Dodaj do ulubionych

Ludzie Piskorskiego biorą władzę w PO

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.06, 03:16
Jeszcze nigdy nie widziałem zjazdu bez kartek. Wsród ponad 800 delegatów to
trdune wybrac 42 członków Rady Regionalnej. Może być oczywiście zywioł, ale
wtedy wygra tylko jedna opcja bez zachowania proporcji poszczególnych
środowisk.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kartki2 PiSzą o bzdurach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.06, 03:39
      Chyba wyborcza nie ma się o co przyczepic i PISze o kartkach. Niech mi wskażą
      zjazd jakiejkolwiek partii gdzie do większych organów nie bylo kartek (czyt.
      ściągawek)?
      • Gość: PO+SLD=katastrofa Cholera znowu geszefciarze wracają do Wawy. IP: *.chello.pl 24.04.06, 07:41
        Ile będzie nowych "Warszawianek", tuneli, mostów, "Złotych Tarasów" itp.
        • Gość: darth vader Re: Cholera znowu geszefciarze wracają do Wawy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:09
          będą, najważniejsze że coś się zbuduje. to że piskorski i inni wezmą kasę pod
          stołem to już nikogo nie obchodzi. a potem się dziwią że wielka afera
          • Gość: Admiral Kartki były zawsze - i to rózne. IP: 80.51.246.* 24.04.06, 13:50
            Ja nie wiem skąd to oburzenie na "kartki". Pamiętam, że nawet na wielkiej
            Konwencji Krajowej przed referendum w 2004, taka "kartka" była dołączana do
            oficjalnych materiałów zjazdowych i sam Tusk ją zachwalał, jako kompromisową
            propozycję wypracowaną na drodze konsensusu władz krajowych i regionów -
            zaznaczając przy tym, że jest to kwestia decyzji kazdego z delegatów, czy w
            swoich wyborach bedzie kierował się rekomendowaną propozycją, czy tez
            postąpi "jak mu w duszy gra".
            Dziwie się Hani - jak jej "kartki" zwycięzłay w wyborach w kołach warszawskich
            to było wsztsko w porządku, a teraz wyraża wielkie obuzenie.
            A Julki Pitery to już zupełnie nie rozumiem.
            Była na zjeździe, była delegatem - to czemu nie wyszła na trybunę, nie zabrała
            głosu, nie wygarnęła Abgarowiczowi i nie wyrzuciła wszystkiego, co jej na
            wątrobie leży???
            Tylko po kulurach się za dziennikarzami snuła za dziennikarzami i im zaliła
            Taka odważna???
            Tak z niej "Żelazna Julka"????
        • Gość: masakra Re: Cholera znowu geszefciarze wracają do Wawy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:12
          I znowu czeka nas koalicja PO z SLD.
        • Gość: to nie sen Re: Cholera znowu geszefciarze wracają do Wawy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 15:30
          Od miesiąca w Warszawie dogadują się z SLD, po cichu - dzielą już dzielnice,
          gdzie ma rządzić SLD, gdzie PO. Tak to wygląda.
      • Gość: darth vader ściągawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:05
        tak, robią z nas jełopów i idiotów. HGW krytykowała złodzieja Piskorskiego za
        takie wyczyny, a teraz sama w nich bierze udział.

Haniu a pomyślałaś może co teraz piskorczycy wyprawiają z twoimi niedawnymi
        współpracowanikami? to ludzie, którzy ci zaufali
    • Gość: Antonio Abgarowicz, pseudo "Warszawianka" niewinny? IP: *.chello.pl 24.04.06, 07:40
      Bzdura!
    • Gość: chorazuk Wracamy ! PiS paszoł won IP: 80.51.246.* 24.04.06, 07:55
      Hej Pisowcy pakować się w Ratuszu, WRACAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Piskorski Re: Wracamy I kradniemy kolejne miliony IP: *.pgi.waw.pl 24.04.06, 07:57
        • Gość: warszawianka Re: Wracamy I kradniemy kolejne miliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:15
          No, jeszcze musimy was wybrać! Ale na mój głos nie liczcie! Wolę PiS niż to
          złodziejstwo zgromadzone wokół Pieknego Pawełka.
          • Gość: piko Re: Wracamy I kradniemy kolejne miliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:25
            Szkoda, że nie widzicie ile ten facet potrafi zrobic rzeczy pozytywnych. W
            wyborczej napisali, to tak trzeba powtarzac... Może przyjrzycie sie tym sprawom
            z nieco szerszej perspektywy, a nie tylko tej zawartej na łamach Gazety.
            Brawo Abgarowicz!
            • Gość: przyjkaciel Re: Wracamy I kradniemy kolejne miliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:42
              Brawo Łukasz!!!
              Olej te bezsensowne słowa krytyki, krytyki, która jest tylko próbą udowodnienia
              swojej beznadziejności jaką się mogą pochwalić dziennikarze GW.
              Bądź silny.
              Razem damy rade!!!
        • sneaker Re: Wracamy I kradniemy kolejne miliony 24.04.06, 08:50
          Ile zrobili złego, tyle mniej więcej i dobrego.
          Natomiast PiS przez cztery lata rządów nie zrobił NIC poza otwarciem kilku
          muzeów, celem zbicia kapitału przed wyborami sejmowymi.

A nie przepraszam otworzyli jeszcze kolejkę z Falenicy na Zachodni, gdzie
          pierwszy pociąg w kierunku centrum odjeżdżał przez długo czas jakoś po 8
          rano... W sam raz żeby do pracy na 8 dojechać.

I największe kłamstwo Kaczyńskiego - urząd prezydenta miasta miał nie być
          trampoliną do objęcia urzędu prezydenta miasta.
          Że nie wspomnę, jak ładnie odnosił się do mieszkańców miasta, w którym przyszło
          mu urząd sprawować.
      • Gość: PiS tylko PiS! Żebyś się nie zdziwił 5 listopada! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:53
    • Gość: Funia Re: Ludzie Piskorskiego biorą władzę w PO IP: 217.153.39.* 24.04.06, 08:50
      To już koniec Platformy w Warszawie. Panie Piskorski & Spółka, Państwu już
      dziękujemy!!!! Chyba że weszliście w UKŁAD z Kaczorami i chcecie zwycięstwa PiSu
      • Gość: darth vader Pawełku wracaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:07
        wszystko naszykowane. wiemy gdzie jest kasa i jak ją ukraść. kupisz sobie
        kolejne obrazki do gabinetu
    • Gość: Wesołek Julia dołącz do Zyty !!! IP: 195.205.254.* 24.04.06, 09:13
    • Gość: złodziejski powrót Re: Ludzie Piskorskiego biorą władzę w PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:15
      a przecież tylu ludzi z tej ekipy się teraz zakamuflowało na etatach
      burmisturzów i wiceburmistrzów. Siedzą cich boją się wypowiadać, żeby tylko
      prasa ich nie odgrzła i czekają aż ic przyjaciele wrócą. Kasjer Guz,
      SPECJALISTA OD SPÓŁEK ZAGRANICZNYCH,MACHOWSKI BYŁY SEKRETARZ PISKORSKIEGO
      FILTROWAŁ GOŚĆI, POTAPOWICZ UWAŻANY ZA ZAUFANEGO ALE PRYMITYWNEGO DO ZADAŃ
      SPECJALNYCH, aBGAROWICZ, MIESZKANIA I BUDOWNICTWO ŻE HO,HO ITD. ITD.wYBORCZA
      MOŻE JEDYNIE URATOWAĆ WARSZAWĘ OD TYCH LUDZI BO BĘDZIE NIESZCZĘŚCIE DLA
      WARSZWIAKÓW. POD SZYLDEM PO W WAWIE IDZIE ZŁO.........
      • Gość: Admiral Re: Ludzie Piskorskiego biorą władzę w PO IP: 80.51.246.* 24.04.06, 16:09
        A Ty cały czas biedactwo nie mozesz się pogodzić, że mirkowy układzik nie
        wypalił i bazarek znalazł się za burtą...
        Stąd taka gorycz Twoja i takie pretensje do Potapowicza.
        PS. Nie muszę patrzeć nawet na IP - Twój stylowy sznyt wypowiedzi od razu Cię
        zdradza;-)
        • Gość: piskorskiemu stop pieprznij sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 18:01
          masz chyba jakiegos pie..a na punkcie Sztybra. tylko ktos cos zlego powie na
          Pawelka to od razu Sztyber i Sztyber. to w takim razie czemu PO przegrala wybory
          europarlamentarne z Geremkiem (w Warszawie). taka swietna lokomotywe mieliscie.
    • zegrz PO przegrywa wybory w W-wie 24.04.06, 09:15
      Chociaż nie cierpię PiS-u, to w tej sytuacji PO mojego głosu nie dostanie.
      • Gość: Ewa Re: PO przegrywa wybory w W-wie IP: 217.153.39.* 24.04.06, 09:26
        I o to chodzi PiS-owi.
        • Gość: jukos zgnijesz w pierdlu złodzieju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:03
          tylko nie wiadomo kiedy, ale macie to zagwarantowane. potapowicz, nie odzywaj
          sie lepiej
          • Gość: Admiral Re: zgnijesz w pierdlu złodzieju IP: 80.51.246.* 24.04.06, 16:16
            Uwazaj, bo niechcący do pierdla mozesz trafic prędzej Ty. Z tego co wiem,
            ostatnimi czasy okazuje się, że jakowaś mafia (ale taka prawdziwa - z bronią,
            beemami i materiałami wybuchowymi, a nie wykreowana przez "Gazetę Stołeczną")
            miała zwiazki z bazarkami.
            A Potapowicz to bardzo porządny człowiek więc się go rudzielcu (bo rude -
            znaczy fałszywe) nie czepiaj.
            Szacuneczek
            • Gość: zigi Ten mały grubas, rocznik 1973 z dawnej UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 16:35
              Potapowicz - Ż...sko, to ma być niby uczciwy? Jak? "Inaczej"?
              • Gość: żerzuś Re: Ten mały grubas, rocznik 1973 z dawnej UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 17:39
                a teraz będzie kłopot z pewną posłanką PO. powiedziała że ze złodziejami nie
                będzie działać. problem w tym że Pitera zdobywała głosy dla PO swoją postawą (co
                niby nie jest autorytetem?), a piskorskie najwyżej kasę dla samych siebie. a to
                że partia traci to już im zwisa -kariera w końcu najważniejsza
                • Gość: Praga Południe Re: Ten mały grubas, rocznik 1973 z dawnej UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 12:00
                  Też mi autorytet z dwoma wyrokami skazującymi na koncie za przekręty jako
                  działacz samorządowy i prezes Transparenty International(sic!)
              • Gość: Praga Południe Re: Ten mały grubas, rocznik 1973 z dawnej UW IP: *.aster.pl 28.04.06, 20:28
                Zigi frustracie na Sławku się wyżywasz?
                Pilnuj lepiej siebie!!!
              • Gość: HITLEREK Re: Ten mały grubas, rocznik 1973 z dawnej UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 20:31
                HITLEREK ZIGI?
    • Gość: darth vader nie jestem człowiekiem Piskorskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:12
      www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=85315
      Nie mam wielkich ambicji

Z Łukaszem Abgarowiczem o przeszłości i przedwyborczych planach PO na Mazowszu
      rozmawia Jolanta Molińska

156 delegatów na sobotni zjazd regionalny PO głosowało przeciwko Pana
      kandydaturze. Uważają, że jest Pan „człowiekiem Piskorskiego”.

To dla mnie obraźliwe. Nie jestem niczyim człowiekiem. Pawła Piskorskiego
      szanuję i się z nim przyjaźnię, ale jestem od niego o pokolenie starszy. To
      prawda, że gdy rządził Warszawą, może za bardzo pędziliśmy do przodu, nie
      zwracając uwagi na szczegóły. Do dziś ponosimy tego konsekwencje. Mnie dostaje
      się za Warszawiankę. Zgłosiłem, o czym nikt nie wspomina, poprawkę do ustawy
      warszawskiej, by fundacja, która zarządza Warszawianką, wróciła pod kuratelę
      miasta. Ale ustawa leży u prezydenta RP.

Czy poprze Pan Hannę Gronkiewicz-Waltz jako kandydatkę PO na prezydenta stolicy?

To oczywiste, tym bardziej że byłem jedną z osób, które od początku opowiadały
      się za tą kandydaturą.

Przed wyborami samorządowymi czeka Pana ciężka praca. W radzie stolicy Platformy
      prawie nie widać.

Obecna sytuacja to wynik niewłaściwego doboru ludzi. Stąd wzięły się kłopoty,
      rozłamy. Chcę, by w jesiennych wyborach do Rady Warszawy startowały osoby
      kompetentne z różnych środowisk w PO. Sam nie mam wielkich ambicji, nie muszę
      nigdzie lokować swoich ludzi. Chcę za to skończyć z podziałem na tych od
      Piskorskiego i tych od Gronkiewicz-Waltz.
      • Gość: darth vader Re: nie jestem człowiekiem Piskorskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:13
        czyli teraz żeby było dobrze mają startować tylko sami piskorczycy -jedyna
        słuszna opcja:D
        • Gość: cholerny świat! Abgarowicz kombinował już za Święcickiego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:57
          • Gość: PO = złodzieje? Abgarowicz uwłaszył się na majątku Gm. Centr. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 15:37
            w Fundacji Park Wodny Warszawianka. Remont miał kosztować 19 milionów zł, a
            zamknął się kwotą blisko 130 milionów złotych. ALE PRZEKRĘT!
    • Gość: ściągawka ściągawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:38
      może Gazeta opublikuje tu tę karteczkę, jako dowód w sprawie
    • Gość: Szczecinianin Re: Ludzie Piskorskiego biorą władzę w PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:47
      Drodzy Rodacy PO Warszawiacy ! Nie macie się czym przejmować, u nas było jeszcze
      lepiej. Ściągawki chodziły, ale najlepszym dowcipem były przygotowane karty do
      głosowania. Na dwóch kartkach ciurkiem wszystkie statutowe organy i ich skład
      oczekiwany przez nowego przewodniczącego - a tak naprawdę przez Sławka Nitrasa.
      Przyboczni i kupieni cieli wszystkich tzw. nie z układu. Ale wracając do kart do
      głosowania. Obradom przewodniczyła osoba wykonująca zawód radcy prawnego, w
      prezydium zjazdu osoby mające budzić zaufanie. Podobnie z komisją skrótacyjną,
      też prawie sami prawnicy i co dopuszczono do procedury głosowania karty
      urągające wszelkim zasadom. Na kartach obok nazwisk umieszczona została jedna
      kratka, w której przy wybieranym nazwisku stawiany miał być krzyżyk. Zadać
      należy sobie pytanie: a nie można było prościej, poprzez wykreślanie nazwisk lub
      umieszczenie dwóch kratek "za" i "przeciw". Nie chce mi się nawet myśleć, ile
      krzyżyków mogło zostać dopisanych, aby weszli swojaki. Normalnie wstyd. Jak my
      wyglądamy jako partia. I co mamy składać protesty, aby wszyscy nowi czytaj
      eskaelowcy nas do końca powycinali. W takich przypadkach winniśmy zastanowić się
      czy nie zarządzić ponowienia zjazdu. Ale co to da. Przecież trzeba "wykopać"
      Tuska, bo mu Rokita przegrał wybory.
    • Gość: gosc PO to zawsze Piskorczycy czy na przednim czy tylny IP: *.molgen.mpg.de 24.04.06, 13:55
      m siedzeniu... Teraz tylko czekaja na kolejne posadki gdzie moga pozalatwiac cos
      na boku.

Nie wierze juz w oczyszczanie PO - za silni dzialacze, ze bardzo przezarta
      korupcja - to jak PZPR/SDPL/SLD "reformowala" sie i "oczyszczala".
    • Gość: Archie PO jest niepoprawna i niereformowalna IP: *.aster.pl 24.04.06, 14:33
      Wysuwanie do pierwszego szeregu Abgarowicza to szczyt arogancji ! Ten facet był
      swego czasu tak "umoczony" w Wwie, że "zesłano" go do Płocka, żeby w ogóle ktos
      na niego głsosował ! I po kilku latach znowu ma "być dobry " w Warszawie ?
      To oczywiscie katastrofa, bo na PiS też nie ma po co i na kogo w nim
      głosować ... czyżby zostawała Samoobroan ? Grzegorz Tuderek (d. pezetpeer)
      prezydentem Warszawy ?
      chyba czas emigrować ...
      Archie
      • Gość: Wan [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:56
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: U-54 Re: PO jest niepoprawna i niereformowalna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 15:19
        A mógł zostać w tym Płocku razem ze "Strusikiem" z PSL - obaj kobinują, że hej!
      • iiyamapro Re: PO jest niepoprawna i niereformowalna 25.04.06, 13:28
        Gość portalu: Archie napisał(a):
        > I po kilku latach znowu ma "być dobry " w Warszawie ?

nie zauważyłeś Archie, że Pan Abgarowicz został przewodniczącym MAZOWIECKIEJ PO?
        jaki powrót do Warszawy???

ludzie, nawet artykułu w prasie nie umiecie przeczytać ze zrozumieniem, a
        najeżdżacie na ludzi, których obsmarowuje GW... czy to wasza biblia??? każde
        słowo święte i prawdziwe?

Gratuluję Łukasz, trzymaj się i nie zwracaj uwagi na komentarze impotentów
        intelektualnych. Może wreszcie PO pójdzie energicznie do przodu.
    • Gość: kz Kolejna brednia wyborczej IP: *.crowley.pl 24.04.06, 16:05
      Podział w PO się już skończył. Przestańcie wreszcie dzielić partię na tych od
      Piskorskiego i na tych od Gronkiewicz-Waltz. A tak na marginesie Panom
      Abgarowiczowi i Piskorskiemu nic konkretnego nie zarzucono. Nie można oskarżać
      kogoś bez powodu. Przestańcie wreszcie grać na fobiach ludzkich i
      wykorzystywać, że póki co nazwisko Piskorski nie kojarzy się najlepiej.
      Konkrety Panowie. Trzeba odróżniać fakty od opinii.
      • Gość: U-54 Jakie brednie, to prawda - frakcji jest zresztą w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 16:33
        PO więcej.
    • Gość: ŚMIECHU WARTE Re: Ludzie Piskorskiego biorą władzę w PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 16:58
      KTO TU UDAJE JAKIŚ OBIEKTYWIZM, ŻE NIE MA PODZIAŁÓW ITD. SZANOWNI PAŃSTWO CI
      LUDZIE DOROBILI SIĘ NA NASZYCH PAŃSWOWYCH PIENIĄDZACH GIGANTYCZNYCH MAJĄTKÓW I
      PRZESTAŃ GOŚCIU PENIE ZAMIESZANY MÓWIĆ O DOWODACH POPATRZCIE NA ZEZNANIA
      PODATKOWE I DAROWIZNY JEŻELI JE WOGÓLEW NA OCZY ZOBACZYCIE KACZOR ODKRYŁ CO
      NIECO I SIĘ WKURZYŁ ALE ODKRYŁ TYLKO KROPELKĘ. JAKIE MAJĄTKI BYŁY KUPOWANE NA
      PRZYJACÓŁ Z PODWÓRKA, HOTELE ITP, TAKA JEST PRAWDA JAK CZYTAM NIEKTÓRE OPONIE
      TO ŻAŁOŚĆ ŚCISKA POZDRAWIAM WARSZAWIAKÓW
    • Gość: Michał Re: Ludzie Piskorskiego biorą władzę w PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 17:15
      bałagan i niedemokratyczne zasady gry w PO to od co najmniej 2 lat reguła, w
      świętokrzyskiem PO pod kierownictwem biernego Konstantego Miodowicza jest tak
      samo niedemokratyczną strukturą, wszystko wcześniej jest ustawiane a Miodowicz
      i jego zastępca Cichy udają,że nic nie widzą...
    • Gość: witek Re: Ludzie Piskorskiego biorą władzę w PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:08
      Jestem czlonkiem PO i wlos mi sie zjezyl kiedy przeczytalem co sie stalo w
      Warszawie.Zapytam u zrodla czy to prawda a jesli tak to mam sporo do myslenia.
    • Gość: czowiek Mazowiecka PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:39
      Czytam, te bzdury i nie chce mi się w to wierzyć!Delegatów na zjazd regionalny
      jest 800, czlonków Mazowieckiej PO jak sądzę kilkanaście tysięcy a jakieś osoby
      piszą "Piskorczycy i przekrenciarze wrócili do wadzy"!Czy te osoby które tak
      myślą naprawdę uważają,że Pawel Piskorski i Lukasz Abgarowicz znają kilkanaście
      tyś.osób na caym Mazowszu które zapisali do PO i w ten sposób tu
      rządzą.Przecież to bzdura.Ci dwaj Panowie wygrali dlatego,że zwykli czonkowie
      PO nie mogą znieść sposobu prowadzenia polityki w PO Pani Hanny Gronkiewicz-
      Walz (która podczas zarządu komisarycznego w Wawie wykazala się ogromnym
      hamstwem,brakiem kultury i jak się ostatnio okazalo brakiem umiejętności
      otaczania się ludźmi patrz Maciej Świderski)oraz z powodu,że jak się okazalo
      nasz ukochany prezydent Pan Lech Kaczyński po pierwsze klamal w sprawach Pawla
      Piskorskiego a po drugie rozwalil Warszawę dzięki swoim rządom przez co ludzie
      chcą zmian
      • Gość: tak sobie piszę... Temu już się Niemcy mylą z Kaczyńskim rozwa- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 14:43
        lającym Warszawę. A on urodził się dopiero w 1949 r., a Warszawa uległa
        zniszczeniu w 1939 (w małym stopniu) i w 1944 r. (w dużym stopniu). Wiadomo PO-
        wiec-duPOwiec, a dziadek Pluska wehrmachtowiec, czyżby nie służył w saperach?
      • Gość: sarenka Re: Mazowiecka PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:12
        O nie nie nie. Jesli tak piszesz, to albo nie znasz zasad manipulacji, albo sam
        manipulujesz.

PO Piskorskiego przyciąga wszelkie męty jak lep muchy. Toteż szeregi PO rosną,
        tym bardziej rosna, im wieksza nadzieja, że PO w Warszawie wygra. Panowie
        Białecki z Potapowiczem "ustawiają" sobie zarządy dzielnicowych kół, wybory
        delegatów na zjazdy warszawski, regionalny i krajowy, dobierają jednych
        członków kół, a marginalizuja innych, tych spoza towarzystwa. W ten sposób
        tworzy się sitwo-platforma Piskorskiego i społki.
        Pani Gronkiewicz widac nie była tak mocna w tego rodzaju gierkach, więc
        przegrała i zmuszona byla pójść na kompromis z piskorczykami.
        Do powrotu do władzy w Warszawie szykuje się poprzednia PO-wska ekipa
        samorządowców, zainteresowanych w materialnych profitach władzy, wraz z grupą
        nowych, młodych wilków.
        Budują mosty, to fakt, ale nie buduja zaufania.
        Byc może zbuduja w Warszawie różne drogi, budynki, mosty, wiadukty, baseny. Ale
        zbudują drożej, dadza zarobić tylko zaprzyjaźnionym firmom, nie zapominając o
        własnych prowizjach.
        • Gość: syrenka A jest co ukraść - budżet co roku - 7-8 miliardów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:34
          złotych.
          • Gość: Wandea Bez Piskorza w PO będą słabi. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 11:04
    • Gość: ter PO zadziwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 14:37
      ww2.tvp.pl/2216,20060427334810.strona
    • Gość: PIOTR M DOBOSZ Re: Ludzie Piskorskiego biorą władzę w PO IP: *.blackhorsescientific.com / 217.153.134.* 28.04.06, 15:55
      Warszawa, 28.04.2006

Redakor Naczelny
      Gazeta Wyborcza
      Czerska 8/10
      00-732 Warszawa Via Fax: 022 / 555 47 80

re: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65646,3301862.html

Szanowny Panie Redaktorze,

W portalu www.gazeta.pl (URL j.w.) opublikowany został artykuł autorstwa Pani
      Dominiki Dziobkowskiej pod tytułem “Ludzie Piskorskiego biorą władzę w PO”. W
      artykule tym zacytowana została wypowiedź, która – wg autorki – miała paść z
      moich ust podczas wystąpienia w dniu 22.04.2006.

Wobec tego, na podstawie Art. 31 pkt. 1 w nawiązaniu do Art. 32. pkt. 1 ergo 3
      Ustawy Prawo Prasowe z dnia 26.01.1984 (Dz. U. Nr 5, poz. 24 z późniejszymi
      zmianami) przekazuję moje sprostowanie, którego zamieszczenie jest niezbędne:

W artykule Pani Dominiki Dziobkowskiej pod tytułem “Ludzie Piskorskiego biorą
      władzę w PO” zamieszczonym na łamach portalu www.gazeta.pl będącego własnością
      Agora SA zamieszczona została informacja: “Paweł Dobosz z koła PO na
      Pradze-Południe zapytał Abgarowicza wprost: - Jak może być pan naszym liderem,
      skoro prasa kolejny raz opisuje pana niejasne interesy?”.

Oświadczam więc, że moje wystąpienie podczas obrad Zjazdu Regionu Mazowieckiego
      Platformy Obywatelskiej RP w dniu 22.04.2006 skierowane do delegatów zjazdu było
      głosem w dyskusji wyborczej, której celem było wybranie Przewodniczącego Regionu
      Mazowieckiego. Słowa zacytowane przez Panią Dziobkowską nie zostały przeze mnie
      wypowiedziane, ani też jej sens nie był choćby bliski intelektualnie i treściowo
      powyższemu cytatowi. Zabierając głos zadałem pytanie kandydatowi na
      Przewodniczącego, jak wyobraża sobie swój program działania dla Regionu
      Mazowieckiego oraz jaki jest Jego kalendarz działań. W swej drugiej wypowiedzi
      natomiast zgodziłem się ze zdaniem kandydata, że kandydat na Przewodniczącego
      powinien być liderem oraz zadałem pytanie, czy takie cechy On posiada. W żadnym
      elemencie mojej wypowiedzi nie poruszyłem jakichkolwiek doniesień prasowych, ani
      też się na nie nie powołałem.

Stanowczo protestuje, aby swobodna interpretacja mojej wypowiedzi przez Autorkę,
      mająca swoją emanację w cytowanym artykule, stała w jawnej sprzeczności z
      faktami. Intencje, treść i odniesienia merytoryczne moich wypowiedzi nie
      związane były w żaden sposób z doniesieniami prasowymi, więc łączenie mnie z
      nimi jest nieprawdziwe i skutkować może odczyciem czytelników, iż doniesienia
      takie akceptuje lub podzielam.

Przedstawianie moich wypowiedzi w takiej formie i treści może być odbierane,
      jako atak na osobę kandydata, co nie miało miejsca. Moje wypowiedzi były głosem
      w demikratycznej debacie wyborczej. Stanowczo odcinam się więc od nadawania moim
      słowom charakteru wspierającego głosu w dyskusji prasowej na temat ówczesnego
      kandydata na stanowisko Przewodniczącego Regionu Mazowieckiego PO, Pana Łukasza
      Abgarowicza.

Jako omyłkę pisarską traktuje zacytowanie mojego imienia jako “Paweł Dobosz” a
      nie “Piotr M. Dobosz”, mimo iż przekazałem autorce mój bilet wizytowy.

W świetle treści mojego oświadczenia stoję na stanowisku, że jego opublikowanie
      na łamach portalu www.gazeta.pl oraz na łamach Gazety Wyborczej jest niezbędne.

Z poważaniem,

Piotr M. Dobosz

cc:Dominika Dziobkowska, via Redakcja GW
      Ewa Kopacz, Biuro Regionu Mazowieckiego Platformy Obywatelskiej, Warszawa
      Paweł Lech, Przewodniczący Koła PO RP Warszawa Praga Południe, Warszawa
      Biuro Krajowe PO RP, Warszawa
      • Gość: Praga Południe Re: Ludzie Piskorskiego biorą władzę w PO IP: *.aster.pl 28.04.06, 20:26
        "Standardy" Pani Dziobkowskiej i Pana Fusieckiego znane są od dawna!!!
    • Gość: rybak Re: Ludzie Piskorskiego biorą władzę w PO IP: *.adsl.alicedsl.de 24.05.06, 22:52
      Tukk,najlepszy zagraniczny kandydaz na polskiego prezydenta w koalicji ze
      zlodziejami i mafiozami z SLD,teraz wiem dlaczego PO nie chcialo koalicji z PIS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka