Dodaj do ulubionych

Czy w czwartek przyznają nam licencję?

19.07.06, 11:14
Cała gadanina okażę się wielkim Gie jeśli w czwartek PZPN nie przyzna nam
licencji na grę w II lidze.Zawdzięczamy to dareczkowi Dziekanowskiemu, który
sądzi się o pieniądze z przed nastu lat.Nie pamięta kto podał mu rękę kiedy
wrócił do Polski, podobnie jak Beret którego przygarnął Verner Liczka.
Obserwuj wątek
    • kazuyoshi78 Re: Czy w czwartek przyznają nam licencję? 19.07.06, 11:40
      Ręka ręką, ale skoro oprócz ręki podano mu kontrakt zapewniajacy okreśkoną
      ilośc pieniedzy, to trzeba mu te pieniadze wypłacić i nie ma zmiłuj.
      • Gość: menago Re: Czy w czwartek przyznają nam licencję? IP: 85.232.238.* 19.07.06, 11:44
        Tradycja zobowiązuje. Już przed wojną za machloje z Cracovią PZPN chciał ich
        relegować z ligi.
        • wojteklu Re: Czy w czwartek przyznają nam licencję? 19.07.06, 12:39
          Ty menago nie mów lepiej nic o tradycji, bo legijna tradycja to marszałek
          Rokossowski - syn Sowietów, oraz Ludowe Wojsko Polskie.
          • Gość: menago Re: Czy w czwartek przyznają nam licencję? IP: 85.232.238.* 19.07.06, 13:06
            To możemy podać sobie ręcę - wasza to przecież żelazne kadry Służby
            Bezpieczeństwa!
        • muller-miller Re: Czy w czwartek przyznają nam licencję? 19.07.06, 12:47
          Gość portalu: menago napisał(a):

> Tradycja zobowiązuje. Już przed wojną za machloje z Cracovią PZPN chciał ich
          > relegować z ligi.
          Upał zgrzał Ci resztki muuuuuuuuuuuuuuuzgu?A może tylko muuuuuuuuuuuurzdzkiem
          pracujesz.
          Skok na łep z mostu do Wisły Ci pomoże.
          Schłodzić trzeba.
          • Gość: menago Re: Czy w czwartek przyznają nam licencję? IP: 85.232.238.* 19.07.06, 13:07
            Doucz się lepiej historii swojego klubiku szczurku.
            • Gość: warszawiak Kto popiera ten wiejski klub cewukaes ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 18:33
              TYLKO WIOCHA !!!!
              • kazuyoshi78 Re: Kto popiera ten wiejski klub cewukaes ?????? 19.07.06, 19:02
                Nie tylko, znakomita większośc kibiców Warszawskich także kibicuje Legii :)
                • Gość: maciej Re: Kto popiera ten wiejski klub cewukaes ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 19:14
                  Ale czy to są kibice piłkarscy ? Mam wątpliwości. Po tym jak zdewastowali
                  najpiękniejsza dzielnicę własnego (???) miasta należy w to wątpić. To raczej
                  jacyś trog(L)odyci !!
                  • kazuyoshi78 Re: Kto popiera ten wiejski klub cewukaes ?????? 19.07.06, 20:12
                    Przecież nie wszyscy dewastowali :)

Jeden polonista, niejaki B. (dobrze znany na Polonii, nawet bardzo dobrze)
                    dostał sporo do odsiatki za (zainteresowani wiedzą) - czy mam na tej podstawie
                    napisać, że wszyscy kibice Polonii to kryminaliści?
                • marcin090 Re: Kto popiera ten wiejski klub cewukaes ?????? 19.07.06, 19:54
                  Mój sąsiad kibicuje za legiunią,Obecnie w soboty grilluje potem naj...ny śpiewa,
                  a potem wieczorem kłóci się ze swoją żoną.W niedzielę rano w klapeczkach i
                  krótkich spodeneczkach ze swoim amstaffem popierdziela do sklepu na klinika i
                  przeprasza mnie za wieczór.
                  Tak więc są w Ursusie kibice legiuni.
                  • kazuyoshi78 Re: Kto popiera ten wiejski klub cewukaes ?????? 19.07.06, 20:10
                    Kibice są różni. Mój znajomy jest doktorem, wykłada na Politechnice
                    Warszawskiej i kibicuje Legii. Za to w autobusie widziałem narąbanego menela
                    śpiewającego pieśni na cześć Polonii.

To są pewne przykłady jednostkowe i wyciąganie z nich wniosków o charakterze
                    ogólnym mija się z celem.
                    • Gość: tomcat Był taki wątek - kibice Legii to bydło i motłoch IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.06, 22:03
                      W GW - chyba rok, może dwa lata temu. Pisało w nim ponad sto osób, poza
                      kibicami Legii ludzie generalnie popierali tę opinię. Są archiwa w GW. można
                      sprawdzić.
                      • kazuyoshi78 Re: Był taki wątek - kibice Legii to bydło i motł 19.07.06, 23:35
                        > W GW - chyba rok, może dwa lata temu. Pisało w nim ponad sto osób, poza
                        > kibicami Legii ludzie generalnie popierali tę opinię. Są archiwa w GW. można
                        > sprawdzić.

Bo ludzie generalnie potępiają Legię i kibicują Polonii - co widać po
                        frekwencji na obu stadionach :)
                    • Gość: menago Re: Kto popiera ten wiejski klub cewukaes ?????? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.07.06, 22:47
                      Ja swoje wnioski mogłem wyciągnąć, kiedy korzystając z zaproszenia gospodarzy :-
                      ) zawitałem na Główną na derby. Polonistów znałem więc widok typów wyjętych
                      żywcem z uglypeople.com mnie nie dziwił, natomiast polonistki płci żeńskiej...
                      Szkok! Takich paszczurów zgromadzonych w jednym miejscu w życiu nie widziałem!
                      Najwyraźniej na Polonie trafiają nie tylko nieudacznicy życiowi, ale też ułomni
                      na urodzie. Rozumiem że nie każdy rodzi się piękny, ale to co widziałem i
                      poczułem (!) przeciskając się do wejścia, powaliło mnie na kolana...
                      • Gość: kixx Re: Kto popiera ten wiejski klub cewukaes ?????? IP: *.acn.waw.pl 19.07.06, 22:59
                        to byl sektor kibicow Legii
                        • Gość: menago Re: Kto popiera ten wiejski klub cewukaes ?????? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.07.06, 23:05
                          Oczywiscie wiesz lepiej! Moje obserwacje dotyczą trybuny Głównej a scislej tego
                          co zaobserwowałem przy wejściu i na trybunie, do momentu az sie zrobiło trochę
                          luzniej wokół naszej grupy. :-))))
                          • Gość: kixx Re: Kto popiera ten wiejski klub cewukaes ?????? IP: *.acn.waw.pl 19.07.06, 23:08
                            wszyscy uciekli
                            nie mogli zniesc nadmiaru bodzcow wzrokowych i wechowych
                            • Gość: kspszmata Re: Kto popiera ten wiejski klub cewukaes ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 09:11
                              aha no to juz wiadomo dlaczego tak malo ludzi chodzi na K6.
                              Rzeczywiscie trzeba byc ulomnym by czuc sie dobrze w towarzystwie niedomytych
                              ubekow, lewakow i kapusiow. Dla mnie Polonia zawsze pozostanie przykladem
                              typowego komunistycznego dzielnicowego klubiku.
            • Gość: tomcat Do tępego kpa menago IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.06, 20:14
              Milicja to nie UBP. Polonia była przez kilka miesięcy 1945 roku klubem
              milicyjnym i już w październiku 1945 z tej opieki się wyzwoliła. Trzeba było
              bardzo dużo wtedy na taki krok odwagi gdy powszechnie mordowano ludzi którzy
              nie odpowiadali komunistom. Tytuł Mistrza Polski zdobyła w 1946r. jako klub
              kolejarski.
              • marcin090 Re: Do tępego kpa menago 19.07.06, 20:19
                Gość portalu: tomcat napisał(a):

> Milicja to nie UBP. Polonia była przez kilka miesięcy 1945 roku klubem
                > milicyjnym i już w październiku 1945 z tej opieki się wyzwoliła. Trzeba było
                > bardzo dużo wtedy na taki krok odwagi gdy powszechnie mordowano ludzi którzy
                > nie odpowiadali komunistom. Tytuł Mistrza Polski zdobyła w 1946r. jako klub
                > kolejarski.
                tomcat ------
                • Gość: tomcat portal jest znakomity o PRL IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.06, 23:01
                  • Gość: khmer Re: portal jest znakomity o PRL IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 20.07.06, 01:53
                    byl, bo jakos umarl ponad rok temu...

btw - skoro piszesz o horyzontach z 45 roku , to po co je zestawiasz z 89? jakis dziwny zabieg...
                • Gość: tomcat Re: Mikołajczyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.06, 23:57
                  Mikołajczyk wrócił w czerwcu 1945 roku i jak wiadomo wzmocnił PSL i nadzieje na
                  inną Polskę. Moim zdaniem gdyby nie jego powrót Polonia nie uwolniłaby się od
                  milicji.
                  • enederdorf Re: Mikołajczyk 20.07.06, 08:45
                    Mikołajczyk wrócił do Polski w 1945b w wielkimi nadziejami na stworzenie wolnej
                    Polski ( pomimo że już wcześniej Jałta, Teheran został zdradzony przez Anglików
                    i Amerykanów).Przecież Mikołajczyk nie miał złudzeń co do pomocy tych państw w
                    tworzeniu wolnej Polski, wierzył natomiast w naród Polski, w głowie mu się nie
                    mieściła możliwość sfałszowania wyborów.
                    Już referendum było dla niego ciosem bo przypomnę PSL nawoływał do 2 x Tak 1 x
                    Nie (senat) ale przegrane( w wyniku fałszerstw ) wybory były dla nego kńcem
                    świata wybrał emogrację dzięki czemu dożył sześćdziesiątki inaczej szczezłby w
                    jakiejś ubeckiej katowni.
                    Pomysleć że w latach 45/47 był ( jak Lepper) wicepremierem i ministrem
                    rolnictwa.
                    • kazuyoshi78 Re: Mikołajczyk 20.07.06, 09:48
                      > Mikołajczyk wrócił do Polski w 1945b w wielkimi nadziejami na stworzenie
                      > wolnej Polski

Uff... A już się bałem, że chodziło mu o stowrzenie Wielkiej Polonii :)
      • szunaj45 Re: Czy w czwartek przyznają nam licencję? 20.07.06, 21:19
        kazuyoshi78 napisał:

> Ręka ręką, ale skoro oprócz ręki podano mu kontrakt zapewniajacy okreśkoną
        > ilośc pieniedzy, to trzeba mu te pieniadze wypłacić i nie ma zmiłuj.
        Ta ku.. dziekan to zlodziej - ubić dziekana
    • muller-miller To dzisiaj. 20.07.06, 10:15
      Jak działacze dali ciała to ...
      No właściwie nic im nie będzie można zrobić.Oczywiście można sięgnąć po metody
      związane z przemocą ale pozostaje chyba tylko sąd i " doprowadzenie do upadku
      spółki" ewentualnie "działanie na szkodę akcjonariuszy".
      Czuję się całkowicie bezsilny.
      Może upadek klubu byłby dobrym rozwiązaniem.tylko czy będzie dość siły aby
      potem klub odbudować, czy znowu "czterdzieści lat".
      • wojteklu Re: To dzisiaj. 20.07.06, 12:47
        Bedzie następne czterdzieści lat , mozolne wspinanie się od B klasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka