Dodaj do ulubionych

o likwidacji sex shopów na komunii św.

IP: 157.25.119.* 19.05.03, 14:42
wczoraj bylam u chcrzesniaka na komunii, uroczystosc odbywala sie w kosciele
na nowolipkach. ksiadz w trakcie ogloszen wyskoczyl z takim tekstem: kosciol
zbierac bedzie podpisy pod petycja o likwidacji sex shopow na jana
pawla II, zw wzgledu na to ze kosciol nie moze sam sobie poradzic petycja
zostanie wyslana do gminy.
czy to nie lekka przesada czytac takie ogloszenia na komunii dla dzieci.
uwazam, ze zakie zachowanie ksiedza bylo co najmniej niestosowne.
czy nie dlatego ludzie nabieraja coraz wiekszej niecheci do tej instytucji.

Obserwuj wątek
    • Gość: niech Re: o likwidacji sex shopów na komunii św. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 14:46
      Kiedy ostatnio bylem w kosciele - wieki temu - odczytywano na koniec mszy tzw.
      ogloszenia parafialne. Mydlo i powidlo - koscielne. Uroczystosc chrztu jest
      tylko fragmentem mszy. Wiec wygloszenie jakiegos wezwania jest jak najbardziej
      na miejscu - to nie ty ustalasz te reguly. Wolisz chrzest w sex-shopie - droga
      wolna. Ale to sa zazwyczaj male sklepiki - nie wiem czy goscie sie pomieszcza.

• Gość: bas Re: o likwidacji sex shopów na komunii św. IP: 157.25.119.* 19.05.03, 14:50
        przeczytaj dokladnie moj post, mowa jest o KOMUNII ŚWIĘTEJ, a ta w
        przeciwieństwie do chrztu nie jest fragmentem mszy. poza tym dziecko w czasie
        chrztu jest tak male, ze pojecia sex nawet nie wychwyci. co innego dzieci w
        wieku komunijnym, one juz na pewne sprawy zwracaja uwagr i teraz idac do
        kosciola beda wstepowac do sex shopu zeby sprawdzic co tez nasz ukochany
        proboszcz chce zlikwidowac.
        poza tym mysle ze donioslosc tej uroczystosci o ktorej tak trabiono przez caly
        rok nie pozwala na tego typu ogloszenia. mozna je czytac na normalnej mszy.
        takie jest moje zdanie - ty mozesz miec inne.
        • Gość: niech Re: o likwidacji sex shopów na komunii św. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 14:55
          Fakt. Jestem kompletnym ignorantem w sprawach sakramentow. Nadal uwazam ze
          komunia jest fragmentem mszy - na ten sie jeszcze zalapalem. Rozumiem tez
          niechec - otwarcie gloszona - kosciola do instytucji sex-shopow. Jesli ty nie
          rozumiesz, zmien kosciol. Albo z niego wyjdz. Ale nie lep go na swoje
          podobienstwo. Bo on z twardej materii jest. Polamiesz sobie zeby.
          • Gość: bas Re: o likwidacji sex shopów na komunii św. IP: 157.25.119.* 19.05.03, 14:58
            nie chodzi mi o lepienie kosciola na swoje podobienstwo tylko o chamstwo i
            totalny brak taktu TAMTEJSZEGO KSIEDZA PROBOSZCZE mogl pochamowac swoja niechec
            do tych sklepow (przeciwko ktorym ja nie nan nic przeciwko0
    • Gość: Normals Re: o likwidacji sex shopów na komunii św. IP: 195.94.207.* 19.05.03, 15:00
      Gość portalu: bas napisał(a):

> czy nie dlatego ludzie nabieraja coraz wiekszej niecheci do tej instytucji.
      >
      >

A nabierają?

Naprawdę słowo seks jest tak obrzydliwe, że nie powinno się go wypowiadać przy
      dzieciach?
      Bo chyba nie chodziło o słowo "shop"?
      • Gość: bas Re: o likwidacji sex shopów na komunii św. IP: 157.25.119.* 19.05.03, 15:02
        mysle, ze nie na komunii sw. to troche odbiega o atmosfery tej podnioslej
        chwili.
      • Gość: niech Re: o likwidacji sex shopów na komunii św. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 15:03
        Chyba jednak gadalem do obrazu. Mam nadzieje ze nastepnym razem proboszcz
        wypowie takie ogloszenie: nie podoba sie, to spierdalajcie. Do lepszego Boga.
        Jak to uslysze to sam sie nawroce.
        • Gość: bas Re: o likwidacji sex shopów na komunii św. IP: 157.25.119.* 19.05.03, 15:06
          nie bardzo rozumiem aluzje o obrazie? nie probuj mnie przekonac bo ja mam juz
          swoje zdanie i cokolwiek bys napisal to ja dalej bede uwazac, ze bylo to
          niestosowne do chwili. nie pisalam tego zeby mi ktos tlumaczyl, ze z kosciolem
          nie wygram tylko zeby wyrazic swoje oburzenie.
          pozdrawiam.
          • Gość: Normals Re: o likwidacji sex shopów na komunii św. IP: 195.94.207.* 19.05.03, 15:10
            Gość portalu: bas napisał(a):

> nie bardzo rozumiem aluzje o obrazie? nie probuj mnie przekonac bo ja mam
            juz
            > swoje zdanie i cokolwiek bys napisal to ja dalej bede uwazac, ze bylo to
            > niestosowne do chwili. nie pisalam tego zeby mi ktos tlumaczyl, ze z
            kosciolem
            > nie wygram tylko zeby wyrazic swoje oburzenie.
            > pozdrawiam.

Brawo! Nareszcie ktoś napisał wprost, że nie przyszedł tu dyskutować.

Ja wyrażam zaś oburzenie, że ty wyrażasz oburzenie na forum publicznym.
            Tylko niech nikt nie odpisuje, bo ja zdania nie zmienię!!!!!!!!!!!!1
            • Gość: niech Re: o likwidacji sex shopów na komunii św. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 15:16
              Gadal dziad do obrazu. To byla samokrytyka. Ze niby ja to ten dziad.
              PS. Ja tez zdania nie zmienie.
              • Gość: Normals Re: o likwidacji sex shopów na komunii św. IP: 195.94.207.* 19.05.03, 15:19
                Dlaczego samokrytyka? W tym przysłowiu, Dziad, w odróżnieniu od "Dziada"
                rzeczywistego, nie jest postacią negatywną. Po prostu nie ma z kim pogadać. Jak
                dla mnie to to był opis, a nie krytyka.
                • Gość: Zofia Samosia Re: o likwidacji sex shopów na komunii św. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.03, 16:41
                  tak trudno zrozumiec ze uroczystosc PIERWSZEJ KOMUNII SWIETEJ nie jest stosowna
                  okazja na oglaszanie walki z sexshopami?

widocznnie trudno niektorym.

• Gość: niech Re: o likwidacji sex shopów na komunii św. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 16:50
                    Mi jest trudno. Proboszcz jest gospodarzem kosciola i moze tam mowic co chce.
                    Akurat wypowiadal sie na temat istotny dla Kosciola. Rozumiem to - choc jestem
                    raczej bywalcem sex-shopow niz kosciola. A jak wam sie nie podoba to nie
                    wchodzcie, nie swieccie, nie modlcie sie. Albo robcie to w domu.
                    PS. W sex-shopach kupuje gumy. Nazywaja sie Magnum i maja fajne zlote
                    opakowanie.
                    • Gość: Normals Re: o likwidacji sex shopów na komunii św. IP: 195.94.207.* 19.05.03, 17:09
                      A ja nigdy nie byłem w seksoszopie choć już dawno skończyłem 18 lat.
                      Wstydzę się.

ps Magnum? To jakieś XXXXXXXL?
                      • Gość: niech Re: o likwidacji sex shopów na komunii św. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 17:18
                        Tak.
                        PS. Ja sie nie chwale, ja po prostu mam talent.
                        • kontiki2 do bas............. 19.05.03, 17:49
                          droga bas........ ty to chyba przyp..... sie do wszystkiego jestes typem
                          bezorgazmowca który potrafi sie przyczepić do matki natury o kolor liści ....do
                          wszystkiego kochana trzeba dorosnąc - pooki co nie denerwooj się ......
                          • Gość: bas Re: do bas............. IP: 157.25.119.* 20.05.03, 08:54
                            gówno
    • kontiki2 i co dalej? 20.05.03, 08:41
      • Gość: b Re: i co dalej?gówno :) IP: 157.25.119.* 20.05.03, 08:55
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka