Dodaj do ulubionych

Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tury

IP: *.wfd84a.dsl.pol.co.uk 23.11.06, 22:24
1) 500 osob to bardzo mala proba
2) 1% przewagi nie swiadczy o wygranej
3) Co za glupia postawa lewakow, typowa dla Polakow. Mozna przyrownac do
obecnej sytuacji w Warszawie ta z ostatnich wyborow prezydenckich we Francji
gdzie w drugiej turze zanlezli sie Chirac, raczej nie naturalny faworyt
lewicy i faszysta Le Pen. Lewacy musieli zacisnac zeby i glosowac na Chiraca.
Takie pieprzenie, ze nie lubia Marcinkiewicza, ale na HGW tez nie beda
glosowac bo sie na nia obrazili pokazuje, ze wola byc przesladowani przez
swojego najwiekszego wroga niz miec w miare spokoj w przypadku bardziej
wywazonej osoby.

Chory narod.
Obserwuj wątek
    • Gość: rwd5bis Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tury IP: *.aster.pl 23.11.06, 22:27
      PiS i Marcinkiewicz won z Warszawy!!!!
      • Gość: Antypis Re: Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tu IP: 212.106.21.* 24.11.06, 08:32
        Popieram !!!
        • Gość: Andrew Lepiej Jeśli ten dupek wygra to zwątpię ... IP: *.aster.pl 24.11.06, 19:55
          Wierzę w Warszwawiaków !!!!!!!!!!
          • henryk131 PIS chce z-g-a-r-n-a-c miliardy$$$$ z UE 24.11.06, 20:56
            • Gość: kot PIS przegra i bedzie to poczatek konca znienawidz IP: *.fbx.proxad.net 24.11.06, 21:13
              PIS przegra i bedzie to poczatek konca znienawidzonej IV republika. IV RP
              zdechla, niech zyje V RP - kraj ludzi wolnych, rozumnych i szczesliwych
              • antyskaner Bufetowa z Czerwonym Olkiem 24.11.06, 21:26
                Gość portalu: kot napisał(a):

> PIS przegra i bedzie to poczatek konca znienawidzonej IV republika.

A niech będzie i III Rzesza byle Bufetowa wygrała, prawda?
                • Gość: es Znamy ich nie od dziś te wszystkie twarze... IP: *.icm.edu.pl 25.11.06, 23:17
                  "Nigdy nie zrozumiesz co naprawdę się tu dzieje
                  Gdy ze złodziejami walczą inni złodzieje
                  Więc przygotuj się na najgorszą porażkę
                  Banda nienormalnych rządzi naszym miastem
                  Być może robimy wiele niesłusznych rzeczy
                  To nie my nawet z gówna lepimy świętych
                  Podjąłem decyzję i niczego nie żałuję
                  Mam tylko kilka chwil by wyrazić to co czuję"

/Alians "Świeca"/
              • Gość: nana Re: PIS przegra i bedzie to poczatek konca zniena IP: *.brda.net 24.11.06, 23:43
                Tak masz racje ,bo ludzie oszaleli i sa zdezorientowani. Jedyna sluszna droga
                to ta V RP i Hanna ,bo nie krzywousty niewiarygodny \Kaziu.Nie jestem
                warszawianka ,ale sopocianka. Trzymam za was kciuki i glosujcie z sumieniem i
                dla dobra nas wszystkich.
            • Gość: wotu Kazio Wygraj !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 21:41
              POpierdusy jak zwykle pewni siebie byli po pierwszej turze, a teraz minki coś
              słabe... i co znowu hania bufetowa zbrata się z Olkiem pijakiem... hahahahahhaha
              to normalne dla tych świń co mosty rozkradają...
              • henryk131 wygraj miliardy$$$$$$$dla analfabetow z PIS 24.11.06, 22:18
          • henryk131 yesyesYES nie wystarczy dla miliardow $$$ z UE 24.11.06, 20:57
          • henryk131 znajomosc jezykow,bankowosci,administracji nie PIS 24.11.06, 20:58
          • Gość: beata22 Re: Jeśli ten dupek wygra to zwątpię ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:15
            ja też zwątpię jak wybiorą bufetową. Ale wstyd!!
          • Gość: PO+SLD=SB Raczej "warszawiaków" - z ortografią to, ciołku z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:34
            Koziej Wólki, jesteś na bakier.
      • Gość: PŁUG Re: Yelonek walisz dyrdymały ............. IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.11.06, 17:37
        i jak tu takim wierzyc
      • Gość: student Re: Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:49
        No i to jest cała prawda.Moherki w W-wce????!Brawka ale nie dla mnie.
    • Gość: mm A znów dla GW ważnijsza jest HGW niż górnicy IP: 212.76.37.* 23.11.06, 22:30
      Miała być cisza wyborcza, ale gazeta uważa, że jej to nie dotyczy. I znów na
      topie jest imformacja, że prawie mgr z PZPR popiera prawie bufetową.
      • Gość: FOZZ W ramach ciszy wyborczej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:56
        Gdy inni wyciszyli kampanię widać i słychać tylko Kazimierza który reklamóje się
        na całego-aż nie smacznie
        • sumienie.lk Ten artykuł nie pomoże Marcinkiewiczowi 24.11.06, 08:13
          Warszawiacy wiedzą już, że jego jedynym zadaniem jest obrona zadka Lecha
          Kaczyńskiego przed procesem sądowym jaki wytoczy mu miasto za spowodowane przez
          niego straty. Jeśli Marcinkiewicz zostanie prezydentem to miasto nic nie będzie
          mogło zrobić, bo ten służalczyk wszystkie działania zablokuje. A straty są
          liczone w setkach milionów złotych.
        • Gość: gosc Re: W ramach ciszy wyborczej IP: *.icpnet.pl 24.11.06, 08:24
          ej, ale badania robili zanim Marcinkiewicz pobudził swoimi telefonami 10
          tysiecy warszawiakow. :)))))))) Wiec wszystko jest mozliwe.
          • frant3 Re: W ramach ciszy wyborczej 24.11.06, 08:43
            To było przez pomyłkę. Teraz takie dni pochmurne, ciemne, a nocki jasne - świecą latarnie i może sie człowiekowi pomylić dzień z nocą.

--
            Frant - satyra i krytyka
            • Gość: student Re: W ramach ciszy wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:52
              Szczególnie FIZYKOWI.
      • Gość: kayah Re: A znów dla GW ważnijsza jest HGW niż górnicy IP: *.flashnet.pl 24.11.06, 00:18
        cisza wyborcza byla ... w nocy gdy rozdzwonily sie telefony z "pozdrowieniami"
        od komisarza - marionetki ze sztuczna mina i probujacego byc zawsze akuratnym a
        nie autentycznym.
      • rezoon No i co? 24.11.06, 02:00
        w październiku na polskich drogach zginęło wg statystyk policji 547 osób. Była
        żałoba? Nie. a dlaczego? Mało medialna by była.
        Pamiętasz jak 1,5 roku temu spłonął autokar z dziećmi? Nie? a to szkoda.
        Wtedy nie było wyborów i politycy nie musieli popisywać się szczodrymi gestami,
        a media udawać jaka to wielka żałoba.
        Ta cała żałoba to medialny show - jakiego jeszcze nie mieliśmy. Jak papież umarł
        to była autentyczna żałoba i wtedy media spełniły swoją powinność, bo wtedy
        autentycznie wszyscy byli w żałobie. Teraz to jest potrzebne tylko mediom i
        politykom, a przynajmniej nie na taką skalę.
        Ja nie czuję żadnej żałoby. Owszem zawód górnika to bardzo ciężka praca,
        niebezpieczna i wyjątkowo mi żal ludzi którzy zginęli. Ale nie będę z tego
        powodu udawał żałoby. Przez dwa dni zginęło więcej niewinnych ludzi w innych
        tragicznych wypadkach i z tego powodu nikt żałoby nie robi. Ich rodzinom nikt
        odszkodowań nie dał (ale to nie chodzi o to że dał tylko o to że pomoc finansowa
        nagle stała się dla polityków najważniejsza - jeżeli mają tak czyste intencje to
        niech dadzą i o tym nie mówią) a najprawdopodobniej matki i dzieci będą płakały
        tak samo albo i gorzej, bo górnik idąc w dół wie co robi i jakie go
        niebezpieczeństwo czeka
        ah, jeszcze jedno niech nasze kochane media się zastanowią czy tak na prawdę
        rodziny górników chcą żeby dzień i noc śledzić ich cierpienia - to obrzydliwe -
        robią sobie z tego reality show - ja bym tego nie chciał.
        Pomijając słuszność tej żałoby - jej czas powinna być wypełniona smutkiem,
        zadumą i ciszą a nie kolejnym roztrząsaniem kto zawinił i szukaniem winnych. Mam
        wrażenie, że mediom (wszystkim) byłoby na rękę gdyby znalazłby się jakiś kozioł
        ofiarny - ale byłaby oglądalność
        Nasze polskie media (wszystkie) - tak jak polityka (też w zasadzie wszyscy) są
        chore i obawiam się, że to jest nieuleczalny nowotwór a nie jakiś tam mały kaszelek.
        • laureno Re: No i co? 24.11.06, 06:43
          > Jak papież umarł
          > to była autentyczna żałoba i wtedy media spełniły swoją powinność, bo wtedy
          > autentycznie wszyscy byli w żałobie.

Nie uogólniaj. Nie pisz "wszyscy". Ja wcale w żałobie nie byłem, wręcz odwrotnie.
          Fakt, że jestem w mniejszości nie upoważnia Cię użycia tego stwierdzenia.
          Poza tym się zgadzam, żałoba narodowa to taki pic na wode, po co komu?
        • Gość: tom Re: No i co? IP: *.crowley.pl 24.11.06, 08:20
          100%!!! piszesz dokładnie to co i ja myślę.
        • Gość: Lechu Re: No i co? IP: 195.245.213.* 24.11.06, 09:14
          Wszyscy byli w żałobie po Dżej Pi papierzem zwanym? Mylisz się.
        • Gość: prawnik Re: No i co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:54
          I to jest TO,żałobę się nosi w sercu a nie na pokaz.
        • Gość: arteek Re: No i co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 20:42
          100% racji, to samo dziś w pracy mówiłem. żałoba? Może i owszem, ale na Dolnym
          śląsku a nie w całym kraju. Typowa gra pod publiczkę.

I te CzB portale. żedanada!
          • Gość: jood Re: No i co? IP: 80.51.194.* 24.11.06, 20:45
            Żałoba na Dolnym Śląsku? A po co? Po zamkniętej Jelfie?
      • Gość: grzesio19 Re: A znów dla GW ważnijsza jest HGW niż górnicy IP: *.aster.pl 24.11.06, 02:02
        dla całej Warszawy i tym samym Polski jest to ważniejsze niż górnicy, chyba to
        oczywiste
        jasne, przykra sprawa, ale używanie słowa tragedia? a cała ta żałoba? element
        gry wyborczej, i to jest dopiero smutne
        w samym mazowieckim w ciągu dnia ginie więcej ludzi, w wypadkach, czy
        rozbojach, porachunkach, jakoś nikt z tego nie robi sensacji...
        ludzie dajcie spokój
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: A znów dla GW ważnijsza jest HGW niż górnicy IP: *.dhcp.embarqhsd.net 24.11.06, 02:05
        A ty "mm" jestes PRAWIE idiota!
        • Gość: mm Re: A znów dla GW ważnijsza jest HGW niż górnicy IP: 212.76.37.* 24.11.06, 09:12
          Ty zaś jesteś PRAWIE inteligetny.
      • Gość: Piast z Piasta! My chcemy Piasta! Do gardeł naszych nie chcemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 08:28
        bufetowej!

Kazimierz I Krzywousty z Wielkopolski - Księciem Warszawskim - Piast z Piasta!
      • Gość: student Re: A znów dla GW ważnijsza jest HGW niż górnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:51
        Ta tragedia się stała i nic jej nie odwróci.Niestety życie idzie dalej więc o co
        chodzi?Tak bufetowa jest ważniejsza nie obiecankiewicz - LABORANT.
    • Gość: bufetowa Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tury IP: 212.76.37.* 23.11.06, 22:34
      Kaśny szuka dla siebie pracy i liczy na HGW - nauczy PO jak robić przekręty tak
      by nikt nie został złapany. Piskorski przy nim to mały pikuś
    • Gość: Robert Re: Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tu IP: *.acn.waw.pl 23.11.06, 22:46
      Czysto statystycznie licząś powinno wystarczyć. HGW dostała 34,15%głosów, 73% z
      23,24% (Borowskiego) to jakieś 17%. Czyli wychodzi ponad 51% :)
      • Gość: MaciekBemowo Manipulacja i brak obiektywizmu ! :/ IP: *.aster.pl 23.11.06, 23:03
        To co wyprawia "Gazeta" przechodzi wszelkie ramy dobrego obyczaju. Dlaczego w
        Wyborczej jest tyle chamskiej manipulacji i "politykowania" ? Nie jestem w
        stanie pojąć jak można być tak skrajnie nieobiektywnym. Nie wygrał Borowski (
        oczywiście lewak) to poprzemy Gronkiewicz-Waltz - mniejsze zło. Za wszelką cenę
        dokopać i zrobić ludziom papkę z mózgów - ta dewiza przyświeca tego typu
        prasie. W propagandzie nie ustępujecie słynnemu "Fuckt-owi". Od 10 lat
        czytałem "Gazetę", ale od jutra przestaję. Można mieć inne poglądy, ale nie
        wolno przyzwalać na tego typu upolitycznianie mediów. Wybiorę "Dziennik" ,
        który prezentuje być może skrajną neutralność ,ale nie wymaga zastanawiania się
        czy artykuł jest manipulacją bądź nie. Acha i jeszcze jedno ! Głosowałem na
        Borowskiego i nie próbujcie mnie mamić, żę jak mgr były prezydent Aleksander K.
        popiera Gronkiewicz -Waltz to z podniecenia i radości zagłosuję na wspomnianą
        Panią. Nie obchodzą mnie Wasze (redakcji) poglądy, interesuje mnie :
        obiektywizm, prawda i rzetelność. Jeśli te wartości kłócą się z dewizą "Nam nie
        jest wszystko jedno" to współczuję i poczekam na piękniejsze czasy. Może
        jeszcze kiedyś kupię "Wyborczą", w której nikt nie będzie starał mi się czegoś
        narzucić...
        • Gość: irasiad waruj co za wstyd! Stolicę do Wrocławia przenieść! IP: *.jjs.pl 23.11.06, 23:11
          > Wybiorę "Dziennik" , który prezentuje być może skrajną neutralność ,ale nie

to semantyczne nadużycie!

> wymaga zastanawiania się czy artykuł jest manipulacją bądź nie.

zwolennicy IV RP w ogóle nie powinni się za dużo zastanawiać, to szkodzi

Hanna nie jest idealna, bynajmniej, niestety to odpad z "wielkiej polityki" bez
          przesadnych samorządowych zainteresowań, to samo tow. Borowski, ale i tak jest
          tysiąc razy lepsza niż ten bajerant kaziu, którego rządzenie miastem obchodzi
          tyle co wielkiego irasiada, i który zapewne wygra i dzień po zwycięstwie
          zacznie kombinować jakby tu powsadzać kolesi gorzowskich na nowe posady i jak
          powrócić do wielkiego świata prawdziwej władzy, limuzyn, śmigłowców i spotkań z
          Tony Blairem. Niestety, w Warszawie mohair też liczny, i ogólnie perspektywy są
          naprawdę kiepskie...
        • Gość: Rychu A poza tym... Wszyscy zdrowi w domu? IP: *.spray.net.pl 23.11.06, 23:13
        • Gość: noelkabat Re: Manipulacja i brak obiektywizmu ! :/ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.11.06, 02:56
          Czego sie wsciekasz Macku? Nie chcesz GW - nie czytaj. GW jest ciagle
          najlepsza polska gazeta: rozwazna, spokojna, obiektywna i co najwazniejsze -
          ciekawa. A swoja droga dlaczego warszawiacy chca glosowac na na tego klauna z
          Gorzowa, to przeciez desant kaczorow na Warszawe!!!
          • maremarmar Re: Manipulacja i brak obiektywizmu ! :/ 24.11.06, 08:00
            > GW jest ciagle
            > najlepsza polska gazeta: rozwazna, spokojna, obiektywna i co najwazniejsze -
            > ciekawa.

No, z tą obiektywnością to żeś przegiął zdrowo. Jaka ona jest ta GW, ale na
            pewno nie obiektywna - przynajmniej od dobrych paru lat. Zresztą wystarczy sobie
            popatrzeć na zdjęcia do tego artykułu.
            To zresztą standardowa technika redaktorów GW. Lubują się zwłaszcza w
            (zdjęciowym) zohydzaniu Gietrycha czy Kaczyńskich. Sam ich nie cierpię, ale to
            co wyprawia ta "obiektywna" gazeta to zgroza.
            • Gość: jood Re: Manipulacja i brak obiektywizmu ! :/ IP: 80.51.194.* 24.11.06, 21:11
              Żądanie obiektywizmu od mediów to skrajny kretyznim - media zawsze będą
              stronnicze. Choćby dlatego, że używając kilku słów, można kompletnie zmienić
              sens wypowiedzi. Najlepszy przykład, to Kwaśniewskiego przypadki w Charkowie -
              większość mediów pisała wprost, że się spił, a TVP mówiła o kontuzji goleni
              prawej.

Ten osobnik, który grozi, że w imię obiektywizmu przerzuci się na Dziennik, to
              albo prowokator, albo przedstawiciel tzw. dzieci, które wiedzą lepiej. Wczoraj
              miałem okazję przeczytać GW i Dziennik - artykuły o wypadku w kopalni Halemba.
              Wyborcza opisała to tak, jak się można było spodziewać - rzeczowo, z wyczuciem
              i bez grania na emocjach. W Dzienniku - na pierwszej stronie zasępione oblicze
              górnika - ratownika, na drugiej stronie "wizualizacja" z leżącymi, poskręcanymi
              ciałami, a obok wielkimi wołami wypowiedź "działocza zwiunzkowego", że kopalnie
              oszczędzają na ludzkim życiu. Poczułem się, jakbym czytał Super Express.
        • Gość: półdziewica Re: Manipulacja i brak obiektywizmu ! :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 04:31
          Od dawna jestem zwolenniczką zjednoczenia się rozbitej lewicy - przecież
          sztuczny podział lewicy na wierzącą i niewierzącą urąga wszelkiej logice.
          Kaczyńscy, Olejniczak i Borowski powinni zjednoczyć wspólnie siły w jednej
          socjalistycznej partii PiSLD i rozpocząć wspólne budowanie świetlanej
          socjalistycznej Ojczyzny czyli IV RP
          • Gość: spr Re: Gazeta-szmata manipuluje zawsze ! IP: *.magma-net.pl 24.11.06, 21:27
      • rezoon nie miałbym nic przeciwko 24.11.06, 06:34
        gdyby na chwilę nagiąć zasady matematyki, które przedstawiłeś :))))
    • Gość: Bzdura Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tury IP: *.aster.pl 24.11.06, 00:03
      bzdura bzdura
      • Gość: siaćsiaćsiaćsiać to nie jest bzdura niestety IP: *.jjs.pl 24.11.06, 00:14
        art. ma mobilizować i dobrze, ale po licznych kaczych blietzkiegach obawiam się
        o wynik - Warszawa nie zostanie utracona i będzie można zameldować
        Prezesowi: "Zadanie wykonane". Wódz wiedzie naród wolski na manowce, ale to
        jeszcze nie do wszystkich dotarło. Z Olexym, Krzaklewskim i Millerem też tak
        było.
        • Gość: ella Re: to nie jest bzdura niestety IP: 83.238.72.* 24.11.06, 09:33
          Gość portalu: siaćsiaćsiaćsiać napisał(a):

> art. ma mobilizować i dobrze, ale po licznych kaczych blietzkiegach obawiam się
          >
          > o wynik - Warszawa nie zostanie utracona i będzie można zameldować
          > Prezesowi: "Zadanie wykonane". Wódz wiedzie naród wolski na manowce, ale to
          > jeszcze nie do wszystkich dotarło. Z Olexym, Krzaklewskim i Millerem też tak
          > było.

Taki artykuł może mocno zaszkodzić PO - wbrew pozorom, efekt silniejszego często
          działa.
          Wyborcy Marcinkiewicza pójdą szumnie i licznie na wybory- wiedzą już, ze ma w
          Warszawie szanse. Po mszy zaliczą lokale wyborcze.
          HGW ma mój głos, choć nie mam nic przeciw samemu Marcinkiewiczowi, po prostu nie
          lubię PISu, z HGW miałam okazję sie spotkać i mnie przekonała.

A propos obiektywność GW - tworzą ją ludzie, którzy mają jakieś poglady, więc
          gazeta nigdy nie będzie 100m % obiektywna. Ale te teksty o manipulacji i spisku
          GW z "lewakami, syjonistami, pederastami itd" są histryczne, wręcz śmieszne.
          Osoby, które piszą takie bzdury powinny iść na terapię, i nie mówię tego
          złośliwie, może nie macie bliskich, którzy Wam uświadomią, że potrzebujecie pomocy?

• Gość: Jarek Lewica powinna głosować na Marcinkiewicza. IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.06, 00:18
      PO wykazuje się totalną hipokryzją, traktuje wyborców lewicy jak obywateli
      drugiej kategorii, ale chciałaby zagarnąć go dla siebie. Na plecach ludzi
      lewicy,często pracujących na majątki najbogatszego marginesu, chcą wypromować
      przedstawicielkę najbartdziej antysocjalnej partii. Powiedzmy nie! Nie damy się
      upokarzać garstce przejedzonych neoliberalnych frustratów. Poprzyjmy
      Marcinkiewicza!
      • Gość: jaro Tee, sztabowiec pajaca! Spać! IP: *.aster.pl 24.11.06, 00:29
        I to już!
        A nie udawać mi tu lewicowca!
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: Lewica powinna głosować na Marcinkiewicza? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 24.11.06, 02:09
        "Jarku" - moze napiszesz jeszcze cos o wspolnocie
        (komunistycznych) pogladow PiS-su i SLD?
        Komunisci "czarni" i "czerwoni" laczcie sie???
      • Gość: student Re: Lewica powinna głosować na Marcinkiewicza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:55
        No już "lete" popierać.AKURAT.
    • Gość: Kuuba Prowincjonalny WODZiREJ moim prezydentem?! IP: *.aster.pl 24.11.06, 00:27
      NIGDY !!!
      • Gość: markus Re: Prowincjonalny WODZiREJ moim prezydentem?! IP: *.aster.pl 24.11.06, 09:13
        He he rzezcywiście przypomina wodzireja z remizy strażackiej w Pcimiu Dolnym
        Szuwaks na łysinkę i róż na policzki, błyszczek na usta i panie wybierają panów.
        Żygolak
      • Gość: student Re: Prowincjonalny WODZiREJ moim prezydentem?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:56
        A co jak mohery będą w większości??????ZGROZA.
    • jaa_ga ROKITA apeluje o koalicję PO i LiD w Warszawie! 24.11.06, 00:52
      Dlaczego autor artykułu nie umieścił tego WAŻNEGO stanowiska?!

Lider PO Jan Rokita zaapelował do Marka Borowskiego, o poparcie kandydatki PO
      na prezydenta Warszawy, Hanny Gronkiewicz-Waltz. Według Rokity, kandydatka PO
      powinna zawrzeć pełne porozumienie z Borowskim.
      - W stolicy Polski coś dobrego może stać się tylko wtedy, jeśli Hanna
      Gronkiewicz-Waltz i Marek Borowski wystąpią wspólnie i powiedzą mieszkańcom
      Warszawy: "Mamy wspólny plan dla Warszawy, jesteśmy w stanie to miasto
      unowocześnić, jesteśmy w stanie przerwać rządy PiS w Warszawie" - oświadczył
      Rokita.

Zaznaczył, że nie jest konstruktorem warszawskich porozumień, może być jedynie
      doradcą.

Porozumienie Platformy z centrolewicą potrzebne Warszawie

- Natomiast uważam, że dla przezwyciężenia złych rządów PiS w Warszawie
      porozumienie Hanny Gronkiewicz-Waltz i Marka Borowskiego, czyli porozumienie
      warszawskiego centrolewu w istocie rzeczy dawałoby jasny, jednoznaczny wynik
      wyborów samorządowych w Warszawie - powiedział Rokita.

• agaj.agaj Re: ROKITA apeluje o koalicję PO i LiD w Warszawi 24.11.06, 04:38
        Mnie od PO odpycha Tusk. Jego ostatnia klotnia z Rokita za posrednictwem mediow
        jeszcze raz pokazala jak bardzo nie nadaje sie na kierownictwo PO. Gdybym
        mieszkal w W-wie to by mnie to super zniechecilo do glosowanie na PO. Jak mozna
        glosowac na partie ktorej przywodcy sa tak skloceni i w dodatku nie potrafia ze
        soba rozmawiac.

Propozycje Rokity odnosnie Krakowa byly wypowiedziane w tonie troski
        obywatelskiej. Reprymenda Tuska to warholstwo. Teraz tez Rokita ma sensowna
        wypowiedz na temat W-wy. Problem w tym, ze Tusk nie jest w stanie podjac zadnej
        decyzji. Ten facet to dno kompletne.

Po tym co wyprawia PiS z obsada rzadu, afera - jest Lepper, nie ma Leppera,
        tasmami, biegunkami, desantem z Gorzowa na Wa-we, itd., PO powinna wygrac z
        przyslowiowym palcem w d...

PO stalo sie partia wodzowska w stylu gorszym od PiS. Wyglada, ze nie mozna w
        tej partii wypowiedziec sie na zaden temat bez uzgodnienia tresci z Tuskiem.
        Tusk kieruje partia i klubem w Sejmi i ciagnie jedno i drugie w dol i to w
        szybkim tempie.

Innym osiagnieciem Tuska bylo zwolanie ostatnio spontanicznej demonstracji
        ulicznej pod grozba kar partyjnych. PO przestalo byc platforma i przestalo byc
        obywatelskie. Apel do czlonkow PO - jezeli tacy jeszcze gdzies sa - wywalcie w
        koncu Tuska i zrobcie to dla dobra PO i calej Polski bo inaczej PiS nigdy nie
        bedzie mial sensownego przeciwnika.
    • jaa_ga Rzepa - zupełnie inaczej.Przyjdzie czekać do końca 24.11.06, 01:03
      "Rzeczpospolita": W Warszawie zwycięża kandydatka PO Hanna Gronkiewicz-Waltz,
      w Krakowie zaś - kandydat lewicy Jacek Majchrowski.
      Takie wyniki przynosi ostatni przedwyborczy sondaż "Rz" przeprowadzony w
      dwóch najgorętszych miejscach kampanii.

Gronkiewicz-Waltz wygrywa z Kazimierzem Marcinkiewiczem (PiS): 51 proc. do 42
      proc. Czy to oznacza, że bitwa o Warszawę jest zakończona? Nie, wszystko
      będzie się ważyć w ostatniej chwili. Wynik trudno przewidzieć, tym bardziej
      że ośrodki badania opinii publicznej różnią się w przewidywaniach - czytamy w
      dzienniku. Te przeprowadzone wcześniej przewidywały zwycięstwo kandydata PiS.
      Według sondażu "Rzeczpospolitej" nie tylko w Warszawie przedstawiciele PiS są
      w trudnej sytuacji. Podobnie jest w innym centrum kampanii - Krakowie.

Kandydata PiS Ryszarda Terleckiego popiera 32 proc. krakowian, obecnego
      prezydenta Jacka Majchrowskiego (centrolewica) zaś - 57 proc. Sytuacja może
      się zmienić, jeśli będzie wysoka frekwencja - podkreśla gazeta".

• Gość: Idzcie glosowac Re: Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tu IP: *.chello.pl 24.11.06, 01:32
      Pliz, wyborcy Borowskiego, idzcie glosowac! Ja pojde. Trudno, ze Borowski
      przegral w I turze. Teraz glosujemy przeciw komus, a nie za kims!
    • Gość: POdziękujmy! Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 01:38
      Jankowi i Donaldowi. Oni nigdy nie przyznają, że komunistów już w Polsce nie ma.
      A tak naprawdę to są jak ten odrzucony apsztyfikant. Nienawidzą PIS i kochają.
      Niech tylko panna kiwnie palcem i już skomlą u jej nóg. Żenua, panowie...
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem Jarka? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 24.11.06, 02:15
        Przynajmniej Janek i Donald nie sa chorzy
        na paranoidalne dostrzeganie wszedzie agentow,
        szaf, ukladow, sieci i brutalizowanie
        polityki w Polsce jak... szefowie
        partyjni Marionetkiewicza!
    • Gość: ponpom Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tury IP: *.range86-139.btcentralplus.com 24.11.06, 01:51
      dzieki kwasniewski.chociaz raz na cos sie przydales. zrobiles fantastyczna
      niedzwiedzia przysluge HGW. pogratulowac.HGW pokazala ze nawet diablu sie odda
      zeby tylko miec stolek.daleko tej brzydkiej pani do rokity oj daleko i dlatego
      na szczescie nie wygra i dolaczy do ligi przegranych kwasniewski tusk.jeszcze
      raz buzia dla prezia
    • Gość: dren bełkoczesz facet. PO strzeliło sobie samobója IP: *.toya.net.pl 24.11.06, 02:02
      w Krakowie i może mieć pretensje tylko do siebie.
      a mówienie o, cytuję, "lewakach" to zwykłe prostactwo i głupota.
      fakty są takie, że wybór w W-wie jest taki jak między żółtaczką a durem brzusznym.
      ale ty tego "prawaku" pojąc za pewne nie zdołasz.
      • Gość: faakju 1 x TAK (Tajna Armia Kazika ) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.06, 02:20
        no i w niedziele pojdziemy do urn zeby ta h...go wie skad bazarowa arogancka
        baba odeszla w niepamiec --
        • Gość: możecie.mi.skoczyć PiSowska okupacja, to dla młodych emigracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 02:51
          lub zejscie do podziemia, powrót do tajnych wydawnictw i społeczno-kulturalny
          ruch oporu.
          Bo w kraju będą tylko jedne dziadki innych dziadków lustrować, prześladować
          dekomunizować. A gdy dziadków zabraknie - to policja z prokuraturą i
          urzędnikami "od oświaty i wychowania" zabierze sie do przesladowania dzieci i
          młodzieży. Najbardziej zawziecie tępieni będą ci którzy staraja się mysleć
          samodzielnie. Najzawziętsze są dewotki i spryciarze, kapusie z elementu
          przestepczego. A najbardziej odważni będą ci, którzy się dekowali w latach gdy
          do walki z komuną, odwaga potrzebna była rzeczywiście. A także ci, którzy nie
          mają dość odwagi dziś by przeciwstawić się miejscowej mafii.

• gm114 Re: Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tu 24.11.06, 02:33
      Pani Waltzowa postarała się o poparcie P.Kwaśniewskiego z SLD. Ale to za mało.
      Powinna postarać się o poparcie kolejnych ważnych polityków: Lecha Wałęsy,
      największych na świecie polskich atorytetów moralnych w postaci Tadeusza
      Mazowieckiego i Bronisława Geremka, p.Sobotki z SLD, p.Jagiełły z SLD,
      p.Millera z SLD, biskupa Pieronka, arcybiskupów Życińskiego i Gocłowskiego,
      p.Baraniny z Prószkowa, p.Lwa Rywina, p.Rakowskiego, ZOMO-wców którzy strzelali
      w kopalni Wujek, p.Chrzanowskiego agenta z ZCHN, gen.Jaruzelskiego oraz Borysa
      Jelcyna, prezydenta Pucina i Baćki Łukaszenki. Wtedy dopiero jej szanse by
      wzrosły gwałtownie nawet o 5 procent.
      • Gość: noelkabat Re: Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tu IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.11.06, 03:04
        PO nie uczy sie na swoich bledach: dlaczego nie moze zawrzec porozumienia z
        Borowskim, przeciez przekonali sie, ze w polityce wazna jest skutecznosc a nie
        dziecinada ideologiczna!! Powinni brac przyklad z Kaczorow: wykiwali ich w
        wyborach, zawarli sojusz z przestepca i kombinatorem Leppperem tylko zeby
        zdobyc i utrzymac waaaadze !!! Ciagle mam nadzieje, ze warszawiacy nie
        zaglosuja na tego blazna Kazia.
      • koloratura1 Nie zna granic ni kordonów bełkot mój! 24.11.06, 03:12
        gm114 napisał (m.in.):

> Pani Waltzowa postarała się o poparcie P.Kwaśniewskiego z SLD. Ale to za mało.
        > Powinna postarać się o poparcie kolejnych ważnych polityków: Lecha Wałęsy,
        > (...)
        > p.BARANINY (podkreśl. moje) z Prószkowa,

Ma wywołać ducha?!
    • Gość: 666 Re: Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 03:09
      To źle wróży. Jak dotąd wszystkie sondaże publikowane w wybiórczej były
      kłamliwe. Może to zmiana taktyki ale jeżeli Marcinkiewicz wygra to wybiórcza
      chociaż raz napisała prawdę
    • Gość: tu i teraz GW znowu na uslugach PiS-u IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.11.06, 03:11
      Kolejny artykul w GW tendencyjnie przedstawiajacy nadchodzace wybory. Po jego
      przeczytaniu wyborcy HGW moga stwierdzic, ze ich kandydatka i tak pewnie nie
      wygra wiec lepiej zostac w domu.
      • Gość: 666 Re: GW znowu na uslugach PiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 03:21
        Coś ci się pomyliło, wybiórcza to organ PO tak jak kiedyś Trybuna Ludu była
        organem PZPRu.
        • chirlider2 Zobacz kto popiera smieszke - Hanulke HGW 24.11.06, 04:13

usmiejesz sie :

www.youtube.com/watch?v=TLIOTwaiFow&NR
          • kaess Kaźmierz... 24.11.06, 04:47
            ...szybki jak...rusałka ...smutne!!!
    • uciekaj_kwachu_po_drabinie chwd - po samym nicku widac zes z prowincji 24.11.06, 05:34
      ty kolego masz tok myslenia jak ktos z prowincji.
      Swiata nie widzisz poza swoim malym koleczkiem.
      zawezony obszar widzenia.

by byc dobrym prezydentem miasta - trzeba byc po prostu dobrym menadzerem,
      a gdzie czlowiek sie urodzil - to juz sprawa bardzo malo wazna.

juz po samym sposobie prowadzenia kampani wyborczej widac, ze Marcinkiewicz
      jest o wiele sprawniejszy i skuteczniejszy od smichotki Hanny .
      • alterpars bydelko wstydzi sie poparcia dla pis 24.11.06, 05:41
        i ja sie z nim zgadzam. To wstyd popierac wyrazicieli wlasnych frustracji buahahaha
        Kocham kazdy dzien ktory spedzam z dala od tego smiesznego kraiku.
        • alterparch bydelko wstydzi sie alterparsa 24.11.06, 05:48
          czym sie tak frustrujesz, ze przesiadujesz godzinami na tym forum ?

video.google.pl/videoplay?docid=1065863774205044807

alterpars napisał:

> i ja sie z nim zgadzam. To wstyd popierac wyrazicieli wlasnych frustracji
          buaha
          > haha
          > Kocham kazdy dzien ktory spedzam z dala od tego smiesznego kraiku.
    • uciekaj_kwachu_po_drabinie Re: chwd - po samym nicku widac zes z prowincji 24.11.06, 05:55
      jesli dla ciebie jedynym kryterium jest teraz gdzie urodzil sie dany kandydat (
      a jest tylko 2 na prezydenta warszawy ) to ci wspolczuje.

kolego, wsluchaj sie tylko w to co mowi smichjotka HGW.
      wystarczy porownac to do o wiele sensowniejszych wypowiedzi Marcinkiewicza.

Nie wiem czy nie trace czsu dyskutujac z toba, bo twoj kolejny argument, ze
      mieszkasz obecnie w miescie wiekszym od warszawy jest tez smieszny.
      jesli mialoby to znaczenie, to moze najwiekszymi autorytetami w tej dyskusji
      byliby polscy pijaczkowie z Greenpointu w NY ?

W niedziele warszawiacy wybierac beda pomiedzy 2 kandydatami.

chwd.sobie napisał:

> Prowadzenie kampanii nie świadczy o kandydacie. Kaczyńscy w czasie kampani
      miel
      > i zasznurowane buty i byli czysto ubrani a teraz? Chodzą jak memeje. Kampanię
      r
      > obią zupełnie inni ludzie. Dlaczego chcesz oddać Warszawę Rydzykowi? Podaj
      choc
      > iaż jeden powód. Dyskusja jest nie o mnie lecz na temat ale skoro chcesz
      wiedzi
      > ec jestem rodowitym Warszawianinem z Ochoty (Opaczewska) a w tej chwili
      mieszka
      > m i pracuje za granicą w mieście nieco większym od Warszawy i uwierz mi z
      persp
      > ektywy wygląda to na szukanie synekur dla kolesiów a nie o dobro Warszawy.
      Marc
      > inkiewicz powieniec wrócć tam gdzie był albo do Gorzowa uczyć albo na
      śmietnik
      > historii gdzie już był z AWS-em (doradca Buzka z ZChN-u).
    • uomonuovo Hania "modli sie pod figura a diabla ma za skora" 24.11.06, 05:56
      To jest niezla latawica i lowczyni cieplych stolkow nic wiecej. Ci ktorzy tutaj
      za nia tak pieja, sa w jakims amoku, no ale po tych karuzelach w PO to mozna to
      zrozumiec.
      Najbardziej jest dziwne zachowanie zwolennikow lewicy. Ona im pluje w twarz
      kopie po tylku, nasmiewa sie nawet teraz, ze chca zbyt szybko buzi buzi, a
      zaraz po tym jak ma strach u dupy, ze moze stolka bez nich nie miec to im mowi
      zeby na nia glosowali.

Z PiS to sprawa przynajmniej jest jasna, jedni stoja po prawej drudzy po lewej
      mimo to ze spojrzenie na socjalne sprawy maja podobne. Jest poprostu dwoch
      adwersarzy i tyle.
      Ale z PO to tak jak w samym PO nikt juz chyba nic nie wie, jak w czeskim
      filmie.
      Borowski choc starszy facet latal do Tuska i Hanki zeby cos razem ustalic, na
      co oni go jak psa przepedzili i wykopali za drzwi i jeszcze zbesztal ich
      Schetyna nastepnego dnia w porannej telewizji.
      Pozniej znowu Rokita ze swoimi koksancami, wczoraj wystraszony w lache do
      Borowskiego.
      Hania wedle zasady, ze "jak trwoga to do Boga" a po fakcie powie lewicy "murzyn
      zrobil swoje" i znowu im powie co naprawde o nich mysli, no z wyjatkiem
      Kwasniewskiego, bo to dobrzy znajomi.

Zrob dobrze Hani, zapomnij o Warszawie.
    • taziuta Re: chwd - po samym nicku widac zes z prowincji 24.11.06, 05:57
      chwd.pis4 napisał:

> Marcinkiewicz powieniec wrócć tam gdzie był albo do Gorzowa uczyć albo na
      > śmietnik historii gdzie już był z AWS-em (doradca Buzka z ZChN-u).

Kolego, oboje kandydatów nadaje się tylko śmietnik...
      Zapomniałeś już jak HGW chwaliła się, że kieruje się wskazówkami Ducha
      Świętego, w swojej pracy jako prezes NBP?

Gdybym ja głośno mówił, że wszędzie towarzyszy mi mój Latający Potwór
      Spaghetti, to by mnie ludzie wzięli za wariata, i raczej na prezydenta nie
      wybrali :-)
    • Gość: wrocławsiękłania Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 06:01
      Stolica Dolnego Śląska nam wystarczy.Ale zapraszamy wszystkich mądrych i
      rozsądnych Warszwiaków.Hasło "Będziemy wspierać wykopki - wystarczy".Jeszcze
      sporo ziemniaków do wykopania nam zostało.
      • Gość: Lechu Re: Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tu IP: 195.245.213.* 24.11.06, 10:17
        Może przeniesiemy stolicę kraju do Wrocławia i zaprosimy na Dolny Śląsk tych normalnych warszawiaków, którzy nie chcą mieszkać w tej zapyziałej, prowincjonalnej dziurze jaką stała się "warszafka" :).

"Dolny Śląsk - My zawsze byliśmy w Europie"
    • uciekaj_kwachu_po_drabinie Re: chwd - po samym nicku widac zes z prowincji 24.11.06, 06:05
      sorry kolego, ale ciagle gdzies gubisz sie w wlasnych zeznaniach,
      teraz wyjezdzasz z Rydzykiem.
      Gdzie ty widzisz Rydzyka w tej kampanii ?

idac twoim bardzo naiwnym tokiem myslenia, moznaby sugerowac, ze glosowanie na
      smiszna HGW to chec oddania Warsawy komuchowi Kwsniewskiemu.

a co twego nicka - to ja nic nie musialem splycilem - przeciez twoj bardzo
      prymitywny nick jest twoim wlasnym tworem.

chwd.pis4 napisał:

> Nie dyskutuj. Czy ja ciebie zmuszam? Możesz pisać co chcesz. Przecież to ty
      spł
      > yciłeś dyskusję czepiając się nicka. Pisz na temat a nie o mnie i będzie ok.
      To
      > nie ja jestem tematem dyskusji. Zapytałem czy czcesz oddać Warszawę
      Rydzykowi?
      > Czu rozumiesz kto prowadzi i na czym polega kampania wyborcza?
    • Gość: Jan Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tury IP: *.globalconnect.pl 24.11.06, 06:07
      Mam nadzieję że Warszawiacy nie dopuszczą do tego, aby stolicą Polski rządził
      nieudacznik i propagandzista z Gorzowa. Już rządy Kaczyńskiego z jego folwarkiem
      wykazały, że ta formacja ( PiS ) potrafi załatwiać posady tylko dla kolesiów a
      reszta - " spieprzaj dziadu" . Marcinkiewicz w tym względzie nie odbiega od
      PiS-owskiej normy.
      • alterparch Re: Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) faworytem II tu 24.11.06, 06:09
        Nic sie janek nie denerwuj,
        Marcinkiewicz wygra , wiec walnij se piwko dla rozluznienia i pogodz sie z
        faktem.
        Inaczej wpadniesz w depresje .
    • taziuta Re: Pamiętam 24.11.06, 06:09
      chwd.pis4 napisał:

> Powtarz am nawet gdyby HGW wierzyła w szczotke i modliła się do lodówki to
      > jest Warszawianką o wiele uczciwszą niż Marcinkiewicz - marionetka a na
      > dodatek obcy.

OK., brzmi przekonująco. Ale też nie będę tam głosował, bom z prowincji :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka