Dodaj do ulubionych

Nowoczesny leśnik modli się za szefa

• Gość: Podlesniczy Modlitewnik dla klusownikow! IP: 152.75.60.* 28.04.06, 13:11
    • Gość: winiak Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.06, 13:14
      To już nawet nie ciemnogród.Nie wiem jak to nazwać,może kretynizm do
      kwadratu?Czy nadejdzie opamiętanie?!WAtpię,przy tm poziomie szkolnictwa,kultury...
    • Gość: odrzewo Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: 213.77.24.* 28.04.06, 13:26
      Jako leśnik stanowczo protestuję przeciwko wydawaniu wypracowanych m.in. przez
      mnie pieniędzy na takie "kwiatki". Kto chce, niech sie modli z głowy.
    • Gość: bebe modlitewnik leśników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 13:42
      niech więć kościół katolicki nie dziwi się, że odchodzę od niego powoli i
      nieuchronnie...A Ty?
      • qawsedrftg a ja nie. Jeżeli stosujesz takie kryteria 28.04.06, 13:55
        to nie rozumiesz, czym jest wiara i jak się to ma do wyczynów jakiegoś pajaca w
        rodzaju tamtego wielebnego czy innego ojcogrzyba.
      • Gość: Cortez Re: modlitewnik leśników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:02
        A ja odszedłem już dawno - nie jestem katolikiem - pozostaję sobie zwykłym
        chrześcijaninem i nikt mi już nie tłumaczy co chce Bóg.
        Precz z katokomuną.
    • Gość: ja Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.04.06, 13:50
      Na egzaminach i przy corocznej ocenie pracy będzie od dziś egzamin z paciorka
      jakość pracy to sprawa drugorzędna modlitwa załatwi wszystko
    • venus99 Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa 28.04.06, 14:01
      jak wszystkiem powszechnie wiadomo Polska NIE JEST państwem wyznaniowym i NIE
      JEST pod okupacją kleru.prawda??
      aż dziw,że wszyscy pracownicy LP idą jak stado baranów na rzeź.
    • Gość: th Ja chyba śnię 8-( IP: 80.48.74.* 28.04.06, 14:21
      Wydawało mi się, że żyjemy w państwie świeckim, w którym instytucje publiczne
      nie indoktrynują własnych pracowników, ale tylko mi się wydawało...
    • Gość: Anka Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: 141.30.56.* 28.04.06, 15:06
      nie moge uwierzyc, ze to prawda
      w Polsce zapanował styl alla Radio Maryja
      • futomaki.pl Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa 28.04.06, 16:05
        Jakie czasy, takie książki ;)
    • Gość: - Tylko zacofani się w ogóle modlą z modlitewnika... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.06, 18:00
    • Gość: kristof Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.87-197-141.telecom.sk 28.04.06, 19:09
      autora,wydawców i tych co każą się modlić z tego " drzewa" przerobić
      na płyty pilśniowe skoro mają trociny w głowach.
      • Gość: paralityk Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.astra-net.com 28.04.06, 20:14
        lepiej ze wydali kase na jakies modlitewniki niz mieliby wyjechac na wycieczke
        zagrawaniczna za kase z funduszu socjalnego -a jak znam zycie i ludzi
        pracujacych w lp korzystaja z nich tylko pracownicy od lesniczego wzwyz.a tak na
        otarcie lez taki dajmy na to podlesniczy z pacanowa ma namacalny dowod swoich
        ciezko zarobionych pieniedzy i w wolnej chwili(przeciez ma ich mnostwo -praca w
        lasach to sama rozkosz ,spacer wsrod drzewek,gonienie zajaczkow ...)moze sie
        chociaz pomodlic by dobry bog spuscil bombe i rozwalil cale to bezmozgowe
        towarzystwo wzajemnej adoracji
    • Gość: JKM Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: 87.207.175.* 28.04.06, 20:44
      O JEZU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • zewszad_i_znikad Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa 28.04.06, 21:40
      Połączenie unifikacji światopoglądowej ze stylistyką "łubu dubu, łubu dubu,
      niech nam żyje prezes naszego klubu"...
    • sesibon Jezu, to chyba jakieś żarty !! 28.04.06, 22:19
    • Gość: leśnik Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 22:32
      Jest to tragiczne, mam to na codzień - przełożeni są jak święci i jak
      misjonarze , doły eśne MUSZĄ się dostoswać. Już teraz rozumiem dlaczego tak
      łatwo rozwinął się w Polsce komunizm. Po prostu teraz mamy kaczyzm.
      Leśnik
      • Gość: Szczep Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.pl / *.sfc.pl 29.04.06, 21:51
        jestem wierzacy ale potrafie sam od serca zmowic modlitwe...i bynajmniiej nie
        potrzebne sa jakies pobozne oklepane regulki !!! jestem przeciwny ingerowaniu
        zakladu pracy w moje prywatne zycie !!! wolalbym zdecydowanie cos na temat jakas
        wartosciowa ksiazke o lesie !!!
    • Gość: O kurrr...! Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.autocom.pl 30.04.06, 01:52
      Ja jutro jadem w gury gdzie mom dzialke i zara sprawdze czy te lesniki kture
      wycieły kupe lasu koło mnie majom ten modlitewnik. Jak niemajom to co mom
      zrobić? Zaszczelić sie? Chyba zaszczele jakiego gupiego abo mondrego jeszcze
      nie wiem zastanowiem siem.
    • Gość: Sławek Trochę rzetelności dziennikarskiej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 09:49
      Owszem, modlitewniki zostały rozdane pracownikom. Nikt nie żąda ani modlitwy
      za Nadleśniczego ani za Dyrektora. Generalnie nikt nie zażądał żadnej
      modlitwy jako że modlitwa, jej treść a także sam fakt jej odmawiania ( lub
      nie odmawiania) jest osobistym wyborem każdego pracownika. Modlitewnik ten
      stanowi fragment większej całości działań księdza (mgr inż. leśnka) Wiktora
      Ojrzyńskiego. Fragmenty są dostępne w wersji drukowanej po tytułem
      "Nadleśniczy-przełożony-kierownik. Przyczynek do rozważań na temat relacji
      personalnych w Nadleśnictwach.". Aby przybliżyć tematykę pracy zacytuję
      początek publikacji:

" Punktem wyjścia do podjęcia tematu niech będą trzy zdania zacytowane z
      prasy leśnej.
      W środowisku leśników co pewien czas wybuchają, trafiając na łamy prasy,
      tlące się w niektórych jednostkach organizacyjnych od lat konflikty.
      Umiejętność współpracy z pracownikami i otoczeniem zewnętrznym oraz
      kierowania zespołami ludzkimi, stałe doskonalenie siebie, jak też
      udoskonalanie macierzystej jednostki organizacyjnej, to tylko niektóre cechy
      dobrego leśnika, zwłaszcza na kierowniczym stanowisku.
      Dyrektor Zaleski jest zdania, że sytuacja w LP dojrzała do koniecznego
      poprawienia jakości zarządzania oraz relacji międzyludzkich. Do tej pory
      bowiem zajmowano się jedynie oceną wykonania zadań gospodarczych,
      finansowych a bardzo mało uwagi poświęcano sferze stosunków
      międzyludzkich.".

Dostępne mi fragmenty pracy dotyczącej etosu leśnika oraz stosunków
      międzyludzkich pomiędzy przełożonym i podwładnym zawierają analizę tekstów
      źródłowych od 1843 roku i naprawdę są niesłychanie zajmującą i cenną lekturą
      poruszającą tradycje polskiego leśnictwa. Modlitewnik do tych tradycji
      nawiązuje. Zaczyna się przecież od roty przysięgi Służby Leśnej z 1924 roku.
      Oczywiście GW zinterpretowała to po swojemu, jak zwykle niekorzystnie dla
      leśników - ot takie wykańczanie medialne - polityka panie, polityka. Jak już
      nie było żadnej afery do rozdmuchania to znaleziono modltwę za
      Nadleśniczego - byleby dokopać zielonym

Sławek
    • Gość: In_kwizytorka Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.chello.pl 25.05.06, 14:14
      I jak tu po studiach chcieć iść na jakiś staż czy coś...:/ "Piękna Nasza Polska
      cała...", ale ja się wynoszę! Niech no tylko egzaminy pozdaję;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka