Dodaj do ulubionych

Warszawy nie stać na wielki śnieg

07.02.06, 23:57
jechalem prawie 3 h z Kabat do Marek.... wyjechałem o 8.00 dotarłem tuż
przed 11.00 obejrzałem w samochodzie Jarheada, odebrałem pocztę i nie
zmieniłem biegu na wyższy niż 2....
Obserwuj wątek
    • tarantula01 Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg 08.02.06, 00:10
      Ja wyjeżdżając ok. 7:35 z Nowodworów do skrzyżowania Marynarska/Wołoska
      dotarłem w zaledwie 2 i pół godziny. 2 godziny zajął dojazd autobusem E-4 do
      metra, a dalej fru metrem i tramwajem.

Może też trzeba było skorzystać z KP, zwłaszcza że do Marek z rana jedzie się w
      przeciwnym niż większość kierunku.
      • Gość: rogal Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: 212.160.172.* 08.02.06, 09:34
        widzę że pracujemy w podobnej okolicy - ja z Legionowa do Piekiełka jechałem
        autobusem 723 dokładnie 2 godziny /od 7.20 do 9.20/ a do tego co i Ty
        skrzyżowania 3h20'. Moja życiówka jeśli chodzi o dojazdy do pracy.
        Dramat, tragedia. Dziękować losowi że w pracy rozsądny szef któy nie ciskał
        jobami i argumentami w stylu "trzeba było wyjść wcześniej z domu"

rogal
    • Gość: to ja Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.crowley.pl 08.02.06, 00:23
      I tak w porownaniu z sasiednimi miastami, to niebo, a ziemia. Natychmiast widac
      gdzie przebiegaja granice.
      • Gość: bolo Kierowcy tez są winni IP: *.pgi.waw.pl 08.02.06, 08:11
        Mimo ostrzeżen na miasto wyjechało wiecej samochodów. Z parkingu pod moim
        blokiem zwykle rano wyjezdża kilka samochodów, a wczoraj rano parking był
        prawie pusty jak nigdy (wyjechało około 40 samochodów). Potem osobowymi
        zakorkowała sie cała Modlinska a najbardziej Bus Pas.
    • Gość: toudi 71 minut !!!!!!! IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 08.02.06, 00:36
      71 min czekania na 185 ! kto da wiecej ?:P
      • Gość: p-pis Re: 71 minut !!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 08:45
        Jak nie kupili przez 3,5 roku ani jednego autobusu to co ma jeździć ??????????
        • przewoz_pw Re: 71 minut !!!!!!! 08.02.06, 09:34
          Kupili, kupili. W ubiegłym roku dojechało do Wawy kilkadziesiąd nowiutkich
          długaśnych solarisów z klimą.
          Ja tam jak widzę sypiący śnieg za oknem, to po prostu wychodzę na wcześniejszy
          pociąg (albo jeszcze bardziej wcześniejszy) i wtedy nawet przy jakiś anomaliach
          raczej jestem punktualnie tam, gdzie mam być. akurat wczoraj moje pociągi
          wyjątkowo punktualnie chodziły - wystarczyło, że mrozy odpuściły ;)
    • neuroup Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg 08.02.06, 00:45
      Ja miałem te szczeście, że jechałem do szkoły dopiero około 11:00 i ruch był w
      miare normalny. Co do narzekań to prosze o troche wyrozumiałości bo tegoroczna
      zima jest naprawde cieżka i takich opadów już dawno nie było. Ja zauwarzam jeden
      plus w ym roku cieżko powiedzieć, że drogowców zima zaskoczyła bo naprawde
      działają tak szybko jak to jest możliwe. A co do tego ze nie zawsze ich widac to
      trzeba wziąść poprawke na to, że trudno rano poruszać się zwykłym samochodą a co
      dopiero cieżkim samochodom, które nie jężdzą z zawrotną predkościa i stoja w
      tych samych korkach co my. A na koniec chciałbym zobaczyć jakieś miasto po za
      Polska w którym przy takich opadach odrazu ulicy są odsnieżone i pomimo dużych
      opadów sniegu są czarne a śnieg jest odrazu usuwany :)
    • Gość: Kopytko Rzeczniczka ZOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 06:32
      A co to się stało, że pani Fryczyńska nie mówi o szczędzaniu? Zawsze mówiła, że
      ZOM nie będzie sprzątał, bo trzeba oszczędzać, a tu nagle odmiana - "sprzątamy
      od 5.30". Brawo.
    • Gość: bielańczyk Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.spray.net.pl 08.02.06, 06:55
      A na co stać Warszawę? Na łamanie prawa w sprawie Balickiego, tworzenie
      fikcyjnego stanowiska w Szpitalu Bielańskim, zamiast wyrzucić nieuczciwą
      dyrektor Żydowicz-Muchę, z którą wbrew prawu zatrudniono w październiku na czas
      nieokreślony. Dlaczego dotychczas nie wyjaśniono jej tzw. konsultacji z
      dyrektorem innego szpitala? Co robi dyrektor od zdrowia w ratuszu. Przyjaźni
      się z p. Muchą i szkodzi szpitalowi.
    • olecky Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg 08.02.06, 07:33
      40 minut - tramwaje to jednak fajny wynalazek :-)

pozdrawiam, olek
    • Gość: bolo Metro też zasypał śnieg IP: *.pgi.waw.pl 08.02.06, 08:06
      Wczoraj od 7 do 8 rano metro jeździło co 6-7 minut zamias co 3 min. Widocznie
      śniegi dotarły do tunelu metra.
      • yavorius Re: Metro też zasypał śnieg 08.02.06, 08:17
        To chyba jakimś innym metrem jechałeś.
        • Gość: olo Re: Metro też zasypał śnieg IP: *.pgi.waw.pl 08.02.06, 08:48
          Chyba ze jechaleś z Ursynowa bo miedzy 7.11 a 7.25 byłem na stacji Pl. Wilsona.
          Jeden skład w strone Centrum przyjechał po 6.33 min. i nie dało rady do niego
          wejść. Następny przyjechał po 7.20 min.i na szczeście wszyscy sie zmieścili bo
          był długi
        • Gość: mzb Re: Metro też zasypał śnieg IP: *.crowley.pl 08.02.06, 11:21
          koleżka jechał drugą linią
    • Gość: wawa Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 08:41
      A na sześć premii w roku urzędasów stać co np. ZGN Śródmieścię ????????????????
    • Gość: Faerie Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: 208.51.23.* 08.02.06, 08:42
      1 h 15 minut ze Starej Miłosnej do pętli tramwajowej Gocławek... Zwykle
      samochodem jedzie się 15 do 25 minut.
      Tramwajem poszło już gładko i w pracy byłam o 9:45.
      • kazuyoshi78 Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg 08.02.06, 08:51
        No a w teorii można byloby podjechać z Miłosnej do stacji Wesoła, tam
        korzystajac z dobrodziejstwa systemu Park&Ride zostawić klamota, przesiąść się
        do szybkiej kolei aglomeracyjnej (takiej jak np. berliński S-Bahn) i pomknąć do
        Warszawy.

Właśnie w takie dni jak wczoraj doskonale widać, jak bbardoz brakuje nam sieci
        szybkich połączęń szybkowych (metro, SKM).

Czy ktoś chce je budować? NIE! U nas chce się budowac nowe drogi wielopasmowe.
        Wczorajszy dzień świetnie pokazał, że asflatowanie kolejnych przestrzeni to
        droga do nikąd.
    • Gość: TARGÓWEK-CENTRUM Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.06, 09:21
      żeby wczoraj dojechac OD 8:15 z bliskiego Targówka - ok.ronda żaba do
      centrum / Muzeum Narodowe / potrzeba było JEDNEJ GODZINY
      ZEGAROWEJ !!!!!!!!!!!!!!

TO PO PROSTU KPINA ! ZOM NIE MA PRACOWNIKÓW???
      A MOŻE POMOŻE MINISTER, KTORY CHETNIE I NATYCHMIAST DOSTARCZA AUTO OJCU
      RYDZYKOWI - ???
      • kazuyoshi78 Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg 08.02.06, 09:26
        A to auto ministra ma migającego koguta i wyje? No bo przeciez prawy i
        sprawiedliwy Pan Minister nie będzie stać w korku razem z plebsem (nie daj Boze
        popierającym PO), czyż nie?
    • kocicaaa Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg 08.02.06, 09:44
      czy ktos probowal przejsc sucha kostka (stopa sie nigdzie nie da) przez
      skrzyzowanie zelaznej i prostej??????? mi sie wczoraj nalalo bloto do butow i
      nie da sie tego obejsc!!!!! jeden przystanek od ronda onz - w centrum stolicy
      jednego z wiekszych krajow UE!!!!!!!!! biore urlop do wiosny i barykaduje sie w
      domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: vampirek Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.met.pl / 217.153.134.* 08.02.06, 22:29
        Proste że się nie da bo jest zima jakby Kociczka nie zauważyła. A co do
        poczucia wyższości Warszawy nad prawdziwymi metropoliami to radze wrócić na
        ziemię - jeszcze długo ale to długo nie dorównamy im organizacyjnie , prawnie i
        głównie finansowo.
    • bun01 Czyli po odejściu Pana Prezydenta Kaczyńskiego... 08.02.06, 09:53
      ... tak naprawdę "na szczęście" nic się nie zmieniło - nadal nic się nie da,
      nic nie można, wszystko jest cudownie, władza nie ma sobie nic do zarzucenia. A
      dla podreperowania opinii po raz czwarty otworzą Muzeum Powstania :-)))
      Ludzie, gdzie my żyjemy?!?!
      • Gość: cz Re: Czyli po odejściu Pana Prezydenta Kaczyńskieg IP: 217.153.25.* 08.02.06, 10:57
        z Tarcho ----> Gal. Mok. 3 h samochodem!
    • pis_to_pic Mija sie z prawdą nasz sekretarzyk 08.02.06, 11:10
      Podległy miastu ZOM, oświadczył wczoraj na antenie TVP3, iż środki na
      oczyszczanie ulic zostały jak do tej pory wydatkowane w połowie. Jednocześnie
      oświadczono iż problemem nie jest brak funduszy, a czas, potrzebny na
      oczyszczenie ulic oraz utrudnienia drogowe "korki"

Reasumując ktoś się mija z prawdą lub Pan sekretarz dostał przykaz z góry na
      obcinanie zaplanowanych wydatków, na inne cele np. warszawskie becikowe.
      • d_ost Re: Mija sie z prawdą nasz sekretarzyk 08.02.06, 22:22
        A JAK JEST ZA MAŁO FORSY, TO TRZEBA BYŁO NA PREMIACH PRZYOSZCZĘDZIĆ!
    • Gość: vampirek Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.met.pl / 217.153.134.* 08.02.06, 22:10
      Nie wiem czemu wszyscy maja taka paranoję na natychmiastowe odśnieżanie.
      Pomyslcie jakie koszty ponosi Warszawa na oczyszczanie. Przeciez te pienądze
      mozna wydac na cos bardziej przydatnego. A tak na marginesie to odśnieżanie
      jezdni do "czarnego" przychyla sie głównie ku temu że na wiosne zamiast asfaltu
      będziemy mieli większa ilośc dziur.
      • mismak Pługi 08.02.06, 22:45
        Ja to tylko się zastanawiam dlaczego w większości przypadków jak jest świeży
        śnieg to zamiast go pługiem to te barany jeżdżą i tylko sypią. Dopiero jak
        samochody rozjeżdżą(albo utkną w korku) to pługi opuszczają i udają że coś
        robią gdy tak na prawdę to już jest zdecydowanie za późno. Ja jechałem o 6:30 z
        centrum na okęcie i nie widziałem żadnej solarki ani pługu.

Pozdrawiam,

Michał
        • Gość: vampirek Re: Pługi IP: *.met.pl / 217.153.134.* 09.02.06, 21:19
          Ponieważ tak jest zgodnie z technologią oczyszczania - tak samo jest we Francji
          Niemczech czy nawet Szwecji lub Norwegii.
    • Gość: Husky Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 08:44
      W-wa jest za biedna???? Litości... czyżby b. prezydent wyprowadził całą kasę z
      miasta...?;)
      • Gość: vampirek Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.met.pl / 217.153.134.* 09.02.06, 21:21
        TAK - Warszawa jest za biedna. Nawet tak wielkie aglomeracje jak Berlin czy
        Hamburg nie sa w stanie oczyścić jezdni jakbyś chciał bo to są kolosalne
        pieniądze.
    • Gość: PW Po co kupujecie zimowe opony? IP: *.polskieradio.pl 09.02.06, 09:20
      Po co kupujecie zimowe opony, skoro zawsze chcecie jeździć po czarnym?
      Problemem nie jest słabe odśnieżanie, problemem jest brak umiejętności kierowców, brak techniki jazdy po śniegu/ błocie/ śliskiej nawierzchni.
      Zacznijcie od siebie a nie oglądajcie się na służby miejskie.
      O ile mi wiadomo w krajach skandynawskich biała nawierzchnia zimą jest standardem a kierowcy nie mają takich problemów jak warszawscy...
      • scolair LUDZIE ZIMA JEST !!!! CZEGO SIE SPODZIEWACIE?!?!?! 09.02.06, 11:37
        Zima jest zimno i pada snieg. Po co to cale halo? To ze w zeszlym roku prawie
        zimy nie mielismy, nie oznacza tegoroczna jest inna... Nie umiecie jezdzic po
        sniegu ni nie jezdzijcie, niech jezdza ci co umia i nie bedzie problemow...
    • kunce Warszawe stać na wielkie premie dla urzedników 09.02.06, 18:45
      na poczatku zimy dostali do podziału 13 mln zł
      ile tysiecy ton śniegu moznaby za to wywieść?
      • Gość: vampirek Re: Warszawe stać na wielkie premie dla urzednikó IP: *.met.pl / 217.153.134.* 09.02.06, 21:16
        Za 13 milonów to nawet bys nie zauwazył że śnieg jest wywozony. Ciekawi mnie
        tylko dlaczego z terenów Warszawy ma byc wywozony a z takiego Zakopanego nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka