Gość: Tarcho IP: *.chello.pl 05.04.03, 10:02 Brawo POLICJA! Dobrze zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomi Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.acn.waw.pl 05.04.03, 17:13 To już naprawdę plaga - myślę tu o pogryzieniach przez psy. Zawsze wynika to z nieodpowiedzialności właścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psywon Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.ceti.pl 05.04.03, 22:11 Jeszcze nie wiadomo, czy właściciele nie zażądają odszkodowania za zastrzelenie cennych piesków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwunasty Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.acn.pl 05.04.03, 22:16 Gość portalu: psywon napisał(a): > Jeszcze nie wiadomo, czy właściciele nie zażądają odszkodowania > za zastrzelenie cennych piesków... Mam nadzieję, że rączy 67-latek wcześniej puści ich z torbami. W Stanach nie wypłaciliby się do końca życia, no chyba że się ubezpieczyli na taką ewnetualność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: 24.157.198.* 05.04.03, 22:45 policja zrobila i tak za duzo, czy takie sa przepisy? jesli nie, to oni je zlamali starajac sie te psy powstrzymac lub uspokoic powinni zastrzelic te psy od razu, bez drgniecia powieki, bez jednego mrugniecia czy czasem ludzkie zycie i zdrowie nie jest wazniejsze od jakiegos kundelka nagrody, mowicie, jakie nagrody, po czynach poznaje sie stworzenie, a nie po dyplomach, ktorych one, te psy, przeciez nie rozumieja wychodzi wiec na to, ze dla zaspokojenia ludzkiej proznosci, konkursy, dyplomy, nagrody, na kazdym kroku ryzykujemy zycie czlowieka byli wlasciciele bylych psow powinni teraz szybko sprzedac domy i starac sie tymi DROBNYMI sumami uspokoic nerwy poszkodowanego a jesli nie, to dostac takie wyroki, zeby zgnili w wiezieniu oczywiscie po wczesniejszym zaplaceniu milionowych odszkodowan spokojne piesunie, spokojni obywatele.... dawno sie tak nie usmialem niedoszli mordercy, ot co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.04.03, 23:34 MSWiA powinno jeszcze dodac do rozporzadzenia warunki lokalowe jakie powinien spelniac opiekun posiadajcy psy bojowe. Podkopaly ogrodzenie,smiechu warte, to ma byc ogrodzenie przy posiadaniu psow bojowych i to ma byc odpowiedzialny opiekun psa? On ma myslec za psa a nie pies za niego. Odpowiedz Link Zgłoś
_jana Re: najlepsze 06.04.03, 12:53 jest to ,że oni będą teraz badać te psy-co spowodowało ich agresję. Jak to co?!?! Ten typ tak ma. Działacze od psów zaraz zaczną udowadniać wszem i wobec ,ze nie ma agresywnych psówi że, to właściciele są winni albo ten pan,bo się niewłaściwie zachował. Wyobrażam sobie aferę jaka będzie w związku z zastrzeleniem tych psów.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esbs Re: najlepsze IP: 157.25.119.* 07.04.03, 12:09 nie masz racji. mam psa takiej rasy, ma prawie 5 lat i jszcze nigdy na nikogo sie nie rzucil, jest bardzo spokojny i pogodny. wszystko zalerzy od tego jak wlasciciel wychowa takie psa. z kundla tez mozna zrobic "morderce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwunasty Re: Bandyci IP: *.acn.pl 07.04.03, 21:48 Gość portalu: esbs napisał(a): > nie masz racji. mam psa takiej rasy, ma prawie 5 lat i jszcze > nigdy na nikogo sie nie rzucil, jest bardzo spokojny i pogodny. > wszystko zalerzy od tego jak wlasciciel wychowa takie psa. z > kundla tez mozna zrobic "morderce". Trafiłeś w sedno. Właśnie - zrobić! I taka jest różnica między niebezpiecznymi rasami a całą resztą. Zzapewne właściciele tamtych piesków, co się rzuciły na staruszka, nie starali się zrobić z nich jakiś specjalnych bojowników. Przecież to nie byli dresiarze, tylko hodowcy, wystawcy, jednym słowem cywilizowani ludzie. A jednak psy zaatakowały! Widać zatem, że agresywny potencjał jest w tej rasie ogromny i nie rób esbs ściemy, że kundle też tak potrafią. Myślę, że dlatego powinno się bezwzględnie zabronić hodowli/posiadania takich ras. A ci, co mają takie pieski w mieście, czy w ogóle tam gdzie są inni ludzie (p.w. dzieci) to po prostu bandyci, bo nie liczą się z zagrożeniem, jakie taki pies stanowi dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esbs Re: Bandyci IP: 157.25.119.* 08.04.03, 07:57 zapewniam ci, ze nie jestem zadnym dresikiem ani bandytom, mam wystarczajaco duzo wyobrazni i "zabezpieczam" mojego psa podczas codziennych spacerow (kaganiec, pejcz). dlatego nie uogulniaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kdkd Re: najlepsze IP: 1.0.2.* 08.04.03, 10:30 do czasu nic nie zrobil tylko czemu pozniej cierpi ktos niewinny? Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Agresywne psy napadły człowieka 06.04.03, 21:32 Większość włścicieli pieseczków ma zdrowo porąbane w głowie!!!!!!Tak napisałem w wątku o psach w Lasku Bielańskim.Przeczytajcie sobie, co mi jedna właścicielka odpisała......Ze ja mam uczyć, co ma zrobić moje dziecko jak podleci do niego kundel.....Bo oczywiście psy muszą latać bez smyczy!To jest ich prawo! Zresztą Warszawa to już i tak jedno wielkie schronisko dla kundli.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 21:46 Tak, to żenujące. Kiedyś w parku pies bez smyczy i bez kagańca ugryzł dziewczynkę, a właścicielka psa stwierdziła, że to wina tego dziecka, bo biegało po parku. A do czego jest park? I dla kogo? DLA LUDZI, a dziecko ma prawo w nim pobiegać, bo gdzie indziej - po ulicy? Właściciele psów często jednak twierdzą inaczej - park do biegania dla psów (nie dla ludzi), trawniki to psie szalety (a nie ozdoba miasta) itd. GŁUPOTA i OGRANICZENIE nie znają granic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papapapa Re: Agresywni ludzie napadają na psy IP: 194.181.60.* 07.04.03, 18:35 Gość portalu: tomi napisał(a): > Tak, to żenujące. Kiedyś w parku pies bez smyczy i bez kagańca ugryzł > dziewczynkę, a właścicielka psa stwierdziła, że to wina tego dziecka, bo > biegało po parku. A do czego jest park? I dla kogo? DLA LUDZI, a dziecko ma > prawo w nim pobiegać, bo gdzie indziej - po ulicy? Właściciele psów często > jednak twierdzą inaczej - park do biegania dla psów (nie dla ludzi), trawniki > to psie szalety (a nie ozdoba miasta) itd. GŁUPOTA i OGRANICZENIE nie znają > granic! U wrogów wszystkich psów bez wyjątku to jest naprawdę głupota ta postawa i oskarżenia: to że piesek ugryzł zaczepiające go dziecko to jest naprawdę wina tego dziecka i jego rodziców, i nie ma dyskusji co do tego faktu. Won od bezbronnych psów (jest ich większość) w tym schamiałym społeczeństwie. Schroniska przepełnione, wszyscy pozbywają się "pupilków" bo to niemodne mieć psa, najmodniejsze jest obecnie pastwienie się na nich i ich dobrych właścicielach-opiekunach. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Agresywni ludzie napadają na psy 07.04.03, 20:42 Gość portalu: Papapapa napisał(a): > U wrogów wszystkich psów bez wyjątku to jest naprawdę głupota ta postawa i > oskarżenia: to że piesek ugryzł zaczepiające go dziecko to jest naprawdę wina > tego dziecka i jego rodziców, i nie ma dyskusji co do tego faktu. Won od > bezbronnych psów (jest ich większość) w tym schamiałym społeczeństwie. > Schroniska przepełnione, wszyscy pozbywają się "pupilków" bo to niemodne mieć > psa, najmodniejsze jest obecnie pastwienie się na nich i ich dobrych > właścicielach-opiekunach. Papapapa z twego mózgu jest juz PAPA!!!!!! A moze tepieski cię ten tego, nooooooo wiesz o co chodzi....Tak je ubustwiasz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papapa.... Re: Agresywni ludzie napadają na psy IP: 194.181.60.* 09.04.03, 12:14 remislanc napisał: > > Papapapa z twego mózgu jest juz PAPA!!!!!! A moze tepieski cię ten tego, > nooooooo wiesz o co chodzi....Tak je ubustwiasz..... O twoim marnym mózgu świadczy to co napisałeś.... te byki...ta treść......... .P O T W O R N E Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Agresywni ludzie napadają na psy 09.04.03, 16:24 Gość portalu: papapa.... napisał(a): > > > > > > > Papapapa z twego mózgu jest juz PAPA!!!!!! A moze tepieski cię ten tego, > > nooooooo wiesz o co chodzi....Tak je ubustwiasz..... > > O twoim marnym mózgu świadczy to co napisałeś.... te byki...ta treść......... > .P O T W O R N E Jak dla ciebie jest to takie POTWORNE, to idź do swojego pupilka niech cię po buziunce poliże mordą, którą przed chwilką wąchał srakę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZxx Ree: Agresywni ludzie napadają na psy IP: 212.69.73.* 07.04.03, 23:33 aa </p> bb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Agresywne psy napadły człowieka IP: 212.69.73.* 07.04.03, 23:34 > Tak, to żenujące. Kiedyś w parku pies bez smyczy i bez kagańca ugryzł > dziewczynkę, a właścicielka psa stwierdziła, że to wina tego dziecka, bo > biegało po parku. A do czego jest park? I dla kogo? DLA LUDZI, a dziecko ma > prawo w nim pobiegać, bo gdzie indziej - po ulicy? Właściciele psów często > jednak twierdzą inaczej - park do biegania dla psów (nie dla ludzi), trawniki > to psie szalety (a nie ozdoba miasta) itd. GŁUPOTA i OGRANICZENIE nie znają > granic! Oczywiście - parki sa dla ludzi a nie dla zwierząt. Tylko jak nazwiesz tych co srają w krzakach, rzygają na środku chodnika, kiepują pety na ławkach i w piaskownicach, rozbijają butelki po piwie itp itd... Najlepsze jest to że rzeczy które wymieniłem robią nie jacyś tam pijaczkowie czy menele, ale zadbane mamusie i tatusiowie oraz ich wspaniałe pociechy. Dlatego jak idę do parku z rodziną to ZAWSZE biorę ze sobą psa (mam Presa Canario), żeby jakiś palant np. nie wrzucił kiepa do torebki żony (co się kiedyś zdażyło - i jeszcze pyskował że się go czepiam!). Pies nie służy do atakowania kogokolwiek, ale jego wygląd skutecznie zniechęca każdego kto "odstresowuje" się w parku głupimi dowcipami. Ale wracając do opisanego zdarzenia to dla właścicieli psów nie znajduję wytłumaczenia. Ogrodzenie terenu na którym biega pies bez dozoru powinno być dla niego niemożliwe do sforsowania. O podkopaniu nie może być mowy, taki "numery" stosują suki w czasie cieczki gdy je natura wzywa. I dotyczy to wszystkich psów, nie tylko "bojowych" - mojego młodszego brata pogryzł kiedyś jamnik. Psy bez nadzoru właścicieli nie mogą mieć możliwości biegania po ulicy. Niezależnie od tej sytuacji uważam, że nie można traktować wszystkich psów z ras "wyssanych z palca" przez jakiegoś urzędasa za agresywne bo ich przodkowie tacy byli. Tak samo można by stwiedzić, że jeśli ojciec Pana X był złodziejem to jego potomek też niem będzie i trzeba by go zamknąć profilaktycznie w więzieniu! Albo każdego kto ma atletyczną budowę ciała i mało przyjemną facjatę, bo może gołymi rękami skręcić kark innej osobie. To co usiłuje się teraz przeforsować to nic innego jak segregacja rasowa; kiedyś w USA twierdzono że każdy człowiek rasy czarnej to złodziej (i do tej pory niektórym to pozostało). A naprawdę to wszystko zależy od właściwego WYCHOWANIA. Jeśli debil dostanie do wychowania psa, to wychowa debila z zębami. I tak samo jest z ludźmi - przedmówca pisze o głupocie i ograniczeniu i w takim duchu wychowa swoje dzieci, na zastraszone i wrogo nastawione do zwierząt bachorki. Jedynym wg mnie skutecznym działaniem jakie może i powinien zastosować nasz rząd jest UŚWIADOMIENIE społeczeństwa. Nie jakaś tam głupia ustawa, którą każdy cwaniaczek w taki czy inny sposób obejdzie, ale sprawienie aby społeczeństwo było świadome tego co chce i potrzebuje. Niech Państwo X i Y zastanowią się czy na pewno potrzebują i dadzą radę wychować psa o takich walorach fizycznych, muszą wiedzieć co taki pies potrafi. I musi to być fachowa i rzeczowa wiedza a nie info od znajomych, wycinki z gazet i kawałki artykułów z internetu. Oups, trochę sie zapędziełm - nie do końca ten temat, ale w sumie wiadomo o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.tnt4.chi15.da.uu.net 09.04.03, 06:36 ale wlasnie w sadach mowi sie, ze bandzior mial trudne dzicinstwo, a za psa odopwiada wlasciciel - takie jest prawo i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.acn.waw.pl 16.04.03, 07:46 Gość portalu: tomi napisał(a): > Tak, to żenujące. Kiedyś w parku pies bez smyczy i bez kagańca ugryzł > dziewczynkę, a właścicielka psa stwierdziła, że to wina tego dziecka, bo > biegało po parku. A do czego jest park? I dla kogo? DLA LUDZI, a dziecko ma > prawo w nim pobiegać, bo gdzie indziej - po ulicy? Właściciele psów często > jednak twierdzą inaczej - park do biegania dla psów (nie dla ludzi), trawniki > to psie szalety (a nie ozdoba miasta) itd. GŁUPOTA i OGRANICZENIE nie znają > granic! Sama widziałam podobny wypadek - popieram X 100 Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Agresywne psy napadły człowieka 06.04.03, 21:58 Sam kiedyś biegałem przy lasku. W pewnym momencie skoczył mi na plecy doberman, rozerwał mi koszulkę, a pojebana włascicielka uświadomiła mnie, że jak widzę pieski to powinienem się zatrzymać!!!!!! Przecież to jest CHORE!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 22:11 remislanc napisał: > Sam kiedyś biegałem przy lasku. W pewnym momencie skoczył mi na plecy doberman, > > rozerwał mi koszulkę, a pojebana włascicielka uświadomiła mnie, że jak widzę > pieski to powinienem się zatrzymać!!!!!! Przecież to jest CHORE!!!!!!!!!!!!! Tym ludziom tego nie wytłumaczysz. Jakby taka paniusia zapłaciła kilka razy mandat w wysokości 500 zł, to by szybko wrócił jej rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: 24.157.198.* 06.04.03, 22:33 Jakie 500 zl, czlowieku, opanuj sie. Kara to kara, i musi byc taka, by przestepca (ten co lamie prawo, to przestepca, prosze dzielnych obroncow praw obojetnie czego) wiedzial, ze placi. Opowiadal mi kolega z Kanady, ze u nich mandat za zapalenie papierosa w niedozwolonym miejscu wynosi ... 5 tysiecy dolarow (13 i pol tysiaca zlotych). I NIE MA CHETNYCH, nikt nie lamie prawa. A wiec mozna, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 22:38 Gość portalu: mimi napisał(a): > Jakie 500 zl, czlowieku, opanuj sie. Kara to kara, i musi byc taka, by > przestepca (ten co lamie prawo, to przestepca, prosze dzielnych obroncow praw > obojetnie czego) wiedzial, ze placi. Opowiadal mi kolega z Kanady, ze u nich > mandat za zapalenie papierosa w niedozwolonym miejscu wynosi ... 5 tysiecy > dolarow (13 i pol tysiaca zlotych). I NIE MA CHETNYCH, nikt nie lamie prawa. A > wiec mozna, prawda? No wiesz, nie pisałem, że 500 zł to kara jaka powinna być za pogryzienie, tylko za puszczanie psa luzem, bez smyczy. Jeżeli dojdzie do pogryzienia to: kilkutysięczne odszkodowanie (a nawet większe w zależności od obrażeń ofiary) i odebranie psa (np. uśpienie bądź do schroniska). Bo jeżeli doszło do pogryzienia tzn. że właściciel jest na tyle nieodpowiedzialny, że nie ma prawa dłużej być posiadaczem psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieslaw Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 11:16 Jestem tym poszkodowanym. Psy nie są winne. Broniły swojedo terytorium. Uratowało mnie to,że nie uciekałem oraz sprawność fizyczna i psychiczna.Psy zostały zabite dopiero w momencie, gdy zaatakowały policję. Ciesze, się , że żyję i to jest najważniejsze. Może nowy prezydent Warszawy wymusli coś na te psy. Mieszkam w bloku i czasmi boję się wyjść z windy, gdy obok mie jest pies, a drugi czeka na dole. Dochodzi do ostrych scen w takich momentach. Ponadto windy są permanentnie obsikane. Pod moim mieszkaniem piętro niżej całymi dniami wyje pies, a inne szczekają, gdy wyjdę na klatke schodową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocławianin Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.acn.waw.pl 07.04.03, 11:50 Gość portalu: Wieslaw napisał(a): > Jestem tym poszkodowanym. Psy nie są winne. Broniły swojedo > terytorium. Uratowało mnie to,że nie uciekałem oraz sprawność > fizyczna i psychiczna.Psy zostały zabite dopiero w momencie, > gdy zaatakowały policję. Ciesze, się , że żyję i to jest > najważniejsze. Może nowy prezydent Warszawy wymusli coś na te > psy. Mieszkam w bloku i czasmi boję się wyjść z windy, gdy obok > mie jest pies, a drugi czeka na dole. Dochodzi do ostrych scen w > takich momentach. Ponadto windy są permanentnie obsikane. > Pod moim mieszkaniem piętro niżej całymi dniami wyje pies, a > inne szczekają, gdy wyjdę na klatke schodową. Z Warszawy od jakiegoś czasu zrobiła się prawdziwa psiarnia. Niektórzy trzymają nawet po kilka psów. Niedługo będzie więcej psów niż ludzi. U mnie też sąsiadka - paniusia wychodzi na cały dzień do pracy, pies wyje niemiłosiernie, że nie mogę tego dłużej wytrzymać. Mam tego dosyć. We własnym mieszkaniu po prostu nie da się posiedzieć. Jak pójdzie wieczorem gdzieś na imprezę pies wyje całą noc. Ale co ją obchodzi, że pół bloku nie może spać. Ona ma kaprys posiadania pieska. Druga sąsiadka z parteru wypuszcza psa luzem z klatki schodowej, idzie do mieszkania, a za jakieś 20 min. wychodzi znowu i woła psa. W tym czasie pies obszczekuje wszystkich dookoła, uniemożliwia wejście na klatkę schodową, warcząc agresywnie i szczekając. Mam prawo wejść do mojego mieszkania bez niepotrzebnego stresu (ugryzie czy nie, a może tylko poszczeka). Na zwracaną uwagę właścicielka w ogóle nie reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUUUUUUU Re: AgresywnI ludzie zmorą człowieka IP: 194.181.60.* 09.04.03, 12:28 MOŻE TE PANIUSIE Z PIESKAMI WOLĄ ICH TOWARZYSTWO OD WAS, CHAMSKICH BURAKÓW BEZ KULTURY OSOBISTEJ, NIE PRZYSZŁO WAM TO DO GŁOWY, I CO WIĘCEJ::: MAJĄ DO TEGO ŚWIĘTE PRAWO (TE PANIUSIE OCZYWIŚCIE ). W WINDACH TO SZCZĄ FACECI PO WIELU PIWACH WRACAJĄCY DO DOMU, PIES SZCZEKA BO TAKĄ MA NATURĘ I CZAS SIĘ Z TYM POGODZIĆ BURAKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: AgresywnI ludzie zmorą człowieka 09.04.03, 16:34 Gość portalu: BUUUUUUU napisał(a): > MOŻE TE PANIUSIE Z PIESKAMI WOLĄ ICH TOWARZYSTWO OD WAS, CHAMSKICH BURAKÓW BEZ > KULTURY OSOBISTEJ, NIE PRZYSZŁO WAM TO DO GŁOWY, I CO WIĘCEJ::: MAJĄ DO TEGO > ŚWIĘTE PRAWO (TE PANIUSIE OCZYWIŚCIE ). W WINDACH TO SZCZĄ FACECI PO WIELU > PIWACH WRACAJĄCY DO DOMU, PIES SZCZEKA BO TAKĄ MA NATURĘ I CZAS SIĘ Z TYM > POGODZIĆ BURAKI!!! nawet mi się nie śni godzić z tym, ze pisek musiujadać pod moim oknem o 6 rano!!! Widać że to ty PALANCIE jesteś BURAKIEM - pachniesz wiochą z mojego monitora! Zresztą jesteś pogodzony z obcowaniem z duuużą ilością zwierzątek.A teraz idź wyprowadź swojego pupileczka. Pozwalam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kd Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: 1.0.2.* 08.04.03, 10:32 popieram Pana podejscie zycze zdrowia - kd Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Agresywne psy napadły człowieka 07.04.03, 13:06 Ponieważ ludzie mają niezłego zajoba na punkcie swoich pieseczków, gadają do nich o pogodzie i o tym ,że chlebek w sklepie nieświeży (sam słyszałem) - to nie ma co z nimi na ten temat gadać! Ja prubowaem wielokrotnie - piesek zawsze najważniejszy, a ty człowieku stój na baczność i się nie ruszaj! Ja od kilku miesięcy chodzę z paralizatorem, takim malutkim.Jak tylko kundel podbiega - od razu mu "błyskam" przed mordą.Spieprza tak, że go właściciel dogonić nie może!A ja zamiast nerwów mam niezły ubaw!.I serdecznie mam w dupie właścicieli piesków tak jak oni mają mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.acn.waw.pl 07.04.03, 13:13 remislanc napisał: > Ponieważ ludzie mają niezłego zajoba na punkcie swoich pieseczków, gadają do > nich o pogodzie i o tym ,że chlebek w sklepie nieświeży (sam słyszałem) - to > nie ma co z nimi na ten temat gadać! Ja prubowaem wielokrotnie - piesek zawsze > najważniejszy, a ty człowieku stój na baczność i się nie ruszaj! > Ja od kilku miesięcy chodzę z paralizatorem, takim malutkim.Jak tylko kundel > podbiega - od razu mu "błyskam" przed mordą.Spieprza tak, że go właściciel > dogonić nie może!A ja zamiast nerwów mam niezły ubaw!.I serdecznie mam w dupie > właścicieli piesków tak jak oni mają mnie! Gdzie taki paralizator można kupić? U mnie na Gocławiu psy biegające bez smyczy i kagańca, obszczekujące przechodniów to prawdziwa plaga. A już najgorzej, jeżeli ktoś jedzie na rowerze. Wtedy biegające luzem psy od razu się rzucają do gryzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: 24.157.198.* 07.04.03, 13:30 za puszczenie psa luzem DZIESIEC TYSIECY zlotych grzywny egzekwowane do finansowego wykonczenia rodziny, a nawet od spadkobiercow zapewniam Was - nie byloby chetnych sa proste sposoby, chcemy Kanady, bierzmy z nich przyklad, jak z tym papierosem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polished czas wziac wszystkie psy na smycz IP: 134.113.4.* 07.04.03, 16:32 w USA w ogole nie widzi sie psow biegajacych swobodnie po miescie. nie widac tez psow takich niebezpiecznych ras jak te z artykulu. amstaff to nie jest zabawka i jak ktos bierze takiego byka to music go upilnowac. kara powinna byz zaporowa za zaniedbanie. 100k zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: czas wziac wszystkie psy na smycz IP: 217.153.88.* 07.04.03, 17:05 Sam mam psa i kocham psy ale calkowicie zgadzam sie z glosami na forum. Odpowiedzialnosc ponosi wlasciciel. Sam wiem ile pracy kosztowalo mnie wytresowanie mojego psa (o malo co wilka). Mysle, ze zadne listy ras psow agresywnych (moj pies nikogo na teren nie wpusci i nie radze probowac) nic nie dadza dopuki nie znajdzie sie metody na debilnych wlascicieli. Kara musi byc dotkliwa. Popieram!!! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Agresywne psy napadły człowieka IP: 212.69.73.* 07.04.03, 23:41 Wiesz co? Stanowisz takie samo zagrożenie dla otoczenia jak te psy. Mam nadzieję, że kiedys ten paraliztor zadziała ci w kieszeni spodni - Oooo, wtedy dopiero będziesz miał ubaw, a może zażyjesz też odrobinę rozkoszy. Niestety spieprzać raczej nie będzież mógł (przynajmniej przez pewien czas) kretynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka IP: 194.181.60.* 09.04.03, 12:35 Muszę się dodatkowo zaopatrzeć w paralizator kiedy będę wychodzić ze swym ukochanym pieseczkiem na spacer, tylu psycholi na nas czeka.... Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka 09.04.03, 16:57 Gość portalu: Paniusia napisał(a): > Muszę się dodatkowo zaopatrzeć w paralizator kiedy będę wychodzić ze swym > ukochanym pieseczkiem na spacer, tylu psycholi na nas czeka.... Boże - nie daj nikomu takiej baby na żonę.Zamist chłopa wybierze pieska do łóżka! Zresztą pewnie panna - widać, że czegoś brak.....:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka IP: 194.181.60.* 22.04.03, 15:52 remislanc napisał: >> Boże - nie daj nikomu takiej baby na żonę.Zamist chłopa wybierze pieska do > łóżka! > Zresztą pewnie panna - widać, że czegoś brak.....:))))) Z wzajemnością, widać jak tobie trzeba BABY, tylko nie daj Boże żadnej takiego chłopa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: olympia:* / 192.168.24.* 07.04.03, 17:01 Skandal!! to juz pociskow usypiajacych sie nie stosuje?!? Jednak okreslenie PSY na policje jest o wiele za lagodnym okresleniem.. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Agresywne psy napadły człowieka 07.04.03, 17:16 Gość portalu: coco napisał(a): > Skandal!! to juz pociskow usypiajacych sie nie stosuje?!? Jednak > okreslenie PSY na policje jest o wiele za lagodnym okresleniem.. Oj, pewnie coco ma piesunia i tak ją zabolalo....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kici Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.peel.edu.on.ca / 10.13.129.* 07.04.03, 22:13 czy coco-wej nalezy zyczyc, by te piesunie na nia napadly a moze jeszcze gardelko chociaz lekko nadgryzly trzy miesiace bez glosu nigdy do konca nie wydobrzec? no co, zyczyc ci, malutka? idz do lasku, przejdz sie, piesek i zabki sie znajda najpierw sprobuj byc leciutko zagryziona, potem pyskutuj co za brak wyobrazni i poszanowania dla ludzkiego zycia ale nad sadamkiem-morderca to bys malpunio zlitowala, co? Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Agresywne psy napadły człowieka 07.04.03, 22:21 Jakby jej tak chociaż raz dupsko pieski obgryzły - zmiana poglądów murowana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.acn.waw.pl 12.04.03, 09:16 remislanc napisał: > Jakby jej tak chociaż raz dupsko pieski obgryzły - zmiana poglądów murowana! Dokładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka IP: 194.181.60.* 09.04.03, 12:57 Gość portalu: kici napisał(a): > czy coco-wej nalezy zyczyc, by te piesunie na nia napadly > a moze jeszcze gardelko chociaz lekko nadgryzly > trzy miesiace bez glosu > nigdy do konca nie wydobrzec? > > no co, zyczyc ci, malutka? > > idz do lasku, przejdz sie, piesek i zabki sie znajda > najpierw sprobuj byc leciutko zagryziona, potem pyskutuj > O odezwał się pogryziony, wiedz bucu że psy nie atakują ludzi, którzy je kochają, taka jest w tym wspaniałym zwierzyńcu zasada, mnie nigdy nie pogryzł żaden pies chociaż codziennie bawię się z obcymi psami (mam oczywiście własnego pieszczoszka), dożywiam bezpańskie głodne psy itp. itd. I co zawiść was ogarnęła i będziecie się na takich jak ja pastwić, darujcie: słoma z butów wyłazi. Może tak sami zapracujcie na ich miłość (nie zoofilię mam na myśli oczywiście ciemnogrodzie). Ale to wymaga trochę trudu, lepiej się wyrzywać na forum, no nie > co za brak wyobrazni i poszanowania dla ludzkiego zycia > ale nad sadamkiem-morderca to bys malpunio zlitowala, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka IP: *.acn.waw.pl 09.04.03, 13:10 Gość portalu: Paniusia napisał(a): > > > > O odezwał się pogryziony, wiedz bucu że psy nie atakują ludzi, którzy je > kochają, taka jest w tym wspaniałym zwierzyńcu zasada, mnie nigdy nie pogryzł > żaden pies chociaż codziennie bawię się z obcymi psami (mam oczywiście własnego > > pieszczoszka), dożywiam bezpańskie głodne psy itp. itd. I co zawiść was > ogarnęła i będziecie się na takich jak ja pastwić, darujcie: słoma z butów > wyłazi. Może tak sami zapracujcie na ich miłość (nie zoofilię mam na myśli > oczywiście ciemnogrodzie). Ale to wymaga trochę trudu, lepiej się wyrzywać na > forum, no nie > > co za brak wyobrazni i poszanowania dla ludzkiego zycia > > ale nad sadamkiem-morderca to bys malpunio zlitowala, co? Droga Paniusiu! To czy ktoś lubi psy czy nie, to jego sprawa. Natomiast odpowiedzialność za psa spoczywa na właścicielu. Mnie jeszcze pies na szczęście nie ugryzł, ale mojego kolegę tak. Jechał rowerem na ścieżce rowerowej wzdłuż ul. Fieldorfa. Nagle podbiegł do niego pies szczerząc zęby i warcząc i dziabnął go w nogę. 200 m dalej stała właścicielka, której jedyną reakcją było stanie w oddali i wołanie psa po imieniu. Właśnie za brak wyobraźni i odpowiedzialnośći (czyli puszczanie psa luzem w miejscu publicznym) kara powinna być bardzo wysoka. Idąc chodnikiem mam prawo iść spokojnie, nie stresując się czy obszczekujący mnie pies za chwilę mnie nie ugryzie. To jest tylko zwierzę i nie pisz bzdur że pies sam z siebie nie skoczy do ataku, bo to nieprawda. Kilka lat temu biegał jakiś facet po parku przy Cytadeli dla zdrowia, bo do tego jest park. Podbiegł do niego pies, ugryzł go w tętnicę pod kolanem i człowiek poszedł do piachu. PARKI - DO REKREACJI DLA LUDZI!!! (obecnie biegają po parkach tylko psy, bo ludzie się boją, że ich jakiś pies ugryzie) PIASKOWNICE - DO BAWIENIA SIĘ DZIECI!!! (obecnie psie kible) TRAWNIKI - DO OZDOBY!!! (obecnie psie sralniki) WINDY - DO JEŻDŻENIA!!! (obecnie psie pisuary) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka IP: 194.181.60.* 09.04.03, 13:58 Gość portalu: tomi napisał(a): > Droga Paniusiu! To czy ktoś lubi psy czy nie, to jego sprawa. Natomiast > odpowiedzialność za psa spoczywa na właścicielu. Mnie jeszcze pies na szczęście > > nie ugryzł, ale mojego kolegę tak. Jechał rowerem na ścieżce rowerowej wzdłuż > ul. Fieldorfa. Nagle podbiegł do niego pies szczerząc zęby i warcząc i dziabnął > > go w nogę. 200 m dalej stała właścicielka, której jedyną reakcją było stanie w > oddali i wołanie psa po imieniu. Właśnie za brak wyobraźni i odpowiedzialnośći > (czyli puszczanie psa luzem w miejscu publicznym) kara powinna być bardzo > wysoka. Idąc chodnikiem mam prawo iść spokojnie, nie stresując się czy > obszczekujący mnie pies za chwilę mnie nie ugryzie. To jest tylko zwierzę i nie > > pisz bzdur że pies sam z siebie nie skoczy do ataku, bo to nieprawda. Kilka lat > > temu biegał jakiś facet po parku przy Cytadeli dla zdrowia, bo do tego jest > park. Podbiegł do niego pies, ugryzł go w tętnicę pod kolanem i człowiek > poszedł do piachu. To są tylko opowiastki bez podłoża psychologicznego, nadal uważam , że kolega lub pan koło Cytadeli objawiał strach lub niechęć do tych psów i spotkało ich to co spokało, ale miłośc do zwierząt trzeba zaszczepiać już w dzieciach dlatego : > PARKI - DO REKREACJI DLA LUDZI!!! (obecnie biegają po parkach tylko psy, bo > ludzie się boją, że ich jakiś pies ugryzie) > PIASKOWNICE - DO BAWIENIA SIĘ DZIECI!!! (obecnie psie kible) > TRAWNIKI - DO OZDOBY!!! (obecnie psie sralniki) > WINDY - DO JEŻDŻENIA!!! (obecnie psie pisuary) Ale i dla psów. Nie wiem gdzie ty mieszkasz bo ja widzę w parkach ludzi bez psów głównie, na trawnikach i w piaskownicach niegrzeczne, źle wychowane dzieci a w windach szczą tacy jak ty wrogowie właścicieli psów aby na nich to przestępstwo zwalić i bezpodstawnie oskarżyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aks Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: 194.181.60.* 09.04.03, 12:43 Właśnie, też tak myślę, policja to psy tylko wyjątkowo głupie i bezmyślne, nie potrafią nawet uśpić zwierzęcia tylko zabijać a od zwierząt wymagają :: Bog wie czego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.acn.waw.pl 09.04.03, 12:46 Gość portalu: Aks napisał(a): > Właśnie, też tak myślę, policja to psy tylko wyjątkowo głupie i bezmyślne, nie > potrafią nawet uśpić zwierzęcia tylko zabijać a od zwierząt wymagają :: Bog wie > > czego Wymagają od zwierząt?! Od głupich właścicieli, którzy nie liczą się z innymi ludźmi, których narażają swoją nieodpowiedzialnością na pogryzienia a nawet zagryzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aks Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: 194.181.60.* 09.04.03, 13:06 Gość portalu: tomi napisał(a): > Gość portalu: Aks napisał(a): > > Wymagają od zwierząt?! Od głupich właścicieli, którzy nie liczą się z innymi > ludźmi, których narażają swoją nieodpowiedzialnością na pogryzienia a nawet > zagryzienia. To dlaczego je zabili, te psy zabili policjanci kapewu???Widać jak nienawidzisz właścicieli psów, że masz zaćmienie umysłowe i wypisujesz glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.acn.waw.pl 09.04.03, 13:15 Gość portalu: Aks napisał(a): > Gość portalu: tomi napisał(a): > > > Gość portalu: Aks napisał(a): > > > > Wymagają od zwierząt?! Od głupich właścicieli, którzy nie liczą się z inny > mi > > ludźmi, których narażają swoją nieodpowiedzialnością na pogryzienia a nawe > t > > zagryzienia. > > To dlaczego je zabili, te psy zabili policjanci kapewu???Widać jak nienawidzisz Czy lubię, czy nienawidzę to moja sprawa, a idąc ulicą mam prawo iść spokojnie, bez stresu, że jakiś biegnący do mnie puszczony luzem pies mnie pogryzie. > > właścicieli psów, że masz zaćmienie umysłowe i wypisujesz glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pipipipi...aj Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka IP: 194.181.60.* 09.04.03, 13:20 człowieku na chodniku to ci może spaść cegła na głowę i tez powinieneś być w stresie, może masz po prostu słabe nerwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka IP: *.acn.waw.pl 09.04.03, 13:28 Gość portalu: Pipipipi...aj napisał(a): > człowieku na chodniku to ci może spaść cegła na głowę i tez powinieneś być w > stresie, może masz po prostu słabe nerwy Po prostu nie życzę sobie być obszczekiwanym przez biegające luzem psy, tylko i wyłącznie z powodu głupoty ich właścicieli. Poza tym puszczając psa luzem popełniają karalne przestępstwo. Jedną z właścicielek która z zasady nie wie co to smycz nauczyłem rozumu, każdorazowo wzywając Straż Miejską. Efekt - kilka mandatów i smycz w użytku. Np. w Austrii gdzie studiowałem byłoby w ogóle nie do pomyślenia, żeby w mieście puścić psa luzem po ulicy czy parku. No ale w Polsce oczywiście wszystko jest możliwe. Co jakiś czas akcja medialna: PIES POGRYZŁ CZŁOWIEKA, DZIECKO, DZIEWCZYNKĘ, ROWERZYSTĘ itd. Co z tego typu akcji skoro z nich nic nie wynika? A głośne sprawy z pogryzieniami są średnio 2 razy w miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pies Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka IP: 194.181.60.* 09.04.03, 13:38 A właściciele psów mają takie samo prawo chodzić ze swymi pieszczoszkami gdzie chcą bez nasyłania straży tylko dlatego, że gdzieś zostal ktoś pogryziony rozumiesz, każdy człowiek ma swe prawa, nie tylko ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka IP: *.acn.waw.pl 09.04.03, 13:48 Gość portalu: Pies napisał(a): > A właściciele psów mają takie samo prawo chodzić ze swymi pieszczoszkami gdzie > chcą bez nasyłania straży tylko dlatego, że gdzieś zostal ktoś pogryziony > rozumiesz, każdy człowiek ma swe prawa, nie tylko ty Czy według ciebie swoboda polega na tym by narażać czyjeś zdrowie i życie? A puszczanie psa luzem takim narażeniem jest. Jeżeli ktoś ma prywatny, dobrze ogrodzony teren - proszę bardzo, niech pies tam biega. A na chodniku czy w parku publicznym - smycz i kaganiec i jest na to paragraf. Kto go łamie naraża się na konsekwencje KARNE!!! Więc nie pisz że właściciele mają prawo puszczać psa luzem bo NIE MAJĄ. Ignorantia iuris nocet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka IP: 194.181.60.* 09.04.03, 14:13 Gość portalu: tomi napisał(a): > Czy według ciebie swoboda polega na tym by narażać czyjeś zdrowie i życie? > A puszczanie psa luzem takim narażeniem jest. Jeżeli ktoś ma prywatny, dobrze > ogrodzony teren - proszę bardzo, niech pies tam biega. A na chodniku czy w > parku publicznym - smycz i kaganiec i jest na to paragraf. Kto go łamie naraża > się na konsekwencje KARNE!!! Więc nie pisz że właściciele mają prawo puszczać > psa luzem bo NIE MAJĄ. Ignorantia iuris nocet! Jesteś wyjątkowo tępy, wspułczuję Pani na którą nasyłasz straż tylko dlatego, że przewidujesz pogryzienie (masz o sobie opinię jasnowidza, to chore). Gdyby to na mnie trafiło straż pogoniła by ciebie za takie oskarżenia i antyspołeczną postawę. Nigdy nie będzie tak żeby psy mogły biegać tylko po ogródkach, pies był udomowiany tysiące lat i jakiś tomi tego nie zmieni swym chorym ego. Nie mam zamiaru prowadzić z chorym człowiekiem dlugich dysput, szkoda czasu, lepeij wyjdę z psem na ulicę lub do parku, i wara ode mnie takim jak ty. Zamiast siedzieć przy komputerze wyjdź na łono przyrody i zaprzyjaźnij się z jakimś zagubionym, zziębniętym kundelkiem, może się nauczysz więcej niż zalewając swym jadem właścicieli psów. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka IP: *.acn.waw.pl 09.04.03, 14:20 Gość portalu: Paniusia napisał(a): > > Jesteś wyjątkowo tępy, wspułczuję Pani na którą nasyłasz straż tylko dlatego, > że przewidujesz pogryzienie (masz o sobie opinię jasnowidza, to chore). Gdyby > to na mnie trafiło straż pogoniła by ciebie za takie oskarżenia i antyspołeczną > > postawę. Nigdy nie będzie tak żeby psy mogły biegać tylko po ogródkach, pies > był udomowiany tysiące lat i jakiś tomi tego nie zmieni swym chorym ego. Nie > mam zamiaru prowadzić z chorym człowiekiem dlugich dysput, szkoda czasu, lepeij > > wyjdę z psem na ulicę lub do parku, i wara ode mnie takim jak ty. Zamiast > siedzieć przy komputerze wyjdź na łono przyrody i zaprzyjaźnij się z jakimś > zagubionym, zziębniętym kundelkiem, może się nauczysz więcej niż zalewając swym > > jadem właścicieli psów. Pa SPIERDALAJ PSIARO! Jak ci piesek sąsiadki dupę pogryzie to zmienisz zdanie. A ten pies o którym pisałem nie ugryzł mnie, ale próbował i zniszczył mi spodnie. Dlatego wezwałem straż miejską. Do tego rura musiała mi zapłacić za spodnie. Ją to coś nauczyło. Może i jak twój pies kogoś ugryzie albo komuś coś zniszczy i będziesz musiała za to zapłacić to może cię to czegoś nauczy w co wątpię bo są ludzie niewyuczalni, których ty jesteś dobitnym przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka IP: 217.153.88.* 09.04.03, 15:44 Gość portalu: tomi napisał(a): >bo są ludzie niewyuczalni, których ty jesteś dobitnym przykładem. co to znaczy niewyuczalni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rw Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka IP: 213.76.128.* 10.04.03, 10:21 Gość portalu: Paniusia napisał(a): > Jesteś wyjątkowo tępy, wspułczuję Pani na którą nasyłasz straż tylko dlatego, > że przewidujesz pogryzienie (masz o sobie opinię jasnowidza, to chore). Gdyby > to na mnie trafiło straż pogoniła by ciebie za takie oskarżenia i antyspołeczną > > postawę. Nigdy nie będzie tak żeby psy mogły biegać tylko po ogródkach, pies > był udomowiany tysiące lat i jakiś tomi tego nie zmieni swym chorym ego. Nie > mam zamiaru prowadzić z chorym człowiekiem dlugich dysput, szkoda czasu, lepeij > > wyjdę z psem na ulicę lub do parku, i wara ode mnie takim jak ty. Zamiast > siedzieć przy komputerze wyjdź na łono przyrody i zaprzyjaźnij się z jakimś > zagubionym, zziębniętym kundelkiem, może się nauczysz więcej niż zalewając swym > > jadem właścicieli psów. Pa tepa to ty jestes!!!! lubie psy ale kto tu kogo ma sie bac!!! mam wszystkim psom okazywac nadmierna milosc tylko po to zeby miec pewnosc ze mnie nie ugryzie, nie zaatakuje?? mieszkam w kilkunasto pietr. bloku w kt mieszka wiele takich glupich ludzi jak ty trzymaja w malych mieszkaniach psy-one sie mecza!! to nie sa dla nich warunki wielokrotnie budzi mnie"pupilek"sasiadki ale co ja moge zrobic one przeciez musza poszczekac "taka ich natura..."??? Wieslaw napisal: >Mieszkam w bloku i czasmi boję się wyjść z windy, gdy obok mie jest pies, a drugi czeka na dole. Dochodzi do ostrych scen w takich momentach. Ponadto windy są permanentnie obsikane. Pod moim mieszkaniem piętro niżej całymi dniami wyje pies, a inne szczekają, gdy wyjdę na klatke schodową i skad ja to znam, to jest chyba schemat wiekszosci duzych blokow i osiedli a kto jest winien?? ludzie bez wyobrazni tacy jak paniusia bardziej sie boja o swoich pupili niz o bezpieczenstwo innych ludzi... moze paniusi tez trzeba zalozyc kaganiec zeby na nas zbyt nie szczekala na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka IP: 194.181.60.* 22.04.03, 16:18 Gość portalu: rw napisał(a): > tepa to ty jestes!!!! lubie psy ale kto tu kogo ma sie bac!!! > mam wszystkim psom okazywac nadmierna milosc nie nadmierną a właśnie miłość ale ty tego nie zrozumiesz bo jesteś kochający tylko siebie > mieszkam w kilkunasto pietr. bloku w kt mieszka wiele takich glupich ludzi jak > ty i mam nadzieję, że znacznie mniej tak strasznie porażająco glupich jak ty > trzymaja w malych mieszkaniach psy-one sie mecza!! I kto to powiedział, osoba, ktora się boi byle stworzonka i nigdy nie posiadała takowego bo robi w portki na każde hau, hau.... a tu taki znawca tego co dobre dla psów, może je wszystkie umieścić na Paluchu - raju dla psów, a może wszystkie wytruć bo to lepsze niż życie w bloku > moze paniusi tez trzeba zalozyc kaganiec zeby na nas zbyt nie szczekala na > forum... Nie na was tylko na ciebie i nie szczekała bo robisz to bezustannie ty ja tylko bronię naszych braci mniejszych przed takimi chorymi na psią fobię jak ty, mamusia we wczesnym dzieciństwie niedostatecznie pilnowała czy to taka wrodzona strachliwość.... u faceta to naprawdę przykre.....uuuups Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka 22.04.03, 19:17 Gość portalu: Paniusia napisał(a): >> bronię naszych braci mniejszych przed takimi chorymi na psią fobię jak ty, > mamusia we wczesnym dzieciństwie niedostatecznie pilnowała czy to taka wrodzona > Jeżeli Paniusi bratem jest jakiś kundel, to wybaczcie ale to mnie tylko upewnia w twierdzeniu, że 90% włascicieli piesków to ogromne pojeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.acn.pl 09.04.03, 13:11 Panowie policjanci! Tak samo postępujcie z agresywnymi dresiarzami. To ofiary zaniedbywania przez rodziców. Też już nie do naprawienia. Jak te psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfy Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.04.03, 14:16 Agressywne parchy napadaja na Elzbiete na forum gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: 217.153.88.* 09.04.03, 14:21 Gość portalu: elfy napisał(a): > Agressywne parchy napadaja na Elzbiete na forum gazeta.pl I maja racje, a ty spieprzaj z tego watku Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Agresywne psy napadły człowieka 09.04.03, 16:54 Z pojebami od piesków nie wygramy! Pieseczki tak im gęby wylizały, że psia flegma im oczy i rozum skleiła! Połowa wlascicieli piesków to bezdzietni, boją się wychować dzieci a pieskowi smyczą przyje....... i ma w domku spokój! oni już ludzi nie potrafia kochać i wszelkie uczucia przelewają na pieski, kotki itp.Gadanie, że kundle gryzą tylko "wybranych" jest przynajmniej wiejskie> Mój syn miał 2 lata jak pieprzony jamnik ugryzł go w nogę.Mój syn tylko sobie stał.Może piesek wyczół, że go chłopiec nie kocha...:).Juz pisałem, mam paralizatorek na pieski - a jak zajdzie potrzeba toi na jego POPIEPRZONRGO właściciela. Obrazek z dzisiejszego dnia:plac zabaw dla dzieci(na klaudyny), wchodzi paniusia z pieseczkiem, pieseczek SRA na piaskownicę (no co, ma prawo!!!), następnie zawzięcie wyrywa pół krzaka (musi się wyżyć!!!!) a jego właścicielka szczerzy japę i jest w siódmym niebie!No i azorek jest szczęśliwy! No coments! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwunasty Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.acn.pl 09.04.03, 23:42 remislanc napisał: > Z pojebami od piesków nie wygramy! Pieseczki tak im gęby wylizały, że psia > flegma im oczy i rozum skleiła! Połowa wlascicieli piesków to bezdzietni, boją > się wychować dzieci a pieskowi smyczą przyje....... i ma w domku spokój! oni > już ludzi nie potrafia kochać i wszelkie uczucia przelewają na pieski, kotki > itp.Gadanie, że kundle gryzą tylko "wybranych" jest przynajmniej wiejskie> M > ój > syn miał 2 lata jak pieprzony jamnik ugryzł go w nogę.Mój syn tylko sobie > stał.Może piesek wyczół, że go chłopiec nie kocha...:).Juz pisałem, mam > paralizatorek na pieski - a jak zajdzie potrzeba toi na jego POPIEPRZONRGO > właściciela. > Obrazek z dzisiejszego dnia:plac zabaw dla dzieci(na klaudyny), wchodzi > paniusia z pieseczkiem, pieseczek SRA na piaskownicę (no co, ma prawo!!!), > następnie zawzięcie wyrywa pół krzaka (musi się wyżyć!!!!) a jego właścicielka > szczerzy japę i jest w siódmym niebie!No i azorek jest szczęśliwy! > No coment! Z ust mi to wyjąłeś. A tak przy okazji, co polecasz na pieski. Ja jestem trochę staromodny. Noszę przy sobie tylko scyzoryk a mojej młodej kupiłem żelowy gazik. Ale jakoś nie dowierzam za bardzo ani jednemu ani drugiemu. Co to za paralizatorek i gdzie go kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Agresywne psy napadły człowieka 10.04.03, 07:26 Ja poszedłem troszkę za techniką.Paralizatorek świetnie się sprawdza.Tylko go włącze a piesek spier........ gdzie pieprz rośnie.Kupisz go na stadionie( taniej - ale nie zawsze trafisz) lub w prawie każdym sklepie z bronią.Zwykła bateria a efekt cudowny. Polecam też użądzenie wielkości paczki papierosów, które wydaje dźwieki dla nas niesłyszalne - ale strasznie wkurzające pieski.Efekt jest taki, że przechodząc obok pieska, trzymając urządzenie w kieszeni włączem je i piesek dostaje świra! Łapie muchy (jest zima!!!!!), lata za własnym ogonem - po prostu mu odbija.Śmiechu co nie miara! A właściciele do pieska: amiczku co się dzieje, no co ci jest kochanie....Niezłe jaja. To się dokładnie nazywa "elektroniczny odstraszacz psów" , kosztuje ok. 50 zł. Kupiłem je z ogłoszenia w gazecie.Czyli jest na nie popyt..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimik Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: 195.75.180.* 10.04.03, 11:00 Mam 2 koty (2, bo jeden moglby sie nudzisz calymi dniami). Kocham zwierzeta, ale zgadzam sie z tymi osobami, ktore sa przeciwne puszczaniu psow luzem w miejscach publicznych. Propozycja dla Policji naszej kochanej. Jezdzicie starymi polonezami, sprzetu nie macie dobrego... Moze wprowadzic porzadne mandaty dla wlascicieli psow, ktorzy bezmyslnie puszczaja psy wolno. Za brak smyczy i kaganca, za zostawianie kupek na trawnikach. Panowie policjanci sie w czasie patrolu osiedli nudza na pewno niemilosiernie, a gwarantuje, ze kasa sypalaby sie kilogramami do woreczka! Bezmyslnych ludzi, ktorzy nie dosc, ze za siebie, to tym bardziej za swoje zwierzaki nie mogliby reczyc, jest od groma. Co?... biednym babciom z emerytury?.. bezrobotnym z zasilku?.. no jasne!!! W trybie pilnym i zaocznym przeprowadzac sprawy sadowe i zajmowac pensje, zasilki, emerytury. Ja sie dresa na ulicy boje, a co dopiero PSA bez smyczy i kaganca!!! Wlasciciele psow!!! Opamietajcie sie!!! Dostaliscie kiedys w BRZUCH zastrzyk po ugryzieniu psa? Jesli nie, to zamknijcie mordy (Swoim psom - kagancem) i wierzcie mi na slowo, ze to BARDZO boli. Uraz po pogryzieniu przez psa NIE ZNIKA. Przez WASZA GLUPOTE i BEZMYSLNOSC. Zarowno do wychowywania dzieci, jak i posiadania psow potrzebne jest poczucie ODPOWIEDZIALNOSCI. Ale przeciez w najgorszym razie, jak piesek bedzie niegrzeczny i zrobi komus z nogi szarpanke, to PIESKA uspia, a nie WAS, prawda? I nie mowcie o milosci do zwierzat, bo kochac to znaczy byc odpowiedzialnym. Zyjecie w panstwie, gdzie nalozono prawnie obowiazek wyprowadzania psow na smyczy i w kagancu. Lamiecie je? Przyjemnie by Wam bylo, gdybym podeszla i dala Wam w morde? Niby prawnie nie wolno, ale tak jak WY tak i ja nie bede przestrzegac prawa. Milo Wam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rw Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: 213.76.128.* 10.04.03, 11:13 popieram w 100% inaczej nie da sie tej choloty wychowac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wroclaw Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 09:30 Wiecie co mnie przeraza? Agresja.... agresja prawie wszystkich tutaj sie wypowiadajacych bez wzgledu na wyznawane poglady. Jak psy maja byc lagodne i normalne skoro w nas ludziach ( i tych co kochaja psy i tych ktorzy nienawidza) jest tyle agresji? Zacietrzewienie i obelgi nie pomagaja w rzeczowej dyskusji. Wiekszosc z Was bez wzgledu na to po ktorej stronie stoi powinna sie wstydzic swoich wypowiedzi tutaj i postarac sie przejsc na strone ZDROWEGO ROZSADKU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecin Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.devs.futuro.pl 11.04.03, 10:12 Przyczyna wszelkiej agresji najczescej jest strach. Psy atakuja ze strachu, osoby, ktore nie akceptuja posiadania psow - boja sie psow i atakuja psiarzy - ze strachu, psiarze w obawie o siebie i pupili -tez atakuja ze strachu... Nieodpowiedzialnosc ludzka jest ogromna.... Z jednej i drugiej strony psiej barykady, niestety... Ludzie sami swym postepowaniem wywoluja u psow agresje (osoby przypadkowe ale takze wlasciciele)... Strach ma wielkie oczy.... Ale podstawa strachu jest niewiedza... Kiedys bano sie burzy... Moze poszerzyc wiedze o psach nie tylko o "rasy niebezpieczne"? Moje pytanie adresuje do wszystkich zainteresowanych watkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.aginus.com.pl 11.04.03, 11:51 Ja po prostu nie życzę sobie, żeby mnie wąchał, lizał, ślinił, czy też obszczekiwał jakiś zasrany kundel! Jak włścicielom to pasuje - ich sprawa, mogą nawet z nimi spać, jeść przy stole, dawać slodziutkie buziaki. Pies ma mieć kaganiec i smycz - tak jest wcywilizowanym świecie. Jak ktoś tak bardzo chce obcować ze zwierzątkami to wynocha na wieś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paniusia Re: Agresywni ludzie zmorą człowieka IP: 194.181.60.* 22.04.03, 17:12 Gość portalu: Toto napisał(a): > Ja po prostu nie życzę sobie, żeby mnie wąchał, lizał, ślinił, czy też > obszczekiwał jakiś zasrany kundel! Ja nie życzę sobie takich toto w mym pobliżu, niech się nie pokazują ludziom na oczy Jak włścicielom to pasuje - ich sprawa, mogą > nawet z nimi spać, jeść przy stole, dawać slodziutkie buziaki. > Pies ma mieć kaganiec i smycz - tak jest wcywilizowanym świecie. Jak ktoś tak > bardzo chce obcować ze zwierzątkami to wynocha na wieś! Ze wsi wywodzą się tacy toto i dlatego tam nie pojedziemy, zbyt straszne to dla nas przeżycie ta znieczulica na los zwierząt wiejskich. Przez kaganiec i na smyczy też cię obślinią te wstrętne psy jak będą chciały, i co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwunasty Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.chem.york.ac.uk 12.04.03, 09:34 Gość portalu: Wroclaw napisał(a): > Wiecie co mnie przeraza? Agresja.... agresja prawie wszystkich > tutaj sie wypowiadajacych bez wzgledu na wyznawane poglady. Jak > psy maja byc lagodne i normalne skoro w nas ludziach ( i tych co > kochaja psy i tych ktorzy nienawidza) jest tyle agresji? > Zacietrzewienie i obelgi nie pomagaja w rzeczowej dyskusji. > Wiekszosc z Was bez wzgledu na to po ktorej stronie stoi powinna > sie wstydzic swoich wypowiedzi tutaj i postarac sie przejsc na > strone ZDROWEGO ROZSADKU! Ja miałem psy i zamierzam niedługo mieć takiego, który przynajmniej potencjalnie ne będzie stanowił zagrożenia dla domowników i obcych. Ale to oczywiście nie stoi w sprzeczności z obroną przed wszelkimi zagrożeniami i niedogodnościami związanymi z niektórymi rasami psów i ich właścicielami. Mam dac się zagryźć, zaszczekać, zagównić, zasikać wszystkie drzewka na podwórku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 11:56 Gość portalu: Wroclaw napisał(a): > Wiecie co mnie przeraza? Agresja.... agresja prawie wszystkich > tutaj sie wypowiadajacych bez wzgledu na wyznawane poglady. Jak > psy maja byc lagodne i normalne skoro w nas ludziach ( i tych co > kochaja psy i tych ktorzy nienawidza) jest tyle agresji? > Zacietrzewienie i obelgi nie pomagaja w rzeczowej dyskusji. > Wiekszosc z Was bez wzgledu na to po ktorej stronie stoi powinna > sie wstydzic swoich wypowiedzi tutaj i postarac sie przejsc na > strone ZDROWEGO ROZSADKU! Całkowicie się z Tobą zgadzam. Najwięcej w tych wypowiedziach jest agresji. Ja jestem mamą dwojga urwisów, a poza tym posiadaczką dużego psa i kota. Moje dzieci uczę poszanowania zarówno dla ludzi, jak i dla zwierząt. Zapewniam wszystkich, że to się da pogodzić. Moje dzieci uwielbiają swoje zwierzęta. Psa zna i lubi 90% dzieciaków z osiedla. Po prostu mimo, że duży jest dobrze wychowany i bardzo przyjazny dla ludzi. Nie zgadzam się, że nie ma niebezpiecznych ras. Oczywiście,że są !!! Można oczywiście "ułożyć" i wychować takie psy, ale tendencja do agresji pozostaje i zawsze trzeba mieć nad tym kontrolę. Mimo, że mój pies jest polecany do współpracy m.in. z dziećmi niepełnosprawnymi ze względu na swój łagodny charakter, nigdy nie będę do końca pewna, że kiedyś coś mu nie "odbije". W końcu ludzie robią rzeczy, których się po nich kompletnie nie spodziewamy, więc trudno wymagać, żebyśmy przewidzieli każdą możliwość zachowania psa. Zwierzęta już od wieków są przyjaciółmi ludzi, ale jest taka prawidłowość, że to nie zwierzę ma dominować nad człowiekiem, lecz człowiek nad zwierzęciem. Dominacja nie oznacza agresji wobec stworzenia lecz wyrażne pokazanie mu kto jest od kogo zależny i kto jest "szefem" :) Piszecie o dużych, grożnych psach ... Dla mnie tak samo denerwujące są małe, rozpieszczone, hałaśliwe "pchły" . Nie cierpię kiedy biegają mi z jazgotem koło nogawki, a nierzadko za nią złapią. Tyle, że one są małe i nie są w stanie u dorosłego człowieka spowodować aż takich obrażeń, ale bardzo często dzieci cierpią właśnie przez takie "maleństwa". Ludzie opamiętajcie się! Na tym świecie jest miejsce i dla ludzi, i dla zwierząt !! Ale dokładnie w tej kolejności !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: 194.181.60.* 22.04.03, 17:01 Gość portalu: Mimik napisał(a): > Mam 2 koty (2, bo jeden moglby sie nudzisz calymi dniami). Ale psów nienawidzisz bo masz uraz i myślisz, że możesz bezkarnie się pastwić na nich i ich właścicielach, > Kocham zwierzeta, nie zwierzęta a koty (są takie egzemplarze w przyrodzie) ale zgadzam sie z tymi osobami, ktore sa > przeciwne puszczaniu psow luzem w miejscach publicznych. > > Propozycja dla Policji naszej kochanej. Jezdzicie starymi > polonezami, sprzetu nie macie dobrego... > Moze wprowadzic porzadne mandaty dla wlascicieli psow, ktorzy > bezmyslnie puszczaja psy wolno. Za brak smyczy i kaganca, za > zostawianie kupek na trawnikach. > Co?... biednym babciom z emerytury?.. bezrobotnym z zasilku?.. > no jasne!!! W trybie pilnym i zaocznym przeprowadzac sprawy > sadowe i zajmowac pensje, zasilki, emerytury. > > Ja sie dresa na ulicy boje, a co dopiero PSA bez smyczy i > kaganca!!! A ja mam uczulenie na kocią sierść i nawet z sasiedniego mieszkania, i na ten fetor od 2-ch kotów i też zażyczę sobie mandacik od kochanej policji dla ciebie mimik i co . Myślisz, że tylko psów dotyczą tego typu przepisy? Zarowno do wychowywania dzieci, jak i posiadania psow potrzebne > jest poczucie ODPOWIEDZIALNOSCI. I kotów również > Zyjecie w panstwie, gdzie nalozono prawnie obowiazek > wyprowadzania psow na smyczy i w kagancu. > Lamiecie je? Nie wszystkie psy mają zęby (n.p. starość) i są zwolnione z tego wątpliwego obowiązku, nie wszystkie są też agresywne > Przyjemnie by Wam bylo, gdybym podeszla i dala Wam w morde? Niby > prawnie nie wolno, ale tak jak WY tak i ja nie bede przestrzegac > prawa. Milo Wam? Proponuję wizyty u psychoanalityka lub specjalisty od psich fobii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: 194.181.60.* 22.04.03, 16:40 remislanc napisał: > Ja poszedłem troszkę za techniką.Paralizatorek świetnie się sprawdza.Tylko go > włącze a piesek spier........ gdzie pieprz rośnie.Kupisz go na stadionie( > taniej - ale nie zawsze trafisz) lub w prawie każdym sklepie z bronią.Zwykła > bateria a efekt cudowny. > Polecam też użądzenie wielkości paczki papierosów, które wydaje dźwieki dla nas > > niesłyszalne - ale strasznie wkurzające pieski.Efekt jest taki, że przechodząc > obok pieska, trzymając urządzenie w kieszeni włączem je i piesek dostaje świra! > > Łapie muchy (jest zima!!!!!), lata za własnym ogonem - po prostu mu > odbija.Śmiechu co nie miara! A właściciele do pieska: amiczku co się dzieje, no > > co ci jest kochanie....Niezłe jaja. To się dokładnie nazywa "elektroniczny > odstraszacz psów" , kosztuje ok. 50 zł. Kupiłem je z ogłoszenia w gazecie. A potem się oburzają tacy remislance, że psy szczekają bez powodu... Nic tylko pozamykać takich ludzików na obowiązkowym leczeniu z psich fobii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: 194.181.60.* 22.04.03, 16:34 Gość portalu: dwunasty napisał(a): > A tak przy okazji, co polecasz na pieski. Ja jestem trochę staromodny. Noszę > przy sobie tylko scyzoryk a mojej młodej kupiłem żelowy gazik. Ale jakoś nie > dowierzam za bardzo ani jednemu ani drugiemu. Co to za paralizatorek i gdzie go > > kupić? I wyszło szydło z worka, dresiarstwo znalazło sobie nowy obiekt do wyrzywania, bez broni niedługo ludzie nie wyjdą ze swymi pupilkami z domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arc Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: 194.181.60.* 22.04.03, 16:27 remislanc napisał: > Z pojebami od piesków nie wygramy! Pieseczki tak im gęby wylizały, że psia > flegma im oczy i rozum skleiła! Połowa wlascicieli piesków to bezdzietni, boją > się wychować dzieci a pieskowi smyczą przyje....... i ma w domku spokój! oni > już ludzi nie potrafia kochać i wszelkie uczucia przelewają na pieski wykazujesz się wiedzą psychologiczną baby z magla, brak ci mądrzejszych argumentów czy masz (poza fobią) jeszcze jakieś problemy z iq Juz pisałem, mam > paralizatorek na pieski - a jak zajdzie potrzeba toi na jego POPIEPRZONRGO > właściciela Wniosek dla straży miejskiej, trzeba strzec nie tyle przed groźnymi psami co przed ich wrogami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Agresywne psy napadły człowieka IP: *.acn.waw.pl 15.04.03, 07:08 25 minut temu pies biegający bez smyczy i kagańca naprawdę agresywnie obszczekał bezdomnego!Szkoda, że niektórzy z tego forum nie widzieli jak bardzo przerażony był ten człowiek. A własciciel psa razem z koleżką mieli niezły ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś