jacekglm 17.01.07, 08:24 No proszę zmienił się szef i "wróbelki" zupełnie inaczej ćwierkają my do Piaseczna o nocny stoczyliśmy długą batalię ZTM nawet nie złożyło oferty a teraz co?czyżby dojrzeli klientów?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Odpowiedź jest prosta oni tam mieszkają IP: *.pgi.waw.pl 17.01.07, 08:56 Poza Bufetową wiekszość nowych ludzi z ratusza mieszka na nowych osiedlach na obrzeżach Warszawy czy tuż za nią. Stad propozycja nowych połaczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Odpowiedź jest prosta oni tam mieszkają 17.01.07, 08:59 Buhahahaha, rotfl... Tak, bo ludzie z ratusza przecież mają obowiązek jeździć nocnymi, bo przecież pracują do północy i nie mają swoich samochodów. Nie ośmieszaj się tak głupią PiSowską argumentacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek A ja mam za sasiada jednego goscia z ratusza IP: *.pgi.waw.pl 18.01.07, 08:20 Mieszkam w Piasecznie i domyślam sie ze nie chodzi o pracowników magistratu ale o ich dzieci lubiace zabawić sie w Warszawie i nie mające teraz czym wrócic do domu na wsi Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A ja mam za sasiada jednego goscia z ratusza 18.01.07, 10:40 Nie ośmieszaj się, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
j666 Niech płaci ten, kto jeździ. 25.01.07, 10:56 Co to znaczy, że "gminy", "muszą" i "sfinansować" ?? Niech przewoźnik tak skalkuluje ceny biletów i rozkłady, żeby się opłacało jeździć. JaC Odpowiedz Link Zgłoś
anatolijsofronow Re: Niech płaci ten, kto jeździ. 09.02.07, 19:41 To dlaczego MiniBus nie jeździ w nocy? Bo im się to nie opłaca! A jak komunikacja publiczna (ta gdzie są różne zniżki) ma być dochodowa? Za te zniżki, musi dopłacać właściwy samorząd. Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 A P r u s z k ó w !!!!!!!!!!???????????? 17.01.07, 09:25 Największe i najbliższe miasto nadal zostanie bez komunikacji mnocnej??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: A P r u s z k ó w !!!!!!!!!!???????? 17.01.07, 11:05 a czy do Pruszkowa jeżdżą linie dzienne, że i nocne miałyby tam docierać? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: A P r u s z k ó w !!!!!!!!!!???????? 17.01.07, 11:29 Do Sulejówka właściwie nic poza SKMką nie jeździ, a też pada jego nazwa w artykule. Słaby argument. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A P r u s z k ó w !!!!!!!!!!???????? 17.01.07, 11:36 Bo może Sulejówek jest zainteresowany:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takajedna Re: A P r u s z k ó w !!!!!!!!!!???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 15:26 Do Sulejówka dojeżdża miejski autobus dzienny - 173. Gwoli doprcyzowania! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: A P r u s z k ó w !!!!!!!!!!???????? 17.01.07, 21:59 Dojeżdża tylko dlatego, że nie ma alternatywnej drogi. Sulejówek kiedyś miał swój podmiejski, ale za niego nie chciał płacić, przypominam... Podobnie jak 145/345 w Ząbkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.diet Re: A P r u s z k ó w !!!!!!!!!!???????? 31.01.07, 21:56 no to moze chociaz Piastow? dwa podmiejskie dzienne jezdza, i nocny by sie przydal.. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Nocne wyjadą poza Warszawę 17.01.07, 14:15 Akurat kiedy nie mieszkam już pod Warszawą :D Pamiętam te spacerki polami od nocnego do domu w środku nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z wawra nareszcie IP: *.itpp.pl 17.01.07, 15:52 Pisałam kilka listów. Dostałam wiadomość że szykują się zmiany. Ok. Wytrzymam do wiosny i mam nadzieję że o mieszkańcach z Ogórkowej ZTM nie zapomni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rakoon normlany nocny na BRODNO IP: *.chello.pl 17.01.07, 18:29 a moze przy okazji reorganizacji bedzie w koncu jakis normlany nocny na Brodno a nie 602 ktory jezdzi po wszytskich podwrokach Pragi Pln i Targowka. Dlaczego mostem grota nie jedzie zaden nocny??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golf1980 Re: normlany nocny na BRODNO IP: *.mgm.gov.pl 18.01.07, 09:11 Ja już setki razy pisałam o tym na forum bródna.Wysyłałam listy do ztm-u i chyba jakiś rok temu doatałam odpowiedź, że ma być reorganizacja linii nocnych na białołękę, więc i bródno zostanie wzięte pod uwagę, ale na tym się skończyło.Potrzebny jest nocny przez Grota,żeby z Żoliborza, Bielan czy Tarchomina można było jakoś dojechać bez kluczenia po całej pradze.Z tarchomina wystarczyłoby dojechać do Żerania FSO, wejśc na góę i za chwilę byłoby się już na bródnie.Mam nadzieję ,że w zwiaązku z puszczeniem nowej linii na białołękę (Derby), puszczą nocny przez Grota i bródno.Trzeba jednak pisać w tej sprawie, dlaczego ursynów który ma dwie linie nocne, ma mieć "wyprostowaną" trasę jakiegoś nocnego, a bródno będącę drugim największym osiedlem w Warszawie od lat ma jedno 602-wszędzie są dwa nocne albo więcej(skrzyżowanie Marsa i Płowieckiej-krzyżują się tam linie do Falenicy, Rembertowa, Wesołej-jest ich tam co najmniej 5).Wejdź na forum bródna i porusz ten wątek, bo ja już kilka razy rozpoczynałam ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasazer Czapla pod sąd IP: *.acn.waw.pl 17.01.07, 22:01 Zmienił się dyrektorek ZTM i proszę. Zamiast tamtego kmiota z Lomży przyszedł ktoś normalniejszy. Od razu widać efekty, a przynajmniej jakąkolwiek chęć działania. Za zaniechania poprzedniego dyrektora Czaplę naleźałoby postawić przed sądem. A ludzi, którzy z nim współpracowali, wywalić na mordę z ZTM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasażer nostromo Re: Czapla pod sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:21 Pan Ruta jest mieszkańcem Legionowa, więc nic dziwnego że chce się przypodobać ziomalom. W końcu przeciez nie wie jak długo zagrzeje na tej posadce, więc lepiej miec jakies zasługi u swoich i to za niewielkie pieniądze. 85 tys. rocznie dopłaty od Legionowa i Jabłonny to chyba nie jest wygórowana cena za życzliwość kolegów z władz lokalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elm_r. Re: Czapla pod sąd IP: *.acn.waw.pl 18.01.07, 08:29 > Pan Ruta jest mieszkańcem Legionowa, więc nic dziwnego że chce się przypodobać > ziomalom. > W końcu przeciez nie wie jak długo zagrzeje na tej posadce, więc lepiej miec > jakies zasługi u swoich i to za niewielkie pieniądze. > 85 tys. rocznie dopłaty od Legionowa i Jabłonny to chyba nie jest wygórowana > cena za życzliwość kolegów z władz lokalnych. zapomniales dodac ze ma rowniez meldunek, badz dzialki na terenie "Piaseczna, Leszna, Otwocka, (..) Sulejówka, Marek, Ząbek i Łomianek". Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: porównanie z Poznaniem 18.01.07, 10:33 Mnie sie pomysł podoba. Popatrzmy na Poznań Oto mampka dziennej komunikacji autobusowej Poznania www.mpk.poznan.pl/images/bus0906.pdf A oto mapka nocnej komunikacji autobusowej w tym mieście www.mpk.poznan.pl/nocki.pdf Co prawda poza Poznań nie wyjeżdżają nocne ale dojeżdżają praktycznie do wszystkich peryferyjnych dzielnic. Linie peryferyjne są czasem obsługiwane jednym autobusem naprzemian. Co oznacza, że na jakiejś nocnej linii peryferyjnej autobus wykonuje jedno "kółko", a potem na pętli zmienia numer i robi "kółko" na innej linii nocnej. System się sprawdza i spokojnie nocą w Poznaniu można dojechać do wielu peryferyjnych miejsc. Moze i tak będzie w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.K. Re: Czapla pod sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:27 Czapla to byl czlowiekiem Podsiadlego tam zreszta jest jak na razie cala mafia lomzynska ale juz Podsiadlemu blisko do emerytury a jak on odejdzie to i wszyscy jego ziomkowie a szczegolnie powinien Czapla odpowiedziec za ten burdel co zrobil z liniami tramwajowymi powinno wszystko wrocic po staremu mieszaja tym ludziom w glowach i tyle a nic lepszego nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Czapla pod sąd 20.01.07, 12:29 Co złego zrobili z liniami tramwajowymi? Jedynym grzechem tej reformy był grzech zaniechania: uruchomienie linii 32 w zamian za potrzebną 4 z Wyścigów na Pragę. Odpowiedz Link Zgłoś
gacus Re: Czapla pod sąd 20.01.07, 16:12 Gość portalu: D.K. napisał(a): > Czapla to byl czlowiekiem Podsiadlego Czapla nie był człwoiekiem Podsiadłego lecz Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czapla pod sąd IP: *.ptim.net.pl 25.01.07, 15:10 Czapla powinien odpowiedzieć za to, że WBREW OBIETNICOM nie doprowadził do przejęcia przez samorządy WKD. A wystarczył 1 podpis. Chciałbym go spotkać na ulicy kiedyś.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sorek nowe autobusy nocne IP: *.aster.pl 19.01.07, 21:18 bardzo dobrze, że miejskie zakłady autobusowy wyślą autobusy nocne po warszawę wreszcie autobusy nocne przestaną być traktowane kompletnie niszowo i drugorzędnie. przestaję wreszcie mieć wrażenie, że nocne to niechciane dziecko mza nocny do piaseczna i łomianek jest niezbędny, ale do raszyna chyba już nie... bez przesady pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: nowe autobusy nocne 20.01.07, 12:30 do Łomianek przecież są dwa nocne kursy Ł-ki zsynchronizowane z 604. I tłumów nie wozi. Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: nowe autobusy nocne 20.01.07, 16:13 to prawda, Łomianki maja swoją Ł-kę, która jeździ w nocy, to po co maja jeszcze dopłacać za nocny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasażer nostromo Re: nowe autobusy nocne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 15:37 Dziwię się tym wszystkim podwarszawskim gminom. Przecież zamiast czekać na ofertę i łaskę ZTM mogliby we własnym zakresie uruchomić takie połączenia. Skoro mogą Łomianki to dlaczego inni oglądają się na W-wę. W końcu do tych miejscowości mogłyby jeździć niewielkie autobusy (chyba by zdały egzamin) więc i koszty dla gminy może nie byłyby takie wielkie. Pod warunkiem oczywiście, że bilet byłby do nabycia w punktach sprzedaży a nie u PANA KIEROWCY :) A tak to tylko przepychanki z dofinansowaniem i narzekania mieszkańców na brak możliwości dojazdu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwd5bis Re: nowe autobusy nocne IP: *.acn.waw.pl 25.01.07, 19:37 a pomyslales ze komunikacja nocna do gmin podwarszawskich zapewniana przez ZTM pozwoli jezdzic pasazerom na biletach ZTM i jezeli ktos bedzie mial karte sieciowa, to bedzie mial nocne w ramach uslugi bez doplat? i to jest ten zysk dla mieszkancow.. i to spory zysk.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-4 Re: nowe autobusy nocne IP: *.crowley.pl 29.01.07, 10:50 Nareszcie... Może także dzięki tym nocnym zaczniemy powoli dochodzić do komunikacji "aglomeracyjnej", na co cierpliwie czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: connex Re: nowe autobusy nocne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:03 Zacznij działać w swojej gminie a nie czekać.... Odpowiedz Link Zgłoś