Dodaj do ulubionych

PRZEJSCIE DO TRAMWAJU

26.07.06, 12:18
juz po raz kolejny poruszam ten watek na forum i naprawde bede wdzieczna,
jezeli ktos z zarzadu bedzie uprzejmy odpowiedziec na moje pytanie, a oto
ono: czy to przejscie bedzie, nie bedzie, jezeli bedzie to kiedy bedzie?!
Obserwuj wątek
    • sexmag Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 26.07.06, 14:08
      Przejścia nie bedzie nigdy!!!!!!!!!!!
      • observe1 Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 26.07.06, 16:11

a może sobie most powietrzny uruchomimy?? ;]

• sebekd Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 26.07.06, 19:25
          Bedzie lepsze observe z lotu ptaka ;)
      • zosia_2005 Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 27.07.06, 09:21
        co to znaczy, ze nie bedzie nigdy?
        • zjawa_dzienna Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 28.07.06, 08:38
          zosia_2005 napisała:

> co to znaczy, ze nie bedzie nigdy?

To znaczy, że będzie, ale jak dotychczas, obok Orlenu
    • ready22 Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 30.07.06, 12:28
      Szanowny Panie ZZPrzepis,

niesmialo - bo nie mam przepisu na swoja bezczelnosc tj. zadanie pytania -
      chcialbym sie zapytac, czy cos sie ruszylo w sprawie przejscia do tramwaju -
      mijaja lata a tu nic.
      • sexmag Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 30.07.06, 12:31
        To przez szaleńcze ataki łżej elity i platformy
        • zzrobert Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 30.07.06, 12:43
          Wciąż czekam na Twoją odpowiedź co do garażu!!!
    • zzrobert Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 30.07.06, 12:42
      Zainteresowanych proszę o kontakt (preferowany mail lub telefon).
      Otrzymaliśmy projekt i chętnie skonsultujemy go z zainteresowanymi
      właścicielami. Do wtorku włącznie będę go miał ja potem znowu będzie się
      znajdował w administracji więc jak komu wygodniej tak może się z nim zapoznać i
      wyrazić swoją opinię.
      • ready22 Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 05.08.06, 17:07
        Kochanie,

czy cos z twoich wysilkow wynika?
        Kiedy bedziemy mieli przejscie do tramwaju?

Calusy
        • zzrobert Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 05.08.06, 18:34
          Będziesz miał jak sobie SAM zrobisz. Biorąc pod uwagę całkowity brak
          zainteresowania ww. tematem (Twojego także) - nikt nie oglądał propozycji
          realizacji przejścia - przejście nie powstanie. To są konkretne koszty a wobec
          niechęci właścicieli...

Biorąc pod uwagę że jesteś mieszkańcem (oby nie właścicielem) to Twój brak
          zainteresowania nieruchomością tylko źle wróży. Obawiam się że wiele innych
          pomysłów także nigdy nie zostanie zrealizowanych.

Pozdrawiam
          Kochanie

• sexmag Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 05.08.06, 19:59
            Nie powstanie,tego sie nie da,tego zabrania prawo,to jest nie możliwe,Art.mówi,
            że bez względu na większość.....itd człowieku chyba nigdy nie pracowałeś w
            Biedronce tam wszystko jest mozliwe.Więc ucz się.
          • ready22 Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 05.08.06, 22:41
            Brak przejscia do tramwaju jest najistotniejszym problemem na naszym osiedlu.
            Nie wiedzialem, ze jest rozpatrywana jakas koncepcja - moze zamiescic info w
            gablotach?

Skad mam wiedziec, jakie mysli sie klebia w twojej glowie.

Bylaby ogromna szkoda, wobec dramatycznie narastajacego korka na Pulawskiej,
            aby miec utrudniony dostep do komunikacji miejskiej. Powoduje to tez posrednio
            spadek wartosci mieszkania.
            • dev_nul Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 08.08.06, 09:06
              Informacje wisza w gablotach - pewnie juz sam je dostrzegles, ale jesli nie, to
              zachecam do zajrzenia. Sama dopiero niedawno je zauwazylam ;-)
          • sebekd [...] 06.08.06, 20:29
            Treść postu jest niedostępna.
            • night_owl Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 07.08.06, 23:17
              Sebek,

Ty uważaj co piszesz, bo może to zostać wykorzystane przeciwko tobie w sądzie.
            • jolasek1 mania wyzszosci(?) 09.08.06, 22:27
              Czy Pan, Panie Sebastianie cierpi na manie wyzszosci?...Czy ma Pan klopoty z
              tozsamoscia? Niechze Pan uwaza,aby czasem ktos nie okazal sie na
              tyle "uprzejmy" i nie poinformowal Pana firmy jaki pracownik (wg.mnie niezbyt
              zrownowazony psychicznie -sorry, ale mam prawo miec takie zdanie)u nich
              pracuje..coz, mogloby sie okazac, ze nie byliby very happy..i zechcieliby Pana
              rozliczyc....nawet w piekle:-)))....Spokojnej nocy...J
              • sebekd Re: mania wyzszosci(?) 10.08.06, 03:22
                Typowe Polactwo, zal ściska. Spróbuj szczescia, adres masz w internecie.

• jolasek1 Re: mania wyzszosci(?) 10.08.06, 18:00
                  Drogi Panie Sebastianie...dla mnie to wlasnie Pan jest typowem przykladem tzw.
                  Polactwa..Coz, posune sie niestety troche za daleko..nie jestem zbyt dumna z
                  tego, co chce Panu powiedziec, bo oznacza to,iz musze sie znizyc do poziomu,
                  ktory mi nie odpowiada...ale z drugiej strony, mam swiadomosc, ze na niektorych
                  dziala tylko terapia szokowa...Otóż istnieje takie nieladne
                  powiedzenie..."wyzej sra niz d..pe ma"...Mam wrazenie, ze ono idelanie pasuje
                  do panskiego zachowania...J
                  ps. szczescia to moge sprobowac w toto-lotku...a nie w pisaninie na panski
                  temat, prosze az tak sobie nie schlebiac...
          • tomekh77 Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 08.08.06, 14:22
            Twoja opryskliwość w stosunku do ludzi na forum jest coraz większa. Zbastuj
            trochę i pomyśl bo już to Tobie mówiłem ale powtórzę. Z Internetu korzysta
            niewielka ilość ludzi. Jak ma być cokolwiek przedyskutowane jak zapewne wiele
            osób na osiedlu nie ma o tym zielonego pojęcia. Jak mają dotrzeć do
            administratora by pooglądać plany jeśli o tym nie wiedzą. Przykro mi ale Twoje
            mądrości już dawno do mnie nie przemawiają. Skoro podpisałem zgodę na
            dostarczenie materiałów od naszego administratora do skrzynki to czemu nie
            dostałem żadnych materiałów do przestudiowania, zapoznania się i ewentualnej
            opinii. Przecież można coś takiego przygotować dla mieszkańców a zainteresowani
            tematem mogą przekazać info ochronie a ta przekazać adminowi. Jak sobie
            przypominam to za poprzedniej kadencji zarządu byłeś kilka razy u mnie pod
            drzwiami, aby coś podpisywać więc dało się dotrzeć wtedy do mieszkańców.
            W/g Ciebie nie wiele jak widzę się da, zawsze są jakieś przeszkody. A wystarczy
            pomyśleć
            • tomekh77 Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 08.08.06, 14:23
              Powyższe było do zzroberta.
            • zzrobert Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 08.08.06, 14:58
              Gdybyś choć chwilę pomyślał do dotarło by do Ciebie że jest ponad 30 lokali i
              nie da się STALE docierać do nich osobiście. To była wyjątkowa i jednorazowa
              sytuacja.

Na dodatek nie bierzesz chyba pod uwagę że przygotowanie dokumentów trwa, w
              najbliższych dniach dostaniesz je. Wpadliśmy na to dawno temu w tym przecież
              celu była propozycja zgody na wrzucanie ich do skrzynek.

Niezły zwrot - "coś podpisywać"

Zwróć czasem uwagę na gabloty. Może wtedy zauważysz co się dzieje a jak
              będziesz miał pytania zwrócisz swoje kroki do administracji.
              • tomekh77 Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 08.08.06, 15:40
                Jesli jedno razowa to czemu widziałem cię z 3 razy.Ja nie mówie że masz u mnie
                koczować co dzień ale widzę że macie problem z dotarciem do mieszkańców. W
                gablotach zaczeliście coś umieszczać od niedawna.
                U nas wszystko TRWA. Przygotowanie pisma plus skan z pół h wydruk niech będzie
                kolejne pół złożenie do kupy i wsadzenie do skrzynki niech zajmie to i cały
                dzień ale nie tygodnie no proszę Cie.
                Nie pamietam co podpisywałem to było z rok temu.
                I tu cie zaskoczę. Często patrze na gabloty i info o tym że coś się zmieniło w
                sprawie przejscia nie dostrzegłem.

Czy ja mam pisać maile z kopią do zarządu abyście się ockneli że nie są
                wykonywane podstawowe czynności konserwacyjne?? Jestem ciekawy jak admin
                załatwi sprawe frezów w budynkach pozostawione przez serwis sprzątający. O tym
                jest świadom bo o tym z nim osobiście rozmawiałem. Wy jako zarząd chyba macie
                wpływ na jego działania nie ja. Bo to wy jesteście naszymi przedstawicielami.
                • zzrobert Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 08.08.06, 19:27
                  Tak za pierwszym razem dostałeś wyjaśnienia i dokumenty do podpisania. Nie
                  otrzymałem ich od razu podpisanych. Ponownie widzieliśmy się także bez efektów
                  i przy kolejnym oddałeś dokumenty. W międzyczasie próbowałem Cię spotkać (czyli
                  byłem u Ciebie) kilkukrotnie. Skuteczność biegania niska ale to pewnie też moja
                  wina.

Ps. Tak bardzo proszę Cię o cc: do mnie.
                  • ready22 Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 09.08.06, 21:36
                    Czy moge dostac scan dokumentow do przegladu?
                    • zzrobert Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 09.08.06, 22:56
                      Niestety nie mam w formie skanów - format większości stron grubo przekracza A4.
                      W związku z tym zapraszam jednak do administracji na spokojne przeglądanie.

Jeśli to zbyt kłopotliwe to mogę w czwartek wieczorem zeskanować po kawałku i
                      wysłać mailem. Sporo MB będzie i trochę niewygodne do przeglądania.
                      • sebekd [...] 11.08.06, 20:30
                        • mas22 Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU 23.08.06, 13:41
                          Pracujesz dla IEEE?
                          Czy się tam zajmujesz?

mas22
                          • sebekd [...] 21.10.06, 20:46
                            • doranty PRZEJSCIE DO TRAMWAJU -NOWE! 03.01.07, 08:25
                              widzieliscie moze pismo w sprawie przejscia do tramwaju?? te co wisi w
                              gablotach! czy to oznacza ze rok czekalismy na napisanie jednego glupawego
                              pisma i teraz sprawa jest zalatwiona?? bo sie nie zgodzili:) czy nasze wladze
                              byly tak naiwne ze myslaly ze po jednym pismie sprawe dadza rade rozwiazac?
                              przeciez juz dawno bylo wiadomo ze nie zgodza sie na przejscie! trzeba to
                              zalatwic w inny sposob albo przez wlasny teren!
                              • lex31 Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU -NOWE! 04.01.07, 19:59
                                A może by spróbować odkupić kawałek ziemi od sąsiadów?
                                Nie wiem, czy nasz zarząd próbował tej możliwości – z pisma nic nie wynika na
                                ten temat.
                                Co wy na to?
                                • doranty Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU -NOWE! 05.01.07, 08:31
                                  podobno byla juz taka propozycja skladana, ale jak zwykla tamci na wszystko
                                  mowia NIE!
                                  • worek1972 Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU -NOWE! 05.01.07, 08:50
                                    Wiec nie bylo to tylko jedno glupawe pismo?

Pozdrawiam

Worek
                                    • doranty Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU -NOWE! 05.01.07, 11:07
                                      tak, prawda:) jeszcze wiekszy wstyd! wiele glupawych pism:) dzieki za
                                      przypomnienie:)
                                      • worek1972 Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU -NOWE! 05.01.07, 23:08
                                        Moze wezmiesz sprawy w swoje rece?

Pozdrawiam

Worek
                                        • doranty Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU -NOWE! 08.01.07, 08:16
                                          woreczku pomysl zanim cos naskrobiesz! pomysl jak kazdy by bral sprawy w swoje
                                          rece to bylby balagan! brales to pod uwage:) sa odpowiednie osoby wybrane do
                                          reprezentacji naszych interesow i to do nich nalezy zalatwianie na przyklad
                                          takich spraw:) pewne jest jedno ty nie bierz niczego w swoje rece bo chyba nie
                                          wiesz o co w tym chodzi:) oczywiscie pozdrawiam
                                          • worek1972 Re: PRZEJSCIE DO TRAMWAJU -NOWE! 08.01.07, 22:30
                                            Myslalem, ze znasz jakos tajemna sztuka, ktora pozwoli przekonac PAX, do w sumie
                                            niemojego problemu.
                                            W marcu bedziesz miala okazje wybrac "bardziej skutecznych" przedstawicieli.
                                            Chetnie zaglosuje a Twoja kondydature.
                                            (rekoczynow nie bede komentowal)

Pozdrawiam rowniez

Worek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka