Gość: ok IP: *.chello.pl 29.05.06, 22:54 Marsz dla Życia i Rodziny - 4 VI Warszawa marsz.org Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WS Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.jmdi.pl 29.05.06, 23:41 Marsz dla świętego spokoju. Marsz do łóżka. 24:00 mój dom po kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Dziękujemy Ci, Panie Dornie 30.05.06, 09:57 za przywilej krzyczenia. Dobrze, że Pan powiedział, co możemy krzyczeć. Czekamy na dalsze wytyczne. CO mamy myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _TD Re: Dziękujemy Ci, Panie Dornie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 10:16 Nikt nie będzie nam mówił co można. Od tego jest konstytucja i prawa człowieka. --- Kiedy jednak długi szereg nadużyć i uzurpacji, zmierzających stale w tym samym kierunku, zdradza zamiar wprowadzenia władzy absolutnej i despotycznej, to słusznym i ludzkim prawem, i obowiązkiem jest odrzucenie takiego rządu oraz stworzenie nowej straży dla własnego przyszłego bezpieczeństwa --- Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Dziękujemy Ci, Panie Dornie 30.05.06, 10:29 A jednak - Pan Dorn uważa inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
promohomo Re: Dziękujemy Ci, Panie Dornie 30.05.06, 10:51 > A jednak - Pan Dorn uważa inaczej. Jego prawo tak uważać. Tak jak prawem manifestantów wznosic okrzyki. Byleśmy tylko w końcu przestali sobie te prawa zabierać. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Dziękujemy Ci, Panie Dornie 30.05.06, 10:57 Pan Dorn jak na razie prawa przyznaje. W jego opinii on o nich decyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra [...] 30.05.06, 11:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Jestem w szoku! Dorn pozwala mówić prawdę! 30.05.06, 12:17 "Może wahający się urzędnicy ratusza podpowiedzi powinni szukać w wypowiedzi ministra Ludwika Dorna dla "Polityki": - Jeżeli manifestacja będzie legalna i ograniczy się do wznoszenia okrzyków, że prezydent i premier to są homofoby, ksenofoby, ciemnogród, zakute łby - to trudno. To jest dozwolone. Krzyczeć wolno." Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Jestem w szoku! Dorn pozwala mówić prawdę! 30.05.06, 13:16 A moje ulubione newsy to brak belkotu pseudooswieconych frustratow z ich antyreligijnymi i antypolitycznymi fobiami. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Czy kanalie nie moga spotykac sie w rynsztoku? 30.05.06, 14:08 przytomny2 napisał: > A moje ulubione newsy to brak belkotu pseudooswieconych frustratow z ich > antyreligijnymi i antypolitycznymi fobiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heterofob-zberlina Zboczeńcy z berlina atakują Warszawę ?!!!!!!!! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 30.05.06, 14:13 ....Ostatnio wypowiedział się Naczelny Sąd Administracyjny: ani groźba kontrdemonstracji, ani moralne przekonania władzy nie mogą być podstawą zakazu pokojowej demonstracji.... w tym rzecz, że to agresywne, na chama propagowanie homoseksualizmu nie jest pokojową demostracja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatling i nie tylko IP: *.aster.pl 30.05.06, 16:47 Agresywne i na chama propagowanie zachowan seksualnych to takze wszechobecne reklamy z parami hetero, ktorych jakos nikt nie chce likwidowac. Heteroseksualisci sie codziennie publicznie caluja i obsciskuja, i tylko z rzadka jakas staruszka z obrzydzeniem zareaguje na wzajemny masaz migdalkow jezykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zboczeńczyni Re: Zboczeńcy z berlina atakują Warszawę ?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 19:24 jastem zboczeńczynią z wawy i zamierzam cie napaśc! nigdy nie wiesz kiedy i gdzie, bo swiat jest pełen takich jak ja! Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Dziękujemy Ci, Panie Dornie 30.05.06, 13:14 Pan Dorn pelni funkcje ministra-szefa MSW i ma wlasny zakres kompetencji polegajacy na podpisywaniu lub nie aktow wykonawczych do ustaw, ktore decyduja o praktycznym stosowaniu tych ostatnich. Pan Dorn ma tez w ministerstwie sztab prawnikow od wykladni prawa nie tylko konstytucyjnego i moze sie publiczne wypowiadac na temat zakresu swoich kompetencji a takim dziamgulom jak tu wolno tez na ten temat wypowiedziec "wlasne zdanie". To w koncu nie boli i nie stanowi zagrozenia dla ladu publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Dziękujemy Ci, Panie Dornie 30.05.06, 13:09 Od interpretacji konstytucji jest TK natomiast rozne sluzby rzadowe maja wlasnych prawnikow, zeby sie w tym poruszac i sa jak najbardziej uprawnione do "mowienia" co jest dopuszczalne w przestrzeni publicznej a co nie w zakresie bezpieczenstwa i praktycznego przestrzegania prawa. Problem polega na tym,ze manifestancji na rzecz "ropwnosci, pluralizmu i innych bla, bla, bla ...." nie wiedza o co im tak naprawde chodzi. Tak jak nie jestem fanem PiS-owskiego rzadu to podejrzewam, ze program mniejszosci i zblizonych srodowisk zuzyje sie moralnie i politycznie duzo szybciej niz program PiS-u jaki by on nie byl. Po prostu "programem tych srodowisk jest zaistniec .... i co dalej - nie wiadomo. Zadnej sensownej dzialalnosci legislacyjnej nie podejmuja tylko zdzieraja gardziolka a ich "wyzszosc moralna" nad wszechpolakami moze szybko okazac sie iluzoryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratio Re: Dziękujemy Ci, Panie Dornie IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 30.05.06, 13:28 Iluzoryczny jest twój intelektualny berłkot. Iluzoryczny bo mogłoby się wydawać że cokolwiek wiesz na ten temat a ty po prostu obwieszczasz swoje poglądy. Organizacje gejowskie nie maja zamiaru stanąć na scenie politycznej a ich działalność polega na czymś zupełnie innym - więc nie wiem o jakim programie piszesz. Co do "działalności legislacyjnej" (???) domyślam się że chodzi ci np o ustawę o rejestrowanych związkach partnerskich - czy to nie jest owa "działalność legislacyjna". Jajk sobiw yobrażasz taką dzialalność? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Dziękujemy Ci, Panie Dornie 31.05.06, 10:34 Gość portalu: ratio napisał(a): > Organizacje gejowskie nie maja zamiaru stanąć na scenie politycznej a ich > działalność polega na czymś zupełnie innym masz racje, polega na: organizowaniu homoparad, darciu sie do mikrofonów, jęczeniu jak tu gejom źle na tym świecie oraz promowaniu działaczy w telewizorni... tyle widac Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Dziękujemy Ci, Panie Dornie 30.05.06, 13:02 Instrukcja co do myslenia bylaby korzystna ze wzgledow instruktarzowych. W czasiej jednej z poprzednich "parad rownosci" "myslenie" jej uczestnikow sprowadzalo sie do cwiczenia "kaczego chodu" i wznoszenia okrzykow tylez zdartych co banalnych. Nauke myslenia wsrod uczestnikow tych coraz bardziej nudnych imprez nalezaloby zaczac od przyspieszonego kursu prawa konstytucyjnego bo maja w tym wyrazne braki. Moze by tak wreszcie zamiast belkotac publicznie o obnizeniu podatkow dla par lesbijskich dlatego,ze sa lesbijskie nalezalo zlozyc w sejmie stosowny, spojny i zgodny z obowiazujaca konstytucja projekt ustawy a potem poddac ja pod merytoryczna dyskusje i prawna ekspertyze. Ja wiem,ze lepiej sie wypada na tle wszechpolakow obnoszac sie za swoja "tolerancja" i umilowaniem swobod wszelakich ,popartym niemieckimi materialami z tamtejszych happeningow ale w koncu trzeba jakos politycznie dojrzec i sformuowac, czego sie tak naprawde chce, o ile chce sie czegokolwiek poza plyka publicity. Bo moze sie okazac w koncu ,ze krol jest nagi ... a w dodatku nie bardzo wie czego chce. Odpowiedz Link Zgłoś
moroux Re: Dziękujemy Ci, Panie Dornie 30.05.06, 13:31 Coś się tak zaperzył chopie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb93 Re: Dziękujemy Ci, Panie Dornie IP: *.range81-157.btcentralplus.com 30.05.06, 13:53 Dlaczego uwazasz, ze sie "zaperzyl"? :) Napisal ciekawy tekst, umotywowal swoja opinie. A ty? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Bardzo mi sie ten pomysł podoba 30.05.06, 10:59 Bardzo podoba mi sie marsz dla świętego spokoju i marsz do łóżka - chyba na nie pójdę :) Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 12:52 To zastanawiajace, ze zwolennicy analnych igraszek obsciskujacy sie w miejscach publicznych zyskuja uznanie pewnej czesci populacji zas ci, ktorzy zajmuja stanowisko w obronie zycia ludzkiego sa wg tej czesci populacji smieszni. Ciekawa chierarchia wartosci. Gość portalu: WS napisał(a): > Marsz dla świętego spokoju. Marsz do łóżka. 24:00 mój dom po kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratio Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 30.05.06, 13:36 Jakoś nie przemawiają do mnie argumenty tych "obrońców życia". Hasła które u nich słyszę to "zrobimy z wami to co Hitler z Żydami" lub "pedały do gazu". jb93 - pisze się "hierarchia" - analfabeto - więc kredki do tornistra i do szkoły a nie na forum dla dorosłych siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb93 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.range81-157.btcentralplus.com 30.05.06, 13:37 Za blad przepraszam, a za chamskie odzywki karce. Na przyszlosc dobieraj slowa nieco staranniej chamku z blokowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasnoludek Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 13:32 Jestem za wydaniem zgody na parade rownosci ale w Puszczy Bialowieskiej niech zwierzeta zobacza po jakiego poziomu mozna upasc.A moze to juz Row Marianski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.06, 23:54 Oby jak najwięcej PARAD RÓWNOŚCI odbywało się w Polsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 30.05.06, 08:34 rafi jestes aktiv czy pasiv he he Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 08:45 Anka, jesteś czarna, czy po prostu ciemna? Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 12:55 Nie wiem czy jest czarna czy ciemna. Wiem natomiast, ze ty jestes chamowaty. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 13:01 Byłbym niepocieszony, gdyby moja przedmówczyni Anka nie była co najmniej tak chamowata jak ja. Bo jest różnica między dobrym żartem a chamską wypowiedzią Anki. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 13:11 Swoje chamstwo uzasadniasz innym (o ile to inne mialo miejsce)? Nie przekonales mnie. Widocznie w gre wchodzi roznica standardow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literat parada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 13:51 parada rownownosci pisze sie z malych liter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb93 Re: parada IP: *.range81-157.btcentralplus.com 30.05.06, 13:55 I tak tez bym uczynil gdybym to ja tytulowal te czesc watku. Ale jesli juz poprawiamy to pisze sie "duza litera" a nie "z duzej litery" bo to rusycyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWLO [...] IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 30.05.06, 15:08 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Wszyscy Razem na Parade Rownosci IP: *.chello.pl 30.05.06, 10:34 Chocmy wszyscy kpomu nie podoba sie MW i obecny rzad!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa Wszyscy! 30.05.06, 10:53 > Chocmy wszyscy kpomu nie podoba sie MW i obecny rzad!! Nawet ci, którym podobają się dziarscy chłopcy z MW! Odpowiedz Link Zgłoś
ricob Re: Wszyscy Razem na Parade Rownosci 30.05.06, 10:55 W odpowiedzi na tę zachętę odpowiem tak. Mnie lesbijki i pedały nie przeszkadzają, pod warunkiem nieingerwoania w moje życie. Na rzadną paradę równnoości się nie wybieram, bo wyuzdaniem sexualnym się brzydzę. Jak ktoś jest dewiant, to jest jego sprawa, ale namawianie ludzi normalnych do popierania dewiacji to draństwo. Preopagowanie zdegenerowaych wzorców osobowych jest szkodliwe społecznie. Mam cichą nadzieję, że wszechpolacy zachamują tę propagandę zepsucia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mica Re: Wszyscy Razem na Parade Rownosci IP: *.chello.pl 30.05.06, 11:18 jasne - zaCHAMuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alatien Liga bladzi, Liga wadzi, Liga nic tu nie poradzi IP: *.wlan.tudelft.nl 30.05.06, 12:53 Pozdrawiam glosy anty-MW Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Wszyscy Razem na Parade Rownosci 30.05.06, 12:57 Jednym z dowodow chamstwa i podlego pochodzenia jest uprawianie politycznej poprawnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: Wszyscy Razem na Parade Rownosci IP: *.petrus.com.pl 30.05.06, 13:20 To znaczy co? lubisz, gdy ktoś obraża Twoją religię, albo rodzinę, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb93 Re: Wszyscy Razem na Parade Rownosci IP: *.range81-157.btcentralplus.com 30.05.06, 13:36 Nie bardzo wiem, co ma wspolnego publiczne, niestosowne debatowanie o sprawach intymnych z mojareligia badz rodzina. Ale dobrze, ze o tym piszesz. Twoj post pokazuje bardzo wyraznie zerowa argumentacje zwolennikow wszelkiego typu "parad". Gość portalu: rafvonthorn napisał(a): > To znaczy co? lubisz, gdy ktoś obraża Twoją religię, albo rodzinę, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Wszyscy Razem na Parade Rownosci 31.05.06, 10:37 Gość portalu: rafvonthorn napisał(a): > To znaczy co? lubisz, gdy ktoś obraża Twoją religię, albo rodzinę, tak? politpoprawność właśnie tego wymaga: pozwalania na włażenie sobie na głowe różnym dziwnym organizacjom w imię "tolerancji" Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratio Re: Wszyscy Razem na Parade Rownosci IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 30.05.06, 15:09 Widzisz, mam nieodparte wrażenie, że masz jakis straszny kompleks pochodzenia bo cały czas o tym piszesz. Takie rzeczy leczy się szczerą rozmową z człowiekiem mającym kwalifikacje w tym kierunku a nie uprawianą przez Ciebie na tym forum projekcją. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.06, 23:58 A w ogóle z tego co mi wiadomo Parada Równości ma się odbyć 10 czerwca,a nie 11?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płyń z wisłą! Pederada powinna być zakazana z powodu zgorszenia! IP: 83.238.100.* 30.05.06, 00:02 Najprostsze rozwiązania są najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glutojad Ta parada mnie nie interesuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 00:13 Przeciez geje i les nic ciekawego nie pokaza. Czekam na parade Zjadaczy Glutow z Nosa - to bedzie dopiero cos ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płyń z wisłą! Re: Ta parada mnie nie interesuje IP: 83.238.100.* 30.05.06, 00:22 Ale za to GW będzie miała o czym nadawać przez parę tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Re: Ta parada mnie nie interesuje 30.05.06, 10:00 No i nie musi cię interesować. Ale w gruncie rzeczy, każdy porządny człowiek, któremu bliskie są takie pojęcia jak wolność i demokracja, paradę równości powinien poprzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Ta parada mnie nie interesuje 30.05.06, 10:34 meta-kris napisał: > każdy porządny człowiek, > któremu bliskie są takie pojęcia jak wolność i demokracja, paradę równości > powinien poprzeć. > Przeciwnie: powinien być przeciw , bo to jest agresja psychologiczna wobec normalnych obywateli (zmuszanie do akceptowania dewiacji) Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Ta parada mnie nie interesuje 30.05.06, 10:47 A czy jak ja i kilku moich kumpli ubrani w żółte koszulki i zielone spodnie przejdziemy obok ciebie to poczujesz się zmuszony do noszenia żółtej koszulki i zielonych spodni? A gdy przejdzie obok ciebie setka ludzi którzy lubią czytac Szymborską do poduszki to poczujesz się zmuszony do robienia tego samego? A gdy przjedzie obok ciebie grupa ludzi co kochają innych ludzi to TEŻ będziesz czuł się zmuszony robic to samo? Czy odwzajemniona i nieprzymuszona milosc do innego człowieka to łamanie prawa? Lubisz jak ktoś ci zagląda do łóżka i mówi z kim masz uprawiac sex? Jeśli nie, to sam też nie zaglądaj innym do łóżek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michael jackson Re: Ta parada mnie nie interesuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:24 > A gdy przjedzie obok ciebie grupa ludzi co kochają innych ludzi to TEŻ będziesz czuł > się zmuszony robic to samo? Czy odwzajemniona i nieprzymuszona milosc do innego > człowieka to łamanie prawa? Lubisz jak ktoś ci zagląda do łóżka i mówi z kim > masz uprawiac sex? Jeśli nie, to sam też nie zaglądaj innym do łóżek. a jak przejdzie obok ciebie setka zoofili, koprofili czy jakiś jacksonów kochający małych chłopców to też bedzie ok? czy odwzajemniona miłość do innego zwierzęcia czy dziecka to łamanie prawa? jak przyjdzie setka ludzi czytających "main kampf" do poduszki to też będzie ok? dlaczego popieranie homomiłości jest ok, a popieranie zoofilów nie jest w żaden sposób społecznie akceptowane? jeżeli ktoś kocha koze, psa czy 10 latka to chyba może zarejestrować taki związek (ślub?)?!? to jest w końcu ta tolerancja czy jej nie ma? ps. dla niekumatych moja wypowiedz ma charakter ironiczny i jest wymierzona w promocję wszelkich zboczeń (żeby ktoś nie pomyślał ze jestem jakims mega lewakiem popierającym te zwyrodnienia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michael jackson Re: Ta parada mnie nie interesuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:31 Nie zrównuję homo do pedofili, bo tych ostatnich należy karać za wykorzystywanie dzieci. Nie mam nic przeciwko homo, jeżeli nie robią akcji typu "niech nas zobaczą". Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Ta parada mnie nie interesuje 31.05.06, 10:40 no to jesteś niepoprawny politycznie. Działacze gejowscy mogą pedofilię popierać (vide pewien niemiecki działacz gejowski), że o Holandii nie wspomnę. Zacofaniec jesteś i tyle, ciemnogrodzianinie. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foka Re: Ta parada mnie nie interesuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 12:01 a moze bys najpierw spytał, czy koza lub pies ma ochotę na seks z tobą? zoofilia i pedofilia jest zboczeniem. homoseksualizm nie, bo na miłość decydują się dwaj/dwie dorosłe=dojrzałe osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alatien Re: Ta parada mnie nie interesuje IP: *.wlan.tudelft.nl 30.05.06, 12:40 Blad w Twojej logice to zalozenie ze zoofilia czy pedofillia sa legalne. Nie sa. I dlatego nie mozna organizowac Marszu Zoofilow i Pedofilow. Tak samo jak nie mozna organizowac Marszu Nazistow czy Marszu Zwolennikow Masakry na Zydo-Masonach. Homoseksualizm jest legalny, usankcjonowany, i w znacznej czesci akceptowany. Maja prawo do tego marszu wiec niech robia co chca. Wole to niz marsz brudnych, pijanych i agresywnych gornikow dojacych moje podatki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Ta parada mnie nie interesuje 31.05.06, 10:42 Gość portalu: Alatien napisał(a): > Blad w Twojej logice to zalozenie ze zoofilia czy pedofillia sa legalne. Nie > sa a błąd w Twojej opinii polega na tym, ze sądzisz iż prawa nie można zmienić. Popatrz na to, co w Holandii się stało i do czego pewna partia ma zamiar dązyc Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratio Re: Ta parada mnie nie interesuje IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 30.05.06, 13:44 Za to jesteś mega kretynem - i tak pomyśleli wszyscy. Proponuje najpierw trochę czasu poświęcić na naukę i rozwój intelektu a dopiero później na siedzienie na formach. Sorry ale nikt nie będzie ci robił wykładu od początku tłumacząc proste pojęcia takie jak co są swobody obywatelskie czy co to jest demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Ta parada mnie nie interesuje 30.05.06, 16:41 Czytałem "Mein Kampf". Jeden wielki bełkot chorego psychicznie człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Ta parada mnie nie interesuje 30.05.06, 13:01 Jestem w 100% przeciwny zagladaniu komukolwiek pod koldre i wywlekaniu spraw zwiazanych z zyciem intymnym na forum publikum. Dlatego wlasnie jestem przeciwny przemarszowi zboczencow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatling Re: Ta parada mnie nie interesuje IP: *.aster.pl 30.05.06, 16:49 Mozna miec albo jeden dzien parady z publiczna obecnoscia LGBT w miescie, albo tolerancje LGBT na codzien. Czyli: zamykam sie w domu tylko 10 czerwca ALBO zamykam sie w domu codziennie, zeby nie widziec chlopakow za reke. Co lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalng Re: Ta parada mnie nie interesuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 12:31 Nie istnieje cos takiego jak "normalny obywatel" Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Re: Ta parada mnie nie interesuje 30.05.06, 13:11 Na pewno na tym forum nie ma ich zbyt wielu :) Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Re: Ta parada mnie nie interesuje 30.05.06, 13:10 Z takimi poglądami w nowoczesnym świecie, muszę cię zmartwić, sam jesteś dewiacją. Na dłuższą metę, tylko otwarte i tolerancyjne społeczeństwa mogą się rozwijać.. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Ta parada mnie nie interesuje 31.05.06, 10:44 meta-kris napisał: > Na dłuższą metę, tylko otwarte i tolerancyjne społeczeństwa mogą się > rozwijać.. czego piekny przykład mielismy podczas zamieszek na Zachodzie, niech zyje tolerancja... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Ta parada mnie nie interesuje 30.05.06, 12:59 Co ma wspolnego wzajemne grzebanie sobie w tylku i publiczne o tym opowiadanie z demokracja??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloratura1 Re: Pederada powinna być zakazana z powodu zgorsz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.06, 02:43 Gość portalu: płyń z wisłą! napisał(a): > Najprostsze rozwiązania są najlepsze. A co? Już zawieszono konstytucyjne swobody obywatelskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płyń z wisłą! Re: Pederada powinna być zakazana z powodu zgorsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 09:44 A co, w Polsce jest wolność gorszenia? To co towarzyszu, kiedy legalizacja ekshibicjonizmu? Przecież jak się taki ekshibicjonista obnaża, to można po prostu nie patrzeć? Więc nie strasujmy ekshibicjonistów zakazami, co? Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Pederada powinna być zakazana z powodu zgorsz 30.05.06, 09:47 Gość portalu: płyń z wisłą! napisał(a): > A co, w Polsce jest wolność gorszenia? > To co towarzyszu, kiedy legalizacja ekshibicjonizmu? Przecież jak się taki eksh > ibicjonista obnaża, to można po prostu nie patrzeć? Więc nie strasujmy ekshibic > jonistów zakazami, co? Nie wiem, czy wiesz, ale ekshibicjonizm jest "chorobą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz homoseksualizm tez mozna leczyc IP: *.visp.energis.pl 30.05.06, 10:01 wiec moze marsz do szpitala kolorowe gejostwo a nie na lansowanie sie na ulicach Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: homoseksualizm tez mozna leczyc 30.05.06, 10:04 Gość portalu: Apasz napisał(a): > wiec moze marsz do szpitala kolorowe gejostwo a nie na lansowanie sie na ulicac > h Leczy się choroby, a homoseksualizm nią nie jest. Zapraszam do poczytania listy chorób WHO. Niedorozwój psychiczny można próbować zmniejszać poprzez rehabilitację, zatem popracuj nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: homoseksualizm tez mozna leczyc IP: *.ceramika.agh.edu.pl 30.05.06, 11:06 Na liście WHO nie ma homoseksualizmu, bo został skreślony pod naciskiem politycznym, z pominięciem stałych procedur (w sumie niedźwiedzia przysługa, bo dzięki temu obecnie nie ma medycznych dowodów na nieszkodliwość homoseksualizmu) w analogiczny sposób z listy chorób można wykreślić inne mniejszościowe zachowania seksualne (niw wyszczególniam, bo społeczność progejowska wcale nie jest bardziej tolerancyjna od reszty społeczeństwa). Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: homoseksualizm tez mozna leczyc 30.05.06, 13:04 Gość portalu: greg napisał(a): > Na liście WHO nie ma homoseksualizmu, bo został skreślony pod naciskiem polityc > znym, z pominięciem stałych procedur (w sumie niedźwiedzia przysługa, bo dzięki > temu obecnie nie ma medycznych dowodów na nieszkodliwość homoseksualizmu) w an > alogiczny sposób z listy chorób można wykreślić inne mniejszościowe zachowania > seksualne (niw wyszczególniam, bo społeczność progejowska wcale nie jest bardzi > ej tolerancyjna od reszty społeczeństwa). Ale jeżeli w Waszym rozumieniu jest chorobą i to psychiczną, to w żaden sposób się nie da nim ani zarazić, ani go propagować... Tak jak nie zarazisz się schizofrenią, zespołem Tureta, natręctwami i innymi schorzeniami na tle psychicznym; a pisanie o nich i mówienie nie spowoduje mody na te choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: homoseksualizm tez mozna leczyc 30.05.06, 13:08 Powinno sie zaczac mowic na ten temat i ponowne wpisanie pederastii na liste WHO bardzo by w tym pomoglo. sneaker napisał: > Ale jeżeli w Waszym rozumieniu jest chorobą i to psychiczną, to w żaden sposób > się nie da nim ani zarazić, ani go propagować... > Tak jak nie zarazisz się schizofrenią, zespołem Tureta, natręctwami i innymi > schorzeniami na tle psychicznym; a pisanie o nich i mówienie nie spowoduje mody > > na te choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: homoseksualizm tez mozna leczyc 31.05.06, 10:46 sneaker napisał: > Leczy się choroby, a homoseksualizm nią nie jest. Zapraszam do poczytania > listy chorób WHO. a ja zapraszam do przeczytania historii w jaki to sposob homoseksualizm przestal być choroba :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikro i przykro Re: homoseksualizm tez mozna leczyc? Taaak??? IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 30.05.06, 19:27 Kolejny raz na polskim forum pojawiaja sie bzdurne posty na temat "leczenia" homoseksualistow! Zdecydowana wiekszosc lekarzy, psychiatrow, psychologow, etc. (przynajmniej na swiecie, moze w Polsce jest inaczej...) nie wierzy w skutecznosc "leczenia" homoseksualistow!! Odpowiedz Link Zgłoś
jb93 Re: Pederada powinna być zakazana z powodu zgorsz 30.05.06, 13:04 A czymze innym jest wywlekanie spraw intymnych na forum publicum i urzadzanie sobie parad tematycznych? Troche konsekwencji - sama polityczna poprawnosc i chec szczera nie wystarcza. PS Dlaczego piszesz ekschibicjonizm w cudzyslowiu, czyzby i tu byly jakies watpliwosci? sneaker napisał: > Nie wiem, czy wiesz, ale ekshibicjonizm jest "chorobą". Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Co to jest zgorszenie 30.05.06, 10:02 i kto je definiuje? Mnie nie gorszą geje i lesbijki, za to bierze mnie obrzydzenie gdy widzę i słyszę weszpolaków czy innych młodych pisowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: Co to jest zgorszenie IP: 80.50.74.* 30.05.06, 10:25 A ja domagam się zakazu publicznego pokazywania Giertycha i Leppera, bo to jest bardzo szkodliwe dla dzieci! (dla dorosłych zresztą też) Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Pederada powinna być zakazana z powodu zgorsz 30.05.06, 10:17 na czym ma polegac to "gorszenie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renifer Lopez Re: Pederada powinna być zakazana z powodu zgorsz IP: 158.75.4.* 30.05.06, 11:05 Jak Jarek zobaczy, ze inni maja wieksze, moze wpasc w kompleksy i stad te wszystkie zakazy, a nie jakies tam zgorszenie, sodomia i inne dyrdymaly. Wrazliwy chlopak jest, a drugiej takiej maryjki jak ma brat-lustrzak juz nie znajdzie. Co prawda podkochuje sie w niej jedna taka czarna, w okularach, ale wiadomo - krukowi z kaczka nie po drodze, bo i jak? Odpowiedz Link Zgłoś
filippiarz A co to jest zgorszenie? 30.05.06, 08:24 Poproszę link do definicji, bo żaden katol.ik mi tego nie potrafił wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: A co to jest zgorszenie? 30.05.06, 10:41 Dawanie demoralizującego przykładu. W tym wypadku propagowanie dewiacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gatling Re: A co to jest zgorszenie? IP: *.aster.pl 30.05.06, 16:52 Propagowanie? Czyli na widok dwoch panow za reke mialbys ochote tez tak pochodzic za reke z sasiadem z pietra? Bo jesli nie, to raczej jest to ANTYreklama, czyli cel prawicy osiagniety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Kierski Re: Pederada powinna być zakazana z powodu zgorsz IP: *.arcabit.com 30.05.06, 09:09 Ja proponuję w takim razie jeszcze lepsze, bo jeszcze prostsze - wszystkich demonstrujących (zarówno "pro" jak i "contra") rozstrzelać na miejscu. Bóg swoich rozpozna... Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Pederada powinna być zakazana z powodu zgorsz 30.05.06, 11:51 rozumiem, ze masz zamiast udac sie w okolice przemarszu aby sie pogorszyc! Ups. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pax Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 30.05.06, 00:42 Gość portalu: ok napisał(a): > Marsz dla Życia i Rodziny - 4 VI Warszawa okleili cały akademik, w miejscach do etgo nie przeznaczonych. Ciekawe czy to po chrześcijańsku niszczyć cudze mienie i czy planują również sprzątanie tych plakatów.. Odpowiedz Link Zgłoś
filippiarz Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 08:25 Katolicyzm nie ma aktualnie nic wspólnego z chrześcijaństwem... No, może mitologię :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pax czy sprzątną po sobie? IP: *.nat.student.pw.edu.pl 30.05.06, 11:16 Fakt - chodziło mi o katolicyzm. Chrześcijaństwo jest pojęciem szerszym (na szczęście). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher Marsz Życia IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 30.05.06, 08:08 Już powiedziałam koleżankom w moherach żeby nie przychodziły na ten marsz życia bo jeszcze je ktoś z faszystów spałuje swoimi pałami i będzie kłopot. Obiecały, że nie przyjdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlo [...] IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 30.05.06, 08:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawker Re: Marsz Życia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 09:38 haha załosny jestes...nie umiesz czytac chyba ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikro i przykro Re: "Marsz Życia" i temu podobne... IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 30.05.06, 19:32 Oj "moherze" w moherze! Czy nie wiesz, ze z reguly naziole i wygolone karki wspieraja wszelkie "marsze zycia" i pokornie wtedy stoja klaniajac sie w pas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p26 Postulaty gejów-NIE, Prawa obywatelksie-TAK 30.05.06, 09:02 Organizatorzy parady równowści powinni olać ewentualny zakaz parady. Każdy ma prawno demonstrować i wyrażać swoje poglądy (z zastrzeżeniem że czyni to w sposób pokojowy i nie nawołuje do nienawiści i przemocy). To nie oni będą łamac prawo, tylko władze warszawy ograniczając prawa obywatelskie pod różnymi pretekstami. Jeżeli katolicy mają prawo dezorganizować ruch w czasie procesji Bożego Ciała, jeżeli takie prawo mają narodowi socjaliści z Młodzieży Wszechpolskiej to takie same prawo mają geje. Nie popieram dużej częsci postulatów gejów i lesbijek ale popieram prawa obywatelskie. A demokracja w mentalności LPR i PIS wykazuje zadziwijające podobieństow do demokracja a la PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Postulaty gejów-NIE, Prawa obywatelksie-TAK 30.05.06, 09:39 p26 napisał: > Nie popieram dużej częsci postulatów gejów i lesbijek ale popieram prawa > obywatelskie. A byłbyś tak uprzejmy i wyjawił mi, jakie to są postulaty? Ew. gdzie się mogę z nimi zapoznać? Odpowiedz Link Zgłoś
homopromo Re: Postulaty gejów-NIE, Prawa obywatelksie-TAK 30.05.06, 10:56 > Nie popieram dużej częsci postulatów gejów i lesbijek ale popieram prawa > obywatelskie. Toż to jakaś schizofrenia. przecież geje walczą własnie o PRAWA OBYWATELSKIE. Prawa, które są zarezerwowane dla heteryków, takie jak wspólne rozliczanie podatków przez dwie osoby w związku. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Postulaty gejów-NIE, Prawa obywatelksie-TAK 30.05.06, 11:02 Jedna uwaga: heterycy, żyjący w związku, który nie jest małżeństwem też nie mogą sie rozliczać wspólnie... I słusznie... O to m. in. chodziło (chyba) poprzednikowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a2 Re: Postulaty gejów-NIE, Prawa obywatelksie-TAK IP: *.vmwamsterdam.demon.nl 30.05.06, 12:07 > Jedna uwaga: heterycy, żyjący w związku, który nie jest małżeństwem też nie mog > ą > sie rozliczać wspólnie... I słusznie... O to m. in. chodziło (chyba a co w tym niby jest slusznego? Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Postulaty gejów-NIE, Prawa obywatelksie-TAK 30.05.06, 12:15 Rozróżnienie między małżeństwem a tzw. "wolnym związkiem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 Re: Postulaty gejów-NIE, Prawa obywatelksie-TAK IP: *.ceramika.agh.edu.pl 30.05.06, 11:25 Wczytuje się i wczytuję w deklarację praw człowieka i obywatela i za nic nie mogę się dopatrzeć wzmianki o prawie do wspólnego rozliczania podatków... pomożesz mi szukać? pl.wikisource.org/wiki/Deklaracja_Praw_Człowieka_i_Obywatela Odpowiedz Link Zgłoś
centrala Organizatorzy parady są zdumieni, że wszechpolacy 30.05.06, 09:46 "Organizatorzy parady są zdumieni, że wszechpolacy znali datę i trasę ich przemarszu." Zdumieni? Przeciez nie od parady mowi sie o orientacji chlopcow z MW Odpowiedz Link Zgłoś
the_elviz Napisałem list do MW.... 30.05.06, 09:47 że mi się nie podoba ich działalność i oto dostałem od K. Bosaka pisaną piękną polszczyzną odpowiedź: Chlopaku, zamiast się tu wywnętrząć zrób coś aby Twoje poglądy nie były jedynie głosem internetowego frustrata. Zapisz się do jakiejś organizacji, a jak Ci żadna nie odpowiada to załóż nową . Pozdro! Sami oceńcie poziom intelektualny MW Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Napisałem list do MW.... 30.05.06, 09:50 A czego się spodziewałeś? Poematu pisanego heksametrem? Od razu po nim widać - jaki pan, taki kram, lub jak kto woli - co na wystawie, to i w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jb93 Re: Napisałem list do MW.... IP: *.range81-157.btcentralplus.com 30.05.06, 13:24 O ile twoj post nie zawiera lekkiej modyfikacji rzeczywistosci to mozna uznac jezyk odpowiedzi, ktora dostales za bezposredni, ale nie chamski. Byc moze bylo to spowodowane tonem twojego listu do MW? Jedno czego jestem pewien jest to, ze odpowiedz, ktora otrzymales byla bardzo konstruktywna i prosta w swym przekazie - "zamiast narzekac, zrob cos by sytuacje zmienic". To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagno Re: Wolno krzyczec, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 09:48 PREZYDENT TO HOMOFOB ale sprobujcie gromko, chorem i dolaczcie do chorku cudzoziemcow! Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek ojciec kaczyńskich 30.05.06, 09:50 czy ktos kiedyś o nim słyszał? ciągle mówią o matce, a o tacie nic nie wiem. to już szybciej o dziadku tuska się dowiedziałem, niż o tacie kaczyńskich... Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: ojciec kaczyńskich 30.05.06, 09:52 koszmarekopalek napisał: > czy ktos kiedyś o nim słyszał? ciągle mówią o matce, a o tacie nic nie wiem. to > > już szybciej o dziadku tuska się dowiedziałem, niż o tacie kaczyńskich... Ja słyszałem tylko plotki, że ojciec NN. A w każdej plotce jest ziarno prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: ojciec kaczyńskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 10:29 > A w każdej plotce jest ziarno prawdy. Również w tej, że wszyscy pedofile to pederaści? > Ja słyszałem tylko plotki, że ojciec NN. To może warto zerknąć np. tu www.ordynariat.opoka.org.pl/wiadomosc_wiecej.php?idwiadomosc=1216 Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: ojciec kaczyńskich 30.05.06, 13:06 Gość portalu: gość portalu napisał(a): > > A w każdej plotce jest ziarno prawdy. > > Również w tej, że wszyscy pedofile to pederaści? > W tej też jest ziarno prawdy, bo część pedofilów istotnie jest orientacji homoseksualnej, ale pedofile też czują pociąg do dzieci płci odmiennej niż swoja. Zatem ziarno prawdy jest. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 09:50 PiS nic nie wart. Ciemnota. Wstecznictwo. A kto to będzie potem sprzątał?. Odpowiedz Link Zgłoś
terminal_slawkow Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 09:51 Nie rozumiem dlaczego gejom tak zależy na wywołaniu nienawiści do nich. Zapraszanie na paradę polityków z innych krajów świadczy o ich złej woli. Po prostu pragną zadymy i tyle. Tylko po co, nie rozumiem. W Polsce nikt ich przecież nie prześladuje. Po prostu ich prowokacyjne zachowania są niesmaczne i budzą odrazę. Nie wiem dlaczego wydaje im się, że są kimś innym w społeczeństwie. Są zwykłymi ludźmi, a ich cała kultura to kultura nas wszystkich. A że używają odbytu do innych celów niż większość. Ja im współczuję. Biedni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaw Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.motorola.com 30.05.06, 09:54 Nie.. nie pragna zadymy. Pragna zyc norlamnie w kraju w ktorym mieszkaja bez obaw, bez wysmiewania, bez agresji do nich. Marasze te maja przyzwyczaic spoleczenstwo to tego ze geje sa wsrod nich. Nie musza ich akceptowac ale przynajmniej ignorowac! Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 09:58 We mnie budzą odrazę prymitywne zachowana górników, pseudokibiców, skinheadów, Młodzieży "Weszpolskiej". No i co z tego, że budzą? Robią zdecydowanie większe zadymy od pokojowej demonstracji gejów. Czy ktokolwiek widział gejów demolujących cokolwiek w czasie parady? Biją kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
kde44 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 10:00 no... ja współczuje chlopczykom z MW że używają główek do innych celów niż większość. Brzydzi mnie to strasznie, tragicznie jest to niesmaczne. Nie wiem, dlaczego wydaje im się, że są kimś ważnym. Nie do końca rozumiem, dlaczego uważasz, że ta demonstracja jest prowokacyjna. Mają prawo żądać od demokratycznego państwa prawa uznania swoich związków za równoprawne z innymi: są obywatelami tego kraju tak jak inni. Mają prawo oczekiwać, że państwo nie będzie się kierowało tzw. moralnością katolicką i skazywało ich na życie na marginesie. Tylko że to świadczy przede wszystkim o ich naiwności... ale też o dużej odwadze, naprawdę podziwiam ludzi, którzy są w stanie przeciwstawić się faszystom z MW. Też bym poszedł na manifestację, tylko mieszkam w innym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.motorola.com 30.05.06, 10:03 Dokladnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tanatos Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 10:24 Skoro mieszkasz w innym mieście, to po prostu przyjedź. Do Wawy jest blisko zewsząd... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 31.05.06, 11:11 kde44 napisał: > no... ja współczuje chlopczykom z MW a coś sie czepił MW... nie ona organizuje marsz... A problem w tym przypadku jest inny: gejowni wydaje się ze wszystko im wolno i dlatego, jesli ktoś zgłosi wcześniej jakiś marsz, to ów ktoś musi ustąpic. Obibokom nawet tylka sie nie chce ruszyć by odpowiednio wczesnie zgłosić swoją paradę. > i skazywało ich na życie na marginesie A pokaz mi który to przepis prawny w naszym kraju które spycha gejownie na margines. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 13:05 > W Polsce nikt ich przecież nie prześladuje. Może chcesz zwerfikować swój pogląd?? To ogłoś w swoim rodowisku,najbliższym,w pracy,ze właśnie postanowięłś się ujawnić:). I spróbuj tak z miesiąć np. funkcjonować,to zobaczysz. Powodzenia :> Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 31.05.06, 11:14 chilum napisał: > Może chcesz zwerfikować swój pogląd?? To ogłoś w swoim > rodowisku,najbliższym,w pracy,ze właśnie postanowięłś się ujawnić ale co ma do tego państwo? cóż mnie obchodzi Twoje środowisko pracy czy najblizsze? za przeproszseniem w morde mozna też dostac za noszenie żółtej peleryny czy kibicowanie niewłaściwemu klubowi... to nie przesladowanie, a chuliganeria. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 09:53 Jedno jest pewne, w Gazecie pracuje wiecej gejow niz palaczy marihuany. Relacje z parady gejow i tematow pokrewnych- masa. Relacja z marszu miliona blantow (ogolnoswiatowej akcji w wielu krajach) - lakoniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.motorola.com 30.05.06, 09:56 Ale normalny kraj.. czy od tego roku mamy tez zaklucac procesje bozego ciala??? To MW sieja nienawiesc i sa obraza polkich katolikow! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 31.05.06, 11:17 jeżeli już ktoś komuś coś zakłóca, to gejownia tym, którzy organizuja Marsz dla Życia i Rodziny. Po prostu działacze SKCh im. ks. Piotra Skargi byli pierwsi i jak najbardziej mają prawo do demonstracji niezakłocanej przez faszystowskie działania gejów. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Czasem wstyd mi, że żyję w Warszawie 30.05.06, 09:58 stolicy ciemnogrodu, mieście które wybrało na prezydenta Kaczyńskiego (Lech, jasne pełne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: Czasem wstyd mi, że żyję w Warszawie IP: *.motorola.com 30.05.06, 10:00 Ja rowniez.. choc mi wstyd za cala Polske. Nie w takim ciemnogrodzie chcialem mieszkac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz Normalna rodzina chłopak i dziewczyna ! IP: *.visp.energis.pl 30.05.06, 09:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaw Re: Normalna rodzina chłopak i dziewczyna ! IP: *.motorola.com 30.05.06, 09:59 Normalna rodzina to kochajaca rodzina! Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris A jak ktoś do końca życia nie założy rodziny 30.05.06, 10:05 to już nienormalny? Księża? Zakonnice? Samotne matki? Ojcowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz Re: Normalna rodzina chłopak i dziewczyna ! IP: *.visp.energis.pl 30.05.06, 10:07 mowisz o kochaniu sie w odbyty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaw Re: Normalna rodzina chłopak i dziewczyna ! IP: *.motorola.com 30.05.06, 10:08 Nie mowie o milosci miedzy ludzmi a nie sexie! Jak twoja milosc do drugiej osoby to tylko sex to zal mi tej drugiej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Apasz, a czy wiesz, ze...? IP: *.adsl.net.t-com.hr 30.05.06, 10:25 ... statystycznie 80% par heteroseksualnych (chlopak+dziewczyna) uprawiaja seks analny. Z tego co pszesz odbyt odbytowi nie rowny... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz a na jakich badaniach opierasz swoje informacje ? IP: *.visp.energis.pl 30.05.06, 11:37 a na jakich badaniach opierasz swoje informacje ? podejrzewam ze to zmysliłes aby wzmocnic ten argument Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: a na jakich badaniach opierasz swoje informac IP: *.petrus.com.pl 30.05.06, 12:25 To, że znajdujesz się w 20% nienormalnej mniejszości, która obawia się własnej seksualności, nie upoważnia Cię do niemerytorycznego podważania argumentów adwersarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.motorola.com 30.05.06, 10:01 Nie dla faszystowskiej MW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 31.05.06, 11:20 MW nie organizuje Marszu dla Życia i Rodziny. Darmowa rada dla bezkrytycznego czytacza GW: filtruj wiadomości zaczerpniete z wybiórczej i konfrontuj z innymi źródłami informacji. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
kde44 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 10:03 Niemcy w latach 60tych buntowali się przeciw swoim rodzicom pytając: dlaczego nie przeciwstawili się hitlerowcom. W drugiej połowie lat trzydziestych faktycznie już było na to za późno, ale dlaczego wcześniej nikt nie reagował? Teraz, jak w jakimś mieście organizowana jest demonstracja ugrupowań neofaszystowskich, to spore siły polizji muszą bronić grupkę demonstrantów przez rozwścieczonym tłumem okolicznych mieszkańców. Marzy mi się, żeby i u nas do tego doszło... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 31.05.06, 11:21 mówisz o faszystowskiej gejowni? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
drak02 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 10:04 Marsz który broni jakieś istotnej sprawy ma zawsze sens. Natomiast mam powazne watpliwosci czy taka demonstracja seojej seksualności jest konieczna - kogo to obchodzi czy ktos się ciupcia hetero czy homo . Niech robi tak jak mu wygodnie ale nie rozumiem po jaką cholere trzeba o tym głosić publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kde44 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 10:06 to nie jest przecież demonstracja seksualności. to jest raczej wezwanie skierowane do władz demokratycznego państwa o sankcjonowanie praw mniejszości: wszelkich mniejszości. W tym także mniejszości seksualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 31.05.06, 11:22 a jakie to prawa nie są sankcjonowane? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xawler Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.motorola.com 30.05.06, 10:07 Przez wieki osoby homoseksualne i transgenderowe były prześladowane – traktowane jako przestępcy, grzesznicy lub chorzy i zamykane w więzieniach, skazywane na banicję lub ciężkie roboty, a w ciągu ostatnich 150 lat również poddawane leczeniu psychiatrycznemu. Obecnie ludzie LGBT nadal bywają źle traktowani przez własne rodziny, zwalniani z pracy, padają ofiarą agresji słownej i fizycznej. Parada Równości to dzień, w którym mówią: „Istniejemy. Jesteśmy dumni z tego, jacy jesteśmy. Chcemy świętować naszą obecność, bo mamy prawo być widoczni, tak samo jak ludzie heteroseksualni”. Ponadto Parada Równości to wesołe wydarzenie, święto, w czasie którego wszyscy, niezależnie od orientacji seksualnej mogą się dobrze bawić. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 10:07 drak02 napisał: > Marsz który broni jakieś istotnej sprawy ma zawsze sens. Zupełnie nie rozumiem po co w takim razie demonstrują górnicy, przecież g... mnie obchodzi jak pracują, co robą i ile zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
kde44 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 10:12 te demonstracje ze społecznego punktu widzenia mają takie znaczenie, że już w ich trakcie doskonale wiesz, że w następnym roku zapłacisz większe podatki... A jeśli chodzi o postulaty ważne dla społecznego współżycia, to są one wyłącznie destrukcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 10:14 kde44 napisał: > te demonstracje ze społecznego punktu widzenia mają takie znaczenie, że już w > ich trakcie doskonale wiesz, że w następnym roku zapłacisz większe podatki... A > jeśli chodzi o postulaty ważne dla społecznego współżycia, to są one wyłącznie > destrukcyjne. Chyba tylko destrukcję w głowach obecnie panujących mogą spowodować. Bo jakoś u normalnych ludzi nic złego nie czynią. Odpowiedz Link Zgłoś
kde44 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 10:16 miałem na myśli demonstracje górników - zgoda na ich postulaty po dzikich awanturach w warszawie są moim zdaniem wyjątkowo "niewychowawcze". a parade równości popieram całym sercem. Odpowiedz Link Zgłoś
drak02 Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 10:15 sneaker napisał: > drak02 napisał: > > > Marsz który broni jakieś istotnej sprawy ma zawsze sens. > > Zupełnie nie rozumiem po co w takim razie demonstrują górnicy, przecież g... > mnie obchodzi jak pracują, co robą i ile zarabiają. Mnie też g... to obchodzi i nie twierdze że demonstracje górników bronią istotnej dla wszytkich obywateli sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sab Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.motorola.com 30.05.06, 10:17 czy aby na pewno dla wszystkich obywateli? Zastanow sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xawler Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.motorola.com 30.05.06, 10:05 MW jak zwykle kreci i klamie. "zbieg okolicznosci" ale Ci ludzie maja namieszane. Wiedzieli duzo wczesniej z portali ze bedzie parada rownosci. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? 30.05.06, 10:07 "W tym roku urzędnikom ratusza może być jednak trudniej. W styczniu Trybunał Konstytucyjny uznał, że odmawianie zgody na paradę na podstawie przepisów dotyczących utrudnień w ruchu kłóci się z konstytucyjną wolnością (tego argumentu użył rok temu Lech Kaczyński, ówczesny prezydent Warszawy). Ostatnio wypowiedział się Naczelny Sąd Administracyjny: ani groźba kontrdemonstracji, ani moralne przekonania władzy nie mogą być podstawą zakazu pokojowej demonstracji (te argumenty prezydent też wykorzystywał). Może wahający się urzędnicy ratusza podpowiedzi powinni szukać w wypowiedzi ministra Ludwika Dorna dla "Polityki": - Jeżeli manifestacja będzie legalna i ograniczy się do wznoszenia okrzyków, że prezydent i premier to są homofoby, ksenofoby, ciemnogród, zakute łby - to trudno. To jest dozwolone. Krzyczeć wolno." No i to chyba zamyka sprawe. No i co, ze ida naprzeciwko siebie? To sie spotkaja i pokrzycza na siebie. A policja ma pilnowac porzadku, zeby kamienie nie lecialy. Z drugiej strony - ciekawe co z tym "zbiegiem okolicznosci"? Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Można komentować! 30.05.06, 10:07 Tak swoją drogą, po tym jak Główny Urząd Kontroli Prasy, Publikacji i Internetu całkowicie zakazał komentowania pielgrzymki B16, to teraz nadeszła odwliż - o gejach mogą pisać nawet niezalogowane oszołomy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druid Re: Można komentować! IP: *.motorola.com 30.05.06, 10:10 tez mnie to dziwi to wlasnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.ibap.pl Re: Czy będzie zakaz dla Parady Równości? IP: *.acn.waw.pl 30.05.06, 10:08 Wygląda na to, że politycy PIS (gdyż to oni są w tej sprawie decydentami, LPR może jedynie protestować i zapewne będzie to robić by podtrzymywać wizerunek partii najbardziej polskiej, katolickiej, itp.) dzięki interwencjom Trybunału Konstytucyjnego zaakceptują wreszcie niepodważalne, konstytucyjne prawo obywateli do zgromadzeń. Maciej Bil Instytut Badań i Analiz Politologicznych www.ibap.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dikke wręczajcie dewiantowm ulotki takiej treści........ 30.05.06, 10:13 definicja homoseksualizmu z "Małej encyklopedii medycyny", wydanie 10, PWN , Warszawa 1991 rok , tom II, strona 417 Homoseksualizm, zboczenie płciowe polegające na ukierunkowaniu popędu seksualnego do osobników tej samej płci; u mężczyzn określany jako-pederastia, u kobiet jako - lesbizm. Rozumiem , że homoseksualista to inaczej pederasta i nie ma w tej nazwie ("pederasta") nic obraźliwego, a ponieważ homoseksualizm to według definicji zboczenie płciowe , czy gejów i lesbijki można nazywać zboczeńcami? Mała encyklopedia medycyny", PWN, Warszawa 1991, Tom III, strona 1386. Zaburzenia popedów-...Do zaburzeń popędów włącza się często zaburzenia kierunku popedu płciowego(zboczenia seksualne) jak np.: gerontofilię, nekrofilię, sodomię, HOMOSEKSUALIZM, ekshibicjonizm, fetyszyzm, masochizm, sadyzm, tranwestytyzm. Alfred Adler i Wilhelm Stekel powiązali homosekualizm z zaburzeniami neurotycznymi. Pierwszy zdefiniował go jako kompleks niższości, a drugi jako psychiczny infantylizm. Doktor Bieber, który opiekował się wieloma gejami, stwierdził, że nie spotkał wśród nich ani jednego przypadku normalnej relacji miedzy synem a ojcem. Homoseksualiści zwykle mają poczucie wrażliwości typowe dla neurotyków i są bardziej rozchwiani emocjonalnie. Narzekają na samotność, depresję i brak stabilności w kontaktach międzyludzkich. Aż 60 proc. "dobrze przystosowanych społecznie" gejów korzystało z pomocy psychiatrycznej lub psychologicznej - wykazały badania naukowców z Uniwersytetu Stanowego Indiana (USA). Zdaniem wielu holenderskich psychologów, to znak, że źródło niepokojów tkwi nie w otoczeniu, ale we wnętrzu osoby. Pim Fortuyn, zamordowany w ubiegłym roku lider partii populistycznej w jednym ze ostatnich wywiadów powiedział, że homoseksualizm jest dla niego jak zniewolenie, a cena za ten wybór to straszliwa samotność. 1973 roku Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne usunęło hasło "homoseksualizm" z "Podręcznika zaburzeń psychicznych", za decyzją tą opowiedziało się 58 proc. członków tej instytucji. Jednym z największych zwolenników wykreślenia homoseksualizmu z rejestru zaburzeń był wówczas doktor, dziś zaś profesor psychiatrii Robert Spitzer z Uniwersytetu Columbia. W roku 2000 publicznie odżegnał się on od swego stanowiska z roku 1973 i stwierdził, że oświadczenie ATP było zbyt pochopne i nie poprzedzone należytymi badaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xawler Re: wręczajcie dewiantowm ulotki takiej treści... IP: *.motorola.com 30.05.06, 10:16 Stek bzdur. Poczytaj troche inne zrodla mniej stronnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: wręczajcie dewiantowm ulotki takiej treści... 31.05.06, 11:29 Gość portalu: Xawler napisał(a): > Stek bzdur. Poczytaj troche inne zrodla mniej stronnicze. nie wiem, o co Ci chodzi. Homoseksualizm to _jest_ dewiacja seksualna i nic tego nie zmieni Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: wręczajcie dewiantowm ulotki takiej treści... 30.05.06, 11:31 Możemy cytować jeszcze inne dzieła, innych uczonych. Nie zmienia to faktu, że na dobrą sprawę nie wiemy jakie są przyczyny homoseksualizmu. Czy jest to wada genetyczna, czy zaburzenia w życiu płodowym czy w końcu kwestia doświadczeń w dzieciństwie... Co do "zaburzeń neurotycznych" i "niestabilności emocjonalnej" homoseksualistów wyjaśnienie może być też inne - większość z nich musi żyć w stanie konfliktu z ogólnie przyjmowanymi w społeczeństwie normami... Chciałem tylko przypomnieć, że z historii znamy przykład społeczeństwa, w którym homoseksualizm był powszechnie akceptowany i praktykowany. To była Sparta. Polis, które w starożytnej Grecji uchodziło za najbardziej tradycjonalistyczne i zdrowe moralnie. Spartanom naprawdę trudno było zarzucić neurozy czy emocjonalnych zaburzeń... Sprawa nie jest więc tak prosta, jak się wydaje niektórym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: wręczajcie dewiantowm ulotki takiej treści... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 11:35 dikke korzysta ze strasznie starych źródeł ;) moze cos nowszego ? pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm Homoseksualizm – zaangażowanie psychoemocjonalne lub pociąg seksualny skierowane do osób tej samej płci (w przeciwieństwie do heteroseksualizmu, czyli popędu do płci przeciwnej i biseksualizmu, czyli popędu ukierunkowanego na obie płci). Odpowiedz Link Zgłoś