Dodaj do ulubionych

KARMA-pl.Zbawiciela

IP: 213.195.142.* 06.12.02, 00:12
Napiszcie coś.
Obserwuj wątek
    • gale Re: KARMA-pl.Zbawiciela 07.12.02, 22:50
      cos
      • senne_marzenie Re: KARMA-pl.Zbawiciela 08.12.02, 18:18
        gorsza wersja malej czarnej, lepsza tylko o mniejsza ilosc dymu.
        • roody102 Re: KARMA-pl.Zbawiciela 10.12.02, 12:02
          No i ma kibelek! A to wada Malej Czarnej.

Karma to moje ulubiona kawiarnia chyba. A tu moje rcenzja - nie chce mi sie przepisywac to
          wklejam:
          Plac Zbawiciela, w miejscu dawnego sklepu muzycznego Planet Music

Odkrycie lata!
          Pisalem tu gdzies o tym, jak to lazilismy po miescie w poczatku lata ze znajomymi, dniami i
          nocami. Jednego takiego dnia, kompletnie juz wyniszczeni alkoholem, zda sie, ze to byla ta
          niedziela, co final MS byl, z Pola Mokotowskiego udawalem sie z kolezanka Ola w strone
          Centrum. Pojawils sie tradycyjny pomysl: kawa. Gdzie? A moze tam na Zbawciela - widzielismy
          to kilka dni wczesniej chyba. No dobra... I tak odkrylem swoja, obecnie, ulubiona kawiarnie.

Wlascicielka jest dziewczyna, ktora kiedys wspolzakladala z kims "Mala czarna". Wybor kaw
          jest troszke inny niz w typowych sieciowkach, a i wnetrze fajniejsze. Po pierwsze wisza w nim
          obrazy, ktore sie co jakis czas zmieniaja. Jest wiec Karma mala galeria. Moze malo przytulnie,
          bo biale i bardzo duze, z duzymi okanmi, ale ma jeden atut: parapety. Parapety sa miekkie,
          maja male stoliczki - mozna sie nieomla polozyc w dwie osoby, popijac kawe i ogladac, jak na
          Placu z piskiem zakreca warszawski tramwaj - miodzio! A propo miodzia - moja ulubiona kwa
          tu to latte z miodem i cynamonem... poezja! Kawy dostepne w 3 wielkosciach. Duza kosztuje
          10,50 - ale za ta cene otrzymac mozna male wiaderko wiaderko kawy! Sa tez owocowe
          koktaile, ciastka, oraz przekaski. W tym wrapy, z ktorychj szczegolnie polecam z kurczakiem i
          kukurydza w sosie bbq. 8pln, cieple i najadliwe. Na zimno jest tez z tunczykiem. Gorzej wypadl
          tost - kosztowal podobnie, a byl maly troche. Ale zestaw rzeczona latte + rzeczony wrap za cos
          kolo 18 pln podbil moje podniebienie.

I jest jeszcze ciekawostka, z ktorej nie korzystalem - maszyna do palenia kawy - mozna sobie
          zamowic na miejscu kawe od zaiarenek surowych... "Poddajemy ja starannemu procesowi
          palenia. Dziel z nami ta pasje!" - byla taka reklama kiedys, aczkolwiek z czym innym niz kawa
          mi sie to kojarzy. Odbieglem od tematu, a mialem dodac, ze w Karmie lewa czesc jest dla
          palacych, a prawa dla nie i ten podzial tez jest sluszny. W czesci dla niepalacych sa miekkie
          kanapy, ale duza miekka kanapa, an ktorej czasem nawet ludzie poleguja bez skrempowania,
          jest w tej dla palacych. A poza tym male stoliki i krzeselka drewniane, a przed (to moze
          jesienia malo istotna informacja) stoliki i krzesla ratanowe bodaj, pod kolumnada oataczajaca
          plac.

W skali szkolnej: 6.

Oczywiscie zawsze mogloby byc taniej, ale akurat w Karmie ceny sa znosne w stosunku do
          ilosci kawy.
          • senne_marzenie Re: KARMA-pl.Zbawiciela 10.12.02, 20:19
            a ja wole mala czarna :-) kawa w karmie jest bardzo taka sobie, moim zdaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka