Dodaj do ulubionych

Będą kolejki do kas

IP: *.chello.pl 04.06.07, 23:08
Dobrze dobrze. Jak wam wprowadzą zakaz pracy w święta, to będziecie tylko
wspominać jak to fajnie było, kiedy wogóle mieliście pracę.
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Będą kolejki do kas 05.06.07, 00:15
      Wystarczyłoby, gdyby naprawdę zaangażowani w świętowanie katolicy wzięli tego
      dnia urlop na żądanie... Okazałoby się może, ilu takich naprawdę zaangażowanych
      wierzących jest.

Zresztą, bądźmy szczerzy - kolejki w supermarketach są i tak. W czwartek mają
      być większe? Trudno, to zrobię zakupy w środę. Jakby na czwartek wyłączyli prąd
      i wodę, zamknęli kina i teatry i restauracje, to też bym przeżyła. O, i niech
      komunikacja miejska nie jeździ...
      • tetlian Re: Będą kolejki do kas 05.06.07, 18:49
        To sobie nie pokupujemy. Trza będzie w środę wszystko załatwić.
        • Gość: a Re: Będą kolejki do kas IP: *.chello.pl 05.06.07, 21:55
          a co w czwartek kretynie musisz buty kupić np w arkadii
      • Gość: a Re: Będą kolejki do kas IP: *.chello.pl 05.06.07, 21:54
        a co musisz polansować sie troche lecz sie
        • Gość: b Re: Będą kolejki do kas IP: *.acn.waw.pl 06.06.07, 15:31
          no
    • Gość: lego Będą kolejki do kas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 03:37
      Do roboty lenie.
      • Gość: tubylec Re: Będą kolejki do kas IP: 217.67.197.* 05.06.07, 09:48
        Dokładnie lenie do roboty. A szczególnie urzędasy wszelkiej maści i biurowe
        gamonie co się cały dzień obijają.
        • Gość: a Re: Będą kolejki do kas IP: *.chello.pl 05.06.07, 21:56
          z tego co widze to nie pracujecie w galeriach handlowych jeśli nie to nie
          wypowiadajcie sie
          • lucky81 Re: Będą kolejki do kas 05.06.07, 22:49
            Jakbym chciał, to bym pracował. Nie chcę, więc nie pracuję. A forum jest dla
            wszystkich.
      • Gość: pracujący Re: Będą kolejki do kas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 00:43
        pracownicy handlu także mają prawo do wypoczynku w święta
    • Gość: dziki socjalizm No to zaraz pracę stracą ci co pracują w fabrykach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:36
      ,bo nie ma komu sprzedawać tego co oni wyprodukują ,albo klienci zaczną kupować w internecie i nie będą potrzebni kasjerzy ,czy inni niezadowoleni z życia . ZWIĄZKOWCY !!! ZAŁÓŻCIE WŁASNE FIRMY I PŁAĆCIE SWOIM PRACOWNIKOM 1 000 000 zł MIESIĘCZNIE ,a URLOP DAWAJCIE NA 350 dni w roku OK ?????
      • Gość: wsw Re: No to zaraz pracę stracą ci co pracują w fabr IP: *.chello.pl 05.06.07, 13:02
        > klienci zaczną kupować
        > w internecie i nie będą potrzebni kasjerzy

Niestety nie wszystkie dziedziny da się przenieść do internetu, np. FMCG.
    • Gość: Lukasz Re: Będą kolejki do kas IP: 62.233.238.* 05.06.07, 11:18
      Strajkujcie, strajkujcie, niech kazdy zacznie strajkowac.
      Lekarze: mam juz gleboko gdzies ich zarobki i problemy, kozystam z prywatnej
      sluzby zdrowia, mam nadzieje, ze w najblizszym czasi przestane na nich placic, a
      przynajmniej mniej zaplace.
      Nauczyciele: to samo, moje dziecko pojdzie do prywatnej szkoly chocbym mial sie
      zacharowac na smierc, nie dosc, ze w 90% sie nie nadaj do pracy to jeszcze marudza
      Kolejaze: To jedni z najgorszych, nienawidze, nawet ze znizkami studenckimi
      taniej i szybciej wyjade samochodem.
      Kasjerzy ? a to juz zupelnie mnie nie obchodzi, na szczescie sa zatrudnieni w
      firmach prywatnych i to one sie beda martwic, jestem przekonany, ze nawet nie
      odczujemy tego strajku. Prawda jest taka, ze odczujemy strajki wszystkich
      nierobow z budzetowki bo chcemy czy nie musimy na nich placic - kiedy to sie
      skonczy ? Kiedy w koncu panstwo bedzie utrzymywalo tylko tych ktorych musi:
      wojsko i policje ?
      • Gość: wsw Re: Będą kolejki do kas IP: *.chello.pl 05.06.07, 13:00
        > Kolejarze: To jedni z najgorszych, nienawidze, nawet ze znizkami studenckimi
        > taniej i szybciej wyjade samochodem.

Polska kolej nie zauważyła jeszcze, że skończył sie komunizm
    • jurek_dzbonie Ne podoba sie? To sie zwolnic. 05.06.07, 12:40
      Inni tez czekaja na ta prace.
      • robert_wwa Re: Ne podoba sie? To sie zwolnic. 05.06.07, 12:57
        Problem jest taki że właśnie nie czekają. Zwróć uwagę że na wielu supermarketach
        wiszą kartki że zatrudnia kasjerów, to samo jest w mniejszych sklepach. Tak samo
        jest w osiedlowych, kartek że zatrudnię sprzedawcę można znaleźć na masie
        takowych. Kiedyś był dopisek że potrzebna znajomość kasy fiskalnej a teraz nawet
        tego nie ma. Kiedyś zapytałem czy nie można dorzucić jakiejś kasjerki aby
        rozładować tłum, to pani przy kasie powiedziała że nie mogą nikogo znaleźć bo
        nikt nie chce pracować.
        Więc nie jest to takie łatwe, że jak nie ci to inni bo tych innych na rynku po
        prostu jest niewielu. W każdym razie u mnie ze znalezieniem pracy w sklepie nie
        było by najmniejszego problemu.
        • Gość: MZ Re: Nie podoba sie? To sie zwolnic. IP: 217.168.193.* 05.06.07, 16:17
          Mimo wszystko ktos tam pracuje, wiec sa chetni
          • robert_wwa Re: Nie podoba sie? To sie zwolnic. 05.06.07, 16:51
            Ja nie mówię że nie ma, ale na pewno nie ma na tej zasadzie że "niech wszyscy
            odejdą, znajdą się inni".
            • Gość: wsw Re: Nie podoba sie? To sie zwolnic. IP: *.chello.pl 06.06.07, 13:12
              Wszyscy nie odejdą, ale jeśli będą problemy kadrowe, pracodawcy zaczną wreszcie
              więcej płacić.
    • Gość: Gość Popieram strajk! IP: 213.17.166.* 05.06.07, 13:43
      Cwaniaczku z miodem w uszach!
      Rozumiem, że zajmujesz intratną posadkę i siedzisz sobie w biurze. Można
      pracować zawsze i wszędzie, tylko pytanie za ile! Poza tym, chyba nie byłeś za
      zachodnią granicą Polski. Tam niedziela jest święta, nie mówiąc już o innych
      świętach kościelnych i państwowych.
      Zanim coś napiszesz to się zastanów noworyszu i ateisto!!!
      • Gość: Lukasz Re: Popieram strajk! IP: 62.233.238.* 05.06.07, 13:54
        Teraz zalujesz, ze sie nie uczyles w szkole ?
        • Gość: a Re: Popieram strajk! IP: *.chello.pl 05.06.07, 22:00
          ja mam mature i mam studia wyższe i pracuje w nędznej arkadi i nie mów mi o
          nauce bo to gowno daje a ty pewnie gó.. w głowie a znajomości
          • Gość: wsw Re: Popieram strajk! IP: *.chello.pl 06.06.07, 13:11
            > ja mam mature i mam studia wyższe i pracuje w nędznej arkadi i nie mów mi o
            > nauce bo to gowno daje a ty pewnie gó.. w głowie a znajomości

Masz pretensje do tych, którym się udało, że są bardziej zaradni od Ciebie?!
            Biedny mały żuczku, jak mi Ciebie żal, że nie potrafisz sobie w życiu poradzić.
            Mama nadal podciera pupę?
          • Gość: ktos Re: Popieram strajk! IP: *.acn.waw.pl 07.06.07, 10:17
            Zarządzanie i Marketing? Tego nie należy nazywać mianem studiów wyższych...
            Skończone pewnie jeszcze na jakiejś prywatnej uczelni-widmo.
      • Gość: alz777 w Niemczech zamkniete sklepy to dziedzictwo hitler IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 15:37
        yzmu. ielki syn narodu niemieckiego, wybrany przez prosty lud, który jak wiemy
        każdą ścieme kupi, postanowił ulzyć doli drobnych cwaniaczków, przepraszam
        drobnych sklepikarzy i zakałał handlu w niedzielę w w ogóle ograniczył godziny
        czynności, bo w ten sposób niszczył duże domy towarowe, których jak wiemy
        drobni sklepikarze/cwaniaczki nie znoszą
      • Gość: wsw Re: Popieram strajk! IP: *.chello.pl 06.06.07, 13:09
        Pracujesz w arkadii i narzekasz, że nie ma pracy?! Człowieku! W Warszawie
        bezrobocie jest mniejsze niż 4%.
        Wystarczy mieć jakiekolwiek KWALIFIKACJE, żeby dostać porządniejszą pracę. Sam
        dyplom szkoły lekko-półwyższej nie wystarczy.

Jak jesteś katolikiem, to w niedziele nie pracuj. Obecnie planowany zakaz pracy
        w niedziele i święta dotyczy wszystkich, a nie bezpośrednio zainteresowanych.
        Nie zgadzam się na religijne doktrynerstwo.

> Zanim coś napiszesz to się zastanów noworyszu i ateisto!!!

No, dalej, wyzwij mnie jeszcze katolicki talibie.
    • Gość: jkl Będą kolejki do kas IP: *.hascom.com.pl 05.06.07, 14:08
      A stacje benzynowe, a kina, a małe sklepiki, a kioski ruchu, a szpitale, a
      kierowcy autobusów, tramwajów czemu osoby tam pracujące muszą przychodzić do
      pracy w święto, a inni nie? Dobrze gdyby wszystko pozamykać, albo płacić
      podwójnie za pracę w święta.
      • strega_aradia klienci decydują? 05.06.07, 14:24
        Supermarkety są dla klientów, nie odwrotnie.
        Jeśli klienci są tacy wierzący i nie przyjdą w Boże Ciało do sklepów, to nie
        opłaci się ich otwierać.
        Skoro sklepy są otwarte i mają kupujących, w liczbie zapewniającej opłacalność
        otwierania, to znaczy że to klienci chcą otwierania sklepu w to święto.
        Klient, chce, sklep sie otwiera.
        Czyli nie tacy bardzo restrykcyjnie wierzący są nasi kupujący ^.^
        A przy zatrudnianiu jest powiedziane, kiedy się będzie pracowało, a kiedy nie.
        Każdy wiedział, na co sie pisze, i zatrudnił się na własną odpowiedzialność.
        • Gość: alz777 Re: klienci decydują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 15:40
          jasne, że klienci decydują. a element religijny jest w ogóle nie na miejscu: co
          mnie obchodzą wewnętrzne regulacje jakiejś sekty, czy dlatego, że niektóre
          sekty są przeciw transfuzji krwi, ktos poważnie mysli o wprowadzeniu zakazu
          przetaczania krwi.
          • Gość: wsw Re: klienci decydują? IP: *.chello.pl 06.06.07, 13:15
            > co mnie obchodzą wewnętrzne regulacje jakiejś sekty

W tym przypadku chodzi o kościół, nie sektę.
    • Gość: pracownik Będą kolejki do kas IP: *.um.warszawa.pl 05.06.07, 14:34
      bardzo proszę nie wracajmy już do komuny.
    • Gość: leciwy Będą kolejki do kas IP: *.um.warszawa.pl 05.06.07, 14:43
      no tak może też zastrajkuje...
      np. przeciwko temu że ktoś chce ograniczyć moją wolność
      tak jak kiedyś w komunie...
      drugi raz tego nie mam zamiaru przeżywać...
      puste i wiecznie zamknięte sklepy...
      pozdrawiam z ubolewaniem popierających
      zakaz handlu w niedzielę i w święta.
      • drabikowski Re: Będą kolejki do kas 05.06.07, 14:45
        leciwy IP: *.um.warszawa.pl ! i wszystko jasne urząd miast
        • Gość: do:um Re: Będą kolejki do kas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 16:10
          Wezcie sie za prace nieroby z urzedu miasta a nie przesiadujecie na forum !!!!

Ku.. nieroby jedne
    • Gość: gmeram sobie Związkowcy weźcie się do roboty !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 16:27
      Załóżcie własną firmę ,zatrudnijcie swoich pracowników ,dajcie im 1 000 000 zł miesięcznie i urlop 350 dni w roku i będzie super . Dajcie przykład tym wyzyskującym pracodawcom ,a nie przyjdziecie do gotowej firmy i robicie zadymy . ZAŁÓŻCIE WŁASNĄ i prowadźcie ją według swoich zasad i zobaczymy ile pobędziecie na rynku .
      • Gość: dzekson2 Re: Związkowcy weźcie się do roboty !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 17:18
        nie wqrwiaj się jestem za masz rację jak się nie podoba praca w święta droga
        wolna , ale z drugiej strony niech markety wreszcie zaczną płacić pełne podatki
        a nie 5 lat są zwolnieni z podatku jak założysz własną firme nic nie załatwisz
        jak nie masz zaświadczeń o nie zaleganiu z płatnościami trzeba najpierw wziąć
        sie za molochy i w kasie państwa byłoby więcej keszu na głupoty pieknego romka
        i na limuzyny weselne posłów by starczyło i może służbie zdrowia i rencistom by
        się polepszyło
    • Gość: zapach1 Re: Będą kolejki do kas IP: 193.0.116.* 05.06.07, 20:09
      Prosta piłka: za pracę w święta płaci się 150% normalnej stawki (W chwili
      obecnej wystarczy, że pracodawca da pracownikowi inny dzień wolny). Wynika to z
      faktu, że koszt alternatywny pracy w święto (weekend) jest wyższy niż w
      tygodniu (inni mają wolne i można się z nimi spotkać). Wtedy z prostego
      rachunku ekonomicznego wyiknie, komu się opłaca zatrudniać w święta, a komu
      nie...
    • Gość: a Re: Będą kolejki do kas IP: *.chello.pl 05.06.07, 21:53
      o czym ty mówisz kretynie świątek piątek sie pracuje i tak sie gó.. zarabia
      wieć niech zamykają te gówna
    • jurek_dzbonie To dzialania zwiazkow przeciwko pracownikom. 06.06.07, 17:26
      Jesli dojdzie do zakazu handlu w niedziele i swieta, to sklepy nie beda sie
      bawily w filantropie, tylko 1/5 personelu pojdzie na bruk zwiekszajac
      bezrobocie. Warto o tych ludziach pomyslec, zanim sie robi spektakularne akcje.
      Tu mozna wiecej stracic, niz zyskac.
    • Gość: sunsmile Będą kolejki do kas. To problem tych co musza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 23:37
      Popieram handlowców i uważam, ze to jest histeria -zakupy w święta. Następuje
      laicyzacja naszego życia i połowa katolików nawet nie wie czym jest święto
      Bożego Ciała. Jakie więc ma dla nich znaczenie otwarty lub zamknięty
      sklep....żadne bo to już są europejskie głowy co muszą pobiec po piwo i
      kiełbasę do hipermarketu...
    • Gość: dakt Re: Będą kolejki do kas IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.07, 02:25
      Uważam, że to niesprawiedliwe, by ludzie musieli pracować w sklepach w Boże
      Ciało. Wielu urzędników pobrało sobie urlopy na piątek i znowu mają długi
      weekend. A zwykły pracownik w sklepie nie dostanie urlopu.
      Mam nadzieję, że to wyzyskiwanie ludzi kiedyś się skończy.
      Popieram pracowników sklepów.
      Nie pracuję w sklepie, ale muszę nieraz pracować po 12 godzin dziennie. Mam
      kilka dyżurów w miesiącu NIEPŁATNYCH, i też się nikt nie odzywa, bo każdy się
      boi, że straci pracę. A trzeba zapłacić za prąd, trzeba kupić chleb.
      To jest świństwo, zeby zmuszać ludzi do pracy ponad siły. Dochodzi 2.30 rano.
      Właśnie udało mi się robotę skończyć. Rano znowu muszę wstać. Harówa za 1,5 tys.
      zł miesięcznie. Koszmar.
    • Gość: MZ Nie bylo zadnego strajku IP: 217.168.193.* 08.06.07, 08:48
      Sklepy owarte pracowaly normalnie. Ludzie chca pracowac, a byc narzedziem w
      lapach politykow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka