Gość: winiak Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.06, 13:14 To już nawet nie ciemnogród.Nie wiem jak to nazwać,może kretynizm do kwadratu?Czy nadejdzie opamiętanie?!WAtpię,przy tm poziomie szkolnictwa,kultury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odrzewo Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: 213.77.24.* 28.04.06, 13:26 Jako leśnik stanowczo protestuję przeciwko wydawaniu wypracowanych m.in. przez mnie pieniędzy na takie "kwiatki". Kto chce, niech sie modli z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe modlitewnik leśników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 13:42 niech więć kościół katolicki nie dziwi się, że odchodzę od niego powoli i nieuchronnie...A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg a ja nie. Jeżeli stosujesz takie kryteria 28.04.06, 13:55 to nie rozumiesz, czym jest wiara i jak się to ma do wyczynów jakiegoś pajaca w rodzaju tamtego wielebnego czy innego ojcogrzyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cortez Re: modlitewnik leśników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:02 A ja odszedłem już dawno - nie jestem katolikiem - pozostaję sobie zwykłym chrześcijaninem i nikt mi już nie tłumaczy co chce Bóg. Precz z katokomuną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.04.06, 13:50 Na egzaminach i przy corocznej ocenie pracy będzie od dziś egzamin z paciorka jakość pracy to sprawa drugorzędna modlitwa załatwi wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa 28.04.06, 14:01 jak wszystkiem powszechnie wiadomo Polska NIE JEST państwem wyznaniowym i NIE JEST pod okupacją kleru.prawda?? aż dziw,że wszyscy pracownicy LP idą jak stado baranów na rzeź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: th Ja chyba śnię 8-( IP: 80.48.74.* 28.04.06, 14:21 Wydawało mi się, że żyjemy w państwie świeckim, w którym instytucje publiczne nie indoktrynują własnych pracowników, ale tylko mi się wydawało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: 141.30.56.* 28.04.06, 15:06 nie moge uwierzyc, ze to prawda w Polsce zapanował styl alla Radio Maryja Odpowiedz Link Zgłoś
futomaki.pl Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa 28.04.06, 16:05 Jakie czasy, takie książki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Tylko zacofani się w ogóle modlą z modlitewnika... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.06, 18:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristof Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.87-197-141.telecom.sk 28.04.06, 19:09 autora,wydawców i tych co każą się modlić z tego " drzewa" przerobić na płyty pilśniowe skoro mają trociny w głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paralityk Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.astra-net.com 28.04.06, 20:14 lepiej ze wydali kase na jakies modlitewniki niz mieliby wyjechac na wycieczke zagrawaniczna za kase z funduszu socjalnego -a jak znam zycie i ludzi pracujacych w lp korzystaja z nich tylko pracownicy od lesniczego wzwyz.a tak na otarcie lez taki dajmy na to podlesniczy z pacanowa ma namacalny dowod swoich ciezko zarobionych pieniedzy i w wolnej chwili(przeciez ma ich mnostwo -praca w lasach to sama rozkosz ,spacer wsrod drzewek,gonienie zajaczkow ...)moze sie chociaz pomodlic by dobry bog spuscil bombe i rozwalil cale to bezmozgowe towarzystwo wzajemnej adoracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JKM Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: 87.207.175.* 28.04.06, 20:44 O JEZU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa 28.04.06, 21:40 Połączenie unifikacji światopoglądowej ze stylistyką "łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśnik Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 22:32 Jest to tragiczne, mam to na codzień - przełożeni są jak święci i jak misjonarze , doły eśne MUSZĄ się dostoswać. Już teraz rozumiem dlaczego tak łatwo rozwinął się w Polsce komunizm. Po prostu teraz mamy kaczyzm. Leśnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczep Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.pl / *.sfc.pl 29.04.06, 21:51 jestem wierzacy ale potrafie sam od serca zmowic modlitwe...i bynajmniiej nie potrzebne sa jakies pobozne oklepane regulki !!! jestem przeciwny ingerowaniu zakladu pracy w moje prywatne zycie !!! wolalbym zdecydowanie cos na temat jakas wartosciowa ksiazke o lesie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O kurrr...! Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.autocom.pl 30.04.06, 01:52 Ja jutro jadem w gury gdzie mom dzialke i zara sprawdze czy te lesniki kture wycieły kupe lasu koło mnie majom ten modlitewnik. Jak niemajom to co mom zrobić? Zaszczelić sie? Chyba zaszczele jakiego gupiego abo mondrego jeszcze nie wiem zastanowiem siem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Trochę rzetelności dziennikarskiej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 09:49 Owszem, modlitewniki zostały rozdane pracownikom. Nikt nie żąda ani modlitwy za Nadleśniczego ani za Dyrektora. Generalnie nikt nie zażądał żadnej modlitwy jako że modlitwa, jej treść a także sam fakt jej odmawiania ( lub nie odmawiania) jest osobistym wyborem każdego pracownika. Modlitewnik ten stanowi fragment większej całości działań księdza (mgr inż. leśnka) Wiktora Ojrzyńskiego. Fragmenty są dostępne w wersji drukowanej po tytułem "Nadleśniczy-przełożony-kierownik. Przyczynek do rozważań na temat relacji personalnych w Nadleśnictwach.". Aby przybliżyć tematykę pracy zacytuję początek publikacji: " Punktem wyjścia do podjęcia tematu niech będą trzy zdania zacytowane z prasy leśnej. W środowisku leśników co pewien czas wybuchają, trafiając na łamy prasy, tlące się w niektórych jednostkach organizacyjnych od lat konflikty. Umiejętność współpracy z pracownikami i otoczeniem zewnętrznym oraz kierowania zespołami ludzkimi, stałe doskonalenie siebie, jak też udoskonalanie macierzystej jednostki organizacyjnej, to tylko niektóre cechy dobrego leśnika, zwłaszcza na kierowniczym stanowisku. Dyrektor Zaleski jest zdania, że sytuacja w LP dojrzała do koniecznego poprawienia jakości zarządzania oraz relacji międzyludzkich. Do tej pory bowiem zajmowano się jedynie oceną wykonania zadań gospodarczych, finansowych a bardzo mało uwagi poświęcano sferze stosunków międzyludzkich.". Dostępne mi fragmenty pracy dotyczącej etosu leśnika oraz stosunków międzyludzkich pomiędzy przełożonym i podwładnym zawierają analizę tekstów źródłowych od 1843 roku i naprawdę są niesłychanie zajmującą i cenną lekturą poruszającą tradycje polskiego leśnictwa. Modlitewnik do tych tradycji nawiązuje. Zaczyna się przecież od roty przysięgi Służby Leśnej z 1924 roku. Oczywiście GW zinterpretowała to po swojemu, jak zwykle niekorzystnie dla leśników - ot takie wykańczanie medialne - polityka panie, polityka. Jak już nie było żadnej afery do rozdmuchania to znaleziono modltwę za Nadleśniczego - byleby dokopać zielonym Sławek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: In_kwizytorka Re: Nowoczesny leśnik modli się za szefa IP: *.chello.pl 25.05.06, 14:14 I jak tu po studiach chcieć iść na jakiś staż czy coś...:/ "Piękna Nasza Polska cała...", ale ja się wynoszę! Niech no tylko egzaminy pozdaję;P Odpowiedz Link Zgłoś