Dodaj do ulubionych

SPOTKANIE ORCO I PRO

06.03.07, 09:09
CZy ktoś z sąsiadów wie do jakich ustaleń doszło podczas spotkania ORCO_PRO
jeśli się ono juz odbyło. POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • orzelek2000 Re: SPOTKANIE ORCO I PRO 08.03.07, 14:53
      od kilku dni próbuję dodzwonić się do jednych i drugich. bezskutecznie. zarowno
      Orco i Pro solidarnie nabrały wody w usta.
      • szymszon76 Re: SPOTKANIE ORCO I PRO 10.03.07, 09:57
        i nic nie wiemy SUUUUUPERRRRRR
      • orzelek2000 Re: SPOTKANIE ORCO I PRO 10.03.07, 14:18
        No wreszcie się udało dodzwonić do HG.

Z informacji, jakie uzyskałem:
        - odbyło się spotkanie PRO z ORCO
        - wśród omawianych spraw znalazła się kwestia płatności za garaż
        - w zakresie od kiedy płacić: PRO przekazało informację, że garaże zdaniem
        mieszkańców nie są odebrane, teraz ORCO musi się zastanowić jak problem
        rozwiązać, ponieważ za czas do formalnego odebrania garaży PRO musi komuś
        naliczyć opłatę, pytanie tylko komu (właścicielowi tj ORCO :D?); decyzje mają
        zapaść w przeciągu kilku dni.

btw: ja nie odebrałem swojego garażu - mimo moich zapytań (pisemnych) nikt mnie
        do takiego odbioru nie wezwał a w protokole przekazania mam wielką długą krechę
        w części miejsce garażowe, zastanawiam się czy w ogóle nie pogrążyć ORCO i nie
        odstąpić od umowy w zakresie zakupu miejsca garażowego bądź naliczyć odsetki
        ustawowe za zwłokę. minęło już 90 dni od daty w harmonogramie...

- w zakresie wysokości opłaty: powstał pomysł, aby opłatę za garaż i miejsca
        parkingowe pomniejszyć o część dot. ochrony. PRO prowadzi intensywne wyliczenia
        w tym zakresie. mowa o kosztach rzędu 30 pln, ale obawiam się, że zmiana
        sposobu wyliczenia bez zmiany metodologii może jedynie skutkować zmianą
        alokacji kosztów ochrony garażu na koszt ochrony lokali.

aha i być może najzabawniejsze:
        - p. Filipek już nie pracuje w ORCO :) ciekawe dlaczego, bo taki był z niego
        fajny spokojny i kompetentny koleś...

dodatkowo:
        - dostałem zaproszenie do HG w temacie wspólnego zastanowienia się nad
        wysokością zaliczek, co odbieram w sumie pozytywnie. HG bardzo chętnie przyjrzy
        się kosztom z innych osiedli. poza tym są już pierwsze faktury i można dokonać
        ponownego przeliczenia, co też PRO zamierza niedługo uczynić i przesłać nam w
        formie pisemnej.

Planuję zatem wybrać się do HG i dyskutować w naszej sprawie. Na argumenty
        oczywiście. W tym celu prośba o podesłanie (jak macie dostęp) wyliczeń czynszów
        dla innych osiedli na Białołęce.

W razie, gdyby ktoś chciał mnie wspomóc, mój telefon 22 4879941

pozdrawiam
        Tomek

• wodorka Re: SPOTKANIE ORCO I PRO 11.03.07, 21:30
          ok, na jutro postaram się zdobyć wyliczenia z Tarchomina, a jak rzecywiście
          wygląda sprawa z ewentualnym odstąpieniem od umowy zakupu garażu? Czy masz
          podpisaną umowę w formie aktu notarialnego? Tak w ogóle z tablicy, ktora jest
          zamieszczona przy wjeździe na teren Flamenco wynika, ze własciwie to nie mamy
          praw do tego aby osiedle było zamknięte, czy ktoś może ma zawarte w umowie, ze
          osiedle ma być zamknięte?
          • nadrosia Re: SPOTKANIE ORCO I PRO 13.03.07, 16:40
            W umowie nie ma słowa na temat tego czy osiedle ma być zamknięte. Ja
            przynajmniej nie mam żadnego zapisu odnośnie osiedla zamkniętego.
          • wodorka Re: SPOTKANIE ORCO I PRO 14.03.07, 22:33
            przepraszam, ale wyliczenie będę miała dopiero jutro (kolega zapomniał)
            pzdr
        • mr05 Re: SPOTKANIE ORCO I PRO 15.03.07, 09:19
          Orzelek2000, mam ksero informacji dodatkowej do sprawozdania finansowego Wsp.
          Mieszk. Pasłęcka, przygotowane w kwietniu 2006 (szczegółowe rozliczenie kosztów
          za rok 2005). Za 2006 jeszcze nie ma takiego rozliczenia. Mogę je zeskanować i
          przesłać na Twoj adres na gazeta.pl. Przyda się?
          • orzelek2000 Re: SPOTKANIE ORCO I PRO 15.03.07, 10:24
            przyda się. mam podobne rozliczenie z osiedla BMI z 2004r (za cmentarzem).
            udało mi się również zdobyć wyliczenie z jednego z osiedli na odkrytej. mam też
            wyliczenia z osiedli z innych dzielnic (to już chyba mniej się przyda)

niedługo już będzie można wybrać się do HG.

dodatkowo trzeba będzie napisać pismo do ORCO, tak jak to sugerowała jaonn9 w
            jednym ze wcześniejszych postów (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
            f=36046&w=57686970). czynsze miały być rynkowe a materiał z rynku przeczy
            stanowi faktycznemu. zatem ORCO nie wywiązało się z umowy.

• wodorka Re: SPOTKANIE ORCO I PRO 15.03.07, 13:01
              ok, na jaki adres mam podesłać rozliczenie?
              • orzelek2000 Re: SPOTKANIE ORCO I PRO 15.03.07, 16:49
                jestem dostępny pod pocztą gazetową. dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka