Dodaj do ulubionych

Plac zabaw

30.03.07, 10:54
Dzień dobry,
Właśnie dowiedziałem się, że plac zabaw będzie przy bloku przy garażu. Od
początku była mowa, że będzie przy drugim bloku, ale już mnie nic nie dziwi
biorąc pod uwagę różne zapewnienia firmy ORCO. Zgadzam się z jednym z
użytkowników forum, że nic na ,,buzię'' w rozmowach z jakimkolwiek
developerem.
Obserwuj wątek
    • cindelowa Re: Plac zabaw 30.03.07, 12:43
      Jak to przy bloku przy garażu czyli przy budynku północnym?
      Jeśli tak, to ja się nie zgadzam - wyraźnie w planie załączonym do umowy plac
      zabaw jest przy bloku południowym (a plan jest integralną częścią umowy i bez
      aneksu do umowy nie mogą zmienić tego planu).
      Sprawdźcie w Swoich umowach - tym razem nie musimy im wierzyć na słowo.
      Pozdrawiam
      • zabakskok Re: Plac zabaw 30.03.07, 13:01
        oczywiście ze masz rację
        jednym z załączników do umowy jest plan zagospodarowania terenu osiedla, na
        którym wyraźnie jest zaznaczone ze plac zabaw jest przy budynku południowym

pozdrawiam
      • cindelowa Re: Plac zabaw 02.04.07, 17:12
        Jeśli chodzi o usytuowanie placu zabaw - moim skromnym zdaniem powinien od
        stanąć przy bloku płd.
        Zauważcie, że budynek płn. od podwórza ma więcej ogródków (niektórym może
        przeszkadzać plac zabaw).
        Ja osobiście nie ma okien od tej strony, ale jak ktoś wybierał mieszkanie to
        mógł się kierować właśnie tym aspektem.
        Pozdrawiam
    • wrzesien1939 Re: Plac zabaw 30.03.07, 13:15
      Rozmawiałem dziś z Panem Strzygą (chyba z firmy PRO tel. 662-208-099)
      otrzymałem informację, że plac będzie przy budynku z garażem wielopoziomowym,
      że jest gotowy projekt i prawdopodobnie ruszą po świętach. Ważną informacją
      jest według mnie to, że plac NIE będzie ogrodzony płotkiem !!! (bezpieczeństwo
      dzieci) Może będzie naokoło obsadzony zielenią, ale dla mnie to nie to samo co
      płotek.
      • aga7719 Re: Plac zabaw 30.03.07, 14:35
        W dniu wczorajszym rozmawiałm z p. Zielińską, która powiedziała, że elementy
        już są kupione tylko trzeba zamontować. Nastąpi to w następnym tygodniu.
        Dziwne, że PRO posiada inne informacje - dopiero są na etapie projektu !?
    • michgra Re: Plac zabaw 30.03.07, 14:52
      A mnie budowa placu zabaw pod bud pn. z jednego powodu pasuje (choć można to i
      uznać za przeciwskazanie) - tamten kawałek jest nasłoneczniony, a obszar pod
      południowym raczej przez cały dzionek pozostaje w cieniu (chybaże jak się dzień
      wydłuży to to sie zmieni). Jednakże wypowiada się tutaj bezdzietny kawaler
      (jeszcze) więc nie traktujcie tego jako wymądrzania się, ale raczej jako luźną
      uwagę.
      • rbialo Re: Plac zabaw 02.04.07, 12:27
        Specjalnie przez weekend przyglądałem się terenowi i szczerze mówiąc nie wiem
        czy bardziej jest nasloneczniony ten przy budynku PN czy ten przy PD. Zresztą
        jak sam zauważyłeś może to być zaleta jak i wada.

Patrzę natomiast na ilość mieskzańców i wydaję mi się, że więcej osób mieszka w
        PN, więc może tym się kieruje zarządza terenu?

A może by tak zrobić dwa placyki? Jeden pod PD i jeden pod PN?
        • nefi4 Re: Plac zabaw 02.04.07, 15:08
          witam,
          jak w zeszłym tygodniu dowiadywałam się w sprawie placu zabaw to orco
          zapewniało mnie ze będzie gotowy do końca tygodnia – zeszłego. Tydzień minął i
          nic. Teraz już odesłali mnie do działu technicznego gdzie się dowiedziałam ze
          wykonawca ma czas do 20 kwietnia na zamontowanie placu zabaw i że będzie on w
          miejscu wskazanym w naszych załącznikach do umów czyli przy bloku południowym

pozdrawiam
          nefi
    • agata1236 Re: Plac zabaw 01.04.07, 19:27
      Witam
      Drogi kawalerze - jako matka dwójki dzieci nie zgodzę się z Tobą, jeżeli chodzi
      o lepsze usytuowanie placu zabaw z powodu nasłonecznienia. Z prostego powodu -
      przy 30 stopniowym upale fizyczną niemożliwością jest wytrzymać na pustyni jaką
      jest wtedy plac zabaw.
      Nie wiem jak niektórzy, ale my akurat kupowaliśmy mieszkanie biorąc pod uwagę
      usytuowanie placu zabaw. Chcieliśmy aby z był widoczny z balkonu i dokładnie
      takie mieszkanie mamy. Teraz z tego co tutaj czytam mój syn będzie musiał
      przechodzić przez ulicę, może nie jest super ruchliwa, ale jeżeli już ktoś nią
      jedzie to nogi z gazu nie zdejmuje. Mam nadzieję, że to jakaś pomyłka.
      Pozdrawiam
      Agata
      • masumisz Re: Plac zabaw 02.04.07, 09:33
        A w którym miejscu ma być ten plac zabaw przy garażu? na tym wąskim pasku
        zieleni?? Mam nadzieje że to pomyłka, poza tym zgadzam sie że wpierw musieliby
        wszyscy podpisać aneksy do umów, bo bez tego deweloper nic nie może zrobić.
        • vombatus Re: Plac zabaw 02.04.07, 10:47
          nie no, ma być między blokami, z tym że po stronie bloku płn.
      • szymszon76 Re: Plac zabaw 29.04.07, 09:43
        Witam,
        w naszych umowach o zakup lokali jest rownież plan zagospodarowania
        przestrzennego z wskazaniem przy budynku południowym placu zabaw dla dzieci ....
        nie widzę tu zadnej pomy łki ze strony PRO ani ORCO no moze co do terminu
        oddania go do uzytkowania dla Naszych podopiecznych.
    • ancz Re: Plac zabaw 16.04.07, 10:55
      no i mamy plac, nawet tam gdzie miał być. tylko te kamienie - chyba nie za
      bezpieczne dla pędzącego malucha? przydałoby się przyjaźniejsze podłoże i
      piaskownica.
      • m.andrade Re: Plac zabaw 16.04.07, 11:08
        Nie mam dzieci i pewnie się nie znam, ale na mój rzut oka to jakiś skromny ten
        plac zabaw - nawet bardzo skromny. Już nie mówię powierzchniowo ale
        wyposażeniowo. Poza tym to wyposażenie jest "za masywne" jak na tę
        powierzchnię. Ale może się nie znam...
        • nefi4 Re: Plac zabaw 17.04.07, 12:08
          witam
          od pana z administracji dowiedzieliśmy się wczoraj ze jeszcze huśtawka jest w
          zestawie ale czekają na powstanie wspólnoty żeby zdecydowała w którym miejscu
          ja postawić, czy przy bloku południowym w miejscu gdzie jest trawa czy przy
          bloku północnym.
          odnośnie czynszu to w maju maja nam przedstawić nowe wyliczenia czynszu, na
          razie wiadomo tylko ze po zmianach za miejsce w garażu mamy płacić 70 zł

pozdrawiam
          ania
          • aiml Re: Plac zabaw 28.04.07, 11:39
            Witam sredecznie!!
            Mam pytanko odnośnie "placu zabaw".Dowiadywał się ktoś u administratora czy w
            jego skład wchodzić będzie jeszcze tylko jedna huśtawka czy może coś jeszcze??
            chodzi mi o to że ewidentnie brakuje piaskownicy!!Piaskownica daje dzieciom
            najwięcej radości i jestem przekonana,że gdyby była to właśnie w niej dzieci
            spędzałyby najchętniej czas.
            jeśli ktoś wie coś na ten ten temat prosze o odpowiedz:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka