Gość: spes IP: *.acn.waw.pl 13.12.02, 06:57 a czy za brak włączonego ogrzewania w autobusie lub tramwaju w czasie 12 stopniowego mrozu kierowca może również dostać takie upomnienie? przydałoby się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 510 3600 IP: proxy / *.umirm.gov.pl 13.12.02, 12:36 Autobusu o takim numerze bocznym niestety nie ma w MZA. Kto nie wierzy, niech sobie sprawdzi na stronie republika.pl/bus2000/r6.htm Widać, że ktoś tu kłamie... Odpowiedz Link Zgłoś
szczupy Re: 3600 14.12.02, 02:06 Gość portalu: 510 napisał(a): > Autobusu o takim numerze bocznym niestety nie ma w MZA. Kto nie > wierzy, niech sobie sprawdzi na stronie > <a href="http://republika.pl/bus2000/r6.htm"target="_blank">republika.pl/bus200 > 0/r6.htm</a> > Widać, że ktoś tu kłamie... To troche nieaktualna, i co ważniejsze nieofincjalna strona. Jedyne pewnie informacje, można znaleźć w MZA. Tylko czy będą chcieli odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZ Re: 3600 IP: *.pwpw.pj / 172.16.63.* 14.12.02, 14:07 I co z tego, ze nieoficjalna? Takiego busa nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoJo Re: Skarga na kierowcę autobusu IP: *.pzuzycie.com.pl 13.12.02, 12:41 Dokładnie taka sama sytuacja miała miejsce kilka dni temu z autobusem 509 w godz. popołudniowych. Na przystanku kłębił się tłum ludzi (przystanek na Targowej przy Centrum Wileńska,pan kierowca na pełnym gazie przejechał sobie koło przystanku i pojechał w siną dal-odbyło się to w takim tempie,że chyba nikt nawet nie zdążył spisać numerów. Żeby nie było wątpliwości nie był to zjazd do zajezdni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek50 Re: Skarga na kierowcę autobusu IP: *.acn.pl / 10.67.0.* 14.12.02, 22:03 Gość portalu: JoJo napisał(a): > Dokładnie taka sama sytuacja miała miejsce kilka dni temu z > autobusem 509 w godz. popołudniowych. Na przystanku kłębił się > tłum ludzi (przystanek na Targowej przy Centrum Wileńska,pan > kierowca na pełnym gazie przejechał sobie koło przystanku i > pojechał w siną dal-odbyło się to w takim tempie,że chyba nikt > nawet nie zdążył spisać numerów. Żeby nie było wątpliwości nie > był to zjazd do zajezdni. >Piszesz że się nie zatrzymał,nie wierzę że jeszcze pojechał w siną dal ,pasażerowie wewnątrz wyciagneli by go z kabiny moze przejechał by z 50 m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Skarga na kierowcę autobusu IP: *.astercity.net 13.12.02, 15:22 Nie zatrzymanie sie na przystanku to pikus. Spoznilas ale nadal zyjesz. A co powiesz gdy kierowcy ZTM celowo spychaja lub przygniataja rowerzystow do kraweznika? Toz to czysty kryminal!!!!!!!! Dlaczego gosciu to robi? Bo mu nie chce sie troche kolkiem pokrecic? To niech sie przesiadzie na tramwaj. Ja chce zyc i nikt mi nie bedzie mowil ktoredy mam jezdzic na rowerku. Znam swoje prawa i Kodeks Drogowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZ Re: Skarga na kierowcę autobusu IP: *.pwpw.pj / 172.16.63.* 14.12.02, 14:10 Gość portalu: Robert napisał(a): > Nie zatrzymanie sie na przystanku to pikus. Spoznilas ale nadal zyjesz. > A co powiesz gdy kierowcy ZTM celowo spychaja lub przygniataja rowerzystow do > kraweznika? Bo rowerzysci zachowuja sie jak idioci i wjezdzaja sami pod busy. Kilka razy widzialem kretynow czepiajacych sie jadacych Ikarusow. Albo rowerzysta brodzacy miedzy pedzacymi sachochodami na Rondzie Dmowskiego, lub Trasie Lazienkowskiej! Wiecej wyobrazni! Chodniki sa na tyle szerokie, sa juz sciezki rowerowe zeby jezdzic wlasnie po nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Skarga na kierowcę autobusu IP: *.astercity.net 16.12.02, 11:45 Gość portalu: PZ napisał(a): > Bo rowerzysci zachowuja sie jak idioci i wjezdzaja sami pod > busy. Kilka razy widzialem kretynow czepiajacych sie jadacych > Ikarusow. Albo rowerzysta brodzacy miedzy pedzacymi sachochodami > na Rondzie Dmowskiego, lub Trasie Lazienkowskiej! Wiecej > wyobrazni! Sa rowniez i tacy. Ale sa rowniez rowerzyscie ktorzy jezdza grzecznie i zgodnie z przepisami a pomimo tego sa spychani przez kierowcow. Chodniki sa na tyle szerokie, Chodniki nie nadaja sie do jazdy na rowerze. Jesli sam jezdzisz to najlepiej wiesz jesli nie to niewypowiadaj sie w tej kwestii. sa juz sciezki rowerowe > zeby jezdzic wlasnie po nich. Sciezki rowerowe sa, a jakze. Tylko szkoda ze nie ma ick wlasnie tam gdzie wlasnie chce dojechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anglik Re: Skarga na kierowcę autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.02, 00:32 A co zrobić z autobusem, który regularnie "wypada" z kursu? W poniedziałki rano nigdy nie widzę numeru 148 na Pl. Grunwaldzkim o 8:58 (w stronę Bielan). Próbowałem przychodzić wcześniej na przystanek, próbowałem też czekać - i nic, kamień w wodę. Autobus-widmo. W inne dni PRZEWAŻNIE przyjeżdża - a w poniedziałki nie. Kierowcy ciężko wstać na rano po niedzieli? Myślałem, że tylko ja tak mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek50 Re: Skarga na kierowcę autobusu IP: *.acn.pl / 10.67.0.* 14.12.02, 21:56 Gość portalu: Anglik napisał(a): > A co zrobić z autobusem, który regularnie "wypada" z kursu? W poniedziałki rano > > nigdy nie widzę numeru 148 na Pl. Grunwaldzkim o 8:58 (w stronę Bielan). > Próbowałem przychodzić wcześniej na przystanek, próbowałem też czekać - i nic, > kamień w wodę. Autobus-widmo. W inne dni PRZEWAŻNIE przyjeżdża - a w > poniedziałki nie. Kierowcy ciężko wstać na rano po niedzieli? Myślałem, że > tylko ja tak mam :) >Kierowcy codziennie są inni,nie sądze ze to wina kierowców,może Ty masz szewski poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
aron_ Re: Skarga na kierowcę autobusu 14.12.02, 22:35 ja znam inny autobus widmo. kilka razy zdazylo mi sie ze czekalem na autobus lini 506 w kierunku centrum na ktoryms przystanku na jelonkach. w okolicach godziny 16:55 5 raz w roznych dniach tygodnia tego autobusu nie bylo. nie wierze w takie zbiegi okolicznosci i ostatnimi czasy nei wychodze na ten autobus. ale wynika ze rozklady ztm to taka sama fikcja jak rozklady pkp. Odpowiedz Link Zgłoś