Dodaj do ulubionych

PAPU!!!! Polecam gorrrrąco

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.06, 21:29
Obserwuj wątek
    • Gość: konto80 Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.07.06, 21:34
      No wprost rewelacja!!!!Przede wszystkim obsługa, która jest jak dla mnie ważnym
      czynnikiem rzutującym na całokształt.Żarełko smaczne, ciekaiwe podane, tylko
      nie najtańsze niestety.Ale dzisiaj byłam tam na kolacji z mężem.Do klimatu
      eleganckiej restauracji brakuje większego grona wypełniającego to przeurocze
      wnętrze.Jeszcze raz zwróce uwagę na super obsługę:)Nienarzucający się kelner,
      nie próbujący od razu zostać "twoim przyjacielem", zachowujący odpowiedni
      dystans między klientem a sobą.Uprzejmy. Dla mnie idealny.Jeżeli ktoś
      potrzebuje połechtać się elegancją i smacznym żarciem to idealne miejsce.
      • mycha1977 Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 25.07.06, 20:58
        Ja tam nie polecam:(:(
        Obsługa nie interesuje sie wogóle!!! Jedzenie mizerne i bardzo malo!!! Ogólnie
        po prostu na pierwsza randke, jak czlowiek wstydzi sie jesc!!!
      • achzarit Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 26.07.06, 10:03
        "Papu", "żarełko", "rewelacja", "super", brakuje jeszcze "pieniążków" - nikt
        nie ma wątpliwości że to naiwna reklama.
        A na "super żarcie" to na pewno w inne miejsce.
        • Gość: rebeka Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco IP: *.devs.futuro.pl 27.07.06, 16:53
          Chyba masz rację, że to reklamka. A drogo tam?
          • madeofstars Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 29.07.06, 15:01
            klimat tzn. wystroj fajny maja,ale jedzenie-bardzo ubogie menu jak na takie
            miejsce i te ceny, kilka dan glownych, zdecydowanie lepszy jest Blue Cactus,
            czy tez Tandoor Palace
            • Gość: aga Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 01.08.06, 12:41
              A ja byłam i mi się podobało, jeszczenie było smaczne, obsługa ok.
              • chenoa1 Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 01.08.06, 19:05
                ja odradzam, jedzenie przecietne, obsluga srednia, male porcje i drogo,
                znam lepsze miejsca w warszawie...
      • gale Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 13.12.06, 09:12
        Obsługa taka sobie, ot po prostu obsługa. Mnie nieco zirytowało to, że kelnerka
        nie przyjęła do wiadomości gdy dwukrotnie odmawiałem wina. Dopiero po trzecim
        razie załapała, że klient, który nie życzy sobie wina, nie ma ochoty na wino.

Przystawki żenujące. Ogromny kłąb sałaty lodowej na środku talerza, ukrywający
        strzępki tego, co ma ową przystawką być: boczniaka, kapciastego sera koziego...
        Tatar z łososia na łóżku z liści rukoli z kroplą cytryny i ziarnami sezamu to
        po prostu łyżeczka mielonej wędzonej ryby klapnięta na kupę rukoli, zupełnie
        nie pasującej do owej ryby. Carpaccio z sarny z pieczonymi kasztanami to
        *jeden* plasterek o powierzchni nie przekraczającej 20 cm kw., oczywiście
        podany na ogromnym talerzu.

Dania główne również podawane są w ilościach homeopatycznych, więc nie ma się
        co rozpisywać.

Papu (cóż za pretensjonalna nazwa!) zdecydowanie nie jest knajpą, w której
        należy liczyć na posiłek. Co dziwne, nie jest również lokalem snobistycznym, w
        którym by się bywało. Właścicielowi zabrakło bowiem funduszy na architekta
        wnętrz. To, co prezentuje Papu wywołuje ból zębów: z pseudorustykalnej powały
        zwiesza się pseudokryształowy żyrandol. Na ścianach poprzypinano duże
        fotografie niewiast owiniętych w mokre prześcieradła, w sam raz do Daily Cafe.
        Meble bez ładu i składu, głównie nasuwają skojarzenie z podupadającym domem
        publicznym w Ploesti. Czego jak czego, ale klimatu i konsekwencji Papu brakuje
        zdecydowanie. Ohydztwo.

Na koniec ceny. Paranoicznie wysokie, jak na to co nam zaserwowano. Nie
        oczekuję, że knajpa będzie serwowała "potrawy" po kosztach. Ale, na Boga, za
        coś tak byle jakiego nie godzi się kazać klientom płacić jak za prawdziwy
        posiłek w prawdziwej restauracji.

Moja rekomendacja: omijać szerokim łukiem!
    • siliana1 Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 01.08.06, 20:40
      a jaki to rodzaj kuchni?
      • Gość: gorrrąco Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 04:10
        Papu i żarełko.
    • Gość: dicki Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco IP: *.centertel.pl 20.09.06, 19:34
      jest ok
    • illiterate Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 09.10.06, 02:25
      Bylam.

Wpadlysmy z przyjaciolka, zlapala nas ulewa na miescie, chcialysmy ja
      przeczekac nad kawa i czymstam. Ceny nas zachecily do zredukowania zamowienia -
      obeszlysmy sie kawa. Oczywiscie, maja prawo miec ceny jakie sobie zywnie
      zamarza, wiec tylko dwie sprawy:

dysonans miedzy nazwa - niby-luzackim slowem 'Papu' a wystrojem: dętym, z
      cięzkimi kotarami i w ogole stylem rodem z salonu wspolczesnych Dulskich;

obsluga, ktorej bylo sztuk szesc na nasze skromne dwie osoby, i ktora najpierw
      lekko ostygla, kiedy powiedzialysmy, ze my tylko na kawe, a przy naszym
      wyjsciu - ekhem - ustawila sie w kelnerska sciezke zdrowia. By godnie nas
      pozegnac kazda z szesciu osob zegnala nas gromkim 'do widzenia', co przy
      naszych uprzejmych odpowiedziach dalo dosc komiczny efekt wymiany 12 'dowidzen'
      w ciagu jakich pieciu sekund.

Na szczescie po kazdej ulewie wychodzi slonce, a z kazdej pretensjonalnej
      knajpy mozna wyjsc i do niej nie wrocic.
      • dreamer_32 Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 14.10.06, 10:25
        ladnie top opisalas

• marghe_72 Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 13.12.06, 15:12
      słyszałam niepochlebne opinie
      Jakoś jedzenia nie dopasowana do cen..
    • Gość: Daniel Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 08:45
      naprawdę dobre papu?
      • malgoszac Re: PAPU!!!! Polecam gorrrrąco 05.08.07, 23:46
        mnie tam smakowalo, fajny wstroj ale drogo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka