Dodaj do ulubionych

samoloty...

24.05.06, 10:42
witam czytam sobie te nasze formum i nigdzie nie znalazlam tematu o halasie
jaki robia samoloty, szczegolnie te kolujace i szczegolnie wieczorem
czy nikomu to nie przeszkadza? moze ja mam jakis wyczulony słuch...
a moze mieszkajac na tym osiedlu, mozna tak bardzo przyzwyczaic sie do
halasu, ze nic juz nie robi wrazenia:)
Obserwuj wątek
    • kacha311 Re: samoloty... 24.05.06, 11:01
      Oh, szum silników faktycznie słychać, ale z rzadka i mnie to nie przeszkadza.
      Gorsze są śmigłowce, które od czysu do czasu kręcą kółka akurat nad naszym
      osiedlem. Ale przecież wiadomo było od początku jakie jest bliższe (kolejka) i
      dalsze jego sąsiedztwo (lotnisko) i z pewnymi niedogodnościami należało się
      liczyć. Rozwiązaniem byłaby chyba bateria przeciwlotnicza na dachu budynku i
      może jakieś stanowisko z działami, których pociski dolatywałyby do lotniska ;).
      Ale ja się składać na nie nie będę.
      • b_78 Re: samoloty... 24.05.06, 16:55
        kacha311 napisała: > Gorsze są śmigłowce, które od czasu do czasu kręcą kółka
        akurat nad naszym osiedlem. >

To są zazwyczaj śmigłowce lotniczego pogotowia ratunkowego lecące np. do
        szpitala na Wołoskiej
        • akashha Re: samoloty... 24.05.06, 17:07
          b_78 napisał:
          > To są zazwyczaj śmigłowce lotniczego pogotowia ratunkowego lecące np. do
          > szpitala na Wołoskiej

Dokladnie tak.

A co do samolotow - widzialam raz albo 2. Nie wiem, moze zmienili korytarz
          powietrzny, bo jeszcze jakis czas temu nie bylo w ogole tutaj samolotow.
          Smiglowce owszem, jak juz bylo napisane, do szpitala MSWiA, ale rzadko.
          Poza tym, to cieszmy sie, ze na Ursynowie, w Piasecznie i okolicach nie
          mieszkamy, bo tamtedy przebiega regularna trasa. Najczesciej przylotow (choc to
          zalezy od wiatrow, czy jakos tak, nie jestem fachowcem :])
          • takoma Re: samoloty... 24.05.06, 17:18
            no to ja jakos mam dziwnie mieszkanie ulokowane, bo slysze wszystkie odglosy z
            lotniska, nawet nie jak przelatuja, to mi nie przeszkadza, ale jak kołuja na
            lotnisku przed startem. do tej pory mieszkalam na ursynowie i wiem co to
            latajace samoloty, ale ten dzwiek jest zupelnie inny.
            ale moze przesadzam wasze odpowiedzi mnie w tym utwierdzaja:)
            pozdraiwam wszystkich ktorzy maja okna na bunkier:)
            • b_78 Re: samoloty... 24.05.06, 17:34
              Może to irracjonalne, ale na klatce było wywieszka, że w "bunkrze" będą głośne
              prace wykańczalnicze o różnych porach dnia i nocy (jakieś szlifowanie czy coś).
              I może to są te "samolotopodobne" odgłosy, o których pisze <takoma>
              • akashha Re: samoloty... 24.05.06, 18:06
                Ta teoria jest momi zdaniem wielce prawdopodobna :] Od 19. maja do 30. nawet w
                nocy szlifuja w bunkrze :D Wszedzie sa informacje o tym :]
                Bo nie widze mozliwosci, zeby tutaj bylo slychac kolujace samoloty, nawet majac
                sluch absolutny :] Zwlaszcza, ze naprawde rzadko tedy przelatuja :]

Ps. Ja mam okna z drugiej strony i niczego nie slysze, a jakby naprawde
                przelatywal samolot, to na pewno z obu stron, by bylo go slychac :] Helikoptery
                slyszalam :D
    • adams123 Re: samoloty... 24.05.06, 18:05
      Hej,
      czasami słychać kołujące samoloty turbośmigłowe (ATR), bo one mają bardzo
      charaktyrystyczny dźwięk ;)
      Mnie to nie przeszkadza, bo akurat kocham samoloty , wiec nawet to przyjemne
      dla ucha ;))))
      Pozdrawiam
      • effoh Re: samoloty... 25.05.06, 09:36
        A ja wybralem Woronicza Parki m.in. poto, zeby moc sluchac samoloty i miec
        blisko do lotniska... :-)
        • adams123 Re: samoloty... 25.05.06, 12:15
          :)
          wreszcie ktoś o podobnych zainteresowaniach ;)
          zgadza sie ! u mnie były podobny tok myślenia ;) , wiec biorę rowerek i pod
          pas, bo blisko ;)
          • pkaras3 Re: samoloty... 26.05.06, 12:44
            Ostatnio, gdy zamkniety byl pas 29/11, to mieszkancy majacy okna na poludniowy
            zachod mogli zobaczyc starty lub ladowania na 15 :) Niesamowitym widokiem byl
            samolot wynurzajacy sie nagle zza drzew :)
      • takoma Re: samoloty... 26.05.06, 14:07
        tak wlasnie o taki dzwiek mi chodzi,
        ale widze ze to tylko od strony poludniowo zachodniej slychac:)
        zazdrosze wszystkim ktorzy tego nie slysza lub jak slysza to z przyjemnoscia:)
        ja jakos nie moge sie do tego dzwieku przekonac, ale za to zeby nie byc takim
        ignorantem lubie odglos pociagów:)
    • kubiaka Re: samoloty... 26.05.06, 11:12
      ja już chyba nie reaguję na ten dźwięk :-)
      • azoorek Re: samoloty... 26.05.06, 18:17
        pociesze cie, ze te odglosy slychac tez u mnie (jeszcze nie mieszkam)a mieszka
        sporo dalej od centrum. U mnie zreszta codziennie lataja samoloty nad glowa,
        wiec nie przeraza mnie to, ale huk czasami jest donosny i czesto w nocy. Cos
        tam chyba stoi na pasie startowy i ma zalaczone silniki, bo na pewno nie sa to
        kolujace samoloty. Nic tylko zakupic stopery do uszu :)
        • effoh Re: samoloty... 26.05.06, 21:05
          Ja na pewno zakupie, ale nie przez samoloty, a przez remonty i wykanczanie - to
          duzo bardziej upierdliwe. Zwlaszcza, ze zdaza mi sie odsypiac wtedy,
          gdy "normalni" mieszkancy sa w pracy, a ekipy budowlane grasuja na calego :-).
          Coz, mieszkaniu w miescie towarzeszy halas w kazdej postaci. Jak ktos pragnie
          ciszy, to niech sie przeprowadzi w Bieszczady :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka