Dodaj do ulubionych

Ochrona????

17.05.06, 12:18
Czy ktoś zauważył brak Ochrony w budynku C???? Ostatnio ich nie widać a
administrator wywiesił tylko kartke że jak potrzeba to mamy dzwonić??? To
chyba jakaś pomyłka. W sumie płacę za to aby tam siedzieli chyba że coś się
zmieniło.

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • lohengrin1977 Re: Ochrona???? 17.05.06, 12:21
      FCUK-tycznie...

Mam wrażenie, że ktoś zmienił sposób funkcjonowania - nie ma już ochrony w
      budynkach, ale - jeśli się nie mylę - ktoś stale siedzi w budce przy garażu.

Nie widziałem żadnej uchwały w tej sprawie (przynajmniej nie była wyłożona),
      więc też jestem zdziwiony.

Ciekawy jestem, czy w związku ze zlikwidowaniem ochrony w budynku zmniejsza się
      miesięczna opłata z tego tytułu.
      • lohengrin1977 Re: Ochrona???? 17.05.06, 12:25
        PS
        Pomijam fakt, że 'na drugiego' i tak do garażu można nadal wjechać, jak również
        wejść za kimś przy wejściu 'śmietnikowym'. Co do dzwonienia, to chyba nikt nie
        korzysta z tego domofonu, gdyż parter często zostaje zagracony wózkami i
        rowerami stojącymi luzem.
      • bykos Re: Ochrona???? 17.05.06, 14:19
        Mysle ze byla by to przesada aby robic uchwale w temacie zmiany funkconowania
        ochrony. Nawet ze wzgledow bezpieczenstwa sposob powinien sie zmieniac aby
        potencjalny zlodziej nie wiedzial jak funkcjonuje ochorna. O ile nie lubie
        tego naszego zarzadu to tutaj przyznaje im racje.
        • lohengrin1977 Re: Ochrona???? 18.05.06, 07:04
          Tak, ale jeśli jest to zmiana ilościowo/jakościowa, to tak samo, jakby
          zmniejszono np. temperaturę wody o połowę, za te same pieniądze.
          • observe1 Re: Ochrona???? 18.05.06, 08:46
            Podobnie jest w wieży A.. domofon i kartka.. ochroniaż zniknął..

tymczasem wczoraj ochroniaż w budce przy garażu był bardzo zajęty rozmową z
            jakimiś robotnikami.. prawie jak na pikniku było.. następnym razem podrzucę im
            grilla i kiełbaski.. :]

• dev_nul Re: Ochrona???? 18.05.06, 09:04
              A ja mam pytanie: ile razy, wyjeżdżając rano z garażu, udało się Wam
              zlokalizować ochroniarza przy bramie wjazdowej? Ja chyba mam pecha, bo widuję
              tam kogoś naprawdę sporadycznie. W późniejszych godzinach jest lepiej, ale
              rano... Dodam dla ułatwienia, że wyjeżdżam o różnych porach :-)
              • tomekh77 Re: Ochrona???? 18.05.06, 09:52
                Mysle ze likwidacja stanowisk ochrony bez informacji dla zainteresowanych czyli
                nas mieszkancow to przegiecie palki. Wszyscy kupujac mieszkani bbylismy
                zapewnieni o pewnych standardach a tu lipa. Co do zarzadu to sie nie wypowiadam
                na poczatku jeszcze popieralem dzis juz nie. Jak byl poprzedni to aktywnosc
                dzisiejszych czlonkow na forum byla zastraszajaca dzis nie mozna doprosic sie
                jakiejkolwiek merytorycznej odpowiedzi. Nie kazdy ma czas na latanie do admina
                po to chyba takze bylo utworzone te forum. No nic chyba chodzilo o PR duzo
                krzyku a teraz lipa.

Mimo to pozdrawiam
                • lohengrin1977 Re: Ochrona???? 18.05.06, 11:54
                  Zwłaszcza, że krzyk był o to, że standard jest zaniżany przez developera. Chyba
                  odliczę sobie połowę opłaty za ochronę od czynszu.

Ktoś na forum proponował zmianę firmy z przeglądaczy gazetek i dyskutantów w
                  budce na profesjonalistów. Może warto do tego wrócić.

Nic tylko "pogratulować" pomysłów: najpierw kable do internetu dla paru osób,
                  potem likwidacja ochrony. Czekam na więcej.
                • pankapusniak Re: Standardy ???? 18.05.06, 23:35
                  Bez przesady, standardy dostalismy a teraz sami je sobie wyznaczamy bez wzgledu
                  na developera. Jak kupujesz samochod w pewnym standardzie to od ciebie zalezy
                  jak go sobie poszanujesz. Wiec pretencje to teraz mozesz miec ale do siebie.

Nie rozumiem jak Polacy moga pisac takie bzdury. Przeciez nasza Polska edukacja
                  jest podobno najbardziej wymagajaca i najluzsza na Swiecie zaraz po Rosyjskiej
                  szkole, przynajmniej 5 lat dluzsza niz w niemczech czy USA. Po 13 latach nauki
                  to w Polsce jestes po sredniaku a w Niemczej to masz juz wyzsze.
                  • lohengrin1977 Re: Standardy ???? 19.05.06, 00:56
                    Po pierwsze, w tym przypadku degradacja została narzucona, i to nie przeze mnie.
                    Po drugie, jeśli już standard świadczonej usługi zostaje obniżony, podobnie
                    powinno być z przysługującą za nią należnością. Przymiotniki, przypomnę
                    erudycie, w języku polskim piszemy z małej litery.
                    • observe1 Re: Standardy ???? 19.05.06, 10:45

zamiast się na wzajem atakować, może lepiej spróbować jakieś sensowne
                      rozwiązanie znaleźć??

• lohengrin1977 Re: Ochrona???? 20.05.06, 21:17
                Masz rację. Właśnie sprawdziłem i faktycznie nikt tam nie siedzi. Moja naiwność.
                Wniosek taki, że ubyło ok. 2-3 ochroniarzy.
                • dariusz_gorko Re: Ochrona???? 24.05.06, 10:23
                  Osoby zainteresowane aktualnymi sprawami wspólnoty a w szczególności
                  informacjami o zmianie w trybie pracy ochrony, czy firmy sprzątającej
                  zapraszamy do biura Administratora w godzinach dyżurów podanych w gablotach.
                  Prawie zawsze dostępni są w tych godzinach również członkowie Zarządu, tak więc
                  z przyjemnością odpowiemy na wszystkie pytania. Pozdrawiam.
          • bykos Re: Ochrona???? 28.05.06, 06:05
            A w takim wypadku to masz racje, pawnie jak wszedzie o kasę idzie.
    • sexmag Re: Ochrona???? 24.05.06, 17:25
      Czy ten nowy Admin-pajacyk weźmie sie za to czy daleł bedzie pierdział w stołek
      i chodził zbierać pod petycją o zmniejszenie miejsc(ilości)postojowych co jest
      utopią.pewnie coś z tego bedzie miał!!!!!!!!!!
      • tomekh77 Re: Ochrona???? 24.05.06, 21:07
        Widze ze zarzad ma polityke nie wiele mowic a juz na pewno nie na forum.
        Po co to forum skoro zarzad nie jest w stanie odpowiedziec na najprostrze
        pytania. Przypominam ze jeszcze jakis czas temu pialiscie na forum gdy
        poprzedni przewodniczacy rady niejaki Sebastian Was zlewal na tym forum.

Szkoda slow szkoda sie udzielac. Co najwyzej mozna sobie poslac jakas wiazanke
        dopiero wtedy jest rozmowa.

pozdrawiam zarzad.
        • dariusz_gorko Re: Ochrona???? 25.05.06, 00:07
          Co do polityki informowania mieszkańców o podjętych przez zarząd czy
          administratora działaniach, być może ma Pan rację. Jestem również zdania, że
          mieszkańców należy informować. Przypominam jednak, że dopóki nie istnieje forum
          zamknięte, do którego dostęp mają WYŁĄCZNIE właściciele nieruchomości, pewne
          informacje nie powinny być naszym (czyli Zarządu) zdaniem ujawniane PUBLICZNIE.
          Po prostu dla dobra sprawy, lub z szacunku dla osób, których dotyczą. Proszę
          zaproponować jakiś bezpieczny a zarazem skuteczny sposób informowania
          WŁAŚCICIELI o działaniach zarządu. Być może założenie, że zainteresowani
          właściciele pojawiają się na Walnym Zebraniu lub w biurze administratora nie
          było słuszne. Jesteśmy jak najbardziej otwarci na wszelkie sugestie oraz
          zapraszamy do działania w zarządzie. Jeżeli tylko ma Pan ochotę poświęcać wolny
          czas na działalność dla dobra wspólnoty, to droga jest otwarta. Może Pan z
          powodzeniem uzupełnić skład zarządu lub tez zastąpic niektóre osoby, które z
          chęcią poświęcą swój wolny czas innym sprawom. Zapraszamy do działania. Pozwoli
          Pan, że inne wątki Pańskiej wypowiedzi "zlewanie", "posyłanie wiązanek" itd.
          pozostawię bez komentrza. Pozdrawiam.
          • tomekh77 W odpowiedzi dla Roberta i Dariusza 27.05.06, 20:11
            Z tym "Panowaniem" to dajmy juz spokój.
            Zlewanie miało miejsce bo nie mogliście sie doprosić odpowiedzi od poprzedniego
            przewodniczącego i musicie to przyznać. Sledze forum od dłuższego czasu czyli
            przeszło 1,5 roku. Co do wiązanek musicie przyznać (Darku i Robercie) ze
            pojawiają sie często i nie maja nic wspólnego z wymiana poglądów na temat
            istnienia osiedla. Czy do tego ma służyć forum ??? W/G mnie nie. Dziś patrzę i
            jakoś macie czas na odpowiadanie mieszkańcom. Ale jak zapytać o cos
            poważniejszego to mówicie skontaktuj sie z adminem.
            Wielokrotnie wychodziłem z pomysłami lepszymi bądź gorszymi choćby dotyczącymi
            parkowania, przedszkola i jeszcze kilku innych wiec nie jestem tylko z tych co
            gderają.
            Jeśli chodzi o informacje dla mieszkańców to jaki problem przygotować materiał
            informacyjny i włożyć go do skrzynki dla lokatorów. Ile wam zejdzie papieru?? 1
            ryza??? Chyba na to są środki finansowe.
            Tematy takie jak budowa budynku D, Kładka do pętli, kamery w windach czy
            demontaż wind z dykt, parkowanie na wybudowanym parkingu, przedszkole, fitness,
            przedostające się zapachy ze śmietnika, klimatyzacja klatek schodowych i
            jeszcze wiele inne zostały poruszone ale słuch po nich zaginął. Nie wszystkie
            są objęte klauzulą TAJNE. Nawet jeśli cos z tym robicie to nie dzielicie sie
            tymi informacjami co powoduje ze rodzą sie pytania o Wasza zdolność do
            prowadzenia naszego osiedla. Po prostu nic nie wiadomo. Nawet jeśli nic sie nie
            da zrobić można napisać jakieś info.
            Darku mówisz o tajemnicy o tym aby nie przedostawały sie informacje do osób nie
            powołanych. OK masz racje. Zawsze do zainteresowanego możesz wysłać maila. Ktoś
            powiedział ze można zaprosić użytkowników do zamkniętego forum, Robert może
            przecież przeorganizować forum. Chyba to nie problem. Wiec rozwiązań jest wiele.
            Nie sadze także Robercie aby moje wypowiedzi byly impulsywne bo jakoś nie
            przypominam sobie abym kogoś obraził na tym forum. Jestem w tej komfortowej
            sytuacji ze mogę pozwolić sobie na wyrażenie swego zdania nawet jeśli komuś to
            nie w smak. Biorąc odpowiedzialność za osiedle chyba zdawaliście sobie sprawę
            że będą was krytykować i że będą od Was wymagać.

Zadałem proste pytanie co się dzieje z ochroną. Nie wiem jak Was mnie to
            niepokoi. Choć co do chłopaków nie mam o co się czepiać (no może ta plama w C o
            której wiedzieli ale jakoś nie zareagowali) to skąd pewność czy jej
            ograniczenie nie spowoduje właśnie problemów z bezpieczeństwem.

Pozdrawiam
            • zzrobert Re: W odpowiedzi dla Roberta i Dariusza 27.05.06, 22:41
              > Z tym "Panowaniem" to dajmy juz spokój.
              > Zlewanie miało miejsce bo nie mogliście sie doprosić odpowiedzi od
              poprzedniego
              >
              > przewodniczącego i musicie to przyznać.
              No może inaczej: patrzenie niektórych właścicieli głónie lub wyłącznie przez
              pryzmat interesów dewelopera a nie wspólnoty. Podobnie jak chroniczna niemoc
              decyzyjna byle tylko umknęły terminy. więc inaczej przepadły by terminy odwołań
              wad rękojmi i gwarancji i zostalibyśmy z ręką w nocniku. A koszty do pokrycia
              przez właścicieli - czyli i mnie osobiście byłby znaczące.

>Tematy takie jak budowa budynku D,
              Była informacja że nie będzie go na razie. Wg mojej wiedzy: 13 marca 2006
              postępowanie zostało umorzone i na razie budynku D nie będzie. Na razie nie ma
              warunków zabudowy więc nie ma szans na pozwolenie na budowę i budowę. Więcej to
              pewnie tylko Catalina wie o planach odnośnie tej działki (5 pięter). Ale
              będziemy wiedzieć i postaramy się nie przegapić sprawy jak poprzednicy.
              Gdybyśmy mogli działać wcześniej Ronson 2 miałby może 8 pięter a nie 13.

>Kładka do pętli,
              Ostatnia rozmowa z zarządem Cataliny była 21 marca od tej pory nic się nie
              zmieniło. Nadal nic nie wiadomo.

>kamery w windach czy demontaż wind z dykt,
              Na walnym było jasno powiedziane - jest w planie gospodarczym - plan nadal NIE
              JEST PRZEGŁOSOWANY. Idioci nadal niszczą.

>parkowanie na wybudowanym parkingu,
              to przecież teren budowy, teren Cataliny,...

> przedszkole, fitness,
              jak z kładką, Catalina obiecała ale... nic konkretnego nie wiadomo - zostaliśmy
              przecież oszukani. Ale "szukamy, rozmawiamy,...". Dziwne że mamy ciepłą wodę i
              prąd zgodnie z ofertą. Za to RTV i instalacji Internetu już nie. Policz anteny
              satelitarne na osiedlu, pozostali wykupili ASTER i UPC nie mogąc doczekać się
              wywiązania się przez Catalinę z zobowiązań.

>przedostające się zapachy ze śmietnika,
              no cóż "jest zgodnie z projektem" ;)

>klimatyzacja klatek schodowych i jeszcze wiele inne zostały poruszone ale
              słuch po nich zaginął.
              no cóż "jest zgodnie z projektem" ;)

W tych i innych sprawach wspólnota nadal koresponduje z developerem z różnym,
              przeważnie mizernym, skutkiem ale musimy to robić by mieć dla sądu dowody że
              staraliśmy się zrobić to na drodze polubownego rozwiązania sporu. Efekty pewnie
              będą dopiero po użyciu kija bo jak widać marchew nie działa.

Aktualnie jest przygotowane kolejne pismo do dewelopera (odpowiedź na ich
              odpowiedź na nasze zarzuty z kolejną już listą wad), na razie jest konsultowane
              u inspektora nadzoru, potem będzie w akceptacji zarządu i trafi do zarządu
              Cataliny.

> Jeśli chodzi o informacje dla mieszkańców to jaki problem przygotować
              materiał
              > informacyjny i włożyć go do skrzynki dla lokatorów. Ile wam zejdzie papieru??
              1
              > ryza??? Chyba na to są środki finansowe.
              No cóż nie ma takiej pozycji w planie gospodarczym a dotychczasowe tego typu
              akcje jasno wykazały na marnotrawienie papieru i naszej pracy na tego typu
              działania. Dodatkowo na razie niestety nie ma za bardzo o czym informować.
              Uchwały są w proszku, odpowiedzi Cataliny jeszcze gorzej, umowy z firmami
              świadczącymi nam usługi nadal nie podpisane, prostowanie księgowości za lata
              2003-2005 jeszcze nie zakończone więc o czym pisać?

Zgodnie z ogłoszonymi zresztą na walnym planami niezwłocznie po ODTWORZENIU
              księgowości wspólnoty zostanie ona udostępniona mieszkańcom przez Internet
              łącznie z dedykowanym forum WYŁĄCZNIE dla właścicieli (planowany termin 15
              lipca 2006).

Co do ochrony to ponawiam swoją prywatną opinię: nie widzę sensu płacić za
              śpiących, palących, jedzących, nieobecnych ochroniarzy. Nie taką umowę mamy i
              nie tego oczekujemy. Więc zlikwidowanie 3 śpiących lub nieobecnych posterunków
              (grupowo palących papierosy np. przed budyniem B) w budynkach uważam za
              podejście zdroworozsądkowe. Za to brak posterunku przy wjeździe do garażu od
              2003 roku zgłaszałem jako błędne i niosące duże zagrożenia.
              Niestety nadal mamy częste grupowanie się pracowników ochrony i bywa że nikłe
              zainteresowanie swoimi obowiązkami. Możliwe że spowodowane jest to także złym
              zaplanowaniem działań ochrony ale co do tego punktu będę mógł się wypowiedzieć
              dopiero po spotkaniu z szefostwem firmy.

• tomekh77 Re: W odpowiedzi dla Roberta i Dariusza 28.05.06, 00:21
                Wielkie dzieki za info jednak się dało. Nie mniej dwóch spraw nie rozumiem.

Czy umowa z ochroną jest podpisana dożywotnio??? Zaraz, my im płacimy i są jak
                d... od....... aby wypełniać swe obowiązki. Jeśli nam to nie odpowiada to
                zmienia się firmę a nie bawi w jakieś negocjację. Założe się że inne firmy będą
                nas cmokać w tyłek za możliwość "ochraniania" osiedla.

Druga sprawa odnośnie wind. Nie kumam. Co my mamy je ze złota??? Na co my
                czekamy??. Nigdy nie unikniemy wandalizmu nawet jeśli się umieści 10 kamer. Bo
                ludzie sa jacy są. A teraz jeżdzimy w jakiś kartonach. Czy jak kupisz samochód
                to go obłożysz na 10 lat bo ktoś może cię porysować na parkingu ?? Przecierz to
                absurd. Budynek "A" oddany 3 lata temu i nadal jeżdzicie obłożonymi windami. To
                co, jak na walnym się nie ustali że montujemy kamery w windach to nic się nie
                zmieni przez kolejne 5lat ?? Acha kamery były-są a naszczane w C było a sufit
                przypalił się przypadkiem.

Pozdrawiam
      • zzrobert Re: Ochrona???? 25.05.06, 09:39
        Gdybyś zniżył się i poznał choć odrobinę przepisy i opracowania (np. te leżące
        w administracji z któymi zresztą zapoznaliśmy także zarząd Cataliny i przyznali
        nam rację!!!) na ten temat to twierdziłbyś inaczej. Niestety Twoje wypowiedzi
        są przeważnie bardzo impulsywne za to mało zbieżne z rzeczywistością.
        • fastone77 Re: Ochrona???? 27.05.06, 20:44
          Chłopie!
          Kurwa skończ pierdolić i weż się wreszcie do roboty!!
          Dlaczego mam płacić tyle samo za ochronę skoro ochroniarzy jest dwa razy mniej???
          Dlaczego windy są obite płytą pilśniową????
          Dlaczego wciąż śmierdzi ze śmietnika???
          Dlaczego nie ma prawidłowej wentylacji klatek schodowych i części wspólnych???
          Gdzie jest przedszkole i fitness???
          OBIECYWAĆ! Tylko to potrafiliście przed wyborami zarządu.
          A co teraz ??? NIC! Wielkie gówno!
          Wiem, funkcja w zarządzie jest społeczna ale SAMI TEGO CHCIELIŚCIE !!
          Więc zakasać rękawy i ZAPIERDALAĆ! Albo won z Zarządu i może wreszcie zajmie się
          tym, ktoś komu naprawdę zależy aby nam się mieszkało sympatycznie.
          • zzrobert Re: Ochrona???? 27.05.06, 22:56
            > Chłopie!
            > Kurwa skończ pierdolić i weż się wreszcie do roboty!!
            > Dlaczego mam płacić tyle samo za ochronę skoro ochroniarzy jest dwa razy
            mniej?
            > ??
            1. Ubyło 2/13 dziennie. Było 5 ochroniarzy w dzień i 3 w nocy - jest 4 dzień 3
            noc czyli 2 etaty mniej.
            2. 2/13 <> 1/2
            3. płacimy zgodnie z planem gospodarczym a rozliczenie planu będzie za rok.

> Dlaczego windy są obite płytą pilśniową????
            Bo nie ma kamer a idioci je niszczą.

> Dlaczego wciąż śmierdzi ze śmietnika???
            Pewnie wyrzucasz tam śmieci, a te mają do siebie to, że śmierdzą.

> Dlaczego nie ma prawidłowej wentylacji klatek schodowych i części wspólnych???
            Bo nie zrobiłem

> Gdzie jest przedszkole i fitness???
            Najbliższe przedszkole: ul. Bokserska.
            Najbliższy fitness: Galeria Mokotów.

> OBIECYWAĆ! Tylko to potrafiliście przed wyborami zarządu.
            > A co teraz ??? NIC! Wielkie gówno!
            > Wiem, funkcja w zarządzie jest społeczna ale SAMI TEGO CHCIELIŚCIE !!
            > Więc zakasać rękawy i ZAPIERDALAĆ! Albo won z Zarządu i może wreszcie zajmie
            si
            > ę
            > tym, ktoś komu naprawdę zależy aby nam się mieszkało sympatycznie.

Cuda zajmują trochę czasu.
            Zgłoś się i działaj.
            • fastone77 Re: Ochrona???? 28.05.06, 00:47
              PCD = pierdolenia ciąg dalszy
    • sexmag Re: Ochrona???? 28.05.06, 21:32
      To wszystko zaczyna być bardzo niepokojące.Ochrona itd.(sygnał swietlny przy
      wjeżdzaniu na -2 nie działa już oc 2tyg).Początek końca zarządu i
      admina.Obiecuję wam to.
      • zzrobert Re: Ochrona???? 28.05.06, 21:44
        No to jak widzę przez 2 tygodnie nie dbałeś o swoją własność - jesteś kiepskim
        właścicielem. Chyba że zgłosiłeś to zarządcy od razu jak zauważyłeś awarię.
        • sexmag Re: Ochrona???? 28.05.06, 22:26
          Zgłosiłem
          to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          ! i cooooooo
          • zzrobert Re: Ochrona???? 29.05.06, 00:17
            No to spytaj się tej osoby której zgłosiłeś.
            Wtedy i Ty i inni dowiedzą się co.
            Wróżką nie jestem a też chętnie się dowiem.
    • paty4 Re: Ochrona???? 03.06.06, 21:55
      Masz racje.Placimy za to zeby ktos pilnowal naszych klatek.Troche nipotrzebnie
      na tym oszczedzamy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka