Dodaj do ulubionych

Trasa Siekierkowska dłuższa pod koniec czerwca

IP: *.chello.pl 04.04.06, 00:44
> To jednak prawie cztery miesiące po terminie zapowiadanym w zeszłym roku
> przez Zarząd Dróg Miejskich
No ale czymże to jest wobec nieskończoności wszechświata? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Damian Urbański zarzekał się, że będzie to grudzień 2005 IP: *.compi.net.pl 04.04.06, 07:04
      No ale przyzwyczailiśmy, że pisuar tworzy wirtualna rzeczywistość.
      Piskorski stworzył w dwa lata most, estakady na Mokotowie i wiadukty przy
      Czerniakowskiej i Wale Miedzeszyńskim.
      Kaczyński w trzy lata zdołał zrobić cztery kilometry płaskiej jezdni.
      • admiral_0000 Re: Urbański zarzekał się, że będzie to grudzień 04.04.06, 10:54
        Czym wy się podniecacie? Przecież lada chwila wszelkie roboty tam zamrą, bo
        wstrzyma je Główny Inspektor Nadzoru Budowlanego - a wstrzyma je, bo
        unieważnione zostanie (jeśli już nie zostało) pozwolenie na budowę - a
        unieważnione zostanie bo uchylona zostałą decyzja okalzacyjna, bo ją
        pisuiarowscy urzędnicy debilnie zepsuli przygotowując wniosek - po prostu
        durnie przepisali jako wnioskującego podmiot, który już od dawna nie istnieje...
        Koniec końców, wszystko wkrótce na budowie zamrze...
      • Gość: karot Re: Urbański zarzekał się, że będzie to grudzień IP: *.ibmer.waw.pl 04.04.06, 12:07
        Piskorski stworzył w dwa lata most, estakady na Mokotowie i wiadukty przy
        Czerniakowskiej i Wale Miedzeszyńskim

Na pewno w dwa lata ?
      • Gość: marian Re: Urbański zarzekał się, że będzie to grudzień IP: *.225.121.1.bait.pl 04.04.06, 17:12
        No cóz ale dojazd do Wawra sobie załatwił
    • Gość: Wolf Re: Trasa Siekierkowska dłuższa pod koniec czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 07:17
      Uważam, że specjalnie nie należy się czepiać o to 4 miesięczne opóźnienie. Po
      pierwsze są rzeczywiście argumenty, które to usprawiedliwiają, a pozatym tam
      rzeczywiście coś się ciągle dzieje i widać że rzeczywiście się pracuje. A nie
      jak to miało miejsce w przypadku MPRD, gdzie przez cały dzień nikt często łopatą
      nie ruszył.
      • Gość: TS Re: Trasa Siekierkowska dłuższa pod koniec czerwc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 08:48
        MPRD też miało argumenty, a zima była jednakowa dla obu firm. Tylko wykonawca
        Trasy Siekierkowskiej widać nie protestował tak głośno z powodu zaniedbań ZDM.
        Poza tym trudno machać łopatą, gdy wykonuje się konstrukcje źle zaprojektowane.
    • Gość: Jar nienawidze Urbańskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 09:40
      Ten grubas Urbański obiecywał, że trasa będzie gotowa w 2005 roku!!!!
      ten kłąmca siedzi dziś u Najjaśniejszego Prezydenta RP i obraża Dziwisza, a ja
      stoje w korkach.
      na co PiS wydał pieniądze zapisane w budżetach od 2002 do 2005 r na trase
      siekierkowską??
      może na nagrody dla urzędników, którymi oni chętnie dzielili się z PiSem?
    • Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Trasa Siekierkowska dłuższa pod koniec czerwc IP: *.centertel.pl 04.04.06, 10:22
      Z tym zamarźnięciem ziemi to kłamstwo. Pod warstwą śniegu była warstwa lodu i
      pod spodem ziemia, którą spokojnie mogłem kopać łopatą - wiem bo sam to
      robiłem. Co innego im zamarzło, na pewno nie ziemia do głębokości metra. Za
      cholerę, prawdy nie można usłyszeć!
      • Gość: Karot Pytanie do eksperta IP: *.ibmer.waw.pl 04.04.06, 11:50
        Na jakiej podstawie porównujesz warunki z budowy i ze swojej działki podaj
        kilka parametrów gruntowych
    • Gość: OldBruno Re: Trasa Siekierkowska dłuższa pod koniec czerwc IP: *.aster.pl 04.04.06, 10:50
      Czego sę czepiać, zrobią jak zrobią. Za rok, za dwa, przecież nie to jest najważniejsze.
    • Gość: scq Re: Trasa Siekierkowska dłuższa pod koniec czerwc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:56
      Tu na szczescie cos robia. I oby dalej robili.
      Mnie martwi raczej nastepny etap, zwiazany z budowa ronda i przebudowa Marsa. Ciekaw jestem, czy nasi miejscy wlodarze zastanawiaja sie jak porobic objazdy (tudziez generalnie usprawnic ruch) za czas tej budowy? Np kladac nawierznie pomiędzy Strażacką a Zabraniecką.
      • mdzj Re: Trasa Siekierkowska dłuższa pod koniec czerwc 08.04.06, 15:52
        > Mnie martwi raczej nastepny etap, zwiazany z budowa ronda i przebudowa Marsa

A mnie martwi cisza dotycząca skrzyżowania Marsa/Chełmżyńska-Okularowa. Czy
        ktoś słyszał o planach jego modernizacji? Obecnie samochody czekające na skręt
        w lewo z Marsa w Chełmżyńską praktycznie ograniczają drożność al.Marsa do
        jednego pasa. Również skręt z Okularowej w kierunku Płowieckiej wymaga niekiedy
        sporej cierpliwości. Po przebudowie skrzyżowania Płowiecka/Ostrobramska obecne
        korki przeniosą się na estakadę. Ale same z siebie nie znikną :(
    • Gość: gosc Dobrze ze bedzie, oby dotrzymali terminu IP: *.molgen.mpg.de 04.04.06, 17:00
    • Gość: marian Re: Trasa Siekierkowska dłuższa pod koniec czerwc IP: *.225.121.1.bait.pl 04.04.06, 17:10
      "Normalne warszawskie tempo". Dziwne tłumaczenia. Rozpoczynano inwestycje przed
      wykupieniem gruntów? Nie przewidziano, że w naszym klimacie jest jednak zima.
      no ćoż działania typowe dla "wysocefachowej" ekipy PiS. Gorzej,że ci
      specjaliści rządzą teraz Polską.
      • Gość: krychola Re: Trasa Siekierkowska dłuższa pod koniec czerwc IP: *.work / 81.210.39.* 04.04.06, 19:05
        Na szczęście dla Warszawy ci fachowcy odeszli dalej. Ale w końcu Warszawiacy
        sami takich chcieli.
        Najgorsze to że nie będzie wiaduktu z Płowieckiem w Ostrobramską, tylko rondo
        bez świateł. Na moje szczęścia ja pokonuje to skrzyżowanie dość wcześnie więc
        ruchu nie będę miał. Ale ci co będą jechali w godzinach szczytu!? Współczuje im.
    • Gość: Lecho Dziekuje przekreciarzowi Piskorskiemu bo ... IP: *.orasoft.net.pl 04.04.06, 20:24
      przynajmniej wybudowal Most Siekierkowski. A uczciwy Kaczynski nic ...
      • Gość: natka261 Re: Dziekuje przekreciarzowi Piskorskiemu bo ... IP: *.chello.pl 06.04.06, 00:18
        Aż strach pomyslec co się będzie działo na skrzyżowaniu Marsa i Płowieckiej w
        czasie gdy będzie budowane to nowe rondo i estakady???Paraliz totalny,
        wystarczy sobie przypomniec co się działo po wypadku ciężarówki z
        amunicją...cała praga sparaliżowana.Współczuję mieszkańcom Wawra, Rembertowa,
        Wesołej czy Otwocka.Chyba jedyna nadzieja w kolei.
    • Gość: Brat Dlaczego nie można ułatwić zjazdu z mostu na IP: 193.201.167.* 07.04.06, 16:35
      Gocław?? Jest tam gotowy, niewykorzystany pas trasy, którym spokojnie można
      jechać ok 200 m dalej, bez tloczenia się przy zjazdach na Wał Miedzeszyński.
      Czy na prawdę tak trudno ułatwić ludziom życie.
    • Gość: chris Re: Trasa Siekierkowska dłuższa pod koniec czerwc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 11:59
      pracuję na tej budowie i powiem wam szczerze, za na ten burdel jaki tam panuje
      to 4 miesięce to jest nic!!!samą wersję objazdu ostrobramskiej(aktualnie
      poprowadzony przez tymczasowy mostek) ustalano 3-4mc a było ich wiele!!!
      pierwotnie miała iść jedną z estakad(OE-3) ale pech i wiele okoliczności
      zablokowało to rozwiązanie( OE-3 ) po dzień dzisiejszy nie jest gotowa i
      jeszcze troche się zejdzie...jeżeli chodzi o same prace denerwuje mnie gadanie
      że niec się nie robi!!!czy jak ktoś z was miałby robić od 5-6 rano do 18-19z
      dwoma pół godzinnymi przerwami to chciło by się wam?!?!bo mi nie!!!pozatym
      trasa z mostu S w stronę przyszłego ronda na całej długości podległa wymnianie
      gruntu a to się schodzi!!!too nie takie hop do przody zrobić taki obiekt na
      bagnach!!!wiec drodzy użytkownicy tylko spokój może nas uratować!!cierpliwości
      i tak kiedyś to się zawali....

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka