie takiego programu ?!?
      • Gość: Ivanhoe A to oni mają program? W parlamentarnych nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 17:25
        mieli.
        • splkm Oczywiscie ze mieli. 16.01.06, 18:40
          • splkm Jednym z punktów było becikowe. 16.01.06, 18:41
          • Gość: Ivanhoe Co mieli? Lewą kasę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 11:08
            To akurat wiemy, chodziło o program.
    • Gość: starosta 3 x mosty dla pana starosty! IP: *.inter / *.inter-c.pl 16.01.06, 20:52
      • Gość: he he he Sukcesy rządu PiS doprowadzają PO do wściekłości IP: *.chello.pl 16.01.06, 22:14
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=35082246&v=2&s=0
        • Gość: Renatka Re:Sukcesy rządu PiS doprowadzają PO do wściekłośc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 08:29
          Po prostu "płetwiarze" to cieniasy do kwadratu.
          • ariels Re:Sukcesy rządu PiS doprowadzają PO do wściekłoś 17.01.06, 10:30
            Czy możecie mnie oświecić, jake rząd ma sukcesy?
            Ostatnio, zbyt zajęta nauką, nie byłam w stanie śledzić tego, co się dzieje w
            naszym państwie, nagłówki czytałam tylko po łebkach, a z nich nic o sukcesach
            wywnioskować się nie dało.
            • Gość: KOLO Re:Sukcesy rządu PiS doprowadzają PO do wściekłoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 10:40
              Za to, że się do zgody z PIS-em był przymierzał,
              wyrzucono za burtę Platformy Sośnierza.
              Czyn był mocny, surowy, szybki jak pies gończy,
              choć sądzę:
              Na Sośnierzu sprawa się nie skończy.
              Wyrzucanie kolegów nie wstrzyma kryzysu,
              będą dalej wyciekać posłowie do PIS-u.
              Z aprobatą wyborców, z życzliwością w Sejmie,
              to jeden, to znów drugi barwy klubu zdejmie.
              Na nic sankcje, banicje, ostracyzm, nagany,
              gdy kusi perspektywa zasiąść wśród wygranych,
              gdzie władza, perspektywy, tudzież stanowiska,
              zatem z partii przegranej dalej będą pryskać...
              Rzecz jasna o terminy trudno dzisiaj pytać,
              pół roku czy półtora wytrzyma Rokita?
              Lecz myślę, nim kadencji cztery lata miną
              na Platformie zostanie sam Tusk ze Schetyną.

Choć namawia ksiądz Rydzyk w trzech swoich organach,
              nie topmy Platformy.
              Zatopi się sama!

MARCIN WOLSKI
              • Gość: wulfstan Znowu Cyrk w budowie - czyli IV RP IP: *.160.wmc.com.pl 17.01.06, 19:34
                Nie ma to jak konstruktywna krytyka
                słusznego politycznie satyryka.
                Marcin były Wolski
    • Gość: mol Re: program PO dla Warszawy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.06, 20:46
      Oczywiście, że nie ma. Wystarczy wejść na stronę internetową stołecznej PO,
      żeby pod hasłem "program dla Warszawy" znaleźć białą plame. Działacze
      ugrupowania tłumaczyli się, że póki nie ma władz (demokratycznie wybranych),
      nie ma programu.
      • margala czym się kierują radni PO? 17.01.06, 21:50
        Gość portalu: mol napisał(a):

> Oczywiście, że nie ma. Wystarczy wejść na stronę internetową stołecznej PO,
        > żeby pod hasłem "program dla Warszawy" znaleźć białą plame. Działacze
        > ugrupowania tłumaczyli się, że póki nie ma władz (demokratycznie wybranych),
        > nie ma programu.

jestem w szoku.
        to czym się kierują warszawscy radni PO w swoich działaniach?
        • Gość: koma Re: czym się kierują radni PO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 00:01
          Wystarczy wejść na stronę PO www.mazowsze.platforma.pl, gdzie natychmiast
          znajdzie sie program dla Warszawy. Nawet znaleźli sie juz krytykanci na tym
          forum. Krytykowac można, program jest aktem publicznym i podlega krytyce. Nawet
          nalezy krytykować i, jak sądzę, nikt z PO sie z tego powodu nie obrazi. Ale
          zarzucac, że programu nie ma, to oczywiste wprowadzanie czytelnika w błąd.
          • Gość: he he he Re: czym się kierują radni PO? IP: *.chello.pl 18.01.06, 00:06
            Gość portalu: koma napisał(a):

> Wystarczy wejść na stronę PO www.mazowsze.platforma.pl, gdzie natychmiast
            > znajdzie sie program dla Warszawy. Nawet znaleźli sie juz krytykanci na tym
            > forum. Krytykowac można, program jest aktem publicznym i podlega krytyce. Nawet
            >
            > nalezy krytykować i, jak sądzę, nikt z PO sie z tego powodu nie obrazi. Ale
            > zarzucac, że programu nie ma, to oczywiste wprowadzanie czytelnika w błąd.

Nie można odnaleźć zdalnego serwera

Próbujesz odwiedzić adres www.mazowsze.platforma.pl/, który jest w tej chwili niedostępny. Upewnij się, czy adres został wpisany poprawnie, a następnie spróbuj ponownie wczytać stronę.
            • margala jest program! 5 stron programu 18.01.06, 08:40

www.mazowsze.platforma.org/progwaw.html
            • Gość: koma Re: czym się kierują radni PO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 18:16
              Sorry, po połnocy nagminnie mylę pl. z org. oraz z com.

Strona platformy: www. mazowsze.platforma.org.
              Na tej stronie jest program dla Warszawy, wypracowany zresztą podczas
              kilkumiesięcznych forów dyskusyjnych przez cały ubiegły rok.
            • Gość: miso Re: czym się kierują radni PO? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.06, 17:58
              www.mazowsze.platforma.org
      • wuj_w_boju Re: program PO dla Warszawy 18.01.06, 18:51
        PO to cienkie bolki, i ich szef Donald też. A oto dlaczego:
        - w czasie kampanii wyborczej na prezydenta RP PO nie przedstawiła wiarygodnego
        programu w internecie. Na stronie PO był tylko odnośnik do, uwaga!, prywatnej
        strony Jana Rokity, i dopiero tam było hasło program dla Polski. Mój wniosek
        jest taki, że PO jako partia takiego programu nie miała, albo się nie chciała
        pod nim podpisać, a jedynie Jan Rokita taki program miał i nie obawiał się go
        firmować swoim nazwiskiem. To budzi u mnie szacunak dla Pana Jana! (zawsze go
        zresztą szanowałem w przeciwieństwie do NieSzanownego Pana Donalda).
        - ktoś z PO wymyślił zadymę z "moherowymi beretami". Przez to powiedział dużej
        części społeczeństwa: nie szanujemy was, mamy was w d... A ja mówię do PO: ja
        też, chociaż nie mam takiego beretu i nikt z mojej rodziny też, mam was w d....
        Mam nadzieję, że przepadniecie w mrokach przeszłości, jak wasi koledzy z
        Wszechwiedzącej UW.
        - jakiś czas temu w jednym z dzienników TV widziałem króciutką scenkę
        zatytułowaną "Donald Tusk przeprasza za moherowe berety", a wyglądało to tak. W
        czasie wizyty, bodajże w Olsztynie, Pan Donald został zdybany na klatce
        schodowej przez Panią w średnim wieku, która bardzo spokojnie i bez cienia
        nienawiści wypomniała mu "moherowe berety" i zaproponowała, (nie zażądała)
        przeprosiny, korzystając z obecności kamer TV. Pan Tusk zachował się tu jak mały
        Jasio, tzn.nie potrafił się zachować wogóle!!! Zaczął coś bąkać, że to nie on i
        w ogóle... Stracił taką okazję, żeby odzyskać stracony elektorat!!! Każdy
        roztropny polityk natychmiast by się do tej pani uśmiechnął i szczerze
        przeprosił, nawet za nieswoje winy. Oczywiście cały czas uśmiechając się do
        kamer i całując tą panią w rękę, jak na dżentelmena, za jakiego chce uchodzić
        pan Tusk, przystało. A tu co? Żenada, elementarny brak refleksu i dobrego
        zachowania! A to tak niewiele kosztowało! Mój wniosek z tej scenki jest taki, że
        pan Donald po prostu nie potrafi wykorzystywać nadarzających się okazji. Nie
        szanuję tak pozbawionego refleksu polityka! Uważam, że w o wiele ważniejszych
        sprawach, jeżeli tylko go ktoś zaskoczy, da d...
        I to by było na tyle.
        Był to głos byłego fana PO, który w trakcie trwania kampanii wyborczej zmienił
        preferencje wyborcze na PiS. Przynajmniej Panowie Kaczyńscy wyglądają na
        twardzieli, a w polityce takim trzeba być!
    • mch1983 a ja zagłosuję na borowskiego 18.01.06, 11:10
      przynajmniej on ma największe predyspozycje do pełnienia tej funkcji (nie mylić
      z szansami na ten urzad)
      • Gość: Ivanhoe [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 14:42
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Ivanhoe A co on miał wspólnego z samorządem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 15:35
        Nic - już dość komunistów w Warszawie!
    • marekzientecki [...] 18.01.06, 22:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka