Dodaj do ulubionych

liceum na Chłodnej

18.06.06, 16:00
Chetnie poznam Wasze opinie na temat liceum - ul. Chłodna 36/46
Jacy są nauczyciele, jaki jest poziom nauczania itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: uczen tego liceum Re: liceum na Chłodnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 18:29
      Chodzę do klasy menedżerskiej tego liceum. W klasie o takim profilu największy
      nacisk kładzie się na język angielski (5 godzin tygodniowo), informatykę i war-
      sztaty menedżerskie. Największym problemem w szkole są sami uczniowie, którzy
      kompletnie nie chcą się uczyć i chodzą do szkoły, aby zdać i przez to średnia
      mojej klasy i frekwencja są paskudne. Do nauczycieli raczej nic nie mam, niek-
      tórzy są bardzo wymagający. Trudno mi powiedzieć na kogo trafisz. Na pewno jeś-
      li będzie uczyła Ciebie matematyki pani wicedyrektor Ponichtera, to radzę uczyć
      się systematycznie i być przygotowanym na każdą lekcję. To samo jest z panią
      Rasińską od angielskiego i z panią Babowicz od polskiego. Pani od chemii czyli
      pani Woźniak też jest wymagająca. Z reguły nauczyciele bardzo się "wściekają",
      gdy nie uczymy się lub opuszczamy pojedyncze lekcje. W naszej szkole bardzo
      krytycznie patrzy się na dziewczyny, które są nieodpowiednio ubrane - nie tole-
      ruje się gołych pępków, dużych dekoltów, gołych pleców i stringów wystających
      ze spodni czy makijażu. Identyfikatory są obowiązkowe - nie masz, to płacisz
      dwa złote za jednodniowy duplikat. Zmieniamy obuwie i zakładamy garnitury
      w ważne dni szkolne. Pani dyrektor jest życiowa i nawet sympatyczna.
      Trzeba było przyjść na dzień otwarty, takie spotkanie na pewno coś mówi o na-
      szej szkole. Drugim językiem, którego się uczę jest hiszpański. Ale bardzo lu-
      bię pana od niemieckiego, z którym ostatnio rozmawiałem na temat matur. Wiem,
      że uczniowie bardzo go lubią i że potrafi nauczyć. Tak więc podsumowując moją
      wypowiedź stwierdzam, że jeśli chcesz się uczyć, to możesz w naszej szkole się
      czegoś nauczyć, a jeśli zamierzasz tylko jakoś przetrwać te trzy lata, to idź
      do słabszego liceum, bo z niektórymi przedmiotami możesz mieć kłopoty. W mojej
      klasie najwięcej poprawej jest z matematyki, angielskiego i polskiego.
      Ogólnie mogę powiedzieć, że jest to "średnia" szkoła.
      • Gość: zdecydowany2 Re: liceum na Chłodnej IP: *.chello.pl 19.06.06, 10:15
        Dzieki za bardzo wyczerpujaca odpowiedz.
        • Gość: uczeń tego liceum Re: liceum na Chłodnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 11:07
          Jak się dostaniesz do mojej szkoły, to napisz o tym na forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka