mpogoda 07.02.06, 23:57 jechalem prawie 3 h z Kabat do Marek.... wyjechałem o 8.00 dotarłem tuż przed 11.00 obejrzałem w samochodzie Jarheada, odebrałem pocztę i nie zmieniłem biegu na wyższy niż 2.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tarantula01 Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg 08.02.06, 00:10 Ja wyjeżdżając ok. 7:35 z Nowodworów do skrzyżowania Marynarska/Wołoska dotarłem w zaledwie 2 i pół godziny. 2 godziny zajął dojazd autobusem E-4 do metra, a dalej fru metrem i tramwajem. Może też trzeba było skorzystać z KP, zwłaszcza że do Marek z rana jedzie się w przeciwnym niż większość kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogal Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: 212.160.172.* 08.02.06, 09:34 widzę że pracujemy w podobnej okolicy - ja z Legionowa do Piekiełka jechałem autobusem 723 dokładnie 2 godziny /od 7.20 do 9.20/ a do tego co i Ty skrzyżowania 3h20'. Moja życiówka jeśli chodzi o dojazdy do pracy. Dramat, tragedia. Dziękować losowi że w pracy rozsądny szef któy nie ciskał jobami i argumentami w stylu "trzeba było wyjść wcześniej z domu" rogal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.crowley.pl 08.02.06, 00:23 I tak w porownaniu z sasiednimi miastami, to niebo, a ziemia. Natychmiast widac gdzie przebiegaja granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Kierowcy tez są winni IP: *.pgi.waw.pl 08.02.06, 08:11 Mimo ostrzeżen na miasto wyjechało wiecej samochodów. Z parkingu pod moim blokiem zwykle rano wyjezdża kilka samochodów, a wczoraj rano parking był prawie pusty jak nigdy (wyjechało około 40 samochodów). Potem osobowymi zakorkowała sie cała Modlinska a najbardziej Bus Pas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toudi 71 minut !!!!!!! IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 08.02.06, 00:36 71 min czekania na 185 ! kto da wiecej ?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p-pis Re: 71 minut !!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 08:45 Jak nie kupili przez 3,5 roku ani jednego autobusu to co ma jeździć ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
przewoz_pw Re: 71 minut !!!!!!! 08.02.06, 09:34 Kupili, kupili. W ubiegłym roku dojechało do Wawy kilkadziesiąd nowiutkich długaśnych solarisów z klimą. Ja tam jak widzę sypiący śnieg za oknem, to po prostu wychodzę na wcześniejszy pociąg (albo jeszcze bardziej wcześniejszy) i wtedy nawet przy jakiś anomaliach raczej jestem punktualnie tam, gdzie mam być. akurat wczoraj moje pociągi wyjątkowo punktualnie chodziły - wystarczyło, że mrozy odpuściły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
neuroup Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg 08.02.06, 00:45 Ja miałem te szczeście, że jechałem do szkoły dopiero około 11:00 i ruch był w miare normalny. Co do narzekań to prosze o troche wyrozumiałości bo tegoroczna zima jest naprawde cieżka i takich opadów już dawno nie było. Ja zauwarzam jeden plus w ym roku cieżko powiedzieć, że drogowców zima zaskoczyła bo naprawde działają tak szybko jak to jest możliwe. A co do tego ze nie zawsze ich widac to trzeba wziąść poprawke na to, że trudno rano poruszać się zwykłym samochodą a co dopiero cieżkim samochodom, które nie jężdzą z zawrotną predkościa i stoja w tych samych korkach co my. A na koniec chciałbym zobaczyć jakieś miasto po za Polska w którym przy takich opadach odrazu ulicy są odsnieżone i pomimo dużych opadów sniegu są czarne a śnieg jest odrazu usuwany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kopytko Rzeczniczka ZOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 06:32 A co to się stało, że pani Fryczyńska nie mówi o szczędzaniu? Zawsze mówiła, że ZOM nie będzie sprzątał, bo trzeba oszczędzać, a tu nagle odmiana - "sprzątamy od 5.30". Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielańczyk Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.spray.net.pl 08.02.06, 06:55 A na co stać Warszawę? Na łamanie prawa w sprawie Balickiego, tworzenie fikcyjnego stanowiska w Szpitalu Bielańskim, zamiast wyrzucić nieuczciwą dyrektor Żydowicz-Muchę, z którą wbrew prawu zatrudniono w październiku na czas nieokreślony. Dlaczego dotychczas nie wyjaśniono jej tzw. konsultacji z dyrektorem innego szpitala? Co robi dyrektor od zdrowia w ratuszu. Przyjaźni się z p. Muchą i szkodzi szpitalowi. Odpowiedz Link Zgłoś
olecky Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg 08.02.06, 07:33 40 minut - tramwaje to jednak fajny wynalazek :-) pozdrawiam, olek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Metro też zasypał śnieg IP: *.pgi.waw.pl 08.02.06, 08:06 Wczoraj od 7 do 8 rano metro jeździło co 6-7 minut zamias co 3 min. Widocznie śniegi dotarły do tunelu metra. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Metro też zasypał śnieg 08.02.06, 08:17 To chyba jakimś innym metrem jechałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Metro też zasypał śnieg IP: *.pgi.waw.pl 08.02.06, 08:48 Chyba ze jechaleś z Ursynowa bo miedzy 7.11 a 7.25 byłem na stacji Pl. Wilsona. Jeden skład w strone Centrum przyjechał po 6.33 min. i nie dało rady do niego wejść. Następny przyjechał po 7.20 min.i na szczeście wszyscy sie zmieścili bo był długi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Re: Metro też zasypał śnieg IP: *.crowley.pl 08.02.06, 11:21 koleżka jechał drugą linią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 08:41 A na sześć premii w roku urzędasów stać co np. ZGN Śródmieścię ???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faerie Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: 208.51.23.* 08.02.06, 08:42 1 h 15 minut ze Starej Miłosnej do pętli tramwajowej Gocławek... Zwykle samochodem jedzie się 15 do 25 minut. Tramwajem poszło już gładko i w pracy byłam o 9:45. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg 08.02.06, 08:51 No a w teorii można byloby podjechać z Miłosnej do stacji Wesoła, tam korzystajac z dobrodziejstwa systemu Park&Ride zostawić klamota, przesiąść się do szybkiej kolei aglomeracyjnej (takiej jak np. berliński S-Bahn) i pomknąć do Warszawy. Właśnie w takie dni jak wczoraj doskonale widać, jak bbardoz brakuje nam sieci szybkich połączęń szybkowych (metro, SKM). Czy ktoś chce je budować? NIE! U nas chce się budowac nowe drogi wielopasmowe. Wczorajszy dzień świetnie pokazał, że asflatowanie kolejnych przestrzeni to droga do nikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TARGÓWEK-CENTRUM Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.06, 09:21 żeby wczoraj dojechac OD 8:15 z bliskiego Targówka - ok.ronda żaba do centrum / Muzeum Narodowe / potrzeba było JEDNEJ GODZINY ZEGAROWEJ !!!!!!!!!!!!!! TO PO PROSTU KPINA ! ZOM NIE MA PRACOWNIKÓW??? A MOŻE POMOŻE MINISTER, KTORY CHETNIE I NATYCHMIAST DOSTARCZA AUTO OJCU RYDZYKOWI - ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg 08.02.06, 09:26 A to auto ministra ma migającego koguta i wyje? No bo przeciez prawy i sprawiedliwy Pan Minister nie będzie stać w korku razem z plebsem (nie daj Boze popierającym PO), czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kocicaaa Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg 08.02.06, 09:44 czy ktos probowal przejsc sucha kostka (stopa sie nigdzie nie da) przez skrzyzowanie zelaznej i prostej??????? mi sie wczoraj nalalo bloto do butow i nie da sie tego obejsc!!!!! jeden przystanek od ronda onz - w centrum stolicy jednego z wiekszych krajow UE!!!!!!!!! biore urlop do wiosny i barykaduje sie w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampirek Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.met.pl / 217.153.134.* 08.02.06, 22:29 Proste że się nie da bo jest zima jakby Kociczka nie zauważyła. A co do poczucia wyższości Warszawy nad prawdziwymi metropoliami to radze wrócić na ziemię - jeszcze długo ale to długo nie dorównamy im organizacyjnie , prawnie i głównie finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
bun01 Czyli po odejściu Pana Prezydenta Kaczyńskiego... 08.02.06, 09:53 ... tak naprawdę "na szczęście" nic się nie zmieniło - nadal nic się nie da, nic nie można, wszystko jest cudownie, władza nie ma sobie nic do zarzucenia. A dla podreperowania opinii po raz czwarty otworzą Muzeum Powstania :-))) Ludzie, gdzie my żyjemy?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz Re: Czyli po odejściu Pana Prezydenta Kaczyńskieg IP: 217.153.25.* 08.02.06, 10:57 z Tarcho ----> Gal. Mok. 3 h samochodem! Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic Mija sie z prawdą nasz sekretarzyk 08.02.06, 11:10 Podległy miastu ZOM, oświadczył wczoraj na antenie TVP3, iż środki na oczyszczanie ulic zostały jak do tej pory wydatkowane w połowie. Jednocześnie oświadczono iż problemem nie jest brak funduszy, a czas, potrzebny na oczyszczenie ulic oraz utrudnienia drogowe "korki" Reasumując ktoś się mija z prawdą lub Pan sekretarz dostał przykaz z góry na obcinanie zaplanowanych wydatków, na inne cele np. warszawskie becikowe. Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re: Mija sie z prawdą nasz sekretarzyk 08.02.06, 22:22 A JAK JEST ZA MAŁO FORSY, TO TRZEBA BYŁO NA PREMIACH PRZYOSZCZĘDZIĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampirek Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.met.pl / 217.153.134.* 08.02.06, 22:10 Nie wiem czemu wszyscy maja taka paranoję na natychmiastowe odśnieżanie. Pomyslcie jakie koszty ponosi Warszawa na oczyszczanie. Przeciez te pienądze mozna wydac na cos bardziej przydatnego. A tak na marginesie to odśnieżanie jezdni do "czarnego" przychyla sie głównie ku temu że na wiosne zamiast asfaltu będziemy mieli większa ilośc dziur. Odpowiedz Link Zgłoś
mismak Pługi 08.02.06, 22:45 Ja to tylko się zastanawiam dlaczego w większości przypadków jak jest świeży śnieg to zamiast go pługiem to te barany jeżdżą i tylko sypią. Dopiero jak samochody rozjeżdżą(albo utkną w korku) to pługi opuszczają i udają że coś robią gdy tak na prawdę to już jest zdecydowanie za późno. Ja jechałem o 6:30 z centrum na okęcie i nie widziałem żadnej solarki ani pługu. Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampirek Re: Pługi IP: *.met.pl / 217.153.134.* 09.02.06, 21:19 Ponieważ tak jest zgodnie z technologią oczyszczania - tak samo jest we Francji Niemczech czy nawet Szwecji lub Norwegii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Husky Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 08:44 W-wa jest za biedna???? Litości... czyżby b. prezydent wyprowadził całą kasę z miasta...?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampirek Re: Warszawy nie stać na wielki śnieg IP: *.met.pl / 217.153.134.* 09.02.06, 21:21 TAK - Warszawa jest za biedna. Nawet tak wielkie aglomeracje jak Berlin czy Hamburg nie sa w stanie oczyścić jezdni jakbyś chciał bo to są kolosalne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PW Po co kupujecie zimowe opony? IP: *.polskieradio.pl 09.02.06, 09:20 Po co kupujecie zimowe opony, skoro zawsze chcecie jeździć po czarnym? Problemem nie jest słabe odśnieżanie, problemem jest brak umiejętności kierowców, brak techniki jazdy po śniegu/ błocie/ śliskiej nawierzchni. Zacznijcie od siebie a nie oglądajcie się na służby miejskie. O ile mi wiadomo w krajach skandynawskich biała nawierzchnia zimą jest standardem a kierowcy nie mają takich problemów jak warszawscy... Odpowiedz Link Zgłoś
scolair LUDZIE ZIMA JEST !!!! CZEGO SIE SPODZIEWACIE?!?!?! 09.02.06, 11:37 Zima jest zimno i pada snieg. Po co to cale halo? To ze w zeszlym roku prawie zimy nie mielismy, nie oznacza tegoroczna jest inna... Nie umiecie jezdzic po sniegu ni nie jezdzijcie, niech jezdza ci co umia i nie bedzie problemow... Odpowiedz Link Zgłoś
kunce Warszawe stać na wielkie premie dla urzedników 09.02.06, 18:45 na poczatku zimy dostali do podziału 13 mln zł ile tysiecy ton śniegu moznaby za to wywieść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vampirek Re: Warszawe stać na wielkie premie dla urzednikó IP: *.met.pl / 217.153.134.* 09.02.06, 21:16 Za 13 milonów to nawet bys nie zauwazył że śnieg jest wywozony. Ciekawi mnie tylko dlaczego z terenów Warszawy ma byc wywozony a z takiego Zakopanego nie? Odpowiedz Link Zgłoś