jacox 14.09.06, 21:24 bo nie ma ŻADNEGO innego i sensownego kandydata na to stanowisko w Siedlcach i wszyscy dokładnie wiecie, ze taka jest GOŁA prawda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melisa333 Re: Symanowicz musi zostać !!! 14.09.06, 21:29 he he he he he rozumiem że ten wpis to prowokacja ! nie wierze że ktoś może takie głupoty opowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Symanowicz musi zostać !!! 14.09.06, 21:48 juz sie przekonałem, ze do Ciebie i tobie podobnych ta GOŁA PRAWDA nie dociera, cóż żyj marzeniami Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws !!! Symanowicz musi ODEJŚĆ 14.09.06, 22:03 oj jacox, pewnie sie boisz o stoleczek co? no tak... zawsze to ciepla posadka a tak? walcz chlopie, walcz! Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: !!! Symanowicz musi ODEJŚĆ 14.09.06, 22:31 stołeczek nie ma tu nic do rzeczy bo jestem w innej branży niż wy:) biedacy, jak ja wam współczuję, ze musicie ciągle się pchać do koryta, gadac głupoty itp. ja po prostu tylko trzeźwo patrzę Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Symanowicz musi zostać !!! 14.09.06, 23:01 jeśli ta prawda jest goła, to trzeba się jej wstydzić:). No wstydź się, wstydź, że ci takie głupstwa do głowy przychodzą. Jacox i tak Cię z UM wyleją. Nie podlizuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Symanowicz musi zostać !!! 14.09.06, 23:17 1. nie pracuję w jakimkolwiek urzędzie! 2. trzeźwe spojrzenie to głupstwa? 3. nie potrzebuję się komukolwiek podlizywać! - nie mysl po swojemu tylko o lizydupstwie Odpowiedz Link Zgłoś
polityks Re: Symanowicz musi zostać !!! 14.09.06, 22:50 czekałem na ten wątek:) chętnie poznam na forum debili, którzy myślą tak jak ty jacox, i wasze argumenty, bo jakoś nie zauważam jakiś super działań jaśnie panującego a może podcierasz p.rezydentowi pupkę Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Symanowicz musi zostać !!! 14.09.06, 22:56 no proszę, chamstwo wylazło z "polityksa", kto nie z nami ten debil, fu. kompletne dno. Odpowiedz Link Zgłoś
polityks Re: Symanowicz musi zostać !!! 14.09.06, 23:01 no ale nadal czekamy na wasze argumenty, czy? z chamami jaśnie panstwo nie będzie dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Symanowicz musi zostać !!! 14.09.06, 23:04 to prawda, z chamami nie warto dyskutować ale popatrz na pierwszy post Odpowiedz Link Zgłoś
n_l Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 09:57 masz słuszność... i dlatego PLONK Odpowiedz Link Zgłoś
noemilux Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 10:04 jestem w 100% za jacox-em, również nie pracuje w urzędzie i jestem z tego powodu szczęsliwy że nie musze tak aktywnie angażować się w politykę jak niektórzy z forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Czas na zmiany ... 15.09.06, 10:10 Każdy jeden będzie lepszy, to tak jak u kreta nie wykorzystywan organ zanika. Prze tyle lat władania miastem nie wydarzyło się nic co spowodowałob rozwój tego miasta , kto tego nie widzi jest ślepy jak kret. Zeby byla jasnosc nie pracuje w urzedzie i nie jestem związany z partyjnymi koneksjami ani interesami. Jestem Siedlczaninem , tutaj miekszkam, tutaj mam rodzinę , tutaj moje dzieci sie uczą lecz z braku sensownej pracy tutaj nie pracuję. A nie pracuje bo przez 10 lat nikt nie spowodował to że miasto mogło by się rozwijac, każdy jeden kandydat będzie lepszy a jeśli nie lepszy to conajmniej taki sam , gorzej juz być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Czas na zmiany ... 15.09.06, 10:16 na tym swiecie zawsze moze być gorzej, a w przypadku osób(partii) lewicujących - tylko gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Czas na zmiany ... 15.09.06, 10:31 > na tym swiecie ja pisałem o Siedlcach a nie blizej nieokreslonym "swiecie". W Siedlcach potrzeba zmian, tylko ślepcy dadza sie nabrac na kiełbasę .. tfu chodniki wyborcze. Dzielenie ludzi na lewice prawice nie poznajac ich argumentów jest chore. Dla mnie sa mądrzy ludzie i głupi. Kato-prawica z Rydzykiem na czele będaca u władzy pokazała jak się rządzi przez prawie rok i co ? a nic długo oczekiwana odnowa nie przyszła , dalej pęd do władzy jest jedynym celem. Moje poglady mozna zaliczyc do liberalnych (juz o tym pisalem) i przypisywanie mi lewicowych ciagatek jest absurdalne (moi znajomi to potwierdzą). Ale dla ludzi twojego pokruju nie ma ludzi mądrych i głupich są ONI i MY : taka jest róznica mięzy nami. Zmiany w swiecie zachodza nieustannie jesli ktos przez 10 lat nie potrafił zrobić nic sensownego dla miasta (oprócz pozegnania lata) to nie wierze ze nagle teraz to się zmieni, dlatego musi dojść do zmiany , zmiany która ożywi to miasto, zmiany umozliwającej pokazanie że mozna zarządzać miastem w sposób inny. Jesli ta zmiana się uda wierzę że nowy prezydent będzie mógł dokonać zmian. U mnie w firmie jest kartka z naspiem : "wszyscy wiedzą ze się tego nie da zrobić, i przychodzi ten co nie wie że się nie da i to zrobi". Tak wierze ze nowy nie będzie wiedział że nie da się pobudzic miasta do zycia pchnąc koło inewstycji i on to własnie zrobi : czego sobie i siedlczanom życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Czas na zmiany ... 15.09.06, 10:53 Ale dla ludzi > twojego pokruju nie ma ludzi mądrych i głupich są ONI i MY Tak ONI - to skompromitowani dłuuuugimi latami beznadziei i złodziejstwa na kosmiczną skalę i wcale nie głupi (dla siebie. Żadnego spadkobiercę tamtych "działaczy" nie poprę nigdy. Dla mnie nasza prawica jest zbyt lewicowa więc jak mozna nazwac twoje liberalne poglądy? Pobudzic miasto do zycia- super i winszuję ci wiary w kolejne towarzystwo wzajemnej adoracji Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Czas na zmiany ... 15.09.06, 11:49 > Dla mnie nasza prawica jest zbyt lewicowa nie czytasz (nie chcesz) tego co pisze napisałem wiele razy ze krytycznie oceniam aktualna prawicę co wcale nie oznacza ze mam poglady lewicowe (przyjmujac twoja klasyfikacje) co pronbujesz za kazdym raze mmi przypisac. Podoba mi sie definicja za Kopalińskim : "Liberał - osoba mająca tolerancyjny stosunek do cudzych poglądów i zachowań, nawet jeśli nie uważa ich za słuszne" > super i winszuję ci wiary w kolejne towarzystwo > wzajemnej adoracji widzisz ty popierasz aktualne towarzystwo nie dajac nawet szansy zmiany. Zmian sie boja przede wszystkim ludzie ok 40-tki czy nawet po (choc nie wszyscy). Boja sie nie dlatego ze wiedza co bedzie tylko boja sie nieznanego , typowy strach przd nieznanym. Ludzie trzezwo patrzacy na swiat (bez wzglkedu na wiek) potrafia ocenic korzysci i podazac za tym zmianami. Aktualne towarzystwo wzajemnej adoracji wprowadzilo to miasto w marazm, to miasto gnije w układach, warto wiec odswierzyć salony i wpuscic troche nowej krwi, ludzi ktorym sie jeszcze chce chcieć. Przykład 10 lat stagnacji jest wystarczajacy ale rozumiem zeby dobitnie przekonac ciebie i tobie podobnych nalezaloby jeszcze tkwić w tym marazmie kolejne 20 - 30 lat wtedzy przyznalbys racje. Ja nie chce tyle czekać , moje dzieci też nie chcą tyle czekać. To przez ten marazm sieldczanie wyjezdzają do inych miast czy nawet za granice bo tu sie NIC nie dzieje. Aby dostac prace trzeba znac kogos w urzedzie lub okolicach. Byc moze niektorym wystarcza pokaz sztucznych ogni na zakonczenie lata , mi nie. Wierze w to ze sa ludzie mi podobni ktorzy wiedza ze mozna to miasto zmienic bo nie wykorzystujemy wszystkich swoich mozliwosci, ale czas płynie, inne miasta szanse wykorzystują, nie bedzie juz drugiego centrum HP. Kolejne inwestycje uciekają my juz nie mamy czasu. Czas na zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Czas na zmiany ... 15.09.06, 11:39 ty jacox to chyba strasznie PiS-u nie lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
n_l Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 10:10 > również nie pracuje w urzędzie i jestem z tego powodu > szczęsliwy ja też > nie musze tak aktywnie angażować się w politykę lepiej żeby urzędnicy nie angażowali się w politykę > jak niektórzy z forumowiczów ZTCW nieliczni forumowicze są zaangażowani w politykę, pozostali tylko ją obserwuję i o niej piszą (o ile to co w Polsce się dzieje można nazwać polityką) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 11:53 jacox napisała: "bo nie ma ŻADNEGO innego i sensownego kandydata na to stanowisko w Siedlcach i wszyscy dokładnie wiecie, ze taka jest GOŁA prawda." Mimo tego,że obecny Prezydent nie jest moim ulubionym siedleckim samorządowcem, myślę, że zostanie prezydentem. Trzyma się z dala od politykierstwa i zbudował wizerunek miasta stabilnego, spokojnego i bez afer. Zadłużenie miasta to nie jest argument przeciw prezydentowi bo powstało ono gdy Zarząd Miasta był kolegialny i trzeba było prawie od zera rozbudować infrastrukturę. Duża część środków szła na dopłaty do szkolnictwa (za niskie subwencje z budżetu państwa) i poprawę wizerunku centrum miasta. (kostka, oświetlenie)Masz rację jacox, że nie ma poważnego kontrkandydata. Mógłby być nim Seliga ale on teraz bezpartyjny i w efesie. A dyskusja wiesz jaka będzie.Slogany o braku inwestycji, o zastoju...a jak ma być? Siedlce nie są "pępkiem" polski, ba nawet województwa mazowieckiego. I nie będą. Ja kocham swoje miasto takie jakie jest- ciche, spokojne i przyjazne. Znajomi i sąsiedzi usmiechnięci bo dwa lata temu położyli asfalt, na który trzeba czekać było 50 lat. Radni są krótko i długo. Piwoński cztery kadencje, Tomaszewski pięć kadencji, Dobijański jedną i wystarczy. Złośliwy jestem. Mnie też przypisywali pracę w urzędzie, ale to taki obyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 12:03 > Ja kocham swoje miasto takie jakie jest- ciche, > spokojne i przyjazne. miasto emerytów z którego wszyscy uciekają, wiesz co tobie potrzeba ? jechać na mazury tam dopiero jest cicho i spokojnie. Ludzie beda dbali o spokoj jak nie będą głodni. Ja wiem ze masz zapewniona posadkę (i wcale nie w urzędzie) ale nie wszyscy młodzi ludzie mają taki komfort. Aby dostać pracę w Siedlcach trzeba głosowac za prezydentem (jeśli pamiętacie o kim piszę). Miasto leżace na głownej trasie wschód zachód nie wykorzystuje swojego potencjału - ropzacz. Przez tyle lat nie prowadzić wspólnych negocjacji/inwestycji z gminą to nawet nie jest zaniedbaie to jest karygodne. A dlaczego ? a nic ten trzymajacy z dala od politykierstwa trzyma sie tez z dala od gminy bo ... ? bo nie lubi Bieńka. Jak taki czlowiek moze władac skutecznie miastem ? Z tym brakiem politykierstwa to tez przesadziles , naciski na radnych znane sa nie oddzisiaj: ale slepy nie zobaczy. > Radni są krótko i długo. prezydent juz za długo > Złośliwy jestem. nie od dzisiaj, nie od dzisiaj, to postepuje z wiekiem :> Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 12:09 Jeżdżę na Polesie lubelskie, na bagna. Polecam Rezerwat Moszne. "Miasto leżace na głownej trasie wschód zachód nie wykorzystuje swojego potencjału - ropzacz." Gdyby to tylko Siedlce tak leżały. Potencjał? Nadprodukcja nauczycieli nikogo nie obrażając. "Bo nie lubi Bieńka" A Bieniek to czego dokonał? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Czas na zmiany ... 15.09.06, 14:06 > Jeżdżę na Polesie lubelskie, na bagna. no to co narzekasz, tam masz cisze > Gdyby to tylko Siedlce tak leżały hmmm no jestem wrecz pewien ze lezymy na tej trasie , czy na pewno mieszkasz w Siedlach. Nawet autostrada bedzie blisko Siedlec. > A Bieniek to czego dokonał? a kto pisze o Bieńku w swietle "politykierstwa" ? pisze o MS. Chodzi o to ze dobry Pan rozmawia ze wszystkimi a nie obraza sie na wszystkich wokół , oceniamy naszego prezydenta a nie porównujemy z Bieńkiem. To rolą prezydenta jest wspólne działanie na rzecz miatsa i od jego umiejętności (lub nie) zalezy co sie dzieje w mieście. To gmina ma tereny i z nia nalezy konsultować inwestycje miejsckie, jak ktos tego nie widzi powinen zajac sie hodowlą marchewki. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Czas na zmiany ... 15.09.06, 19:54 Post wyżej napisałeś "Miasto leżace na głownej trasie wschód zachód nie wykorzystuje swojego potencjału - ropzacz" Odpowiedziałem-"Gdyby to tylko Siedlce tak leżały" Ty "hmmm no jestem wrecz pewien ze lezymy na tej trasie , czy na pewno mieszkasz w Siedlach. Nawet autostrada bedzie blisko Siedlec." Widac nie zrozumiałeś. Inne miasta też leżą na trasie wschód zachód i północ południe i co? No, tak ale Siedlce to hohoho i jeszcze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Czas na zmiany ... 15.09.06, 21:05 > Widac nie zrozumiałeś. To Ty nie rozumiesz Mińsk doskonale wykorzystuje swoją pozycję a my .. no cóz jaki pan taki kram . Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Czas na zmiany ... 15.09.06, 22:47 bambii napisał: > To Ty nie rozumiesz Mińsk doskonale wykorzystuje swoją pozycję a my .. no cóz > jaki pan taki kram . No tak mieliśmy dużo gości z Mińska i okolic ale nie chciałeś z nimi gadać. Biała Pdl też budowała Las Vegas.... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Czas na zmiany ... 16.09.06, 00:45 No nie .. rewelacja , sposób myslenia rodem z lat 50 : ciszmy sie tym co mamy bo inni maja gorzej :))) , dlatego skończyłem uczelnię w Krakowie bo tutaj ... heh co tu gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Czas na zmiany ... 16.09.06, 00:46 oczywiście to jest powód dla którego sprawujacy władze przez 10 lat powinen zostać! oczywiście dalej nic nie robiąc , o tempora ! o mores ! Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Czas na zmiany ... 16.09.06, 12:58 Ot i taka z tobą dyskusja. Sugerujesz,że tylko Siedlce leżą na trasie wschód- zachód a gdy wspominam,że inne miasta leżą i na północ- południe to ty,bracie Polaku, już w latach 50-tych ubiegłego wieku znajdujesz uzasadnienie. Watek zaczął sie od tego, że nie ma poważnego kandydata, który mógłby pokonać obecnego Prezydenta.I dalej twierdzę, że nie ma. To nie znaczy, że będę na niego głosował. W wątku "Symanowicz musi odejść" nazwałem go "dobrym Panem" ale być może nie zrozumiałeś cienkiej ironii. Więcej humoru. Słuchając Mannam'u nie myśl, o wyborach bo i piwo może okazać się niesmaczne. Wykendowo pozdrawiam. Teraz grzybki przebierać idę zebrane w lesie za Olszycem Folwarkiem (Olszyc Folwark za Domanicami,za Czachami, za Olszycem Szlacheckim i Olszycem Włościanskim). Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Czas na zmiany ... 16.09.06, 14:07 > Sugerujesz,że tylko Siedlce leżą Bzdura , czytaj ze zrozumienie, napisalem ze nie wylkorzystuja tego ze leza na tej trasie a nie ze tylko Siedlce leżą na tej trasie. > To nie znaczy, że będę na > niego głosował. zachowujesz sie tak jakbys wlasnie glosowal, taki jest tytul watku. > cienkiej ironii. oj naprawde cienka ta ironia, co wiecej pomimo tego ze nie jestes jego zwolennikiem to z przycyzn osobistych bedziesz na niego glosowal , koszula bliższa ciału ?. > Więcej humoru. a dziekuje nawet z peknietą kością śródstopia mam go pod dostatkiem (za chwile moja 5-letnia córka obiecala mi namalowac serduszko na gipsie). > Słuchając Mannam'u nie > myśl, o wyborach bo i piwo może okazać się niesmaczne. nie dojde , zresztą piwo wyborcze jakby nie skamuje, wczorajsze Indie tez jakies przesiąkniete piwem wyborczym. > Wykendowo pozdrawiam. ja również > Teraz grzybki przebierać idę podobno po zbieraniu grzybkow w nocy tylko grzybki widać , prawda to ? moze halucynogenne te grzybki ze tak dzialaja ? Ale ja nie grzybiarz wiec tylko z opowiesci znam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Czas na zmiany ... 17.09.06, 12:40 bambii napisał: > > z peknietą kością śródstopia mam go pod dostatkiem (za chwile > moja 5-letnia córka obiecala mi namalowac serduszko na gipsie). > nie dojde , To ci donoszę, że Prezydent był mało widoczny albo zaszkodziły mi grzyby halucynogenne w dużych ilościach i piwo umiarkowanie spożyte, że nie zauważyłem Nie zauważyłem siedlczanina14 jak opuszczał wiecowisko, ale to inny temat. Pęknięta kość śródstopia- z balkonu skakałeś bo mąż za wcześnie wrócił? Ach te kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Czas na zmiany ... 19.09.06, 08:09 > z balkonu skakałeś bo mąż za wcześnie wrócił? nie mierz innych wlasna miarą :>, biegłem zonie pomóc w zakupach, wiem wiem niektórym to trudno zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Czas na zmiany ... 19.09.06, 14:21 krzycho1252 napisał: > Ot i taka z tobą dyskusja. Sugerujesz,że tylko Siedlce leżą na trasie wschód- > zachód a gdy wspominam,że inne miasta leżą i na północ- południe to ty,bracie > Polaku, już w latach 50-tych ubiegłego wieku znajdujesz uzasadnienie. Watek > zaczął sie od tego, że nie ma poważnego kandydata, który mógłby pokonać > obecnego Prezydenta. no raczysz tu sobie krzychu ze mnie dworować Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 12:16 Krzycho jak dotad myslalem, ze Ty jestes oczytany i inteligentny, ale Ty jestes poprostu glupi. Człowieku Ty kochasz to miasto, bo masz ciepły stołek, rozumiesz to? Kogo kochasz? Skwer Niepodleglosci? Ławki na których mozna odpocząć, ktorych nie ma? Kogo jeszcze? Kino, w ktorym smierdzi moczem? Mam Ci dalej wymianiac? O jakiej mowisz infrastrukturze? Jaki cel ma budowanie przebicia Budowlanej do Brzeskiej? JAKI?! co tam bedzie? stacje benzynowa? Jakis budynek uslugowy? No cos musi byc, "za darmo" byscie tego nie robili. Miasto ciche i spokojne - ja nie chce takiego miasta, dlaczego ja mam na tym cierpiec? chcesz spokoju? to wyjedz sobie do rodzinnych Mułów pana Symanowicze i ciesz sie ciszą. Ja natomiast, jak i gro moich znajomych musimy jezdzic do Warszawy, do kina, do teatru, bo u nas niczego NIE MA! Chłopie, Siedlce to nie pepek swiata, Polski, ani wojewodztwa, tak jak napisales, ale to moje rodzinne miasto, za ktore sie niestety wstydze. Za ten marazm, zastoj i dno, jakie reprezetuje. Mozesz nie uwierzyc w to co napisalem, bo to nie TS. Więc dopisuję: info za obserwator.ws NEWS 24/7 Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 12:35 obserwator.ws napisał: "Krzycho jak dotad myslalem, ze Ty jestes oczytany i inteligentny, ale Ty jestes poprostu glupi." Moja głupota jest argumentem za tym, ze Symanowicz zostanie. A niech mnie..., trzeba bardziej zgłupieć to prezydentem zostanie M. Kulicki. "O jakiej mowisz infrastrukturze? Jaki cel ma budowanie przebicia Budowlanej do Brzeskiej? JAKI?! co tam bedzie? stacje benzynowa? Jakis budynek uslugowy? No cos musi byc, "za darmo" byscie tego nie robili." Przebicie Budowlanej do mostu łukowskiego i wyprowadzenie do Starzyńskiego było bardzo dobrym posunięciem za poprzedniej kadencji. Rondo i to nowe przebicie krytykowałem ale na to są środki zewnętrzne. Odciąży się skrzyżowanie Floriańska i 3 Maja. "Ja natomiast, jak i gro moich znajomych musimy jezdzic do Warszawy, do kina, do teatru, bo u nas niczego NIE MA!" Objazdowy teatr czasami zawita jak wyremontują kino Podlasie. Też w tym miejscu protestuję bo jego rozbudowa zmieni kształt i wygląd zabytkowego w końcu budynku. "Chłopie, Siedlce to nie pepek swiata, Polski, ani wojewodztwa, tak jak napisales, ale to moje rodzinne miasto, za ktore sie niestety wstydze." To już kwestia uczuć. Widać za głupi jestem aby dyskutować o wstydzie albo o przyroście ambicji. Tu tylko 70000 z niedużym kawałkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 12:44 "Teatr mój widzę ogromny...." a ja jestem przeciwko dwóm centrom kultury i bzdurnej uchwale RM w tej sprawie.Jak ona się nazywała: inspirująca, dogadająca, inicjująca.... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 12:55 Dodam cytat z TS "Wystarczy teraz wyjechać z Siedlec na rok, aby po powrocie przeżyć szok. Pozytywny. Wyjeżdżając zostawiałeś rodzinę w starym, szarym, obdrapanym, postsocjalistycznym klocu.Po roku nieobecności zastanawiasz się, czy dobrze trafiłeś. Na miejscu obskurnego ciężkawego pudła stoi bowiem estetyczne, kolorowe zjawisko, któremu ubyło kilkadziesiąt lat, i które wygląda, jakby świeżo wyszło z pracowni takich architektonicznych sław, jak Bulak czy Kosieradzki. Nasze miasto zawdzięcza tak głęboki lifting wspólnotom mieszkaniowym. W chwili, gdy lokatorzy stają się właścicielami swych mieszkań i otaczających blok przyległości, zaczyna się gospodarskie myślenie. Chcemy, żeby było: pięknie, spokojnie, bezpiecznie i wygodnie." Podkreślam- pięknie, spokojnie, bezpiecznie i wygodnie. Sam miód. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 13:37 "Sam miód"... i smród na Chrobrego i Mieszka... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 20:18 Na wsi też zdarzają się "swojskie zapachy". Zajrzyj tu www.pec-siedlce.com.pl/ i tu www.pwik.siedlce.com/all.htm No tak ty wolisz smak i zapach wielkiego miasta, z kinem i teatrem. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 20:39 Gratuluje. Swoją drogą wspomniane przeze mnie ulice to okręg p. Symanowicza. Przynajmniej na radnego. Może się za tą wieś nie obrażą. Za PWN zeby nie bylo, ze wymyślam: wieś, określenie zasiedlonego terenu, stanowiącego historycznie ukształtowaną jednostkę osadniczą, której ludność zajmuje się gł. pracą na roli i czerpie z tej pracy podstawy egzystencji, co nadaje pojęciu w. również znaczenie kategorii ekon.-społ.; w przenośni warstwa chłopska. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Czas na zmiany ... 15.09.06, 14:24 Krzycho1252 naprawde mnie rozczarowujesz , wg. Ciebie wystarczy cisza i ciepła posadka do pełnego zadowolenia z miasta. Są na szczęscie ludzie któzy stawiają wyżej poprzeczkę i oczekują więcej. W dobie społeczeństwa informacyjnego ma ono coraz wiekszy wpływ na organizowanie życia lokalengo i to bardzo dobrze. Pewne czasy odchodzą , tak już jest , stawianie okoniem dla zasady jest zupełnie bezsensowne. Przez 10 lat pozycja miasta osłabla , młodzi ludzie nie widzą przyszłości w tym miesicie. Cóż, cieszysz sie że pięknie wygląda, pojedź do niemiec wschodnich tam tez są miasta przy granicy które pieknie wygadaja ... tylko nie ma w nich prawie mieszkańców. Pamietaj to wszystko ma słuzyć ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.09.06, 14:25 krzycho1252 napisał: > Dodam cytat z TS > "Wystarczy teraz wyjechać z Siedlec na rok, aby po powrocie przeżyć szok. > Pozytywny. Wyjeżdżając zostawiałeś rodzinę w starym, szarym, obdrapanym, > postsocjalistycznym klocu.Po roku nieobecności zastanawiasz się, czy dobrze > trafiłeś. Na miejscu obskurnego ciężkawego pudła stoi bowiem estetyczne, > kolorowe zjawisko, któremu ubyło kilkadziesiąt lat, i które wygląda, jakby > świeżo wyszło z pracowni takich architektonicznych sław, jak Bulak czy > Kosieradzki. Nasze miasto zawdzięcza tak głęboki lifting wspólnotom > mieszkaniowym. W chwili, gdy lokatorzy stają się właścicielami swych mieszkań i > > otaczających blok przyległości, zaczyna się gospodarskie myślenie. Chcemy, żeby > > było: pięknie, spokojnie, bezpiecznie i wygodnie." > Podkreślam- pięknie, spokojnie, bezpiecznie i wygodnie. Sam miód. mało się nie sfajdałem ze śmiechu. kto w tym tygodniku takie bzdury wypisuje. że docieplone betonowe klocki to architektoniczne cudo? tu już nie o piątą klepkę chodzi. tu nie ma żadnych klepek. PS> czasem tak sobie myślę, że PiS jednak trafnie nazwał nasze elity. Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 15:21 Krzycho napisał "Ja kocham swoje miasto takie jakie jest - ciche, spokojne i przyjazne". Zapomniałeś dodać jeszcze śmierdzące co kilka dni i że ten smród nie interesuje nikogo. Piszesz przyjazne - pytam komu? Jak nie wiesz to Ci powiem. Przyjazne tym którzy pracują w UM albo w spółkach miejskich gdyż mają dzięki temu, że głosowali na "swojego " prezydenta zapewnioną pracę. Przyjazne tym, którzy nie narażają się jaśnie panującemu włodarzowi. Ja popieram tych którzy pytają "Panie prezydencie ile pieniędzy załatwił pan z zewnątrz dla miasta, gdzie i u kogo pan był żeby spowodować lepszy rozwój miasta" itd, itd. Budować ulice i chodniki z naszych (podatki)pieniędzy potrafiłby każdy, ale załatwić coś więcej to już trzeba lepszych układów - tak układów, których nasz władca niestety nie ma i nie potrafi ich załatwić. Dziś tacy ludzie nie nadają się na takie stanowiska. Z jednym się zgadzam, że wśród kandydatów na ten stołek żaden nie błyszczy, ale ten obecny przez 10 lat urzędowania miał okazję się wykazać, lecz nie uczynił tego i powinien dać możliwość innym. A i jeszcze wstydziłby się głosić w obecnej kampanii to samo co cztery lata temu. A tak wogóle to gdyby był uczciwy to już powinien być na urlopie i nie prowadzić kampanii wyborczej m.in. za moje pieniądze, bo ja się na to nie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 16:25 > Dobijański jedną i wystarczy Strasznie ci podpadłem, ale niech tam:) Szkoda tylko, że nie wiem dlaczego, ale przeciez nie muszę, bo i po co. Przecież nie zmieni to moich i twoich poglądów. A swoją pracę wykonywałem rzetelnie i wstydzić się nie muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 17:10 mariano_d napisał: > > Dobijański jedną i wystarczy > Strasznie ci podpadłem, ale niech tam:) Szkoda tylko, że nie wiem dlaczego, ale > przeciez nie muszę, bo i po co. Przecież nie zmieni to moich i twoich poglądów. > A swoją pracę wykonywałem rzetelnie i wstydzić się nie muszę.... ...taaa, szczególnie głosowania dotyczącego połączenia domów kultury... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 22:59 mariano_d napisał: > > Dobijański jedną i wystarczy > Strasznie ci podpadłem, ale niech tam:) Szkoda tylko, że nie wiem dlaczego, ale > przeciez nie muszę, bo i po co. Przecież nie zmieni to moich i twoich poglądów. > A swoją pracę wykonywałem rzetelnie i wstydzić się nie muszę. Rzetelnie i pracowicie ale mało skutecznie. Przepraszam, że dałem się ponieść emocjom. Dalej nie mogę zrozumieć,że ty nieumoczony, młody działacz samorządowy dałeś się wciągnąć w jakiś tam FS i ciągniesz tych, których kariery już się skończyły. Swoją osobą dodajesz im blasku a oni...jak złapią stołeczki to fik i już będą w NF (nowe forum). Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 17:09 jacox napisała: > bo nie ma ŻADNEGO innego i sensownego kandydata na to stanowisko w Siedlcach > i wszyscy dokładnie wiecie, ze taka jest GOŁA prawda. Mam szczerą nadzieję, że podczas najbliższych wyborów siedlczanie pójdą po rozum do głowy i już więcej takiego nieudacznika jak obecny prezydent nie wybiorą. Jeżeli nie ma lepszych kandydatów, to oznacza, że nie osiągneliśmy dna, tylko zakopujemy się w mule... Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 17:47 moler1 napisała: > jacox napisała: be, ja nie ona Odpowiedz Link Zgłoś
goocha2 Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 18:58 Po przeczytaniu Waszych komentarzy też zaczełam sie wstydzić.... ale za was nie za Siedlce.. Jak tak oczerniacie obecnego prezydenta i wypominacie mu co zrobił źle to może sami kandydujcie..? spróbujcie coś zrobić a nie tylko narzekacie... Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 19:17 Goocha2 świerzak jesteś - przynajmniej na forum. Ale ok, kazdy musi kiedys zaczac. Tylko pewnie na tym jedym razie sie skonczy, bo ktos zapomni do Ciebie hasla... ajj forumowe kukielki od kryptoreklamy i obrony. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 19:38 obserwator wyluzuj trochę i idź lepiej na spacer Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 19:39 Właśnie wróciełem bo zimno sie robi i komary tną jak dzikie. Miło, że sie o mnie martwisz. A może jestem niewygodny? he? Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin14 Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 20:27 Za Siedlce to się nie wstydź, tylko co najwyżej za tych którzy nimi rządzą. Piszesz "wypominacie mu co zrobił źle". A za co go mamy chwalić jak nic nie zrobił dobrego. Za fontannę, czy za chodniki i dziurawe ulice? Za kłamstwa z przed czterech lat o jakimś centrum handlowym, basenie czy parku wodnym? Taki człowiek za tyle nie spełnionych wyborczych obiecanek powinien spalić się ze wstydu, a nie ponownie kandydować. 10 lat to już dość czasu na poprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
stanley114 Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.09.06, 23:25 On się na to stanowisko po prostu nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
goocha2 Re: Symanowicz musi zostać !!! 16.09.06, 09:51 to czemu tylu ludzi na niego głosuje.. ? kogo wy proponujecie na stanowisko prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Czas na zmiany ... 16.09.06, 10:16 > to czemu tylu ludzi na niego głosuje.. ? skąd ta pewność ? poczekajmy do wybrów a kandydatów przedstawionych masz w prasie lokalnej, zapoznaj się znimi i oceń. Aktualny prezydent pokazał przez 10 lat co potrafi (a nie wiele jesli chodzi o aktywizację życia gospodarczego). Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Czas na zmiany ... 16.09.06, 13:01 bambii napisał: > > to czemu tylu ludzi na niego głosuje.. ? " skąd ta pewność ? (a nie wiele jesli chodzi o aktywizację życia gospodarczego)." To główny powód ale nie jedyny jak mniemam. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Czas na zmiany ... 16.09.06, 14:00 oczywiscie ze nie jedyny , lista "błedów i wypaczeń" jest długa czesc mozesz poczytac na forum, widac nie tylko ja odczuwam potrzebe zmiany kierunku dzialania. Odpowiedz Link Zgłoś
stanley114 Re: Symanowicz musi zostać !!! 16.09.06, 10:46 Tylu ludzi głosowało bo miał wówczas poparcie koalicji PO-PiS ( Popis)To była wówczas wyjatkowa dżwignia. Teraz już tego poparcia nie będzie. To mogło się udać jeden jedyny raz. Król jest poprostu nagi. Odpowiedz Link Zgłoś
goocha2 Re: Symanowicz musi zostać !!! 16.09.06, 13:53 Nie pytam sie kto kandyduje tylko kogo wy proponujecie na to stanowisko.. W szkole uczą czytania ze zrozumieniem.. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Czas na zmiany ... 16.09.06, 14:11 > W szkole uczą czytania ze zrozumieniem.. uczą, uczą ale z różnym skutkiem : "a kandydatów przedstawionych masz w prasie lokalnej, zapoznaj się znimi i oceń." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=48624754&a=48706731 ja kandydata mam ale nie jestem agitatorem, więc wybierz sama to ma być Twój wybór a nie mój , ja swój znam : Ty odpowiedz sobie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
goocha2 Re: Czas na zmiany ... 16.09.06, 14:18 "a kandydatów przedstawionych masz w prasie lokalnej, zapoznaj się znimi i oceń > ." > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=48624754&a=48706731 > ja kandydata mam ale nie jestem agitatorem, więc wybierz sama to ma być Twój > wybór a nie mój , ja swój znam : Ty odpowiedz sobie sama. O mnie sie nie bój.. ja też mam swojego kandydata.. poprostu jestem ciekawa kto Twoim zdaniem jest godny tego stanowiska.. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Czas na zmiany ... 16.09.06, 15:10 W tym watku piszemy o jednym konkretnym kandydacie piastujacy aktualnie urząd. Wygląda na to że jaśnie panujacy nam jest Twoim kandydatem, ja uważam ze miał 10 lat szans na zrobienie czegos dobrego. NIestety jak widac , potrafi cos robic jak zblizaja sie wybory (vide remony ulic) czy tak pownien zachowywać sie dobry pan ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Czas na zmiany ... 17.09.06, 12:58 A ronda w latach ubiegłych np. ? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.09.06, 14:30 goocha2 napisała: > to czemu tylu ludzi na niego głosuje.. ? > kogo wy proponujecie na stanowisko prezydenta? a czemu tyle ludzi kupuje określony proszek do prania? albo jesteś strasznie naiwna albo malutko rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Symanowicz musi zostać !!! 18.09.06, 15:51 musi, bo tylko on (w praktyce) kandyduje, wiec nie ma wyjścia:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 18.09.06, 16:36 63 wpisy i nowy kandydat się nie pojawił. W moim 64 też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Symanowicz musi zostać !!! 18.09.06, 17:35 nawet Emil jakby się wycofał, Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 18.09.06, 20:38 Uderzy jak się wszyscy zużyją. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 18.09.06, 20:59 I wydawać "Karty wędkarskie" www.siedlce.um.gov.pl/formularze/boi.cfm na końcu tego linka. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.09.06, 14:33 siedlczanin13 napisał: > nawet Emil jakby się wycofał, rację ma krzycho:) ja się taktycznie przyczajam. Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Symanowicz musi zostać !!! 18.09.06, 23:17 a jak nie to niech Kudelski ratuje miasto przed zarazą Odpowiedz Link Zgłoś
goocha2 Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.09.06, 08:06 jeżeli dałam Ci do zrozumienia że Symanowicz jest moim kandydatem to sie mylisz... Napewno na niego nie będe głosować.. Chyba czytasz tylko to co chcesz przeczytać... Ponawiam prośbę.. Jeżeli tak Ci Symanowicz zalazł za skóre to napisz kto byłby lepszy na to stanowisko.. Odpowiedz Link Zgłoś
noemilux Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.09.06, 08:46 Symanowicz musi zostać !!! a dlaczego .... ? bo Anna S. nie zdecydowala się kandydować Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.09.06, 19:00 bo i tak więcej zrobi dla miasta niż lewizna Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.09.06, 19:39 zrobił więcej bo lewica nie rządziła w Siedlcach , fajny tok myślenia, Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.09.06, 20:16 siedlczanin13 napisał: > zrobił więcej bo lewica nie rządziła w Siedlcach , fajny tok myślenia, Rządziła, rządziła 45 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.09.06, 20:17 krzysiu kłamczuszek z ciebie wyłazi. nie lubię cię takiego:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.09.06, 20:41 To kto rządził? Komuniści to nie lewica? Były rządy wielopartyjne: PZPR, SD, ZSL, kogoś Pax i UChS. Faktycznie skłamałem. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.09.06, 21:34 Krzychu nie obrażaj się, gdy nie masz racji. Dyskusja dotyczy przecież okresu wolnej Polski, a nie komuszej. A w epoce III i IV RP tzw. lewica (starego chowu) nie rządziła w Siedlcach ani dnia. Dla porządku przypomnę jednak, że w nowej epoce prezydentura nie przyćmiła dokonań starej epoki. Np. wtedy zbudowano spore zakłady pracy (Karo, Drobiarskie, Mostostal, Stalchemak, Mera Błonie, FSO ... W nowej zamknięto Karo, Stalchemak, Mera Błonie, FSO ... W starej zbudowano pierszą w S. dwujezdniową ulicę "na zielonej łące" Jagiełły w nowej fragment Monte Cassino i przebudowano Brzeską W starej podniesiono miasto do rangi siedziby województwa w nowej obniżono do powiatu Obiektywnie biorąc nikt o zdrowych zmysłach nie tęksni do tamtej epoki, tamtego stylu zarządzania społeczeństwem, tamtej władzy. Jednak co boskie Bogu, a co cesarskie cesarzowi. Dzisiejsza władza też ma się czym pochwalić, pamiętając że czasy i możliwości inne. Wszystkich dręczy jednak pytanie, czy nie można było lepiej, więcej i mądrzej? Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.09.06, 21:55 nic dodać, nic ująć , jeśli pozwolisz przyłączam się do tego toku myślenia, ciąłe wspominanie że kiedyś było gorzej nie usprawiedliwia nic nie robienia formacji rządzącej od 16 lat,nie wykorzystującej możliwości , budującej za zaciągane długoterminowe długi, Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.09.06, 22:08 formacja lewicowa juz w Polsce pokazała co potrafi. Nie mam ochoty czekać na ich experymenty dotyczące Siedlec. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.09.06, 22:14 Masz dużo racji, ale dla gospodarki zrobili sporo. Ożywienie gospodarcze jest ich zasługą, obniżenie podatku CIT do 19% też. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.09.06, 00:05 W Krakowie do tej pory rzadzi lewica. I co? Źle maja? Bardzo dobrze. Nie to, zebym byl za czerwonymi, ale nie patrz na kolor skóry tylko na dokonania. Dla mnie to jeden grzyb kto, wazne zeby dbal o miasto. A po obecnym tego nie widac... juz 10 rok! Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.09.06, 14:36 a pan to sympatyk lewej strony???? Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.09.06, 14:37 ups za szybko odpisałam nie doczytałam ale pytanie zostaje Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.09.06, 00:09 krzycho1252 napisał: > To kto rządził? Komuniści to nie lewica? Były rządy wielopartyjne: PZPR, SD, > ZSL, kogoś Pax i UChS. Faktycznie skłamałem. to akurat miało tylko dawać pozory demokracji ludowej. styl rządów był raczej oligarchiczny, a "dokonania" władzy nic nie miały wspólnego z komunizmem. bardziej poza tym styl rządzenia i same zapędy systemowe przypominają mi dzisiaj PiS niż inne partie. taka tam dygresja Odpowiedz Link Zgłoś
beman2 Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.09.06, 14:21 czepiacie sie Mirka, on przecież nie jest taki zły! Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.09.06, 15:36 emektb napisał: > bardziej poza tym styl rządzenia i same zapędy systemowe przypominają mi > dzisiaj PiS niż inne partie. > taka tam dygresja Mnie wytykasz a ty też doktrynersko? Faktycznie kiedyś większa wolność była. Szkoda, że nie było internetu, nawet z cenzurą. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.09.06, 16:00 he, he. internet to wynalazek amerykańskiego wojska niosącego na świecie pokój i demokrację. i proszę tu bez ciosów poniżej pasa. nie spłycaj dyskusji do demagogicznych odzywek. nigdzie nie napisałem, że była większa demokracja za PRL. to nie było nawet odbicie demokracji w krzywym zwierciadle tylko jakaś dziwna efemeryda. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.09.06, 16:07 W duchu pokoju zakończę to naszą nie na temat rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.09.06, 16:09 wporzo też wyciągam rękę do ciebie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 26.09.06, 16:10 Jak ten czas leci? Wszyscy zapomnieli, że Symanowicz skutecznie współpracując z Oleksym doprowadzili do powstania Urzędu Migracji Ksiąg Wieczystych (?). Dał grunt. Wykończył budynek. Kazał doprowadzić media. Dobry Pan. Ile tam ludzi pracuje? Dziwię się, że dziennikarze nie sprawdzili listy pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 26.09.06, 16:13 Ośrodek Migracji Ksiąg Wieczystych forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=9541284&a=9541284 Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 26.09.06, 16:20 Jedzie odbierać nagrodę Fair Play dla dobrego gospodarza. Wcześniej medal od działkowców. Same sukcesy. Trochę za późno i tylko w Tv Siedlce i Kurierze Siedleckim. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 26.09.06, 19:48 krzycho1252 napisał: > Jedzie odbierać nagrodę Fair Play dla dobrego gospodarza. Wcześniej medal od > działkowców. Same sukcesy. Trochę za późno i tylko w Tv Siedlce i Kurierze > Siedleckim. obawiam się, że wkrótce dziennikarze zepsują mu dobry humor. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Symanowicz musi zostać !!! 26.09.06, 16:19 czy pytasz kto poza swojakami , jak znam życie chyba niewielu, jeśli się mylę a Ty masz wiedzę to napisz, Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 26.09.06, 16:25 siedlczanin13 napisał: > czy pytasz kto poza swojakami , jak znam życie chyba niewielu, jeśli się mylę a > > Ty masz wiedzę to napisz, Swojacy podlasiacy. Ten ośrodek podlega pod Sąd a tam Prezydent nie sięga. Sady są znane z niezawizłości. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 26.09.06, 16:23 sikorka.1 napisała: > a na linku nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 24.11.06, 23:57 bo to jedyna droga aby "ZGODNY" UKŁAD nie rozszabrował nam MIASTA SiEDLCE !!!! cisza ...... Odpowiedz Link Zgłoś
westwind2 Re: Symanowicz musi zostać !!! 26.09.06, 19:17 Odpowiem filozoficznie: każdy z nas ma dużo więcej do zrobienia, niz zrobił dotychczas,. Odpowiedz Link Zgłoś
ztejsamejstrony Re: Symanowicz musi zostać !!! 27.09.06, 23:43 Symanowicz coś zrobił a inni mają chęć a chęciami pieklo jest wybrukowane. Siedlce wylożone kostką brukową w różne kolory.I tak zostanie prezydent prezydentem.Poza tym trzeba Siedlce połączyć z powiatem ziemskim. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 28.09.06, 09:04 "ztejsamejstrony" Coś mi się wydaje, że ty nie jesteś z naszych stron? Powiat ziemski połączyć z grodzkim to zmieniłoby całkowicie naszą scenę plityczną. "Scena polityczna" to za dużo, "scenka" raczej albo teatr jednego aktora. Dwóch aktorów trudno znaleść. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 28.09.06, 11:24 ztejsamejstrony nie pie.prz jak potłuczony Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Symanowicz musi zostać !!! 28.09.06, 11:40 kolega sie boi ze straci intratne interesy przecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 28.09.06, 16:36 To ten co przebudowuje oświetlenie na Partyzantów,leje asfalt na 11 Listopada, robi Kazimierzowską... "kolega sie boi ze straci intratne interesy przecie"- bambii napisał a ja zwietrzyłem spisek w temacie "robót przedwyborczych". Jeszcze jest wydłużenie Wyszyńskiego lub przedłużenie Urwanej. Serce rośnie jak w mieście roboty "szaleją, szaleją ..." Odpowiedz Link Zgłoś
ztejsamejstrony Re: Symanowicz musi zostać !!! 29.09.06, 11:54 emektb napisał: > ztejsamejstrony nie pie.prz jak potłuczony Poeta sie znalazł.Z K. Tomaszewskim przystajesz i wpisujesz rymy do Dziennika poetyckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ztejsamejstrony Re: Symanowicz musi zostać !!! 30.09.06, 20:00 ztejsamejstrony napisał: > emektb napisał: > > > ztejsamejstrony nie pie.prz jak potłuczony > > Poeta sie znalazł.Z K. Tomaszewskim przystajesz i wpisujesz rymy do Dziennika > poetyckiego. Zatkało cię poeto powiatowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wytaczacz_podsuwnicowy Re: Symanowicz musi zostać !!! 28.09.06, 15:26 i powstanie "superpowiat".......... ale dziarmolisz Odpowiedz Link Zgłoś
ztejsamejstrony Re: Symanowicz musi zostać !!! 29.09.06, 11:56 Lepszy powiat jeden a nie takie dwa. Starostwo żyje z tego co dostanie na drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: Symanowicz musi zostać !!! 29.09.06, 12:12 ztejsamejstrony napisał: > Lepszy powiat jeden a nie takie dwa. Starostwo żyje z tego co dostanie na > drogi. to z czego żyło (Starostwo) przed wcieleniem Powiatowego Zarządu Dróg (przed 2004 r.) Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 12.10.06, 18:54 powiedz jacox czy prezydent czyta forum? Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Symanowicz musi zostać !!! 12.10.06, 23:33 nie wiem czy mi uwierzysz ale nie znam go osobiscie i nie mam pojecia czy czyta Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 12.10.06, 23:36 Na pytanie w PEK Prezydent odpowiedział "owszem". Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator.ws Re: Symanowicz musi zostać !!! 12.10.06, 23:37 Pewnie jego załoga z gabinetu czyta :) Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 13.10.06, 08:33 musi musi musi zostać .... Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 13.10.06, 13:40 ... bo innych nie zniesee... Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 13.10.06, 15:08 ale by było fajnie-normalnie jakby został Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 13.10.06, 19:15 Powtórzę co napisałem 15.09 o godzinie 11.53. "Mimo tego,że obecny Prezydent nie jest moim ulubionym siedleckim samorządowcem, myślę, że zostanie prezydentem. Trzyma się z dala od politykierstwa i zbudował wizerunek miasta stabilnego, spokojnego i bez afer. Zadłużenie miasta to nie jest argument przeciw prezydentowi bo powstało ono gdy Zarząd Miasta był kolegialny i trzeba było prawie od zera rozbudować infrastrukturę. Duża część środków szła na dopłaty do szkolnictwa (za niskie subwencje z budżetu państwa) i poprawę wizerunku centrum miasta. (kostka, oświetlenie)Masz rację jacox, że nie ma poważnego kontrkandydata. Mógłby być nim Seliga ale on teraz bezpartyjny i w efesie. A dyskusja wiesz jaka będzie.Slogany o braku inwestycji, o zastoju...a jak ma być? Siedlce nie są "pępkiem" polski, ba nawet województwa mazowieckiego. I nie będą. Ja kocham swoje miasto takie jakie jest- ciche, spokojne i przyjazne. Znajomi i sąsiedzi usmiechnięci bo dwa lata temu położyli asfalt, na który trzeba czekać było 50 lat. Radni są krótko i długo. Piwoński cztery kadencje, Tomaszewski pięć kadencji, Dobijański jedną i wystarczy." Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Symanowicz musi WONT ! 14.10.06, 00:43 > Dobijański jedną i wystarczy." dlatego wierze ze boja sie ci co maja dobrze , teraz idzie nowe , zacznij sie pakować :> Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi WONT ! 14.10.06, 10:48 "dlatego wierze ze boja sie ci co maja dobrze , teraz idzie nowe , zacznij sie > pakować :> Cały program na nową kadencję-"teraz idzie młode, zacznij sie pakować". bambii, bambii spójrz na wiek kandydatów "Polewy" w ŻS najmłodsza kandydatka 36 lat. Na pierwszym miejscu "stary Jeznach" a troche dalej "ciut młodszy Karaś." I tym sposobem będziesz miał klub lewicy "Lewą marsz" w RM. Przefarbowaną "Lewą marsz". Myślę, że ani Ty ani twój faworyt tego nie chce. Może się mylę? Młode napisałeś? -Wygłodniałe odpowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi 14.10.06, 10:52 Słownictwo ci się rozpaczliwie zradykalizowało -"Wont". A przyswajalność plotek otwarła. Chyba nie myślisz, że Prezydent zrywał plakaty? On miał wygraną jak w banku. Zdobył dwukrotnie więcej głosów. Harcownik jesteś nieobjektywny. Nadpobudliwy nawet. Ktoś się chyba za ciebie podszywa? Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Symanowicz musi 14.10.06, 19:08 tiaaa zrdykalziowalo , faktycznie troche przesadzilem (przepraszam), a co do zrywania to nie ja o tym pisalem : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=50302569 Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi 14.10.06, 19:47 Mnie też ponosi. Raz radykalnie innym razem spolęgliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi 14.10.06, 19:51 Dodam jeszcze .."Tanta vis probitatis est, ut eam (...) in hoste etiam diligamus". Nie zawsze mi się to udaje i chyba dobrze bo jest ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Symanowicz musi WONT ! 14.10.06, 22:31 Krzycho wysuwasz zarzuty osobom, których pewnie nawet nie znasz. Ja nie wypowiadam się o kandydatach MS, mimo że większość z nich z nam i mógłbym co nieco powiedzieć. Ich wybór nie zależy od oceny nas tutaj na forum - pewnie około 30 osób - ale od tego jak zagłosują Siedlczanie. Nikt nie może być pewien wyników 12 listopada. Ty wypowiadając się w sposób twierdzący, nie przyjmując do siebie żadnych argumentów, dyskredytujesz moim zdaniem wszystkch i wszystko co nie jest zgodne z twoim światopoglądem. Nie wiem czy tak chcesz żeby cię tak postrzegano, ale mam wrażenie, że zapętlasz się w swojej niechęci do obcego ci świata, co powoduje że nie chcesz go zrozumieć, bądź też nie umiesz. Otwórz się na nowe wyzwania, daj ponieść pozytywnym emocjom, spróbuj postrzegać świat w lepszych kolorach. świat nie jest czarny lub czerwony - ma też inne barwy - WIEM - NAPISZESZ RóżOWE. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi 15.10.06, 00:33 mariano_d napisał: pod postem "Symanowicz musi WONT" Krzycho wysuwasz zarzuty osobom, których pewnie nawet nie znasz. Ja nie wypowiadam się o kandydatach MS, mimo że większość z nich z nam i mógłbym co nieco powiedzieć." Napisałem "spójrz na wiek kandydatów "Polewy" w ŻS najmłodsza kandydatka 36 lat. Na pierwszym miejscu "stary Jeznach" a troche dalej "ciut młodszy Karaś." Tych akurat znam bo w Siedlcach mieszkam od wieków i jak się nie mylę oni od zawsze startowali z listy SLD. No nie, Jeznach poprzednio był STS-u a jak się nie załapał na listę to zatańczył z SLD. Odpowiadałem na post bambii'ego, w podobnej do niego tonacji. Bez umiarkowania. Teraz z umiarkowaniem. Jak zauważyłem MS też nie wypowiada się na temat waszej listy. Dalej piszesz..." Nikt nie może być pewien wyników 12 listopada. Ty wypowiadając się w sposób twierdzący, nie przyjmując do siebie żadnych argumentów, dyskredytujesz moim zdaniem wszystkch i wszystko co nie jest zgodne z twoim światopoglądem." No pewnie, że nikt nie może być pewny wyników. I mało w końcu mnie obchodzi kto wygra bo cudu nie będzie. Mogę być jednak przekonany, że wygra obecny Prezydent. Ty, szanowny kandydacie wiesz, że mogę. Masz ku temu odpowiednie kwalifikacje np."edukator Nowej Szkoły, Edukator Praw i Wolności Człowieka(ja o to nie pytałem w innym wątku), chyba, że twoja Wolność Człowieka i moja wolność to nie to samo. Mój światopogląd nic tu nie ma do tego. Przekonanie,że wygra obecny Prezydent wypływa z intuicji nie ze światopoglądu. ..."świat nie jest czarny lub czerwony " ani różowy. I dobrze, że jest barwniejszy. Powodzenia życzę. PS1. Gdy nie byłeś kandydatem, byłeś cokolwiek weselszy i bardziej otwarty. PS2. Według moich (intuicyjnych) obliczeń masz szansę znaleść się w drugiej turze ale do Kudelskiego i Symonowicza jeszcze ci trochę brakuje. PS3. Widzisz jak z umiarkowaniem napisałem a już mnie świerzbiła klawiatura. PS4. Wierzę, że tego "WONT" nie zauważyłeś. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Nikt nic nie musi, ewentualnie może 15.10.06, 09:20 Nie zwróciłem uwagi na WONT - odnosiłem się do Twojego wpisu a nie nagowka. Nie podoba mi się taka retoryka, ale nie badzo mam na to wpływ - chyba, że jak wyżej. Co do weselszego przed kandydowaniem - z natury jestem pogodny, obecnie zmęczony i zdegustowany - ale jak to mówił mój kolega poseł - naiwny jestem, więc przeliczyłem się mając nadzieję na nieco inną kampanię. Wydaje mi się - nadal, że nie tylko pieniądze i cwaniactwo będą decydowały o wygranych wyborach. Odnośnie Twoich postów - polewa, stara jakość, odskocznia dla SLD-owców i takie tam inne, to m.in. Twoje stwierdzenia. Czy z tego mam się cieszyć, że coś w co wierzę ty obnażasz z ideałów i wartości, przypisując niezależnie od moich intencji własne inynuacje, nie przejmując się zupełnie tym co do ciebie piszę. A tak na marginesie - to naprawdę cieszę się, że brakuje mi jeszcze do "Kudelskiego i Symonowicza" - bo nie chciałbym być im podobny - z całym szacunkiem do obu. A co do załapania sie na listy SLD i wwypowiadania się na temat osób ze mną związanych to .... dużo nie wiesz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Nikt nic nie musi, ewentualnie może 15.10.06, 11:20 mariano_d napisał: -"Co do weselszego przed kandydowaniem - z natury jestem pogodny, obecnie zmęczon i zdegustowany - ale jak to mówił mój kolega poseł - naiwny jestem, więc przeliczyłem się mając nadzieję na nieco inną kampanię." Nie będe wypowiadał się więcej złośliwie, sarkastycznie czy też ironicznie w wątkach dotyczących twojej osoby. -" nie przejmując się zupełnie tym co do ciebie piszę." Bo się przejąłem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Nikt nic nie musi, ale za to cię lubię 15.10.06, 12:29 "The Joshua Tree" U2- stara dobra muzyka. Podobnych rzeczy słuchamy z milościa do ludzi. "Mariusz Dobijański 2000-03-29 Jestem przekonany, że każdy, kto sięgnie po płytę Bona i przyjaciół będzie mógł uczestniczyć w kilkudziesięciominutowej uczcie duchowej, wzbudzającej zadumę i uczucia ciepła i miłości do ludzi. www.merlin.com.pl/frontend/towar/37865;jsessionid=9E1BA733E9493ED02FF6C73BA533E6D4 Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Nikt nic nie musi, ale za to cię lubię 15.10.06, 16:01 Internet to zastanawiająca rzecz:) A tak przy okazji to ostatnio Nick Cave mnie relaksuje, stąd może inieco bardziej nostalgiczny nastrój. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Nikt nic nie musi, ale za to cię lubię 15.10.06, 16:05 coehna lepiej posłuchaj, a nie popem się cały czas katujesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Nikt nic nie musi, ale za to cię lubię 15.10.06, 20:13 emektb napisał: > coehna lepiej posłuchaj, a nie popem się cały czas katujesz:) Jaki pop? Dobry rock. Potrafi też nastrojowo. A Cohen ...masz na dobry nastrój .." Yes you who must leave everything that you cannot control. It begins with your family, but soon it comes around to your soul. Well I've been where you're hanging, I think I can see how you're pinned: When you're not feeling holy, your loneliness says that you've sinned. (Sisters of Mercy) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Nikt nic nie musi, ale za to cię lubię 15.10.06, 20:37 mariano_d napisał: > A tak przy okazji to ostatnio Nick Cave mnie relaksuje, stąd może inieco > bardziej nostalgiczny nastrój. > Pozdrawiam Muzyka łagodzi obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Symanowicz ... a niech idzie sobie 15.10.06, 09:43 > najmłodsza kandydatka > 36 lat i wlasnie tego nie lubie u Ciebie : mijania sie z prawdą , sprawdź jeszcze raz poczytaj, przemysl, jeszcze raz poczytaj i wtedy napisz bo wprowadzxasz ludzi w bląd i coraz czesciej widze ze swiadomie. > Jeznach poprzednio był STS-u to dobrze czy źle ? > Bez umiarkowania. nyslaolem ze jestes madrzejszy ode mnie , jak widac nic a nic :> > I mało w końcu mnie obchodzi kto znowu mijasz sie z prawdą :> > Mój światopogląd nic tu nie ma do tego. nie jestes obiektywny, a swoje opinie ksztaltujemy na podstawie swiatopofladu, te swoje opinie prezentujesz na forum i wsrod znajomych, znowu sie mijasz z prawdą , to ostatnio u ciebie taki nawyk ? :) > przekonanie,że wygra obecny > Prezydent wypływa z intuicji a ja mysle ze raczej ze strachu, strach przed nowym jest naturalny. > PS3. Widzisz jak z umiarkowaniem napisałem a wczesniej pisał : > Bez umiarkowania. no przciez Krzycho1252 nie kłamie prawda ? :)))))) P.S. do PSów jak cytujesz to rób to po ludzku bo nie da sie tego czytac, cytaty oznaczaj > albo oddzielaj odpowiezi od cyctatow bo nie wiem kiedy twoje a kiedy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz ... a niech idzie sobie 15.10.06, 11:05 bambii napisał: > > najmłodsza kandydatka > > 36 lat > > i wlasnie tego nie lubie u Ciebie : mijania sie z prawdą , sprawdź jeszcze raz > poczytaj, przemysl, jeszcze raz poczytaj i wtedy napisz bo wprowadzxasz ludzi w > bląd i coraz czesciej widze ze swiadomie. Wprowadziłem w błąd więc przepraszam - poz nr. 11 lat 38. Ująłem kobiecie dwa lata to chyba dobrze? Taki drobiazgowy sie zrobiłeś. Z poz nr 5 wygląda na młodego ale zapomniał podać wieku. Ze strony 3 (ogłoszenia) ostatniego ŻS. Z umiarkowaniem "albo oddzielaj odpowiezi od cyctatow bo nie wiem kiedy twoje a kiedy nie." Staram sie oddzielać cytaty używając cudzysłowa. to taki znak ". Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.10.06, 12:53 Ktoś pytał jakie były wyniki w poprzednich wyborach. wybory2002.pkw.gov.pl/wojt/t2/gw1/w14/m1464.html Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.10.06, 17:09 jedno jest pewne p.Symanowicz wygra i w tych wyborach z p.Seligą napewno Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.10.06, 20:01 tym bardziej, że seliga nie startuje na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
wytaczacz_podsuwnicowy Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.10.06, 22:01 cholera tym razem to Seliga "nie dał szans" Symanowiczowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 16.10.06, 15:31 kandyduje czy nie - mało istotne o victorio moją victorio ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 18.10.06, 15:02 abanderado napisał: > > o victorio moją victorio ... Tak bliżej... co to ma znaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 18.10.06, 16:39 znaczy że moim zdaniem powinien zostać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 18.10.06, 17:48 "nie myli sie tylko ten co nic nie robi" dlatego też idąc tropem przeciwników każdy z 4802 bezrobotnych byłby lepszy i dlatego musi zostać najlepszy ! Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Symanowicz musi zostać !!! 18.10.06, 17:50 zgoda , najpierw zostanie bezrobotnym , Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.10.06, 22:26 Szkoda mi tej bratobójczej wojny w drugiej turze Symanowicza z Kudelskim. Po tych donosach jeden z "czarnych koni" chyba już przepadł. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.10.06, 22:30 krzychu trochę zaczynam się o ciebie martwić. czy i ty wierzysz, że mariusz coś takiego zrobił? ja w to nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.10.06, 22:43 Też nie chcę wierzyć. I nie wierzę bo wydaje się być poważnym facetem. Trzeba Tuska, Ambroziewicza zapytać? (tylko skąd wziąść numer) Napisałeś kiedyś,że neofici są najgorsi... Myślę,że odstępcy są jeszcze gorsi i nie mam tu na myśli M.D. bo on od roku budował "nową jakość". Ktoś chciał mu pomóc, żeby głosy PO przeszły na niego. I "pomógł". I te "zomo".. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.10.06, 23:22 mnie się wydaje, że ktoś się bardziej w po przestraszył, że kulicki za bardzo wyrośnie w siedlcach po tych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.10.06, 22:32 wystartują oczywiście w małym finale tj bedą walczyć o 3 miejsce, tylko kogo to będzie obchodziło ??? Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.10.06, 22:34 ja akurat nie mam takiej pewności jak wy obaj. czas pokaże. symanowicz zaczął walkę. tak jak przepowiadałem jego sztab robi wolną amerykankę. kopie już na ślepo dokoła. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.10.06, 22:44 drużyna jest sportowo-dyrektorska a na czele Henio , ten pójdzie jak dzik w kartofle, Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.10.06, 22:53 Wszystkie drużyny są podobne bo taka jest logika list wyborczych -lekarz, dyrektor, nauczyciel,... Taki "układ"? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.10.06, 22:47 emektb napisał: > symanowicz zaczął walkę. tak jak przepowiadałem jego sztab robi wolną >amerykankę. kopie już na ślepo dokoła. Myślę, że jeszcze nie podjął. Wojna dopiero będzie. Kto powstrzyma sztaby? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 21.10.06, 08:03 Symanowicz uczy konkurencję dobrych manier. Powitał nieproszonych, którzy przyszli podglądać, jak się robi spotkania przedwyborcze. Trochę się dziwię, że osobiście musi to robić "jedynie słuszny kandydat", jakby sztabu nie miał. Temu drugiemu to się nie dziwię. Któryś z "nieproszonych" dał szybko znać emektb (doniósł?). Musiałem szukać uczestników spotkania, żeby "dociec prawdy" bo prawdę mówiąć "wiecu z tego nie było". Do mnie nikt nie dzwonił. emektb między innymi napisał 20.10.06, 20:09: "i znowu elegancka kampania miłościwie nam panującego i jego kandydatów na radnych..... co prawda wiecu z tego nie było - raptem 6 rodziców i dwójka dzieci i do tego w konsternację wprowadzili kandydatów inni kandydaci, bo z tego co wiem pojawili się popatrzeć na to co się tam wyprawia kandydaci z forum:)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=42651855&a=50688063 W szkole podstawowej nr 12 pojawili się nieproszeni M.Dobijański i K.Denisiuk. którzy wyszli po 5 minutach. Prezydent podobno przywitał ich słowami- "witam konkurencję". "w konsternację wprowadzili kandadydatów inni kandydaci" i to własnie byli ci "inni". Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Symanowicz musi zostać !!! 21.10.06, 08:41 krzycho1252 napisał: > Symanowicz uczy konkurencję dobrych manier. Powitał nieproszonych, którzy > przyszli podglądać, jak się robi spotkania przedwyborcze. Trochę się dziwię, że > osobiście musi to robić "jedynie słuszny kandydat", jakby sztabu nie miał. Temu > drugiemu to się nie dziwię. Powitał nieproszonych - to zaproszenie w TS było dla wybrańców? - wydawało mi się, że było to zaproszenie na spotkanie otwarte. > Któryś z "nieproszonych" dał szybko znać emektb > (doniósł?). A może to ja dowiedziałem się od emektb o wiecu w szkole? - przy okazji, na sesji mówiono o niewykorzystywaniu szkół do celów propagandowych. > W szkole podstawowej nr 12 pojawili się nieproszeni M.Dobijański i K.Denisiuk. > którzy wyszli po 5 minutach. Jak wyżej i nie po 5 min. tylko doczekałem do końca prezentacji kandydatów. Nie przeszkadzałem, siedziałem skromnie z tyłu, nie odzywałem się, powiedziałem dobry wieczór i dobranoc, więc pewnie zachowałem się wg Ciebie Krzychu jak ostatni cham. Pozwól jednak, że nie złamię swoich przyzwyczajeń i pozostanę dalej sobą. Pozdrawiam Krzychu. PS. Pewnie na spotkanie bym nie przyszedł ale, że miałem własne kilkadziesiąt metrów dalej, które właśnie skończyłem to wszedłem zobaczyć, ile ludzi przyszło na spotkanie z obecnym Przydentem. Teraz wiem, przekonałem się osobiście, że przychodzi kilka osób, w tym rodziny kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 21.10.06, 08:54 " to zaproszenie w TS było dla wybrańców? - wydawało mi się, że było to zaproszenie na spotkanie otwarte." Jak otwarte to każdy mógł przyjść. Ja TS czytam w internecie to nie wiedziałem. Przepraszam za "nieproszonych". "Teraz wiem, przekonałem się osobiście, że przychodzi kilka osób, w tym rodziny kandydatów." Jak otwarte to każdy może przyjść. Chyba nie liczyłeś na tłumy? Który kandydat na radnego wydał ci się najwłaściwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Symanowicz musi zostać !!! 21.10.06, 09:22 Tomka Araszkiewicza znam długo i wiem, że jest pasjanatą - to co robi stara się zrobić jak najlepiej. Stąd też - to mój typ:) Odpowiedz Link Zgłoś
polityks Re: Symanowicz musi zostać !!! 21.10.06, 09:00 mariano_d napisał: > Teraz wiem, przekonałem się osobiście, że > przychodzi kilka osób, w tym rodziny kandydatów. no to może panie Symanowicz najwyższa pora pomyśleś o klakierach, bezrobocie wszak dzięki panu w mnieście olbrzymie, będzie się p.rezydent mógł odrobinę zrehabilitować przed siedleckim społeczeństwem, innym równie dobrym a znacznie tańszym sposobem jest ciąganie za sobą swoich przydupasów z um radze to przemyśleć, bo stawka olbrzymia udanego weekendu p.rezydencie życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 21.10.06, 11:06 krzychu ja wiedziałem o tym spotkaniu od ludzi od znajomego a nie z ts czy też od mariusza czy krzysztofa. widzę, że zaczyna ci się udzielać atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
k.denisiuk1 Re: Symanowicz musi zostać !!! 21.10.06, 10:58 szanowny Panie krzycho 1252 jeśli używa Pan mojego nazwiska to bardzo proszę o minimum przyzwoitości " drugiemu to się nie dziwię " chyba zna mnie Pan bardzo dobrze, jeślin tak to proszę o przedstawienie się mój tel. 606 856 706 , domowy w książce telef. publicznie mówię ,że jest Pan Kłamcą , w relacjonowaniu faktów ponieważ : 1} na zebrania otwatre nikt nikogo nie zaprasza, ogłoszenie ukazało się w TS, 2}Pan Prezydent mnie nie powitał ani z nazwiska {znamy się kilkanaście lat i zwracamy się do siebie prywatnie po imieniu} ani jako opozycji,3} nie przyszedłem zobaczyć "co się tam " wyprawia ,gdyż w życiu politycznym i samorządowym uczestniczę dość długo i nigdy nie byłem zwolennikiem chamskich zachowań nawet w stosunku do przeciwników politycznych ,4) nie powiadamiałem prasy , jak Pan sugeruje, pewnie ma Pan dostęp do mego bilingu , proszę sobie zerknąć,5} wyszedłe z Mariuszem Dobijańskim i Panem Tomkiem O. po zakończeniu prezentacji kandydatów,nie zabierałem głosu , nie zakłócałem przebiegu spotkania , nie będę go relacjonował szczególnie Panu, nie liczę na Pana przeprosiny , nie będę wchopdził z Panem w polemikę , z kłamcami nie dyskutuję , jednak z poważaniem Krzyszto Denisiuk Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 21.10.06, 18:25 Szamowny panie K. Denisiuk cóż się stało? Tak napisałem. "Powitał nieproszonych, którzy przyszli podglądać, jak się robi spotkania przedwyborcze. Trochę się dziwię, że osobiście musi to robić "jedynie słuszny kandydat", jakby sztabu nie miał. Temu drugiemu to się nie dziwię." Dziwię się do tej pory, że kandydat na Prezydenta zachodzi na spotkanie innego kandydata na Prezydenta. Chyba, że jest to normalna praktyka. Ciekawe, czy obecny Prezydent zachodzi na wasze spotkania? Panu się nie dziwię bo pan kandydujesz na radnego i masz pan do tego prawo. Dziwić mnie może i dziwi łatwość z jaką pan pożegnał się( może zawiesił pan przynależność?)z poprzednia partią i przystał do FS ale to temat na inny wątek. Nigdzie nie napisałem,że Pan powiadamiał prasę. Popełniłem nadużycie sugerując, że, ..."Któryś z "nieproszonych" dał szybko znać emektb \(doniósł?)" bo ten już o godzinie 20:09: pisał to co pisał o całym spotkaniu. Faktycznie mógł to zrobić każdy inny uczestnik spotkania. Za ta sugestię, że powiadomnił Pan emektb przepraszam. Z uzyskanych informacji dowiedziałem się, że Prezydent PO witał panów słowami -"Witamy konkurencję. Gdyby emektb nie napisał, że przyszli "kandydaci do kandydatów" wcale by mnie ten post nie zainteresował. Pisze Pan z kłamcami nie dyskutuję Ja też nie chce dyskutować. Zaznaczam, że o 8.54 napisałem do mariano_d >>Przepraszam za "nieproszonych"." O zakłócaniu spotkania przez obu Panów nie pisałem. O zabieraniu głosu Przez obu Panów też nie pisałem. Cóż się stało panie K. Denisiuk? Cóż? Jeśli uraziło Pana sformułowanie >> Temu drugiemu to się nie dziwię. to też przepraszam. Myślałem,że kandydat na Prezydenta jest pierwszym ale może w tej waszej Federacji jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 24.10.06, 00:02 Jak się zapytać Prezydenta czy przywitał panów K. Denisiuka i M.J. Dobijańskiego na spotkaniu przedwyborczym? Tyle spotkań, tyle ludzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 24.10.06, 00:08 Nie dokończyłem..Tyle spotkań, tyle ludzi to mógł tego szczegółu nie zapamietać. Jak zapytać? Nie jestem z Prezydentem na ty nawet prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 21.10.06, 22:38 Spółki miejskie dbają o mieszkańców "Po raz pierwszy od trzech lat siedlecki PEC podniósł znacząco ceny ciepła. Mieszkańcy miasta nie odczują jednak podwyżek, dzięki jednocześnie wprowadzonej bonifikacie." www.rdc.pl/index.php?ID=1002032&artykul_id=4743012 Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: Symanowicz musi zostać !!! 21.10.06, 22:43 nie wiem dlaczego ale Ci nie wierzę, Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 24.10.06, 16:19 noemilux napisała: > ja wierzu To nie jest kwestia wiary. To fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
mariano_d Re: Symanowicz musi zostać !!! 24.10.06, 20:02 Prezes zapomniał o sierpniu 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 24.10.06, 20:08 W oficjalnych obchodach sierpnia 2005 roku ? Myślę, że pamiętał. Odpowiedz Link Zgłoś
beman2 Re: Symanowicz musi zostać !!! 25.10.06, 11:30 Symanowicz powinien zostać i basta! Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 25.10.06, 11:48 ale dlaczego. proszę rozwiń swą myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 25.10.06, 12:30 a dlatego chociażby żeby nie było gorzej bo wbrew malkontenctwu wszechobecnemu na forum nie jest źle ... Odpowiedz Link Zgłoś
beman2 Re: Symanowicz musi zostać !!! 25.10.06, 12:51 Symanowisz nie jest politykiem a to jest argument na TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 25.10.06, 13:01 i ma dobrą Zastępczynie ... Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 25.10.06, 13:01 ... też nie polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 25.10.06, 13:24 dziękuję beman za twoje wpisy:) dawno się tak nie śmiałem:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 25.10.06, 18:17 Ale się w tym popieraniu Symanowicza rozgadaliście. Nawet do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 26.10.06, 23:07 Dzień bez Symanowicza to też dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 28.10.06, 19:58 niech zostanie naprawde bo bedzie gorzej, niekompetentnie i prywaciarsko- kolesiosko, Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 29.10.06, 15:55 abanderado napisał: > oskalpowany! a wcześniej wowka5 zachęcał czy wykrzykiwał. Autor: wowka5 Data: 28.10.06, 20:09 OSKALPOWANY !!!! Indiańskie prawo wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
hejj1 Re: Symanowicz musi zostać !!! 29.10.06, 16:19 Długo mnie nie było, ale nie wiedziałem że Symanowicz ma az tylu zwolenników. Ludzie! czy wy nie widzicie że on nie ma żadnej koncepcji na rozwój Siedlec. Jego doracy tj pan Marek, pan Jarek i pani Joanna nie mają o niczym zielonego pojęcia poza mówieniem szefowi że jest "cacy". A on w to wierzy co on mówią. Powiedzcie co w/w trójca sobą reprezentuje? Im zależy na jednym. Na utrzymaniu stołków. Oni doskonale wiedzą że jak przyjdzie kto inny to ich przepędzi na cztery wiatry. Panu Markowi nie pomoże nawet tytuł hrabiowski jego taty, bo to z lewego nadania. Kiedyś w urzędzie było o tym bardzo głosno. Jarek to człowiek który żadnej roboty się nie boi, bo nie wie co to znaczy prawdziwa robota itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 29.10.06, 16:24 hejj1 napisał: > Panu Markowi nie pomoże nawet tytuł hrabiowski jego taty, bo to > z lewego nadania. Kiedyś w urzędzie było o tym bardzo głosno. Jarek to człowiek który żadnej roboty się nie boi, bo nie wie co to znaczy prawdziwa robota itd. > itd. Ten tytuł hrabiowski z lewego nadania... Mógłbyś coś bliżej. Kto ojcu nadał? Komuna? Partia monarchistyczna ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 29.10.06, 16:26 hejj1 napisał: > Jarek to człowiek, który żadnej roboty się nie boi, bo nie wie co to znaczy prawdziwa robota itd. I za to mu buty kupili? Odpowiedz Link Zgłoś
hejj1 Re: Symanowicz musi zostać !!! 29.10.06, 16:42 Był taki kiedyś w Siedlcach, który tytuły nadawał. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 29.10.06, 16:46 hejj1 napisał: > Był taki kiedyś w Siedlcach, który tytuły nadawał. Sprzedawał bardziej niż nadawał. Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 07.11.06, 12:21 pewnie zostanie kunkurencja mierna, "na bezrybiu i rak ryba" Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 09.11.06, 10:41 Piękne boisko szkolne przy szkole nr 5. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 09.11.06, 16:05 abanderado napisał: > ooo ? Co się tak zdziwiłeś dobry ludziom i natura sprzyja? Kostkę układają już na Garwolińskiej. I te ulice Partyzantów i Garwolińska, w ciągu roku nabrały wielkomiejskiego charakteru. Rondo Solidarności jeszcze. Kto to pamięta, że to zasługa SM. Z tym wielkomiejskim charakterem chyba przesadziłem z lekka...? Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Symanowicz musi zostać !!! 09.11.06, 18:39 musi, bo kto poprze np. kandydata Siedleckiej Spółdzielni Mieszkaniowej? - chyba nie lokatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Symanowicz musi zostać !!! 10.11.06, 19:51 a które to rondo solidarności, bo jakoś nie kojarzę... Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: Symanowicz musi zostać !!! 10.11.06, 17:44 Nic z tego, ma już etat na uczelni. I to nie na jednej. Zaśpiewaj mu piosenkę "Dzisiaj jest już z późno, czas miniony nie wróci...":) - No chyba że siedlczanie dadzą się znów nabrać na obwodniceę zach, centrum wystawienniczo handlowe itp. obiecanki. Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Symanowicz musi zostać !!! 10.11.06, 18:51 inni tez juz mają etaty na uczelni a również naobiecywali (patrz tyg.siedl.) Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 10.11.06, 23:34 zostań bo inaczej będzie gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado LIDER Symanowicz musi zostać !!! 13.11.06, 08:21 przeszeł dalej ... bo musiał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hejj1 Re: LIDER Symanowicz musi zostać !!! 13.11.06, 16:15 A ja mu życzę dużo zdrowia, ze szczególnym uwzględnieniem zdrowia psychicznego, bo jak będzie go miał dużo, to zorientuje się, że przez 9 lat nic dla Siedlec nie zrobił (nawet ja musze do pracy dojeżdżać) i sam zrezygnuje z urzędu - jeżeli ma jeszcze odrobinę honoru. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
plama_na_ocelocie Re: LIDER Symanowicz musi zostać !!! 13.11.06, 16:49 hejj1 napisał: > że przez 9 lat nic dla Siedlec > nie zrobił (nawet ja musze do pracy dojeżdżać) i sam zrezygnuje z urzędu - > jeżeli ma jeszcze odrobinę honoru. :)) a co? chciałbyś aby Ci limuzynę pod chatkę przysyłał?? hihi... Odpowiedz Link Zgłoś
hejj1 Re: LIDER Symanowicz musi zostać !!! 13.11.06, 17:57 Nie limuzyny nie chcę, bo mam dobrą swoją. Chciałbym natomiast aby prezydent mojego miasta (powtórzę tu po kimś - nie pamiętam) wiedział i powiedział m.in mnie jako obywatelowi jaką ma wizję rozwoju miasta, jak to zamierza zrobić i co w czasie 9-cio letniej pracy na tym stanowisku - m.in. za moje pieniądze - zrobił, poza wydaniem pieniędzy podatników, bo to nawet pan z Białegostoku by umiał. Mnie po prostu okłamał - czym? - obiecankami sprzed 4 lat i po prostu mu nie wierzę i nie chcę takiego prezydenta. Jeżeli nadarzy się okazja to powiem mu to głosno osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
plama_na_ocelocie Gratuluję większości poparcia Panie Prezydencie!! 13.11.06, 16:51 Jak w temacie, pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: Gratuluję większości poparcia Panie Prezydenc 13.11.06, 16:55 wazelinki zapomniałeś :> dzień bez wazelinki dniem straconym Odpowiedz Link Zgłoś
plama_na_ocelocie Re: Gratuluję większości poparcia Panie Prezydenc 13.11.06, 17:02 bambii napisał: > wazelinki zapomniałeś :> Głosowało społeczeństwo a nie tylko ty i ja... pamiętaj o tym zanim mnie( jak i innych którzy, oddali głos na obecnego prezydenta) jeszcze raz obrazisz... Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Gratuluję większości poparcia Panie Prezydenc 13.11.06, 21:10 i kto tu mowi o wazelince? chyba na forum większego wazeliniarza niz bambii to nie ma. ale teraz bambii biedny:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Gratuluję większości poparcia Panie Prezydenc 13.11.06, 21:25 Jacox nie znam się na ludziach. Ponoc. Jednak ostatnio chyba nabieram wprawy w tej kwestii. Bambieho wpisy jakos tak przypadły mi do gustu. Potrafi wkurzyc swą pewnościa własnych osądó. Bronieniem ludzi, których ceni do upadłego. Robi to jednak w sposób, który nie irytuje. Budzi nawet sympatię mimo rozbieżności poglądów. Nie pokazuje złośliwej satysfakcji gdzy zdarza :) się mu miec rację. Ty masz coś w swych postach co odrzuca od Ciebie. Takie jakieś zimno, chłód, złośliwośc, które biją z Twych wpisów. Ciągle, powiedzmy prawie zawsze jad w mniejszym lub większym natężeniu. Nie wiem dlaczego. Nie staram się tego zrozumiec, bo ludzi połamanych przez los trudno pojac ułomnym człowieczym rozumem. Bambii jaki jest taki jest. Jak w coś się angażuje to bez opamiętania. Bo wierzy w to co chce osiągnąc. Dla ciebie to jest rzecz dziwna, wazeliniarstwo, głupi upór czy takie tam. Bo jak sądzę są Ci obce wiara w to, że sa jakieś rzeczy wartościowe w życiu o które trzeba walczyc. Patrz sondaże. Dla wielu to była głupotka. Ale od takich głupotek zaczyna się naginanie rzeczywistości w dlaszym życiu. Bo sięga się do coraz bardziej powaznych "głupotek", które po pewnym czasie zaczynają się zamieniac w "głupotki" rzutujące na jakośc zycia współmieszkańców naprzykład. Szkoda mi Cię, bo prezentujesz sobą tylko złośliwośc, obojetnośc, czasami cynizm. Coś co przypisuje się raczej złym czarownikom z bajek. Znów okazuje sie, że życie to czasem jednak bajka. Tyle, że w swej bardziej złej odsłonie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Gratuluję większości poparcia Panie Prezydenc 13.11.06, 21:45 wiem, wiem, jak bambii zarzuca wazelinę komuś (a sam intensywnie ją od dawna uprawia) to poezja smaku, uczta dla ucha, miód na serce... złoty chłopak kali... ale jak kalemu .... u to bardzo niedobrze jad, moher, ble, ble ble po prostu fu zły smak, dno, żenada.... czyli obiektywizm w "brudnym" wydaniu:( Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Symanowicz musi zostać !!! 13.11.06, 22:15 jacox napisała: > bo nie ma ŻADNEGO innego i sensownego kandydata na to stanowisko w Siedlcach Rzeczywiście teraz nie ma :( I tojest przykre. Jak już wcześniej napisano. Teraz został wybór między krzesłem elektrycznym a powieszeniem. Symanowicz zraził wielu swoim nic nie robieniem. Mściwością i brakiem jakich kolwiek inicjatyw, które mogły by ten skansen nad Muchawką przemienic w nowoczesne miasto. Jak już napisałam te kilka herbów zaprzyjaźnionych miast przed PKP i garśc fotek w lokalnej gazecie nie stanowią o tym, że ktoś jest dobrym prezydentem. W tym mieście jedynie AP potrafi wyjkorzystywac fundusze unijne. Firmy wyprowadzają się do gminy, bo "władca" jakoś tak nie poptrafi zmobilizowac siebie i podległych sobie ludzi do tego by traktowac przedsiębiorców jak partnerów. A nie natrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: Symanowicz musi zostać !!! 13.11.06, 22:24 teofano1 weź zrób jeszcze raz wazelinkę bambiemu, on tak to lubi, a teraz jest biedny i nieszczęśliwy:( moze popłaczecie razem? będzie raźniej:), ale co tam lepiej kalego nie ruszać bo tylko jak kali mówi to dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
teofano1 Re: Symanowicz musi zostać !!! 13.11.06, 22:45 jacox napisała: > teofano1 weź zrób jeszcze raz wazelinkę bambiemu, on tak to lubi, Nie nie lubi. Bo "wazeliniarstwo" to oznaka fałszywej przyjaźni. >a teraz jest biedny i nieszczęśliwy:( Jakoś tak tyego nie zauważyłam.Nie twierdzę, że tryska optymizmem. Ale nie poddaje się. Nie stał się złośliwy, kąsający, stara się odpowiadac na pytania. A Ty zamiast odpowuiedziec na moje zarzuty. Rzucasz tekścik kojarzący mi się z rozchwianą emocjonalnie małolatą. Która nastawiona jest anty do myślących inaczej. Ale absolutnie nie zadaje sobie trudu, by wyjaśnic dlaczego. Dla cudzego kaprysu, by upuścic sobie jadu. Nie mam zamiaru klepac w klawiaturę. Powiedziałąm comiałam do powiedzenia i kończ edyskusję. Bo to może stać się niekończącą opowieścią. Przeplataną próbą wyjaśniebnia własnych poglądów (ja) z jakimiś pozbawionymi sensu kontrodpowiedziami (ty). Bo zawsze będzie głupotą to co napiszę. Jeśli to nie będzie pean na cześc panującego. Weź pzrykład z bambiego broń w sensowny sposób swego kandydata. Mozesz być męczącą osobą w tej kwestii. Ale staraj się roibić to w jakiś racjoinalny sposób. A nie kiedy coś piszą źle o Symanowiczu, to odkręcasz się do reszty świata czterymi literami. Rzucając kilka zdań bez sensu. Patrz Twój powyższy post. >moze popłaczecie razem? będzie raźniej:), Myśmy już "płakali" wczoraj. Miło było. Ale Ty tego nie zrozumiesz, bo miło to słowo raczej nieobecne w w Twoim słowniku. >ale co tam lepiej kalego nie ruszać bo tylko jak kali mówi to dobrze... I kto to mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: do fanów FS 13.11.06, 22:48 Siebie nie widać:( Na MS poszło tyle jadu ze strony zwolennikow guru FS, że szok, a to pewnie nie koniec. A ile zwykłego chamstwa i obrzucania błotem (nazywania Prezydenta kulawym, plotki o jakichś piwnicach bo PEC za darmo ogrzewa itp bredni, na ktore szkoda czasu na wyliczanie). Gdyby ktokolwiek na forum wypisywał takie g...na o MD to byście zapatrzeni w siebie i swoja nieomylnośc chyba osiwieli ze złości. Nie macie jednak obiektywizmu w sobie, zachowujecie się po prostu jak... Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: do fanów FS 13.11.06, 23:56 jacox dlategoteż sromotna porażka spotkała ten twór, przyszła kryska na matyska, ciekawe co pan lider teraz zrobi ? apogeum w tej formacji osiągnał ... ale na te smsy te pare osób wybecelowało :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
hejj1 Re: do fanów FS 14.11.06, 18:05 jacox, gdzie jest napisane o jakichś piwnicach i darmowym ogrzewaniu, bo nie mogę odszukać? A może w młodości przetrzymywali cię w jakejś piwnicy i masz lęki i urojenia? Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: do fanów FS 14.11.06, 21:34 hejj1 rozumiem, ze ty tez z FS, a lęki i urojenia raczej was dotyczą, a teraz poczytaj o jakich bredniach pisze twój kolega z partii - Żakuś czyli: Emil Myrcha, lista Forum Samorządowego, okręg nr. 2 miejsce 12:)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=51599843&a=51620835 Odpowiedz Link Zgłoś
hejj1 Re: do fanów FS 14.11.06, 21:46 Tu akurat z przydziałem organizacyjnym dla mnie nie trafiłeś. A w wypowiedzi emkatb nic nie wyczytałem o piwnicy. Natomiast o oddzielnym rozliczaniu segmentu wodza wiem z czasów dłuższej swej bytności w UM:) i nie jest to plotka. Bo sami pracownicy spółki o tym mówili i to kilka lat temu. I nie podałeś jeszcze gdzie emektb mówił, że nie płaci. To juz twój wymysł. Odpowiedz Link Zgłoś
jacox Re: do fanów FS 14.11.06, 21:55 nie twierdze, ze mówił ze nie płaci, bo co mówił to mozna przeczytać, a z twierdzenia o luksusowym przyłaczu chyba nie wynika, ze płaci więcej. Czy udowodniono Prezydentowi? czy ta plotka to dobry kolejny śmieć na MS? Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Symanowicz musi zostać !!! 14.11.06, 14:51 Remont drugiej tury. "Rozpoczęła się przebudowa hali sportowej przy ul. Prusa w Siedlcach. Prace obejmą wymianę pokrycia dachu, docieplenie ścian frontowych, wymianę fasady okiennej oraz wymianę posadzki sportowej. Przebudowane zostaną też trybuny schody i przestrzeń pod trybunami. Ponadto obiekt zostanie wyposażony w platformę schodową dla osób niepełnosprawnych. Kompleksowo wymienione zostaną też instalacje w budynku." www.radiopodlasie.pl/index.php?m=135&idw=1331&idk=1&arch=0&start_id=0 Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 14.11.06, 23:32 i dobrze im tak ... niech maja godne warunki do uprawiania sportu ... Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin_chuck Re: Symanowicz musi zostać !!! 14.11.06, 23:59 poza tym rozpoczęte place budowy, jak śnieg nie przysypie będą się kończyć:Partyzantów (tu już już) i Kurpiowska (rozkopana cała ulica) pewnie ruszą też budowy kolejnych ulic: Niklowej, Wiatracznej, Jagiellońskiej... będzie się działo :) www.siedlce.um.gov.pl/przetargi/przetargi.cfm Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 15.11.06, 19:38 BY ZOBACZYć CO ZNACZY KOALICJA PIS-PO-FS I JAK SZYBKO PęKA .... Odpowiedz Link Zgłoś
noemilux Re: Symanowicz musi zostać !!! 18.11.06, 18:20 DOść POLITYCE W SIEDLCACH ... Odpowiedz Link Zgłoś
logos110 Re: Symanowicz musi zostać !!! 18.11.06, 18:21 Ten topik już mnie poporstu śmieszy. Otóż: SYMANOWICZ MUSI ODEJŚĆ!!! Tyle powiem... Odpowiedz Link Zgłoś
noemilux Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.11.06, 15:48 bo nie wciska ludziom ciemnoty ze jest piekniejszy niz jest w rzeczywistosci Odpowiedz Link Zgłoś
logos110 Re: Symanowicz musi zostać !!! 19.11.06, 16:01 Co gorasza chce nabrac mądrych meszkancow Siedlec na kłamstwa z przed czterech lat. Ostanio mój syn w przedszkolu rozmawiałze swoim kolega, ktory powiedział mu nagle, że jego tata mówi, ze Symanowicz to stary kłamca :D:D:D Nawet dzieci w przedszkolu swoje wiedzą :D Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Symanowicz musi zostać !!! 20.11.06, 08:33 ... kontr-kandydat-kud jest i starszy i kłamliwy bardziej ... Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado prawda w oczy kole ... 22.11.06, 12:06 www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1585&news_id=128863&scroll_article_id=128863&layout=1 &page=text&list_position=1 Odpowiedz Link Zgłoś