zdecydowany2 18.06.06, 16:00 Chetnie poznam Wasze opinie na temat liceum - ul. Chłodna 36/46 Jacy są nauczyciele, jaki jest poziom nauczania itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: uczen tego liceum Re: liceum na Chłodnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 18:29 Chodzę do klasy menedżerskiej tego liceum. W klasie o takim profilu największy nacisk kładzie się na język angielski (5 godzin tygodniowo), informatykę i war- sztaty menedżerskie. Największym problemem w szkole są sami uczniowie, którzy kompletnie nie chcą się uczyć i chodzą do szkoły, aby zdać i przez to średnia mojej klasy i frekwencja są paskudne. Do nauczycieli raczej nic nie mam, niek- tórzy są bardzo wymagający. Trudno mi powiedzieć na kogo trafisz. Na pewno jeś- li będzie uczyła Ciebie matematyki pani wicedyrektor Ponichtera, to radzę uczyć się systematycznie i być przygotowanym na każdą lekcję. To samo jest z panią Rasińską od angielskiego i z panią Babowicz od polskiego. Pani od chemii czyli pani Woźniak też jest wymagająca. Z reguły nauczyciele bardzo się "wściekają", gdy nie uczymy się lub opuszczamy pojedyncze lekcje. W naszej szkole bardzo krytycznie patrzy się na dziewczyny, które są nieodpowiednio ubrane - nie tole- ruje się gołych pępków, dużych dekoltów, gołych pleców i stringów wystających ze spodni czy makijażu. Identyfikatory są obowiązkowe - nie masz, to płacisz dwa złote za jednodniowy duplikat. Zmieniamy obuwie i zakładamy garnitury w ważne dni szkolne. Pani dyrektor jest życiowa i nawet sympatyczna. Trzeba było przyjść na dzień otwarty, takie spotkanie na pewno coś mówi o na- szej szkole. Drugim językiem, którego się uczę jest hiszpański. Ale bardzo lu- bię pana od niemieckiego, z którym ostatnio rozmawiałem na temat matur. Wiem, że uczniowie bardzo go lubią i że potrafi nauczyć. Tak więc podsumowując moją wypowiedź stwierdzam, że jeśli chcesz się uczyć, to możesz w naszej szkole się czegoś nauczyć, a jeśli zamierzasz tylko jakoś przetrwać te trzy lata, to idź do słabszego liceum, bo z niektórymi przedmiotami możesz mieć kłopoty. W mojej klasie najwięcej poprawej jest z matematyki, angielskiego i polskiego. Ogólnie mogę powiedzieć, że jest to "średnia" szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdecydowany2 Re: liceum na Chłodnej IP: *.chello.pl 19.06.06, 10:15 Dzieki za bardzo wyczerpujaca odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń tego liceum Re: liceum na Chłodnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 11:07 Jak się dostaniesz do mojej szkoły, to napisz o tym na forum. Odpowiedz Link Zgłoś