Dodaj do ulubionych

Do Roberta

02.04.06, 20:16
Kolego!
Wybralismy Cie (ja tez - przyznaje sie) do zarzadu Naszej Wspolnoty. Jak do
tej pory nie zauwazylem efektow Twoich dzialan (i reszty nowowybranego zarzadu).
15.03 bylo zebranie - NIKT NIC nie napisal o tym co na nim ustalono. Nie bylem
obecny na zebraniu z przyczyn obiektywnych (wyjazd sluzbowy) ale bardzo
chetnie dowiedzialbym sie czy np. musze placic ponad 1000 zlotych rocznie na
jakas DEBILNA i NIKOMU NIE POTRZEBNA modernizacje sieci kablowej!!!
Prosze o reakcje i streszczenie przebiegu zebrania.
Obserwuj wątek
    • zzrobert Re: Do Roberta 02.04.06, 21:12
      Na zebraniu nic nie ustalono - nie było np. Ciebie i było za mało właścicieli
      by cokolwiek ustalić na zebraniu. Dotąd nie udało się zebrać wystarczającej
      ilości głosów pod uchwałami by cokolwiek ustalić.
      Dokąd nie otrzymałeś informacji (w gablotach przecież także jej nie ma) o
      zmianie opłat nie zmieniają się one. Jak pewnie zwróciłeś uwagę to był plan
      gospodarczy i musi być przyjęty uchwałą by był obowiązujący. Podobnie jak i
      pozostałe uchwały.
      Co do określenia co jest debilne i niepotrzebne - Twoje lub moje zdanie to
      troszkę za mało, nie mieszkamy tu sami. I decyduje jednak wola większości. A
      tak przy okazji to zaakceptowałeś stan PO modernizacji w umowie z Cataliną i
      zapłaciłeś już za niego. Tyle że nie wyegzekwowałeś dotąd jej realizacji. To co
      odwołasz się sam z zarządzania swoją nieruchomością? Udolnego czy nie to już
      sam sobie wiarygodnie określ znając od kiedy jesteś właścicielem. I może
      wyjaśnij to wtedy osobom które musiały zamontować anteny na balkonach by mieć
      akceptowalnej jakości sygnał telewizyjny.

Ps. GDYBYŚ był na walnym wiedziałbyś dokładnie co zostało zrobione we
      wspólnocie, jakie są problemy i jakie plany i nie dość że nie zadawałbyś takich
      napastliwych pytań to raczej miałbyś choć zgrubne pojęcie o ogromie zmian. A to
      że miałeś wyjazd służbowy to Twoja i tylko Twoja sprawa która tak już
      obiektywnie patrząc nie zmienia bynajmniej Twojej odpowiedzialności za Twoje
      mienie. Zaniechanie jest także decyzją.
      Ps2. Moja odpowiedź miała (i powinna) wyglądać inaczej ale gówna mi się gotują
      jak ktoś nic się nie zainteresuje tylko zawsze ma postawę roszczeniową. Zanim
      zaatakujesz to choć rozpoznaj sytuację kto jest przeciwnikiem a kto
      sojusznikiem. Na maila gazetowego wysłałem Ci prezentacje z walnego. Pliki są
      niestety robocze - na samym walnym jeszcze był zmieniane przez Adama i nie mam
      ich finalnej wersji teraz by Ci ją wysłać.
      • fastone77 Re: Do Roberta 02.04.06, 21:25
        Dzieki za pliki - poczytam do poduszki.
        Wracajac do modernizacji sieci. Skoro za nia zaplacilismy juz raz to dlaczego
        mamy placic drugi raz i to wcale nie malo? Moze nalezy wyegzekwowac to od Cataliny?
        Nie jestem typem pieniacza - szkoda na to mojego cennego czasu.
        Chce tylko byc informowany o tym, co sie dzieje w mojej (takze) Wspolnocie.
        Jak rowniez o tym jak sa wydawane moje (takze) pieniadze.
        • worek1972 Re: Do Roberta 02.04.06, 21:44
          Bywaj na zebraniach to bedziesz wiadzial co sie dzieje. Ja osobiscie zgadzam
          sie z argumentami Zarzadu i nie mam z tym problemu zeby siec modernizowac.
          W sumie to jestem pelen podziwu dla Roberta, ze tak sie angazuje w NASZE sprawy
          mimo to ze czesc mieszkancow osiedla traktuje Go i Zarzad jak swoich
          podwladnych.
          P.S.
          Robert moge zorganizowac darmowa pomoc w rozwiazaniu naszego problemu z
          cyrkulacja cieplej wody wiec jesli jest ona potrzebna to jestem do dyspozycji.

Pozdrawiam

Worek
          • zzrobert Re: Do Roberta 02.04.06, 22:22
            Jasne że przyda się pomoc. Ten temat to, przynajmniej dla mnie, czarna magia i
            na razie nie mam pomysłu jak to ugryźć.
          • fastone77 Re: Do Roberta 02.04.06, 22:28
            Gdybym mogl to bym byl... Obowiazki nie pozwolily.
            Co do modernizacji - nie uwazasz ze ponad 1 PLN za metr kwadratowy miesiecznie
            to troszke duzo? to prawie 1000 PLN (w moim przypadku) rocznie!!
            Nie zgadzam sie z opinia, ze jest potrzeba wydawania takiej kasy na kablowke, ktora:
            a/ jest. Sa dwie sieci: Aster i UPC
            b/ powinna byla byc zrobiona przez Cataline (siec zbiorcza)

cytat:
            "W sumie to jestem pelen podziwu dla Roberta, ze tak sie angazuje w NASZE sprawy
            mimo to ze czesc mieszkancow osiedla traktuje Go i Zarzad jak swoich
            podwladnych."
            Decydujac sie na wstapienie do Zarzadu Wspolnoty trzeba byc otwartym na sugestie
            i pytania mieszkancow a nie oczekiwac poklonow ani akceptacji, ze sie nic nie
            robi (lub robi niewiele).
            Nie ma miejsca na podziw - DO ROBOTY !!! Skoro chcieliscie byc w Zarzadzie
            • zzrobert Re: Do Roberta 02.04.06, 23:02
              > a nie oczekiwac poklonow ani akceptacji, ze sie nic nie
              > robi (lub robi niewiele).
              > Nie ma miejsca na podziw - DO ROBOTY !!! Skoro chcieliscie byc w Zarzadzie

No cóż ponawiam prośbę zorientuj się w faktach zanim się wypowiadasz. Zapoznaj
              się najpierw z zaproszeniem na walne i tymi dokumentami co Ci podesłałem.

A co do zgłoszenia do zarządu: inaczej nadal nie mielibyśmy przeglądów,
              minełyby terminy rękojmi, księgowość byłaby nadal wirtualna i kreatywna,
              rozliczenia także. Więc to także ja zapłaciłbym za późniejsze naprawy
              nieruchomości wynikłe z zaniedbań zarządu.

Proponuję porównaj działanie i osiągnięcia wspólnoty od 15 marca 2003 do 15
              listopada 2005 i te już w pełni nasze mieszkańców od 15 listopada 2005 do dziś.
              Potem jeśli uznasz że nie jesteś zadowolony z naszych działań wzór uchwał o
              zmianę zarządu i procedurę pewnie masz i znasz...
              A jeśli jednak uznasz że jest ok to albo co najbardziej by nas ucieszyło dołącz
              do nas (w miarę możliwości i kompetencji) albo daj sobie na wstrzymanie do
              walnego i tam dowiesz się jak co roku co i jak a w międzyczasie czytaj
              ogłoszenia w gablotach (jak lubisz to i forum) lub pytaj administratora, po to
              zwiększyliśmy ilość dyżurów.

Jesteśmy realistami i staramy się ocenić co i w jakiej kolejności wymaga naszej
              ręki. A jeśli masz jakieś pomysły lub zastrzeżenia to właśnie po to stworzyłem
              to forum byś mógł je tu podać tak mieszkańcom i i nam członkom zarządu (chętnie
              usłyszę co zauważyłeś im więcej oczu tym więcej można zauważyć).
              • fastone77 Re: Do Roberta 03.04.06, 09:06
                Dzieki za wyczerpujaca informacje.
                Tez nie lubie polskiego piekielka - przeciez wszystkim nam zalezy na tym, by
                mieszkalo sie wygodnie i milo (no i oczywiscie niedrogo :) ).
            • wojfor Re: Do Roberta 03.04.06, 11:44
              MOże byś sam ruszył dupę cwaniaczku.

fastone77 napisał:

> Gdybym mogl to bym byl... Obowiazki nie pozwolily.
              > Co do modernizacji - nie uwazasz ze ponad 1 PLN za metr kwadratowy miesiecznie
              > to troszke duzo? to prawie 1000 PLN (w moim przypadku) rocznie!!
              > Nie zgadzam sie z opinia, ze jest potrzeba wydawania takiej kasy na kablowke,
              k
              > tora:
              > a/ jest. Sa dwie sieci: Aster i UPC
              > b/ powinna byla byc zrobiona przez Cataline (siec zbiorcza)
              >
              > cytat:
              > "W sumie to jestem pelen podziwu dla Roberta, ze tak sie angazuje w NASZE
              spraw
              > y
              > mimo to ze czesc mieszkancow osiedla traktuje Go i Zarzad jak swoich
              > podwladnych."
              > Decydujac sie na wstapienie do Zarzadu Wspolnoty trzeba byc otwartym na
              sugesti
              > e
              > i pytania mieszkancow a nie oczekiwac poklonow ani akceptacji, ze sie nic nie
              > robi (lub robi niewiele).
              > Nie ma miejsca na podziw - DO ROBOTY !!! Skoro chcieliscie byc w Zarzadzie
        • zzrobert Re: Do Roberta 02.04.06, 22:45
          Postaram się odpowiedzieć choć to powielanie wiadmości z walnego.
          Oczywiście że staramy się wyjaśnić także tą kwestię z Cataliną. To pierwsze co
          chcemy z tym tematem zrobić. Nie problem kolejny raz wydać pieniądze, ale nie o
          to przecież chodzi.

Mam nadzieję że wszyscy staramy się by nie mieć tu własnego polskiego
          piekiełka. No i by przynajniej w obrębie osiedla było normalnie.

Jak tylko zostaną podjęte (przez właścicieli) decyzje w formie uchwał nie
          omieszkam o tym poinformować także tutaj.
          • observe1 lista mailingowa 03.04.06, 09:52
            Ja mam propozycję, żeby może usprawnić komunikację Zarząd-mieszkańcy, stwórzmy
            sobie liste mailingową, wtedy np. Pan, Panie Robercie, bedzie mógł nam
            wszystkim przesyłać istotne informacje bezposrednio na maila.
            Co Wy na to??
            • sexmag Re: lista mailingowa 03.04.06, 10:05
              Nie wiadomo co na to powie Pan Pielak
              • lex31 Re: lista mailingowa 03.04.06, 18:29
                A co ma powiedzieć? Przecież on nie ma tu nic do gadania!!!
                Ps. Chyba niektórzy jeszcze nie zauważyli, że administrator się zmienił.:(
                • sexmag Re: lista mailingowa 03.04.06, 18:41
                  O jej Pan Pielak juz nami sie nie opiekuje.hahahahahah

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka