sibeliuss 16.12.06, 17:59 Co znamy? Nowe, stare, dosłowne i około-warszawskie. Ruszmy głowami.... "Warszawa" T'Love. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skiela1 Taka Warszawa 18.12.06, 15:22 Nie dogoni mnie, nie dogonię jej, kiedy tak zrywa się nad ranem. Czasem budzi mnie, ginę w niej jak cień, w końcu to całkiem duże miasto. Tak jak ja, może kochać, nienawidzieć, tak jak ja, potrzebuję czułych słów. Ref: Mówię tak, mówię nie, Bywa, że czasem jestem dziwna jak to miasto. Kiedy pierwszy raz przytuliła mnie, czułam się, jakbym była dzieckiem. Dzisiaj świat mogę zamknąć w jednej dłoni, lecz nigdy już nie zapomnę tamtych łez. Ref... Odpowiedz Link Zgłoś
pep-per Re: Taka Warszawa 18.12.06, 16:30 Sen o Warszawie Niemena. Chyba jedna z piękniejszych piosenek o stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: Taka Warszawa 19.12.06, 13:00 David Bowie "Warszaw" Joy Division "Warsaw" Nasza stolica tylko w tytule, no ale. Odpowiedz Link Zgłoś
woman-in-love Re: Taka Warszawa 20.12.06, 18:03 Gdzie na mapie świata maleńki znak - śpiewała Irena Santor Pójdę na Sare Miasto - nie byłam tam od wczoraj (lata pięćdziesiate) Odpowiedz Link Zgłoś
pep-per Re: Taka Warszawa 20.12.06, 19:45 Na lewo most, na prawo most a dołem Wisła płynie. Odpowiedz Link Zgłoś
pep-per Chyba jeszcze nie było. 07.01.07, 17:33 Nieprzespanej nocy znojnej Jeszcze mam na ustach ślad. U Grubego Joska przy ulicy Gnojnej Zebrał się ferajny kwiat. Bez jedzenia i bez spania, byle byłoby co pić, Kiedy na harmonii Feluś zaiwania, Trzeba tańczyć trzeba żyć! Harmonia na trzy-czwarte z cicha rżnie, Ferajna tańczy, wszystko z drogi! Z szaconkiem, bo się może skończyć źle, Gdy na Gnojnej bawimy się. Kto zna Antka czuje mojrę Ale jeden nie znał jej - I naraził się dlatego na dintojrę, Skończył się z przyczyny tej. Jak latarnie ciemno świcą, Smętnie gwiżdże nocny stróż, A kat Maciejewski tam, pod szubienicą, Na Antosia czeka już. Harmonia na trzy-czwarte z cicha łka, Ferajna tańczy ja nie tańczę. Dlaczegoż bal na Gnojnej jak co dnia, Gdy niejednej pary dziś brak. Odpowiedz Link Zgłoś
woman-in-love Przedszkolne 07.01.07, 20:05 Tyle różnych piosenek sławi naszą stolicę Kamieniczki na Rynku, staromiejskie ulice a my, amy - my o nowej śpiewamy Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
pep-per PS 07.01.07, 20:25 Tak na marginesie - czy jest w Warszawie ulica Gnojna? Szukałem na planie miasta, ale nie znalazłem. Odpowiedz Link Zgłoś
grzanka23 Re: PS 10.01.07, 22:36 jest gorka gnojna_inni ja nazywaja punktem,tarasem widokowym na Wisle i znajduje sie na Starowce przy ul Brzozowej.A gnojna bo za czasow Zygmunta tam byly wyrzucane odchody,odpadki i smieci. Odpowiedz Link Zgłoś
grzanka23 Re: Piosenki o Warszawie. 10.01.07, 22:39 "Palacyk MIchla,Zytnia ,Wola Bronia sie chlopcy spod Parasola", "Warszawa da sie lubic..." "Warszawo ma..." Odpowiedz Link Zgłoś