IP: *.ihug.com.au / *.syd.ihug.com.au 19.12.02, 04:31
Dlaczego w Warszawie jest taka mala roznorodnosc miedzynarodowych sieci fast-
food (burger king, dominos pizza, taco bell juz nie istnieja, albo wycofuja
sie z rynku), subway ma raptem 2 restauracje? Czy ktos wie o zamiarze wejscia
na polski rynek nowych sieci fast-food?
Obserwuj wątek
    • buggi Re: fast-food 19.12.02, 13:16
      Moze to zabrzmi absurdalnie, ale w USA, czytalam w gazecie, MC Donald's bedzie
      musial lada dzien oglosic polajte. Kto sie tym swinstwem jeszcze delektuje?
    • pan_pndzelek fast-food?Co ty tu z takim GÓWNEM wyjeżdżasz?! 19.12.02, 13:29
      fast-food?Co ty tu z takim GÓWNEM wyjeżdżasz?!

W Warszawie chyba ludzie po prostu LUBIĄ jeść, może dlatego zdychają te
      bułownie...

Jak lubisz "to to" to mam dla ciebie radę: w sklepie z akcesoriami dla psów
      widziałem gumowego hamburgera - właściwie oryginał. Kup go sobie i spożyj.
      Potem tylko lekko opłuczesz i znowu będzie jak nowy... do zjedzenia.
      • buggi Re: fast-food?Co ty tu z takim GÓWNEM wyjeżdżasz? 19.12.02, 13:31
        dyskretnie zapytam, próbowales juz, ze polecasz? ;) ja wiem, twój zoladek nie
        toleruje psiego zarcia, wiec nawet nie odpisuj
    • zdzicha Re: fast-food 19.12.02, 13:56
      Prawdopodobnie dlatego, ze klienci tgo typu przybytków już dawno nie żyją, albo
      właśnie są w drodze na tamten świat i nie mają czasu wpaść na jednego.
      • Gość: Miki Re: fast-food IP: *.acn.pl 19.12.02, 21:31
        Błeeeeeeeeeeeeeee Fuuuuuuuuuj Rzygu Rzygu
    • Gość: Wolas Jak rozwiazac dwa problemy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.12.02, 04:24

Komu nie w smak
      smaczna i zdrowa kuchnia narodowa,
      niech zajada bezpanskiego czworonoga!

Mam cos dla goscia. Jest i po miedzynarodowemu i w Warszawie -
      Pies a la Hanoi

"Psina pieciu smakow?"
      www.se.pl/iso/Dzisiaj/Regiony/WwaNews/wwanews_7.shtml
      SuperExpress Sobota-Niedziela 21-22 XII

Wyglada na to ze pieski po wietnamsku byly powszechnie zjadane na ulicach
      miasta.
      Czy ktos z was kupuje dania miesne (za wyjatkiem drobiu) od skosnookinch?

• Gość: Alex Re: Jak rozwiazac dwa problemy IP: 212.33.87.* 21.12.02, 15:12
        Akurat kuchnia polska jest wyjatkowo nieciekawa. Nie rozumiem tego oburzenia
        zwiazanego z fast-food`ami. Jeżeli ktoś je lubi to niech się w nich stołuje.
        Jeżeli nie to niech tam nie zagląda. Należy szanować upodobania innych. Żyć i
        pozwolić żyć innym. Nie jestem wielkim admiratorem kuchni chińskiej, jestem
        wegetarianinem, ale przypadki dodawania róznego rodzaju mięsa, które zwyczajni
        zjadacze wołowiny i wieprzowiny normalnie nie wzieli by do ust nie tylko
        dotyczą Azjatów i ich jadłodajni. Zanim się skrytykuje innych należy zajrzeć
        też innym do garnków. A najlepiej to przejść na wegetarianizm. Przynajmniej nie
        będziecie mieć problemu co jecie.
        Pozdr
        • pan_pndzelek To wegetarianizm spowodował twoje skretynienie? 21.12.02, 15:34
          Gość portalu: Alex napisał(a):
          > Akurat kuchnia polska jest wyjatkowo nieciekawa.

Za to stwierdzenie powinienem ci po prostu PRZYPERDOLIĆ i chyba nie byłbym
          odosobniony. Czy schabowego z kapustą uważasz za kuchnię polską? Jesteś
          kretynem to akurat przyszło z Niemiec? ie jadłeś nigdy dziczyzny pieczonej z
          jałowcem? Toś ubogi...

> A najlepiej to przejść na wegetarianizm. Przynajmniej nie
          > będziecie mieć problemu co jecie.

Taak, najlepiej wpieprzać korzonki i parówki sojowe - OBRZYDLISTWO... i do tego
          widać jak działa na głowę...
          • Gość: Alex Re: IP: 212.33.87.* 21.12.02, 15:53
            Polskiej kuchni daleko do najlepszych kuchni - śródziemnomorskich: greckiej,
            włoskiej, arabskiej, tureckiej. Jest zbyt tłusta, zbyt ziemniaczana. To
            przypadość wszystkich kuchnii północy: zamiast rozwijać smak, kuchnia poszła w
            ilość kalorii przypadajacych na jeden posiłek. A potem mozna oglądać na ulicach
            jegomościów i jegomoście uginajace się od nadmiaru tłuszczu. A jednym z plusó
            globalizacji jest to, że jak mam ochote na kuchnie indyjską, to jem to, jak
            chcę sie stołować u Arabów to też to czynie. I panie pdziałek ja również moge
            panu odpowiedzieć niekulturalnie. Albo przestrzegamy pewnych norm i
            przestrzegamy konwencji pamietajafc, że ten kto pisze może mieć inne poglady
            niz my, albo wychodzimy na skończonych chamów
            • pan_pndzelek Re: 21.12.02, 16:03
              Tradycyjna kuchnia polska wcale nie była zbyt ziemniaczana. A że tłusta?
              Tłuszcz jak wiadomo jest smaczny i ZDROWY, więc im tłuściej tym lepiej. A ty
              nie wyjaśniłeś nawet co rozumiesz pod pojęciem kuchni polskiej. A wypowiadając
              takie sądy GRZESZYSZ. Kuchnie północne (skandynawskie) są faktycznie
              obrzydliwe - tylko ryby i warzywa... FU! Ale nie polska, to co dziś można
              zobaczyć w domach w Polsce to jakaś mieszanka niemiecka z obecnymi "trendami"
              na tzw. "zdrowe" (TFU) jedzenie...

Za niegodziwości z mojego poprzedniego postu przepraszam.
              • Gość: edek Re: IP: *.acn.pl 21.12.02, 18:52
                pan_pndzelek napisał:

> Tradycyjna kuchnia polska wcale nie była zbyt ziemniaczana. A że tłusta?
                > Tłuszcz jak wiadomo jest smaczny i ZDROWY, więc im tłuściej tym lepiej.

I jak tu się dziwić, że jesteś taką tłustą świnią. Zobaczymy za parę/paręnaście
                lat jak wylądujesz w szpitalu w wieku 50 lat i żaden lekarz już Ci nie pomoże.
                I bardzo dobrze.
            • miltonia Re: 21.12.02, 16:22
              Kuchnia polska nie jest wcale taka zła. Tyle, że kojarzymy ją najczęściej z
              jedzeniem barowo-stołówkowym, czyli tym w najgorszym wydaniu. Owszem jest
              tłustsza i uboższa w warzywa (a raczej używa się w niej innych warzyw i inaczej
              przyrządzanych) niż kuchnia śródziemnomorska, jest inna co nie znaczy że gorsza.
              Co do wyłapywania i zabijania psów i kotów przez wietów to mnie nie dziwi.
              Podejrzewam, że ten proceder uprawiają od dawna. Nie mogę zrozumieć jedynie
              braku obrzydzenia u ludzi, którzy kupują jadło w ich budkach. Z dwojga złego to
              już lepsze fast foody, tam najwyżej olej do frytek jest wielokrotnego użytku,
              ale o salmonellę i podobne atrakcje trudniej.
              • pan_pndzelek fast-food z MC a viet-food z budek 21.12.02, 16:44
                fast-food z MC a viet-food z budek to taki dylemat: co lepsze? Odpadki z
                fabryki zmielone w kotlet czy kundel w potrawce...

W sumie kundel to chociaż prawdziwe mięso...
                • miltonia Re: fast-food z MC a viet-food z budek 21.12.02, 16:58
                  Napisałam z dwojga złego. Lepiej mieć niestrawność niż wylądować w szpitalu z
                  zatruciem i zniszczoną wątrobą. A na niszczenie wątroby są lepsze sposoby niż
                  wietnamskie żarcie. No nie?
                  • pan_pndzelek Re: fast-food z MC a viet-food z budek 21.12.02, 17:02
                    miltonia napisała:
                    > A na niszczenie wątroby są lepsze sposoby niż
                    > wietnamskie żarcie. No nie?

Jasne! I z łokcia ją...
                    • Gość: Niech Re: fast-food z MC a viet-food z budek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 17:05
                      Ja swoja watrobe trzymam w zamrazalce. Na jej miejsce wsadzam pumeksy, ale
                      musze czesto je zmieniac. Kiedys sie pomylilem i wsadzilem mydlo. Ale byl ubaw!
                      • miltonia Re: fast-food z MC a viet-food z budek 21.12.02, 17:08
                        Kto miał ubaw?
                      • tradycja1 Re: fast-food z MC a viet-food z budek 21.12.02, 17:09
                        Kuchnia polska:
                        ruskie pierogi
                        barszcz ukrainski
                        karp po zydowsku
                        ryba po grecku
                        placki wegierskie
                        wszystko przeciez pyszotka!
                        gdzie tam jakies buly i mieso nafaszerowane antybiotykami.
                        Je sie zeby zyc...a nie zyje sie zeby jesc:)
                        • pan_pndzelek Re: fast-food z MC a viet-food z budek 21.12.02, 17:35
                          tradycja1 napisała:
                          > Je sie zeby zyc...a nie zyje sie zeby jesc:)

Co za WIERUTNA BZDURA!!! ŻYJE SIĘ BY JEŚĆ! A nie odwrotnie...

• tradycja1 Re: fast-food z MC a viet-food z budek 21.12.02, 17:55
                            na zdrowie:)
                        • Gość: Wolas Kapusta rules. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.12.02, 18:32
                          tradycja1 napisała:

> Kuchnia polska:
                          > ruskie pierogi
                          > barszcz ukrainski
                          > karp po zydowsku
                          > ryba po grecku
                          > placki wegierskie
                          > wszystko przeciez pyszotka!
                          > gdzie tam jakies buly i mieso nafaszerowane antybiotykami.
                          > Je sie zeby zyc...a nie zyje sie zeby jesc:)

A golabki i bigos?!

Kapusta kiszona to zdrowie! Wiemy to od wiekow.
                          Teraz naukowcy to potwierdzaja a w Ameryce prawdziwa kiszona znaja tylko
                          polonusi i germancy.

Fermenting Sauerkraut Produces Stronger Cancer Fighter
                          www.rense.com/general30/fermentingsauerkraut.htm
                          Polska kiszona lepsza (wiecej naturalnych enzymow) od amerykanskiej (scislej:
                          polonijnej)! "The American variety had fewer cancer-fighting elements than its
                          overseas cousin, says Yeong Ju, a researcher with the University of Illinois."

Kobiety z Polski w stanach maja 4-5 krotnie wieksze ryzyko zachorowania na raka
                          niz kobiety mieszkajace w Polsce.

• tradycja1 Re: Kapusta rules. 21.12.02, 18:36
                            chyba Polvision ogladasz czesto.
                            • Gość: Wolas Re: Kapusta rules. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.12.02, 19:05
                              tradycja1 napisała:

> chyba Polvision ogladasz czesto.

Co ma piernik do wiatraka?
                              Jesli Cie to interesuje, wiem ze jest cos takiego jak Polvision w i-necie.
                              Ogladalem kilka (moze 5) kawalkow. Nic, poza reklama, o jedzeniu nie bylo.
                              90% tego co *czytam* lub ogladam jest po angielsku.

• buggi Re: fast-food z MC a viet-food z budek 21.12.02, 20:51
                        wybacz niedyskrecje, pienilo ci sie z.....nosa?
                        • Gość: Niech Re: fast-food z MC a viet-food z budek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 22:14
                          Nie, pienilo mi sie z otworu najblizszego watroby. W moim wyjatkowym przypadku
                          (a jestem jedyny w swoim przypadku) byla to [----].
                          • buggi Re: fast-food z MC a viet-food z budek 21.12.02, 22:59
                            Gość portalu: Niech napisał(a):

> Nie, pienilo mi sie z otworu najblizszego watroby. W moim wyjatkowym
                            przypadku
                            > (a jestem jedyny w swoim przypadku) byla to [----].

tak tez sadzilam.
            • buggi Re: Alex 21.12.02, 21:58
              Mylisz sie. Kuchnie orientalne: arabska, perska, turecka i indyjska, choc sa
              zdrowe, to jednak tluste i wysokokaloryczne.
              • Gość: Niech Re: Alex IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 22:22
                Kuchnia arabska jest podobna do tzw. srodziemnomorskiej. Uzywa sie w niej
                wylacznie oliwy z oliwek, je sie duzo warzyw i owocow, mieso to czesto
                baranina, nie ma wieprzowiny. Na pewno nie jest tlusta. W Polszcze jak ktos
                chce zjesc chuda, to powinien raczej pojsc do knajpy arabskiej niz do
                francuskiej.
                • miltonia Re: Alex 21.12.02, 23:00
                  Kuchnia arabska nie jest niskokaloryczna. Owszem, używa się w niej oliwy, a
                  raczej topi się w niej wszystko, mięso i warzywa. No i te ich słodycze!
                  Skondensowana słodycz, jak Niech. No nie Buggi?
                  • buggi Re: Niech i Miltonia 21.12.02, 23:04
                    miltonia napisała:

> Kuchnia arabska nie jest niskokaloryczna. Owszem, używa się w niej oliwy, a
                    > raczej topi się w niej wszystko, mięso i warzywa. No i te ich słodycze!
                    > Skondensowana słodycz, jak Niech. No nie Buggi?

Ot Niech i masz potwierdzenie.
                • buggi Re: Alex 21.12.02, 23:03
                  Zgadza sie. Oliwa z oliwek jest najlepsza,ja jednak spotkalam sie z brakiem
                  umiaru w jej uzywaniu w ww. kuchniach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka