Gość: konto80 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.06, 21:29 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: konto80 Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.06, 21:34 No wprost rewelacja!!!!Przede wszystkim obsługa, która jest jak dla mnie ważnym czynnikiem rzutującym na całokształt.Żarełko smaczne, ciekaiwe podane, tylko nie najtańsze niestety.Ale dzisiaj byłam tam na kolacji z mężem.Do klimatu eleganckiej restauracji brakuje większego grona wypełniającego to przeurocze wnętrze.Jeszcze raz zwróce uwagę na super obsługę:)Nienarzucający się kelner, nie próbujący od razu zostać "twoim przyjacielem", zachowujący odpowiedni dystans między klientem a sobą.Uprzejmy. Dla mnie idealny.Jeżeli ktoś potrzebuje połechtać się elegancją i smacznym żarciem to idealne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha1977 Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 25.07.06, 20:58 Ja tam nie polecam:(:( Obsługa nie interesuje sie wogóle!!! Jedzenie mizerne i bardzo malo!!! Ogólnie po prostu na pierwsza randke, jak czlowiek wstydzi sie jesc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
achzarit Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 26.07.06, 10:03 "Papu", "żarełko", "rewelacja", "super", brakuje jeszcze "pieniążków" - nikt nie ma wątpliwości że to naiwna reklama. A na "super żarcie" to na pewno w inne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebeka Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco IP: *.devs.futuro.pl 27.07.06, 16:53 Chyba masz rację, że to reklamka. A drogo tam? Odpowiedz Link Zgłoś
madeofstars Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 29.07.06, 15:01 klimat tzn. wystroj fajny maja,ale jedzenie-bardzo ubogie menu jak na takie miejsce i te ceny, kilka dan glownych, zdecydowanie lepszy jest Blue Cactus, czy tez Tandoor Palace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 01.08.06, 12:41 A ja byłam i mi się podobało, jeszczenie było smaczne, obsługa ok. Odpowiedz Link Zgłoś
chenoa1 Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 01.08.06, 19:05 ja odradzam, jedzenie przecietne, obsluga srednia, male porcje i drogo, znam lepsze miejsca w warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 13.12.06, 09:12 Obsługa taka sobie, ot po prostu obsługa. Mnie nieco zirytowało to, że kelnerka nie przyjęła do wiadomości gdy dwukrotnie odmawiałem wina. Dopiero po trzecim razie załapała, że klient, który nie życzy sobie wina, nie ma ochoty na wino. Przystawki żenujące. Ogromny kłąb sałaty lodowej na środku talerza, ukrywający strzępki tego, co ma ową przystawką być: boczniaka, kapciastego sera koziego... Tatar z łososia na łóżku z liści rukoli z kroplą cytryny i ziarnami sezamu to po prostu łyżeczka mielonej wędzonej ryby klapnięta na kupę rukoli, zupełnie nie pasującej do owej ryby. Carpaccio z sarny z pieczonymi kasztanami to *jeden* plasterek o powierzchni nie przekraczającej 20 cm kw., oczywiście podany na ogromnym talerzu. Dania główne również podawane są w ilościach homeopatycznych, więc nie ma się co rozpisywać. Papu (cóż za pretensjonalna nazwa!) zdecydowanie nie jest knajpą, w której należy liczyć na posiłek. Co dziwne, nie jest również lokalem snobistycznym, w którym by się bywało. Właścicielowi zabrakło bowiem funduszy na architekta wnętrz. To, co prezentuje Papu wywołuje ból zębów: z pseudorustykalnej powały zwiesza się pseudokryształowy żyrandol. Na ścianach poprzypinano duże fotografie niewiast owiniętych w mokre prześcieradła, w sam raz do Daily Cafe. Meble bez ładu i składu, głównie nasuwają skojarzenie z podupadającym domem publicznym w Ploesti. Czego jak czego, ale klimatu i konsekwencji Papu brakuje zdecydowanie. Ohydztwo. Na koniec ceny. Paranoicznie wysokie, jak na to co nam zaserwowano. Nie oczekuję, że knajpa będzie serwowała "potrawy" po kosztach. Ale, na Boga, za coś tak byle jakiego nie godzi się kazać klientom płacić jak za prawdziwy posiłek w prawdziwej restauracji. Moja rekomendacja: omijać szerokim łukiem! Odpowiedz Link Zgłoś
siliana1 Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 01.08.06, 20:40 a jaki to rodzaj kuchni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorrrąco Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 04:10 Papu i żarełko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dicki Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco IP: *.centertel.pl 20.09.06, 19:34 jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 09.10.06, 02:25 Bylam. Wpadlysmy z przyjaciolka, zlapala nas ulewa na miescie, chcialysmy ja przeczekac nad kawa i czymstam. Ceny nas zachecily do zredukowania zamowienia - obeszlysmy sie kawa. Oczywiscie, maja prawo miec ceny jakie sobie zywnie zamarza, wiec tylko dwie sprawy: dysonans miedzy nazwa - niby-luzackim slowem 'Papu' a wystrojem: dętym, z cięzkimi kotarami i w ogole stylem rodem z salonu wspolczesnych Dulskich; obsluga, ktorej bylo sztuk szesc na nasze skromne dwie osoby, i ktora najpierw lekko ostygla, kiedy powiedzialysmy, ze my tylko na kawe, a przy naszym wyjsciu - ekhem - ustawila sie w kelnerska sciezke zdrowia. By godnie nas pozegnac kazda z szesciu osob zegnala nas gromkim 'do widzenia', co przy naszych uprzejmych odpowiedziach dalo dosc komiczny efekt wymiany 12 'dowidzen' w ciagu jakich pieciu sekund. Na szczescie po kazdej ulewie wychodzi slonce, a z kazdej pretensjonalnej knajpy mozna wyjsc i do niej nie wrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 13.12.06, 15:12 słyszałam niepochlebne opinie Jakoś jedzenia nie dopasowana do cen.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 08:45 naprawdę dobre papu? Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 05.08.07, 23:46 mnie tam smakowalo, fajny wstroj ale drogo Odpowiedz Link Zgłoś