Dodaj do ulubionych

Upał daje się we znaki pasażerom komunikacji mi...

• Gość: busowiczka Re: Upał daje się we znaki pasażerom komunikacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 17:55
      A co z tymi, którzy jeżdżą małymi blaszanymi busami? Tam to dopiero masakra!
      Jak w konserwie...
    • mgr_klopotek Śmieszni jesteście z tym narzekaniem 08.07.06, 18:08
      Myślicie, że takie postacie jak np. M. Kopernik, J. Sobieski czy D. Orleańska
      jeździły autobusami z klimatyzernią? No właśnie. A wam się z dobrobytu w
      głowach poprzewracało.
      • mgr_klopotek Przepraszam, nie narzekaniem a nażekaniem 08.07.06, 18:20
        Kusy mnie przez chwilę zbałamucił.
      • ppo Re: Śmieszni jesteście z tym narzekaniem 08.07.06, 18:35
        Nie, ale primo: oni już nie żyją. Secundo: narzekamy przez rz, bo to jest
        od "rzeknąć" czyli powiedzieć. Chyba bardziej kłopotek, niż magister? ;))
        • mgr_klopotek A nażeczona? Ha, zagiąłem cię! 08.07.06, 19:03
          Widzisz, nie wystarczy wierzyć w neoliberalnego bożka w rodzaju Balcerowicza,
          trzeba jeszcze tkwić korzeniami w narodzie, znać kulturę, religię, tradycję!
          Pewnie nawet nie znasz takich osób jak K. Wielki czy o. Klimuszko.
          • ppo Nie zagiąłeś. Narzeczona jest przez "rz" 13.07.06, 00:15
            Przykro mi, ale narzeczona też przez "rz". Jeszcze coś, panie kłopotek?
            Proponuję wytrzeźwiej, magister, albo wracaj do podstawówki. Bardzo śmieszny
            gość jesteś.
    • Gość: ?? małe okienka... IP: *.autocom.pl 08.07.06, 18:20
      są w autobusach w których powinna byc klimatyzacja ale ze wzgledu na koszty
      zostala ona usunieta.
    • aron2004 Re: Upał daje się we znaki pasażerom komunikacji 08.07.06, 18:38
      a z Lublina do mnie na wieś jeżdżą prywatne busy z klimatyzacją. Ha ha ha
    • Gość: Danka Platforma Obywatelska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 18:48
      FI napisał:
      "Kogos kto wymyslil autobusy z malymi uchylnymi okienkami trzeba zamknac w
      takim wozie i wystawic na slonce!!!
      Tylko bezmozg mogl wpasc na taki pomysl, i tylko bezmozg mogl kupic taki
      autobus!!!"

Wszystkie warszawskie Tramwaje i Autobusy {Neoplany, Many} wyposażone w małe,
      uchylne okienka zostały sprowadzone do Stolicy w okresie rządów Piskorskiego i
      Kozaka z Platformy Obywatelskiej!
      Natomiast w okresie rządów Lecha Kaczyńskiego, zostały sprowadzone do Warszawy
      Solarisy Urbino 18 posiadające duże, odsuwane okna :-)
      tw.waw.pl
      mza.waw.pl
      skm.warszawa.pl
      bip.warszawa.pl/informacja.asp?mn_id=169
      • ppo Re: Platforma Obywatelska 08.07.06, 18:58
        Tak, ale Solaris nigdy nie zostałby skonstruowany i wyprodukowany w Polsce
        rządzonej przez PiS. To poprzedni "ókład" dał tej polskiej firmie możliwość
        takiego rozwoju, że niektóre modele produkuje prawie wyłącznie na export
        (choćby solaris trollino- trolejbus m.in. dla Wilna). Pod kaczym kuprem żadna
        firma tak się nie rozwinie. :)
    • Gość: apros Re: Upał daje się we znaki pasażerom komunikacji IP: 195.164.6.* 08.07.06, 19:44
      Warszawskie autobusy, nawet te klimatyzowane to koszmar. Małe okienka, zero
      przewieu, a klima nie wiem. ale jakos nie odczuwam jej efektów :/
      zgłaszam protest !!!
    • Gość: Jojo Re: Upał daje się we znaki pasażerom komunikacji IP: *.chello.pl 08.07.06, 20:43
      Jechałam ostatnio klimatyzowanym 509. Kierowca otwierał na każdym przystanku
      wszystkie drzwi, nawet jak wsiadało niewiele osób.Zanim odjechał do autobusu
      dostawało się przerażajaco gorące powietrze,nastepnie zamykały się drzwi i wtedy
      zaczynał sie horror. Wszystkie okna zamknięte, klimatyzavja nie nadąża z wymianą
      powietrza, przez co w autobusie można sie zemdleć. Wysiadła i poczekałam na
      starego ikarusa, bo tam przynajmniej wpada jakies powietrze. Do czego ma służyc
      ta klimatyzacja, do pisania o niej w gazetach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka