Gość: Zenek Blues IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 01:15 Poszukiwanie patologii najlepiej zacząć od ministerstwa. Tam będzie łatwo znaleźć ich źródło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nauczyciel Klasyczna bezczelność i zadufanie urzędasów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 17:28 >Kuratorium się nie myli Dyrektor sądzi, że pismo, które dostał, to pomyłka. - Nie byłem nastawiony źle do kontroli. Sądziłem, że to szansa na dyskusję o problemach. Żałuję, że kuratorium nie podchodzi do szkół indywidualnie. Barbara Tomkiewicz, wizytator i rzecznik kuratorium: - Zdarzały się pojedyncze przypadki palenia marihuany? Zdarzały. Wulgaryzmy też odnotowano. Więc niech dyrektor się nie oburza, tylko szybko wprowadza program naprawczy. A że w jego szkole to nie są zjawiska nagminne, to tym lepiej, bo poprawa nie będzie trudna - mówi. - Ale nie było zadawania cierpień fizycznych i psychicznych, a to też kurator wytknął? - dopytujemy. - Niech dyrektor w programie uwzględni tylko to, co stwierdzono podczas kontroli - rozstrzyga Barbara Tomkiewicz< Jak się z nimi nie zrobi porządku,to o żadnym autentycznym wychowaniu mowy nie będzie!W kazdej szkole zawsze ktoś klął, popijał itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozczarowany PO miało w programie likwidację kuratoriów!PiS był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 17:33 moim wyborem, bo myslałem, że ci urzednicy coś potrafią i do czegoś się nadają.Widać, ze się pomyliłem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: PO miało w programie likwidację kuratoriów!Pi IP: *.chello.pl 26.03.07, 18:30 Włodzimierz Paszyński, wiceprezydent miasta ds. oświaty: - Działania zespołów kontrolujących są pozorne. Nie oddają tego, co naprawdę dzieje się w szkole. A co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoWon Re: PO miało w programie likwidację kuratoriów!Pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 19:16 Dzieci się uczą. To nie sejm żeby był w nim bajzel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBserwator Kuratorium żąda poprawy IP: *.eranet.pl 27.03.07, 09:24 Wizjoner Paszyński krytykuje działania pozorne KO !!! Ha...HA...HA...A co on konkretnego zrobił w oświacie jako Kurator a teraz jako V-ce Prezydent ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Kuratorium żąda poprawy IP: *.chello.pl 27.03.07, 14:45 Teraz jest przeciw. kiedyś organizował wyprowadzanie dzieci ze szkoły, w dniu tzw. wagarowicza. To mu się udawało. Dieciaki chętnie uciekały z lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś