Gość: :)) IP: 213.195.142.* 06.12.02, 00:12 Napiszcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senne_marzenie Re: KARMA-pl.Zbawiciela 08.12.02, 18:18 gorsza wersja malej czarnej, lepsza tylko o mniejsza ilosc dymu. Odpowiedz Link Zgłoś
roody102 Re: KARMA-pl.Zbawiciela 10.12.02, 12:02 No i ma kibelek! A to wada Malej Czarnej. Karma to moje ulubiona kawiarnia chyba. A tu moje rcenzja - nie chce mi sie przepisywac to wklejam: KARMA Plac Zbawiciela, w miejscu dawnego sklepu muzycznego Planet Music Odkrycie lata! Pisalem tu gdzies o tym, jak to lazilismy po miescie w poczatku lata ze znajomymi, dniami i nocami. Jednego takiego dnia, kompletnie juz wyniszczeni alkoholem, zda sie, ze to byla ta niedziela, co final MS byl, z Pola Mokotowskiego udawalem sie z kolezanka Ola w strone Centrum. Pojawils sie tradycyjny pomysl: kawa. Gdzie? A moze tam na Zbawciela - widzielismy to kilka dni wczesniej chyba. No dobra... I tak odkrylem swoja, obecnie, ulubiona kawiarnie. Wlascicielka jest dziewczyna, ktora kiedys wspolzakladala z kims "Mala czarna". Wybor kaw jest troszke inny niz w typowych sieciowkach, a i wnetrze fajniejsze. Po pierwsze wisza w nim obrazy, ktore sie co jakis czas zmieniaja. Jest wiec Karma mala galeria. Moze malo przytulnie, bo biale i bardzo duze, z duzymi okanmi, ale ma jeden atut: parapety. Parapety sa miekkie, maja male stoliczki - mozna sie nieomla polozyc w dwie osoby, popijac kawe i ogladac, jak na Placu z piskiem zakreca warszawski tramwaj - miodzio! A propo miodzia - moja ulubiona kwa tu to latte z miodem i cynamonem... poezja! Kawy dostepne w 3 wielkosciach. Duza kosztuje 10,50 - ale za ta cene otrzymac mozna male wiaderko wiaderko kawy! Sa tez owocowe koktaile, ciastka, oraz przekaski. W tym wrapy, z ktorychj szczegolnie polecam z kurczakiem i kukurydza w sosie bbq. 8pln, cieple i najadliwe. Na zimno jest tez z tunczykiem. Gorzej wypadl tost - kosztowal podobnie, a byl maly troche. Ale zestaw rzeczona latte + rzeczony wrap za cos kolo 18 pln podbil moje podniebienie. I jest jeszcze ciekawostka, z ktorej nie korzystalem - maszyna do palenia kawy - mozna sobie zamowic na miejscu kawe od zaiarenek surowych... "Poddajemy ja starannemu procesowi palenia. Dziel z nami ta pasje!" - byla taka reklama kiedys, aczkolwiek z czym innym niz kawa mi sie to kojarzy. Odbieglem od tematu, a mialem dodac, ze w Karmie lewa czesc jest dla palacych, a prawa dla nie i ten podzial tez jest sluszny. W czesci dla niepalacych sa miekkie kanapy, ale duza miekka kanapa, an ktorej czasem nawet ludzie poleguja bez skrempowania, jest w tej dla palacych. A poza tym male stoliki i krzeselka drewniane, a przed (to moze jesienia malo istotna informacja) stoliki i krzesla ratanowe bodaj, pod kolumnada oataczajaca plac. W skali szkolnej: 6. Oczywiscie zawsze mogloby byc taniej, ale akurat w Karmie ceny sa znosne w stosunku do ilosci kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
senne_marzenie Re: KARMA-pl.Zbawiciela 10.12.02, 20:19 a ja wole mala czarna :-) kawa w karmie jest bardzo taka sobie, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś