Dodaj do ulubionych

Pociągiem nad Zalew Zegrzyński

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 23:42
Super!! Teraz czekamy na remont odcinka do samego Zegrza
Obserwuj wątek
    • Gość: lego Re: Pociągiem nad Zalew Zegrzyński IP: 195.187.47.* 01.06.06, 02:25
      do samego Zegrza sie nie da, bo teren sprzedany
      • Gość: emarik Re: Pociągiem nad Zalew Zegrzyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 10:15
        Gość portalu: lego napisał(a):
        > do samego Zegrza sie nie da, bo teren sprzedany

O yesu! Jak to sprzedany? Tory też zwinęli? A czy rowerem da się dojechać
        bezpiecznie nad zalew? Pytam o inną trasę niż przez Nieporęt, bo nie wyobrażam
        sobie tamtędy jazdy rowerem.
        • tomjani Re: Pociągiem nad Zalew Zegrzyński 02.06.06, 13:50
          Gość portalu: emarik napisał(a):

> > do samego Zegrza sie nie da, bo teren sprzedany
          >
          > O yesu! Jak to sprzedany? Tory też zwinęli?

Torów póki co nie zwinęli, ale obecnie służą one jako bocznica do urządzonego
          na terenie starej stacji (tej funkcjonującej w czasach zanim elektryczne "pęta"
          tam powieszono) składu blachosmrodów. A nowa stacja (a własciwie przystanek)
          został zlikwidowany: rozebrano tory za przejazdem do osiedla wojskowego,
          zburzono (na polecenie pekapy zresztą) budynek kasowy; podobnie zresztą
          zburzono kasę w Nieporęcie.

> A czy rowerem da się dojechać bezpiecznie nad zalew? Pytam o inną trasę niż
          > przez Nieporęt, bo nie wyobrażam sobie tamtędy jazdy rowerem.

Do samego Nieporętu dasię dojechać bez kontaktu z blachosmrodami. Wzdłuż Kanału
          Żerańskego. Widywałem tam bardzo licznych rowerzystów.
    • Gość: pixawon Re: Pociągiem nad Zalew Zegrzyński IP: *.acn.waw.pl 01.06.06, 07:30
      Fajnie byłoby gdyby kursowała też jakaś komunikacja nad Zalew Zegrzyński z kierunku Rembertowa i Wawra.Nawet prywatny przewoźnik.Myślę ze byłoby sporo chętnych.
      • Gość: emarik Re: Pociągiem nad Zalew Zegrzyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 10:20
        Nie wiem czy komukolwiek w tym mieście zależy na dostępie Warszawiaków do Zalewu
        Zegrzyńskiego. Miał być jakiś prom, pociąg i nie wiadomo co jeszcze a w końcu
        zostanie piep....ny samochód, bo o promie żadnych informacji, pociąg nie
        dojeżdża, rowerem zapomnij bo rozjadą! I jak tu się rekreować?
        • Gość: hipol Re: Pociągiem nad Zalew Zegrzyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 16:19
          Bez przesady, ja jeżdzę rowerem nad Zalew-
          ulicą- chociaż przyznam, że nieraz z duszą na ramieniu.
          A spokojnie można dojechać unikając ulicy (no prawie)
          n.p-trasą wzdłuż kanału żerańskiego
        • tomjani Re: Pociągiem nad Zalew Zegrzyński 02.06.06, 13:52
          Gość portalu: emarik napisał(a):

> Nie wiem czy komukolwiek w tym mieście zależy na dostępie Warszawiaków do
          > Zalewu Zegrzyńskiego. Miał być jakiś prom, pociąg i nie wiadomo co jeszcze a
          > w końcu zostanie piep....ny samochód, bo o promie żadnych informacji, pociąg
          > nie dojeżdża, rowerem zapomnij bo rozjadą! I jak tu się rekreować?

Przecież pozostaje jeszcze droga... wodna, przez Wisłę, śluzę Żerań i Kanał
          Żerański. Niech no tylko swojego "Leśnego Dziadka" doprowadzę do porządku po
          zimie, to zaraz tam popłynę :-)
          • Gość: juis Re: Pociągiem nad Zalew Zegrzyński IP: *.crowley.pl 15.07.06, 12:45
            Może ktos jest zorientowany o jakich godz. kursuje "Zegrzyk"z nad Zalewu
            Zegrzyńskego do W-wy( Dworzec Ddański)
            • Gość: werniks Re: Pociągiem nad Zalew Zegrzyński IP: *.aster.pl 15.07.06, 14:39
              www.mazowieckie.com.pl/site.php5/article/4/202.html
              i otwórz sobie polik w pdf-ie na dole tej strony
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka