Gość: PO+SLD=PZPR bis IP: *.chello.pl 13.03.07, 22:35 Wraca na całego układ PO z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tarantula01 "Burmistrz Włochów" 13.03.07, 23:27 albo: "Jarosław Jóźwiak, wiceszef gabinetu Hanny Gronkiewicz-Waltz, przyznaje, że najlepiej byłoby obsadzać rady nadzorcze spółek miejskich specjalistami. - Przydają się tu jednak także osoby znające się na samorządzie. Zarządy niektórych spółek zachowują się bowiem tak, jakby za chwilę miały wchodzić na giełdę. A przecież w spółkach komunalnych nie tylko o maksymalizację zysku chodzi - przekonuje dyr. Jóźwiak" No tak mieszkańcy są gwarantem działalności spółek. Ech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek To normale że obsadza się swoimi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 07:21 Jeszcze nie widziałem ekipy która po wyborach "nie podzieliła by łupów", czyli nie obsadziła stołków swoimi ludzmi. Przecież w partiach jest wielu działaczy, którzy pracują, agitują, płacą składki, poświęcaja swój czas dla parti , aktywnie działają.... no i co, po wygranych wyborach mieli by z tego nie skorzystać?! W naszym systemie kolesiostwo było jest i będzie. A gadanie różnych parti, że "my zrobimy porządek, my będziemy inni" to po prostu zwykłe nabieranie naiwnych wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark111 Zrobili z nas wyborców PO idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 00:08 Kolejni cynicy w polityce po SLD, AWS, PIS teraz PO oszukuje wyborców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UBekistan out! W W-wie układ zawsze był UD/UW/PO i SLD obecnie IP: *.chello.pl 14.03.07, 12:30 również wywodząca się z byłego PZPR i SLD - SDPL i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Platforma rządzi, Platforma dzieli IP: *.acn.waw.pl 14.03.07, 00:20 aparatczycy-i nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracja Platforma rządzi, Platforma dzieli IP: *.eranet.pl 14.03.07, 07:50 No to mamy Układ Warszawski -bis. Do tego tak koalicja z LiD i prawdziwy obraz Platformy mamy gotowy. Czy zreczywiście ludzie na to głosowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brona Re: Platforma rządzi, Platforma dzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 07:55 I bardzo dobrze. Nie ma co strzępić języka. To i tak jest mały pikuś w porównaniu z zawłaszczeniem miasta przez PiS cztery lata wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z pragi Re: Platforma rządzi, Platforma dzieli IP: 195.164.0.* 14.03.07, 08:07 Kolesiostwo kolesiostwo. Bufetowa na Pradze Północ mimo krytykowania Kaczynskiego za pełnomocnika sama go tam wstawiła, i kogo? Kolezankę partyjną, radną sejmiku mazowieckiego niejaką Koczorowską. Ta nastepnią dostając pełnomocnictwa kadrowe zatrudnia po kolei swoich kolegów partyjnych, min następnego radnego sejmiku Buczynskiego i to na stanowisko, na ktorym jest juz zatrudniona osoba wyłoniona z konkursu. Takze nie uwierzę w żadne bajki PO. Jestescie tacy sami jak poprzednicy, a nawet i gorsi bo sparalizowaliscie moją dzielnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Platforma rządzi, Platforma dzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:39 Poczytajcie sobie o "kolesiostwie" PISowców. Pozostawiam to bez komentarza. serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3347842.html serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,3949467.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość_999 Re: Platforma rządzi, Platforma dzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 08:45 Mam pytanie do wszystkich krytykujących - czy to że ktoś jest czynnym członkiem partii politycznej, nie pozwala mu być fachowcem???? Ludzie jakie to absurdy???? Ten kto jest aktywny i coś robi jest zły. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legionista Re: Platforma rządzi, Platforma dzieli IP: *.centertel.pl 14.03.07, 10:43 Nie znam uczciwszego od Marcina Kierwińskiego !! -Legia mistz !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mdemo1 Re: Platforma rządzi, Platforma dzieli 14.03.07, 12:07 Gość portalu: Gość_999 napisał(a): > Mam pytanie do wszystkich krytykujących - czy to że ktoś jest czynnym członkiem > partii politycznej, nie pozwala mu być fachowcem???? Ludzie jakie to absurdy??? > ? > Ten kto jest aktywny i coś robi jest zły. Gratulacje. No właśnie, wszyscy ludzie myślą, że jak ktoś jest politykiem, to nie może być osobą kompetentną. Nie wszyscy politycy są jak członkowie Samoobrony, którzy nie dość że sie na niczym nie znają, oprócz pracy łopatą i pługiem, to się do wszystkiego pchają. Po drugie politycy PO nie wstawiają na wysokie stanowiska swoich kolesiów, jak robi to PiS chcąc utrzymać koalicję. Wszyscy krytykują tzw. "Układ Warszawski", a dla mnie czasy układu były najlepszymi czasami dla Warszawy. Oczywiście były liczne machlojki na których miasto straciło, ale czy przypadkiem więcej nie straciło na rządach Lecha i PiSu. Nie wiem co jest lepsze przepłacić,ale zrobić, czy siedzieć na dupie i wszystkich krytykować, sami musicie to ocenić, Ja osobiście wolę to pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: Platforma rządzi, Platforma dzieli IP: 83.238.72.* 14.03.07, 13:16 mdemo1 racja, Ja uważam obsadzanie swoich za normalne, pod warunkiem, że to osoby kompetentne, a nie 20 latki z MW czy przestępcy z SO. Gdybym miała wpływa na obsadę ważnych stanowisk, też wybtrałabym ludzi, którym ufam, ale pod warunkiem, że to osoba marytorycznie przygotowana. A tych, co psioczą, pytam: Co wam bardziej przeszkadza, to , żektoś sie zna, jest fachowcem, ale kiedyś był w PZPR, czy to, że ktoś kradnie, oszukuje, wyznaje faszystowskie poglądy, jak niektórzy z graczy koalicji? Jestem dumna z Wawy, ze dobrze wybrała w stolicy, wcześniej glosowałam na Lecha i bardzo sie zawiodłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezpar.frachtowiec Złodzieje z byłej UW i PZPR obecnie w PO, SLD, IP: *.chello.pl 14.03.07, 15:03 SDPL i PD to fachowcy? Od "mokrej roboty" chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Platforma rządzi, Platforma dzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 15:55 mdemo1 to przykład człowieka zdemoralizowanego . Jego poglądy "niech kradną, ale coś robią" świadczy o tym, że wg niego nie można czegoś robić nie kradnąc. Tego rodzaju opinie czytam od czasu do czasu na forum i to jest przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Rządzi, dzieli - na robote nie ma czasu IP: *.pz.unibas.ch 14.03.07, 17:50 Pierwsza czesc jest prawdziwa, tylko "ale cos robia" jest nieprawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
bujumbura Re: Platforma rządzi, Platforma dzieli 15.03.07, 08:32 Przykre w tym jest to, że HGW stawia na ludzi, którzy jeszcze rok temu niszczyli ją wszędzie gdzie tylko sie dało i są "piskorczykami" - Rakowski, Soszyński, Kierwiński. Po wycięciu pierwszego szeregu "piskorczyków" tamci szybko znaleźli swoich zastępców, którzy mieli zająć ich miejsce. Nie bez kozery Kidawa-Błońska została szefową PO w W-wie a nie A.Halicki. W tam okresie Panowie Rakowski, Soszyński, Kierwiński jeszcze nie lubili Halickiego, ale gdy szala przeważyła się na HGW to skrupulatnie w otoczce jedynych przyjaciół HGW wskoczyli do grona jej zaufanych w tym do sztabu wyborczego, gdzie i tak nic nie robili,tylko przygotowywali skok na urzędy. Wkrótce potem dogadali się również z A.Halickim. Ale tak czy inaczej w swoich dzielnicach ustawiali się z PiS, licząc, że "bufetowa" to przegra i Marcinkiewicz da im to co i tak dała im HGW. Dziwne to wszystko bo przecież wiadomo wszędzie, że za Rakowskim stoi Vogler i Hertel, za Soszyńskim - Bujalski i Piskorski,a Kierwiński pokręca się za nimi bo zanim stoi ojciec współpracujący z wicemarszałkiem sejmu. Jeśli HGW się nie obudzi to gdy tylko będzie miała kłopoty to chłopcy zdmuchną ją, aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Empek Re: Platforma rządzi, Platforma dzieli IP: *.centertel.pl 15.03.07, 12:05 Walcownia zdradzila kiedys, ze wszystkie decyzje konsultuje z Duchem Swietym. Pomyslow zaakceptowanych przez Niego nie wypada krytykowac, a wiec zamilczcie, o wy ludzie malej wiary, agnostycy, zurnalisci i cyklisci!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Diety na cele charytatywne IP: 193.59.91.* 16.03.07, 15:10 A może by pani prezydent zarządziła, to co sprawdziło się w orlenie (autorem był I. Chalupec), a mianowicie, jeśli kadra zarządzajaca zasiadała w radach spółek zależnych wynagrodzenie ze sprawowania tych dodatkowych funkcji wszyscy muszą przeznaczać na cele charytatywne. Ciekawe ile wtedy będzie chętnych do zasiadania w tych spółkach. Odpowiedz Link Zgłoś