Dodaj do ulubionych

Do użytkowników TP SA

04.02.06, 16:07
Czy dzwonią do Was akwizytorzy Telekomunikacji z propozycją zmiany
abonamentu? Czy daliście się namówić do zmiany? A jeżeli tak to czy jesteście
zadowoleni z usługi, a może wręcz przeciwnie?
Obserwuj wątek
    • lunalovelight Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 17:42
      dzwonia dosc czesto. za kazdym razem grzecznie dziekuje i twardo kilka razy
      powtarzam, ze nie interesuje mnie zmiana abonamentu (bo jest tak faktycznie).
      zazwyczaj konczy sie to tym, ze odkladam sluchawke, bo te osoby zachowuja sie,
      jakby nie slyszaly, co sie do nich mowi i w kolo macieju 'ale moze jednak
      zechcialaby pani...'.
      • obserwatorka15 Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 18:45
        Interesują mnie wypowiedzi tych osób, które zmnieniły abonament na ten ok. 50
        zł. Z moich obliczeń wynika, że to wyjątkowo złodziejska taryfa. A może się
        mylę? Może macie inne spostrzeżenia?
        • Gość: barka Re: Do użytkowników TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 19:35
          Twierdzę że TPsa to wogóle złodziejska firma i jeśli chodzi o prowadzony
          telemarketing, to uważam, że przedstawiciele są mocno namolni.Zazwyczaj
          traktuję ich grzecznie i konsekwentnie spławiam. Poszukując w necie
          precyzyjnych i dogłębnych informacji o taryfach ( i nie tylko), należy wykazać
          się przenikliwośią Szerloka Holmsa, aby znaleść dobrze ukryte na różnych
          stronach haki, które siedzą w każdej ofercie. Ba!! Należy wręcz uważnie czytać
          regulaminy, bo niekiedy tylko tam znajdują się zakamuflowane rafy,na których
          rozbija się przeciętny Kowalski.
          • billy.the.kid Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 20:02
            traktujcie ich grzecznie. chociaz faktycznie upierdliwe ze możnaby pare jobów
            posłać. ciężko pracują zeby pare groszy zarobić.naturalnie jak jakiegoś frajera
            złapią.
          • Gość: dlaczego TP? Re: Do użytkowników TP SA IP: 212.160.172.* 21.02.06, 12:49
            to że gość ze słuchawy wali ci, że jest z telekomunikacji nie oznacza, że jest
            z TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ ( TP S.A. )Pod nazwę "telekomunikacja" może podszyć
            się każda firma świadcząca owe usługi, więc nie pieńcie się tak nagle na TP
            tylko sprawdźcie z kim macie przyjemność rozmawiać.
        • patryg1 Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 21:20
          Obserwatorko czekam na jakieś argumenty dotyczące złodziejstwa jakie kryje się
          według Ciebie za abonamentem "60 minut za darmo"(bo on kosztuje 50 zł z VAT).
          • Gość: kixx Re: Do użytkowników TP SA IP: *.acn.waw.pl 04.02.06, 21:33
            pierwsza podstawowa
            -zajrzyj na strone TP
            -jest tam cennik tej taryfy
            -trzeba dobrze wiedziec czego sie szuka zeby to znalezc
            -slyszales o czyms takim jak oplata inicjacyjna?
            -trzeba wiedziec ze cos takiego istnieje
            -teraz trzeba poszukac gwiazdek w taryfie przy cenach
            -a teraz trzeba wlozyc duzo pracy zeby znalezc ile wynosi ta oplata
            inicjacyjna,szczerze mowiac mi sie odechcialo po jakims czasie-nie znalazlem
            -jak juz sie dowiesz ile ona wynosi to moze ci sie okazac ze za wiekszosc
            polaczen ,ktore wykonujesz w czasie dnia ,pomimo tego ze rozmaiasz krocej niz
            przez czas jaki jest uznawany za 1 impuls w planie standardowym i pomimo tego
            ze rozmawiasz krotko zaplacisz zblizona cene jak za 1 impuls w planie
            standardowym
            ++++++++++++++++++++++++++++++

jak ktos naprawde chce placic malo za telefon to niech sobie kupi komorke
            • patryg1 Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 21:42
              Akurat ja te wszystkie fakty znam drogi kixxie bo jestem pracownikiem, który
              sprzedaje produkty TP SA. Chciałem się tylko dowiedziec od obserwatorki o co jej
              chodziło
              Opłata inicjacyjna owszem występuje ale dopiero po wykorzystaniu bezpłatnych
              minut, wiec za nim ich nie wykorzystasz to dwoniac w ciagu dnia nie masz zadnej
              opłaty. Dlatego prównywanie planu standardowego z planem "60 minut za darmo"
              nawet przy uwzglednieniu inicjacji i tak wypada korzystniej dla tego drugiego.

Oczywiscie komórki są dużo tańsze i nie ma co tutaj polemizować.
              • obserwatorka15 Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 21:59
                Witaj Patrygu. Z twojego postu można się było domyśleć, że jesteś pracownikiem.
                Za nim przedstawię Ci swoje argumenty, dlaczego tak myślę o tym abonamecie,
                chciałabym aby wypowiedzieli się Ci, którzy dali się mówić pracownikom TP SA.
                (racje obu stron) Ale skoro już tu zagosciłeś to powiedz ile wynosi opłata
                inicjatywna, ale ile minuta rozmowy z tym abonamencie?

• Gość: kixx Re: Do użytkowników TP SA IP: *.acn.waw.pl 04.02.06, 22:00
                to zalezy od tego jak sie preferuje sposob rozmow
                -za roznice 7 zl w abonamencie zyskuje sie 60 min rozmow
                czyli placi sie 35 groszy za minute-to plus,ale niewielki
                drugi plus to ten ze mozesz rozmawiac krotko ,zanim skonczy sie te 60 minut i
                wtedy jestes rozliczany za rzeczywisty czas polaczenia
                ale jesli juz skonczysz te 60 minut to za 1 minute rozmowy placisz prawie tyle
                samo (4 grosze mniej)co za 1 implus w planie standardowym-dwie minuty wychodza
                juz drozej niz 3 minuty w planie standardowym(o 8 groszy)
                sa oczywiscie przypadki,kiedy przejscie na ten plan ewidentnie moze sie
                oplacac,ale dla przecietnego abonenta jest jednak to co najmniej problematyczne
                • patryg1 Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 23:55
                  Obserwatorko: opłata inicjacyjna wynosi 0,20 groszy. Minuta rozmów w abonamencie
                  to za rozmowy lokalne w godiznach szczytu 0,12 gr. poza godzinami szczytu 0,06
                  gr. Międzymiastowych w szczycie 0,49 gr poza szczytem 0,12. Komórkowe w szczycie
                  1,10 gr. poza szczytem 0,73 gr.

Kixie odwiedziłem juz wiele osób i przecietny abonent w miesiącu wykonuje od
                  kilkunastu do kilkudziesięciu rozmów zwykle nie dłuższych niż 3-4 minuty. Jeśli
                  więc nie dzwoni na komórki(a ludzie raczej nie dużo nie dzwonia bo wiedzą ze nie
                  jest to tanie) to spokojnie mieszczą się w tej godzinnie, a jak ja przekraczają
                  to nieznacznie.Więc naprawdę nie ma co bronić planu TP standardowego, bo już
                  samo naliczanie impulsowe dyskredytuje ten abonament w czasach dzisiejszych nie
                  mówiac juz ze nic nie ma(jeśli chodzi o rozmowy) w ramach abonamentu. Od razu
                  zaznaczam ze to co tu napisałem odnosi sie do "przecietnego klienta" który
                  wykreowałem na własnych doświadczeniach. Sa klienci którzy dużo dzwonią sporo
                  ponad godzine i dla nich jest inna oferta.
                  • Gość: kixx Re: Do użytkowników TP SA IP: *.acn.waw.pl 05.02.06, 10:01
                    odpowiem linkiem
                    www.telekominfo.com/60minuttp.php
              • Gość: Gość Re: Do użytkowników TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 10:50
                Tylko za te 60 minut to jest ok 9.00 zł
          • Gość: Gość Re: Do użytkowników TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 10:48
            patryg1
            Policz sam sobie. Ab za 42.70 brutto i połączenia za 0.35 zł
            Nowy za 50.00 zł i połączenia 0.12 zł + 0.20 zł za rozpoczęcie połączenia
            • patryg1 Re: Do użytkowników TP SA 05.02.06, 12:12
              kixie na Twój link odpowiedziałem powyżej jak ja to widze i nie będe się powtarzał.

Uzytkowniku Gość przeczytaj co wczesniej kilka postów wczesniej napisałem do
              kixxa. Nie chce mi się juz powtarzać ale powiem jeszcze raz. Opłatę inicjacyjną
              masz dopiero po pzrekroczeniu godziny. Jesli jestes takim orędownikiem planu
              standardowego, to policz sobie ile bys zapłacił w planie standardowym za np. 60
              pierwszych rozmów 1- minutowych.

Ps. mysle ze team się wyczerpuje bo kazdy i tak wie swoje.
              • Gość: kixx Re: Do użytkowników TP SA IP: *.acn.waw.pl 05.02.06, 12:27
                ja w jakis tam sposob moge sie zgodzic
                ale sam przyznaj ze przy tym zakladanym przez Ciebie przecietnym czasie rozmow
                liczacym 3 minuty wychodzi sie na minus
                ja zmiane planu przez takiego przecietnie rozmwiajacego abonenta nazwalbym
                rzezbieniem w g***-czegokowlwiek sie nie zrobi i tak bedzie to to samo g***

ps.oczywiscie nie bierz tego g*** do siebie bo nie chodzi mi tu o obrazanie
                kogokolwiek (a zwlaszcza ciebie),a o bezsens ruchow i zmian ,ktore tak naprawde
                sa tylko zmianami na papierze

pozdr i do zobaczenia na typerze
                • patryg1 Re: Do użytkowników TP SA 05.02.06, 12:38
                  Owszem przy wszytskich rozmowach średnio 3 minutowych taka zmiana nie daje
                  praktycznie nic. Jednak struktura rozmów jest roóznorodna i trzeba podchodzić do
                  każdego indywidualnie.

Heh tak do zobaczyska na typerze, ja się już nie moge doczekac 3 marca :)
                  pozdr
                  • atob Re: Do użytkowników TP SA 05.02.06, 20:37
                    Hej Partyg
                    Mi wlasnie ta zmiana nie daje nic. A wrecz przeciwnie . Bo jak sobie
                    przeprowadzilem symulacje. Prawie jak gosc z serialu "kameleon";) To wyszlo na
                    to ze lepiej mi pozostac przy obecnym.
                    A czy ta ofensywa promocyjna ma cos zwiazanego z planami wycofania planu
                    standarcyjnego?
                    Moze mnie TP bez mojej zgody przeniesc do innego pakietu?

Ps Do zobaczenia w typerze;)
                    • patryg1 Re: Do użytkowników TP SA 05.02.06, 22:14
                      Atob planu standardowego już dawno nie ma w ofercie wiec jak by TP SA bez zgody
                      abonentów zmieniała im abonamenty już dawno by Cię to dosięgło :) Tak wiec nic
                      bez Twojej zgody stac sie nie może.
                      pozdr
              • bossa_nowwa Re: Do użytkowników TP SA 20.02.06, 17:12
                Jesli jestes takim orędownikiem planu
                > standardowego, to policz sobie ile bys zapłacił w planie standardowym za np.
                60
                > pierwszych rozmów 1- minutowych.

A po co to liczyć? Czy ktoś normalny wykonuje 60 połączeń nie trwajacych dłużej
                niż minutę? Jaką można mieć do kogoś sprawę, którą da się załatwić w 1 minutę
                (60 takich spraw i to w dodatku pierwsze 60 w ciągu miesiąca!). To po pierwsze.
                Po drugie: ileż połączeń wykonuje przeciętny użytkownik telefonu stacjonarnego
                w godzinach szczytu w dzien powszedni? (czyli za 29 gr netto w standardzie za 3
                min.) Moim zdaniem - niewiele. Ja np. nie mam szans wykonania choćby jednego
                takiego połączenia, bo wracam do domu po 18-tej. A po 18-tej, to za 29 gr mogę
                pogadać (lub łączyć się z internetem)6 min. Czyli w TP standardowym za 50 zł
                gadam (surfuję) 2 godz. I nie mogę nijak wyzwolić się od tych
                cholernych "patrygów1", do których nie dociera, że mnie sie to nie opłaca, a
                przede wszystkim, że nie życzę sobie więcej telefonów w tej sprawie. Następnego
                dnia dzwoni kolejny.
                I jeśli takiego dzwoniącego "patryga" mogę jeszcze jakoś zrozumieć (taką ma
                pracę: dzwoni i przekonuje, bo za to mu płacą), to ciebie - patrygu1- zupełnie
                nie rozumiem. Ty chyba musisz rzeczywiście wierzyć, ze abonent rozmawia 60
                minut za darmo, skoro całkiem bezinteresownie nas do tego usiłujesz przekonać.
                Gdzie ty rozum masz?
      • Gość: kuba Re: Do użytkowników TP SA IP: *.elpos.net / *.elpos.net 05.02.06, 18:11
        To, że wcale nie słuchają klienta miałem okazję przekonać się na własnej
        skurze. Kazali mi zap`lacić za usługę, której nigdy dla mnie nie wykonali. Na
        początku próbowałem wyjaśniać sytuację, nawet przyznali mi rację i usłyszałem
        zapewnienia, że przepraszają i sprawę anulują. Niestety po 6 miesiącach
        zaczęli straszyć mnie komornikiem więc zapłaciłem te 300zł i pomy`sla`lem mam
        was w pewnej części ciała.
    • jhbsk Re: Do użytkowników TP SA 04.02.06, 20:04
      Odmawiam i kończę rozmowę.
    • Gość: Nessie Re: Do użytkowników TP SA IP: *.acn.waw.pl 04.02.06, 22:57
      Dzwonią i niesłychanie mnie irytują, bo mnie budzą. Szkoda, że nie można ustawić
      jakiegoś antyspamera blokującego niepożądane numery telefonów :(
      • Gość: uwzetka Re: Do użytkowników TP SA IP: *.chello.pl 05.02.06, 06:52
        dziękuję stanowczo i rozmowa się kończy z mojej strony :) A odnośnie taryfy 60:
        dzwonię bardzo dużo, zamykam się w 120 zł, a nie jak przedtem w "trochę"
        większej kwocie.
    • sceptyk Jesli tepsa cos proponuje 05.02.06, 18:39
      to pewnikiem chca nas jakos tam wykiwac. Czegos nie dopowiedza, cos ukryja, z
      wierzchu polukruja. Sek w tym, ze wszyscy tak robia. W Polsce wciaz nie ma
      uslug nastawionych dla dobra do klienta. Kazdy kombinuje jak by go wykiwac i
      zrobic kase. A w przypadku post-komuszych monopoli jest najgorzej.

Tylko uczciwa konkurencja i rozbicie zmowy kartelowej moze zmienic sytuacje.
    • blackmolly Re: Do użytkowników TP SA 05.02.06, 20:19
      Ostatnio złożyłam rezygnację z telefonu w tpsa. Kilka razy dzwoniły do mnie jakieś ichnie konsultantki z propozycją zachowania telefonu, przeniesienia itp. Tylko że to przeniesienie to zwyczajne podłączenie nowego numeru, bo jak chce się swój zachować, to trzeba zapłacić 122zł. To jest właśnie złodziejstwo.
      • jan-w Re: Do użytkowników TP SA 05.02.06, 21:31
        Podstawowym problemem użytkowników tpsa, jest to że są użytkownikami tpsa.
        Jeśli dla ciebie Blackmolly problemem jest to że dzwonią do ciebie
        "konsultanci", to jeszcze nie wiesz, co cię czeka po rozwiązaniu umowy. Mi
        telekomuna przez dwa i pół roku przysyłała jeszcze faktury za nieistniejący
        numer. Zdążyli jeszcze ukraść z konta trochę pieniędzy, zanim zablokowałem
        polecenie zapłaty. Po 21 reklamacjach, otrzymałem pismo: Przyznajemy, że nie ma
        powodu, aby płacił pan abonament za umowę rozwiązaną ponad 2 lata temu. Nadpłatę
        odliczymy od najbliższej faktury (!). Ale już się zamykam. Po ostatniej ostrej
        polemice na forum z kryptotepesowcem, otrzymałem kolejną pogróżkę, Jeśli w ciągu
        14 dni nie zapłacę za ostanich kilkanaście faktur - odetną mi telefon :-)))
        • jhbsk Re: Do użytkowników TP SA 06.02.06, 07:29
          A niech odcinają!!! Rewelacja!!
        • Gość: barka Re: Do użytkowników TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 10:21
          Nie ma co z nimi dyskutować. Trzeba zastosować wobec nich takie same chamskie
          metody.Należy poinformowaC pisemnie TPsę, że w przypadku kolejnego żądania
          zapłaty, wystąpisz do prokuratury z zawiadomieniem popełnienia przez TPsa
          przestępstwa zwanego wyłudzeniem, popartego groźbami karalnymi(dowodem pisma
          kierowane do ciebie), dodać jeszcze możesz ewentualne nękanie. Jak nie pomoże to
          iść za ciosem i odwiedzić prokuraturę.
          Ja z przyjemnością wysłałabym TPsie potwierdzenie zgłoszenia przestępstwa
          prokuraturze.
        • blackmolly Re: Do użytkowników TP SA 06.02.06, 17:14
          O rany, faktycznie nie zazdroszczę "przygód" z tepsą. Ja już teraz odwołałam polecenie zapłaty w banku, przyjdą do mnie dwa rachunki do opłacenie i żegnaj telekomuno! Mam komóreczkę, a z mieszkania się wyprowadzam, więc mogą mi konsultanci z tepsy wystawiać rachunki do woli :)
      • Gość: Kazimiera B. Ta zmiana abonamentu to ukryta podwyżka IP: 193.41.113.* 06.02.06, 08:54
        Nie ma mozliwosci powrotu do abonamentu standardowego, wiec nie można wziąc
        tego nowego abonamentu na próbę, aby sprawdzić czy będzie taniej. Pisałam w tej
        sprawi do URTip-u, ale odpisali, że wszystko jest w porządku. Takim sposobem
        Tepsa może "kończyć" sprzedaż dowlnego abonamentu w dowolnym momencie,
        wprowadzajac droższe oferty, a my będziemy musieli je kupić. Ponadto nikt z
        Tepsy nie zagwarantuje, że w abonamencie zawsze będzie 60 minut za darmo. W
        dowolnej chwili Tepsa może zakończyć promocję i klienci zostaną na 50 zł
        abonamencie, który będą płacić za nic. Ja Tepsie nie wierzę za chol..rę i
        dlatego zostałam przy standardowym + darmowe wieczory w Tele 2. Moze Tele 2 to
        też złodzieje, ale uwazam, ze Tepsa dosyc się nakradła przez tyle lat.
        Bardzo nielubię Tepsy. Miałam ogromne problemy z reklamacjami, głównie z powodu
        debili siedzacych w "błękitnej liini". Jeszcze wyjasnienie - nazwa "błękitna
        linia" pochodzi od koloru jaki nabiera twarz klienta, kiedy z nia rozmawia.
        Dobra byłaby tez "fioletowa linia".
        Uwazam też, że zasady wprowadzania nowego abonamentu powinny być proste, żeby
        każdy od razu widział korzyści, a nie żeby po wielogodzinnych wyliczankach nie
        mógł do końca stwierdzić, czy jest to rzeczywiście lepsza opcja.
        • obserwatorka15 Re: Ta zmiana abonamentu to ukryta podwyżka 06.02.06, 14:27
          Bardzo trafnie to ujęłaś, że zmiana abonamentu to ukryta podwyżka. TP nie mówi
          o tym wpost, bo powoli na rynku rośnie konkurecja! Zagadkowe jest dlaczego,
          skoro wszystko "dla dobra klienta" nie ma możliwosci powrotu do abonamentu
          standardowego, nawet w przypadku klientowi zupełnie się to nie opłaca. Dlaczego
          akwizytorzy o tym nie informują? Informacja wybiórcza?! Więc jednak tylko
          swoje dobro ma na myśli TP? Nie do końca... TP pomyślała również o tych
          klientach, którym abonament za 50zł wychodził na minus. A więc specjalnie dla
          nich jest jeszcze droższy abonament za 80 zł. A w nim tyle dobra "całkowicie za
          darmo". TP ma jeden problem klient musi sam zdecydować czy przystać na
          nowe, "lepsze" warunki umowy. Nic bez jego zgody. Więc stąd ta agresywna
          promocja. Tak więc trzymajcie się ciepło pomimo mrozu i nie ufajcie monopolistom
          • Gość: karczoch Re: Ta zmiana abonamentu to ukryta podwyżka IP: *.chello.pl 06.02.06, 20:56
            tepsie chodzi o to by wysprzęglic operatorów niezależnych taki jak tele 2 czy
            nom bo wtedy ich oferta darmowych wieczorów i weekendów nie bedzie tak
            atrakcyjan ja przy abonamencie za 35 zeta netto
    • anka.krysinska Re: Do użytkowników TP SA 06.02.06, 17:46
      Dzwonią nieustająco. Dałam się namówić na darmowe wieczory i weekendy. Mam
      rodzinę poza Warszawą i mogę z nimi wieczorami pogadać. Mówiąc szczerze - nie
      wiem, czy mi się to opłaca. Kosztuje 80 złotych miesięcznie, ale gdyby nie
      telefony do innej strefy, to byłoby to bez sensu. Założyłam sobie też wybrane
      numery komórkowe. To akurat jest kit totalny.
    • Gość: BOSS Re: Do użytkowników TP SA IP: *.chello.pl 06.02.06, 22:46
      Dobra rada - skoro taki monopolista sam dzwoni do klientów i namawia ich na
      zmiany (wciskając jeszcze, że to dla ich dobra) - to znaczy, że coś tu nie gra.
      Jakaś lipa na 100% - TPSA robi tak, żeby im było lepiej, a nie klientom. NIE
      ZGADZAĆ SIĘ W ŻADNYM WYPADKU - tak z czystej przekory!!!!!!!!!!!!!!
      • jurek7 Re: Do użytkowników TP SA 09.02.06, 13:02
        Jedna uwaga. Wszyscy narzekają na wydzwaniającą Tepsę. Przecież sami się
        najprawdopodobniej zgadzaliście (na piśmie) na przetwarzanie swoich danych
        osobowych i danych transmisyjnych w celach marketingowych oraz na przesyłanie
        informacji handlowej.

Gdyby Waszej (dobrowolnej) zgody nie było, Tepsa nie dzwoniłaby zapewne tyle
        razy.
    • Gość: ajmax Znajomy & konsultanci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.06, 09:58
      Dzwonią i namawiają. To jest dobra propozycja dla kogoś, kto mało dzwoni,
      głównie międzymiastowe. Ja na międzymiastowe dzwonię z komórki (mam mnóstwo
      darmowych minut, które mogę łatwo kontrolować). Lokalnie dzwonię ze
      stacjonarnego. Nie opłaca mi się zmienić tego abonamentu.
      Mam znajomego, który zmienił na 60 min gratis. Nie jest zadowolony. Płaci
      większe rachunki niż kiedyś. Nabijają mu płatne minuty, które są jednak
      droższe. To będzie dobra oferta jak tepsa zrezygnuje z opłat inicjacyjnych.

Swoją drogą podziwiam analityków w tepsie. Wprowadzają droższe rozwiązania,
      które wydają się tańsze. Z konsultantami rozmawiam długo. Sam jestem handlowcem
      i interesuje mnie, jak odpowiadają na pytania, w których wskazuję, że oferta
      jest nieopłacalna. Muszę powiedzieć, że są dobrze przygotowani. Ale to nie
      znaczy, że lubię tepsę. Oni też chyba nie przepadają za swoją firmą. Czasami
      trafiam naprawdę na kogoś inteligentnego. Mówię 'TP SA to wspaniała firma, ma
      takie fantastyczne oferty'. A gość z drugiej strony od razu chwyta i
      przedstawia mi wszystkie rafy wypowiadając się o nich w samych superlatywach.
      Taka nowomowa, do której nie przyczepi się tepowski kontroler, a właściwa treść
      zostanie przekazana.
      • Gość: Obcy Re: Znajomy & konsultanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:41
        Sam fakt że wielu nazywa nową taryfę - 60 min. gratis, 60 min. za darmo,
        darmowe minuty tłumaczy tepse że ma do czynienia jak to mówią w kościele z
        owieczkami i można ich czesać.
        Ta darmowa godzina kosztuje 7,30 PLN czyli jest normalnie opłacona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka