22.09.06, 10:54
Witam,
Wczoraj zostały rozrzucone do skrzynek ulotki firmy Bait.
Jest to jedna z firm jakie zlozyla oferty na dostarczanie internetu
w naszym bloku. Co myslicie o takich cenach? Ile osob bylo by chetnych?
Obserwuj wątek
    • mtothaj Re: Internet 22.09.06, 22:16
      Generalnie bylbym zainteresowany, tyle ze narazie zwiazalem sie umowa na 1 rok
      z TPSA (Neostrada) ktora wygasa w marcu 2007 r.
      Czy znasz jakies szczegoly ich oferty poza cena? DOstep jest za posrednictwem
      kablowki, lini telefoniczej, radiowy, czy tez zamierzaja zrobic siec LAN
      wewnatrz buydnku?
      Bede wdzieczny za jakies szczegoly.

Pozdrawiam, MtothaJ
      • kkoziol Re: Internet 25.09.06, 10:38
        Z ta umowa to chyba wiekszosc z nas ma taki problem...

Generalnie to by robili okablowanie budynku, w peszlach
        ktore spoldzielnia nam zafundowala.
        • kkoziol Re: Internet 02.10.06, 09:55
          Chmm, cos malo chetnych...
          Ciezko bedzie negocjowac ceny,
          jak nie bedze mogl podac ile bedzie
          chetnch na samym poczatku.
          • elzbieta.ziolek Re: Internet 02.10.06, 23:25
            Krzysiu,
            ja dostalam od firmy karte (?) UMTS - czyli polaczenie poprzez satelite. Dzieki
            temu mam polaczenie z internetem z kazdego miejsca w Polsce. Dlatego tez na
            razie nie jestem zainteresowana.
            Byc moze w przyszlosci, gdy moj maz przyjedzie na stale. Na razie korzystamy z
            1 komputera.
            • compiter Re: Internet 04.10.06, 00:32
              Krzysztofie, ja jestem poważnie zainteresowany. Gdzieś tak od listopada
              chciałbym zapewnić sobie stały dostęp.
              Dostęp do sieci poprzez komórki (np. UMTS - zdecydowanie bez udziału satelity ;-
              )) to jeszcze pieśń przyszłości - można stosować awaryjnie ale mi nie starcza
              cierpliwości. Mam obecnie porównanie 2 kabli (neostrada, sieć lokalna
              analogiczna do bait), radiolinii (ipartners) i edge/umts. Zdecydowanie to
              pierwsze. Być może alternatywą jest Upc/Aster.
              Jeśli są sąsiedzi chętni na połączenie wysiłków i wspólne łącze, okupujący
              górne kondygnacje (3 ostatnie piętra) 1 i/lub 2 klatki, proszę o kontakt
              mailem. Myślę że warto połączyć siły i powiesić się na 1 kabelku, albo
              przycisnąć operatora.
              Pozdrawiam, Piotr
              • kkoziol Re: Internet 04.10.06, 11:05
                Aster dziala bez zarzutów, polecam. Ale jednak troche kosztuje....

Co do zgrania sie w kilku sasiadów. To sa dwie metody. WiFi - mam i widze ze
                nasze sciany bardzo dobrze to tłumia, co jest i zaleta i wada ;)
                Druga to skorzystać z peszli jakie mamy w mieszkaniach. I tu tez jest problem,
                bo nie wciagnieto nam kabli, trzeba samemu sie meczyc, a pozatym, na klatkach
                moga byc problemy z zasilaniem jakby trzeba bylo postawic gdzies swicza.
                A cianie kabli po scianach.. to jak sam napisales wczesniej w ktoryms poscie..
                nie ladne i nie lubimy tego.

Wczoraj dostalem jeszcze jedna oferte z supermedi, niestety ceny nei sa
                konkurencyjne nawet z aster. aster daje 2Mbs za 70zl a oni za ta cene tylko
                512Kbs. Ale oseruja jeszcze jakies TV i telefonie.
                Mysle trzeba zwolac spotkanko RM i wybrac jakies dwie firmy na internet, TV i
                telefonie, by byla jakas konkurcncja do aster i tpsa. I sprawe zamknac.
                • shmoo Re: Internet 04.10.06, 14:12
                  Przez 5 lat byłem klientem Supermediów i nikomu ich nie polecam. Przełączyłem
                  się w sierpniu na Aster i decyzji nie żałuję. Mam za troszeczkę większe
                  pieniądze (póki co) niezawodne łącze 2Mbs/s, a nie 512 Kbs, które czesto
                  "siadało". Poza tym obsługa klienta była kiepska w Supermediach - potrafili
                  pozmieniać jakieś parametry, internet przestawał działać i dopiero po
                  dodzwonieniu się do nich człowiek dowiadywał się, że coś należy zmienić w
                  ustawieniach w komputerze! Do tego adres IP był tylko prywatny i mocno
                  ofirewallowany, bez możliwości posiadania publicznego co dawało może im
                  bezpieczeństwo, ale też ograniczało możliwości.

Pzdr.,

Shmoo
                  • elzbieta.ziolek Re: Internet 05.10.06, 00:05
                    ja z Aster bylam zadowolona. Jesli jednak byloby inne, tansze rozwiazanie -
                    jestem za. Od przyszlego roku. Niestety nie moge podac od ktorego miesiaca, bo
                    zalezy to nie tylko ode mnie.
                    Mieszkam na II klatce (II p.)
                  • kkoziol Re: Internet 05.10.06, 22:42
                    Cziesze sie ze to napisales.
                    Ja nie mialem z nimi okazji... ale podejrzewalem ze cos jest
                    z nimi nie tak. W jednej z ofert zaproponowali internet na
                    skretce kategori 3. Co nie za dobrze zapowiadalo ta firme,
                    choc myslalem ze sie pomylili. Teraz wiem, ze jednak mogli sie
                    nie pomylic.

A moze cos jeszcze wiecie o NetPartner i JMDI?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka